16 Φεβ 2018

Νέα προβοκάτσια σε βάρος τίμιου, Έλληνα εφοπλιστή

Πριν από μερικούς μήνες το Dimitris C, το πλοίο της Danaos Shipping ιδιοκτησίας Γιάννη Κούστα, είχε βρεθεί με 120 κιλά κοκαΐνης σε λιμάνι του Περού, χωρίς να διευκρινιστεί με ποιον τρόπο βρέθηκαν τα ναρκωτικά στα αμπάρια του πλοίου. Αυτή τη φορά, το ίδιο πλοίο της ίδιας εταιρίας (και του ίδιου εφοπλιστή προφανώς) επιστρέφει με νέα επίδοση ρεκόρ, αφού βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 300 κιλά κοκαΐνης, στο λιμάνι της Γένοβας.
Κι αυτή τη φορά, όπως και την προηγούμενη, το φορτίο της κοκαΐνης ανακαλύφτηκε τυχαία από το πλήρωμα του πλοίου, καθώς ήταν καλά “κρυμμένο σε δυσπρόσιτο σημείο”, σύμφωνα με την ανακοίνωση της επιχείρησης, η οποία σημειώνει επίσης πως:
στα πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων, το περιεχόμενο των εμπορευματοκιβωτίων δεν είναι γνωστό ούτε στο πλοίο, ούτε στην εταιρεία διαχείρισης αυτού (εκτός από τις περιπτώσεις “επικίνδυνων αγαθών”, δηλαδή εύφλεκτων, χημικών, εκρηκτικών και του περιεχομένου των container – ψυγείων). Επίσης, η φορτοεκφόρτωση δεν διενεργείται από το πλήρωμα, αλλά από τρίτους, φορτοεκφορτωτές (stevedores), οι οποίοι δεν αποτελούν αρμοδιότητα του πλοίου.
Είναι ηλίου φαεινότερον λοιπόν ότι πρόκειται για προβοκάτσια ολκής εναντίον της ευγενούς τάξης των εφοπλιστών που στηρίζουν την εθνική μας οικονομία, με διεθνιστικό πάντα πνεύμα -καθώς το πλοίο είχε σημαία Μάλτας. Αυτή η οργανωμένη επιχείρηση σπίλωσης των Ελλήνων εφοπλιστών είναι προκλητική και δεν πρόκειται να περάσει.
Ως εδώ! Το δούλεμα έχει και όρια -ή μήπως όχι…;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ