Γράφει ο Οικοδόμος //
Η εμφάνιση της -κατ’ ευφημισμόν- «Λαϊκής Ενότητας» έρχεται να επιβεβαιώσει για μια ακόμα φορά τις ανεξάντλητες (όσο ο λαϊκός παράγοντας παραμένει θεατής) δυνατότητες του συστήματος να «γεννά» λύσεις κάθε φορά που τα αδιέξοδα το ζώνουν.
Γιατί, στ’ αλήθεια, ποια λαϊκή ανάγκη «γέννησε» –και- αυτό το πολιτικό σχήμα; Από ποιες κοινωνικές διεργασίες ξεπήδησαν οι νέοι κήνσορες του παραπαίοντος μεταξύ των χτυπημάτων της αυταπάτης και της απογοήτευσης ριζοσπαστισμού τμημάτων του λαού;
Κανείς δεν μπορεί να κρυφτεί.
Ποια η στάση των τριών επικεφαλής της «Λαϊκής Ενότητας» τους προηγούμενους εφτά μήνες, όταν ήταν υπουργοί του ΣΥΡΙΖΑ και των άλλων βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ που προσχώρησαν στη «ΛΑΕ»:
-Όταν η δική τους κυβέρνηση έφερνε τη συμφωνία της 20ής Φλεβάρη;
-Όταν ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας έστελνε «προτάσεις»-μνημόνιο 47 σελίδων στους «θεσμούς»;
-Όταν το «όχι» του δημοψηφίσματος βαφτιζόταν «ναι»;
-Όταν ο πρωθυπουργός και η «διαπραγματευτική ομάδα» της «πρώτη φορά αριστερά» κυβέρνησης έβαζαν φαρδιές πλατιές τις υπογραφές τους κάτω από το επαίσχυντο τρίτο μνημόνιο;
Είναι όλοι τους συνυπεύθυνοι!
Οι της «Λαϊκής Ενότητας» θα προσπαθήσουν με κάθε τρόπο να κλέψουν, μαζί με την ψήφο, τις ελπίδες και τις προσδοκίες των αριστερών και των δημοκρατών που ξεγελάστηκαν από τον ΣΥΡΙΖΑ του Τσίπρα, της Μέρκελ και των μνημονίων και σήμερα νιώθουν –για μια ακόμα φορά- εξαπατημένοι.
Πίσω από τις «ριζοσπαστικές» ρητορείες τους κρύβεται μια ακόμα επιλογή του συστήματος για να εγκλωβιστούν οι δυνάμεις εκείνες του λαού που δείχνουν διάθεση να αντισταθούν. Ένας ακόμα «άσσος» στο τραπέζι της διαχείρισης του σάπιου συστήματος της εκμετάλλευσης.
Απέναντι σε όλους αυτούς που δήθεν κόπτονται για το συμφέρον του λαού βρίσκεται ένα κόμμα που με συνέπεια και σταθερότητα όλα αυτά τα χρόνια υπερασπίζεται τα λαϊκά συμφέροντα, ενάντια σε όλες τις (συν)κυβερνήσεις των μνημονίων, της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του κεφαλαίου. Το ΚΚΕ δεν κορόιδεψε ποτέ τον λαό· τον καλεί σήμερα να αξιοποιήσει την πείρα του, να αντισταθεί, να οργανωθεί, να γίνει ο ίδιος πρωταγωνιστής των εξελίξεων, να πάρει τις τύχες του στα χέρια του.
Ας σκεφτούν όσοι αισθάνονται ότι πρέπει να δώσουν μια απάντηση σε όλους αυτούς που τους κοροϊδεύουν και τους εξαπατούν αν θα παραμείνουν και αυτή τη φορά θεατές στο έργο που η αυλαία του φέρνει πάντα διαψεύσεις και απογοήτευση. Ας σκεφτούν καλά και ας αποφασίσουν. Δεν υπάρχει καιρός για χάσιμο. Η ευθύνη της επιλογής βαραίνει τώρα περισσότερο στις πλάτες τους.