13 Μαΐ 2017

Η «αγία» των παιδοβιασμών



Μια μοναχή συνελήφθη γιατί «βοήθησε πέντε κληρικούς στο βιασμό κωφών παιδιών».
Η καλόγρια Κοσάκα Κουμίκο 42 ετών, φέρεται  ότι βοήθησε τους ιερείς να καλύψουν πρωκτικούς και κολπικούς βιασμούς, θώπευση και στοματικό σεξ σε ίδρυμα για κωφούς μαθητές στην Αργεντινή. Η κακοποίηση φέρεται να πραγματοποιήθηκε στα μπάνια, τους κοιτώνες, τον κήπο και ένα υπόγειο στο σχολείο στην πόλη Lujan de Cuyo, περίπου 620 μίλια βορειοδυτικά του Μπουένος Άιρες. Οι αρχές άρχισαν να ερευνούν την Κουμίκο όταν μια πρώην μαθήτρια ισχυρίστηκε ότι την έκανε να φορέσει μια πάνα για να καλύψει την αιμορραγία αφού βιάστηκε. 
Τουλάχιστον 24 παιδιά παρουσιάστηκαν για να αναφέρουν κακοποίηση στο σχολείο. Τα παιδιά δήλωσαν ότι οι ιερείς Nicola Corradi και Horacio Corbacho τα βίαζαν επανειλημμένα δίπλα σε μια εικόνα της Παναγίας μέσα στο παρεκκλήσι της μικρής σχολής. Κανείς δεν μπορούσε να ακούσει τις κραυγές τους επειδή τα άλλα παιδιά του σχολείου ήταν κωφάλαλα. Η κακοποίηση από ιερείς φέρεται να γινόταν τακτικά εκεί όπου τα παιδιά πήγαιναν να εξομολογηθούν αλλά και σε άλλα σημεία του σχολείου. «Πάντα έλεγαν ότι ήταν ένα παιχνίδι: «Πάμε να παίξουμε, να παίξουμε» και μας οδηγούσαν στο μπάνιο των κοριτσιών», είπε μια από τις γυναίκες που ισχυρίζονται ότι κακοποιήθηκε στο σχολείο της Αργεντινής. 
Ο παιδοβιαστής ιερέας Nicola Corradi μεταφέρεται με χειροπέδες στο αναπηρικό αμαξίδιο. Βίαζε παιδιά στην Ιταλία πριν κάνει το "λειτούργημά" του και στην Αργεντινή
Πέντε ιερείς είχαν προηγουμένως συλληφθεί στα τέλη Νοεμβρίου από την αστυνομία που εισέβαλε στο σχολείο και βρήκε πορνοπεριοδικά και περίπου 34.000 δολάρια στο δωμάτιο του Corradi. Αυτή την εβδομάδα, η Κουμίκο, η οποία κατάγεται από την Ιαπωνία αλλά έχει αργεντινή ιθαγένεια, συνελήφθη με την κατηγορία, σύμφωνα με ισχυρισμούς των παιδιών, ότι παρείχε βοήθεια στους κληρικούς. Επίσης, κατηγορείται για σωματική κακοποίηση μαθητών που είχε στη φροντίδα τους. Οι αρχές της Αργεντινής λένε ότι διέφευγε της σύλληψης για περίπου ένα μήνα πριν παραδοθεί από μόνη της. Τα τοπικά μέσα ενημέρωσης έδειξαν την καλόγρια με χειροπέδες ενώ φορούσε πάνω από το γυναικείο ράσο της και ένα αλεξίσφαιρο γιλέκο καθώς συνοδευόταν από την αστυνομία σε ακρόαση στο δικαστήριο. Η Κουμίκο αρνήθηκε οποιοδήποτε αδίκημα κατά τη διάρκεια της οκτάωρης ακρόασης την Πέμπτη. 
Ο ιερέας Horacio Corbacho, ένας από τους πέντε παιδοβιαστές που βρίσκεται προφυλακισμένος
Οι αρχές αναφέρουν ότι έζησε στο Ινστιτούτο Provolo για παιδιά με προβλήματα ακοής από το 2004 έως το 2012. Οι έρευνες ξεκίνησαν όταν μια πρώην μαθήτρια την κατηγόρησε για συγκάλυψη του βιασμού της από τον ιερέα Horacio Corbacho. Ο Corbacho, ο συνάδελφος Nicola Corradi και τρεις άλλοι άντρες συνελήφθησαν πέρυσι, αφού κατηγορήθηκαν για σεξουαλική κακοποίηση τουλάχιστον 24 μαθητών στο Ινστιτούτο Provolo. Βρίσκονται φυλακισμένοι στη Mendoza και δεν έχουν μιλήσει δημόσια μετά τη σύλληψη. Εάν κριθούν ένοχοι, οι κατηγορούμενοι αντιμετωπίζουν ποινή από 10 έως 50 χρόνια φυλάκισης. 
Ο Corradi είχε κατηγορηθεί νωρίτερα στην Ιταλία για την κακοποίηση μαθητών στο Ινστιτούτο Provolo στη Βερόνα, μια διαβόητη σχολή για τους κωφούς όπου εκατοντάδες παιδιά πιστεύεται ότι έχουν υποστεί σεξουαλική κακοποίηση κατά τη διάρκεια ετών από 24 ιερείς και θρησκευτικούς αδελφούς. Οι υποστηρικτές της σεξουαλικής κακοποίησης έχουν εκφράσει την οργή τους για το γεγονός ότι ο Corradi δεν υπέστη κυρώσεις από το Βατικανό με συνέπεια να φέρεται ότι συνέχισε να κακομεταχειρίζεται τα παιδιά στην Αργεντινή, τη χώρα του Πάπα Φραγκίσκου. Μια εξεταστική επιτροπή του Βατικανού επισκέφθηκε πρόσφατα τη Mendoza για να μάθει περισσότερα για την υπόθεση εναντίον των ιερέων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ