19 Μαΐ 2018

Δηλώσεις 10 Ισραηλινών που προκαλούν ανατριχίλα – Μέρος 1ο


Υπουργοί του Ισραήλ που σέβονται τη «διαφορετικότητα»
«Μια τρίχα ενός Ισραηλινού αξίζει πιο πολύ από όλο τον πληθυσμό της Γάζας»

Δηλώσεις 10 Ισραηλινών που προκαλούν ανατριχίλα - Μέρος 1οΜετά την λαϊκή κατακραυγή που ξεσήκωσε η νέα σφαγή κατά των Παλαιστινίων, στη Λωρίδα της Γάζας, από τους ισραηλινούς, έχει ανοίξει η κουβέντα σχετικά με το εάν η καταδίκη της πολιτικής και του κράτους του Ισραήλ συνιστά αντισημιτισμό ή όχι.
Υπάρχει διαμάχη ακόμα και για το εάν σωστά αποκαλείται κράτος – δολοφόνος, γίνεται κουβέντα για το εάν το Κράτος του Ισραήλ έχει γίνει φασιστικό ή  παραμένει δημοκρατικό που όμως χρησιμοποιεί μια  σκληρή «αμυντική πολιτική», αν όχι ακραία, τουλάχιστον αμφιλεγόμενη.
Όσοι μάλιστα,  δεν παίρνουν ανοικτά θέση καταδίκης της σφαγής και βρίσκονται να υποστηρίζουν τις επίσημες θέσεις του Κράτους του Ισραήλ σχετικά με το Παλαιστινακό ζήτημα, (είτε από άγνοια είτε για λόγους συναισθηματικούς εξαιτίας του «Ολοκαυτώματος») κατηγορούνται για «φιλοσιωνισμό» μέχρι και ότι τα «παίρνουν» ως «πράκτορες της Μοσάντ».
Όλα αυτά με αναγκάζουν να παρουσιάσω μια σειρά από δηλώσεις που έχουν γίνει από μεγαλοστελέχη και υπουργούς των τελευταίων κυβερνήσεων του Ισραήλ και που έχουν δημοσιευτεί – σχολιαστεί σε ισραηλινά μέσα ενημέρωσης, την τελευταία τουλάχιστον δεκαετία.
Καταλαβαίνετε, λοιπόν, τις δυσκολίες της μετάφρασης από τα εβραϊκά ή αραβικά στα αγγλικά και μετά στα ελληνικά κι αντιστρόφως, ώστε να μπορέσουμε να διασταυρώσουμε εάν όντως οι παρακάτω δηλώσεις είναι αληθινές και κάτω από ποιες συνθήκες έγιναν.
Δηλώσεις 10 Ισραηλινών που προκαλούν ανατριχίλα - Μέρος 1οΤο άρθρο (σε δύο μέρη) θα καλύψει και τα ιδεολογήματα που περνάει (ειδικά τα τελευταία χρόνια) η ισραηλινή αστική τάξη στον λαό του Ισραήλ  και η εικόνα που προσπαθεί να «φιλοτεχνήσει» το πολιτικό της προσωπικό για τους άραβες παλαιστίνιους.

#1. «Οι Παλαιστίνιοι είναι ζώα, δεν είναι άνθρωποι!»

«Ένας Εβραίος  πάντα διαθέτει ψυχή πολύ ανώτερη από ότι ένας εθνικός (σ.σ. χριστιανού ή μουσουλμάνου), ακόμα κι αν αυτός είναι ομοφυλόφιλος»!
Η φράση αυτή ειπώθηκε από τον Eli Ben-Dahan, με την -τότε- ιδιότητα του αναπληρωτή υπουργού… Θρησκευτικών Υπηρεσιών(!!!) και νυν αναπληρωτή υπουργό Άμυνας της Κυβέρνησης Νετανιάχου, σε συνέντευξη που έδωσε τον Δεκέμβρη του 2013.
Το κόμμα του Νετανιάχου είχε νικήσει στις εθνικές εκλογές αλλά προκειμένου να κάνει κυβέρνηση συνεργάστηκε με το ακροδεξιό εποικιστικό κόμμα «Jewish Home» (Εβραϊκό Σπίτι).
Δηλώσεις 10 Ισραηλινών που προκαλούν ανατριχίλα - Μέρος 1ο
Ο Μπέντζαμιν Νετανιάχου
Μέρος της συμφωνίας ήταν κι ο διορισμός – αναβάθμιση του Ραββίνου Eli Ben-Dahan στην ηγεσία της «Πολιτικής Διοίκησης» (έτσι μετονόμασε ο Ισραηλινός Στρατός τη Στρατιωτική Κυβέρνηση της Δυτικής Όχθης, μετά τις Συμφωνίες του Όσλο).
Ο πραγματικές αρμοδιότητες της «Πολιτικής Διοίκησης» είναι η επίβλεψη της συνεχιζόμενης κλοπής της γης των Παλαιστινίων, οι κατεδαφίσεις σπιτιών κι ολόκληρων παλαιστινιακών οικισμών, η παράνομη επέκταση ισραηλινών οικισμών καθώς κι ο έλεγχος των κινήσεων εκατομμυρίων Παλαιστινίων.
Ο άνθρωπος λοιπόν που τοποθέτησε ο Νετανιάχου σε τέτοια θέση, υποστηρίζει πως η ψυχή των Παλαιστινίων είναι πολύ κατώτερη από την ψυχή κάθε εβραίου ακόμα και από την ψυχή των εβραίων ομοφυλόφιλων!
Κι αυτό προφανώς δεν το είπε για να …καλοπιάσει τους ομοφυλόφιλους.
Γιατί εάν το καλοσκεφτεί κανείς θα διαπιστώσει πως στο στόχαστρό αυτής της δήλωσης εκτός από τους Παλαιστίνιους μπαίνουν και οι εβραίοι ομοφυλόφιλοι, απλά η θέση των τελευταίων ένα σκαλοπάτι πιο ψηλά από των Παλαιστινίων, των χριστιανών και δεν ξέρω εγώ ποιανών άλλων.
Μήπως ο υπουργός «Θρησκευτικών Υπηρεσιών» είπε μόνο αυτό; Λίγους μήνες νωρίτερα  (Αύγουστος του 2013) είχε ισχυριστεί δημόσια πως οι Παλαιστίνιοι:
«Είναι ζώα (beasts), δεν είναι άνθρωποι!»
Συνδυάζοντας τις δύο δηλώσεις καταλήγουμε εύκολα στο συμπέρασμα πως οι Παλαιστίνιοι δεν έχουν ψυχή, αφού σύμφωνα και με την ορθόδοξη εκκλησία, τα ζώα δεν διαθέτουν ψυχή!
Δηλώσεις 10 Ισραηλινών που προκαλούν ανατριχίλα - Μέρος 1οΑυτός ο άνθρωπος λοιπόν βρίσκεται ακόμα και σήμερα επικεφαλής ενός οργανισμού που επιπλέον διαχειρίζεται  και τη βάση δεδομένων (ηλεκτρονικό φακέλωμα) όλων των Παλαιστινίων και είναι αρμόδιο για τη χορήγηση και την ανάκληση των αδειών εισόδου και διαμονής των Παλαιστινίων, ελέγχοντας κάθε πτυχή της (άψυχης) ζωής τους.
Αυτό είναι τόσο εξωφρενικό όσο θα ήταν και ο ορισμός ενός Χρυσαυγίτη ως επικεφαλή οργανισμού που διερευνά ναζιστικές θηριωδίες κι εγκλήματα.

#2. «Εχθρός είναι ολόκληρος ο Παλαιστινιακός λαός!»

«Τι είναι τόσο τρομακτικό στο να καταλάβεις ότι ολόκληρος ο παλαιστινιακός λαός είναι ο εχθρός; […] Πίσω από κάθε τρομοκράτη στέκονται δεκάδες άνδρες και γυναίκες, χωρίς τις οποίες δεν θα μπορούσε να εμπλακεί με την τρομοκρατία. […] Είναι όλοι εχθροί μαχητές, και το αίμα τους πρέπει να χυθεί πάνω στα κεφάλια τους.
Αυτό περιλαμβάνει και τις μητέρες των μαρτύρων, που στέλνουν τους γιους τους στην κόλαση με λουλούδια και φιλιά. Πρέπει να τους ακολουθήσουν στον τάφο, τίποτα δεν θα ήταν πιο δίκαιο. Θα πρέπει να πάνε μαζί και με τα σπίτια όπου εξέθρεψαν τα φίδια. Διαφορετικά, πολλά μικρά φίδια θα εμφανιστούν εκεί.»
Αυτό είναι ένα μικρό απόσπασμα από μια ανάρτηση της νυν υπουργού… Δικαιοσύνης(!) της κυβέρνησης συνασπισμού του Νετανιάχου, Ayelet Shaked, που προτείνει τον τρόπο που πρέπει να αντιμετωπίσει το Κράτος του Ισραήλ τις επιθέσεις αυτοκτονίας των απελπισμένων Παλαιστινίων.
Δηλώσεις 10 Ισραηλινών που προκαλούν ανατριχίλα - Μέρος 1οΗ ανάρτηση είχε γίνει πριν από 15 χρόνια στο λογαριασμό της στο facebook πριν ακόμα αναλάβει καθήκοντα υπουργού και παρέπεμπε σε ένα κείμενο ενός εβραίου εποίκου, τότε συμβούλου και συγγραφέα των ομιλιών του Νετανιάχου!
Ουσιαστικά αυτό που πρότεινε λοιπόν ο έποικος και συμφωνούσε μαζί του η ισραηλινή νομοθέτης (!) είναι το Ισραήλ να βομβαρδίζει ολόκληρη την γειτονιά του κάθε «μάρτυρα – τρομοκράτη».
Σύμφωνα λοιπόν με το κείμενο, το να πεθάνουν όλοι οι συγγενείς του «τρομοκράτη» και να βομβαρδιστούν ολόκληρα οικοδομικά τετράγωνα για «παραδειγματισμό» και για να μην ξαναβγούν «νέα φίδια», είναι ότι πιο ΔΙΚΑΙΟ.
Χαρακτηριστικό είναι δε πως η συγκεκριμένη ανάρτηση έγινε ακριβώς μια μέρα πριν από την απαγωγή του παλαιστίνιου έφηβου, Muhammad Abu Khudair από 6 νεαρούς εβραίους, οι οποίοι μάλιστα τον έκαψαν ζωντανό!!!
Δηλώσεις 10 Ισραηλινών που προκαλούν ανατριχίλα - Μέρος 1οΜετά την υπουργοποίηση της Ayelet Shaked, το 2015, το κείμενο ξαναβγήκε στην επικαιρότητα κι ο σάλος που προκλήθηκε την ανάγκασε να κατεβάσει την ανάρτηση από την σελίδα της.
Μετά λοιπόν τον ραββίνο, αναπληρωτή Υπουργό Αμυνας ακόμα μία υπουργός της κυβέρνησης Νετανιάχου υποστηρίζει ανοικτά απόψεις που παραπέμπουν σε προτάσεις γενοκτονίας κατά των παλαιστινίων.

#3. «Είμαι χαρούμενη που είμαι φασίστρια!»

Στο παρακάτω βίντεο εμφανίζεται ακόμα μια υπουργός της κυβέρνησης Νετανιάχου. Αυτή τη φορά πρόκειται για την υπουργό …Πολιτισμού κι Αθλητισμού, Miri Regev, στις εξέδρες του γηπέδου της Μπεϊτάρ Ιερουσαλήμ για να παρακολουθήσει τον ποδοσφαιρικό αγώνα, μεταξύ της εβραϊκής ομάδας και της αραβικής Bnei Sahknin, που έγινε τον Γενάρη του 2018.
Η υπουργός …Πολιτισμού χαμογελώντας μιλά στην κάμερα,  ευχόμενη ένα καλό παιχνίδι όπου θα κερδίσει το ποδόσφαιρο, και στο τέλος αγκαλιάζεται με τους περιστοιχισμένους εβραίους οπαδούς της Μπεϊτάρ, που εκείνη τη στιγμή τραγουδούσαν το αντι-αραβικό γενοκτονικό σύνθημα:
«Να καούν τα χωριά σας!» (שיישרף לכם הכפר)
Η ανάρτηση που έγινε από μία χρήστη του twitter κλείνει με το εξής σχόλιο:
«Καλώς ήρθατε στο Ισραήλ, μια χώρα που κυβερνάται από ανεξέλεγκτους ρατσιστές.»

Οι οπαδοί της Μπεϊτάρ Ιερουσαλήμ έχουν ιστορικό αντι-αραβικών και αντι-μουσουλμανικών αισθημάτων, μεταξύ των οποίων και η διοίκηση της ομάδας, που μετά τον αγώνα και κάτω από τον φόβο επιβολής βαριάς τιμωρίας, έσπευσε να δηλώσει πως θα χτυπήσει τον ρατσισμό, κλείνοντας αρχικά ένα κομμάτι της εξέδρας των φανατικών της οπαδών.
Κατά την διάρκεια του αγώνα οι οπαδοί φώναζαν κι άλλα ρατσιστικά συνθήματα όπως:
«Μισώ όλους τους Άραβες» και «Ο προφήτης Μωάμεθ είναι νεκρός».
Δηλώσεις 10 Ισραηλινών που προκαλούν ανατριχίλα - Μέρος 1οΗ συγκεκριμένη υπουργός είχε προκαλέσει κι άλλες φορές με τις δηλώσεις της σαν κι αυτή που έκανε τον Μάη του 2012:
«Οι Σουδανοί είναι ένας καρκίνος στο σώμα μας. Θα κάνουμε τα πάντα για να τους στείλουμε πίσω από όπου ήρθαν.»
Η Miri Regev, που είχε διατελέσει κι εκπρόσωπος Τύπου του Ισραηλινού Στρατού, πριν γίνει υπουργός …Πολιτισμού, είχε μιλήσει μπροστά σε χιλιάδες ξενοφοβικούς διαδηλωτές, στο Τελ Αβίβ, σε μια περίοδο που η κρίση στο Σουδάν είχε χτυπήσει κόκκινο και τα μεταναστευτικά ρεύματα είχαν πλημμυρίσει την Βόρειο Αφρική και την Μέση Ανατολή…
Την ίδια εποχή είχε ξεκινήσει ήδη κι ο ιμπεριαλιστικός πόλεμος – εμφύλιος στην γειτονική Συρία.

Η ίδια λοιπόν υπουργός του Νετανιάχου,  σε τηλεοπτική εκπομπή κι ερχόμενη σε αντιπαράθεση με έναν πολιτικό της αντίπαλο, δεν άντεξε ο άνθρωπος με όσα άκουγε και την αποκάλεσε φασίστρια, εκείνη όμως απτόητη δεν δίστασε να πει πως:
«Είμαι χαρούμενη που είμαι φασίστρια!»  (אני שמחה להיות פאשיסטית)

#4. «Όποιοι είναι εναντίον μας αξίζουν να αποκεφαλιστούν με τσεκούρι!»

«Όποιοι είναι εναντίον μας αξίζουν να αποκεφαλιστούν με τσεκούρι!»
Αυτή η άκρως «διπλωματική» δήλωση έγινε από ακόμα έναν «δημοκράτη» υπουργό της Κυβέρνησης συνασπισμού του Νετανιάχου.
Δηλώσεις 10 Ισραηλινών που προκαλούν ανατριχίλα - Μέρος 1ο
Ο Avigdor Liberman – Υπουργός Εξωτερικών Ισραήλ
Αυτή τη φορά τα φώτα πέφτουν στον Υπουργό… Εξωτερικών και ηγέτη του ακροδεξιού Κόμματος «Yisrael Beiteinu», Avigdor Lieberman, σε προεκλογική εκδήλωση το 2015.
Ο Avigdor Liberman υποστήριξε την «κοπή των κεφαλιών» των Αράβων που δεν είναι «πιστοί στο Ισραήλ.»
«Όσοι είναι μαζί μας αξίζουν τα πάντα, αλλά εκείνοι που είναι εναντίον μας αξίζουν να έχουν τα κεφάλια τους κομμένα με τσεκούρι»,
ήταν η ακριβής φράση που χρησιμοποίησε.

#5. «Μια τρίχα στο κεφάλι ενός Ισραηλινού στρατιώτη είναι πιο πολύτιμη από όλο τον πληθυσμό της Γάζας»

«Οι στρατιώτες μας είναι οι μόνοι αθώοι στη Γάζα. Σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να σκοτωθούν λόγω μιας εσφαλμένης ηθικής που προτιμά να προστατεύει εχθρικούς πολίτες.
Μια τρίχα στο κεφάλι ενός Ισραηλινού στρατιώτη είναι πιο πολύτιμη από όλο τον πληθυσμό της Γάζας, ο οποίος εξέλεξε τη Χαμάς και στηρίζει κι ενθαρρύνει όποιον δολοφονεί Ισραηλινούς.»
Τα παραπάνω λόγια τα είπε το 2014, ο Moshe Feiglin, ένας ακροδεξιός έποικος της Δυτικής Όχθης και -τότε- αναπληρωτής εισηγητής-ομιλητής στο Ισραηλινό Κοινοβούλιο (Knesset).
O Moshe Feiglin ήταν ένας από τους οκτώ αναπληρωτές ομιλητές της ισραηλινής Κνεσέτ και εξέφραζε τότε μια ανερχόμενη δύναμη στο κόμμα Likud του Πρωθυπουργού Μπέντζαμιν Νετανιάχου.
Δηλώσεις 10 Ισραηλινών που προκαλούν ανατριχίλα - Μέρος 1ο
Ο ακροδεξιός ηγέτης του Zehut – Moshe Feiglin
Το 2015 Moshe Feiglin αποχώρησε από το κόμμα του Νετανιάχου (θεωρώντας το πολύ «μετριοπαθή») ιδρύοντας το ακροδεξιό κόμμα Zehut.
Είναι θερμός υποστηρικτής της «Ισοπέδωσης» της Λωρίδας της Γάζας στέλνοντας τους Παλαιστίνιους κατοίκους της, στην έρημο της Αιγύπτου και στο επαναχτίσιμο – εποικισμό της, αποκλειστικά από εβραίους πολίτες.
«Η Γάζα είναι μέρος της γης μας και θα παραμείνουμε εκεί για πάντα»,
είχε γράψει ο Moshe Feiglin τον Ιούλιο του 2014 σε ένα άρθρο του στον δεξιό ιστότοπο Arutz Sheva, που αποτελεί δημοφιλή πηγή ειδήσεων για τους ισραηλινούς εποίκους.
«Η απελευθέρωση τμημάτων της γης μας για πάντα είναι το μόνο πράγμα που δικαιολογεί να θέσουμε σε κίνδυνο τους στρατιώτες μας στη μάχη για να καταλάβουν τη γη. Μετά την εξάλειψη της τρομοκρατίας από τη Γάζα, θα γίνει μέρος του κυρίαρχου Ισραήλ και θα κατοικηθεί από τους Εβραίους »
Εκτός από τη λογική που λέει ότι η Γάζα πρέπει να ανακτηθεί επειδή είναι εβραϊκή γη, ο Feiglin βρήκε έναν ακόμα «συναρπαστικό» λόγο για τον οποίο η Λωρίδα της Γάζας πρέπει να περάσει στα χέρια του Ισραήλ και να μην ελέγχεται από τους Παλαιστίνιους:
«Η κίνηση αυτή θα χρησιμεύσει επίσης για την ανακούφιση της στεγαστικής κρίσης του Ισραήλ.»
Δηλώσεις 10 Ισραηλινών που προκαλούν ανατριχίλα - Μέρος 1οΚατέληξε σε αυτά τα συμπεράσματα μετά από ένα «σχέδιο έξι σταδίων» (θα προσπαθήσω να το παρουσιάσω σε άλλο άρθρο εφόσον δεν ξεράσω) για την πλήρη κατάκτηση – εξαγορά της Γάζας από το Ισραήλ:
«Το όριο των ανθρωπιστικών προσπαθειών του Ισραήλ πρέπει να είναι η έκδοση ενός τελεσίγραφου προς τους κατοίκους της Γάζας πριν από την πλήρη κι ολομέτωπη επίθεση του Ισραηλινού Στρατού»,
προτείνοντας και κάποια «γενναιόδωρη βοήθεια» σε όσους παλαιστίνιους επιθυμούν να φύγουν για να γλιτώσουν από τον επερχόμενο θάνατο.
«Το Σινά δεν απέχει πολύ από τη Γάζα…»
Θα ολοκληρωθεί με το 2ο και τελευταίο Μέρος

Print Friendly, PDF & Email

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ