12 Μαΐ 2017

με μια τούρτα στο πρόσωπο



Με ένα πανό που έγραφε «ο Μπερνάρ Λεβί συνηγορεί στους φόνους των ιμπεριαλιστών» και με μια τούρτα στο πρόσωπο «υποδέχθηκε» η σερβική νεολαία το Γάλλο ψευτοφιλόσοφο και υπερασπιστή των όπου γης ιμπεριαλιστικών εγκλημάτων, Μπερνάρ Ανρί Λεβί, που ήταν καλεσμένος στο φετινό Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Βελιγραδίου.
«Δολοφόνε, έξω από το Βελιγράδι» φώναξε ο νέος που του πέταξε την τούρτα και ο οποίος είναι μέλος της Ένωσης Κομμουνιστικής Νεολαίας Γιουγκοσλαβίας (SKOJ), ενώ στη συνέχεια ένας άλλος επίσης μέλος της SKOJ ξεδίπλωσε το πανό που χαρακτήριζε τον Λεβί συνήγορο των ιμπεριαλιστικών εγκλημάτων. (Δείτε εδώ βίντεο από το γεγονός).
Με ανακοίνωσή της η Γραμματεία της SKOJ, τονίζει μεταξύ άλλων ότι ο Λεβί «είναι γνωστός απολογητής του ιμπεριαλισμού και ρόλο του έχει τη δικαιολόγηση των ιμπεριαλιστικών πολέμων για την κατάκτηση αγορών και την υποδούλωση λαών». Σημειώνει επίσης ότι «ο Μπερνάρ Ανρί Λεβί δεν είναι καλοδεχούμενος στο Βελιγράδι. Οι φονιάδες δεν είναι καλοδεχούμενοι».
Με τον τρόπο αυτό η SKOJ ήθελε να υπενθυμίσει το βρώμικο ρόλο του Λεβί κατά τους βομβαρδισμούς στη Γιουγκοσλαβία, επαναφέροντας και τη χαρακτηριστική δήλωσή του ότι «το Βελιγράδι έπρεπε να είχε βομβαρδιστεί οκτώ χρόνια νωρίτερα».

Απολογητής των εγκλημάτων του ιμπεριαλισμού

Ο τίτλος του «φιλοσόφου», που φέρει ο Λεβί, έχει πολλάκις αμφισβητηθεί από πολλούς συναδέλφους τους, καθώς τα βιβλία του βρίθουν ιστορικών και πολιτικών ανακριβειών, ενώ είναι ξεκάθαρο ότι ο Λεβί έγινε αγαπημένο παιδί των μίντια, όχι χάρη στο «φιλοσοφικό» του έργο, αλλά λόγω του έντονου αντικομμουνισμού του και της στήριξης που παρείχε σε κάθε επέμβαση των ιμπεριαλιστών τις τελευταίες δεκαετίες.
Τη δεκαετία του 80’ στήριξε τους ακραίους ισλαμιστές «μουτζαχεντίν» ενάντια στις προοδευτικές δυνάμεις που ανέλαβαν την εξουσία στο Αφγανιστάν, τη δεκαετία του 90’ πρωτοστάτησε στη δικαιολόγηση των επεμβάσεων σε Ιράκ και Γιουγκοσλαβία, ενώ τη δεκαετία του 2000 πανηγύρισε και πάλι για την επέμβαση στο Αφγανιστάν (αυτή τη φορά εναντίον των επιγόνων των «μουτζαχεντίν», των «ταλιμπάν») και στήριξε τον πόλεμο κατά του Ιράκ.
Φυσικά δεν θα μπορούσε να μην στηρίξει και την κυβέρνηση των φασιστικών και αντιδραστικών δυνάμεων της Ουκρανίας, ενώ σταθερή είναι και η υποστήριξή του στις δολοφονικές πολιτικές του κράτους του Ισραήλ κατά των Παλαιστινίων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ