29 Ιουν 2017

ΚΕΡΚΥΡΑ-ΚΑΤΑΛΗΨΗ



Δυναμική ήταν η παρουσία των αγροτών της Κέρκυρας, που
ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων
Κέρκυρας και πραγματοποίησαν κατάληψη στο Δημαρχείο της πόλης.
Η κινητοποίηση ήταν αποτέλεσμα της επίμονης δουλειάς μέσα
από τις συνεδριάσεις των ΔΣ των Αγροτικών Συλλόγων του νησιού, με
περιοδείες, συσκέψεις και ομιλίες σε πολλές περιοχές της Κέρκυρας.
Οι συγκεντρωμένοι κατήγγειλαν, και με τη σημερινή τους δράση,
τη φοροληστεία της φτωχής αγροτιάς από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ –
ΑΝΕΛ και την ΕΕ, την επιβολή περιβαλλοντικού τέλους σε ύδρευση και
άρδευση, την άρνηση του ΕΛΓΑ για αποζημιώσεις για την μεγάλη ζημιά
που έχει υποστεί ο ελαιώνας από την καρπόδεση καθώς και το οξυμένο
πρόβλημα της εγκαταλειμμένης αγροτικής οδοποιίας.
Στην κινητοποίηση συμμετείχαν επίσης εκπρόσωποι εργατικών
σωματείων και οι απεργοί συμβασιούχοι του Δήμου Κέρκυρας που
αγωνίζονται για μόνιμη και σταθερή δουλειά εναντία στο εμπαιγμό
κυβέρνησης και Δήμου.

Το ΔΣ της Ο.Α.Σ.Κ. 

Θα σταματήσει αύριο η απεργία στους ΟΤΑ;!

       

Φαγώθηκαν τα «παπαγαλάκια» μέχρι χθες, από τη μια να συκοφαντούν τους αγωνιζόμενους εργάτες στην καθαριότητα των δήμων και από την άλλη να διαβεβαιώνουν ότι η απεργία θα έληγε μετά την συνάντηση με τον πρωθυπουργό! Κάτι θα ήξεραν παραπάνω τα «παπαγαλάκια» αφού οι δηλώσεις του εκπροσώπου της ΠΟΕ – ΟΤΑ παρέπεμπαν ακριβώς στις διαβεβαιώσεις των «παπαγάλων» περί της λήξης της απεργίας! Την πάτησαν όμως οι Κασσάνδρες! Η απεργία τελικά δεν έληξε και καταλυτικό ρόλο σ’ αυτήν την εξέλιξη έπαιξε η δράση του ταξικού κινήματος η οποία δεν επέτρεψε την λήξη της απεργίας.
Μετά την ανακοίνωση για συνέχιση της απεργίας τα «παπαγαλάκια» ξανάπιασαν δουλειά με συκοφαντίες σε βάρος των απεργών, με διαμαρτυρίες τουριστών και επαγγελματιών για τα σκουπίδια, με διαπιστώσεις περί φθίνουσας πορείας της απεργίας και με διαβεβαιώσεις περί σίγουρης λήξης της αύριο μετά την απεργιακή συγκέντρωση! Διαβεβαιώνουν τα «παπαγαλάκια» ότι η απεργία θα λήξει με ηττημένους τους απεργούς, σαν και η απεργία γίνεται εθιμοτυπικά! Διαβεβαιώνουν τα «παπαγαλάκια» ότι οι απεργοί αύριο θα τα μαζέψουν και θα πάνε στα σπίτια τους ηττημένοι, με 15.000 συναδέλφους τους απολυμένους!
Θα σταματήσει στ’ αλήθεια αύριο η απεργία;! Στο χέρι των απεργών και του κινήματος είναι αν θα σταματήσει αύριο η απεργία με τους εργάτες νικητές ή με τους εργάτες ηττημένους! Στο χέρι των απεργών και του υπόλοιπου λαού είναι εάν αύριο οι Κασάνδρες θα επιβεβαιωθούν ή θα διαψευστούν πανηγυρικά!
Να βουλιάξει αύριο η Αθήνα παρά τον καύσωνα! Να βουλιάξουν οι πόλεις που γίνονται απεργιακές συγκεντρώσεις! Να βροντοφωνάξει ο αγωνιζόμενος λαός ότι δεν πάει άλλο και να διεκδικήσει μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλον τον κόσμο!
Από τον λαό εξαρτάται το αν θα τελειώσει αύριο και πώς θα τελειώσει η απεργία στους δήμους. Από τον λαό εξαρτάται να κάνει την αυριανή ημέρα σκαλοπάτι για την αντεπίθεση και την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής που ισοπεδώνει τον λαό! Όλοι στους δρόμους μαζί με τους εργαζόμενους στους δήμους.

Κώστας Β.

TOP READ