28 Ιουλ 2015

Ναί μεν καλά τα λέει το ΚΚΕ ... αλλά ...

 Ναί μεν καλά τα λέει το ΚΚΕ ... αλλά ...


   Καθημερινό επιχείρημα που εκπορεύεται απο τους πιό οργανωμένους αντιδραστικούς μηχανισμούς του συστήματος της αστικής εξουσίας ... μέχρι και ... από τον τελευταίο αλλά καλοπροαίρετο εργαζόμενο που προσπαθεί να εξηγεί κάθε μέρα την κάθε σφαλιάρα που πέφτει άγρια στο κεφάλι του. Είναι ένα επιχείρημα που οι μηχανισμοί το διαδίδουν ... σαν λίπασμα για να καλλιεργήσουν στο μυαλό των ανθρώπων ... αυτό που θέλουν τελικά να φυτέψουν εκεί μέσα. Ποιό ?? Οτι το ΚΚΕ είναι ένας πολιτικός σχηματισμός που μπορεί να έχει κάποια δίκαια ... αλλά είναι τόσο απομονωμένο, σεχταριστικό, δογματικό και μονολιθικό που δεν “επιτρέπει” στον εαυτό του να προωθήσει αποτελεσματικά τα λαικά συμφέροντα. Οτι δηλαδή στην ουσία είναι συστημικό !!! Την χυδαία έκφραση αυτής της άποψης μας την ξεφούρνισε προ ημερών ... με όλη την “αστική της αγένεια” η περισπούδαστη κυρία Ελενα Ακρίτα !!! Το ΚΚΕ – μας λέει – είναι τζάμπα μάγκες !!!
 
   Το πρώτο ζητούμενο της οργανωμένης αυτής “πουστιάς” (με την κακή έννοια) είναι ... πως το ΚΚΕ θα ήταν “κανονικοί μάγκες” ... εάν στήριζαν με κάθε τρόπο τον Τσίπρα ή τον κάθε Τσίπρα. Ρε τι λέτε ρέ !!! Ακριβώς αυτό είναι η απόδειξη της πρεμούρας τους να χώσουν το ΚΚΕ στην βρωμιά της διαχείρησης του συστηματός τους και η απόδειξη ... πως τρέμουν με την στάση του ΚΚΕ. Αλλοιώς για ποιό λόγο να ξεσκίζεσαι και να καλείς ... ένα “ακίνδυνο απομονωμένο μόρφωμα”, μιά “σέχτα”, μιά κάστα “ιησουιτών”, μιά ομάδα "αυτιστικών" ... να σε κυβερνήσει ??? Είναι πασιφανές πως έχουν αποφασίσει στα σχεδιά τους ... να κάνουν συνένοχο τον λαό ... υποβαλλοντάς του την ιδέα να “απαιτεί” απο το ΚΚΕ να βρωμίσει τα χέρια του ... με το αίμα του λαού.
 
 

   Οι μηχανισμοί αυτοί απορρίπτουν μετά βδελυγμίας το επιχείρημα του ΚΚΕ ... πως όσο ο λαός θα είναι στην “αντιπολίτευση” το ΚΚΕ θα είναι δίπλα του και όταν ο λαός αποφασίσει να κυβερνήσει με λαική εξουσία, το ΚΚΕ και πάλι θα είναι δίπλα του !!! Δεν αντικρούουν αυτή την θέση του ΚΚΕ για να κερδίσουν ένα πόντο στην πολιτική μάχη ... αλλά επειδή ξέρουν πως αν το ΚΚΕ δεν πείσει για αυτή του την στάση τον λαό ... εκείνοι θα έχουν πετύχει έναν ακόμα σοβαρό στόχο. Θα έχουν πείσει τον λαό πως δεν υπάρχει καμμιά ανάγκη να οργανώνει λαικές εξουσίες και άλλα τέτοια εξωτικά και ξεπερασμένα ... αλλά απλά θα πρέπει μόνο να βρίσκει κάθε φορά σε ποιόν θα αναθέτει τις τύχες του.

   Αυτός είναι και ο λόγος που όλοι αυτοί υπερασπίζονται με νύχια και με δόντια την αστική κοινοβουλευτική “δημοκρατία” και την “λαική κυριαρχία” που τάχα εξασφαλίζεται μόνο με αυτόν τον τρόπο: την παθητική ανάθεση σε επιτήδειους πολιτικούς κάθε τέσσερα χρόνια. Εισπράτεις ένα τεράστιο αβαβά ... όταν τους αποδεικνύεις πως δεν μπορεί να υπάρξει λαική κυριαρχία ταυτόχρονα με σχέσεις εκμετάλλευσης ... αλλά δεν πτοούνται, συνεχίζουν ακάθεκτοι. Η δημοκρατία – σου λένε – δεν έχει αδιέξοδα !!! Θα βρίσκει πάντα τρόπους να εξασφαλίζει και τα συμφέροντα του καπιταλιστή και του εργάτη !!!

Σύνοψη: Ναι μεν το ΚΚΕ έχει δίκια ... αλλά αυτό που προτείνει είναι ... η “δευτέρα παρουσία” ... επειδή η “δημοκρατία” μπορεί αλλοιώς.


   Εδώ έχει ολοκληρωθεί το θεωρητικό στήσιμο της παγίδας για τον λαό. Ποτέ όμως καμμιά παγίδα δεν “λειτουργεί” χωρίς το “τυράκι” της. Προ πολλού τα τυράκια με οικονομικές απολαβές, διορισμούς, κρατικές δουλίτσες κλπ κλπ ... μας έχουν τελειώσει. Το αστικό κράτος δεν μπορεί πιά ούτε να δωροδοκήσει, ούτε να εξαγοράσει. Το μόνο που μπορεί είναι ... να τάζει προεκλογικές παροχές στον λαό (η τελευταία φορά ... ήταν το αριστερό πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης ... που έγινε σύννεφο και καπνός την άλλη μέρα των εκλογών) και ... να τάζει "προστασία" σε επιλεγμένα τμήματα του λαού με στόχο να τον διασπάσει. Η υποταγή στο σύστημα της αστικής εξουσίας δεν γίνεται με στόχο τώρα πιά την οποιαδήποτε απολαβή ... αλλά την “σωτηρία”, την αποφυγή της καταστροφής. Το αστικό κράτος αυτό μπορεί, αυτό πουλάει. Στα χρόνια πριν την κρίση ... λειτούργησε σαν διαφθορέας ... τώρα δεν μπορεί τίποτα άλλο παρά σαν νταβαντζής. Ολοι αυτοί δεν θέλουν να θυμούνται ... πως το ΚΚΕ δεν έχει να προσφέρει τίποτα και σε κανέναν ... ούτε σαν διαφθορέας ... ούτε σαν νταβατζής.
 

   Στο ελεεινό πάνθεον των νταβατζήδων ... εισέρχονται κάθε τόσο και νέα μέλη ... με τελευταία ηχηρή είσοδο αυτή του “αριστερού” Σύριζα. Και όπως πάντα ... πίσω απο τον οποιονδήποτε νταβαντζή ... πάντα θα σέρνονται ... παραπλανημένες και μετανοημένες πουτανίτσες, έτσι και τώρα. Εχουμε και τώρα πολλές τέτοιες που μάλιστα ... άρχισαν να αρθρώνουν ... λόγο.

   Ας τον παρακολουθήσουμε !!! Αρχίζουν απο εκεί που σταμάτησαν οι προηγούμενοι ... οι σημερινοί νταβατζήδες. Η “δημοκρατία” (έτσι το λένε επειδή στο άκουσμα ... αστικό κράτος ... ακόμα και οι πουτανίτσες κοκκινίζουν) – λένε – μπορεί να δεχτεί (προφανώς μεγαλόψυχα) ... “την ανάπτυξη λαϊκών αγώνων και παράλληλη εφαρμογή ενός ριζοσπαστικού προοδευτικού προγράμματος αλλαγών και μετασχηματισμών με πρώτο και κύριο στόχο την εθνικοποίηση των τραπεζών, των στρατηγικών επιχειρήσεων και τον κοινωνικό τους έλεγχο για ένα διαφορετικό αναπτυξιακό τους ρόλο” !!!!!!!!!! Ωραιότατα !!!!!!!!!! Τι δεν μας λένε ?? Οπως πάντα αυτό που προσπαθούν να κρύβουν με τρομερή επιμέλεια. Οτι δηλαδή όλα αυτά μπορούν τάχα να συμβούν ... μέσα στην ΕΕ ... αρκεί μιά “προοδευτική κυβέρνηση” ... να μας βγάλει απο το ευρώ. Οτι ακριβώς έλεγε και ο Τσίπρας ... όταν το 2010 ... άρχιζε την μεγάλη πορεία προς τις κυβερνητικές καρέκλες. Κάποτε μια τρομερή Μαλβίνα είχε πει για τον Συνασπισμό ... πως είναι ... δέκα κώλοι που γυρεύουν καρέκλα !! Ολα αυτά τα χρόνια, ενώ ο Τσίπρας πετούσε όλα τα βαρίδια για να φτάσει στο ... πάση θυσία στο ευρώ ... οι σημερινές παραπλανημένες πουτανίτσες ... κατέθεταν στα όργανα τις θέσεις τους και έσκουζαν κατόπιν απορρίψεως ... αλλά σαν “αγωνιστές” δεν εγκατέλειψαν την μάχη μέχρι που πήραν τα υπουργεία ... απ΄όπου τους πέταξε σαν στημένες λεμονόκουπες ο λεγάμενος. Τάζουν στον λαό την σωτηρία ... που θα του φέρουν ... και με μνημόνια (μέσα στην ΕΕ) και με δραχμή (έξω απ΄το ευρώ) ... και με τον λαό ήσυχο στην γωνιά του χωρίς λαικές εξουσίες και άλλες τέτοιες εξαλλοσύνες δευτέρας παρουσίας.

   Υπάρχουν και κάποιοι μέχρι τώρα κολαούζοι του Τσίπρα ... που επαγγέλονται τάχα την έξοδο απο την ΕΕ ... παρ΄ότι για την ώρα “βολεύονται” και μόνο με την έξοδο απο το ευρώ. Και αυτοί ... αναθέτουν την δουλειά σε θολές προοδευτικές κυβερνήσεις-διαχειριστές ... αρκεί να μην πουν στον λαό να σηκωθεί απο τον καναπέ και να πάρει την τύχη στα χέρια του και να χτίσει την δική του εξουσία. Και αυτοί τα “θέλουν” όλα. Και την πίτα ολόκληρη (δηλ. να εφαρμόσουν τις ριζοσπαστικές τους μεταρρυθμίσεις-ονειρώξεις) ... και τον καπιταλισμό απείραχτο (δηλαδή τον σκύλο χορτάτο). Τι λένε στον λαό ?? Είσαι ανέτοιμος και ανώριμος να σκεφτείς να τα βάλεις με τον καπιταλισμό ... αλλά μπορείς να πετύχεις το ανέφικτο – να κάνεις τον καπιταλισμό φιλολαικό !!! Θέλουν να τρελλάνουν τον λαό ... επειδή τον φοβούνται ... αποφασισμένο. Ολοι αυτοί τρέμουν να πουν στον λαό ... πως αν δεν βάλει θέμα εξουσίας τώρα ... το μόνο που θα πετύχει είναι να “διασώσει” την εξουσία του καπιταλισμού ... και μάλιστα με “αριστερές” σημαίες. Και αν η ένταση και η βαθύτητα της κρίσης του καπιταλισμού ... δεν επιτρέψει την διασωσή του με τα συνήθη “δημοκρατικά” “κοινοβουλευτικά” κόλπα ... την δουλειά θα την αναλάβει ... η ανοιχτή πολιτική διχτατορία της αστικής τάξης με τις μαύρες σημαίες του φασισμού. Οποιος ... τώρα ... αποτρέπει τον λαό απο την εξουσία του ... γίνεται συνένοχος του φασισμού. Ολοι αυτοί προσβάλουν χυδαία την λαική εξουσία σαν “δευτέρα παρουσία” ... τάζοντας στον λαό υποσχέσεις που δεν θα συμβούν ... ούτε στην “πέμπτη παρουσία”.

   Απο τότε που ο Τσίπρας έγινε και επίσημα (με υπογραφές) ... συστημικός και μνημονιακός και στην ουσία σφάζει το λαό συγκυβερνώντας με την ποταμοπασοκονεοδημοκρατία ... απλώνεται μπροστά μας όλο το φάσμα των σκληρά μετανοημένων (πλήν ατίμων) κορασίδων που ξεκινά απ΄τον Λαφαζάνη, διάφορες συνιστώσες του Σύριζα, Αλαβάνους (που είναι αυτή η ψυχή ?), Καζάκηδες, πιτσιρίκους, περνάει απ΄την Ανταρσύα, διάφορα ναρ, σεκ, αραν, εκκε κλπ κλπ και φτάνει σε χώρους αυτόνομους, κουκουλοπροβοκατόρικους που κολλεγιάζουν για πλάκα με τους χρυσαυγίτες. Ολοι αυτοί ... βρεθήκαν με τον κώλο σε κοινή θέα ... απο τότε που το “περήφανο” ΟΧΙ τους ... τους το μεταμόρφωσε σε ένα γαμηστερό ΝΑΙ εν μιά νυκτί μιά “αριστερή” κυβέρνηση ... σαν αυτές που επαγγέλονται πως στο μέλλον θα μας σώσουν. Τι τους έμεινε ??? Να αρχίσουν να κράζουν το ΚΚΕ ... που δεν ξεβρακώθηκε σαν την αφεντιά τους !!!


   Τα όργανα έχουν αρχίσει !!! Ο Κουτσούμπας είναι φερέφωνο της ιμπεριαλιστικής προπαγάνδας ... επειδή είναι αντίθετος στο να φύγει η Ελλάδα από το ευρώ αυτή τη στιγμή και να επιστρέψει σε ένα εθνικό νόμισμα, αν ταυτόχρονα παραμείνει η χώρα στην ΕΕ” !!!!!!!!!! Είναι τόσο γελοίοι που ισχυρίζονται πως η καπιταλιστική Ελλάδα της δραχμής και της ΕΕ ... θα έχει σαν αποτέλεσμα ριζοσπαστικές εξελίξεις όπως το να “κινητοποιηθεί” η ταξική πάλη για να μπορέσει ο λαός να πάρει πρός οφελός του τα “κέρδη” απο την μετάβαση στην δραχμή !!! Είναι τόσο αρρωστημένοι και τυφλοί που επιμένουν ακόμα να λένε στον λαό ... πως ακόμα και απο την ΕΕ να φύγουμε, θα σώσουν τον λαό χωρίς να χρειαστεί να ακουμπήσουν την ιδιοκτησία των μέσων παραγωγής ... αλλά μόνο με μαγκιόρικα “κόλπα” “αριστερών” οικονομολόγων σαν τον Βαρουφάκη, τον Λαπαβίτσα και τον Καζάκη ... που θα τυλίξουν τον καπιταλισμό σε μιά κόλλα χαρτί μέσα σε ένα βράδυ !!! Ο πρώτος θα μας σώσει με την δραχμή, μέσα στην ΕΕ και μάλιστα πληρώνοντας τα χρέη (θα μας σώσει όπως ακριβώς και ο Σόιμπλε) ... ο δεύτερος δεν θα πληρώσει τα χρέη αλλά θα μας σώσει μέσα στην ΕΕ ... και ο τρίτος τάζει ότι τραβάει η ψυχή του κάθε πικραμένου: και δραχμή και έξω απο την ΕΕ και χρέη δεν πληρώνει και ο καπιταλισμός “εντάξει” !!! Και είναι να απορεί κάποιος ... Ωρέ μεγάλε Καζάκη εαν τα κάνεις όλα αυτά γιατί δεν ρίχνεις και τον καπιταλισμό να τελειώνουμε ?? Θα σε εμποδίσει ο Παπαθεμελής ?? Μάλιστα αυτός ο τελευταίος απο μηχανής ... σωτήρας είναι τόσο γραφικός που για να μας πείσει πως όλα γίνονται χωρίς να πειράξουμε την ιδιοκτησία των μέσων παραγωγής ... χρησιμοποιεί ... ποιούς λέτε ?? Τον Μπελογιάννη και τον Λένιν !!!!!!!!!! Επίσης να μην λησμονήσουμε να πούμε πως ανάμεσα σε όλες αυτές τις θέσεις ... πετάει σαν χαρωπή πεταλουδίτσα ... σε κάθε τόνο του ρολογιού ... ο Ανταρσύα-Δελαστίκ. Να σημειώσουμε επίσης πως όλοι αυτοί οι “αριστεροί” ... που τάζουν στον λαό ότι ξέρουν όλα τα κόλπα για να σπαραλιάσουν την αντιδραστική ΕΕ, τους ιμπεριαλιστικούς μηχανισμούς και να ανατρέψουν τις γεωστρατηγικές ισορροπίες ... χωρίς να ανοίξει μύτη ... δεν έχουν ποτέ, ακόμα μιά λεξούλα στο λεξιλογιό τους: το ΝΑΤΟ. Βοηθειά μας !!! 
 


   Για να το μαζέψουμε το πράμα. Ολοι αυτοί ... αντιδραστικοί ή προοδευτικοί ... ξεκινούν με “συμπάθεια” για την σταθερότητα, την ιστορία και την ευστοχία των αναλύσεων του ΚΚΕ ... και διαστρεβλώνοντας, τσαλαπαντώντας και κακοποιώντας τις θέσεις και τις δράσεις του ΚΚΕ ... αφού κάνουν μιά στάση στον σεχταρισμό ... καταλήγουν σε βαρυσήμαντα συμπεράσματα !!! Το ΚΚΕ είναι ένα φερέφωνο του συστήματος ... που γουστάρει ... ευρώ, ΕΕ και μνημόνια !!! Ολοι αυτοί ... θέλουν λέει ... να φτιάξουν κοινωνικά μέτωπα ... αλλά τα ονειρεύονται χωρίς το ενοχλητικό και σεχταριστικό ΚΚΕ. Πρέπει να πούμε σε όλα αυτά τα καλόπαιδα ... πως σεχταρισμός είναι ... να μην δέχεσαι να συμμαχείς με άλλους που έχουν παρόμοιες με εσένα θέσεις για το επόμενο βήμα της κοινωνίας. Είναι και σεχταρισμός και αναχωρητισμός. Αντίθετα εαν τις θέσεις σου αρχίζεις να τις πετσοκόβεις και να τις εξευτελίζεις σε διάφορα διαπραγματευτικά τραπέζια στο όνομα του οποιουδήποτε κοινωνικού μετώπου που δεν θα ακουμπάει την ουσία των προβλημάτων και αναπόφευκτα θα έχει την κατάληξη του προηγούμενου ... απλά θα είναι η καταστροφή οποιασδήποτε ελπίδας για ένα ουσιαστικό βήμα ... παρότι θα σε έχει απαλλάξει απο την ρετσινιά του “σεχταριστή”. Οταν η πολιτική εδράζεται στην αντικειμενική κατάσταση και έχει στόχο την μεταστροφή του ανέτοιμου υποκειμενικού παράγοντα τότε είναι προοδευτική ... ενώ όταν βασίζεται πάνω στον ανώριμο υποκειμενικό παράγοντα και αγνοεί ή χειρότερα θέλει να κινηθεί ενάντια στις αντικειμενικές συνθήκες τότε είναι αντιδραστική.


1 σχόλιο:

  1. ΔΙαβάζοντας με προσοχή την ανάλυση. Επαναστατική και οργίλη. Σε τιποτα από όλα όσα γράφεις "αντίβαρο" κανένας αριστερός δεν θα μπορούσε να έχει τη στιγμή αυτή την παραμικρή αντίρρηση. Ναι όπως τα λες είναι. Συστημικότατο κόμμα και ο Σύριζα. Ευλίγιστος κωλοτουμπίστας και Τσίπρας αποδεικνυόμενος νάνος της πολιτικής χωρίς όμως εκείνα τα "νααααααααααα" που διαθέτουν άλλοι νάνοι. Όμως.... εδώ προκύπτουν ως αρτεσιανό φρέαρ τα ερωτήματα. 2-3 αλλά βασανιστικά. Ρε παιδιά, μα ήμαρτον ως κόμμα κοντεύουμε τα Ε Κ Α Τ Ο στην πιάτσα και ακόμα να πείσουμε ένα κάτι παραπάνω από το 5,5% της κοινωνίας; Η αντίδραση γιατί πείθει; Γιατί ψεύδεται (το προφανές). Τι τρέχει ρε παιδιά; ο άνθρωπος γενικά μεταλλάχτηκε και ρέπει προς το ψέμα, αποκηρύσσοντας μετά βδελυγμίας την πάσα αλήθεια; Ακούω συχνά ότι ακόμα "δεν ωρίμασαν" οι συνθήκες για μια δυναμική παρέμβαση του ΚΚΕ έτσι ώστε να πάρει την κατάσταση στα χέρια του. Μια και μόνη φορά που πήγε να μετάσχει στην νομή της εξουσίας το 1989, είδες τι παθαμε σύντροφε....Σκατά γίναν όλα.... Βασανιστικό είναι επίσης και το ερώτημα γιατί με τόση καθαρότητα θέσεων και σταθερότητα αποψεων το ΚΚΕ παραμένει χρόνι τώρα καθηλωμένο (ενίοτε και σε κατιούσα....) ποσοστό του μονοψήφιου εκεί που κάποτε είχε το 17% (όχι ότι ήταν το ευκταίον αλλά τουλάχιστον ήταν διψήφιο....) Θα μπορούσαν να καταγραφούν και άλλα, αλλά ουκ εα με καθεύδειν το του Τσίπρα τρόπαιον...
    Μόνο ένα θέλω να σου σημειώσω. Η χαρακτηρισμοί "πουστιά" και "πουτανίτσες" εντελώς ξεκάθαρα αντίβαρο, το θεωρώ ανόητα ΣΕΞΙΣΤΙΚΟΤΑΤΑ και σε εγκαλώ να τα αφαιρέσεις από το κείμενό σου. Αυτά ταιριάζουν στα τσιράκια του Μιχαλολιάκου όχι σε κομουνιστές! Αν δεν το καταλαβαίνεις , λυπάμαι......

    ΑπάντησηΔιαγραφή

TOP READ