27 Μαΐ 2017

ΣΥΡΙΑ Δεκάδες νεκροί από τις βόμβες του συνασπισμού των ΗΠΑ

ΣΥΡΙΑ
Δεκάδες νεκροί από τις βόμβες του συνασπισμού των ΗΠΑ


ΔΑΜΑΣΚΟΣ.--
Δεκάδες αμάχους θερίζουν, πλέον, σχεδόν καθημερινά, τα βομβαρδιστικά των ΗΠΑ και των συμμάχων τους στη Συρία, στο πλαίσιο αεροπορικών επιδρομών που εξαπολύουν με πρόσχημα την πάταξη των τζιχαντιστών του «Ισλαμικού Κράτους».
Χτες, τουλάχιστον 35 άνθρωποι (οι περισσότεροι άμαχοι) σκοτώθηκαν από τις επιδρομές αεροσκαφών του συνασπισμού των ΗΠΑ κοντά στην ανατολική συριακή πόλη Μαγιαντίν της επαρχίας Ντέιρ Εζόρ. Μεταξύ των νεκρών θεωρείται πως είναι τουλάχιστον 26 γονείς Σύρων και Μαροκινών τζιχαντιστών, εννιά Σύροι άμαχοι, εκ των οποίων τα πέντε παιδιά.
Οι επιδρομές είχαν στόχο συγκρότημα κατοικιών και το Πεντάγωνο προς το παρόν έχει αρνηθεί να σχολιάσει τις πληροφορίες για τα θύματα, εκπρόσωπος του οποίου προχτές βράδυ παραδέχθηκε (μετά από περίπου δύο μήνες!) πως αμερικανικά βομβαρδιστικά σκότωσαν πάνω από 105 Ιρακινούς αμάχους στις 17 Μάρτη σε συγκρότημα πολυκατοικιών της Μοσούλης στο βόρειο Ιράκ. Χτες, μάλιστα, Ιρακινοί αξιωματούχοι, με αφορμή αυτή την παραδοχή, απαίτησαν από τις ΗΠΑ αποζημιώσεις για τα δεκάδες θύματα στη Μοσούλη.
Πριν λίγες μέρες, το αντικυβερνητικό «Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων», που εδρεύει στο Λονδίνο, είχε ανακοινώσει πως βομβαρδιστικά του συνασπισμού των ΗΠΑ πραγματοποίησαν από τις 23 Απρίλη έως τις 23 Μάη τους πιο αιματηρούς (για τους αμάχους) βομβαρδισμούς από το Σεπτέμβρη του 2014, καθώς είχαν ως αποτέλεσμα το θάνατο τουλάχιστον 225 πολιτών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ