11 Αυγ 2017

Η Ελλάδα μπορεί να εξελιχθεί σε «success story»!

        


Το περιφερόμενο από δήλωση σε δήλωση κοινοτικών και κυβερνητικών παραγόντων «success story» δεν έχει σχέση με το λαό που πρέπει να υποστεί τα συμφωνημένα μέτρα αλλά με τους επιχειρηματικούς ομίλους που θα δουν καλύτερη κερδοφορία παραδέχεται εμμέσως πλην σαφώς ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM), Κλάους Ρέγκλινγκ.
Σε άρθρο του στη γερμανική εφημερίδα «Frankfurter Allgemeine Zeitung» αναφέρει πως η Ελλάδα μπορεί να εξελιχθεί σε «success story», μόνον όμως «εάν η κυβέρνηση τηρήσει το συμπεφωνημένο πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων». Συνεπώς, για το λαό της Ελλάδας ο Κλάους Ρέγκλινγκ με σαφήνεια ζητά την υλοποίηση των αντιλαϊκών μέτρων που, όπως υπονοεί, είναι προϋπόθεση για την ανάκαμψη των κερδών των επιχειρήσεων.
Επαναλαμβάνει ότι η υλοποίηση των αντιλαϊκών μέτρων είναι προϋπόθεση και για τη ρύθμιση του κρατικού χρέους αναφέροντας «μόνον εάν η Ελλάδα ολοκληρώσει με επιτυχία το πρόγραμμα του ESM και τις συμπεφωνημένες μεταρρυθμίσεις, οι υπόλοιπες χώρες της Ευρωζώνης είναι διατεθειμένες να βοηθήσουν μετά το 2018 με πρόσθετη ελάφρυνση του χρέους, εφόσον αυτό χρειαστεί». Πάλι ο λαός θα πληρώσει για να είναι πιο ευνοϊκός ο κρατικός δανεισμός για την πριμοδότηση των επιχειρηματικών ομίλων.

Επιβεβαιώνει ακόμα ότι το πρωτογενές πλεόνασμα του 2016 είναι ματωμένο, αφού, όπως αναφέρει, αυτό δεν θα μπορούσε να είχε επιτευχθεί χωρίς τα αναγκαία μέτρα και προσθέτει πως «το πιο σημαντικό μέτρο ήταν η μεταρρύθμιση της δημόσιας διοίκησης, του συνταξιοδοτικού συστήματος, της αγοράς εργασίας και του τραπεζικού συστήματος».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ