13 Αυγ 2017

Εδώ οι καλοί δούλοι… άλλος για την γαλέρα μας!

        


Εδώ οι καλοί δούλοι! Άλλος για την γαλέρα μας! Όποιον πάρεις εκατό! Αυτός ο δούλος κυρά μου είναι πιο φθηνός, κάνει μόλις πενήντα! Μ’ εκείνον τον δούλο κύριέ μου παίρνεις και έναν δούλο δώρο! Διαλιέχτε! Εδώ οι καλοί δούλοι! Δεν πουλάμε! Χαρίζουμε λέμε! Πω πω πω πω τί πράμα έχω σήμερα! Κοιτάξτε το πράμα μου πώς σαλεύει! Πω πω πω πω τί δούλους έχω εγώ! Όποιος πάρει θα θέλει να ξαναπάρει! Πάρε καλέ κυρία, τί κοιτάς;! Οι δούλοι μου είναι φρεσκότατοι, μυρίζουν θάλασσα!
Ο υπουργός Οικονομίας, Δημήτρης Παπαδημητρίου, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Documento» είπε «(…) οι επενδυτές έχουν παρατηρήσει ότι υπάρχουν ευκαιρίες, ότι η χώρα έχει αποκτήσει πολιτική και οικονομική σταθερότητα, υλοποιούνται οι μεταρρυθμίσεις, ότι το ενδεχόμενο του Grexit έχει εξαλειφθεί και ότι διαθέτουμε εργατικό δυναμικό το οποίο είναι οικονομικά προσιτό και εξειδικευμένο», όπως πρόσθεσε χωρίς περιστροφές. Ο Δ. Παπαδημητρίου σημείωσε  ότι έχει επιτευχθεί φιλεπενδυτικό κλίμα και υποστηρίζει ότι για το 2017 οι επενδύσεις έχουν τριπλασιαστεί.
Η Αριστερά που θα γλίτωνε τον κόσμο από την ταλαιπωρία, που θα έσκιζε τα μνημόνια και που θα καταργούσε τους αντιλαϊκούς νόμους διαφημίζει ότι έχει δημιουργήσει σύγχρονους σκλάβους, κατάλληλους για την προσέγγιση επενδύσεων! Η Αριστερά που έγινε κυβέρνηση, τάζοντας στους εργαζόμενους να τους δώσει πίσω τα δικαιώματα και τους μισθούς που τους στέρησαν οι προηγούμενοι, τώρα διαφημίζει την γαλέρα που έχει δημιουργήσει! Την ίδια ώρα που η Αριστερά του απόπατου πανηγυρίζει για τις συνθήκες δουλείας που δημιούργησε, τελαλεί τα προνόμια τα προνόμια που δίνει ο νέος αναπτυξιακός νόμος στους επιχειρηματικούς ομίλους όπως δραστικές φοροελαφρύνσεις, διοχέτευση δωρεάν κρατικού χρήματος, επιδοτήσεις του «μισθολογικού κόστους» για τις όποιες νέες θέσεις εργασίας, ενώ το επόμενο διάστημα αναμένονται και νέα «καθεστώτα ενίσχυσης» των επενδυτών.
Ο Δ. Παπαδημητρίου στην ίδια συνέντευξή του στάθηκε ιδιαίτερα στα επενδυτικά σχέδια του νέου αναπτυξιακού νόμου υποστηρίζοντας ότι μέχρι τώρα έχουν υποβληθεί 802 αιτήματα για επενδύσεις ύψους 2,2 δισ. ευρώ. Πρόσθεσε ότι «το φθινόπωρο θα ξεκινήσει η αξιολόγηση και των επενδυτικών σχεδίων του νέου αναπτυξιακού, που σημαίνει επιτάχυνση περισσότερων επενδύσεων». Σύμφωνα με τον Δ. Παπαδημητρίου, ανάμεσα στα αιτήματα των επενδυτών είναι η δημιουργία εμπορικού κέντρου στην Αττική ενώ μεγάλο είναι το ενδιαφέρον για τις ανανεώσιμες πηγές Ενέργειας. Ο υπουργός έκανε ιδιαίτερη αναφορά στη δημιουργία της «Αναπτυξιακής Τράπεζας» που προβλέπεται από τη συμφωνία του Γιούρογκρουπ για το κλείσιμο της δεύτερης «αξιολόγησης». Όπως είπε ανάμεσα σε άλλα, η τράπεζα αυτή θα αξιολογεί το πιστωτικό προφίλ των δανειοληπτών, προκειμένου να δίνονται χαμηλότοκα δάνεια και έφερε σαν παράδειγμα τις «καινοτόμες επιχειρήσεις».
Ακούγοντας κανείς τους Συριζαίους δυόμιση χρόνια μετά την άνοδό τους στην διακυβέρνηση του τόπου και δύο χρόνια μετά το κάλπικο δημοψήφισμα του 2015, δεν μπορεί να μην σκέφτεται ότι χρειάζεται ψυχίατρο και ψυχοφάρμακα, αφού τα επιτεύγματα για τα οποία πανηγυρίζουν σήμερα οι Συριζαίοι είναι ακριβώς εκείνα από τα οποία υπόσχονταν ότι θα μας απαλλάξουν! Ίσως γι’ αυτό βιάζονται να νομιμοποιήσουν τα μαλακά ναρκωτικά! Για να μαστουρώνουμε και να πιστεύουμε ότι αυτοί μας υπόσχονταν να μας κάνουν σκλάβους για να έρθουν επενδυτές κι εμείς καταλαβαίναμε ότι μας υπόσχονταν πως δεν θα επενδύσουν το μέλλον μας και το μέλλον των παιδιών μας και των εγγονών μας στις αγορές!
Πρώτη φορά αριστερά κι ο λόγος της ίσος με μια βρωμερή κλανιά!

Σηναφοτσίρας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ