19 Οκτ 2015

Κι όταν η “Διοίκησις” καταφρονεί τα δίκαια του λαού, τότε τι γίνεται;

 Νίκος Μπογιόπουλος: Κι όταν η “Διοίκησις” καταφρονεί τα δίκαια του λαού, τότε τι γίνεται;

Μπορούμε να είμαστε σίγουροι πλέον για δυο πράγματα:

Πρώτον, οι κυβερνώντες μας («αριστεροί», δεξιοί, και κεντροαριστεροδεξιοί) διαθέτουν ανεξάντλητη εφευρετικότητα όσον αφορά τους τρόπους φορολόγησης του λαού.

Δεύτερον, το καθεστωτικό πολιτικό σύστημα, ό,τι δεν κατάφερε να κάνει με τον Σαμαρά, τον Βενιζέλο και τον Στουρνάρα, τώρα το προωθεί με τον Τσίπρα, τον Τσακαλώτο και τον Αλεξιάδη.

Απόδειξη: Ο,τι ανθρωποφαγικό μέτρο είχε αποφευχθεί πριν από ακριβώς ένα χρόνο, σήμερα επιστρέφει. Το μόνο που έχει αλλάξει είναι οι μηχανοδηγοί του οδοστρωτήρα.

Πέρσι ξεσηκώθηκε σάλος όταν με εγκύκλιο της Γενικής Γραμματείας Εσόδων επιχειρήθηκε από την τότε κυβέρνηση να φορολογεί σαν εισόδημα του εργαζόμενου ακόμα και τις… δωροεπιταγές των επιχειρήσεων προς τους υπαλλήλους.

Σήμερα, και ως συνήθως με πρόσχημα τις πιέσεις της τρόικας, είναι η νέα «αριστερή» κυβέρνηση που – όπως αποκάλυψε η εφημερίδα «Αγορά» - καλείται να φορολογήσει ακόμα και τις παροχές σε είδος που έχουν απομείνει αφορολόγητες από τις επιχειρήσεις προς εργαζόμενους και συγκεκριμένα:   

Την παροχή τροφής στο χώρο εργασίας, τη χορήγηση γάλακτος, τη φύλαξη των παιδιών σε παιδικό σταθμό στο χώρο εργασίας, τη μεταφορά εργαζομένων στο χώρο εργασίας με δαπάνες της εταιρείας, την χορήγηση κουπονιών για εξαργύρωση σε σούπερ μάρκετ, την παροχή στολής εργασίας, την παροχή εταιρικού κινητού κλπ.
 
 Η κατάσταση, λοιπόν, εξελίσσεται ως εξής: Σε μια χώρα που οι εγγραφές της «λίστας Λαγκάρντ» έχουν μείνει στο απυρόβλητο επί μια πενταετία, σχεδιάζονται μέτρα με τα οποία τα κουπόνια θα λογίζονται… φορολογητέα ύλη.

Εδώ που οι φόροι της «Χόχτιφ» παραμένουν ανείσπρακτοι, που τα αναγνώσματα για ενδεχόμενες φορολαμογιές της «Μερσεντές» και της «BMW» δίνουν και παίρνουν, κυκλοφορούν σκέψεις να αναγορευτεί σε «φορολογητέο εισόδημα» το γάλα που πίνει και η στολή εργασίας που φοράει ο εργαζόμενος στη δουλειά του…

Στη χώρα του αιμοσταγούς ΕΝΦΙΑ, εδώ όπου δεν υπάρχει τίποτα πιο μόνιμο από τα «έκτακτα χαράτσια», θέλουν να φορολογούνται και τα κουπόνια που μπορεί να λαμβάνουν οι εργαζόμενοι το Πάσχα για την προμήθεια αρνιού από σούπερ μάρκετ…

Ανήμερα της ψήφισης ενός πολυνομοσχεδίου που ισοδυναμεί με το «όλα τα σφάζω, όλα τα μαχαιρώνω», λίγες μέρες μετά την παρουσίαση ενός προϋπολογισμού που προσθέτει νέα μέτρα ύψους 4,35 δισ. ευρώ, με τις πληροφορίες που έρχονται στο φως της δημοσιότητας για την φορολόγηση ακόμα και των παροχών… σε είδος, η κυβέρνηση χέρι – χέρι με την τρόικα (που η «αριστερή» κυβέρνηση θα την έδιωχνε από την Ελλάδα) δίνουν ένα ακόμα λαμπρό δείγμα της νέας «σωτηρίας» που έρχεται.

Η «σωτηρία» τους είναι συνώνυμη με τη διαρκή «αναβάθμιση» (ποσοτική και ποιοτική)  της φορολεηλασίας που βιώνει ο ελληνικός λαός.
Έτσι όπως εξελίσσεται το πογκρόμ της φοροεπιδρομής ίσως δεν είμαστε μακριά από την στιγμή που θα φτάσουν να φορολογούν ακόμα και τις φιλικές ή τις συγγενικές σχέσεις. Μην το θεωρείτε απίθανο. Αν είναι «φορολογητέα ύλη» η δωροεπιταγή για το σούπερ μάρκετ, τότε γιατί να μην φορολογούνται ακόμα και τα δώρα που ανταλλάσουν οι άνθρωποι μεταξύ τους στις γιορτές. Γιατί να μην φορολογήσουν ακόμα και το  χαρτζιλίκι που μπορεί να δίνει ο πατέρας στον γιο, ο θείος στον ανιψιό και ο παππούς στον εγγονό. 

Οι αποκαλύψεις ότι σχεδιάζουν να φορολογήσουν τον εργαζόμενο ακόμα και επειδή… μετακινείται για να πάει στη δουλειά του (μέχρι και φόρο στις θέσεις στάθμευσης στο χώρο εργασίας σκέφτονται να βάλουν) έρχονται λίγες μέρες μετά την κατάθεση του σχεδίου του προϋπολογισμού.

Και έρχονται να προστεθούν στους επιπλέον φόρους ύψους 49 δισ. ευρώ που περιλαμβάνονται στον προϋπολογισμό και που ως συνήθως στη συντριπτική τους πλειοψηφία βαραίνουν τα λαϊκά στρώματα.

Αυτό στη γλώσσα του κ.Τσίπρα και του κ. Τσακαλώτου λέγεται «κοινωνική δικαιοσύνη»! Αλλά η «κοινωνική τους δικαιοσύνη» δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από την «φορολογική δικαιοσύνη» του κ.Στουρνάρα, την περίοδο που ήταν εκείνος υπουργός Οικονομικών και διατεινόταν ότι ο λαός «δεν» υπερφορολογείται…

Πρέπει επίσης να ληφθεί υπόψη ότι αυτοί οι σχεδιασμοί για νέους φόρους σε ό,τι κινείται και σε ό,τι αναπνέει, έρχονται να προστεθούν σε μια υπερδεκαετή περίοδο ανελέητης φορολόγησης. Τα στοιχεία είναι αποκαλυπτικά:
Αν εξετάσουμε την περίοδο της τελευταίας δεκαετίας, από το 2006 έως και το 2016 οι φόροι που κλήθηκε να πληρώσει ο ελληνικός λαός ξεπερνούν σωρευτικά το μισό τρισεκατομμύριο ευρώ! Το αστρονομικό αυτό ποσό των 500 δισ. ευρώ που κατέβαλε σε φόρους ο λαός την δεκαετία προ και μετά Μνημονίων είναι σχεδόν τρεις φορές μεγαλύτερο από ολόκληρο το ΑΕΠ της χώρας! Είναι σχεδόν δυο φορές μεγαλύτερο από ολόκληρο το δημόσιο χρέος της χώρας! 

Το σίγουρο είναι ότι αυτά τα λεφτά δεν επέστρεψαν ποτέ στο λαό. Ούτε σε μισθούς πήγαν, ούτε σε συντάξεις, ούτε σε πρόνοια, ούτε στην Παιδεία, ούτε στην Υγεία, ούτε πουθενά. Πήγαν και πάνε σε προνόμια, σε επιδοτήσεις και σε ενισχύσεις για τους λίγους εντός της χώρας, πήγαν και πάνε σε τόκους για δανειστές και τοκογλύφους εντός και εκτός της χώρας. 

Είναι προφανές ότι η κυβέρνηση της πρωτοδεύτερης φοράς «Αριστεράς», που υποσχόταν ότι όλα αυτά θα τα άλλαζε, συνεχίζει και εντείνει μια πολιτική που συνηθίσαμε κατά την μνημονιακή περίοδο να ακούμε ότι ισοδυναμεί με φοροληστεία … οθωμανικού τύπου.

Αλλά αν είναι έτσι, τότε – και μάλιστα την ώρα που οι κυβερνώντες έχουν το θράσος να κουνάνε το δάκτυλο στο λαό λέγοντάς του ότι ο λαός τους ψήφιζε γνωρίζοντας ότι θα του επιβάλουν αυτά τα μέτρα – ας έχουμε υπόψη μας κι εκείνο που έλεγε ο Ρήγας για το πώς ονειρεύονταν να χτίσουν οι Έλληνες την πατρίδα τους, διώχνοντας τους Οθωμανούς:

«Όταν η Διοίκησις βιάζη, αθετή, καταφρονή τα δίκαια του λαού και δεν εισακούη τα παράπονά του, το να κάμη τότε ο λαός ή κάθε μέρος του λαού επανάστασιν (….) είναι (το) πλέον ιερόν από όλα τα δίκαιά του και το πλέον απαραίτητον από όλα τα χρέη του».

enikos.gr

Ποιοί και γιατί χρηματοδοτούν την εγκληματική ναζιστική συμμορία Χρυσή Αυγή (Μέρος Ι)

 Ποιοί και γιατί χρηματοδοτούν την εγκληματική ναζιστική συμμορία Χρυσή Αυγή (Μέρος Ι)

Το ότι η ναζιστική συμμορία της Χρυσής Αυγής είναι τσιράκια και υπηρέτες των εφοπλιστών και των μεγαλοεπιχειρηματιών το γνωρίζουμε. 

Ας δούμε τώρα στοιχεία που έχουν δημοσιευθεί για τις στενές διασυνδέσεις της φασιστικής εγκληματικής οργάνωσης με το μεγάλο κεφάλαιο - ποιοί χρηματοδοτούν τους φονιάδες Ναζί χρυσαυγίτες. 

Συλλογή απο άρθρα και έρευνες που είδαν το φως της δημοσιότητας (Μέρος Πρώτο):


Η χρηματοδότηση της Χρυσής Αυγής από ακροδεξιούς 
στη Ρωσία, έλληνες και ρώσους επιχειρηματίες. 
Του Λευτέρη Χαραλαμπόπουλου.
Πηγή: Unfollow4 Ιουνίου 2014.

Τι γυρεύουν πρωτοκλασάτα στελέχη της ναζιστικής Χρυσής Αυγής στη Μόσχα; Γιατί το μεγαλύτερο τμήμα τω. φασιστικών και ακροδεξιών κομμάτων της EE έχει στραφεί προς το Κρεμλίνο: Υπάρχει προσωπική εντολή του προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν να κατευθυνθεί ρωσικό χρήμα σε ακροδεξιές και εθνικιστικές ευρωπαϊκές oργανώσεις και κόμματα; 


Ποιοι έχουν αναλάβει να διεκπεραιώσουν το σχέδιο: Έρχονται «τσουβάλια» με ρούβλια και δολάρια στην Ελλάδα για λογαριασμό της Χρυσής Αυγής κι αν ναι, πώς διακινούνται; Πώς κινούνται μικροί και μεγάλοι ρώσοι και έλληνες επιχειρηματίες για την οίκονομική ενίσχυση του ναζιστικού μορφώματος; Ποιες είναι οι ευρύτερες στοχεύσεις της ρωσικής κυβέρνησης και ολιγαρχίας από την πολύπλευρη στήριξη φασιστικών κομμάτων μέσα στους κόλπους της EE:
Η προσπάθεια να προσεγγίσουμε τα παραπάνω ερωτήματα μας οδηγεί κατευθείαν στον πυρήνα μιας οργανωμένης στρατηγικής που ακολουθεί η ρωσική κυβέρνηση, αλλά και στην εξήγηση (με υλικούς όρους) του φαινομένου της ανόδου της Χρυσής Αυγής. Η στρατηγική των Ρώσων έχει ως άμεσο στόχο τον πολιτικό προσεταιρισμό των ευρωπαϊκών ακροδεξιών και φασιστικών κομμάτων, προφανώς με ευρύτερες γεωπολιτικές στοχεύσεις. Οι γνώστες ισχυρίζονται ότι και οι φασιστικές ομάδες στην Ουκρανία γιγαντώθηκαν με ρωσικό χρήμα, ίσως ακριβώς για να παίξουν ένα ρόλο στην αλλαγή συνόρων στην περιοχή. Από αυτό το κάδρο δεν θα μπορούσε να λείπει η Χρυσή Αυγή.
Το ελληνικό ναζιστικό κόμμα έχει εξασφαλίσει εδώ και πολύ καιρό χρηματοδότηση από τη Μόσχα. Οι δρόμοι και οι σταθμοί για να φτάσουν τα χρήματα στην Ελλάδα είναι πολυδαίδαλοι. Άλλοτε καλύπτονται με το μανδύα νόμιμων δραστηριοτήτων και άλλοτε όχι.
Τα ρωσικά εμβάσματα που έχει εξασφαλίσει η Χρυσή Αυγή, έρχονται να προστεθούν στη χρηματοδότηση που ήδη λαμβάνει από έλληνες επιχειρηματίες. απότο εγχώριο εφοπλιστικό λόμπι, αλλά και από άλλους μικρότερους επαγγελματίες που στηρίζουν με μικροποσά το φασιστικό έκτρωμα. Ωστόσο, όπως σημειώνουν άνθρωποι που γνωρίζουν από τα μέσα τον τρόπο λειτουργίας της οργάνωσης, η μέθοδος που ακολουθείται είναι «λίγα από πολλούς, πολλά από λίγους». Όπου «λίγοι» διάβαζε ρώσικα κεφάλαια και ισχυροί έλληνες επιχειρηματίες.
Ακολούθησε τη μυρωδιά του χρήματος
Πολλές αναλύσεις έχουν γραφτεί για το φαινόμενο γιγάντωσης της Χρυσής Αυγής. Άλλοι το χρεώνουν στην κατάσταση στο κέντρο της Αθήνας, στη μετανάστευση, στην οικονομική και πολιτική κρίση. Άλλοι στο παιχνίδι που κάνει μαζί της το πολιτικό σύστημα και τα ΜΜΕ. Τι ήταν όμως αυτό που έφερε τη Χρυσή Αυγή από το περιθωριακό 0,2% στην εκλογή δημοτικού συμβούλου στο Δήμο Αθήνας το 2010 και μετά στα ποσοστά των εκλογών του 2012 και του 2014;
Αυτό που στήριξε τις αθρόες στρατολογήσεις της Χρυσής Αυγής και τη δυνατότητά της να «πατήσει» σε γειτονιές είναι πρώτα από όλα ένα: το χρήμα.

Αρχικά οι εγχώριοι φύρερ χρηματοδοτούνταν (και συνεχίζουν) από έλληνες μεγαλοεπιχειρηματίες και εφοπλιστές. Το ρόλο του μεσολαβητή είχε από παλιά αναλάβει ο Τάκης Μιχαλόλιας, αδελφός του Νίκου Μιχαλολιάκου και γνωστός ποινικολόγος με διασυνδέσεις στους επιχειρηματικούς και εφοπλιστικούς κύκλους. Μικρότερα ποσά οι χρυσαυγίτες αποσπούσαν και αποσπούν από μικρομεσαίους επιχειρηματίες, είτε με τη χορήγηση «προστασίας» είτε λόγω της «ανάγκης» που αισθάνονται, κυρίως οι ιδιοκτήτες καταστημάτων διασκέδασης, να τα έχουν καλά με τα «παιδιά της Χρυσής Αυγής» – και ο νοών νοείτω.
Πήγες χρηματοδότησης η Χρυσή Αυγή έχει αναζητήσει και μεταξύ των ελλήνων ομογενών. Σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το Αμερικανικό Ινστιτούτο Γεωστρατηγικών Αναλύσεων Stratfor, μέλη της Χρυσής Αυγής έχουν απευθυνθεί σε ομογενείς που ζουν στις ΗΠΑ, τον Καναδά, την Αυστραλία και τη Γερμανία, με την ανταπόκριση να είναι μεν θετική, αλλά να μην εξασφαλίζει μεγάλα χρηματικά ποσά. Όσοι γνωρίζουν τον κύκλο των εύπορων ομογενών, μιλούν για τις ιδιαίτερα φιλικές σχέσεις που έχουν ο ελληνοαυστραλός επιχειρηματίας Κώστας Μακρής με τον δικηγόρο Παύλο Σαράκη, γνωστό για τα ακροδεξιά του πιστεύω και συνήγορο του Ηλία Κασιδιάρη.
Όμως, από όλες τις παραπάνω δραστηριότητες, η Χρυσή Αυγή δεν θα μπορούσε να εξασφαλίσει τα χρήματα που χρειάστηκαν ώστε από ένα περιθωριακό κόμμα να ανοίξει γραφεία παντού, να συντηρεί δύο εφημερίδες και δεκάδες διαδικτυακές σελίδες, να διοργανώνει ρατσιστικά συσσίτια και -κυρίως- να μισθοδοτεί πλειάδα επαγγελματικών στελεχών. Ακόμη και σήμερα, με κομμένη την κρατική επιχορήγηση λόγω του εγκλεισμού των στελεχών της, όχι μόνο λειτουργεί 70 γραφεία σε όλη την Ελλάδα και άλλους τόσους «πυρήνες», αλλά ακόμη και οι εκλογικοί αντιπρόσωποι της Χρυσής Αυγής σε πολλά εκλογικά τμήματα το 2014 ήταν έμμισθοι – κάτι που δεν συνέβη με κανένα άλλο κόμμα!
Με τους πιο συντηρητικούς υπολογισμούς, η διατήρηση τέτοιων υποδομών και η συντήρηση του μεγάλου έμψυχου δυναμικού χρειάζεται ένα κονδύλι που ξεπερνά τα 5 εκατ. ευρώ σε ετήσια βάση. Το παραμύθι της ηγεσίας της Χρυσής Αυγής ότι τα χρήματα τα βρίσκουν από τις εισφορές των μελών τους και από την κρατική χρηματοδότηση (που δεν ξεπερνούσε -μαζί με τις εισφορές των βουλευτών τους- τα 750.000 ευρώ), δεν το πιστεύουν ούτε τα μικρά παιδιά.Από πού έρχονται αυτά τα λεφτά;
Ο ρωσικός παράγοντας
Οι στενές επαφές της Χρυσής Αυγής με τη Μόσχα έχουν αρχίσει από τη δεκαετία του 1990, αρχικά μέσω της ρωσικής ακροδεξιάς.
Τους εγχώριους ναζί ξεκίνησαν να τους χρηματοδοτούν οι ρώσοι ομοϊδεάτες τους, το κόμμα του Βλαντιμίρ Ζιρινόφσκι. Το 1996, τη ρωσική πρωτεύουσα επίσκεφθηκε ο ίδιος ο Ν. Μιχαλολιάκος, προσκεκλημένος του Ζιρινόφσκι. Το κόμμα του Ζιρινόφσκι είναι στη ρωσική Βουλή και διατηρεί άριστες σχέσεις με το Κρεμλίνο. Ωστόσο, ιδιαίτερα μετά τις διπλές εθνικές εκλογές (Μάιος-Ιούνιος 2012) και την εκλογική εκτίναξη της Χρυσής Αυγής τα δεδομένα άλλαξαν και, σύμφωνα με πληροφορίες, εντάθηκε το ρωσικό ενδιαφέρον, πολύ πέραν του Ζιρινόφσκι.
Δεν είναι τυχαίο ότι η συνομιλία του πρώην Γ.Γ του υπουργικού συμβουλίου Τάκη Μπαλτάκου με τον Ηλία Κασιδιάρη έπαιξε πρώτα στον ρωσικό ιστότοπο rutube.ru. Σύμφωνα με πληροφορίες, ήταν μια διευκόλυνσητων ρώσων ακροδεξιών προς τη Χρυσή Αυγή ώστε να μην μπορέσουν οι ελληνικές διωκτικές αρχές να βρουν τα ίχνη αυτού που το καταχώρισε. Η έμπρακτη ρωσική στήριξη προς το Ν. Μιχαλολιάκο φάνηκε και τον προηγούμενο Δεκέμβριο, όταν η εφημερίδα Φωνή της Ρωσίας δημοσίευσε συνέντευξη του φυλακισμένου αρχηγού της Χρυσής Αυγής. Οταν δίνεις παίρνεις, λέει ο λαός μας, και η Χρυσή Αυγή με πρωτοσέλιδο άρθρο της εφημερίδας του κόμματος, με την υπογραφή του Ηλία Κασιδάρη, ήδη από το 2012 δήλωνε τις προθέσεις της: «Στροφή προς τη Ρωσία: Η αλλαγή του γεωστρατηγικού προσανατολισμού ως μόνη εφικτή λύση για να απαλλαγεί η χώρα από τα δεσμά των τοκογλύφων».
Δεν το “χουν και κρυφό. Ο ίδιος ο Η. Κασιδιάρης αποκάλυψε σε εκπομπή του Γιώργου Τράγκα ότι για πολύ καιρό στελέχη της Χρυσής Αυγής ταξίδευαν στη Ρωσία, ενώ μόλις τον προηγούμενο μήνα πραγματοποιήθηκε επίσημη επίσκεψη των βουλευτών της Χρυσής Αυγής στη Μόσχα. Στις 14 και 15 Μαΐου (μεσούσης της προεκλογικής περιόδου!) οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής Ελένη Ζαρούλια και Αρτέμης Ματθαιόπουλος βρέθηκαν στη ρωσική πρωτεύουσα. Η σύζυγος του προφυλακισμένου Νίκου Μιχαλολιάκου και ο υποψήφιος γαμπρός του δεν πήγαν εκεί για ταξίδι αναψυχής, αλλά για να συναντηθούν με τον καθηγητή

πανεπιστημίου και σύμβουλο της ρωσικής κυβέρνησης Αλεξάντρ Ντούγκιν. Παρότι μερίδα των ελληνικών ΜΜΕ επιχείρησε να τον εμφανίσει ως γραφικό, ο γνωστός φασίστας και υμνητής των Wafen SS Ντούγκιν έχει πολύ συγκεκριμένο ρόλο. Είναι εξ απορρήτων σύμβουλος του Πούτιν, καθώς επίσης και του Σεργκέι Ναρίσκιν, προέδρου της Κάτω Βουλής της Ρωσίας, της Δούμας, και συνομιλητής του συνόλου της ακροδεξιάς στη χώρα του. Τον Ντούγκιν έχει επικαλεστεί συχνά σε άρθρα του ο Ν. Μιχαλολιάκος.
Στο επίκεντρο της συνάντησης των χρυσαυγιτών βουλευτών με τον Ντούγκιν, σύμφωνα με το δελτίο Τύπου της ελληνικής ναζιστικής οργάνωσης, ήταν «οι εξελίξεις στην Ουκρανία, οι διώξεις κορυφαίων στελεχών της Χρυσής Αυγής, η γεωστρατηγική θέση της Ρωσίας και σι διμερείς σχέσεις με την Ελλάδα», ενώ συζητήθηκαν και τα ενεργειακά θέματα. Ο Ντούγκιν υποστήριξε ότι είναι «επιτακτική ανάγκη η συνεργασία Ελλάδας-Ρωσίας (…) γιατί μοιραζόμαστε τις κοινές αξίες της Ορθοδοξίας και του πολιτισμού». Ο ίδιος φέρεται επίσης να δήλωσε ότι «η Χρυσή Αυγή είναι ένας φυσικός σύμμαχος της Ρωσίας, καθώς παλεύει εναντίον της αμερικανικής επεκτατικής πολιτικής».
Στο πλαίσιο της επίσκεψής τους, η Ζαρούλια και ο Ματ-θαιόπουλος είχαν επίσης επαφές με ρώσους πολιτικούς και οικονομικούς παράγοντες. Αυτό που δεν γράφτηκε στο επίσημο δελτίο Τύπου -αυτά άλλωστε δεν λέγονται- είναιτο πραγματικό περιεχόμενο των συναντήσεων. Μήπως οι συναντήσεις έγιναν προκειμένου να εξασφαλιστούν οι όροι και οι τρόποι ώστε το ρωσικό χρήμα να συνεχίσει να ρέει προς την Ελλάδα; Εδώ φτάνουμε στο ζουμί. Ποιοι λοιπόν χρηματοδοτούν τη Χρυσή Αυγή με ρούβλια και με ποιον τρόπο;
Εταιρείες βιτρίνα και χρηματοδότες
Πρώτη στη σχετική λίστα είναι εταιρεία που έχει ως αντικείμενο την παραγωγή και εμπορία προϊόντων αρτοποιίας και ζαχαροπλαστικής. Πρόκειται για γνωστή αλυσίδα, με δεκάδες καταστήματα στο νομό Αττικής, τα αφεντικά της οποίας έχουν στο παρελθόν προφυλακιστεί και έχουν κατηγορηθεί για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος. Η συγκεκριμένη αλυσίδα, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, είναι βιτρίνα προκειμένου να ξεπλένονται χρήματα από την εξαναγκαστική πορνεία γυναικών με προέλευση κυρίως από την Ανατολική Ευρώπη, ενώ πίσω από την εταιρεία κρύβονται μπίζνες με στριπτιζάδικα και άλλες παράνομες δραστηριότητες. Πρόκειται για κύκλωμα που ελέγχεται από τη ρωσική μαφία, η οποία -όπως είναι ευρέως γνωστό- κατά καιρούς αναλαμβάνει να «διεκπεραιώνει» υποθέσεις ρώσων ολιγαρχών και επικίνδυνες αποστολές του ρωσικού συστήματος εξουσίας.
Πέρα από την απευθείας χρηματοδότηση προς τη Χρυσή Αυγή, η συγκεκριμένη αλυσίδα καλύπτει και ανάγκες «προσλήψεων» από τη σχετική λίστα «ευρέσεως εργασίας» που διαθέτει η ελληνική ναζιστική οργάνωση προκειμένου να στρατολογεί νέα μέλη με «αντάλλαγμα» μια (κακοπληρωμένη) θέση εργασίας.
Έτερος μεγάλος χρηματοδότης του εγχώριου φασιστικού μορφώματος, ως μεταφορέας ρωσικών κεφαλαίων, είναι έλληνας επιχειρηματίας που δραστηριοποιείται στο χώρο της ενέργειας. Πρόκειται για ρωσοθρεμμένο μεγαλοεπιχειρηματία, ο οποίος στους κύκλους της αγοράς θεωρείται ο άνθρωπος της Gazprom στην Ελλάδα. Η Gazprom είναι ο ρωσικός κρατικός κολοσσός ενέργειας που έχει επενδύσεις σε όλη την υφήλιο. Είναι τέτοια η σημασία της, που έχει χαρακτηριστεί ως το «υπουργείο Εξωτερικών» του Κρεμλίνου. Στην περίπτωση της Ελλάδας, είναι γνωστό ότι η ρωσική εταιρεία ενδιαφέρεται για την κατασκευή του αγωγού Southstream ο οποίος σχεδιάζεται να περάσει από τη χώρα μας για την προμήθεια της EE με φυσικό αέριο, αλλά και του αγωγού πετρελαίου Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη. Τον συγκεκριμένο έλληνα επιχειρηματία φωτογράφιζαν παλαιότερα και ως επίσημο «χορηγό» του ΛΑΟΣ του ακροδεξιού Καρατζαφέρη. Η μετακίνησή του σήμερα προς τη Χρυσή Αυγή φαίνεται ότι ήρθε με άνωθεν εντολέςπροκειμένου να εξασφαλίσει η εγκληματική συμμορία του Ν. Μιχαλολιάκου την «πρωτοκαθεδρία» στο χώρο της ακροδεξιάς.
Ρούβλια, δολάρια και ευρώ στην Ελλάδα με προορισμό τα ταμεία της Χρυσής Αυγής έρχονται από τους ακροδεξιούς Ρώσους με μεσάζοντες συμπατριώτες τους που έχουν ήδη αγοράσει μεγάλες εκτάσεις και επαύλεις στην Ελλάδα και είτε κατοικούν μόνιμα στη χώρα, είτε πηγαινοέρχονται χρησιμοποιώντας τις κατοικίες τους για παραθερισμό. Τη ρωσική «μετοίκηση» στην Ελλάδα, ενίσχυσε ο νόμος 4146/2013 της κυβέρνησης Σαμαρά, με τον οποίο δίνεται η δυνατότητα σε αλλοδαπούς εκτός EE να αποκτήσουν βίζα, έγγραφα και άδεια παραμονής, αν αγοράσουν σπίτι αξίας άνω των 250 χιλιάδων ευρώ. Βάσει της συγκεκριμένης ρύθμισης, ρώσοι μεγιστάνες -και όχι μόνο- έχουν ήδη αποκτήσει βίλες στην Ελλάδα, από τη Χαλκιδική και την Εύβοια μέχρι την Πελοπόννησο και την Κρήτη. Η μόνιμη κατοικία, σε συνδυασμό με τη χορήγηση εγγράφων που τους δίνει τη δυνατότητα να κινούνται ελεύθερα εντός της EE, διευκόλυνε πολλούς ρώσους χρηματοδότες της Χρυσής Αυγής να διακινούν άνετα μεγάλα ποσά εντός της ελληνικής επικράτειας. Στα σπίτια τους μπαινοβγαίνουν τα στελέχη της Χρυσής Αυγής που περιστοιχίζουν τον Ν. Μιχαλολιάκο και είναι οι κομιστές των χρηματοδοτήσεων.
Πέρσι, αλλά και τον περασμένο Απρίλιο, σύμφωνα με πληροφορίες, βρέθηκε στην Ελλάδα ο ρώσος πολυεκατομμυριούχος Αντρέι Σκοτς, ένας από τους 300 πλουσιότερους ανθρώπους του κόσμου και ο 19ος πλουσιότερος ρώσος πολίτης, με ακροδεξιές πεποιθήσεις αλλά και συνομιλητής του Πούτιν. Σύμφωνα μάλιστα με τις ίδιες πηγές, ο Σκοτς ήρθε στην Ελλάδα για «δουλειές» και βρέθηκε με θαλαμηγό στην Κέρκυρα προκειμένου να επιθεωρήσει έκταση που είχε πωληθεί σε εταιρεία του συμπατριώτη του Ρομάν Αμπράμοβιτς και την οποία σκόπευε να αξιοποιήσει τουριστικά. Τον Απρίλιο η θαλαμηγός έδεσε στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης. Πάντως ο Σκοτς αποτελεί ακρογωνιαίο λίθο για τη χρηματοδότηση των ρώσων εθνικιστών και φέρεται να έχει πολύ καλές σχέσεις με δικηγόρο που εμπλέκεται στενά με ιον αρχηγό της Χρυσής Αυγής.
Είναι εμφανές ότι η ρωσική οικονομική «βοήθεια» προς τη Χρυσή Αυγή έχει πολλά κέντρα, που ξεκινούν από τη ρωσική εθνικιστική ακροδεξιά και τον υπόκοσμο της μαφίας, αλλά φτάνουν μέχρι τους ολιγάρχες και τις «επίσημες» πηγές χρηματοδότησης του ρωσικού κράτους.
Ιδιαίτερης σημασίας χρήζει η πληροφορία ότι δύο ή τρεις “Ελληνες εφοπλιστές που δραστηριοποιούνται στο χώρο του πετρελαίου και έχουν παρτίδες με m ρωσικά πετρέλαια, χρησιμοποιούνται προκειμένου να μεταφέρονται με τα καράβια τους μεγάλα ποσά από τους ρώσους ακροδεξιούς. Δεν είναι η πρώτη φορά στην πρόσφατη πολιτική ιστορία της χώρας μας που μαθαίνουμε ότι στο λιμάνι του Πειραιά ξεφορτώνομαι, μαζί με τα όποια εμπορεύματα, και χρήματα βοήθειας από το εξωτερικό.

Γι” αυτό και η έρευνα του ΣΛΟΕ σχετικά με τη χρηματοδότηση της Χρυσής Αυγής δεν είναι εύκολο να καταλήξει κάπου. Τα στοιχεία που διαρρέουν, κάνουν λόγο για εμπλοκή μεγάλων επιχειρηματιών, εφοπλιστών, ακόμη και ανώτατων εκκλησιαστικών παραγόντων. Το ΣΛΟΕ. μάλιστα, έχει ζητήσει το άνοιγμα λογαριασμών σε τράπεζες ώστε να πιστοποιηθούν τα στοιχεία. Όμως, η αθρόα εισροή του χρήματος από το εξωτερικό καθιστά πολύ δύσκολο το εγχείρημα.

Το ξανθόν γένος
Ας ξαναγυρίσουμε όμως στο ζουμί Οι παρτίδες με τη Ρωσία, δεν αποτελούν «προνόμιο» των εγχώριων φασιστών. Σε πρόσφατο πρωτοσέλιδο άρθρο της. η εφημερίδα .Yew York Times αναφέρει: «Ακροδεξιός πυρετός για μια Ευρώπη προσδεδεμένη στη Ρωσία». Ανάλογο άρθρο φιλοξένησε παραμονές των εκλογών και το γερμανικό περιοδικό Spiegel, στο οποίο αναφερόταν: «Πολλοί ακροδεξιοί λαϊκιστές που θα κατεβούν στις ευρωεκλογές εκφράζουν ολοένα και μεγαλύτερη διάθεση να λειτουργήσουν ως συνήγοροι της Ρωσίας στις Βρυξέλλες».
Η στήριξη της ευρωπαϊκής ακροδεξιάς, φασιστικών και ναζιστικών κομμάτων, προς τη ρωσική κυβέρνηση, σύμφωνα με τις αναλύσεις στον ευρωπαϊκό Τύπο, σχετίζεται άμεσα με την αθρόα χρηματοδότηση που τους προσφέρει -συνήθως μέσω τρίτων- ο ρωσικός παράγοντας. Οι Ρώσοι, με τη σειρά τους, είναι διατεθειμένοι να συντηρήσουν οικονομικά τέτοιες οργανώσεις, αφού φιλοδοξούν να τις αξιοποιήσουν είτε ως μέσο πίεσηςστις κυβερνήσεις των κρατών μελών της EE, είτε για να στηρίζουν τις θέσεις τους στο Ευρωκοινοβούλιο.
Σε αυτούς τους σχεδιασμούς, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, εντάσσεται και η Χρυσή Αυγή. Τα λεφτά είναι πολλά και τα συμφέροντα ακόμα μεγαλύτερα. Όμως τα παιχνίδια των ναζιστικών και φασιστικών κομμάτων με οικονομικά και πολιτικά κέντρα εξουσίας συνήθως δημιουργούν εκατόμβες θυμάτων. Οι αιματηρές εξελίξεις στην Ουκρανία, που πυροδοτούνται μεταξύ άλλων και από τους εκεί Ναζί, είναι το πιο πρόσφατο τραγικό παράδειγμα.
Τράπεζες + Χρυσή Αυγή: Η περίπτωση 
του τραπεζικού πόρταλ bankingnews.gr
Η περίπτωση του τραπεζικού πόρταλ Bankingnews.gr και του τραπεζικού συντάκτη Πέτρου Λεωτσάκου είναι γνωστή και έχει αναλυθεί στο παρελθόν. Ας θαυμάσουμε χωρίς άλλες αναλύσεις κάποιους τίτλους άρθρων του Πέτρου Λεωτσάκου και του Bankingnews μαζί με κάποια διαφημιστικά banner που στηρίζουν οικονομικά το εν λόγω πόρταλ και την αρθρογραφία του και ας τα αφιερώσουμε στους ψηφοφόρους της Χρυσής Αυγής. Αυτούς που ψήφισαν τους νεοναζί ως αντισυστημικό κόμμα που θα συγκρουστεί με τους τοκογλύφους των τραπεζών και το υπόλοιπο πολιτικό και οικονομικό σύστημα που έχει αφαιμάξει την χώρα.

Eurobank, Alpha Bank, Τράπεζα Πειραιώς και Euroxx Χρηματιστηριακή είναι οι 4 βασικοί χρηματοδότες του οικονομικού πόρταλ που προσπαθεί να μας πείσει με λύσσα ότι το μέλλον της χώρας βρίσκεται στα χέρια των νεοναζί της Χρυσής Αυγής που στην πραγματικότητα δεν είναι νεοναζί αλλά αγνοί Έλληνες πατριώτες.
ΟΙ ΠΗΓΕΣ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ ΤΗΣ ΝΑΖΙΣΤΙΚΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ "ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ": ΥΠΟΚΟΣΜΟΣ, ΛΑΘΡΕΜΠΟΡΙΟ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΟΕΡΓΟΔΟΣΙΑ.
Υπόμνημα της Πολιτικής Αγωγής / Πηγή: JailGoldenDawn.
(σελ. 103) Χρηματοδότηση: η αξιοποίηση των ευκαιριών που προκύπτουν από τον εκάστοτε τομέα ευθύνης.
Η Χρυσή Αυγή μετά την είσοδό της στη Βουλή απέκτησε πρόσβαση σε παχυλή κρατική χρηματοδότηση, την οποία αξιοποίησε για να εντείνει τις εγκληματικές της δραστηριότητες. Εκτός της τακτικής χρηματοδότησης με βάση τα εκλογικά της ποσοστά, διέθετε τις βουλευτικές αποζημιώσεις και πλήθος προνομίων που συνδέονται με τις βουλευτικές έδρες, δηλαδή πέντε μετακλητούς υπαλλήλους και επιστημονικούς συνεργάτες ανα βουλευτή, μετακλητούς αστυνομικούς ως συνοδούς ασφαλείας των βουλευτών, δωρεάν τηλέφωνα, οχήματα (τα οποία χρησιμοποιήθηκαν ακόμα και σε επιθέσεις ταγμάτων εφόδου, όπως στην περίπτωση της επίθεσης στο στέκι Συνεργείο στην Ηλιούπολη, κλπ). Στον κατάλογο των εργαζόμενων στη Χρυσή Αυγή που περιέχεται στη δικογραφία (αρχείο 2414), εμφανίζονται ως μισθοδοτούμενοι απευθείας από την οργάνωση οι πλέον κατηγορούμενοι Γεώργιος Πατέλης και Ιωάννης Καζαντζόγλου (υπεύθυνοι Τοπικής Οργάνωσης Νίκαιας και Πολιτικής Δράσης Νίκαιας αντίστοιχα, οι οποίοι συμμετείχαν στο τάγμα εφόδου που δολοφόνησε τον Παύλο Φύσσα), ο Θωμάς Μπαρέκας (υπεύθυνος Τοπικής Οργάνωσης Πειραιά) και η Νικολέττα Μπενέκη.
Ωστόσο, η Χρυσή Αυγή είχε τη δυνατότητα να χρηματοδοτεί τη δράση της και τις εγκληματικές της ενέργειες πριν ακόμα μπει στη Βουλή. Αλλά και ακόμα και όταν εισήλθε σε αυτή, κάθε τοπική οργάνωση και κάθε μέλος (ιδιαίτερα υψηλόβαθμο) ήταν επιφορτισμένοι να αξιοποιούν ευκαιρίες χρηματοδότησης της οργάνωσης που προέκυπταν από τον εκάστοτε τομέα ευθύνης (τοπικό, κλαδικό, κλπ). Αναφέρουμε ενδεικτικά τις ακόλουθες περιπτώσεις:
α. Σημαντική πηγή χρηματοδότησης της οργάνωσης ήταν η πώληση ρούχων και υλικών που θεωρούνταν συνδεδεμένα με την στράτευση στη Χρυσή Αυγή. Η εμπορία αυτών των ειδών διεξαγόταν κεντρικά, με υπεύθυνο τον βουλευτή της οργάνωσης και ήδη κατηγορούμενο Ηλία Παναγιώταρο, ο οποίος διέθετε κατάστημα με την επωνυμία “Φάλαγγα” που τροφοδοτούσε με είδη ένδυσης, σήματα, μπρελόκ, κλπ, μέλη της Χρυσής Αυγής, άνδρες των σωμάτων ασφαλείας και οπαδικούς συνδέσμους που ήταν και οι βασικοί “πελάτες” της οργάνωσης. Η κεντρική πώληση ειδών με τα σήματα της Χρυσής Αυγής μέσω των τοπικών οργανώσεων, του κεντρικού καταστήματος της οργάνωσης (που εμφανίζεται από ένα σημείο και πέρα να εδρεύει στα γραφεία της Κεντρικής Διοίκησης στην Αθήνα, στη Λεωφόρο Μεσογείων) και του καταστήματος του βουλευτή Παναγιώταρου διαψεύδει τον ισχυρισμό που πολλάκις έχει προβληθεί από την οργάνωση ότι “τα μπλουζάκια της Χρυσής Αυγής πωλούνται στην Ομόνοια”. Όπως προκύπτει από πλήθος καταθέσεων και απολογιών που περιέχονται στη δικογραφία, τα μέλη της οργάνωσης προμηθεύονταν τα είδη αυτά κεντρικά και μέσω των τοπικών οργανώσεων, αξιοποιώντας τα έσοδα για τη χρηματοδότηση της Κεντρικής Διοίκησης. Στα πωλούμενα είδη ένδυσης, θα πρέπει εδώ να προσθέσουμε και αντικείμενα που χρησιμοποιούνται ως όπλα, όπως μπαστούνια τουbase-ball, ηλεκτρονικούς εκκενωτες (taser), κλπ, τα οποία εμπορευόταν κεντρικά το κατάστημα του Ηλία Παναγιώταρου.
β. Βασική πηγή χρηματοδότησης αποτελούσε επιπλέον η πώληση υπηρεσιών προστασίας από μέλη της οργάνωσης, σε καταστήματα, bar, κλπ. Η παροχή υπηρεσιών προστασίας ήταν βασική πτυχή της δράσης της οργάνωσης στην περιοχή του κέντρου της Αθήνας και ιδιαίτερα στον Αγιο Παντελεήμονα, πραγματοποιούταν δε σε συνεργασία με το αρμόδιο ΑΤ Αγίου Παντελεήμονα και τον υποδιευθυντή του (ήδη υπόδικο) Αθανάσιο Σκάρα. Το μέλος της Κεντρικής Επιτροπής και υψηλόβαθμο στέλεχος της οργάνωσης Χρήστος Ρήγας, ιδιοκτήτης ο ίδιος του bar “Πύλες” στον Άγιο Παντελεήμονα και επικεφαλής της παρέμβασης της Χρυσής Αυγής στην περιοχή το επίμαχο χρονικό διάστημα, εμπορευόταν την πώληση προστασίας. Σύμφωνα με την υπ΄αριθμ. 565/2009 απόφαση του Αρείου Πάγου (δημοσιευμένη στο www.areiospagos.gr), ο Χρήστος Ρήγας ήταν “πρωτοπαλήκαρο” του Μπάμπη Λαζαρίδη, γνωστού στα κυκλώματα της “νύχτας”. Τα περιγραφόμενα ομολογούνται από τον Χρήστο Λουκόπουλο, πρώην υπαξιωματικό του Πολεμικού Ναυτικού που τον Οκτώβριο του 2007 είχε συλληφθεί κατά την απόπειρα ανθρωποκτονίας του ιδιοκτήτη του μπαρ “Caramela” Γιάννη Βουτυράκου. Ο Λουκόπουλος ομολόγησε ότι την εντολή του “συμβολαίου θανάτου” (που θα ήταν μια σφαίρα στο κεφάλι και τρεις στην καρδιά) τού την είχε δώσει ο Μπάμπης Λαζαρίδης, ιδιοκτήτης του ανταγωνιστικού νυχτερινού κέντρου “Μούσες”, μέσω του πρωτοπαλήκαρού του και μέλους της Χρυσής Αυγής Χρήστου Ρήγα. Ο Ρήγας μάλιστα, κατά τον Λουκόπουλο, είχε εισπράξει ήδη 15.000 ευρώ για το “συμβόλαιο θανάτου” και θα έδινε άλλα τόσα στον Λουκόπουλο όταν αυτός θα τελούσε με επιτυχία την ανθρωποκτονία. Η απόφαση του ΑΠ αναφέρει χαρακτηριστικά (ο Λουκόπουλος είναι ο Χ2, ο Λαζαρίδης είναι ο ΣΤ και ο Ρήγας είναι ο Ζ): “Ούτος (ο Λαζαρίδης) απήντησε ότι είχε μεταβεί στο σημείο εκείνο, έχοντας μαζί του το εν λόγω πιστόλι, με σκοπό να τον σκοτώσει και ότι εντολείς του για την δολοφονία αυτή ήσαν οι συγκατηγορούμενοί του ΣΤ και Ζ, που ο τελευταίος (Ζ) “δουλεύει” για τον ΣΤ. Ειδικότερα, ανέφερε ότι ο συγκατηγορούμενός του (ο Χρήστος Ρήγας) του είχε υποδείξει και το σχέδιο διαφυγής μετά την τέλεση του εγκλήματος και σαν αμοιβή του είχε υποσχεθεί το χρηματικό ποσό των 30.000,00 ευρώ, από τα οποία τα μισά είχε ήδη πάρει ο ίδιος (Ζ), ενώ τα άλλα μισά θα του τα έδινε μετά την δολοφονία. Κατόπιν τούτου ειδοποιήθηκε η αστυνομία, όπου στο πιο πάνω σημείο μετέβησαν αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Ν. Σμύρνης και συνέλαβαν τον κατηγορούμενο Χ2, ενώ κατασχέθηκε το παραπάνω πιστόλι με οκτώ φυσίγγια. Σε έρευνα που επακολούθησε από την αστυνομία στο πιο πάνω αυτοκίνητο, που οδηγούσε, βρέθηκαν ένα γκλοπ, χρώματος κόκκινου, με μαύρη λαβή, ένας ελβετικός σουγιάς και ένα πτυσσόμενο γκλοπ, τα οποία, μαζί με το πιο πάνω αναφερόμενο πιστόλι, έφερε χωρίς άδεια της αρμόδιας αστυνομικής αρχής. 

Ο ανωτέρω κατηγορούμενος απολογούμενος την 28-10-2007 στην Δ/νση Ασφαλείας Αττικής ισχυρίσθηκε εκτός των προαναφερομένων ότι καθ’ υπόδειξη του κατηγορουμένου Ζ έκανε εισπράξεις επ’ ονόματι του, “για παροχή προστασίας, από διάφορα καταστήματα και συγκεκριμένα από το “…..” στην ….., το “…..” στην οδό ….., το “…..” στου …..,το “…..” στη Λ. ….., και το “…..”, στου ….. . Πριν από το Πάσχα του έτους 2007 μετέβη δύο φορές σε INTERNET CAFE στην πλατεία ….. και με την απειλή πιστολιού εξανάγκασε τον ιδιοκτήτη Η, γνωστό με το ψευδώνυμο “…..”, να του καταβάλει το χρηματικό ποσό των 2.500,00 ευρώ, τα οποία έδωσε στον κατηγορούμενο Ζ. Την ίδια περίοδο πήγε στο κατάστημα με την επωνυμία “…..” στην ….. και απείλησε με όπλο τον τραγουδιστή Θ, προκειμένου να του καταβάλει χρήματα για παροχή προστασίας, πλην όμως ούτος δεν ενέδωσε στον εκβιασμό. Το ίδιο χρονικό διάστημα απειλούσε αρχικά τηλεφωνικώς και εν συνεχεία δια ζώσης με την απειλή όπλου την Ι, που διατηρεί πρατήριο υγρών καυσίμων “…..” στην Λ. ….., ώστε να του δώσει το χρηματικό ποσό των 5.900,00 ευρώ, που χρωστούσε, από μία ακάλυπτη επιταγή που υποτίθεται ότι είχε κυκλοφορήσει απ’αυτή, πλην όμως δεν ενέδωσε στον εκβιασμό. Κατά το αυτό χρονικό διάστημα μετέβη στα καταστήματα με τις επωνυμίες “…..” στους ….., “….. ” στη ….., “…..” στην πλατεία ….. και “…..” στον ….. και με την απειλή βίας ζήτησε να καταβάλουν χρήματα για παροχή προστασίας, πλην όμως δεν ενέδωσαν στον εκβιασμό. Πριν από τα Χριστούγεννα του έτους 2006 εργάσθηκε, κατ’ εντολή του συγκατηγορουμένου του Z, ως συνοδός σε έναν επιχειρηματία ονόματι K, αγνώστων λοιπόν στοιχείων, τον οποίο, ενώ συνόδευσε σε εργοστάσιο με δερμάτινα είδη στην περιοχή του ….., προκειμένου να εισπράξει με βία χρήματα, που όπως ισχυριζόταν του χρωστούσαν, πυροβόλησε άσκοπα τέσσερις φορές στον αέρα. Επίσης το καλοκαίρι του έτους 2007 στο ….. κατ’ εντολή του ανωτέρω συγκατηγορουμένου του (Z), αφού έριξε βενζίνη στο αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας του K, άναψε φωτιά και το έκαψε, επειδή ο πιο πάνω επιχειρηματίας σταμάτησε να τους χρησιμοποιεί για την προστασία του”.
γ. Η πώληση προστασίας σε καταστήματα εξαπλώθηκε πέραν του Αγίου Παντελεήμονα, σε άλλες συνοικίες και από άλλα μέλη της οργάνωσης. Από τις τηλεφωνικές συνδιαλέξεις του μέλους της Χρυσής Αυγής και πλέον κατηγορούμενου Νικόλαου Αποστόλου, που είχε διατελέσει υπεύθυνος ασφαλείας της οργάνωσης του Πειραιά, προκύπτει ότι ο ίδιος πωλούσε προστασία σε καταστήματα, τους ιδιοκτήτες των οποίων εξεβίαζε (αναφέρονται τα καταστήματα “Καραμέλα”, “ZicZac”, κλπ). Χαρακτηριστικά σε τηλεφωνική του συνδιάλεξη αναφέρει ο Αποστόλου: “…πήγαμε σε έναν μαλάκα που χρώσταγε λεφτά και τέτοια με τον άλλο και δεν είχε τίποτα και ήταν σε μαγαζί, αυτός ρε με διάφορα και του λέω τι δώρο θα μας κάνεις, του λέω για να μην έχουμε προβλήματα… Λέει παιδιά πάρτε ότι θέλετε και του πήρα εγώ το καλάμι κ.λ.π. και ένα ψαροντούφεκο γιατί λεφτά δεν είχε”, βλ. αρχείο 920). Παρομοίως, από τη σχηματισθείσα δικογραφία για τον αστυνομικό Κωνσταντίνο Χαλάστρα, ο οποίος ήταν μέλος της Χρυσής Αυγής και πληροφοριοδότης της οργάνωσης εκμεταλλευόμενος τη θέση του ως αστυνομικού, αποσπάστηκε δε ως φρουρός του Νικόλαου Μιχαλολιάκου, προκύπτει ότι ο ανωτέρω πωλούσε προστασία σε καταστήματα κατ’ επάγγελμα, γεγονός που ομολογείται από τη μητέρα του σε επιστολή της προς τον ίδιο (“ο μπαμπάς σου από τότε που έμαθε κάποια πράγματα έχει γεράσει δέκα χρόνια. Πιστόλια, Αλβανοί, ξυλοδαρμοί, αμοιβές, εφιαλτικά πραματα. Αυτός ο Κωστής δεν εχει καμία σχέση με τον Κωστή που ήξερα…”, βλ. αρχείο 4058). Η οργάνωση, διαθέτοντας ήδη μια δεξαμενή εκπαιδευμένων και εξοπλισμένων αντρών, είχε τη δυνατότητα να τους διοχετεύει σε εργασίες πώλησης προστασίας, security, κλπ. Είναι χαρακτηριστική η αποστροφή του βουλευτή της οργάνωσης Ηλια Κασιδιάρη σε εκδήλωση του Μετώπου Νεολαίας στις 17/09/2011: “όσοι φίλοι έχουν άδεια και ασχολούνται με υπηρεσίες φύλαξης, έχουν άδεια security, να ερθουν και αυτοί να το δηλώσουν, γιατί γίνεται μια προσπάθεια και σ’ αυτον τον τομέα να καλύψουμε τους δικούς μας ανθρώπους” (στο ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΣ, 3022-21-2983-στ’, Παράρτημα 13.3, αρχείο M2U01423, λεπτό 08:45), όπως και το γεγονός ότι στον σκληρό δίσκο του αρχηγού της οργάνωσης Νικόλαου Μιχαλολιάκου περιέχεται ολόκληρη η δικογραφία της υπόθεσης Βλαστού (στο ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΣ, παράρτημα 19.2, αρχείο 0001-0000).
δ. Η πώληση προστασίας σε καταστήματα, σε συνδυασμό με την εκβίαση των ιδιοκτητών τους, δεν ήταν μεμονωμένα περιστατικά, αλλά επεκτείνονταν σε τοπικές οργανωσεις, όπως προκύπτει από το παράδειγμα της Νίκαιας, όπου μέλη της Χρυσής Αυγής εκβίαζαν αλλοδαπούς κυρίως καταστηματάρχες ότι θα τους καταστρέψουν τις επιχειρήσεις τους αν δεν πληρώσουν χρήματα στην οργάνωση (καταγγελία που επιβεβαιώνεται από τις τηλεφωνικές συνδιαλέξεις του Νικόλαου Αποστόλου και άλλων μαρτύρων).
ε. Πηγή εσόδων αποτελούσε ακόμα η διάθεση των ταγμάτων εφόδου της Χρυσής Αυγης για τη διεξαγωγή ελέγχων στην αγορά εργασίας, με κύριο στόχο την “εθνική προτίμηση” η οποία συνέπιπτε και με τα ιδεολογικά πιστεύω της οργάνωσης. Έτσι, μέλη της Χρυσής Αυγής διενεργούσαν, κατόπιν “μίσθωσής” τους από επιχειρηματίες στον κλάδο των μεταφορών, ελέγχους σε φορτηγά με οδηγούς από τη Βουλγαρία, κλπ. Ο τέως υποστηρικτής της Χρυσής Αυγής Νίκαιας και μάρτυρας Βασίλειος Χανδρινός περιγράφει μια τέτοια εξόρμηση της οργάνωσης στην από 29/04/2014 κατάθεσή του (αρχείο 2971): “Ενδεικτικό είναι το τελευταίο μήνυμα που έλαβα στις 12 Ιουλίου του 2013 με το οποίο μας καλούσαν να πάμε στα γραφεία. Όταν φτάσαμε εκεί, επειδή η ημερομηνία αντιστοιχούσε σε ημέρα που τα γραφεία ήταν ανοιχτά, καταρχήν νομίσαμε ότι επρόκειτο να βοηθήσουμε για συσκευασία ή διανομή τροφίμων… Όταν φτάσαμε εκεί λοιπόν και ρωτήσαμε τι μας θέλανε, μας είπαν ότι θα πηγαίναμε κάπου, αλλά μας είπαν ότι δεν θα μας πουν λεπτομέρειες για να μη διαρρεύσει το μυστικό. Σε επίμονες ερωτήσεις μας είπαν ότι θα πάμε στον Ασπρόπυργο σε μια δουλειά. Μάλιστα, μάς πρότειναν να επιβιβαστώ σε δικά τους αυτοκίνητα και μοτοσικλέτες… Πράγματι φτάσαμε στον Ασπρόπυργο σε ενα μεγάλο οικόπεδο-μάντρα με πολλά φορτηγά μέσα στα οποία αναγραφόταν η φίρμα “ΔΕΛΑΤΟΛΑΣ” όπως και στο κτίριο που υπήρχε εντός της μάντρας. Όταν φτασαμε είδα τον Δελατόλα τον οποίο αναγνώρισα επειδή είναι δημοσιογράφος και τον βλέπω στην τηλεόραση στην εκπομπή του Γ. Παπαδάκη κάθε Πέμπτη, οπότε κυκλοφορεί και η εφημερίδα το Ποντίκι, να βγαίνει από το κτίριο και να αγκαλιάζει τον Ηλία Κασιδιάρη. Τους είπα “τι γίνεται εδώ ρε παιδιά; Πλάκα μας κάνουν; Αυτοί είναι σε αντιδικία από τότε που ο Κασιδιάρης χτύπησε την Κανέλλη σε εκπομπή του Παπαδάκη. Πλάκα μας κάνουν;”. Αμεσως μετά ρώτησα τον Μπαρέκα από τον Πειραιά που ήταν εκεί μπροστά μαζί με τους Πατέλη, Καζαντζόγλου, Τσακανίκα κα, “τι ήρθαμε να κάνουμε εδώ;” και μου είπαν ότι “Ήρθαμε να κάνουμε έλεγχο γιατί έχουμε την πληροφορία ότι εργάζονται Βούλγαροι υπάλληλοι χωρίς άδεια οδήγησης και χωρίς ασφάλιση”. Τότε εγώ έκανα την παρατήρηση σε ένα άτομο που πρέπει να ήταν ο Πανταζής από το Πέραμα λέγοντας: “Και τι εισαστε εσείς; Αστυνομία; Ας έρθει η Αστυνομία να κάνει ό,τι έλεγχο θέλει”. Εκείνη την ώρα γύρισα και είπα στους φίλους μου που είχαμε πάει παρέα, μεταξύ των οποίων ηταν και ο Γιώργος Δήμου μαζί, “άντε, πάμε να φύγουμε από εδώ” και κατευθυνθήκαμε προς το αυτοκίνητό μας”… Παρομοίως, τον χαρακτήρα “μίσθωσης” των ταγμάτων εφόδου της Χρυσής Αυγής είχαν οι έλεγχοι αλλοδαπών ή ντόπιων μικροπωλητών χωρίς νόμιμα έγγραφα σε λαϊκές αγορές, όπως προκύπτει από την υπ’ αριθμ. 1465/2012 απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Μεσολογγίου, από όπου συνάγεται ότι ο πρόεδρος της Λαϊκής Αγοράς Μεσολογγίου Αντώνιος Μπαρμπετάκης ήταν αυτός που κάλεσε τα μέλη της Χρυσής Αυγής να αναλάβουν ρόλο επόπτη την 11/09/2012, έστω και αν δεν ακολουθήθηκαν οι νόμιμες προς τούτο διαδικασίες.
στ. Μέλη του πυρήνα του Περάματος και της Νίκαιας της Χρυσής Αυγής πρωταγωνίστησαν κατόπιν εντολής των ηγετικών στελεχών της οργάνωσης και συνεννόησης με εργοδότες της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης στη δημιουργία διασπαστικού Σωματείου, με σκοπό την κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων, σε αντιπαράθεση με τα υπάρχοντα Σωματεία και την πάγια θέση τους για μη-μείωση των ημερομισθίων. Σύμφωνα με πληροφορίες που κατέθεσε ο Σωτηριος Πουλικόγιαννης, πρόεδρος των Σωματείων της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης και μέλος του ΚΚΕ και του ΠΑΜΕ, στην από 02/10/2013 συμπληρωματική ένορκη εξέτασή του (βλ. ΦΑΚΕΛΟ ΠΑΜΕ-ΜΑΡΤΥΡΕΣ): “λίγες μέρες πριν [τον Ιούνιο του 2012] πραγματοποιήθηκε συνάντηση σε νυκτερινό κέντρο της Συγγρού στην οποία συμμετείχαν από πλευράς Χρυσής Αυγής οι Μιχαλολιάκος, Κασιδιάρης, Λαγός και από πλευράς εργολάβων οι Αθανασόπουλος Αντώνης, Δελής Παναγιώτης, Πυρινής Θανάσης, Μεταξάς Δημήτριος, Βουδούρης Ευάγγελος και ακόμη ένας. Από πλευράς εργολάβων είχε συγκεντρωθεί ένα ποσό της τάξης των 300.000-400.000 ευρώ περίπου το οποίο δόθηκε ως οικονομική ενίσχυση στο κόμμα της Χρυσής Αυγής με αντάλλαγμα την ανάληψη δράσης ενάντια στους πρωτοπόρους συνδικαλιστές των σωματείων μας, την εκκαθάριση της Ζωνης από εμάς, τη δημιουργία Σωματείου της Χρυσής Αυγής, το οποίο θα ερχόταν σε συμφωνία με τις ενώσεις των εργολάβων (οι συγκεκριμένοι εργολάβοι εκτός από επιχειρηματίες ήταν και παραμένουν μέχρι σήμερα εκπρόσωποι εργοδοτικών ενώσεων)…”. Η αλήθεια των λεγομένων του εν λόγω μάρτυρος προκύπτει από το γεγονός ότι μετά την ίδρυση του σωματείου της Χρυσής Αυγής στη Ζωνη και την επίθεση στους συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ, οι εργοδότες αντάμειψαν τα μέλη της Χρυσής Αυγής προσλαμβάνοντάς τους στις επιχειρήσεις τους. “Στις 16/09/2013, λίγες μέρες μετά την επίθεση είς βάρος μας, πραγματοποιείται σύσκεψη στα γραφεία της ΧΑ στο Περαμα, παρουσία δημοσιογράφων, όπως γράφτηκε στον τύπο και ενημερωθήκαμε από ρεπορτάζ καναλιών, ο Κυριτσόπουλος Χρήστος αυτοπαρουσιαζόμενος ως ο επικεφαλής του εθνικιστικού φορέα στη Ζώνη ανακοίνωσε ότι ο φορέας έχει έρθει σε συμφωνία με επιχειρηματίες για την πρόσληψη εργαζομένων μέσα από τον φορέα από πλευράς εργολάβων με εργασιακές σχέσεις μεσαίωνα και με δέσμευση προς τους εφοπλιστές ότι δεν πρόκειται να ξαναπραγματοποιηθεί καμία παρέμβαση ή διεκδίκηση για οποιοδήποτε ζήτημα από πλευράς σωματείων… Τέλος σας εγχειρίζω αντίγραφο του βιβλίου παρουσίας της επιχείρησης Κουτρουλός Ευάγγελος και Σια ΕΕ (είναι η επιχείρηση του κυρίου Πυρινή) όπου φαίνεται ότι μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα ο πρόεδρος της Ένωσης Ναυπηγοεπισκευαστών Πειραιά προσλαμβάνει στην επιχείρησή του όλον τον πυρήνα της Χρυσής Αυγής”.
Από την αντιπαραβολή του εγγράφου που προσκόμισε ο μάρτυρας (στο ΦΑΚΕΛΟ ΠΑΜΕ – ΜΑΡΤΥΡΕΣ – ΠΟΥΛΙΚΟΓΙΑΝΝΗΣ/3-11-2013) με τα ονόματα που υπογράφουν το από 03/09/2013 ιδρυτικό Καταστατικό του Σωματείου της Χρυσής Αυγής με την επωνυμία “Σωματείον Ελλήνων Εργατοϋπαλλήλων Μετάλλου Ναυπηγοεπισκευαστικών Ζωνών Πειραιά, Αττικής και Νήσων” (προσκομισθέν στη δικογραφία από τον Ιωάννη Λαγό, αρχείο 2277), προκύπτει ότιπράγματι στις 19/09/2013, τεσσερις μέρες μετά την επίθεση στους συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ και μία μέρα μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, προσλήφθησαν στην επιχείρηση Κουτρουλός Ευάγγελος και Σια ΕΕ, συμφερόντων του προέδρου της Ένωσης Ναυπηγοεπισκευαστών Πειραιά Αθανάσιου Πυρινή οι υπογράψαντες την ίδρυση του “Σωματείου”: Κυριτσόπουλος Χρήστος, Μιχάλαρος Αναστάσιος, Αντώναρος Παναγιώτης, Ξανθάκης Ιωάννης, Λούβαρης Σταμάτης, Κολιαδήμας Χρήστος, Δρούγκας Βασίλειος, Γαρδικιώτης Κωνσταντίνος, Γαρδικιώτης Σωτήρης, Χατζησταύρου Χρήστος και Μαυροειδόγγονας Πιέρρος, δηλαδή 11 από τους 30 ιδρύσαντες το “Σωματείο” (και 11 από τους 21 που εργάζονταν σε έργο της εν λόγω επιχείρησης).
ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ - ΕΚΜΠΟΜΠΗ 360ᵒ 
Η Χρυσή Αυγή και οι χρηματοδότες των ναζιστικών οργανώσεων.

Χρυσαυγίτες + Πάγκαλος = Love For Ever

 Χρυσαυγίτες + Πάγκαλος = Love For Ever


Το φασιστο-χρυσαυγίτικο site "ethnikismos.net" όπως πραγματικά είναι...
Όταν οι χρυσαυγίτες ερωτεύθηκαν τον Πάγκαλο!... / Πηγή: 902.gr
Μέρες τώρα, μετά το νέο ξεμπρόστιασμα των ναζιστών - χρυσαυγιτών βουλευτών από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ στη Βουλή, όταν κατά τη συζήτηση του πολυνομοσχεδίου του 3ου μνημονίου αποκάλυψε τα σκανδαλώδη προνόμια που παρέχει κι αυτή η κυβέρνηση στο μεγάλο κεφάλαιο -την προστασία του οποίου έχει αναλάβει με εργολαβία η Χρυσή Αυγή- και τους έθιξε τον ιδεολογικό τους πατέρα Χίτλερ και τη «Siemens», που μαζί με άλλα πανίσχυρα μονοπώλια τον ενίσχυαν, οι χρυσαυγίτες αλαλάζουν εναντίον του ΚΚΕ, χρησιμοποιώντας τα παλιά «δοκιμασμένα» προβοκατόρικα υλικά: Επιτίθενται στο ΚΚΕ ότι δήθεν δεν δέχεται έλεγχο στα οικονομικά του, ενώ είναι πασίγνωστο ότι το ΚΚΕ δημοσιεύει τους ισολογισμούς του όπως προβλέπεται.
Είναι αναγκαία μια απάντηση στα ψέματα και τις προβοκάτσιες της Χρυσής Αυγής, καθώς αποκαλύπτει ότι έχουν πάρει συγκεκριμένη γραμμή από τα πραγματικά τους αφεντικά να «τα βάλουν» με τον πραγματικό αντίπαλο του ναζισμού και του συστήματος που τον γεννά, το ΚΚΕ. Αυτό φανερώνει και το γεγονός ότι μόνο σε ένα από τα ναζιστόsite τους (ethnikismos.net) και μόνο μεταξύ 15 και 17 Οκτώβρη έχουν αναρτήσει 7 (!) «άρθρα» σχετικά με το πρόσφατο επεισόδιο στη Βουλή και όλα τα βρωμερά για την τεράστια οικονομική δύναμη του ΚΚΕ (!), τη «σχέση» του με τον «Γερμανό», τη «Siemens» και τις offshore (!!!).
Σε μία από αυτές τις αναρτήσεις, λοιπόν, με τίτλο «Τι φοβάται το ΚΚΕ και αρνείται έλεγχο στα οικονομικά του;», με την υπογραφή ενός Αθ. Βασιλόπουλου, γράφουν:
«Προ ετών, όταν έγινε η εξαγορά της εταιρείας "Γερμανός" (φαινομενικής ιδιοκτησίας του στελέχους του ΚΚΕ Πάνου Γερμανού) από την κυβέρνηση Καραμανλή, ο τότε βουλευτής Πάγκαλος είχε καταγγείλει ότι τα χρήματα που καταβλήθηκαν ήταν 7 φορές πάνω από την αξία της εταιρείας (υπονοώντας βεβαίως ότι έγινε έμμεση χρηματοδότηση του ΚΚΕ από το κράτος), αλλά κανείς δεν του απάντησε…».
Όπως πάντα, ψέματα! Αφού λοιπόν οι χρυσαυγίτες ανέσυραν το γνωστό «αδιάφθορο», «αμόλυντο» και «ευγενές» υπερστέλεχος και υπερυπουργό του ΠΑΣΟΚ Θ. Πάγκαλο, για να «τεκμηριώσουν» τις προβοκάτσιές τους και αναρωτιούνται γιατί «κανείς δεν του απάντησε», δηλώνουμε κατηγορηματικά σε κάθε φασίστα (κι όποιον άλλο τα υιοθετεί), ότι όχι μόνο αυτή η προβοκάτσια έχει απαντηθεί από το ΚΚΕ δημόσια και αμέτρητες φορές, αλλά αυτό έχει γίνει και μέσα στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής που διερευνούσε την υπόθεση της «Siemens» και μάλιστα από άλλο στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, τον Χρ. Βερελή. Παραθέτουμε από τα επίσημα πρακτικά της Βουλής τις απαντήσεις του Χρ. Βερελή στα ερωτήματα του εκπροσώπου του ΚΚΕ στην Επιτροπή, Θ. Παφίλη:
«- Έχετε κληθεί να καταθέσετε για την υπόθεση "Γερμανός";
- Βερελής: Έχω κληθεί στο προανακριτικό στάδιο.
- Από ποιον αν επιτρέπεται;
- Βερελής: Από τον ανακριτή που είχε τότε την υπόθεση, τον κύριο Ζαβιτσάνο.
- Έχετε δώσει κατάθεση γι' αυτό;
- Βερελής: Βεβαίως.
- Σας έχει ρωτήσει τίποτα που να μας αφορά ιδιαίτερα και τι γνώμη έχετε;
- Βερελής: Μετ' επιτάσεως.
- Δηλαδή;
- Βερελής: Με ρώτησε μετ' επιτάσεως εάν είχα διαπιστώσει συμμετοχή του ΚΚΕ στη μετοχική σύνθεση της εταιρείας "Γερμανός" και η απάντησή μου ήταν "όχι".
- Δεν υπάρχει δηλαδή καμία συμμετοχή.
- Βερελής: Δεν έχω διαπιστώσει τίποτα τέτοιο».
«Ξαφνικός», λοιπόν, ο έρωτας της Χρυσής Αυγής με τον Πάγκαλο ή συμβαίνει κάτι άλλο;… Το σίγουρο είναι ότι αποδεικνύεται ότι ο αισχρός αντικομμουνισμός και τα ψέματα είναι συστατικό στοιχείο του ναζισμού της Χρυσής Αυγής.

TOP READ