Γράφει ο 2310net //
Λοιπόν, έχουμε και λέμε:
Ιδιωτικοποίησαν ό,τι κινείται, ό,τι μένει ακίνητο, ό,τι είναι ριζωμένο στη γη, ό,τι πετάει. Ό,τι γίνεται αντιληπτό με οποιαδήποτε από τις αισθήσεις μας ιδιωτικοποιείται. Για 99 χρόνια. Κι όμως αυτό δεν είναι περίεργο. Περίεργο δεν θα είναι ούτε το γεγονός ότι θα εμφανιστεί ο Τζήμερος να τους εγκαλέσει για ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, υποθήκευση τεσσάρων γενεών κτλ. Γιατί αυτά που κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ δεν τα έκανε ούτε η Θάτσερ, δεν τα φαντάστηκε ούτε ο Φρίντμαν, δεν τα ονειρεύτηκε ούτε ο Στέφανος Μάνος. Συγγνώμη, αλλά για λόγους αρχής που δεν μπορείτε να καταλάβετε και δεν σκοπεύω να σας εξηγήσω, θεωρώ τον Στέφανο Μάνο ανώτερη μορφή του nεοφιλελευθερισμού ακόμα κι από τη Θάτσερ ή τον Φρίντμαν.
Ο σοσιαλισμός, έλεγαν κάποιοι επανασταταράδες του ΣΥΡΙΖΑ που σήμερα ψηφίζουν μνημόνια, πρέπει να γίνει τώρα, άμεσα, να αναλάβουμε τις ιστορικές μας ευθύνες. Όχι στη Δευτέρα παρουσία.
Προφανώς σοσιαλισμός με χορηγό την Cosco δεν γίνεται.
Άρα σοσιαλισμό για τα επόμενα 99 χρόνια δεν θα έχουμε. Και αυτό το πιστοποιεί η ελληνική κυβέρνηση.
Όμως το νέο δεδομένο που συνάγεται από τα προηγούμενα είναι ότι δεν θα έχουμε ούτε Δευτέρα Παρουσία τα επόμενα 99 χρόνια.
Αν μη τι άλλο, αυτή η κυβέρνηση μπορεί να μην κατάφερε πολλά σε πολιτικό ή σε οικονομικό επίπεδο, αλλά πρόσφερε σημαντικές υπηρεσίες στην υπόθεση της θρησκείας.
Μένει να πουλήσει και την εικόνα της Παναγίας της Τήνου κάνα δυο δισεκατομμύρια και βλέπω σε λίγα χρόνια μαζί με τις παντόφλες του Παΐσιου να προσκυνάμε την αλοιφή για τον έρπητα του Τσίπρα που χάρη στη 17ωρη διαπραγμάτευση κατάφερε να μείνει το ταμείο ιδιωτικοποιήσεων στην Ελλάδα.
Μέχρι τότε ιδιωτικοποιήστε και …τον Σαραμάγκου…
Σε άλλα θέματα της επικαιρότητας, κλείνει λένε το MEGA. Αν και δεν νομίζω ότι κάτι τέτοιο θα συμβεί, θεωρώ ηλιθιότητα να ταυτίζεις τον Πρετεντέρη με τους υπόλοιπους εργαζόμενους. Δείχνει πολλά για το πολιτικό σου επίπεδο. Ναι, όλοι θα χαιρόμασταν αν έκλεινε τοMEGA, αλλά κανείς δεν χαίρεται για τους ανθρώπους που θα μείνουν άνεργοι. Με αυτούς ας τα βάλει όποιος φοβάται και δεν θέλει να συγκρουστεί με τα αφεντικά του ΜΕΓΚΑ και κάθε καναλιού. Ας τα βάλει με τους άνεργους εργαζόμενους όποιος προτιμά να συνευρίσκεται στα κρυφά με τους «διαπλεκόμενους» εργοδότες τους.
Όποιος είναι τόσο υπερφίαλος που πιστεύει ότι ο εργαζόμενος εφόσον εργάζεται, αφομοιώνει την ηθική, τις αξίες και τις προθέσεις του εργοδότη, τότε είτε δεν έχει εργαστεί ποτέ είτε δεν έχει καταλάβει χριστό από καπιταλισμό και αφεντικά και φαντασιώνεται ότι υπάρχουν και ωραίοι, άγιοι εργοδότες ή υπάρχουν καπιταλιστικές επιχειρήσεις με ηθική. Οι καπιταλιστές άλλωστε θα μας πουλήσουν το σκοινί που θα τους κρεμάσουμε, αλλά και το σκοινί, οι εργαζόμενοι θα το έχουν φτιάξει.
Πάντως, τόσο καιρό, μέγκα και κυβερνήσεις είχαν γίνει ένα. Νύχι κρέας. Είναι να απορείς πως δεν εντάχθηκε και το μεγάλο κανάλι στη λίστα των αποκρατικοποιήσεων.
Τέλος, για να κάνω και ένα αθλητικό σχόλιο, δεν απορώ που θέλουν να δώσουν το όνομα του Γκάλη σε ένα ακόμα κρατικό (για πόσο ακόμα;) γήπεδο, ούτε που αρκετοί πιστεύουν ότι αυτό πρέπει να πάρει το όνομα του Διαμαντίδη. Απορώ που ακόμα δεν βρέθηκε ένας να προτείνει να ονομαστεί το ΟΑΚΑ «Χρήστος Τσέκος».