13 Αυγ 2017

Καρνάβαλοι και κανίβαλοι στον τελευταίο αγώνα του Μπολτ!

        


Τελικός της σκυταλοδρομίας των 4X100 μέτρων των ανδρών και ο Μπολτ παίρνει την σκυτάλη της ομάδας της Τζαμάικα για να τρέξει τα τελευταία 100 μέτρα, αλλά στα πρώτα μέτρα παθαίνει κράμπα και πέφτει.
Πρώτη τερματίζει η ομάδα της Μεγάλης Βρετανίας, δεύτερη η ομάδα των ΗΠΑ και τρίτη η ομάδα της Ιαπωνίας κάνοντας την έκπληξη. Ο μεγαλύτερος σπρίντερ όλων των εποχών σωριασμένος στο έδαφος, ενώ οι σπρίντερς της ομάδας της Τζαμάικα των 4X100 μέτρων σπεύδουν να δούνε τι συνέβη.
Οι Εγγλέζοι, οι Αμερικάνοι, οι Ιάπωνες αθλητές ζώνονται τις σημαίες των χωρών τους και πανηγυρίζουν για την νίκη τους περνώντας και ξαναπερνώντας δίπλα από τον κάτοχο του παγκοσμίου ρεκόρ στα 100, στα 200 και στα των 4X100 μέτρα, περνούν δίπλα από τον Γιουσέιν Μπολτ χωρίς όχι να του μιλήσουν, αλλά χωρίς ούτε να τον κοιτάξουν. Ο άνθρωπος με τα 17 χρυσά μετάλλια σε Παγκόσμια Πρωταθλήματα και Ολυμπιακούς Αγώνες, ο θρύλος των σπριντ που έτρεχε τον τελευταίο αγώνα της καριέρας του είναι ξαπλωμένος στο ταρντάν του σταδίου και οι συναθλητές του από τις υπόλοιπες ομάδες, που συμμετείχαν στον τελικό της σκυταλοδρομίας των 4X100 μέτρων, ούτε που τον πλησιάζουν!
Θα περίμενε κανείς όλοι όσοι συμμετείχαν στον τελικό της σκυταλοδρομίας των 4X100 μέτρων να σηκώσουν στους ώμους τον Μπολτ, να κάνουν τον γύρο του σταδίου και έτσι σηκωμένο στα χέρια να τον βγάλουν από τον στίβο! Αντί γι’ αυτό τραυματιοφορείς πλησιάζουν τον Μπολτ με αναπηρικό καροτσάκι για να τον βγάλουν από τον αγωνιστικό χώρο. Ο Μπολτ αρνείται να κάτσει στο καροτσάκι και αποχωρεί από τον στίβο, στον οποίο έγραψε τ’ όνομά του με χρυσά γράμματα, κουτσαίνοντας. Δίπλα του συνεχίζουν να τρέχουν αθλητές που πανηγυρίζουν, χωρίς να δίνουν καμία σημασία στο ότι δίπλα τους περνάει κουτσαίνοντας ο μεγαλύτερος σπρίντερ όλων των εποχών. Εκεί λίγο πριν μπει στην στοά για τα αποδυτήρια ο Μπολτ κι ενώ οι Εγγλέζοι στην κερκίδα παραληρούν για την νίκη της ομάδας τους, ένα χέρι απλώνεται από την κερκίδα προς το μέρος του Μπολτ για να τον χαιρετήσει κι εκείνος ανταποδίδει! Δεν ξέρουμε αν ήταν Εγγλέζος αυτός που χαιρέτησε τον Μπολτ, αλλά ήταν σίγουρα ο μόνος φίλαθλος που μπορέσαμε να δούμε χθες στο στάδιο!
Αθλητισμός καρναβάλων και κανιβάλων, εμπορευματοποιημένος αθλητισμός που ο καλύτερος σπρίντερ όλων των εποχών έφευγε τραυματισμένος στον τελευταίο του αγώνα, αλλά οι πολιτισμένοι Εγγλέζοι θαμώνες του Κολοσσαίου επευφημούσαν τους νικητές και οι νικητές καμάρωναν τις δάφνες τους!

Αιμίλιος Θεοφανίδης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ