3 Αυγ 2017

Αυτά τα κόκκινα σημάδια στους τοίχους ήταν τελικά από κρασί Χρήστο Λεοντή…

       


Καθώς ενημερωνόμουν ότι αντί για τον Χάρρυ Κλυνν στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΡΤ θα διοριστεί ο Χρήστος Λεοντής, θυμήθηκα τον Θεόφιλο, τον ιδιοκτήτη του καφέ που πηγαίναμε στα νεανικά μας χρόνια και ο οποίος συνήθιζε να παίζει το «καπνισμένο τσουκάλι» για να μας ικανοποιήσει. Καθώς ακουγόταν βέβαια το «αυτά τα κόκκινα σημάδια στους τοίχους μπορεί να ναι κι από αίμα» ο Θεόφιλος κατέβαζε την ένταση της μουσικής και έλεγε ότι «μπορεί όμως να είναι κι από κρασί»! Το έλεγε όμως τόσο χαριτωμένα και ξεκάθαρα δίκην αστεϊσμού που κανένας δεν θύμωνε μαζί του!
Τον Θεόφιλο λοιπόν θυμήθηκα καθώς άκουσα ότι ο Χρήστος Λεοντής θα διοριστεί από την «Αριστερά» της πλάκας στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΡΤ! Την ώρα που η ψευτοαριστερά μας έχει ισοπεδώσει, αφού πρώτα μας κορόιδεψε, και ενώ ετοιμάζεται σ’ έναν μήνα να αρπάξει τα σπίτια του κόσμου με ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς, ο Χρήστος Λεοντής δέχεται να μπει στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΡΤ! Ο Χρήστος Λεοντής δεν είναι ούτε κωμικός ηθοποιός ούτε και «περφόρμερ» όπως έγραφε η «Αυγή» για τον Χάρρυ Κλυνν! Τον Χρήστο Λεοντή δεν μας κάνει καρδιά ούτε να τον ειρωνευτούμε, ούτε να τον διακωμωδήσουμε! Είμαστε απλά στεναχωρημένοι γιατί ο Χρήστος Λεοντής ήταν διανόηση και θα έπρεπε ως διανοούμενος αλλιώς να φερθεί! Ο Χρήστος Λεοντής δεν χρειάζεται διαπιστευτήρια. Ο Χρήστος Λεοντής έγραψε σπουδαία μουσική, αλλά πάνω απ’ όλα έγραψε την μουσική για το «καπνισμένο τσουκάλι»!
Δεν μπορούμε να σε ειρωνευτούμε Χρήστο Λεοντή, ούτε να σε διακωμωδήσουμε. Θα σε θέλαμε πρωτοπορία στον αγώνα ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική. Δυστυχώς όμως άλλον δρόμο επέλεξες εσύ. Τούτες τις μέρες, που εσύ Χρήστο Λεοντή αποφάσισες να βάλεις πλάτη στην κυβέρνηση που ποδοπατά τον λαό, εμάς ο άνεμος μας κυνηγάει! Τούτες τις ημέρες που εσύ επέλεξες Χρήστο Λεοντή να συμμετάσχεις στο διοικητικό συμβούλιο της ΕΡΤ, η κυβέρνηση, που σε διορίζει σ’ αυτό, έχει τοποθετήσει γύρω σε κάθε βλέμμα συρματόπλεγμα, γύρω στην καρδιά μας συρματόπλεγμα, γύρω στην ελπίδα συρματόπλεγμα! Πολύ κρύο Χρήστο Λεοντή, πολύ κρύο, πολύ κρύο εφέτος γιατί δεν είχαμε λεφτά για θέρμανση Χρήστο Λεοντή. Αλλά του χρόνου Χρήστο Λεοντή θα κάνει πιο πολύ κρύο, πιο πολύ κρύο στα παγκάκια μετά τον πλειστηριασμό που θα κάνει στα σπίτια μας Χρήστο Λεοντή η κυβέρνηση που σε διορίζει στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΡΤ!
Κρίμα Χρήστο Λεοντή που θέλεις να δώσεις υπόσταση στον αστεϊσμό του Θεόφιλου του καφετζή, κρίμα που θέλεις να επιβεβαιώσεις ότι «αυτά τα κόκκινα σημάδια στους τοίχους μπορεί να μην είναι κι από αίμα, αλλά μπορεί να είναι κι από κρασί»! Κρίμα Χρήστο Λεοντή γιατί με τα κόκκινα σημάδια του αίματος στους τοίχους δεν παίζουν, αλλά μήτε και το αίμα των αγέννητων παιδιών βγάζουν στις αγορές και στα παζάρια! Γιατί Χρήστο Λεοντή όποιος συμμετέχει με οποιονδήποτε τρόπο σε κυβέρνηση πραματευτάδων του αίματος του λαού, πραματευτής του αίματος του λαού είναι κι ο ίδιος! Όχι διανοούμενος!

Νάβις

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ