31 Αυγ 2017

Charlie Hebdo: «Ο Θεός έπνιξε όλους τους νεοναζί του Τέξας»!

Έχοντας στο πρωτοσέλιδό του σκίτσο που απεικονίζει βυθισμένους στο νερό Τεξανούς να κρατούν σβάστικες και να χαιρετούν ναζιστικά, και τίτλο «Ο Θεός υπάρχει», το γαλλικό περιοδικό Charlie Hebdo «σατιρίζει» την μεγάλη καταστροφή που άφησε πίσω της στο Τέξας η τροπική καταιγίδα. Το σχόλιο του περιοδικού συμπληρώνεται από τη φράση «Ο Θεός έπνιξε όλους τους νεοναζί του Τέξας».
 Charlie Hebdo: «Ο Θεός έπνιξε όλους τους νεοναζί του Τέξας»!
Το «σατιρικό» πρωτοσέλιδο του Charlie Hebdo
Το περιοδικό που είχε κατηγορηθεί στο παρελθόν για τον τρόπο που «σατίριζε» τους μουσουλμάνους, σα να θέλει να αποδείξει ότι δεν κάνει διαχωρισμούς έρχεται τώρα να περάσει στην αντίπερα όχθη, σατιρίζοντας τους χριστιανούς στην πλειονότητά τους Τεξανούς, εμφανίζοντάς τους και ως ναζί.
Από την λαίλαπα της τροπικής καταιγίδας στο Τέξας έχασαν τη ζωή τους πάνω από 35 άνθρωποι και δεκάδες χιλιάδες είναι αυτοί που αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους, άγνωστο μέχρι πότε.
Δεν είναι του παρόντος μια συζήτηση για το τι είναι σάτιρα και μέχρι που φτάνουν τα όριά της, όμως και οι δυο «όχθες» της τέτοιας «σάτιρας»  βρέχονται από το ίδιο ποτάμι, που χύνεται στο μύλο της αντίδρασης, συντηρώντας και γιγαντώνοντας αντιλαϊκούς μηχανισμούς και τον περιορισμό των ελευθεριών.
Στην τελική, πόσο απέχει το τσουβάλιασμα που κάνει το περιοδικό («όλοι οι μουσουλμάνοι», «όλοι οι Τεξανοί» κλπ), από τη «λογική» αυτών που σήμερα «σατιρίζει»;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ