Γράφει ο Ηρακλής Κακαβάνης //
Στη χτεσινή ψηφοφορία στη Βουλή για την εξουσιοδότηση της κυβέρνησης να διαπραγματευτεί το τρίτο μνημόνιο, μαζί με όλα τα άλλα και ένας μύθος ακόμη κατέρρευσε. Αυτός για τον καλό, αριστερό ΣΥΡΙΖΑ.
Ο Π. Λαφαζάνης, της Αριστερής Πλατφόρμας του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε: «με το «παρών» εξέφρασα τη ριζική και κατηγορηματική μου αντίθεση σε μια «πρόταση» που κινδυνεύει να παρατείνει την κηδεμονία της πατρίδας μου. Στηρίζω την κυβέρνηση αλλά δεν στηρίζω ένα πρόγραμμα λιτότητας, νεοφιλελεύθερων απορρυθμίσεων και ιδιωτικοποιήσεων, που αν γίνει δεκτό από τους «θεσμούς» και εφαρμοστεί στην πράξη, θα επιτείνει το φαύλο κύκλο της ύφεσης, της φτώχειας και της δυστυχίας».
Και εγώ ο αφελής αναρωτιέμαι πώς γίνεται να στηρίζει μια κυβέρνηση που θα εφαρμόσει ένα πρόγραμμα λιτότητας που θα διευρύνει τη φτώχεια και τη δυστυχία!!!
Για να είμαστε ειλικρινείς όμως ούτε αφελείς είμαστε ούτε μας εκπλήσσει η στάση του Π. Λαφαζάνη (και άλλων στελεχών της κυβέρνησης) «εμείς σας ξέρουμε -αρκετούς, τους περισσότερους από σας- πολλά χρόνια. Πάντα ήσασταν οπαδοί του πολιτικού αμοραλισμού, του οπορτουνισμού, που ελληνιστί και χωρίς τη βαθύτερη θεωρητική του ανάλυση, σημαίνει απλά καιροσκοπισμός, τυχοδιωκτισμός» (από τη χτεσινή ομιλία του Δ. Κουτσούμπα στη Βουλή).
Ξέρουμε ότι τόσο καιρό δεν κάνουν τίποτα άλλο παρά να εκμεταλλεύονται – εμπορεύονται  οράματα και ευαισθησίες ανθρώπων φορώντας το μανδύα του «αριστερού».
Η χτεσινή ψηφοφορία διέλυσε και τις τελευταίες αυταπάτες για τον απατηλό χαρακτήρα του δημοψηφίσματος και το ρόλο του ΣΥΡΙΖΑ, με τον έτερο οπορτουνιστή Νίκο Φίλη να υποστηρίζει ότι η πρόταση της κυβέρνησης είναι σε πλήρη συνέπεια με το «όχι» του δημοψηφίσματος!!!
Με τόσο ωμό – χυδαίο τρόπο ερμηνεύει την αγανάχτηση του κόσμου και τη διάθεση του για κατάργηση των μνημονίων.
Τέρμα πια στις αυταπάτες. Από τους εμπόρους ελπίδας προσμονή καμιά. Λύση σε αυτή τη ζοφερή πραγματικότητα υπάρχει. Αυτός της ρήξης και της ανατροπής.
Ραντεβού στο δρόμο…