Γράφει Ο ΚΡΕΤΙΝΟΣ //
Κόβοντας την κορδέλα των εγκαινίων την Παρασκευή, 15.7.2016, στο νοσοκομείο Σαντορίνης ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας είπε μεταξύ των άλλων: «Όχι μόνο θα έχετε τη δυνατότητα – “χτύπα ξύλο” αν κάτι συμβεί – δίπλα σας να έχετε ένα πολύ ισχυρό νοσοκομείο, αλλά και οι νέες γυναίκες του νησιού να μπορούν να γεννούν εδώ, να μην φεύγουν από τον τόπο τους, να μπορούν να έχουν μια αξιοπρεπή περίθαλψη, αλλά και επισκέπτες που μπορεί να έρχονται από πολύ μακρινά μέρη, να είναι σίγουροι για τη διαμονή τους στον καλύτερο τουριστικό προορισμό όχι της Ελλάδας, της Ευρώπης, θα έλεγα ίσως και του πλανήτη».
Τη Δευτέρα 18.7.2016 έγκυος γυναίκα πήγε στο νοσοκομείο για να γεννήσει. Όμως, όπως κατάγγειλε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζόμενων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) με ανακοίνωσή της (20.7.2016), «κατέληξε να γεννήσει σε Νοσοκομείο της Κρήτης με διακομιδή, επειδή το Νοσοκομείο Σαντορίνης διαθέτει μόνο μία γυναικολόγο Ιατρό, δεν διαθέτει Αιμοδοσία, Νεογνολογικό Τμήμα. Το ίδιο συνέβη με άλλες πέντε γυναίκες έγκυες που παραπέμφθηκαν σε άλλα Νοσοκομεία».
Επι τέλους έφτασε και ο πολυπόθητος πελαργός στη Σαντορίνη. Η Ανώνυμη Εταιρία Μονάδων Υγείας (ΑΕΜΥ) –που διοικεί το νοσοκομείο- ανακοίνωσε: «Σήμερα 02/08/2016 πραγματοποιήθηκε ο πρώτος τοκετός στο Γενικό Νοσοκομείο Θήρας. Μητέρα και μωρό χαίρουν άκρας υγείας. Το προσωπικό του νοσοκομείου εύχεται να είναι καλότυχο και ευτυχισμένο».
Και ο Γραμματέας Δημόσιας Υγείας Γιάννης Μπασκόζος –ως ηχώ των λόγων του πρωθυπουργού- ανάρτησε στo facebook, τα παρακάτω: «Γεννητούρια στο δημόσιο νοσοκομείο Θήρας! Ο πρώτος τοκετός έγινε σήμερα.
Και σε άλλα με υγεία, για τους κατοίκους του νησιού, τα γειτονικά μικρονήσια και τα εκατομμύρια των επισκεπτών.Το νοσοκομείο θα βελτιώνει συνεχώς τη λειτουργία του, θα συμπληρώνει τη στελέχωση του και θα αποκτά την εμπιστοσύνη όλων.
Οι μικρόψυχοι και κακοήθως αντιπολιτευόμενοι ας το καταλάβουν. Το νοσοκομείο δεν είναι της κυβέρνησης ούτε του Μπασκόζου ούτε του Ξανθού ούτε του Πολάκη. Ηταν ανάγκη για τη Σαντορίνη και είναι όλων!».
Η επικοινωνιακή αμετροέπεια της κυβέρνησης δεν έχει όρια. Εκατομμύρια λοιπόν επισκεπτών θα κατακλύσουν το νοσοκομείο -που διοικείται με ιδιωτικά οικονομικά κριτήρια- της Σαντορίνης. Σα να είναι, δηλαδή το νοσοκομείο, ο κόλπος του Λαγανά στη Ζάκυνθο που προσελκύει κατά εκατομμύρια τις χελώνες καρέτα-καρέτα την περίοδο της ωοτοκίας!
Νισάφι πια…

Υ.Γ.: Ο κρετίνος  -κατά το Μπαμπινιώτη- είναι ο πάσχων από διανοητική καθυστέρηση ή ο έχων συμπεριφορά του παθολογικώς ηλίθιου ατόμου. Συνώνυμα του κρετίνου είναι ο ιδιώτης και ο βλάκας. Αντί του ιδιώτη και του βλάκα καλύτερα λοιπόν κρετίνος…