24 Μαΐ 2017

Η Βουλγαρία του Σοσιαλισμού
















ΤΙ έδωσε ο σοσιαλισμός στους ανθρωπους για πρώτη φορά στην ιστορία της Βουλγαρίας τη περιοδο(1944-1989); 19.06.2015 • από το Ο Κοσμος Σήμερα • Βουλγαρία, Ιστορία.
1. Δικαίωμα σε 8 ώρη εργασια την ημέρα.
2. Δικαίωμα ετήσιας άδειας υπο πληρωμη.
3. Να μην απολύετε εργαζόμενος, χωρίς τη συγκατάθεση των συνδικαλιστικών και κομματικών οργανώσεων.
4. Δικαίωμα στην εργασία. Το κρατος,φροντιζε να βρει εργασία για όλους, χωρίς εξαίρεση, και σε σχεση με την επαγγελματικη τους καταρτηση. Όλοι οι αρτιμελείς Βούλγαροι πολίτες λαμβάναν κρατικο διορισμο των εργασιών τους, καθώς σημαντικό μέρος απ` αυτούς ,βαση του τοπου εργασιας,δικαιουνταν κρατικη κατοικεια.
5. Δικαίωμα για δωρεάν πρωτοβάθμια, δευτεροβάθμια, επαγγελματική και τριτοβάθμια εκπαίδευση.
6. Δικαίωμα για δωρεάν παιδικούς σταθμούς, νηπιαγωγεία και προσχολική εκπαίδευση των παιδιων.Κατασκηνωσεις πιονερων με συμβολικές τιμές.
7. Δικαίωμα στη δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.
8. Δικαίωμα στην δωρεάν θεραπεία σε σανατόριο-θέρετρο.
9. Δικαίωμα στην δωρεαν κουζίνα μωρού για νεογέννητα εως την ηλικία των 3 ετων.
10. Δικαίωμα στην δωρεάν ιατροφαρμακευτική και σανατόριο-θέρετρο θεραπεία για όλες τις ασθένειες της παιδικής ηλικίας.
11. Δικαίωμα στην εστιαση για όλους τους φοιτητες και ένα σημαντικό μέρος των εργαζομένων με συμβολικές τιμές.
12. Δικαίωμα στην ηρεμη ζωη χωρις κλοπες, δολοφονίες, τοξικομανία, πορνεία, κ.λπ.
13. Το δικαίωμα να εμπιστεύονται πλήρως την σοσιαλιστική κυβέρνηση που θα προστατεύει την ποιότητα ζωής τους από εσωτερικούς και εξωτερικούς εχθρούς, να εκπαιδεύει ποιότικα τους πολιτες της για ν`αγαπησουν και να υπερασπιστούν την πατρίδα τους, να προσφέρει μια ήρεμη και ειρηνική ζωή, να διασφαλίσει την εργασία, ξεκούραση και θεραπεία, να εξασφαλίσει τη ζωή, την υγεία και το μέλλον των παιδιών και των γονέων σας ... Για πρώτη φορά στην ιστορία της Βουλγαρίας.
Προσφατη κοινωνιολογικη ερευνα,ταρακουνησε πολιτικους και κυβερνητικους με την επισημανση, πως ολο και περισσοτεροι βουλγαροι θεωρουν,ότι κατά τη περιοδο,που κυβερνουσε ο Τοντορ Ζιβκοφ η ζωη ηταν πολύ καλυτερη από τωρα.


Νεολαιιστικη οργανωση από τη πολη Βελικο Τιρνοβο,κατηγορηματικα δηλωνουν,πως τα επιτευγματα της Λ.Δ.Βουλγαριας ηταν κατά πολύ περισσοτερα από τις αδυναμιες της, που προσπαθει η σημερινη κυβερνηση να κυριολεκτει και να στερει το δικαιωμα της νεολαιας να μαθει την αληθεια.
Στη προσοχη σας προτεινουμε μικρο μερος από τα επιτευγματα της περιοδου του σοσιαλισμου(1944-1989) ,για τα οποια κάθε νεος ανθρωπος θα`πρεπε να νιωθει περιφανος.
1.Η Βουλγαρια κατειχε τη 1-η θεση στο κοσμο εξαγωγης εμφιαλωμενου κρασιου.
2.Η Βουλγαρια ειχε τη πρωτια στη κατασκευη των ηλεκτροκαρ και μοτοκαρ
3.Η Βουλγαρια ηταν στις πρωτες χωρες του κοσμου στη κατασκευει κομπιουτερ,καλκουλατορ,κομπακτ ντισκ και αλλα ηλεκτρονικα ειδη.
4.Η <<Μπουλγκαταμπακ>> είναι η μεγαλυτερη επιχειρηση κατασκευης καπνου στην Ευρωπη.
5.Η <<Μπουλγκαρπλοντ>> είναι,αναμεσα στις μεγαλυτερες επιχειρησεις κονσερβοποιιας.
6.Ο Βουλγαρικος σιδηροδρομος είναι 3-ος στην Ευρωπη
7.Η Βουλγαρια ειχε αναπτυγμενη αγροτικη οικονομια με το πιο συγχρονο τεχνικο εξοπλισμο.
8.Τα καυσιμα επι σοσιαλισου ηταν τα πιο φτηνα στη Ευρωπη.
9.Επι σοσιαλισμου,χτιστηκαν εκατονταδες αθλητικες εγκαταστασεις με αντιστοιχες σχολες για παιδια και νεους.Αποτελεσμα της δυναμικης κρατικης πολιτικης ηταν και τα αθλητικα αποτελεσματα με πρωτιες σε διεθνεις αγωνες.
10.Η Βουλγαρια ηταν αναμεσα στις πρωτες θεσεις για τη ποιοτητα της εκπαιδευσεις της στο κοσμο.Συγκριση με τη τωρινη κατασταση στο συστημα είναι περιττο.

Fevronia Zaharopoulou












Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ