1 Ιουν 2017

Το …”ευγενικό πήδημα”


ΦΑΚΟΣ ΕΡΥΘΡΑΣ ΕΠΑΦΗΣ: Η Σούδα θα στηρίξει το Νατοϊκό Πήδημα στη Ρουμανία. Οπότε υπόσχομαι αναλυτικό ρεπορτάζ για την απάντηση που θα λάβουμε ως κοινοβουλευτική ομάδα του ΚΚΕ στην ερώτηση που καταθέσαμε για την απεμπλοκή της χώρας μας από ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και πολέμους.
Θα μπλέξω με τον τίτλο. Είναι όμως ακριβέστερος σ’ ό,τι αφορά την εθνική κυριαρχία από την επίσημη προγραμματισμένη νατοϊκή άσκηση δράκουλα που θα ξεχυθεί στα ρουμάνικα εδάφη ως ευγενικό άλμα (NOBLE JUMB 2017). Άγγλοι, Γερμανοί, Νορβηγοί και Πολωνοί, Ισπανοί και Αλβανοί και Κατωχωρίτες στρατιώτες με συντονισμό σιτσιλιάνικο, θα πλημμυρίσουν με σιγουριά κι ελπίδα την ηρωική Αλεξανδρούπολη μέρες τετάρτου μνημονίου. Δεν είναι Πήδημα. Είναι τιμή να γίνεται η χώρα προθάλαμος πολεμικού εργαστηρίου ώστε να αξιολογηθεί το προσωπικό, ο εξοπλισμός κι η υπηρεσιακή δυνατότητα τεσσάρων χιλιάδων στρατιωτών και των επιτελείων τους. Το νατοϊκό ιμπεριαλιστικό Πήδημα-άλμα απαιτεί χρήση ελληνικής στεριάς, θάλασσας, και εναέριου χώρου αφού έχουμε συμφωνήσει με τον ευρωνατοϊκό στρατοφύλακα να του παρέχουμε “υπηρεσίες φιλοξενούσας χώρας”. Τώρα για το χώρα έχω πρόβλημα διευκρίνησης του όρου. Μετά τη συμφωνία από το θερινό τμήμα της Βουλής τον Αύγουστο του 2009 , που κατεπειγόντως υπέγραψε η Ελληνική Δημοκρατία με το SHAPE (ΝΔ συν ΠΑΣΟΚ με Supreme Headquarters Allied Powers Europe) ο όρος πήδημα είναι απολύτως διευκρινισμένος. Το SHAPE, που αν δεν ήταν αρκτικόλεξο σημαίνει και σχήμα-μορφή του νατοϊκού δράκου, έχει έκτοτε νομική κάλυψη, όχι απλώς να περνάει απ’ τη χώρα, συν γυναιξί και τέκνοις, αλλά και να εμπλέκεται σε τυχόν κρίσεις και έκτακτες καταστάσεις, πράγμα που δεν άλλαξε ούτε με την πρώτη, ούτε με τη δεύτερη, ούτε με τη χιλιοστή φορά αριστερά που κομπάζει ότι ενέχει θέση μανδηλακίου στο τσεπάκι του σακακιού των ΑΝΕΛ. Κι έτσι το Πήδημα έγινε “ευγενικό Πήδημα”.
Η επιλογή του όρου Πήδημα γι αυτή την άσκηση έχει σημειολογική αξία, τουλάχιστον facebook. Γιατί το ΝΑΤΟ ήταν και θα είναι πάντα ένα μεγάλο άλμα-Πήδημα επεμβάσεων κι αιματοκυλίσματος λαών και καλή άσκηση για τα νιάτα μας τα ένστολα, φαντάρους, υπαξιωματικούς κι αξιωματικούς που μαθαίνουν κι από δεξιά κι απ’ αριστερά, τι εστί πολεμικό βερίκοκο, ήδη συμμετέχοντας σε δεκατρείς νατοϊκές αποστολές.
Τα παλιά τα χρόνια ένα πλοίο έφτανε στο Σαρωνικό κι οι αριστεροί προοδευτικάριοι ηρακλείς του αστικού στέμματος σκιτσογραφούσαν και γκάριζαν “κορίτσια ο στόλος”. Τώρα οι προπομποί που φτάνουν στην Αλεξανδρούπολη, ο δε κύριος κορμός των Βρετανών που θα στρατωνιστούν σε στρατόπεδο της περιοχής , και μετά δια του Ορμυνίου θα εκστρατεύσουν προς Βουλγαρία, τα αλβανικά τροχοφόρα και οι Ισπανοί κονκισταδόρες που θα αποβιβαστούν έχοντας αφήσει τα logistics στη Νάπολη, αντιμετωπίζονται σοβαρά και χωρίς χαρακτηρισμούς ειρωνικού “μίσους”. Αλλά όταν βλέπεις στα κείμενα αυτών των ημερών για το ρουμάνικο Πήδημα 2017 , ότι η Ελλάδα παρέχει “υπηρεσίες φιλοξενούντος έθνους” τόσο κατά τη φάση ανάπτυξης των νατοϊκών δυνάμεων όσο και κατά την αναδίπλωση τους, μεταξύ αυτών φορτοεκφόρτωση μέσων και προσωπικού, καταλύματα, συνοδεία και ασφάλεια κατά την είσοδο, διέλευση και έξοδό τους από το εθνικό μας πετσί, ανατριχιάζεις. Αισθαντικό Πήδημα. Όχι αισθητό. Το “φιλοξενούν έθνος” χαίρει διεθνούς αναγνώρισης ως “ιδιαίτερα αξιόπιστος σύμμαχος”. Απ’ τα φιλόξενα κορίτσια μόνον του στόλου, στο φιλόξενο έθνος που αξιόπιστα θα ξεχρεώνει μέχρι το 2060 αυτά και τ’ άλλα κερατιάτικα και αριστερώς αξιόπιστα….
Περιμένω να δω ρεπορτάζ και εκτός εκπομπής των Ενόπλων Δυνάμεων για την τόνωση της τοπικής αγοράς απ’ το πέρασμα των νατοϊκών παίδων, ζουμερά και ζωντανά πλάνα απ’ τις ασκήσεις στις ρουμάνικες πεδιάδες, ένα νατοϊκό survivor με ζουμ στη γαλανόλευκη. Το θέαμα που πάει δηλαδή πακετάκι με τη μοδέρνα κουραμάνα (υποθέτω ότι υπάρχει άλλη λέξη πια, σ’ όλες τις γλώσσες ίδια, για υγιεινές μπάρες στρατιωτικής διατροφής ). Μην το ξεχάσω. Κι η Σούδα θα στηρίξει την Αλεξανδρούπολη και το ρουμάνικο Πήδημα κι άλλα ωραία τέτοια εθνικά μέρη. Οπότε υπόσχομαι αναλυτικό ρεπορτάζ για την απάντηση που θα λάβουμε ως κοινοβουλευτική ομάδα του ΚΚΕ στην ερώτηση που καταθέσαμε, σύσσωμη η ομάδα, για την απεμπλοκή της χώρας μας από ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και πολέμους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ