15 Μαΐ 2017

Κάλεσμα ηττοπάθειας και απεργοσπασίας από τον πρόεδρο της ΓΣΕΕ!

Πριν από λίγο η κρατική τηλεόραση φιλοξένησε τον πρόεδρο της ΓΣΕΕ για να μιλήσει για την Πανεργατική Πανελλαδική Γενική Απεργία της Τετάρτης! Τι είπε ο αθεόφοβος πρόεδρος της ΓΣΕΕ, τι είπε ο εργατοπατέρας;! Είπε ότι η απεργία της Τετάρτης είναι πολιτική απεργία καταγγελίας, αφού υπάρχει συμπαγής κυβερνητική πλειοψηφία και τα μέτρα θα ψηφιστούν!
Εάν αυτό δεν είναι κάλεσμα ηττοπάθειας και απεργοσπασίας τότε ποιο είναι;! Ο Πρόεδρος της ΓΣΕΕ και η ΓΣΕΕ όπως την κατήντησαν σε ρόλο κυβερνητικού – εργοδοτικού συνδικαλιστικού οργάνου, δεν κάνει απεργία την Τετάρτη για να μπει φραγμός στη νέα βαρβαρότητα, αλλά απεργεί εθιμοτυπικά! Τα νέα μέτρα θα φορτωθούν κι αυτά στην πλάτη του λαού και μόνο εθιμοτυπικά δεν θα είναι! Προφανώς ως εθιμοτυπικά τα αντιλαμβάνονται όσοι δεν θα τα φορτωθούν στη ράχη τους! Η ΓΣΕΕ όχι μόνο δεν προπαγανδίζει την Γενική Απεργία της Τετάρτης για να βγει ο λαός στους δρόμους και να μην αφήσει να περάσει το τέταρτο μνημόνιο, αλλά κάνει και σπέκουλα σε βάρος της απεργίας!
Ποιος εργαζόμενος θα απεργήσει χάνοντας το μεροκάματο όταν ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ του λέει ότι τα μέτρα θα περάσουν;! Ποιος εργαζόμενος θα έρθει σε κόντρα με τον εργοδότη του απεργώντας, όταν ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ του λέει ότι η απεργία είναι εθιμοτυπική και χωρίς καμία προοπτική;!
Ο εργαζόμενος λαός μαζί με τον υπόλοιπο λαό πρέπει να κλείσουν τα αυτιά τους στις απεργοσπαστικές προσεγγίσεις του εργοδοτικού – κυβερνητικού συνδικαλισμού! Ο εργαζόμενος λαός πρέπει να κατέβει μαζικά στους δρόμους με τις ταξικές δυνάμεις, με το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα για να μην αφήσει να περάσει το τέταρτο μνημόνιο και για να ανοίξει τον δρόμο της ανατροπής της πολιτικής που γεννάει την πείνα και την εξαθλίωση. Ο εργαζόμενος λαός πρέπει να απεργήσει μαζικά και να πλαισιώσει τις αγωνιστικές απεργιακές συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ, δίνοντας απάντηση σε όσους τον θέλουν θεατή στις εξελίξεις, σε όσους τον θέλουν έρμαιο, να απεργήσει δίνοντας απάντηση και στον εργατοπατέρα που κήρυξε την απεργία για εθιμοτυπικούς λόγους! Ο λαός πρέπει την Τετάρτη να δώσει βροντερό αγωνιστικό παρόν γιατί μπορεί να εμποδίσει το τέταρτο μνημόνιο, γιατί μπορεί να βάλει τέλος στον κατήφορο.
Ίσως αυτή η εμφάνιση του προέδρου της ΓΣΕΕ στην κρατική τηλεόραση, λίγο πριν την μεγάλη απεργία, είναι ακριβώς γιατί το σύστημα φοβάται τις αγωνιστικές διαθέσεις του λαού και θέλει να τις φρενάρει! Στους δρόμους λοιπόν γιατί εκεί θα κριθεί το δίκιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ