6 Μαΐ 2017

Μέτρα για τη σωτηρία της πατρίδος





«Μη ρωτάς τι μπορεί να κάνει η πατρίδα σου για εσένα, αλλά τι μπορείς να κάνεις εσύ για την πατρίδα σου.»
Μερικές φορές εμείς οι Έλληνες δεν αντιλαμβανόμαστε τι τεράστιο προνόμιο είναι το να μπορούμε να είμαστε Έλληνες. Οι συνεχιστές ενός έθνους τόσο μεγάλου, που κάποτε, ας ειν καλά ο Μεγαλέξανδρος, έφτανε ως τα πέρατα του κόσμου. Φυσικά ένα τέτοιο λαμπερό έθνος δεν θα μπορούσαν παρά να το επιβουλεύονται τα κάθε λογής κατακάθια, όπως οι Εβραίοι, οι κομμουνιστές, οι Πέρσες, οι Τουρκαλάδες, οι Αλβανοβούλγαροι, κ.α, με αποτέλεσμα να μας αναγκάσουν να περιοριστούμε στα σημερινά σύνορα μας. Όμως θα γυρίσει και ο μαρμαρωμένος αρχηγός θα (ξανα)γαμήσει και ο γραικός!
Ο πατριώτης όμως δεν φαίνεται στα εύκολα, δλδ να κάθεται  αναπαμένος και να απολαμβάνει τον τίτλο του ως «Έλλην», αλλά στα δύσκολα, όταν η πατρίδα χρειάζεται από αυτόν να κάνει το κάτι τις παραπάνω. Και αυτό το καθήκον του κάτι τις παραπάνω τον καλεί σήμερα, στα χρόνια της κρίσης, περισσότερο από ποτέ, και στο κάλεσμα αυτό οφείλουμε όλοι να ανταποκριθούμε με αυταπάρνηση.
Προσωπικά, θεωρώντας το μέρος του χρέους μου απέναντι στην πατρίδα, αποφάσισα να συντάξω μια πρόχειρη λίστα με πράγματα που θα μπορούσαμε να κάνουμε για να την απαλλάξουμε από το βραχνά του  δικού της χρέους. Και έτσι, με το να ταράξουμε τους δανειστές μας στη νομιμότητα, να τους υποχρεώσουμε να μας σεβαστούν και να μας υπολογίσουν ως γνήσιους εταίρους και όχι ως παρακατιανούς συγγενείς τσαμπατζήδες που θέλουν μόνο να χορεύουν στα μπουζούκια και να πίνουν καφέδες στα καφεποτεία σε βάρος του δυτικοευρωπαίου φορολογούμενου.
Ξεκινάω λοιπόν με την λίστα, την οποία οποιοσδήποτε ελληνόψυχ(ος) μπορεί ελεύθερα να συμπληρώσει με τις δικές του ιδέες αποπληρωμής του χρέους.
  • Ο έχων δυο νεφρά να πουλήσει το ένα: Διαμαρτύρεσαι ότι δεν μπορείς να εξοφλήσεις τους φόρους σου, τις υποχρεώσεις σου απέναντι στο κράτος; Ε λοιπόν μάθε ότι δεν υπάρχει δεν μπορώ, υπάρχει δεν θέλω. Αφού –αν πραγματικά το θέλεις- μπορείς άνετα να βγάλεις μερικές χιλιάδες ευρώ πουλώντας στη μαύρη αγορά κάποιο όργανο σου, προσφέροντας έτσι, εκτός από πόρους στην πατρίδα, και ανθρωπιστικό έργο. Διότι, τι να τα κάνεις τα δυο νεφρά, το γνωρίζεις πως κάποιοι δεν έχουν ούτε ένα;
  • Γίνε εθελοντής καταδότης: Δεν αρκεί όμως να είσαι ο ίδιος ευυπόληπτος πολίτης και να εξοφλείς τις υποχρεώσεις σου απέναντι στο κυρίαρχο κράτος, πρέπει να κάνουν το ίδιο και οι υπόλοιποι. Το να κάνεις τα στραβά μάτια στην φοροδιαφυγή του πλησίον σου, είναι σχεδόν το ίδιο κακό με το να φοροδιαφεύγεις ο ίδιος. Κάλεσε την εφορία και δώσε της τις απαραίτητες πληροφορίες για να τσακώσει εκείνος που εξαπατούν την πατρίδα, δεν είναι ρουφιανιά, είναι πατριωτική υποχρέωση.
  • Τα λεφτά δεν φέρνουν την ευτυχία: Το να βοηθάς την πατρίδα να ξελασπώσει φέρνει την ευτυχία. Βοήθησε το κράτος να απαλλαγεί από τους υπεράριθμους δημοσίους υπαλλήλους, ζήτα να δουλέψεις σε κρατικούς οργανισμούς χωρίς μισθό, ή έστω με ένα συμβολικό μισθό έτσι ώστε να μην ανέβουν και οι δείκτες της ανεργίας. Αν είσαι ήδη δημόσιος υπάλληλος μπορείς να ζητήσεις να κατακρατείται ο μισθός σου, στο κάτω κάτω το κράτος τόσα χρόνια σε συντηρούσε, βοήθα το και εσύ να συντηρηθεί. Και μη διστάζεις, σκέψου ότι χωρίς τους χιλιάδες εθελοντές, δεν θα είχαν γίνει ποτέ ολυμπιακοί αγώνες στη σύγχρονη Ελλάδα. Ο εθελοντισμός βέβαια δεν είναι ανάγκη να περιοριστεί στο δημόσιο τομέα, αλλά μπορεί να επεκταθεί και στον ιδιωτικό, κάνοντας τη χώρα μας ελκυστική για τον υποψήφιο επενδυτή.
  • Πρεζόνι, μπορείς και εσύ να γίνεις χρήσιμος στην πατρίδα: Γνωρίζετε πόσα λεφτά χάνει το κράτος από το παράνομό εμπόριο ναρκωτικών; Αμύθητα ποσά! Να απαιτήσουμε να νομιμοποιηθούν τα ναρκωτικά, και όχι μόνο τα ελαφρά, όλα. Να αρχίσει επιτέλους το κράτος να εισπράττει φόρους από μια αγορά η οποία μέχρι σήμερα μόνο του κόστιζε(περίθαλψη και απεξάρτηση τοξικοεξαρτημένων, κονδύλια για την πάταξη του εμπορίου ναρκωτικών, έξοδα για κατασκευή φυλακών, δικαστικά έξοδα κ.α). Αν τα ναρκωτικά νομιμοποιηθούν το κράτος θα έχει διπλό όφελος, από τη μια θα εισπράττει από τη φορολογία, ενώ από την άλλη θα γλιτώνει ένα σωρό λεφτά τα οποία ξόδευε στην αντιμετώπιση του φαινομένου των ναρκωτικών.
  • Πρόσεξε τι καταναλώνεις: Θα γνωρίζετε φυσικά ότι υπάρχουν κάποια προϊόντα με χαμηλό συντελεστή ΦΠΑ και άλλα με υψηλό συντελεστή ΦΠΑ. Μπορείτε να βοηθήσετε το κράτος καταναλώνοντας περισσότερα από τα δεύτερα(Τσιγάρα, αλκοολούχα ποτά, καύσιμα) και λιγότερα από τα πρώτα. Φάε λιγότερο(δηλαδή τα παλληκάρια στον Άγιο Δομίνικο πως τα καταφέρνουν;), κάπνισε περισσότερο, ανέπνευσε πατριωτισμό σε κάθε τζούρα. Θα πει κάποιος ότι με αυτόν τον τρόπο ίσως να αυξηθούν τα έξοδα που δίνει το κράτος για την υγεία, αφού θα αυξηθούν και οι ασθένειες που σχετίζονται με το ποτό και το κάπνισμα. Αυτό όμως είναι σχετικό, διότι αν οι ελληνόψυχοι ακολουθήσουμε τον κανόνα 3 περί εθελοντισμού, θα βοηθήσουμε να εξοικονομηθούν μισθοί από τα νοσοκομεία και έτσι θα απορροφήσουμε τη ζημιά.
  • Ο τουρισμός, η βαριά βιομηχανία του τόπου: Κάνε ότι μπορείς για να νιώσουν άνετα και όμορφα οι επισκέπτες που διαλέγουν τη χώρα μας ως τουριστικό προορισμό. Να είσαι ευγενικός, να τους παραχωρείς τη θέση σου στο λεωφορείο, μην κλείνεις με διαδηλώσεις τους δρόμους και τα λιμάνια, να είσαι πάντα χαμογελαστός και να μαθαίνεις ξένες γλώσσες, μόνο τα αγγλικά δεν φτάνουν για να κάνεις τον Ιταλό, τον Γάλλο ή τον Γερμανό να νιώσει σαν στο σπίτι του. Για την πατρίδα σου παραχώρησε και το κορμί σου, ή κάποιου συγγενή σου. Είσαι ευπαρουσίαστος/στη, έχεις όμορφη γυναίκα ή κόρη να βγάλεις στο κλαρί; Αν ισχύουν οι παραπάνω προϋποθέσεις βοήθα έναν επισκέπτη να γνωρίσει τον έρωτα κάτω από τον ειδυλλιακό ελληνικό ουρανό, δηλαδή στην Ταϊλάνδη είναι πιο μάγκες; Και μην ξεχνάς, είναι πορνεία μόνο άμα ζητάς χρήματα, εσύ θα το κάνεις δωρεάν, το χρήμα πολλοί εμίσησαν τη δόξα ουδείς. Με αυτόν τον τρόπο θα αυξηθεί ο τουρισμός, και εσύ θα νιώσεις σαν δεύτερη Λασκαρίνα Μπουμπουλίνα ή δεύτερος Αθανάσιος Διάκος, γνωρίζοντας ότι αυτό επετεύχθη με τη δική σου συνδρομή.
  • Ζήτα βοήθεια από το λογιστή σου: Οι περισσότεροι Έλληνες μέχρι σήμερα ζητούσαν από το λογιστή τους να μαγειρέψει την δήλωση έτσι ώστε να πληρώσουν όσο το δυνατόν λιγότερο φόρο. ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ!!! Η πατρίδα σε χρειάζεται, δώσε πίσω τα κλεμμένα, ζήτα από το λογιστή σου να σου φτιάξει τη δήλωση με τέτοιο τρόπο που να πληρώσεις όσο το δυνατόν περισσότερα. Σε περίπτωση που δεν αντέχεις να πληρώσεις λογιστή δεν έχεις παρά να ζητήσεις βοήθεια από το κοντινότερο στη γειτονιά σου κατάστημα της εφορίας.
  • Αν τα παιδιά σου βάζουν μέσα το κράτος μην κάνεις παιδιά: Είσαι άτομο με ειδικές ανάγκες, υπάρχει πιθανότητα τα παιδιά σου να κληρονομήσουν την αναπηρία σου; Μην κάνεις παιδιά! Ξέρεις πόσο κοστίζει ένας ανάπηρος στην κοινωνία(ειδικά σχολεία, υποδομές, δομές υγείας); Εμείς βέβαια, ως Έλληνες, δεν είμαστε ναζί να σου επιβάλλουμε στείρωση και ευθανασία με το ζόρι, αλλά σου δίνουμε την ευκαιρία να δράσεις πατριωτικά και να πάρεις μονάχος σου την απόφαση, γλιτώνοντας έτσι το κράτος από πολλά και περιττά έξοδα.
Αυτές είναι μόνο μερικές μέθοδες, που αν ακολουθηθούν θα βοηθήσουν την πατρίδα να εξέλθει από τη δύσκολη θέση στη όποια έχει βρεθεί εξαιτίας της έλλειψης πατριωτισμού. Ακολουθήστε όσες περισσότερες από αυτές μπορείτε, ή και ακόμη περισσότερες, μην τα περιμένετε όλα από τον από μηχανής θεό της Ελλάδας, μην κάθεστε αδρανείς στους καναπέδες σας. Η πατρίδα σε χρειάζεται, γίνε εθελοντής πατριώτης. Και μην ξεχνάτε, το χρέος είναι του λαού! Γιατί άμα δεν έχει την τιμή να το ξεπληρώσει ο λαός ποιός θα την έχει;
Λαγωνικάκης Φραγκίσκος(Poexania)
ΥΓ: Η αλήθεια είναι ότι δυσκολεύτηκα κάπως να βρω μεθόδους συνδρομής στην πατρίδα. Αυτό επειδή πολλά από αυτά που σκεφτόμουν –πχ ξεπούλημα νησιών και εδαφών, φορολογία των ανέργων, κλείσιμο ειδικών σχολείων κ.α.- τα κάνουμε έτσι και αλλιώς. Μερικές φορές βλέπετε, η κωμικοτραγικότητα της πραγματικότητας ξεπερνά και τις ικανότητες της φαντασίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ