5 Νοε 2016

Αντοχές ...



«Απόλυτα υπερήφανος» για το νόμο - λαιμητόμο, με τον οποίο η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ τσάκισε ακόμα παραπέρα την Κοινωνική Ασφάλιση, δήλωσε για μια ακόμα φορά χτες ο υπουργός Εργασίας, Γ. Κατρούγκαλος, κάνοντας λόγο για «μεταρρύθμιση που είναι αντίθετη στο γενικό ρεύμα των μεταρρυθμίσεων των Ασφαλιστικών στην Ευρώπη».
Ο βαθιά αντιλαϊκός χαρακτήρας, βέβαια, αυτής της «μεταρρύθμισης» επιβεβαιώνεται από αυτά που είπε αμέσως μετά: «Δεν λέω ότι δίνουμε υψηλές συντάξεις, δίνουμε πολύ χαμηλές, αλλά είναι αυτές που αντέχει η οικονομία».
Μα είναι ακριβώς οι «αντοχές» της καπιταλιστικής οικονομίας αυτές που δε χωράνε τα δικαιώματα του εργαζόμενου λαού που παράγει όλο τον πλούτο, αλλά χωράνε μια χαρά τα κάθε είδους προνόμια προς το μεγάλο κεφάλαιο, τα οποία διατηρεί και αυγατίζει και η σημερινή συγκυβέρνηση, με νέες φοροαπαλλαγές, ενισχύσεις, «αναπτυξιακούς νόμους», «επενδυτικά κίνητρα» κ.ο.κ.
Είναι οι «αντοχές» της καπιταλιστικής οικονομίας αυτές που επικαλούνται όλες οι αστικές κυβερνήσεις, για να πείσουν το λαό να ξεχάσει τις τεράστιες απώλειες όλων των προηγούμενων χρόνων, να ξεχάσει τις πραγματικές σύγχρονες ανάγκες του και να περιμένει μήπως περισσέψει κανένα ψίχουλο από την ανάκαμψη των κερδών των καπιταλιστών.
Κόντρα στους κυβερνητικούς προπαγανδιστικούς ισχυρισμούς, η αντιλαϊκή πολιτική με κριτήριο αυτές τις «αντοχές» όχι μόνο δεν είναι «αντίθετη στο γενικό ρεύμα στην Ευρώπη», αλλά είναι η ίδια η στρατηγική της ΕΕ, η οποία τσακίζει τους λαούς σε όλα τα κράτη - μέλη της, για λογαριασμό των ευρωπαϊκών μονοπωλίων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ