5 Μαΐ 2017

Ανησυχία στο αμερικανικό Πεντάγωνο, αφού διαπίστωσαν πως ρίχνουν βόμβες πιο γρήγορα απ’ ότι τις παράγουν

 

Βομβαρδίζουν πάνω από τις δυνατότητές τους
ΗΠΑ. Η χώρα με τον ισχυρότερο στρατό στον πλανήτη και ταυτόχρονα ο τελευταίος προστάτης της Δημοκρατίας. Μιας δημοκρατίας που συνήθως έρχεται με τη μορφή καταιγιστικών βομβαρδισμών και μαζικών παράπλευρων απωλειών, εκτός κι αν ο δικτάτορας της χώρας σου είναι πρόθυμος να αγοράσει ό,τι του πουλήσουν αμερικανικές εταιρείες, οπότε απλά ζεις σε χώρα «με ηγέτη που έχει αναμφίβολη ευρεία λαϊκή υποστήριξη».
Η Δημοκρατία όμως όπως όλοι ξέρουμε, έχει κάποιο κόστος και ενώ εμείς μπορεί να σκεφτόμαστε κάποιο φιλοσοφικό κόστος, για τον αμερικανικό στρατό τα πράγματα είναι πιο τιμολογημένα. Για παράδειγμα, το κόστος για τους βομβαρδισμούς ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος ανέρχεται στα 11,4 εκατ. δολάρια την ημέρα και ο αμερικανικός στρατός έχει ρίξει 26.171 βόμβες σε διάφορα σημεία του πλανήτη μόνο μέσα στο 2016, δηλαδή 3 βόμβες την ώρα.
Αν αναρωτιέστε, πόσο γρήγορα τέλος πάντων παράγουν αυτές τις βόμβες, για να τις ρίχνουν με τη χούφτα κάθε μέρα, να σας ενημερώσουμε πως ακριβώς το ίδιο αναρωτήθηκαν και αυτοί που τις ρίχνουν. Και κάπως έτσι το αμερικανικό πεντάγωνο, έφτασε στο συμπέρασμα, ότι τελικά τις ρίχνουν πιο γρήγορα απ’ ότι τις παράγουν και πως αν συνεχίσουν έτσι τα πράγματα, στο τέλος θα ξεμείνουν και η Δημοκρατία ίσως να μην έρθει σε κάποιες γωνιές του πλανήτη.
Πιο συγκεκριμένα, το αμερικανικό ναυτικό και η αεροπορία, εμφανίζουν κάποιες ελλείψεις σε μερικές κατηγορίες βομβών όπως στις επονομαζόμενες «έξυπνες» βόμβες, και σε πυραύλους αέρος-αέρος, οι οποίοι χρησιμοποιούνται συνήθως για να καταρρίψουν εχθρικά αεροσκάφη, πράγμα που μας κάνει να αναρωτιόμαστε με ποιον κάνει αερομαχίες ο αμερικανικός στρατός και δεν έχουμε μάθει τίποτα…
Το πρόβλημα βέβαια δεν είναι τωρινό, αφού το Πεντάγωνο στέναζε κάτω από τις πολεμικές απαιτήσεις της Δημοκρατίας από το 2014 και έκτοτε είχε αρχίσει να καλύπτει τις ανάγκες του μεταφέροντας τα αποθέματα βομβών που έχει στον πλανήτη από τις πιο δημοκρατικές περιοχές που δεν έχρηζαν άμεσης επέμβασης, σε άλλα πιο επικίνδυνα.
Το πρόβλημα είναι σοβαρό και δεν είναι για γέλια, αφού είναι αμφίβολο αν η Lockheed θα καταφέρει να ανταπεξέλθει στη ζήτηση της αγοράς και να παράξει αρκετές βόμβες πριν αυτές τελειώσουν, αλλά πιστεύουμε πως στο τέλος όλα θα πάνε καλά, γιατί το καλό στο τέλος θα νικήσει και ωραίες εικόνες σαν αυτή, θα συνεχίσουν να μας συντροφεύουν στο ταξίδι της ανθρωπότητας προς ένα δημοκρατικό μέλλον


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ