11 Ιουν 2017

Ο Ένγκελς για τον σεξουαλικό αυτοπροσδιορισμό!

        


Με αφορμή την αναφορά του Τσακαλώτου στο σημερινό Gay Pride ξέσπασε πόλεμος στο διαδίκτυο καθώς κάποιοι αμφισβητούν το δικαίωμα της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς να συμβαδίζει με δυνάμεις σαν τον ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος χθες ψήφισε νέα σφαγή σε βάρος του Ελληνικού λαού, όταν αυτή η συμπόρευση είναι για επαναστατικούς σκοπούς και πέρα από τις υπόλοιπες διαφορές! Όσοι κατηγόρησαν την εξωκοινοβουλευτική αριστερά για την συμπόρευσή της με τον ΣΥΡΙΖΑ στο Gay Pride είναι γιατί απλά είναι αδιάβαστοι και αστοιχείωτοι και έχουν πλήρη άγνοια των κλασικών.
Ο Ένγκελς, εκ της τριάδος των κλασικών, αναφέρθηκε στην μεγαλύτερη ίσως επανάσταση του ανθρώπου, στον σεξουαλικό αυτοπροσδιορισμό, στο βιβλίο του «η καταγωγή της οικογένειας της ατομικής ιδιοκτησίας και του κράτους» αντιλαμβανόμενος προφανώς σε αντίθεση με τους στενόμυαλους ταξικούς ότι ο σεξουαλικός αυτοπροσδιορισμός είναι ένα άλμα για την απελευθέρωση του ανθρώπου. Στο βιβλίο αυτό υπάρχουν σαφείς αναφορές στο ότι δεν πρέπει να μπερδεύουμε τα ανθρώπινα δικαιώματα και κυρίως αυτό του σεξουαλικού αυτοπροσδιορισμού με την εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο. Ο Ένγκελς γράφει ότι αυτό το μπέρδεμα δεν είναι καθόλου διαλεκτικό. Στο βιβλίο αυτό ο Ένγκελς ξεκάθαρα αναφέρει ότι δεν μπορούμε να βάζουμε τον αγώνα εναντίον της εκμετάλλευσης πάνω από τον αγώνα της σεξουαλικής απελευθέρωσης και επ’ ουδενί δεν πρέπει να κατηγορούμε ανθρώπους οι οποίοι μπορεί να μάχονται λυσσαλέα εναντίον των λαϊκών δικαιωμάτων αλλά είναι υπέρμαχοι της σεξουαλικής απελευθέρωσης. Ο Ένγκελς σαφώς πιστεύει ότι η απελευθέρωση από την μισθωτή σκλαβιά θα έρθει μέσα από την σεξουαλική απελευθέρωση! Στο σπουδαίο αυτό έργο του ο Ένγκελς εκτός του ότι προσδιορίζει πως η ετεροφυλία είναι αποτέλεσμα των ταξικών κοινωνιών που καταπίεζαν τον άνθρωπο και δεν τον άφηναν να απελευθερωθεί σεξουαλικά, γιατί ο άνθρωπος ανέκαθεν έρεπε προς την απελευθέρωση από τα δεσμά της ετεροφυλικής σκλαβιάς, τάσσεται σαφώς υπέρ της ταξικής συνεργασίας όταν αυτή προάγει την σεξουαλική απελευθέρωση! «Η καταγωγή της οικογένειας, της ατομικής ιδιοκτησίας και του κράτους» είναι γροθιά στο στομάχι όσων κατηγορούν την εξωκοινοβουλευτική αριστερά που συμπορεύεται με τον ΣΥΡΙΖΑ στα gay pride!
Στις επόμενες πανελλήνιες εξετάσεις θα παρακαλούσα την αρμόδια επιτροπή να θέσει ως θέμα της έκθεσης τον σχολιασμό του έργου του Ένγκελς « η καταγωγή της οικογένειας, της ατομικής ιδιοκτησίας και του κράτους» όπως αυτό αναλύεται παραπάνω! Πιστεύω τέτοια παραχάραξη του Ένγκελς δεν θα μπορούσε ούτε εκείνη να κάνει, παρά την προθέρμανση που έκανε φέτος με την παράφραση του Θεοτοκά! Όσο για τους φίλους της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς που δεν είχαν διαβάσει μέχρι τώρα το βιβλίο του Ένγκελς, τώρα θα το επικαλούνται υπεραμυνόμενοι της σεξουαλικής απελευθέρωσης με βάση την δική μας ανάλυση! Και πολύ καλά θα κάνουν!!

Νάβις

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ