ΗΠΑ: Χειροπέδες αντί αυξήσεων παίρνουν οι εργαζόμενοι στα καταστήματα γρήγορου φαγητού 
Από την κινητοποίηση στη Νέα Υόρκη (πηγή ΑΡ)
Καθιστική διαμαρτυρία ζητώντας υψηλότερους μισθούς έκαναν εργαζόμενοι σε καταστήματα αλυσίδων γρήγορου φαγητού σε 150 πόλεις στις Ηνωμένες Πολιτείες. Πενήντα δύο εργαζόμενοι στο Ντιτρόιτ και 21 στη Νέα Υόρκη όμως συνελήφθησαν κατά τη διάρκεια της διαμαρτυρίας. Συλλήψεις έγιναν επίσης στο Σικάγο και σε άλλες πόλεις.
Οι εργαζόμενοι στον κλάδο των έτοιμων φαγητών στην πόλη της Νέας Υόρκης ενώθηκαν με εκατοντάδες υποστηρικτές τους σε μια πορεία μέσα από την Times Square, όπου έκαναν καθιστική διαμαρτυρία κοντά σε ένα μεγάλο κατάστημα McDonald's στην Times Square.
Οι εργαζόμενοι στις αλυσίδες McDonald's, Burger King και Wendy's, καθώς και σε άλλα μεγάλα καταστήματα fast food, ζητούν την αύξηση του ωριαίου μισθού τους κατά 15 δολάρια την ώρα και το δικαίωμα να σχηματίσουν μια ένωση χωρίς να υποστούν αντίποινα.
Ο τρέχον κατώτατος μισθός στις Ηνωμένες Πολιτείες ποικίλλει από πολιτεία σε πολιτεία και κυμαίνεται από περίπου 7.50 δολάρια την ώρα έως περίπου 11 δολάρια την ώρα. Οι διαδηλώσεις ήταν οι τελευταίες σε μια σειρά από απεργίες μιας ημέρας των εργαζομένων στα fast food που χρονολογούνται από το Νοέμβρη του 2012.