23 Αυγ 2016

ΟΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ ΜΕ ΤΟ ISIS

ΟΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ ΜΕ ΤΟ ISIS


Αναφορές από γνώστες του Πενταγώνου κάνουν λόγο για μια παράξενη, ανεξήγητη «δίσημη» πολιτική των ΗΠΑ. Ενώ οι ΗΠΑ έχουν υπογράψει συμφωνίες και διέθεσαν κονδύλια για την εκπαίδευση «μετριοπαθών ομάδων» για την καταπολέμηση μόνο και μόνο του ISIS , σημειώθηκε μια σαφής αλλαγή πολιτικής, καθώς άλλες αμερικανικές εντολές εκπαίδευαν, και συνεχίζουν να εκπαιδεύουν το ίδιο το ΙSIS. Επιβεβαιωμένες αναφορές δεικνύουν ότι η CENTCOM, που αντιπροσωπεύει » τον βασικό μεγάλο στρατό», την κύρια μαχητική δύναμη των ΗΠΑ θα συναντηθεί απροκάλυπτα μέσα στην Τουρκία μετά από νέα πολιτική του Λευκού Οίκου, τη JSOC, τη μυστηριώδη Κοινή Διοίκηση Ειδικών Επιχειρήσεων, μια ομάδα «ομηρίας» του προηγούμενου αντιπροέδρου των ΗΠΑ Cheney, το 2004 ,που έχει μόλις τελειώσει την εκπαίδευση του 3000ού «στελέχους της ISIS».
O Στρατιωτικός αναλυτής και συνταγματάρχης James Hanke,ο συντάκτης του : » Οι Βετεράνοι Σήμερα» σημείωνει τα εξής:
«Υπάρχει μια σαφής απόκλιση από το σκοπό εδώ. Βλέποντας το ISIS να ενεργεί, είναι σαφές ότι έχει λάβει πολύ ανώτερη εκπαίδευση από αυτή που δίνεται στον ιρακινό στρατό, εκπαίδευση η οποία κοστίζει στις ΗΠΑ αρκετές εκατοντάδες δισεκατομμύρια δολάρια. Τα μυστικά στρατόπεδα εκπαίδευσης στην Ιορδανία, ιδρύθηκαν πριν από τρία χρόνια, αλλά τώρα στελεχώνονται με την ελίτ των Ειδικών Δυνάμεων. Υπάρχουν ισχυρές ενδείξεις ότι ο πυρήνας ικανότητας του ISIS συνδέεται με αυτές τις βάσεις στην Ιορδανία και τις εγκαταστάσεις του «μαύρου προϋπολογισμού», γνωστοί μόνο στους ομοίους του γερουσιαστή John McCain, που σύντομα θα αναλάβει ως Πρόεδρος της πανίσχυρης Επιτροπής της Γερουσίας Ενόπλων Υπηρεσιών. »
Εκείνοι που παρακολουθούν το Συριακό πόλεμο, έναν αγώνα ενάντια σε έναν «Ελεύθερο Συριακο Στρατό» που απλά δεν υπάρχει, ακόμη και κατα τη δική της ομολογία, είναι ένα μικρό μέρος μιας περίπλοκης ιστορίας που μόλις τώρα συναρμολογείται.
Την περασμένη εβδομάδα, οι τουρκικές πηγές ειδήσεων ανέφεραν ότι η Κεντρική Διοίκηση των ΗΠΑ είχε συνάντηση στην Άγκυρα, προκειμένου να ξεκινήσει η εκπαίδευση περίπου 2000 και κάτι, αγωνιστών της ελευθερίας, τζιχαντιστές, τρομοκράτες, ή μισθοφόρους, δεν ήταν σαφείς σε αυτό το σημείο.
Από τη στρατιωτική δημοσίευση των ΗΠΑ, »Stars and Stripes» :
«Ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου συνταγματάρχης Steve Warren είπε ότι δεν μπορούσε να επιβεβαιώσει τον αριθμό των συριακών μαχητών, ή να οριοθετήσει το χρόνο αλλά επιβεβαίωσε την εκπόνηση ενός σχεδίου μεταξύ Ουάσινγκτον και Άγκυρας.
«Εμείς θα εκπαιδεύσουμε τα μετριοπαθή μέλη της συριακής αντιπολίτευσης στην Τουρκία, καθώς και στη Σαουδική Αραβία,» είπε.
Ακόμη οι εκπαιδευτές του Υπουργείου Αμύνης δεν έχουν φτάσει στη Συρία, δήλωσε ο Warren, και οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν έχουν ακόμη ξεκινήσει τη διαδικασία εκπαίδευσης και ελέγχου των επαναστατών για την προσπάθεια εκπαίδευσης. Αξιωματούχοι αναφέρουν ότι ο πρώτος γύρος της εκπαίδευσης θα παράγει 5.000 εκπαιδευμένους, Ελεύθερα μέλη του στρατού της Συρίας μέσα σε περίπου ένα χρόνο.
Η Σαουδική Αραβία, το Σεπτέμβριο συμφώνησε να δώσει την υποδομή για την εκπαίδευση των μετριοπαθών ανταρτών της Συρίας για να βοηθήσει την αμερικανική στρατηγική στην καταπολέμηση των ανταρτών του Ισλαμικού Κράτους. »
Αυτή η τελευταία φράση είναι η «κλωτσιά». Εκείνοι που προορίζονται να εκπαιδευτούν στο εσωτερικό της Τουρκίας, πρόκειται να πολεμήσουν στην αντίθετη πλευρά. Όπως και ο Αμερικανός χιουμορίστας Jim W. Dean τόσο συχνά λέει, «Απλά δεν μπορεί να συμβαίνουν αυτά τα πράγματα.»
Βλέπετε, τα τελευταία απομεινάρια του Ελεύθερου Συριακού Στρατού εγκατέλειψαν τις θέσεις τους την περασμένη εβδομάδα και η ηγεσία τους κατέφυγε στην Τουρκία. Αυτοί δεν βρίσκονται πλέον στη διέλευση των συνόρων της Τουρκίας και ούτε ασχολούνται με καμία ενέργεια. Στην πραγματικότητα, δεν υπάρχουν πλέον. Και δεν υπάρχουν, στην πραγματικότητα, » μετριοπαθείς δυνάμεις» για να εκπαιδευτούν, αλλά μόνο ο συριακός στρατός και οι πραγματικοί τους σύμμαχοι, το κουρδικό Perg Mersha και ο ιρακινός στρατός, που φημολογείται ότι έχει υποβοηθηθεί από την ελίτ των ιρανικών στρατευμάτων από την ταξιαρχία Al Quds.
Ενώ οι ΗΠΑ εξακολουθούν να διατηρούν ρητορική υποστήριξη για την ανατροπή της κυβέρνησης του Asad, ένα σχέδιο του Λευκού Οίκου, του Γενικού Επιτελείου Στρατού και του υπουργού Αμυνας Hagel αποστασιοποιήθηκε όλο και περισσότερο από την επικαιρότητα των πολιτικοποιημένων στρατιωτικών δυνάμεων των ΗΠΑ που έχουν αντίκτυπο στην περιφερειακή σύγκρουση.
Ενώ η JSOC και οι Ειδικές Δυνάμεις έχουν ανοίξει τα »μαύρα ταμεία του προϋπολογισμού» που φαινομενικά είναι υπερφορτωμένα από τις εισφορές της Σαουδικής Αραβίας και του Κατάρ, για τη στήριξη του ISIS ο ίδιος ο στρατός των ΗΠΑ έχει μπει σε εξίσου καταστροφική πορεία. Οι ΗΠΑ έχουν μια πολυκύμαντη ιστορία, όσον αφορά στην επιλογή συμμάχων.
Οι εκπαιδευμένοι της Τσετσενίας της CIA βρίσκονται στην πρώτη γραμμή σχεδόν κάθε τρομοκρατικoύ αγώνα, πολεμώντας εναντίον των αμερικανικών δυνάμεων στο Αφγανιστάν, οδηγώντας τις ISIS ταξιαρχίες, σύμφωνα με επίσημες πηγές ,να συνδέονται άμεσα με τις βομβιστικές επιθέσεις στο Μαραθώνιο της Βοστώνης το 2013.
Όλο αυτό το διάστημα, Τσετσένοι τρομοκράτες, παράλληλα με την καταπολέμηση ισραηλινών «εθελοντών», είναι συνδεδεμένοι με τη σφαγή της Οδησσού και, σύμφωνα με ορισμένες πηγές, με το σχεδιασμό της κατάρριψης της πτήσης της Μαλαισίας Airways MH17.
Μία από τις πτυχές-κλειδιά οποιασδήποτε »μαύρης επιχείρησης» είναι η «εξαπάτηση και η κάλυψη.» Κάθε στρατιωτική επιχείρηση, προκειμένου να έχει πιθανότητες επιτυχίας, πρέπει να «τηλεγραφεί» τις ψευδείς προθέσεις της αντιπολίτευσης, προκειμένου να προκαλεί σύγχυση και, τελικά, την κατάρρευση της ηθικής αντίστασης. Η Τουρκία, που σαφώς παίζει «από δύο πλευρές έναντι της μέσης,» έχει φαινομενικά αναλάβει αυτόν τον ρόλο.
Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η Τουρκία έχει διευκολύνει τη διέλευση των όπλων μαζικής καταστροφής του στη Συρία και το Ιράκ. Ήταν η Αμερικανή δημοσιογράφος Serena Shim, που σκοτώθηκε πρόσφατα στην Τουρκία, όταν ανακάλυψε ότι αέριο Σαρίν διερχόταν από τη Γεωργία στην Αλ Κάιντα ,υποστηριζόμενο από δυνάμεις κοντά συο Χαλέπι. Πριν από το θάνατό της, είχε κινηματογραφήσει ISIS μαχητές να μεταφέρονται στη Συρία από την τουρκική κυβέρνηση. Μια έρευνα για το θάνατό της βρίσκεται σε εξέλιξη από μια διεθνή ομάδα με επικεφαλής τον Δρ Franklin Lamb of Veterans.
Ενώ υποστηρίζει το ISIS, η Τουρκία έχει αναλάβει τον υποτιθέμενο ρόλο, καθώς η αμερικανική βάση ενεργειών εκπαιδεύει δυνάμεις κατά του ISIS. Η Τουρκία έχει επίσης διευκολύνει τη μεταφορά μικρού αριθμού Πεσμέργκα μαχητών στην περιοχή Kobani, κέντρο ενός αγώνα ζωής και θανάτου για λίγους μήνες.
Ο παράξενος ρόλος της Τουρκίας,μακροχρόνια συγκεκαλυμμένος σύμμαχος της Σαουδικής Αραβίας και του Ισραήλ,η Τουρκία, ευθυγραμμισμένη με εξτρεμιστικά στοιχεία στο εσωτερικό των ΗΠΑ, λειτουργεί ως ένα σημαντικό κατασκοπείο και σύμφωνα με καταγγελία του Sibel Edmonds, μπορεί επίσης να παρέχει «κάλυψη και εξαπάτηση» για την Ιορδανία.
Πηγές που επισημαίνουν ότι οι ιορδανικές βάσεις συνήθιζαν να χρησιμοποιούνται για την εκπαίδευση του ISIS, σημειώνουν επίσης ότι οι τραυματισμένοι ISIS μαχητές μεταφέρονταν στην Ιορδανία για θεραπεία σε ισραηλινά νοσοκομεία. Επιπλέον, αν και οι ISIS μαχητές σαφώς διέρχονταν από την Τουρκία, πιθανώς μια νέα αμερικανική εκπαιδευμένη παρτίδα αριθμούσε έναν στρατό 2000 μελών που βρίσκονταν «στα σκαριά». Είναι επίσης σαφές ότι η πλειονότητα αυτών έρχονται μέσω του Ισραήλ και της Σαουδικής Αραβίας στις εκπαιδευτικές εγκαταστάσεις των ΗΠΑ στην Ιορδανία.
Είναι επίσης σαφές ότι οι γραμμές εφοδιασμού των κρίσιμων όπλων, συμπεριλαμβανομένων των προηγμένων επικοινωνιών και των πληροφοριών,παρέχονται στο ISIS μέσα από τα ίδια «ratlines».. Έτσι, όταν το Ιράκ επιζητά όλο και περισσότερο να ανακόψει τις γραμμές επικοινωνίας μεταξύ της έδρας ISIS στη Μοσούλη, εστιάζουν σε γραμμές διέλευσης που οδηγούν μέσα από την Ιορδανία, μέσω του Ισραήλ και τη Σαουδική Αραβία, και όχι μόνο την Τουρκία.
Όταν γνωστοποιήθηκαν οι πρώτες αναφορές που ανέφεραν το ISIS, να συνδέεται με μυστικές υπηρεσίες, ήταν μικρο το υπόβαθρο. Όταν διέρρευσαν έγγραφα από την αμερικανική έρευνα «Ικανός Κίνδυνος» που αναφέρεται η προέλευση της «Αλ Κάιντα» ως λειτουργική ομάδα εντός της CIA μαζί με τη Σαουδικής και τη ισραηλινής μυστικής υπηρεσίας, ο ρόλος τους, ή πιο σωστά, «η έλλειψη οποιουδήποτε ρόλου» στις 9/11 και οι πόλεμοι στους οποίους οδήγησαν οι ΗΠΑ κατά του Ιράκ και του Αφγανιστάν άρχισαν να έχουν νόημα.
Εκεί που αμείλικτα οδηγούμαστε είναι στο ίδιο μονοπάτι, χτίζοντας μια περίπτωση που να υποστηρίζει την υπόθεση ότι το ISIS είναι ένα «κατασκεύασμα» των μυστικών υπηρεσιών. Η οικοδόμηση μιας υπόθεσης έχοντας ως στοιχεία κάτι περισσότερο από υπονοούμενα και εικασίες απαιτεί σκληρή νοημοσύνη. Τα βλέπουμε όλα να αποκτούν διαυγή μορφή πλέον.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ