22 Αυγ 2015

-Τι είναι η καπιταλιστική κρίση.






Η επανάληψη είναι μήτηρ πάσης μαθήσεως....

 Η επανάληψη είναι μήτηρ πάσης μαθήσεως....


Ξεκινάμε λοιπόν από εκεί που είχαμε μείνει το Γενάρη.....
Το βιντεάκι αυτό ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων από κάθε λογής  "αριστερό". Φαντάζομαι θυμάστε τι είχαν πει για το ΚΚΕ.
Ξαναδείτε λοιπόν το σποτάκι...
Ωραία!....
Λάθεψε κάπου;
Μήπως αδικήσατε το ΚΚΕ και ξεπουλήσατε φτηνά την ψήφο σας;
Τώρα ξέρεις.
Κάθε ψήφος στο ΚΚΕ είναι και ένα βόλι στην καρδιά του συστήματος...
Αποτελειώστε το λοιπόν!



ΛΑΪΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΣΥΡΙΖΑ Α.Ε.

 ΛΑΪΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΣΥΡΙΖΑ Α.Ε.





Διευθύνοντες σύμβουλοι = Τσίπρας, Λαφαζάνης και σία
Συν-μέτοχοι = ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ΛΑΪΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ, ΝΔ, ΠΟΤΑΜΙ, ΠΑΣΟΚ, ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ, ΠΛΑΝΟ Β –ΑΛΑΒΑΝΟΥ, ΔΗΜΑΡ, ΕΠΑΜ… και λοιποί πιστοί στον ΣΕΒ και την ΕΕ.
Η ΛΑΪΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΣΥΡΙΖΑ Α.Ε. είναι δημιούργημα της ανάγκης των εν κινδύνω καπιταλιστικών κερδών κι ώριμο τέκνο τής οργής τού πολιτικού συστήματος, που ξαφνικά βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο εξαιτίας τού ότι λαμπάδιασε πολύ γρηγορότερα του αναμενόμενου ο (γεωγραφικώς) αριστερός άσσος του, ο σκέτος «ΣΥΡΙΖΑ», ακολουθώντας την ίδια και αγριότερη αντιλαϊκή πολιτική προς υπεράσπιστη του καπιταλισμού και των καπιταΛΗΣΤΩΝ.
Έτσι, το πολιτικό σύστημα που ήταν πεισμένο ότι ο σκέτος ΣΥΡΙΖΑ θα εγγυόταν  για αρκετό καιρό ακόμη τη μη διατάραξη του ύπνου τού λαού, βρέθηκε προ αδιεξόδου. Δεν είχε προλάβει δηλαδή να ετοιμάσει πλήρως τον επόμενο (γεωγραφικώς) αριστερό άσσο του δια του κυρίου Λαφαζάνη, ήτοι τη «ΛΑΪΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΜΕ ΑΝΤΑΡΣΥΑ ΚΑΙ ΣΙΑ…», προς εξασφάλιση της συνέχισης του ύπνου τού λαού…
Επειδή όμως αγαπούν την Ελλάδα και τον ελληνικό λαό, βρήκαν τρόπο να τον σώσουν από ένα πιθανότατο ξύπνημα που θα έβαζε σε κίνδυνο τους πολιτικούς και οικονομικούς σωτήρες του…
Εδώ, πρέπει ν’ αναγνωρίσουμε και να συγχαρούμε τη θυσία Τσίπρα και την ευρηματικότητα των επιτελείων του. Απομαγνητοφώνησα λοιπόν μέρος απ’ την ομιλία του στο κρυφό σχολειό τής πολιτικής αγυρτείας και σας την παρουσιάζω:
«Αγαπητοί συνεργάτες, στη δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα. Σας το διαβεβαιώνω εγώ, ο Αλέξης Τσίπρας. Ο πολυαγαπημένος σας, που του εμπιστευθήκατε μέσω του ΣΥΡΙΖΑ να κάνει τη βρωμοδουλειά, δίνοντας με το 3ο μνημόνιο τη χαριστική βολή στην ελληνική φτωχολογιά. Επιπλέον, αποδείξαμε ότι δεν υπάρχουν αδιέξοδα στη δημοκρατία μας που σα μάνα φροντίζει τα μεγαλοαφεντικούλια μας, όταν συνεργαστήκαμε άψογα ψηφίζοντας all together αυτό το τρίτο μνημόνιο.
…Το θέμα λοιπόν τώρα, είναι να σώσουμε αριστεροπολιτικά το Λαφαζάνη, αλλιώς χανόμαστε. 
...Λοιπόν, Παναγιώτη μου, πρώτον θα σε απαλλάξω απ’ το πικρό ποτήρι τής ψήφου εμπιστοσύνης. Θα παραιτήσω εγώ την κυβέρνηση και μετά εσύ θα βγεις και θα δηλώσεις ότι δεν θα μου δώσεις ψήφο εμπιστοσύνης. Άρα δεν διακινδυνεύουμε να λερωθεί η (γεωγραφικώς) αριστερή προβιά σου.
Δεύτερον και το σπουδαιότερο, αν κάνουμε σύντομα εκλογές, όσες φιλότιμες προσπάθειες και να καταβάλλουν τα έτσι κι αλλιώς ελεγχόμενα απ’ τ’ αφεντικούλια μας Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, ηλεκτρονικά και έντυπα, δεν προλαβαίνουν να σε διαφημίσουν επαρκώς. Δεν προλαβαίνουν δηλαδή να χώσουν αποτελεσματικά στη συνείδηση του λαού τη «ΛΑΪΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ δια Λαφαζάνη ΜΕ ΑΝΤΑΡΣΥΑ ΚΑΙ ΣΙΑ…», ως τον επόμενο σωτήρα τού λαού αλά «ΣΥΡΙΖΑ».
…Κατά συνέπεια υπάρχει ορατός κίνδυνος να διαταραχτεί ο ύπνος τού λαού, επιτρέποντας στο ΚΚΕ να κάνει καυσόξυλα τους καναπέδες που εμείς προσφέραμε με την καρδιά μας στη φτωχολογιά. Καταλαβαίνεις τι καταστροφή έρχεται;;;
…Μπορούμε να αποφύγουμε ή έστω να απομακρύνουμε σε απόσταση ασφαλείας αυτόν το κίνδυνο; Μα και βέβαια αγαπητοί μου συνεργάτες-συγκυβερνώντες! (Και δεν εξαιρώ κανέναν. ΝΔ, ΠΟΤΑΜΙ, ΠΑΣΟΚ, ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ, ΠΛΑΝΟ Β -ΑΛΑΒΑΝΟΥ, ΔΗΜΑΡ, ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ΕΠΑΜ… και λοιποί πιστοί στον ΣΕΒ και την ΕΕ, άπαντες αξίζετε συγχαρητήρια, γιατί φανερά ή κρυφά όλοι συμπαρασταθήκατε στην πρωτοποριακή αντιλαϊκή παγίδα τής κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ).
…Λοιπόν, ως καλόκαρδος άνθρωπος και προωθώντας τη δημοφιλία μου και το αντιφασιστικό προσωπείο μου, σας παρουσιάζω ένα φοβερό σχέδιο για να βγούμε απ’ το αδιέξοδο! Αγαπητή Χρυσή Αυγή, υπομονή. Δεν είναι η σειρά σου και το ξέρεις.
…Ακούστε λοιπόν πώς θα σερβίρω την αμεσότατα αποτελεσματική διαφήμιση Λαφαζάνη και σία. Καλά ε, θα πέσετε ξεροί απ’ την έκπληξη! Λοιπόν, «συμβουλεύω» το Λαφαζάνη να αποχωρήσει μαζί με 25 βουλευτές τώρα(!) απ’ τον ΣΥΡΙΖΑ, σχηματίζοντας νέο κόμμα –εκ των πραγμάτων με 25 βουλευτές γίνεται τρίτο κόμμα στη βουλή. Ως τρίτο κόμμα, παίρνει απ’ τον πρόεδρο της δημοκρατίας την τρίτη εντολή σχηματισμού κυβέρνησης, που διαφορετικά θα έπαιρνε τάχα η ναζιστική Χρυσή Αυγή. Έλα Χρυσή μου, υπομονή σού είπα. Για σένα δουλεύουμε όλοι και το ξέρεις.
…Πάμε λοιπόν παρακάτω. Δε μου λέτε…; Πιστεύει κανείς πως αν πάμε σ’ εκλογές άμεσα, έχει ελπίδες το νέο κόμμα Λαφαζάνη και σία, να μπει στη βουλή με τόσους βουλευτές;;; Μωρέ ούτε ο ίδιος ο Λαφαζάνης δεν θα μπει… Τι πετυχαίνουμε συνεπώς με το κόλπο που προτείνω; Πετυχαίνουμε να μιλά στη βουλή ως (γεωγραφικώς) αριστερή αντιπολίτευση η λεγόμενη ΛΑΪΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ με 25 βουλευτές στο πιάτο…
…Εξασφαλίζουμε δηλαδή την παγκοσμίως συντομότερη αποτελεσματική διαφήμιση της «ΛΑΪΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ δια Λαφαζάνη ΜΕ ΑΝΤΑΡΣΥΑ ΚΑΙ ΣΙΑ…», διαφημίζοντας έτσι και τους ΑΝΤΑΡΣΥΑ ΚΑΙ ΣΙΑ, που θ’ αναλάβουν π.χ. την εκπροσώπηση της λεγόμενης ΛΑΪΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ σε ενημερωτικές εκπομπές τηλεοπτικών καναλιών και ραδιοφωνικών σταθμών. Σα γάργαρο δροσερό νεράκι στην έρημο του μνημονιακού καύσωνα θα καταπιεί ο λαουτζίκος κι αυτήν τη φόλα!!! Και φυσικά, θα συνεχίσουμε να του πετάξε ψίχουλα ταξίματα και ρουσφετάκια αποχαύνωσης και συνειδησιακής εκπόρνευσης. Χα, χα, χα!
…Γι’ αυτό κι επί του παρόντος μάς συμφέρει να μη γίνουν εκλογές, αλλά να αποδώσει η προσπάθεια της Νέας Δημοκρατίας να σχηματίσει κυβέρνηση. Ν’ αρχίσουν να φαίνονται τα πρώτα αποτελέσματα τού 3ου μνημονίου, ώστε να έχει αντιπολιτευτικό πεδίο δόξης λαμπρό η ΛΑΪΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ δια Λαφαζάνη ΜΕ ΑΝΤΑΡΣΥΑ ΚΑΙ ΣΙΑ…
…Μα και για τον σκέτο ΣΥΡΙΖΑ ανοίγεται έτσι το ίδιο λαμπρό αντιπολιτευτικό πεδίο, αφού θα φωνάζουμε μ’ όλους τούς τρόπους ότι εμείς αν δεν είχαμε παραιτηθεί από κυβέρνηση θα εφαρμόζαμε επί το φιλολαϊκότερον το μνημόνιο καρμανιόλα…
…Έτσι, μετεκλογικά θα ματαενωθούμε ως ΛΑΪΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΣΥΡΙΖΑ Α.Ε., έχοντας τους ΑΝΤΑΡΣΥΑ ΚΑΙ ΣΙΑ σε πρώτο πλάνο δίπλα μας!!! Καταλαβαίνετε τι σημαίνει όλο αυτό που σας ανέπτυξα;
Πρώτον, το τρίτο μνημόνιο προστιθέμενο στα δύο προηγούμενα εφαρμόζεται χωρίς ιδιαίτερους τριγμούς στην ήδη εξουθενωμένη φτωχολογιά που θα έχουμε ρίξει κυριολεκτικά σε λήθαργο.
Δεύτερον, λαού αποκοιμισμένου θέλοντος, βρωμίζουμε, λερώνουμε, σπιλώνουμε το ΚΚΕ, το εξαφανίζουμε από τηλεοράσεις, ραδιόφωνα κλπ. μειώνοντας την εκλογική του δύναμη, αν και δεν είναι ορατό κάτι τέτοιο.
…Και τώρα προσοχή: Επειδή μοιραία ο λαός -απ’ την πείνα και τις κακουχίες που τον καταδικάζουμε, κάποια στιγμή θ’ αρχίσει να σαλεύει, οφείλουμε να ετοιμαζόμαστε για την παντελή εξαφάνιση των κομμουνιστών από προσώπου Ελλάδας, ώστε να μην έχει ο λαός πού να στηριχτεί για να μας αντεπιτεθεί και να μας στείλει από ’κεί που ήρθαμε. Βέβαια είναι κοινό μυστικό ότι δυστυχώς είναι από δύσκολο ως ακατόρθωτο να κατατροπώσουμε το ΚΚΕ και τους κομμουνιστές. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν θα προσπαθήσουμε μ' όλα τα μέσα που διαθέτουμε...
…Αν δηλαδή αρχίσει ν’ αλλάζει το κλίμα και στριμωχτούμε, έρχεται η σειρά σου Χρυσή Αυγούλα μου! Κατάλαβες γλυκιά μου; Γι' αυτό σού λέω, κάνε λιγάκι υπομονή...
…Τέλος πάντων, αυτό είναι σε γενικότερες γραμμές το σχέδιό μας. Το πώς ακριβώς όμως θα εξελιχθεί, το πώς ακριβώς θα το προχωρήσουμε κι από ποια βρωμοσόκακα, εξαρτάται κι από άλλους παράγοντες. Πάντως έχουμε το πάνω χέρι ακόμη κι αν πάμε σ’ εκλογές εντός ενός μηνός, αφού διαθέτουμε και βαρύ πυροβολικό. ΣΕΒ, ΕΕ, ΝΑΤΟ κλπ.  
Συμφωνείτε;
-ΝΑΙ, ΝΑΙ, ΝΑΙ, ΝΑΙ, ΝΑΙ, ΝΑΙ, ΝΑΙ, ΝΑΙ, ΝΑΙ….
-Τέλεια! Η εταιρεία μας, Η ΛΑΪΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΣΥΡΙΖΑ Α.Ε., θα θριαμβεύσει στο χρηματιστήριο πολιτικών παπατζήδων και εκπόρνευσης της λαϊκής συνείδησης, νταβατζήδων! Προχωράμε λοιπόν ενωμένοι σε μια γροθιά στα κρυφά, μα και με τις απαραίτητες -ως υπνωτικό τού λαού, κοκορομαχίες στα φανερά. Χα, χα, χα!!!»
Καλή Γκέλμπεση – συγγραφέας
(Συγγραφική αδεία νομιμοποιημένη απ’ τις πολιτικές εξελίξεις και τα προσωπικά μου συμπεράσματα ως ενημερωμένο άτομο)

Οι δημόσιοι υπάλληλοι και οι δημόσιοι ψεύτες



Από τη στιγμή της εκδήλωσης της κρίσης αυτό που παρακολουθούµε είναι ένα τσουνάμι προπαγάνδας με στόχο το πλήρες αναποδογύρισµα της λογικής και της πραγµατικότητας.

    Αυτό που αναμφισβήτητα κατέρρευσε το 2009 στην Ελλάδα και στον κόσμο, είναι η ιδιωτική οικονοµία των τραπεζών, των πολυεθνικών, των κεφαλαιοκρατών. Μαζί της κατέρρευσε η «δηµόσια» οικονοµία του καπιταλιστικού κράτους, δηλαδή του κράτους των «ιδιωτών», των καπιταλιστών και των µονοπωλίων.
    Αυτοί που δηµιούργησαν τα χρέη είναι οι ιδιώτες. Αλλά οι πολιτικοί τους εκπρόσωποι, την ώρα που στύβουν το δηµόσιο ταµείο για να τους διασώσουν, εκδίδουν καθηµερινά κι από ένα φιρµάνι κατεδάφισης του «δηµόσιου τοµέα της οικονοµίας». Πρόκειται για φιρµάνια που στην ουσία συνιστούν «πολεµικά ανακοινωθέντα» προς τους εργαζοµένους.
   Στο πλαίσιο αυτού του «πολέμου» δεν λείπουν, φυσικά, οι «ψυχολογικές επιχειρήσεις». Οι μέθοδοι του κοινωνικού αυτοματισμού. Της σαλαμοποίησης της κοινωνίας. Της απομόνωσης κοινωνικών στρωμάτων ώστε οι «σωτήρες» να τσακίσουν το ένα μετά το άλλο, και στο τέλος όλα μαζί.
   Οι δημόσιοι υπάλληλοι επιλέχτηκαν εξ αρχής ως «αδύναμος κρίκος» αυτής της επιχείρησης. Οι κυβερνώντες θέλοντας να προωθήσουν την τακτική του «διαίρει και βασίλευε» ανάµεσα σε ιδιωτικούς και δηµόσιους υπαλλήλους, απευθύνονταν και απευθύνονται σε ένα λαό των 10 εκατοµµυρίων, ισχυριζόµενοι ότι «όλοι µαζί τα φάγαµε». Και για να «αποδείξουν» τον ισχυρισµό τους τι κάνουν; Ενοχοποιούν τους 500.000 από αυτά τα 10 εκατοµµύρια ότι είναι «υπεράριθµοι» δηµόσιοι υπάλληλοι.
   Ξεχνούν, βέβαια, μια «λεπτομέρεια»: Οι υπάλληλοι αυτοί διορίστηκαν στο ∆ηµόσιο από τους κρατούντες. Αλλά οι κρατούντες, εκείνοι που «τους διόρισαν» επιχειρώντας να χτίσουν πάνω στο δικαίωµα για δουλειά την πολιτική «πελατεία» τους, οι ίδιοι που παλιότερα αναφωνούσαν προς τους κοµµατικούς τους στρατούς του ∆ηµοσίου «εσείς είστε το κράτος», έρχονται τώρα και ζητούν τα ρέστα!
   Στο πλαίσιο αυτού του ρεσιτάλ ανηθικότητας, τα µυθεύµατα περισσεύουν. Ας τα πάρουμε με τη σειρά:
   1) Λένε ότι το πογκρόμ που έχουν εξαπολύσει με τις απολύσεις και τις διαθεσιμότητες γίνεται για τη διάσωση του δημόσιου ταμείου. Λένε ψέματα. To «όφελος» από τις απολύσεις και την διαθεσιμότητα στο Δημόσιο θα είναι της τάξης των… 100 εκατομμυρίων ευρώ. Και μάλιστα σε βάθος 6ετίας (2013 – 2018). Δεν το λέμε εμείς. Το λέει ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών κ.Σταικούρας με το έγγραφο που διαβίβασε στη Βουλή για τις προβλέψεις του Μεσοπρόθεσμου. Περί αυτού του οικονομικού «οφέλους» πρόκειται…
    2)   Μια από πλέον χυδαίες παραστάσεις της προπαγάνδας των κυβερνητικών θιάσων της αθλιότητας, ενταγµένη κι αυτή στο «όλοι µαζί τα φάγαµε», ήταν η θεωρία των «εκατομμυρίων» εργαζομένων στον δημόσιο τομέα που με κάθε ευκαιρία επανέρχεται. Ποιος δεν θυμάται την περίφηµη «απογραφή», µέσω της οποίας η κυβέρνηση θα «ξετρύπωνε» αυτά τα δήθεν «εκατοµµύρια» των δημοσίων υπαλλήλων, αυτές τις «ορδές εκατομμυρίων κοπριτών» που… ευθύνονται για το δημόσιο χρέος. Κάποια στιγμή, βέβαια, ο καθεστωτικός γκεμπαιλισμός των κυβερνώντων, που προσποιούνταν ότι δε γνώριζαν εκ των προτέρων και µέσα από τους λογαριασµούς του προϋπολογισµού τον αριθµό των δηµοσίων υπαλλήλων, αποκαλύφθηκε. Τελικά, η ίδια η δική τους «απογραφή» έδειξε ότι τα «εκατοµµύρια» περιορίζονταν σε 636.188 τακτικούς δημόσιους υπάλληλους, 49.546 έκτακτους και 20.242 εργαζόμενους με άλλες μορφές εργασίας (ανακοινώσεις Δ.Ρέππα, 10/4/ 2012). Αυτά είναι τα… εκατομμύρια των υπαλλήλων. Από τους οποίους, μάλιστα, οι 202.000 και οι άλλοι 93.000 υπηρετούν αντίστοιχα στην εκπαίδευση και στα νοσοκομεία. Τοµείς µε τεράστια κενά σε ανθρώπινο δυναµικό. Ήταν η «απογραφή» τους, επίσης, που απέδειξε ότι οι κυβερνώντες, οι ίδιοι που κατηγορούν τον ελληνικό λαό ότι «όλοι µαζί τα φάγαµε», φρόντισαν το κράτος που κατασκεύασαν να είναι τόσο «βαθύ», ώστε να περιλαµβάνει 84.000 στρατιωτικούς, 65.000 στα σώµατα ασφαλείας και 11.000 κληρικούς…

    3)   Και τι δεν ακούστηκε αυτά τα χρόνια για το υπέρογκο και «διαρκώς αυξανόμενο» κονδύλι για την μισθοδοσία των δημοσίων υπαλλήλων. Το θέμα µετατράπηκε σε καθηµερινό ανάγνωσµα και ακρόαµα. Βλέπετε, όσοι µπουκώνουν µε δηµόσιο χρήµα βιοµηχάνους, τραπεζίτες, εφοπλιστές και εργολάβους κάπου αλλού έπρεπε να αποδώσουν την ευθύνη για το δηµόσιο χρέος. Ετσι, λοιπόν τι έκαναν; Αφού τσουβάλιαζαν τους μισθούς των δικών τους «γκόλντεν μπόις» με τους μισθούς των εργαζομένων στις δημόσιες επιχειρήσεις, μετά βυσσοδομούσαν εναντίον των δημοσίων υπαλλήλων παρουσιάζοντάς τους συλλήβδην σαν… «ρετιρέ». Ποια είναι η αλήθεια: Το 1990 οι µισθοί και οι συντάξεις που πλήρωνε το ∆ηµόσιο αποτελούσαν το 14,1% του ΑΕΠ. Οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ µετά το 1994 «κατέβασαν» το ποσοστό αυτό στο 11% και η κυβέρνηση Καραµανλή το σταθεροποίησε στο 9% του ΑΕΠ. Άρα, στους εργαζοµένους στο ∆ηµόσιο και στους συνταξιούχους του ∆ηµοσίου αναλογούσε ήδη από την έναρξη της κρίσης όλο και µικρότερο ποσοστό του ΑΕΠ. Και µάλιστα πολύ µικρότερο από αυτό που φαίνεται µε την πρώτη µατιά, αφού: Το 1994 το σχετικό κονδύλι µοιράστηκε σε 595.742 εργαζοµένους και συνταξιούχους, ενώ η µοιρασιά του 2008 αφορούσε 896.415 άτοµα. Αυτοί είναι οι «προνοµιούχοι» Έλληνες δηµόσιοι υπάλληλοι (Πηγή: Προυπολογισμοί και «Ριζοσπάστης» 22/11/2009). Επιπλέον: Η δαπάνη µισθοδοσίας των δηµοσίων υπαλλήλων στην Ελλάδα ύψους 9% του ΑΕΠ (σσ: των υπαλλήλων που σε ποσοστό 80% είχαν – προ Μνημονίων - καθαρές αποδοχές από 880 έως 1500 ευρώ και που το 50% των οποίων διαθέτουν πτυχίο πανεπιστηµιακής εκπαίδευσης ή ανώτερο τίτλο σπουδών), ήδη από το 2009 ήταν µικρότερη ως ποσοστό του ΑΕΠ από εκείνη των δηµοσίων υπαλλήλων της Δανίας µε 16,9%, της Γαλλίας µε 12,8%, της Φινλανδίας µε 13%, της Σουηδίας µε 15,1% («Αντίχτυπος» 17/12/2010).
     4) Ένα «δηµοφιλές» προπαγανδιστικό παραµύθι είναι εκείνο περί του «υπερμεγέθους» ποσοστού των δημοσίων υπαλλήλων στην Ελλάδα σε σχέση με τις άλλες χώρες της ΕΕ. Εδώ το παραμύθι συναγωνίζεται εκείνο με την «Κοκκινοσκουφίτσα». Η έρευνα στα πλαίσια της «Έκθεσης Ανταγωνιστικότητας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής» που πραγµατοποιήθηκε από τους ερευνητές του αυστριακού Ινστιτούτου Οικονοµικών Ερευνών και των Πανεπιστηµίων του Στρασβούργου και του Μαγδεµβούργου («The size and performance of public sector activities in Europe»), αποδεικνύει ότι στην Ελλάδα το ποσοστό των δηµοσίων υπαλλήλων επί του συνόλου των εργαζοµένων είναι 11,4%. Αυτό το ποσοστό είναι ένα από τα 4 χαµηλότερα σε όλη την Ευρώπη. Η Ελλάδα έχει, αναλογικά µε το σύνολο των εργαζοµένων, το 1/3 των δηµοσίων υπαλλήλων σε σύγκριση µε τη Σουηδία και τη ∆ανία και περίπου το 1/2 σε σύγκριση µε τη Γαλλία και τη Μεγάλη Βρετανία. Μάλιστα, αυτά τα ποσοστά παραµένουν σταθερά εδώ και τριάντα χρόνια.
     5) Εξίσου «δηµοφιλές» προπαγανδιστικό παραµύθι είναι και το άλλο, για τις «υπέρµετρες» δηµόσιες δαπάνες. Αλλά από όλα τα στοιχεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής προκύπτει ότι το σύνολο των δαπανών του ελληνικού κρατικού τοµέα ως ποσοστό του ΑΕΠ είναι ένα από τα χαµηλότερα σε όλη την Ευρώπη. Όσο για το «γενναιόδωρο» κράτος πρόνοιας που τάχα απολαµβάνουν οι Έλληνες, αρκεί να σηµειωθεί ότι κατά µέσο όρο την περίοδο 1998-2007 η Ελλάδα διέθετε µόνο 3.530 ευρώ κατά κεφαλήν για προγράµµατα κοινωνικής προστασίας, ενώ ο µέσος όρος στην Ευρωζώνη είναι 6.251,78 ευρώ. Τέλος και σχετικά µε τους «κοπρίτες» δηµοσίους υπαλλήλους, το ίδιο το ∆ΝΤ οµολογεί: Στις µεγάλες οικονοµίες ανά τον κόσµο (και όχι µόνο στην Ελλάδα) η αύξηση των ελλειμμάτων οφείλεται κατά 50% στην πάσης φύσεως φοροδιαφυγή των µεγαλοσχηµόνων και στην αποπληρωµή τόκων για προηγούµενα δάνεια των κυβερνήσεων που καταλήγουν πάλι στα ταµεία των µεγαλοσχηµόνων. Αντίθετα, η αύξηση των δηµοσίων δαπανών επιβαρύνει τα ελλείμματα κατά λιγότερο από 10% («Ιός – Ελευθεροτυπία», 27/11/2010 και Κώστας Νικολάου, Enet.gr)
   Συμπέρασμα:
   Η παγκόσμια οικονοµική κρίση δεν εκδηλώθηκε παρά ως κατάρρευση της περίφημης «ιδιωτικής», της καπιταλιστικής δηλαδή, οικονομίας. Τους ιδιώτες των μονοπωλίων, των πολυεθνικών και των τραπεζών ήταν που ήρθαν να διασώσουν τα κράτη, «κοινωνικοποιώντας» τα βάρη από τις ζηµιές των τραπεζιτών.
   Το γεγονός αυτό δείχνει από µόνο του πόσο σαθρές είναι οι «αναλύσεις» περί ευθύνης του σπάταλου και αντιπαραγωγικού δηµόσιου χαρακτήρα της οικονομίας έναντι του «υγιούς» ιδιωτικού τοµέα.
   Τα παραπάνω φυσικά και δεν αναιρούν ότι πράγματι στην Ελλάδα, ο λεγόμενος «δημόσιος τομέας» και σπάταλος είναι, και αντιπαραγωγικός και αντικοινωνικός. Όμως, οι υπόλογοι για τη λειτουργία του δηµόσιου τοµέα όπως αυτοί τον κατασκεύασαν έτσι ώστε να υπηρετεί τα συµφέροντα του κεφαλαίου, οι αρχιτέκτονες της ρουσφετοκρατίας και της αναξιοπρεπούς γλίτσας µε την οποία οικοδοµούσαν τους κοµµατικούς στρατούς τους, έχουν το επιπλέον θράσος να υποδεικνύουν ως υπεύθυνους για το δικό τους δηµιούργηµα τους εργαζοµένους. Τους οποίους µάλιστα έφτασαν να αποκαλούν µέχρι και «κοπρίτες» (Θόδωρος Πάγκαλος, «Βήµα» 1/1/2011).
    Και είναι προφανές γιατί το κάνουν:
    Πρώτον, γιατί με πρόσχηµα την «κριτική» ενάντια στο καπιταλιστικό «δηµόσιο», εκείνη που ελεεινολογείται, που επιχειρείται να λοιδορηθεί ως υπόλογη και ως υπεύθυνη (!) για την κρίση είναι η έννοια του πραγµατικά δηµόσιου, του πραγµατικά συλλογικού και του πραγµατικά κοινωνικού.
    Δεύτερον, διότι χτυπώντας τους δημόσιους υπαλλήλους στο όνομα της… «έγνοιας» τους για τους ιδιωτικούς υπαλλήλους, και τους δημόσιους έχουν φτωχοποιήσει και τους ιδιωτικούς τους έχουν στείλει κατά 1,5 εκατομμύριο στην ανεργία, κατά 1 εκατομμύριο στην απληρωσιά και όλους μαζί στον εργασιακό μεσαίωνα.
email: mpog@enikos.gr

Όχι ΡΕ Λαφαζάνη, εμείς θυμόμαστε!

 Όχι ΡΕ Λαφαζάνη, εμείς θυμόμαστε!

Ήταν τότε το 1991 …

Που δεν μας έφταναν οι ανατροπές στις σοσιαλιστικές χώρες, είχαμε (στο ΚΚΕ) να αντιμετωπίσουμε και μια εσωτερική πληγή – που ακόμα δεν έκλεισε.

Ήταν τότε, που ο μεσιές Λαφαζάνης, μαζί με τον Στρατούλη, τον Δραγασάκη, τον Ανδρουλάκη, την Δαμανάκη και ένα … σωρό … άλλα «παιδιά» πήραν την «μεγάλη απόφαση» να διαλύσουν το ΚΚΕ και να το διαχύσουν στις οργανώσεις του τότε Συνασπισμού, πιστεύοντας (ποιοι άραγε;) ότι έτσι θα τελειώσουν ΚΑΙ στην Ελλάδα οριστικά με το Κομμουνιστικό Κίνημα, όπως ήδη είχε γίνει στην υπόλοιπη Ευρώπη.

Όταν τελικά (τα γεγονότα αποτελούν πλέον Ιστορία) είδαν ότι αυτό δεν θα μπορούσαν να το κάνουν (κάτι ξέρουν κάτι κάναν οι Οικοδόμοι της Αθήνας, αλλά και πολλοί από μας στην Επαρχία), όόόλοι οι παραπάνω, εγκατέλειψαν το Κόμμα και τρέξαν να κρυφτούν στον Συνασπισμό – σημερινό ΣΥΡΙΖΑ.

Σήμερα, ο ίδιος ο Λαφαζάνης (και τα … άλλα «παιδιά»), κάνοντας τον … ξεχασιάρη, έχει το απύθμενο θράσος να απευθύνεται στο Κόμμα που προσπάθησε να διαλύσει, να εξαφανίσει.

Όμως να ξέρουν ένα πράγμα.
Δεν είμαστε όλοι … λωτοφάγοι, ΘΥΜΟΜΑΣΤΕ !

Άσε που οι … κορώνες για νέα αντιμνημονιακή παρέμβαση ΔΕΝ πείθει κανέναν, γιατί και ο Λαφαζάνης και οι άλλοι, είναι απολύτως συνυπεύθυνοι για το 3ο και επαχθέστερο Μνημόνιο!
Μεσιέ Λαφαζάνη, συνένοχο στο «φόνο» το ΚΚΕ, δεν πρόκειται να το κάνετε!

► υ.γ. 1: Α, εκείνο το «ρε» στον τίτλο του άρθρου, είναι ΤΟΝΙΣΜΕΝΟ!
► υ.γ. 2: Όχι ΡΕ Λαφαζάνη, το ΚΚΕ ΔΕΝ είναι αντιμνημονιακό κόμμα. Το ΚΚΕ είναι κόμμα ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΟ, ΑΝΤΙΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟ, κόμμα που θέλει την Ελλάδα ΕΞΩ από ΕΕ και ΝΑΤΟ, που θέλει Λαϊκή Εργατική Εξουσία που θα βάλει τέλος στην αστική εξουσία στη χώρα μας.
Γκέγκε;;;
Πηγή: Φάρος

Πρώτη φορά Αγιέντε

 Πρώτη φορά Αγιέντε

Όπως θα έλεγε και το λαϊκό στρώμα (που δεν αξιώνεται να ενημερώσει το ανενεργό μπλοκ του και γράφει πλέον μόνο στο τουίτα), η συγκυρία επιβάλλει και προσφέρεται για ευρεία κατανάλωση πιτσών σε μεγαλοποσότητες, και μπόλικο αστικό πατατάκι, που αυτή τη χρονιά ειδικά μετά το ποπ δεν έχει στοπ. Αυτό πια δεν είναι απλό αστικό πατατάκι αλλά ολάκερο κίνημα της πατάτας, αστικής και καυτής, που καμιά κυβέρνηση δεν μπορεί να κρατήσει στα χέρια της για πολύ και σίγουρα όχι για μια τετραετία, όπως προβλέπεται από τις διαδικασίες.

Ποιες διαδικασίες δηλ, που το (εκλογικό) προτσές εκτυλίσσεται ταχύτατα κι ο προεκλογικός πυρετός ανεβαίνει χωρίς να έχει καν οριστεί πότε ακριβώς θα γίνουν οι εκλογές. Που αν ήταν στο χέρι του Τσίπρα, θα τις έκανε και μες στον Αύγουστο, που λέει ο λόγος, να ξεμπερδεύει, γιατί η υπερβολική εξάρτηση από τη δημοκρατία βλάπτει κι η «πρώτη φορά αριστερά» είναι αποφασισμένη να χτυπήσει όλα τα εξαρτησιακά πλέγματα, πχ από τους δανειστές. Ενώ αν ήταν στο χέρι της Ζωής, θα τηρούσε σχολαστικά τον κανονισμό (για τις διερευνητικές, τη διάλυση της Βουλής, ακόμα και για το συνέδριο του Σύριζα) και σε καμιά τριετία-τετραετία το πολύ, θα πηγαίναμε τελικά σε πρόωρες κι εσπευσμένες εκλογές. Τώρα γιατί το Σαρτζετάκη τον έλεγαν τελευταίο βυζαντινό αυτοκράτορα για τη γραφικότητα και τη σχολαστικότητά του, ενώ με τη Ζωή παθαίνουν την πλάκα τους, αυτό προσωπικά με ξεπερνάει, σφε αναγνώστη.

Πάνος Ζάχαρης, από το Ποντίκι
Η βασική είδηση της χτεσινής μέρας πάντως ήταν η επίσημη συγκρότηση και τα βαφτίσια της Λα(φαζαν)ικής ενότητας. Που προέκυψε βασικά από μια διάσπαση, και χωρίς κανένα λαϊκό έρεισμα (εκτός και αν θεωρούμε τέτοιο τους δέκα διαδηλωτές του ΜΕΤΑ της 13ης Αυγούστου ή τους χίλιους του Πανελλήνιου, στην εκδήλωση της Ίσκρα) και μοιάζει με ανέκδοτο βγαλμένο κατευθείαν από κόμικς ή έστω από κόμικ-σανς, σαν τη γραμματοσειρά στην ανακοίνωση της ανεξαρτητοποίησής τους.

Η πλατφόρμα διάλεξε ένα όνομα που να υπενθυμίζει τη μακρινή της καταγωγή από το Κουκουέ, οι βαθιοί δεσμοί του οποίου με το λαό αποτυπώνονται κατά καιρούς σε μια σειρά ονόματα σχετικά με τον πολιτικό λόγο και τους προγραμματικούς του στόχους: λαϊκή εξουσία, λαϊκό μέτωπο, λαϊκή συμμαχία, λαϊκή συσπείρωση, λαϊκό στρώμα, κοκ. Παρόλα αυτά «λαϊκό κόμμα» είχε βαφτιστεί στο μεσοπόλεμο η παράταξη της (ντεμέκ λαϊκής) δεξιάς. Ενώ πιο πρόσφατα είχαμε το φαιοπράσινο λαϊκισμό της Αλλαγής του Πασόκ και το Λαϊκό Ορθόδοξο Συναγερμό, που άνοιξε το δρόμο σε ρόλο λαγού για τους φασίστες της Χρυσής Αυγής.

Για να έρθει τώρα η Λα(φαζαν)ική Ενότητα να θυμίσει την πικρή αλήθεια της Unidad Popular (της Λαϊκής Ενότητας) του Αγιέντε στη Χιλή.
Αχ η δύναμη βγαίνει απ’ τις γροθιές, κι όχι από πρόσωπα καλοσυνάτα
Από στόμια βγαίνει η δύναμη κι όχι από τα στόματα.
Ή παραφρασμένο και προσαρμοσμένο στη συγκυρία
Από σαλπίσματα αγώνα βγαίνει η δύναμη κι όχι από καλπίσματα
Κι αυτή είναι η πολύτιμη, πικρή αλήθεια της Unidad Popular.

Ποιος την πήρε υπόψη του όμως, για να βγάλει διδάγματα; Τι κατάλαβε ο Λαφαζάνης από το παραμύθι της αριστερής διακυβέρνησης που θα έσκιζε τα μνημόνια και το δράκο της ΕΕ που δε μεταρρυθμίζεται τελικά, ώστε να βγάζει κολόνια αντί για φωτιές από τα ρουθούνια του (για να μην πάμε πολύ μακριά, το 73’ στη Χιλή); Κι από πού κι ως πού μπορεί να σταθεί στο ίδιο ύψος με τον ηρωικό ιδεαλιστή Αγιέντε, όπως τον είχε χαρακτηρίσει σε ένα Φεστιβάλ η Αλέκα (α-αχ! πάει το Φεστιβάλ), που υπερασπίστηκε με το όπλο στο χέρι την κυβέρνησή του από τη δικτατορία του Πινοσέτ και θυσίασε τη ζωή του;

Ο Λαφαζάνης δεν κατάφερε δυστυχώς να μας χαρίσει ούτε καν μια διασκεδαστική διάσπαση στο Σύριζα κι ένα ακόμα σεμινάριο, αλά 91’, για το πώς να χάσετε μέσα από τα χέρια σας το κόμμα και τους συσχετισμούς. Αλλά θα μας αποζημιώσει με παρασκηνιακές ζυμώσεις και ωραίες, συντροφικές στιγμές στην κατάρτιση των ψηφοδελτίων, για τη μοιρασιά των θέσεων (οι περισσότερες συμμετοχές έκλεισαν χτες, εκτός από τη Ζωή που δεν μπορεί να στοιχηθεί με την πλέμπα και ίσως ανακοινωθεί σήμερα, με τιμές αρχηγού κράτους). Φαντάσου να έρθει δηλ και το εξωκοινοβούλιο, σαν έτοιμο από καιρό για τη συνεργασία και τη μεγάλη έφοδο στα κοινοβουλευτικά έδρανα. Οι διεργασίες είναι στο κόκκινο, όπως φαίνεται κι από αυτό το συλλογικό κείμενο που ανέβηκε χτες στο διαδίκτυο. Πλέον δε μιλάμε για το Μαρς ή για ένα κομμάτι της Ανταρσυα, γενικά και αόριστα, αλλά για το ίδιο το Ναρ –ως η μεγαλύτερη και πάλαι ποτέ «σοβαρή συνιστώσα» της. Να δεις τι σου ‘χω για μετά…

Και τι έχουμε να ακούσουμε. Μοναδικές ατάκες, όπως στη χτεσινή συνέντευξη τύπου του Λαφάζα, όπου είπε πως μπορούμε να πετύχουμε τη διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του χρέους (και όχι του συνόλου βεβαίως-βεβαίως) αν το πιστέψουμε (κι αν προσευχηθούμε μπορώ να σου πω). Ή σαν αυτή του Αλαβάνου σε μια πρόσφατη τηλεοπτική του εμφάνιση στο Σκάι, όπου εκφράζει την αγάπη του για το ευρωπαϊκό εγχείρημα (δηλ την ΕΕ) από την πείρα του ως ευρωβουλευτής! (Δείτε το πολύ εύγλωττο απόσπασμα τη συνέντευξης σε αυτό το σύνδεσμο, περίπου στο 14.20. Και έχει και άλλα μαργαριτάρια, πχ για το ρόλο της ιδιωτικής οικονομίας, κτλ).
Αγαπώ την ΕΕ, αγαπώ αυτόν τον άνδρα. Να δεις τι σου έχω για μετά…

Το αυτό, με την παραπάνω λεζάντα
Αντί επιλόγου, μια μικρή υποσημείωση από την πλευρά μου. Το νέο ανάχωμα που στήθηκε δεν είναι ένα παιχνίδι για να περνάει ευχάριστα η ώρα μας και ο φοιτητάμπουρας συνδικαλιστής που επιβιώνει μέσα μας, αλλά ο κίνδυνος της παγίδας που πρέπει να αποφευχθεί. Κι αυτό, όπως δείχνει άλλωστε κι η πρόσφατη πείρα, δεν περνάει πρωτίστως μέσα απ’ την ποσότητα (κειμένων, σχολίων, διαδικτυακών σημειώσεων-ατακών, κτλ) αλλά από την ποιότητα και την ευστοχία των επιχειρημάτων, τον πειστικό και ουσιαστικό, ζωντανό λόγο.

Για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νέοι!

 Για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νέοι!



Ενα τμήμα του ΣΥΡΙΖΑ, η «Αριστερή Πλατφόρμα» υπό τον Παναγιώτη Λαφαζάνη, ένα πρόσωπο κοντά στον Χαρίλαο Φλωράκη, προέρχεται από το ΚΚΕ και συνεχίζει να ζητεί τη δική σας συμμετοχή σε ένα ευρύτερο μέτωπο των αριστερών δυνάμεων. Συγκαταλέγεται και ο Παναγιώτης Λαφαζάνης σε αυτό το οποίο αποκαλείτε «διαχειριστές του αστικού συστήματος»;

"Ο Χαρίλαος συνήθιζε να λέει «τα στερνά τιμούν τα πρώτα». Δεν θα αποφύγω τον πειρασμό να σας θυμίσω ότι ο Λαφαζάνης ήταν τόσο κοντά στον Χαρίλαο Φλωράκη, ώστε ο Χαρίλαος να τον πετάξει με τις κλοτσιές έξω από το ΚΚΕ το 1991 -πριν δηλαδή από 23 χρόνια- στολίζοντάς τον μάλιστα με τέτοιο τρόπο που μόνο ο καπετάνιος ήξερε. Πολύ καλύτερα τα ξέρουμε και όσοι συμμετείχαμε στις συνεδριάσεις της Κ.Ε. με τον Χαρίλαο -και πριν από το 1991 και μετά για πάνω από 15 χρόνια- όσο ζούσε ο Χαρίλαος.

Και αφού το αναφέρατε αυτό, να σας πω ότι αποκαλούσε, ειδικά αυτόν, αλλά και τους γύρω από αυτόν και τις απόψεις τους, ως εκφραστές του «επιστημονικού οπορτουνισμού». Σε αυτή την πορεία συνεχίζουν, ως επιστήμονες οπορτουνιστές. Και ξέρετε ο οπορτουνισμός πάει μαζί με τον καιροσκοπισμό, τον πολιτικό τυχοδιωκτισμό. Αλλωστε, το «χούι» δεν κόβεται...

Υλοποιώντας τη βασική στρατηγική γραμμή του ΣΥΡΙΖΑ, φυσικά και οδηγούνται -θέλουν, δεν θέλουν- να γίνονται οι καλύτεροι διαχειριστές του συστήματος και φυσικά το σύστημα και το κράτος του επενδύει πάνω τους μακροπρόθεσμα, είτε ως ομάδα είτε ως συνιστώσα εντός του ΣΥΡΙΖΑ, πολλές φορές περισσότερο από ό,τι επενδύει στον κ. Τσίπρα και τις δικές του συνιστώσες..."
Αναρτήθηκε από

Ολονύχτιες συμπλοκές προβάτων σε στάνες λίγο μετά την προκήρυξη των εκλογών!

      Ολονύχτιες συμπλοκές προβάτων σε στάνες λίγο μετά την προκήρυξη των εκλογών!





SOS εκπέμπει η Φιλοζωική εταιρεία για τις πρώτες οδυνηρές συνέπειες της προκήρυξης εκλογών! 

Λίγα μόλις λεπτά μετά το διάγγελμα παραίτησης του Αλέξη Τσίπρα, ο αναβρασμός στις στάνες όλης της ελληνικής επικράτειας ξεπέρασε κάθε προηγούμενο με τις μάχες σώμα με σώμα μεταξύ των προβάτων να δίνουν και να παίρνουν καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας.
Οι συμπλοκές των ζώων είχαν ως αποτέλεσμα τον βαρύ τραυματισμό τουλάχιστον 1.500 συνολικά τετράποδων, καθώς και την προληπτική εισαγωγή στο νοσοκομείο άλλων πεντακοσίων.
Πέρα όμως από τις συρράξεις, εντύπωση προκαλούν τα στοιχεία της Φιλοζωικής και για τις εκατοντάδες εξαφανίσεις προβάτων που καταγράφηκαν λίγες μόλις ώρες μετά την εθιμοτυπική συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τον Προκόπη Παυλόπουλο.
Με επιστολή της στο Μέγαρο Μαξίμου η Φιλοζωική εταιρεία επικρίνει σφόδρα την απόφαση του πρωθυπουργού για την προκήρυξη εκλογών και καταγγέλει τις αρμόδιες αρχές για την αδράνεια πρόληψης μίας κατάστασης που είχε προβλεφθεί εδώ και καιρό από πολλούς.
Υπενθυμίζουμε ότι τουλάχιστον 3 διακεκριμένοι συνταγματολόγοι, μεταξύ των οποίων και ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Χρυσόγονος, είχαν εδώ και εβδομάδες προειδοποιήσει τον Έλληνα πρωθυπουργό πως μία νέα προσφυγή στις κάλπες θα είχε ως αποτέλεσμα να ανάψουν τα αίματα στις στάνες σε καθόλου εύκολα διαχειρίσιμο βαθμό.
Εν τω μεταξύ, συγκλονίζει η μαρτυρία τσοπάνη σε κεντρική στάνη της Στυλίδας, που εδώ και λίγες ώρες κάνει τον γύρο του διαδικτύου:
«Είμαι τσοπάνης εδώ και χρόνια και ομολογώ πως είναι η πρώτη φορά που η κατάσταση ξεφεύγει σε τόσο μεγάλο βαθμό.
Στις αρχές του Γενάρη του 2015 είχαν σημειωθεί κάποιες μικροσυμπλοκές, αλλά σήμερα το βράδυ τα επεισόδια ήταν γενικευμένα ξεπερνώντας κάθε προηγούμενο.
Κοιμόμουν και ο ήχος από τα επιθετικά βελάσματα με ξύπνησε απότομα.
Εν συνεχεία αντίκρυσα δέκα πρόβατα να ανταλλάζουν ύβρεις και  απειλές έχοντας πιαστεί κυριολεκτικά στα πόδια.
Συνάδελφός μου από γειτονική στάνη τότε με ενημέρωσε πως λίγα λεπτά πριν είχαν ανακοινωθεί ξανά εκλογές
Η πολιτεία πρέπει επιτέλους να σταματήσει να σφυρίζει αδιάφορα.
Ζητούμε συμπαράσταση και συνδρομή από τα σώματα ασφαλείας του κράτους.
Όπως πάει, θα χυθεί αίμα».

ΞΥΠΝΑ  ΛΑΕ

ΤΩΡΑ  ΚΚΕ

ΝΕΟ «ΑΡΙΣΤΕΡΟ» ΜΑΝΤΡΙ

 ΝΕΟ «ΑΡΙΣΤΕΡΟ» ΜΑΝΤΡΙ

Ο αντιμνημονιακός Τσίπρας μας τελείωσε αλλά η ελπίδα επέστρεψε!
ΛΑΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ(ΛΑΕ).
Νέο κάλπικο ανάχωμα με ηγέτη τον Παναγιώτη Λαφαζάνη.
Περίμεναν τη ψήφιση του μνημονίου#3 ώστε να ‘ρθουν ως νέοι σωτήρες.
Καλώς τα παιδιά της δραχμής.
Όλα τα αδέσποτα στο νέο «αριστερό» μαντρί για ανάσες αξιοπρέπειας.
Τμήμα του αστικού συστήματος και του κεφαλαίου χαιρετίζουν το νέο μόρφωμα διάσωσης του συστήματος.
Νέα ψευτοδιλήμματα.
Νέες αυταπάτες.

Μη μασήσετε και στο αντιμνημονιακό δραχμολάγνο παραμύθι των ΛαφαζανοΣπιρτούληδων.
Λυπηθείτε μας!

Αναρτήθηκε από

Το Ολοκαύτωμα του Μικροβάλτου

 Το Ολοκαύτωμα του Μικροβάλτου

Στις 23 Αυγούστου 1943, ημέρα Σάββατο, απόσπασμα γερμανικού στρα­τού αποτελούμενο από 100 περίπου άντρες με αρκετούς ταγματασφαλίτες και Παοτζήδες του Μιχάλαγα, που ενεργούσαν εκκαθαριστική επιχείρη­ση στην περιοχή των Καμβουνίων, κατεβαίνοντας από το Λιβαδερό για το Τρανόβαλτο συνεπλάκησαν στον Άγιο Γεώργιο της Βογγόπετρας με ομάδα ανταρτών και άνδρες των δεκαρχιών του εφεδρικού ΕΛΑΣ των γύρω χω­ριών, που τους είχαν στήσει εκεί ενέδρα.
 
Στη μικροσυμπλοκή εκείνη σκοτώθηκε ένας Γερμανός στρατιώτης, τραυ­ματίστηκαν σοβαρά δυο και άλλοι ελαφρότερα. Οι καταχτητές με αφορμή το γεγονός αυτό και ακολουθώντας την τακτική των αντιποίνων έκαψαν όλα τα σπίτια της Βογγόπετρας καθώς και την εκκλησία με το σχολείο. Από τότε το χωριό αυτό ερημώθηκε και μέχρι σήμερα παραμένει ακατοίκητο.

Ύστερα από την καταστροφή της Βογγόπετρας οι Γερμανοί βάδισαν για το Τρανόβαλτο. Όταν οι κάτοικοι του χωριού αυτού πληροφορήθηκαν ότι ο εχθρός κατευθύνεται στο χωριό τους, φοβηθέντες το εγκατέλειψαν οι πε­ρισσότεροι και έτρεξαν να σωθούν στα δάση της “Βουργάρας”.

Οι Γερμανοί συνέχισαν και εδώ την ίδια τακτική. Έκαψαν αρκετά σπί­τια, την εκκλησία και το σχολείο, σκότωσαν την Ελένη σύζυγο Κων/ντίνου Γεωργακόπουλου, την Ελισάβετ σύζυγο του Χαρισίου Καψάλη από το Προ­σήλιο, έκαψαν μέσα στο σπίτι της την Βασιλική σύζυγο Ευθυμίου Αργυρόπουλου το γένος Παπανικοπούλου και συνέλαβαν όσους άνδρες βρήκαν μέ­σα στο χωριό. Αυτούς τους οδήγησαν στην τοποθεσία “Φτέρη” - μεταξύ Τρανόβαλτου και Μικρόβαλτου - και τους εκτέλεσαν.

 Οι εκτελεσθέντες είναι: Αργυρόπουλος Αντώνιος, Γκαραβέλας Νικόλα­ος, Δεληβάνης Νικόλαος, Ιωάννης Δανατσόπουλος, Ιωάννης Τζινόπουλος, Κουζιουκόπουλος Αντώνιος, Κουφονίκας Αντώνιος, Παπανικολάου Γεώρ­γιος, Πασχόπουλος Πάσχος, οι αδελφοί Χρήστος και Κων/ντίνος Πουλιόπουλοι και ο Χαρίσιος Καψάλης, κάτοικος Προσήλιου που έτυχε τη μέρα εκείνη να βρίσκεται με τη σύζυγό του για δουλειές στο Τρανόβαλτο.
Στο σημείο της εκτέλεσης η κοινότητα Τρανοβάλτου, αποτίοντας φόρο τιμής, έστησε μνημείο, στο οποίο αναγράφονται τα ονόματα όλων των θυ­μάτων της Κατοχής.

Ανάμεσα στους εκτελεσθέντες βρίσκονταν και ο Πανανικόπουλος ή Παπαγιάννης Αντώνιος, ο οποίος διέφυγε ως εκ θαύματος τον θάνατο. με τη ριπή του ο­πλοπολυβόλου έπεσε λιπό­θυμος ανάμεσα στους φονευθέντες κι έτσι σώθηκε.

Στη συνέχεια, οι Γερμα­νοί, με οδηγό τον Κων/νο Γεωργακόπουλο, που εξαιρέθηκε από την εκτέλεση έφθασαν στο Μικρόβαλτο. Και εδώ ένα μέρος των κατοίκων είχε εγκαταλεί­πει το χωριό και κατέφυγε σε διάφορες δασώσεις τοποθεσίες. Έμειναν ό­μως σ’ αυτό αρκετοί από τους κατοίκους του και κυρίως γέροι, γριές και παιδιά, οι οποίοι με επικεφαλής τον Παπαντώνη και τον πρόεδρο Δημήτριο (Μίκα) Σταθόπουλο υποδέχθηκαν τους καταχτητές, παριστάνοντας τους φι­λήσυχους και νομοταγείς πολίτες για να διασώσουν το χωριό τους. Οι πλη­ροφορίες που είχαν, έλεγαν πως οι Γερμανοί δεν πειράζουν τα χωριά εκεί­να, στα οποία οι κάτοικοι βρίσκονται στα σπίτια τους και ασχολούνται με τις εργασίες τους.

 Οι Γερμανοί, αν και είχαν άγριες διαθέσεις, φαίνεται πως ικανοποιήθηκαν από την υποδοχή που τους έγινε και από την παρουσία στο χωριό τόσων κατοίκων και στην αρχή δεν πείραξαν κανέναν. Κατά την έξοδό τους όμως από το χωριό κάποιος απ’ αυτούς έβαλε φωτιά στον αχυρώνα του Νικολάου Σταθοπούλου του Γεωργίου, που βρίσκονταν στη Ράχη. Στον αχυρώνα όμως αυτόν ο ιδιοκτήτης του, αντάρτης ο ίδιος του ΕΛΑΣ, είχε κρυμμένα κάτω από τα άχυρα διάφορα πυρομαχικά, από τον πόλεμο του 1940-41, τα οποία με τη φωτιά άρχισαν να εκπυρσοκροτούν. 

Ο Βαγγέλης Χαρισόπουλος του Χαρισίου, αντάρτης του ΕΛΑΣ, που μετά τη λήξη του εμφύλιου πολέμου διαμένει στα Σκόπια, μας διηγήθηκε πως οι Γερμανοί κατά την έξοδό τους από το χωριό στη θέση “Μπατζιλίκια” βρήκαν όπλα και χειροβομβίδες. Στην τοποθεσία αυτή ο εφεδρικός ΕΛΑΣ είχε παρατηρητήριο. Οι σκοποί, μόλις είδαν τους Γερμανούς να πλη­σιάζουν, εγκατέλειψαν τα όπλα και τις χειροβομβίδες και τρά­πηκαν σε φυγή. Βρίσκοντας αυ­τά οι Γερμανοί, γύρισαν πίσω αγριεμένοι στο χωριό. Διέταξαν τότε όλοι οι κάτοικοι να συγκε­ντρωθούν στο δημόσιο δρόμο, στη νοτιοανατολική άκρη του χωρίου. Εκεί χώρισαν τους άν­δρες από τις γυναίκες και τα παι­διά. Και τα μεν γυναικόπαιδα τα άφησαν ελεύθερα να φύγουν έξω από το χωριό, τους δε άν­δρες τους κράτησαν στη θέση αυτή. Στο μεταξύ άλλοι Γερμανοί είχαν αρχίσει να καίνε τα σπίτια του χωριού και να σκοτώνουν όσους εύρισκαν σ’ αυτά. Σε κάθε σπίτι έριχναν μια άσπρη σκόνη, που αναφλέγονταν μ’ ένα πυροβολισμό και έτσι καίγονταν το σπίτι. Μέσα σε λίγη ώρα ολόκληρο το χωριό είχε μετα­βληθεί σε μια κόλαση φωτιάς. 

Μαζί με τα σπίτια αποτεφρώθηκαν και η εκ­κλησία του Αγίου Γεωργίου και το διδακτήριο του Σχολείου. Τη φοβερή κατα­στροφή διέφυγαν μόνο τέσσερα σπίτια. Αυτά ήταν των Κων/ντίνου Χάϊδάρη, Κων/ντίνου Τζιούτζιου, Γεωργίου Αλεξοπούλου και Γεωργίου Παλιανόπουλου καθώς και το καμπαναριό του Αγίου Γεωργίου, που έστεκε για χρόνια στη μέση του χωριού επιβλητικός και μεγαλοπρεπής φύλακας των θλιβερών ερειπίων. 

Παράλληλα με την πυρπόληση των σπιτιών εκτελέστηκαν τη μέρα αυτή ή κάη­καν ζωντανοί στα σπίτια τους οι κάτωθι κάτοικοι του Μικροβάλτου:


Αλεξόπουλος Ευθύμιος, Βέττας ή Ζούλφος Βασίλειος, Γιαννόπουλος Χρηστός, Καβουρίδης ή Λύκος Παναγιώτης, Λαμπρόπουλος Ιωάννης, Παλιανόπουλος Χρήστος, Παπανικολάου Νικόλαος, Σταθόπουλος Ιωάννης, Σταθόπουλος Κων/ντίνος, Τζιώνας Ιωάννης και Τσινίκας ή Λαζαριώτης Αντώνιος.

Εξάλλου τραυματίστηκαν, ενώ προσπαθούσαν να διαφύγουν για να σωθούν οι Νατσιόπουλος Ιωάννης, Σταθόπουλος Αθανάσιος, Ζαραβίγκας Βασίλειος και Γιαννοπούλου Ιωάννα. Οι δύο τελευταίοι πέθαναν λίγο αργότερα από τα τραύματα που δέχτηκαν, γιατί δε βρέθηκε κανείς να τους δώσει βοήθεια.

Φεύγοντας οι Γερμανοί, μετά την ολοκλήρωση της καταστροφής, παρέλαβαν μαζί τους όλους τους άντρες που είχαν συγκεντρώσει και φύλαγαν να μη τους φύγουν και τους οδήγησαν στην Αιανή.

Με την αποχώρηση των Γερμανών, άρχισαν να καταφθάνουν στο χωριό, αναστατωμένοι και κλαίοντες, εκείνοι που είχαν σκορπισθεί και κρυφθεί στα αμπέλια, τα γύρω υψώματα και τα δάση. Η ατμόσφαιρα κοντά στο χωριό μύριζε από τις καμένες σάρκες των ανθρώπων και των ζώων. Φτάνοντας στο χωριό, αντίκρισαν ένα φρικαλέο θέαμα. Εκεί που άλλοτε ήταν τα γραφικά σπιτάκια τώρα μόνο στάχτες και ερείπια υπήρχαν, που ακόμα κά­πνιζαν. Πιο φρικτό όμως ήταν το θέαμα των νεκρών. Τραγικές εικόνες. Κορ­μιά πεσμένα στη γη, πλημμυρισμένα στο αίμα με τα μάτια και τα στόματα ανοιχτά, άλλα μισοκαμένα, αλλοιωμένα, αγνώριστα.

Μπροστά στο τρομαχτικό και απάνθρωπο αυτό θέαμα, ο ανθρώπινος πόνος ξέσπασε σ’ ένα ατέλειωτο μοιρολόγι. Έκλαιγαν ασταμάτητα οι γυ­ναίκες και τα παιδιά, ενώ οι άνδρες ατένιζαν με βουβό πόνο την τρομαχτι­κή καταστροφή. Όλο το χωριό βυθίστηκε στο πένθος και την οδύνη. Οι θρήνοι και οι οδυρμοί δεν έπαψαν να ακούονται όλη τη νύχτα που ακολού­θησε. Έκλαιγαν για τους νεκρούς, έκλαιγαν και για το κάψιμο των σπιτιών και την καταστροφή του νοικοκυριού τους, που με τόσους κόπους και ιδρώ­τα είχαν κάνει. Τόσο βαθειά ήταν η επίδραση του πόνου στον οργανισμό τους, που μέσα στη βραδιά αυτή, πολλών άσπρισαν τα μαλλιά τους.

 Τους νεκρούς έθαψαν την επομένη χωρίς παπά και νεκρώσιμη ακολου­θία, γιατί τον παπά τον είχαν πάρει οι Γερμανοί μαζί με τους άλλους άνδρες του χωριού και τον είχαν μεταφέρει στην Αιανή. Εκεί τους έκλεισαν στην εκκλησία της Κοίμησης της Θεοτόκου, που βρίσκεται κοντά στην πλατεία, όπου τους φύλαγε σκοπός. Στη διάρκεια όμως της νύχτας πολλοί απ’ αυτούς κατόρθωσαν να δραπετεύσουν και να γυρίσουν στο χωριό τους. Την επομέ­νη τους μετέφεραν στην Κοζάνη και από κει στη Φλώρινα, για να καταλή­ξουν τελικά στη Θεσσαλονίκη, στο στρατόπεδο πολιτικών κρατουμένων του Παύλου Μελά. Εξαίρεση έκαμαν μόνο για τον ιερέα Αντώνιο Καβουρίδη, τον οποίο ελευθέρωσαν και επέστρεψε στο Μικρόβαλτο.

 Στο στρατόπεδο κλείστηκαν οι εξής: Γιαννόπουλος Αντώνιος του Γεωργίου, Γιαννόπουλος Ευάγγελος του Αθανασίου, Καβουρίδης Νικόλαος του Γεωργίου, Μανάδης Γεώργιος του Χρήστου, Μανάδης Νικόλαος του Χρήστου, ο μετέπειτα ιερέ­ας του χωριού, Μπατσιάκας Βασίλειος του Αντωνίου, Κωτούλας Χαρίσιος του Νικολάου, Παπαντωνίου Κων/ντίνος του Αντωνίου, Παλιανόπουλος Ιω­άννης του Δημητρίου, Πιτσιλόπουλος Αθανάσιος του Στεργίου, Σταθόπουλος Βασίλειος του Ιωάννου, Σταθόπουλος Ευστάθιος του Πέτρου και Χαρισόπουλος Χαρίσιος του Ιωάννου.
 
Αυτοί έζησαν τη ζωή του φοβερού στρατοπέδου για ένα εξάμηνο περί­που με τον φόβο και την αγωνία στην καρδιά. Καθημερινά έβλεπαν τον καταχτητή να παίρνει συγκρατουμένους τους και να τους οδηγεί για εκτέλε­ση στο Επταπύργιο. Τέλος, αφέθηκαν ελεύθεροι με τη μεσολάβηση του κα- πετάν Μιχάλαγα, προς τον οποίο είχαν απευθυνθεί με επιστολή τους οι Δημήτριος Σταθόπουλος και Κων/ντίνος Νατσιόπουλος, πρόεδρος και γραμ­ματέας της Κοινότητας Μικροβάλτου αντίστοιχα, εκλιπαρώντας τον για τη σωτηρία τους. Ο Μιχάλαγας (Μιχάλης Παπαδόπουλος, ζωέμπο­ρος από τα Σέρβια), σημαίνον στέλεχος της οργάνωσης ΠΑΟ (Πανελλήνια Απελευθερωτική Οργάνωση) και στενός συνεργάτης των Γερμανών συγκινηθείς από το δράμα των ανθρώπων αυτών και των οικογενειών τους πήγε ο ίδιος στη Θεσσαλονίκη, παρουσιάστηκε στις εκεί στρατιωτικές αρχές Κατο­χής και ζήτησε ν’ αφεθούν ελεύθεροι, γιατί, είπε πως είναι δικοί του άνθρω­ποι και θα τους ενέτασσε στην ΠΑΟ. Έτσι ύστερα από τόσα βάσανα και δοκιμασίες κατόρθωσαν να σωθούν και να γυρίσουν στις οικογένειές τους.

Στις 10 Φεβρουάριου 1944 οι Γερμανοί σε νέα τους εκκαθαριστική επι­χείρηση στην περιοχή των Καμβουνίων ξαναπέρασαν από το Μικρόβαλτο. Οι ελάχιστοι κάτοικοι που έμειναν σ’ αυτό το εγκατέλειψαν, όταν πληροφορήθηκαν πως ο εχθρός πλησιάζει. Έτσι όταν οι Γερμανοί μπήκαν στο χωριό το βρήκαν έρημο και ακατοίκητο. Ξανάβαλαν τότε φωτιά και έκαψαν τα λίγα σπιτάκια που στο μεταξύ είχαν επισκευαστεί πρόχειρα. Στην επιδρο­μήν τους αυτή πυροβόλησαν και σκότωσαν στη θέση “Κρύα βρύση” το Βα­σίλειο Ζαραβίγκα, που τον αντιλήφθηκαν να φεύγει για να σωθεί. Ακόμα πυροβόλησαν και σκότωσαν στη θέση “Ρίζα” τα βόδια του Βασίλη Σταθόπουλου, που βοσκούσαν εκεί.

Ο Μικρόβαλτος ύστερα από τη φοβερή αυτή καταστροφή ερημώθηκε τελείως. Κανένας κάτοικος δεν έμενε πια στο χωριό. Όλοι πανικόβλητοι διασκορπίστηκαν στις γύρω δασώδεις περιοχές. Εκεί ζούσαν με στερήσεις, απομονωμένοι από τον άλλο κόσμο, με παρέα τον πόνο και την δυστυχία τους. Διέμεναν σε καλύβες, που κατα­σκεύασαν μόνοι κοντά στα ποιμνιοστά­σιά τους. Τα παιδιά τους δεν φοιτούσαν πια σε σχολείο και έμεναν αναλφάβη­τα. Ζούσαν πρωτόγονη ζωή με τη συνε­χή απειλή μιας νέας επιδρομής του ε­χθρού. Η κατάσταση αυτή συνεχίστηκε ως την απελευθέρωση (12 Οκτωβρίου 1944). Τότε μόνο αναθάρρησαν και αποφάσι­σαν να ξαναγυρίσουν στο εγκαταλειμ­μένο χωριό τους και ν' ασχοληθούν με την ανοικοδόμηση των ερειπωμένων σπιτιών τους.

Πηγή από εδώ 

Το μεγάλο τσίρκο του οπορτουνισμού

 Το μεγάλο τσίρκο του οπορτουνισμού





ΠΛΑΤΦΟΡΜΕΣ (λαικές ενότητες)

-ΑΝΤΑΡΣΥΑ

-ΑΛΑΒΑΝΟΣ 

....και όλος ο συρφετός!

Η χαρά του κάθε τυχοδιώκτη!
Το μεγάλο τσίρκο!

undefined


Και πάνω απ' όλα κόμματα και κινήσεις με αρχές!

Πχ να βγαίνουν κείμενα και υπογραφές για μετωπικά σχήματα (προσπερνάμε το αστείο της υπόθεσης), προσωπικές απόψεις και αποψάρες πριν συζητήσουν οι οργανώσεις τους και τα όργανα τους!

Τουλάχιστον έχουν ενότητα στη βάση! 
                  Μακριά από το ΚΚΕ με κάθε τρόπο και μέσο!


Περιμένω να δω το σχήμα του ΤΑΞΙΚΟΥ ΟΧΙ (μπαχαχα) που θα έχει..


  • Αριστερή Πλατφόρμα (ΛΑΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ) δηλαδή τη μία διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ (η άλλη ήταν η ΔΗΜΑΡ). Αυτό όλο ήταν η κυβερνώσα αριστερά. Να μην ξεχνίομαστε ε; Σε αυτό το μπάχαλο ήθελαν και το ΚΚΕ!
  • Κομμουνιστική (χαχχαχααχα) τάση ΣΥΡΙΖΑ (ΔΕΑ).. Είναι αυτή που έφυγε από το ΣΕΚ πρώην ΟΣΕ που αυτό τώρα είναι στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ! Που συζητούν μαζί! Όλα κώλος δλδ!
  • Σχέδιο Β δηλαδή Αλαβάνος που ήταν αυτός που έδωσε το δαχτυλίδι στον Αλέξη (αριστερό ρεύμα ε) αλλά μετά έφυγε γιατί δεν τον έπαιζε πια, πήρε μαζί του την ΚΟΕ, την πρώην α/συνέχεια που έγινε 1000 κομμάτια, στη συνέχεια ψάχτηκε για ΑΝΤΑΡΣΥΑ-ΜΑΡΣ για να μείνει απλά ένα σχέδιο Β. Ήρθε η ώρα του ξανά! 
  • ΑΝΤΑΡΣΥΑ που είναι μέσα ΑΡΑΝ-ΑΡΑΣ, ΝΑΡ και ΣΕΚ! Που αλλάζουν σε κάθε εκλογές όνομα και σχήμα αναλόγως το που φυσά ο άνεμος του ΣΥΡΙΖΑ! Ακόμα πανηγυρίζουν το ΟΧΙ στην πλατεία πάντως..Και άμα λάχει κάποιοι υπογράφουν και κείμενα μαζί με πλατφορμέους γιατί... μπορούν!
  • Γλέζος.. Μας πρόδωσε ο Τσίπρας! Κατάρα στον φιδέμπορα!
  • Κατσανέβας (ΟΛΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ)
  • Καζάκης-ΕΠΑΜ. Το εθνοπατριωτικό είναι εδώ!
  • Δεν πληρώνω (ε κάτι χαρατσάκια τώρα ήταν πατριωτικό καθήκον)
  • Ζωή (μια λέξη ένα όνομα μια ιστορία)
  • Εργατικός Αγώνας που υπογράφει ότι βρει! Δεν αφήνει κείμενο που να μη βάλει υπογραφή! Σε όλα μέσα..Φράξια αρχών!
  • Νέα σπορά που το ψάχνει από δω το ψάχνει από εκεί, κάνει "θεωρητική" κριτική στο ΚΚΕ και στο σύμπαν ολόκληρο έτσι ώστε το ΑΑΔΜ να βρει στέγη με όλους τους παραπάνω!
  • Αν έρθει η Ζωή δε θα έρθει και μια Ραχήλ για να γουστάρουμε; Προς το παρόν η Ραχήλ μπήκε στη λαική ενότητα του Λαφαζάνη! Η πρώην ΑΝΕΛ και νυν ΣΥΡΙΖΑ! Το μοναστήρι να είναι καλά..



Σε όλο το παραπάνω πρέπει να προσθέσουμε τις επιπλέον 100 ομάδες και παραομάδες που έχουν λόγο, ιντριγκάρουν, συνθέτουν και παράγουν πολιτική (του ελέους)!

Με αγωνία παρακολουθούμε τις εξελίξεις στη χαρά της διάσπασης και της φλυαρίας!


TOP READ