13 Μαΐ 2017

«Αριστεροί», ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ, «ανεξάρτητοι», σε… αγωνιστικό απεργοσπαστικό συντονισμό ενάντια στη γενική απεργία στις 17 Μάη!

 


Για «"αγωνιστικό" απεργοσπαστικό συντονισμό» των σωματείων της ΟΣΥ κάνει λόγο σε ανακοίνωσή της η Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία ΟΑΣΑ (στηρίζεται από το ΠΑΜΕ).

Στις χτεσινές συνεδριάσεις των σωματείων των εργαζομένων στα λεωφορεία, οι συνδικαλιστικές παρατάξεις κάθε «χρώματος» και «απόχρωσης» απέρριψαν την πρόταση της ΔΑΣ για 24ωρη απεργία στις 17 Μάη, μέρα πανελλαδικής - πανεργατικής απεργίας. «Με νύχια και με δόντια κάνουν ό,τι μπορούν να μην υπάρξει αγωνιστική απάντηση του κλάδου. "Αριστεροί", ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ, "ανεξάρτητοι", κατέληξαν σε κοινή πρόταση για στάση εργασίας τη μέρα της πανελλαδικής πανεργατικής απεργίας», σημειώνει η ΔΑΣ. Ετσι, για μια ακόμα φορά η 24ωρη απεργία μετατράπηκε σε στάση εργασίας (από την έναρξη της βάρδιας έως τις 9 π.μ. και από τις 9 μ.μ. έως τη λήξη της βάρδιας). Παράλληλα, οι ίδιες δυνάμεις αποφάσισαν στάσεις εργασίας την Τρίτη 16 Μάη (11 π.μ. - 4 μ.μ.) και την Πέμπτη 18 Μάη (από την έναρξη της βάρδιας έως τις 9 π.μ. και από τις 9 μ.μ. έως τη λήξη της βάρδιας) «για να "ντύσουν αγωνιστικά" την απεργοσπασία», όπως καταγγέλλει η ΔΑΣ.
Απέναντι σε αυτό το γνωστό έργο, η ΔΑΣ καλεί τους εργαζόμενους στις αστικές συγκοινωνίες να δώσουν αποφασιστική απάντηση με τη συμμετοχή τους στην 24ωρη απεργία στις 17 Μάη και στη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ.
Περιοδεία συνδικαλιστών της ΠΟΛ εμπόδισε η διοίκηση της ΕΑΒ
Στο μεταξύ, τη στάση της διοίκησης της ΕΑΒ (Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία), η οποία δεν επέτρεψε περιοδεία συνδικαλιστών στους εργαζόμενους στο χώρο του λογιστηρίου, καταγγέλλει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Λογιστών (ΠΟΛ).
Συγκεκριμένα, οι εκπρόσωποι της διοίκησης απάντησαν στο αίτημα της Ομοσπονδίας λέγοντας πως «δεν είναι στην πολιτική της εταιρείας να επιτρέπει περιοδείες στα σωματεία», ενώ δήλωσαν πως μόνο το επιχειρησιακό σωματείο μπορεί να περιοδεύει στους χώρους της εταιρείας.
Η Ομοσπονδία χαρακτηρίζει προκλητική τη στάση της εταιρείας, ειδικά σε μια περίοδο που κλαδικά και επιχειρησιακά σωματεία είναι ανάγκη να εντείνουν και να συνδυάσουν τη δράση τους για την επιτυχία της απεργίας. «Απαιτούμε από την διοίκηση της ΕΑΒ να σταματήσει να βάζει εμπόδια στη συνδικαλιστική δράση του σωματείου μας. Είναι δικαίωμα των εργαζομένων και των σωματείων τους η ενημέρωσή τους στον χώρο εργασίας τους», αναφέρει η Ομοσπονδία.

Ριζοσπάστης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ