Γράφει ο 2310net //
Από τέλη Ιουλίου μέχρι αρχές Σεπτέμβρη γίνομαι απολιτίκ. Σαν να παθαίνω μπλακ-άουτ και ξαφνικά δεν ασχολούμαι με τον ΣΥΡΙΖΑ, τα νέα μνημόνια, τα πραξικοπήματα, τους πολέμους, τα μέτρα.
Αυτό άλλωστε φαίνεται και στα κείμενα που γράφω τέτοιες εποχές. Είναι σαν να υπάρχει ένα αόρατο χέρι που κατευθύνει το πληκτρολόγιο μου μακριά από αναλύσεις, μακριά από σκοτούρες. Σαν να θέλει να με προστατέψει από το να γράψω ένα κείμενο που θα πάει άκλαφτο. Με 40 βαθμούς κελσίου ποιος ο λόγος να γράψεις για τον Τσίπρα; Τι να πεις για τα νέα μέτρα που ήρθαν και τα νεότερα που έρχονται;
Άσε που μεταξύ μας –και μην το πάρετε προσωπικά- σχεδόν όσες φορές έκατσα να γράψω σοβαρό άρθρο δεν ανταποκρίθηκε μαζικά το κοινό σε σχέση με τρολιές που «πουλάνε» περισσότερο.
Πέρυσι τέτοια εποχή ξενυχτούσαμε για να απολαύσουμε την σωτηρία της χώρας. Φέτος όλα εκείνα μοιάζουν τόσο μακρινά. Μεσολάβησαν εκλογές, μνημόνια, μέτρα, περικοπές, ιδιωτικοποιήσεις, ΕΝΦΙΑ, ΤΑΙΠΕΔ, ΚΟΣΚΟ και ούτε καν μπορώ να απαριθμήσω τα πάντα.
Φέτος ξημεροβραδιαζόμαστε να βλέπουμε Ολυμπιακούς Αγώνες, μαθαίνουμε νέα αθλήματα, νιώθουμε εθνική υπερηφάνεια όπως εκείνη που νιώθαμε για τον έρπητα του Τσίπρα και περιμένουμε τον Σεπτέμβρη να μπούμε πάλι σε πρόγραμμα.
Βέβαια όταν λες Σεπτέμβρης και πρόγραμμα δύο πράγματα σκέφτεσαι: το πρόγραμμα του Φεστιβάλ και το Πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης. Και ενώ καταφανέστατα το πρώτο είναι σημαντικότερο από το δεύτερο, εμείς θα ενημερωθούμε για τις νέες υποσχέσεις που δεν θα τηρηθούν από την κυβέρνηση, καθώς είναι σαν η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης πλέον να υπάρχει για να μπορούμε να μετράμε τις ανεκπλήρωτες υποσχέσεις. Παλιά υπήρχε και για τη μαύρη μπύρα και το λουκάνικο.
Κι έτσι μπαίνουμε σιγά-σιγά σε μια νέα σεζόν όπου τα ερωτήματα που πλανιούνται στην ατμόσφαιρα είναι αμείλικτα:
Θα έχουμε εκλογές;
Θα πει τίποτα ο Τσίπρας για το μετρό της Θεσσαλονίκης;
Θα πληρώσουμε ΕΝΦΙΑ;
Να κόψω το φροντιστήριο στα παιδιά;
Θα έχουν τα σχολεία δασκάλους;
Θα πάρει φέτος πρωτάθλημα ο ΠΑΟΚ;
Θα γίνει επιτέλους Οικουμενική Κυβέρνηση; (εδώ πετάχτηκε οπαδός του Λεβέντη)
Το τέταρτο μνημόνιο θα είναι καλύτερο;
Οι θυσίες του λαού θα πιάσουν τόπο;
Αν δεν πάρει άδεια το Μέγκα, θα πουλήσει άραγε τα δικαιώματα του ΡΕΤΙΡΕ σε κάποιο αδειοδοτημένο κανάλι;