Γράφει ο 2310net //
Για τα καλά μπήκε ο Αύγουστος και οι περισσότεροι βρίσκεστε ή θα θέλατε να βρεθειτε σε μια παραλία. Εκεί, στο συνωστισμό θα κολυμπήσετε μαζί με κάθε καρυδιάς καρύδι. Ιδού μερικοί τρόποι για να τους αναγνωρίσετε:
– Ο Φιλοευρωπαίος: Περιποιημένος, θα πάει στην παραλία με την τσάντα του, τα καλά τα κροξ, το καινούριο το μαγιό, όχι πολύ φανταχτερό, όχι πολύ αδιάφορο. Θα κάτσει στο μπιτς μπαρ. Θα παραγγείλει αυστηρά αλλά ευγενικά ένα φρεντο καπουτσίνο με μαύρη ζάχαρη χωρίς κανέλα. Θα κάνει παρατήρηση στην σερβιτόρα όταν θα καθυστερήσει λίγο την παραγγελία. Το πρώτο πράγμα που θα κάνει μόλις τακτοποιηθεί θα είναι να βγάλει την καθημερινή και να την ξεκοκκαλίσει. Σε μια ακραία του εκδοχή θα σκάσει στην παραλία με πετσέτα με τα αστεράκια της ΕΕ, την οποία θα τινάζει επιδεικτικά προς όποιον έχει μακριά μαλλιά και τατουάζ.
– Ο προεδρικός ΣΥΡΙΖΑιος: Τέτοιες εποχές απαραίτητο αξεσουάρ είναι η ΑΥΓΗ. Ο προεδρικός ΣΥΡΙΖΑιος δεν κάνει βήμα δίχως αυτή. Οι εξελίξεις τρέχουν και δεν θέλουμε να μας πιάσουν στον ύπνο. Να έρθει η ανάπτυξη από τα 35 δις του Γιουνκέρ και εμείς να πίνουμε μοχίτο στις παραλίες; Μαζί του έχει στο πορτ μπαγκάζ ομπρέλες, ψάθες και σκηνές από τότε που έκανε φανατικά κάμπινγκ. Τώρα αραχτός σε μια παραλία, μετά την Αυγή και μετά τα απαραίτητα μακροβούτια θα διαβάσει το βιβλίο της Ρένας Δούρου, τα άπαντα του Κύρκου, τη βιογραφία του Θεοδωράκη.
– Ο πλατφορματζής: Πηγαίνει αργά στην θάλασσα. Αντικομφορμιστικά αργά. Παίζει ρακέτες προκλητικά μπροστά από τους λουόμενους και ενίοτε στέλνει με δύναμη το μπαλάκι σε όποιον του μοιάζει μνημονιακός. Διαβάζει όλες τις φυλλάδες του χώρου στην παραλία, αλλά έχει έρθει και εξοπλισμένος: θέλοντας να εμπλουτίσει τις γνώσεις του για τα οικονομικά, διαβάζει τα άπαντα του Βαρουφάκη που αγόρασε σε προσφορά 56€ τον Φεβρουάριο, όταν ακόμα ο Υπουργός έπαιζε γερά στις προθήκες των βιβλιοπωλείων. Για τα βράδια, πριν το «να μ’αγαπάς» σε κάποια ερημική παραλία, έχει φορτώσει στο tablet το breaking bad, το italian job αλλά και το prison break σε περίπτωση που κάτι δεν πάει καλά.
– ο ΑΝΤΑΡΣΥΑς: Μαζί με το ΠΡΙΝ, φέτος λέει να διαβάσει κάτι διαφορετικό, κάνοντας άνοιγμα στην Αριστερή πλατφόρμα. Έτσι, πήρε όλα τα «αριστερά» συριζοέντυπα και τα διαβάζει κριτικά, σημειώνοντας με κόκκινο στηλό τα πιο ενδιαφέροντα. Επίσης μπορείς να τον αναγνωρίσεις από το αυτοκόλλητο ΟΧΙ που θα έχει κολλημένο στο μαγιώ του.
– ο ΠΑΣΟΚος: Μόνο Χρυσιήδα Δημουλίδου. Τέλος…
– ο ΚΚΕς: Όχι, στη ζέστη, όχι στη δροσιά, όχι στην ξαπλώστρα, όχι στην άμμο, άντε να δούμε που θα κολυμπήσουμε φέτος…
– Ο ποταμίσιος: Εύκολο να τον αναγνωρίσεις: Θα είναι όλη την ώρα πάνω σε ένα φουσκωτό στρώμα θαλάσσης που θα είναι σε σχήμα μινιμαλιστικής γόνδολας με βίντατζ χαρακτηριστικά. Στην παραλία θα διαβάζει Σώτη Τριανταφύλλου και θα κυκλοφορεί με μονοκλ ηλίου. Πηγαίνοντας στον προορισμό του θα σταματήσει να βγάλει σέλφι σε κάθε σταθμό διοδίων.
– Ο χρυσαυγίτης: Αυτόν θα τον καταλάβεις εύκολα απο το ανορθόγραφο τατού: «Μόνο ΛΑΒΕ», «ΠΑΣ ΜΙ ΕΛΗΝ ΒΑΡΒΑΡΟΣ» και τα λοιπά. Επίσης αυτοί αποφεύγουν τον ήλιο για να μη μαυρίσουν και τους κυνηγάν οι συναγωνιστές γι’αυτό πασαλείφουν τα γυμνασμένα τους κορμιά με αντιηλιακά και λάδια.