2 Σεπ 2014

Γιατί έκρυψαν την ταυτότητα του Αμερικάνου ναζιστή στην Ουκρανία;

Γιατί έκρυψαν την ταυτότητα του Αμερικάνου ναζιστή στην Ουκρανία;

bojovat-konflikt--Ukrajina-American

Ο Mark Paslawsky, ανιψιός του Ουκρανού εγκληματία πολέμου Mykola Lebed

Η είδηση κρύφτηκε επιδέξια κάτω από το χαλί της καθημερινής «ενημέρωσης». Ένας Αμερικανός σκοτώθηκε στις 20 Αυγούστου πολεμώντας σαν εθελοντής στην Ουκρανία στο πλευρό των δυνάμεων της κυβέρνησης του Κιέβου. Μέχρι εδώ, ας πούμε, «καλά».
Όμως ποιος μπορεί να ήταν ο 55χρονος Mark Paslawsky; Βετεράνος στρατιωτικός, απόφοιτος του West Point (της αμερικάνικης στρατιωτικής Ακαδημίας) και κατόπιν τραπεζίτης που αισθάνθηκε τις «μυστικές φωνές» να τον καλούν στα προγονικά εδάφη.
Ο Mark Paslawsky ποζάρει μπροστά στα όπλα του
Ο Mark Paslawsky ποζάρει μπροστά στα όπλα του
1. Ο Mark Paslawsky ποζάρει μπροστά στα όπλα του
 1. Ο Mark Paslawsky ποζάρει μπροστά στα όπλα του
Η εμπλοκή ενός(;)  Αμερικανού εθελοντή στον ουκρανικό εμφύλιο δεν αποτέλεσε αιτία πολέμου για τη Μόσχα. Ο Mark ή Markian Paslawsky, με το ψευδώνυμο Franco, εντάχθηκε στο «Τάγμα του Ντονμπάς» και σκοτώθηκε πολεμώντας τους φιλορώσους αυτονομιστές.
Όπως αποκαλύπτει ο Ιρλανδός συγγραφέας και δημοσιογράφος Bryan MacDonald, oPaslawsky ήταν ανιψιός του διαβόητου Ουκρανού ναζιστή Mykola Lebed, ο οποίος μετά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο στρατολογήθηκε από την CIA και εργάστηκε γι αυτήν   μέχρι το 1991.Ο Lebed άρχισε την τρομoκρατική καριέρα του το 1934 με τη δολοφονία του – επίσης ακροδεξιού – Πολωνού υπουργού Εξωτερικών Bronislaw Pieracki.
Ο ναζιστής Mykola Lebed ως πράκτορας της CIA στις ΗΠΑ τη δεκαετία του 80
Ο ναζιστής Mykola Lebed ως πράκτορας της CIA στις ΗΠΑ τη δεκαετία του 80
Καταδικάστηκε σε θάνατο αλλά δραπέτευσε το 1939. Στον πόλεμο έλαβε μέρος στην εθνοκάθαρση είς βάρος των Πολωνών  στην Ανατολική Γαλικία με τα ψευδώνυμα Maksym Ruban, Marko ή Yevgen Skybra.
Μετά την ήττα των Γερμανών συμμάχων του «προσελήφθη» από τους Αμερικανούς για να κάνει κατασκοπεία εις βάρος της Σοβιετικής Ένωσης, κατά τα πρότυπα του «Δακτυλίου Γκέλεν» που συγκροτήθηκε από παλιούς ναζιστές. Παντρεύτηκε την πανεπιστημιακό SophiaHunczak. Παρά την «αμνήστευση» του ο φάκελος του στις αμερικανικές αρχές τον περιγράφει ως «Ουκρανό ναζιστή, γνωστό σαδιστή», ενώ μπήκε και στο στόχαστρο του Βίζενταλ.
 Από τα εγκλήματα των ναζί στην κατεχόμενη Πολωνία
Από τα εγκλήματα των ναζί στην κατεχόμενη Πολωνία
Ένα από τα θύματα του, ο Moshe Maltz από το Σοκάλ, 85 χιλιόμετρα από το Λβοφ, θυμάται πως «όταν οι συμμορίες του Στέπαν Μπαντέρα έπιαναν ένα Εβραίο όλοι ήθελαν να συμμετάσχουν στην ¨ηρωική¨ (sic) διαδικασία θανάτωσης. Κυριολεκτικά έκοβαν τους Εβραίους κομμάτια με τις μασέτες τους». Οι ίδιες συμμορίες ευθύνονται για τον σφαγιασμό 10.000 Πολωνών της Ουκρανίας. Ο Lebed πέθανε πλήρης τιμών το 1998 στο Νιού Τζέρσι.
Αυτός είναι ο λόγος που ο «ανιψιός» Mark Paslawsky επέλεξε το ψευδώνυμο Franco. Τα αμερικανικά ΜΜΕ τον αποχαιρέτησαν «ηρωικά». Το Vice χαρακτήρισε τον Paslawsky σαν «τον μόνο Αμερικανό που πολέμησε στην Ουκρανία», ενώ ο συνεργάτης του Ostrovsky δήλωσε: «Πραγματικά μισούσε τους Ρώσους. Όλοι μας μισούμε τους Ρώσους». Οι N.Y. Times ήταν πιο …διακριτικοί: «Σίγησε μια αμερικανική φωνή στο μέτωπο της Ουκρανίας».
Η εφημερίδα της ουκρανικής κοινότητας στις ΗΠΑ Ukrainian Weekly αφαίρεσε μάλιστα στις 28 Αυγούστου από την έκδοση Pdf την αγγελία θανάτου (2009) της «θείας Sophia Hunczak» όπου φαινόταν η συγγένεια του Mark Paslawsky με τον ναζιστή εγκληματία πολέμου Mykola Lebed.
 Η ...εξαφανισμένη αναγγελία θανατου της Sophia Hunczak συζυγου του Lebed και θειας του Paslawsky
Η …εξαφανισμένη αναγγελία θανατου της Sophia Hunczak συζυγου του Lebed και θειας του Paslawsky

Όμως το πρόβλημα δεν ήταν η συγγένεια αίματος του Paslawsky με τον Lebed. Ήταν η ιδεολογική συγγένεια που τον καλούσε να ακολουθήσει τα βήματα του.
Οπαδοί του φιλοκυβερνητικού κόμματος Svoboda διαδηλώνουν στο Κίεβο με πορτρέτο του ναζιστή Stepan Bandera
Οπαδοί του φιλοκυβερνητικού κόμματος Svoboda διαδηλώνουν στο Κίεβο με πορτρέτο του ναζιστή Stepan Bandera

“Και τι θα έπρεπε να κάνουμε τώρα;’’

  “Και τι θα έπρεπε να κάνουμε τώρα;’’






Πρώτο: Εγώ δεν δέχομαι ότι η Ελλάδα υπερφορολογείται», έλεγε τον περασμένο Νοέμβρη ο πρώην υπουργός Οικονομικών και νυν διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας, ο Γιάννης Στουρνάρας. Λίγο αργότερα δόθηκε στη δημοσιότητα η έκθεση του Γραφείου Προϋπολογισμού της Βουλής. Ιδού τα στοιχεία:
Οι φορολογικοί συντελεστές στην Ελλάδα είναι υψηλότεροι από το μέσο όρο όλων των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Παρ’ ότι τα λαϊκά εισοδήματα συγκριτικά με το 2010 έχουν συρρικνωθεί κατά 50%, η φορολογική επιβάρυνση μισθωτών και συνταξιούχων έχει αυξηθεί έως και 700% (!) και των ελεύθερων επαγγελματιών έως και 900%!
Ο ΦΠΑ αυξήθηκε από το 2010 τέσσερις φορές.
Οι φόροι στα καύσιμα έχουν αυξηθεί τρεις φορές.
Εξαιτίας ενός και μόνο γεγονότος, της αύξησης των φορολογικών συντελεστών στο πετρέλαιο θέρμανσης, η λαϊκή οικογένεια επιβαρύνθηκε με αύξηση των φόρων κατά 450%!
Γελοιογραφία για την εξέγερση της Κρήτης ενάντια στους φόρους το 1928
*


Δεύτερο: Σύμφωνα με την άποψη που η πατρότητά της αποδίδεται στον βουλευτή Επικρατείας και στενότατο συνεργάτη του κ.Σαμαρά, τον κ.Χρύσανθο Λαζαρίδη, «ο ΕΝΦΙΑ είναι ένας καταπληκτικός φόρος»!

Το καταπληκτικό με τον «καταπληκτικό» αυτό φόρο - που έχει αλαλιάσει το πανελλήνιο - είναι ότι ήρθε να προστεθεί σε μια στιγμή που οι φόροι επί των ακινήτων (σύμφωνα με το Γραφείο Προϋπολογισμού) είχαν ήδη επταπλασιαστεί…

*

Τρίτο: Στην Ελλάδα, όπου ο λαός «υποφορολογείται» και στην οποία επιβάλλονται «καταπληκτικοί φόροι» (όπως ο ΕΝΦΙΑ), συμβαίνουν τα εξής… «καταπληκτικά»:

Προ Μνημονίων: Σύμφωνα με τη μελέτη του ΟΟΣΑ, το 2007 στην Ελλάδα η πραγματική φορολογική επιβάρυνση για τα κέρδη των «εχόντων και κατεχόντων» δεν ξεπερνούσε το 15,9%. Την ίδια στιγμή η πραγματική φορολογική επιβάρυνση της εργασίας ήταν στο 35,1%. Με άλλα λόγια η φοροληστεία δεν είναι μια εφεύρεση των Μνημονίων. Αποτελεί καθεστώς διαρκείας: Από την προ Μνημονίων εποχή, ήδη, η εργασία εφορολογείτο στην Ελλάδα κατά τρεις φορές περισσότερο απ΄ ότι φορολογείτο το κεφάλαιο.

Μετά Μνημονίων: Οι φόροι που πλήρωναν τα Νομικά Πρόσωπα το 2004 ανέρχονταν στο 25,7% του συνόλου των άμεσων φόρων. Δέκα χρόνια μετά, και συγκεκριμένα όπως αποτυπώθηκε στον προϋπολογισμό του 2013 οι φόροι που πλήρωσαν τα Νομικά Πρόσωπα δεν ξεπέρασαν το 8,2% του συνόλου των άμεσων φόρων. Με άλλα λόγια: Οι φόροι που πληρώνουν τραπεζίτες, βιομήχανοι, εργολάβοι και λοιποί «αναξιοπαθούντες» έχουν μειωθεί κατά 3 φορές, την ίδια περίοδο που οι φόροι επί των εργαζόμενων, των συνταξιούχων και εν γένει των λαικών στρωμάτων έχουν αυξηθεί κατά 7 και 9 φορές!

*

Τέταρτο: Στην Ελλάδα που «δεν υπερφορολογείται», από το 2004 έως και το 2014 (Προϋπολογισμός 2014, πίνακας 3.6, σελίδα 82), οι φόροι που στην συντριπτική τους πλειοψηφία έχουν πληρωθεί από τα λαϊκά στρώματα ανέρχονται αθροιστικά στα 513,243 δισ. ευρώ!

Επειδή το παραμύθι με τους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων έπαψε να έχει δράκο (σσ: άλλωστε το κατ’ έτος κονδύλι για μισθούς και συντάξεις στο δημόσιο δεν ξεπέρασε ποτέ στο συγκεκριμένο διάστημα τα 23 δισ. ευρώ ενώ φέτος έχει πέσει στα 17 δισ. ευρώ), επειδή επίσης στην χώρα αυτή η αγοραστική δύναμη των μισθών είχε κατρακυλήσει στα επίπεδα της δεκαετίας του ’80 πριν ακόμα εμφανιστεί η κρίση, κι επειδή η Ελλάδα των ράντζων στα νοσοκομεία και του πακτωλού στην παραπαιδεία είναι σε όλους γνωστή, το ερώτημα ζητά επίμονα απάντηση: Τα λεφτά του ελληνικού λαού που έχουν πάει; Τους φόρους που πληρώνει ο ελληνικός λαός ποιος τους υπεξαιρεί; Το πάνω από μισό τρισεκατομμύριο ευρώ σε φόρους που πλήρωσαν σε μια δεκαετία οι εργάτες, οι υπάλληλοι, οι συνταξιούχοι, οι βιοπαλαιστές, που πήγαν; Γιατί σε μισθούς, σε Υγεία και σε Παιδεία δεν πήγαν…

*

Μέσα σε αυτές τις συνθήκες είναι που η κυβέρνηση απαιτεί εντός του 2014 την καταβολή επιπλέον φόρων ύψους 11 δισ. ευρώ από τα υποζύγια. Μέσα σε αυτές τις συνθήκες είναι που με τον προϋπολογισμό του 2014 εκτίναξε τους φόρους πάνω στην ακίνητη περιουσία στα 3,9 δισ. ευρώ! Τα όσα συμβαίνουν με τον ΕΝΦΙΑ, λοιπόν, δεν είναι αποτέλεσμα κάποιου «υπολογιστικού λάθους». Είναι το αποτέλεσμα μιας στυγνής πολιτικής που ενσυνείδητα και αδυσώπητα επιβάλλουν οι κυβερνώντες.

Απέναντι σε αυτή την κατάσταση το ζήτημα που τίθεται είναι κεφαλαιώδες: Τι πρέπει να κάνει ο ελληνικός λαός; Ο εργάτης, ο υπάλληλος, ο άνεργος, ο απολυμένος, ο «απασχολήσιμος», ο μεροκαματιάρης έχει «υποχρέωση» να πληρώνει; Κι αν δεν πληρώνει τότε είναι «αντικοινωνικό στοιχείο» και «φοροφυγάς»;

Μα πριν αποδοθούν αυτοί οι χαρακτηρισμοί θα πρέπει οι κάθε λογής εισαγγελείς να απαντήσουν:

α) Που έχει πάει ο κανόνας που έθετε ο Άνταμ Σμιθ, δηλαδή ο ίδιος ο πατέρας του συστήματος τους, του καπιταλισμού, ο οποίος έλεγε: «Οι φόροι θα πρέπει να αντιστοιχούν στη φοροδοτική ικανότητα του ατόμου, και επιπλέον θα πρέπει να είναι συγκεκριμένοι, ευκόλως βεβαιούμενοι και αποδοτικοί».

β) Τι γίνεται αν το «υποζύγιο» δεν έχει πια να πληρώνει.

γ) Ακόμα και στην περίπτωση που υποθέσουμε ότι ο μεροκαματιάρης συνεχίζει να διατηρεί ελάχιστη φοροδοτική δυνατότητα, πόσο «νόμιμο» είναι να υποβάλλεται σε ένα όλο και πιο άδικο καθεστώς φορολογικής λεηλασίας.

δ - και κυριότερο) Ποια είναι μεγαλύτερη υποχρέωση για τον άνθρωπο του μόχθου: Να πληρώσει τον άδικο και δυσβάσταχτο φόρο ή να κρατηθεί στη ζωή και να πασχίσει με τα λίγα που έχει να συντηρήσει την οικογένεια και τα παιδιά του αντί να τα δώσει στην εφορία;

Τα ερωτήματα αυτά, στην Ελλάδα των 4 εκατομμυρίων ανθρώπων που σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας, μόνο ρητορικά δεν είναι.

*

Αν κοιτάξει κανείς πίσω στην Ιστορία θα πει ότι σήμερα απέχουμε πολύ από το 1928. Ήταν τότε που οι Κρητικοί ξεσηκώθηκαν κατά των φόρων, αρνήθηκαν την άγρια φορολογία που είχε επιβληθεί με πρόσχημα τα δάνεια από το εξωτερικό,αποκήρυξαν τους κυβερνητικούς βουλευτές που αποφάσιζαν όλο και σκληρότερα μέτρα σε βάρος των φτωχών και ανέτρεψαν δύο συμμαχικές, πολυκομματικές κυβερνήσεις...

Απέχουμε ακόμα περισσότερο από το μακρινό 1192 της εξέγερσης των κατοίκων της Λευκωσίας. Πάλι λόγω των φόρων που καλούνταν να πληρώσουν στο Τάγμα των Ναϊτών που είχε αγοράσει το νησί από τον βασιλιά την Αγγλίας. Το αποτέλεσμα εκείνης της εξέγερσης ήταν και η διακοπή του ξεπουλήματος του νησιού…

Όμως, πόσο απέχουμε, πραγματικά, όσον αφορά την φορομπηχτική τακτική στην Ελλάδα του 2014, από εκείνη που επικρατούσε στην Ευρώπη του Μεσαίωνα; Ήταν τότε που σύμφωνα με το «Οικονομολογικόν εγχειρίδιον» του Joseph Garnier («Το Χωνί», 31/8/2012, Δ.Καζάκης) οι εξέχοντες άνακτες και οι αυλικοί τους υποστήριζαν ότι «αν (το λαό) δεν τον καταθλίβουν οι επιβαρύνοντες φόροι, τότε θα γίνει αυθάδης» και ότι «πρέπει να κρατάμε φορτωμένο το μουλάρι για να το εμποδίσουμε να κλωτσάει»!

Πόσο απέχουμε στην Ελλάδα του 2014 από το περιβάλλον που επικρατούσε στο δικαστήριο της Κολωνίας το 1849; Ήταν το δικαστήριο που αθώωσε τον Μαρξ από τις κατηγορίες που του είχε προσάψει η γερμανική κυβέρνηση, όταν στην «Εφημερίδα του Ρήνου» που εξέδιδε, έγραφε: «Και τι θα έπρεπε να κάνουμε τώρα; Θα έπρεπε να αρνηθούμε να πληρώνουμε φόρους (…). Η άρνηση πληρωμής φόρων είναι το καθήκον κάθε πολίτη».

Και, τελικά, ποιανού επίτευγμα είναι, αν όχι της κυβέρνησης, δυο αιώνες μετά να ακούγεται τόσο επίκαιρη η κριτική του Μαρξ στην φορολογική πολιτική της κυβέρνησης της Γερμανίας στα 1848, για την οποία έλεγε ότι «στοχεύει στην επιβολή στην κοινωνία νόμων που έχουν καταδικαστεί από τις συνθήκες ζωής αυτής της κοινωνίας· στοχεύει στη διατήρηση νομοθετών που ενδιαφέρονται μόνο για τα δικά τους ιδιαίτερα συμφέροντα· επιδιώκει να καταχραστεί την πολιτική εξουσία για να θέσει τα συμφέροντα μιας μειοψηφίας πάνω από τα συμφέροντα της πλειοψηφίας…». 

- Νίκος Μπογιόπουλος

Kι όμως! Πίσω από «Μπουγέλωμα» κρύβεται μια καλοστημένη βιομηχανία θανάτου!

 Kι όμως! Πίσω από «Μπουγέλωμα» κρύβεται μια καλοστημένη βιομηχανία θανάτου!


Η ελίτ διασκεδάζει σε βάρος μας. Κρύβεται πίσω από τα σκοτεινά της σχέδια, φοράει μάσκα αγγελική για να μην δούμε το πραγματικό της σατανικό πρόσωπο. 
mayro%2Bmpoygelo
Το Ice Bucket Challenge ξεκίνησε να προβάλλεται από τα πιο πλούσια και διάσημα παιδιά της για να καταντήσει ένα ηλίθιος, γελοίος μιμητισμός μεταξύ των πληβείων που το συνεχίζουν ανυποψίαστοι, χωρίς να ξέρουν ότι στην ουσία είναι ο στόχος. Κάτι σαν να σου λένε... Πάμε για κυνήγι; Εσύ να λες πάμε, αλλά δεν έχεις καταλάβει ότι εσύ είσαι το θήραμα.



Έτσι λαμπροί δισεκατομμυριούχοι όπως ο ιδρυτής του Facebook, Mark Zuckerberg, ο σατανιστής George Bush Junior, αλλά και ο γνωστός Τσάρος της μείωσης πληθυσμού, Bill Gates, άρχισαν να μπουγελώνονται δημόσια προκαλώντας κι άλλους να κάνουν το ίδιο, δήθεν για ιερό σκοπό: την ευαισθητοποίηση του κόσμου για την αμυοτροφική πλευρική σκλήρυνση (ALS), τη θανατηφόρο νευροεκφυλιστική διαταραχή που είναι γνωστή και ως νόσος Lou Gehrig.

Αλλά τι κρύβεται στην πραγματικότητα πίσω απ' όλη την ιστορία;


Σε πρώτο πλάνο, ποιες άλλες από τις φαρμακευτικές. Τα χρήματα που δωρίζουν οι επώνυμοι που μετέχουν στην καμπάνια πάνε αμέσως στον Οργανισμό ALS Association για την αντιμετώπιση της νόσου του Lou Gehrig, ο οποίος με τη σειρά του χρηματοδοτεί φαρμακευτικές εταιρείες και πανεπιστήμια * που αναζητούν θεραπεία κατά της συγκεκριμένης ασθένειας.

Το τελευταίο διάστημα που είναι σε εξέλιξη το Ice Βucket, ο ALS Association διέθεσε 21 πακέτα χρηματοδότησης σε επιστήμονες, ύψους 3,5 εκατ. δολάρια.

Στο μεταξύ, οι φαρμακευτικές εταιρείες που κάνουν έρευνα για την αντιμετώπιση της ασθένειας είδαν τις μετοχές τους να εκτοξεύονται λόγω αυτής της δημοσιότητας και των χρημάτων που έλαβαν για τις έρευνες.

Για παράδειγμα, η φαρμακοβιομηχανία Avanir Pharmaceuticals, είδε τη μετοχή της να ανεβαίνει κατά 69% από τις αρχές του νέου χρόνου, καθώς ανακοίνωσε

pyramida

θετικά αποτελέσματα στις έρευνες γύρω από το φάρμακο Nuedexta, το οποίο έχει στόχο να αντιμετωπίσει την νευρολογική ασθένεια PBA, η οποία χαρακτηρίζεται από ξαφνικά και ανεξέλεγκτα ξεσπάσματα κλάματος και γέλιου, επίσης ένα σημαντικό σύμπτωμα του ALS.


Αλλά δεν είναι η μόνη εταιρεία. Η Isis Pharmaceuticals, ανακοίνωσε θετικά αποτελέσματα στην προσπάθειά της να «απενεργοποιήσει» το «μεταλλαγμένο γονίδιο» που προκαλεί την ALS, και κατέγραψε άνοδο της μετοχής της κατά 20%. Η εταιρεία Sanofi, πάντως, η οποία διαθέτει μέχρι στιγμής το το Rilutek, το μοναδικό φάρμακο αντιμετώπισης του ALS που απλώς επιμηκύνει τη διάρκεια ζωής όσων νοσούν, είχε μικρές απώλειες, αφού το ενδιαφέρον έχει στραφεί αλλού.


Τι είναι αυτό, όμως που δημιουργεί αυτή την ασθένεια; Εδώ θέλω την προσοχή σας!
/// Τα αίτια που προκαλούν την ALS είναι άγνωστα. Ένα σημαντικό βήμα προς την απάντηση σε αυτή την ερώτηση έγινε το 1993 όταν οι επιστήμονες ανακάλυψαν ότι μεταλλάξεις στο γονίδιο που παράγει την υπεροξειδική δυσμουτάση (Cu/Zn superoxide dismutase (SOD1) σχετίζεται άμεσα με την κληρονομική μορφή της ALS. Αυτό το ένζυμο είναι ένα δυνατό αντι-οξειδωτικό που προστατεύει το σώμα από την ζημιά που προκαλεί το υπεροξειδιο, μια τοξική ελευθέρων ρίζα οξυγόνου (free radical). Τα free redicals είναι μόρια υψηλής ενέργειας που παράγονται από τα κύτταρα κατά την διάρκεια του κανονικού μεταβολισμού. Οι ελεύθερες ρίζες οξυγόνου μπορεί να συσσωρευτούν και να προκαλέσουν ζημιά στο DNA και τις πρωτεϊνες μέσα στα κύτταρα. Αν και ακόμα δεν είναι καθαρό το πώς η μετάλλαξη στο γονίδιο SOD1 οδηγεί στην καταστροφή των κινητικών νευρώνων, οι ερευνητές θεωρούν ότι μια συσσώρευση των ελευθέρων ρίζα οξυγόνου μπορεί να προκληθεί από την λανθασμένη λειτουργία αυτού του γονιδίου.


Επίσης, μελέτες έχουν επικεντρωθεί στον ρόλο του γλουταμικού οξέως (glutamate) στην καταστροφή των κινητικών νευρώνων. Το λουταμικό οξύ είναι ένας από τους χημικούς μεταφορείς σημάτων ή νευροδιαβιβαστές στον εγκέφαλο. Οι επιστήμονες έχουν ανακαλύψει ότι, σε σχέση με τους υγιείς ανθρώπους, οι ασθενείς με ALS έχουν αυξημένα επίπεδα γλουταμικού οξέως στον ορό του αίματος και στο εγκεφαλονωτιαίο υγρό. Εργαστηριακές έρευνες έχουν δείξει ότι οι νευρώνες αρχίζουν να πεθαίνουν όταν εκτίθενται για μεγάλες περιόδους σε αυξημένες ποσότητες γλουταμικού οξέως (excitotoxicity). Τώρα, οι επιστήμονες προσπαθούν να κατανοήσουν τους μηχανισμούς που οδηγούν στην συσσώρευση αχρείαστου γλουταμικού οξέως στο εγκεφαλονωτιαίο και στου νευρικούς ιστούς και πώς αυτή η διαταραχή μπορεί να συμβάλει στην εξέλιξη της ALS.

Κι από που μπορούμε να προλάβουμε για μεγάλες περιόδους σε αυξημένες ποσότητες γλουταμικού οξέως;

Κανονικά το γλουταμινικό οξύ είναι ένα αμινοξύ το οποίο παράγεται και από τον ανθρώπινο οργανισμό και βοηθάει στις διάφορες μεταβολικές δραστηριότητές του (κυρίως του συκωτιού και του εντερικού μεταβολισμού). Παίζει σημαντικό ρόλο στη μετάδοση μηνυμάτων μέσω του νευρικού ιστού του εγκεφάλου. Τα επίπεδα ύπαρξής του στον εγκέφαλο και το νωτιαίο μυελό αυτορυθμίζονται προσεκτικά από τον οργανισμό και δεν εξαρτώνται σε καμία περίπτωση από την ποσότητα πρόσληψής του μέσω των τροφίμων. Λόγω του ρόλου του στον μεταβολισμό βρίσκεται σε πολύ μεγάλες ποσότητες τόσο στα διάφορα τρόφιμα (στο κρέας, τομάτες, φρούτα, μανιτάρια καθώς και σε άλλους φυτικούς και ζωϊκούς ιστούς) αλλά και στο ανθρώπινο σώμα. Βρίσκεται ακόμη και στο μητρικό γάλα και η πρόσληψη που γίνεται από τα μωρά μέσω του θηλασμού ανά κιλό βάρους είναι μεγαλύτερη από την ποσότητα που θα λάβει οποιαδήποτε άλλη στιγμή της ζωής του ανά κιλό βάρους.
Είτε παράγεται από τον οργανισμό είτε προσλαμβάνεται μέσω των τροφίμων που καταναλώνονται μεταβολίζεται κατά τον ίδιο τρόπο από τον οργανισμό παράγοντας γλουταθειόνη και συμμετέχει στο μεταβολισμό των υδατανθράκων και των αμινοξέων.

Αλλά, αυτό βρίσκεται με φυσικό τρόπο σε πολλές τροφές και προσφέρει στη διαμόρφωση της γεύσης. Όμως το 1908, ο Ιάπωνας ερευνητής Κικουνάε Ικέντα (Kikunae Ikeda), από το Αυτοκρατορικό Πανεπιστήμιο του Τόκυο, πατεντάρισε μια μέθοδο μαζικής παραγωγής ενός κρυσταλλικού άλατος του γλουταμινικού οξέος, του όξινου γλουταμινικού νατρίου, την οποία ονόμασε «ουνάμι» (umami). ΑΥΤΌ, λοιπόν, είναι πρόσθετο ενισχυτικό γεύσης και μπαίνει Π-Α-Ν-Τ-Ο-Υ!!! Ο καθηγητής Ικέντα ονόμασε αυτήν τη γεύση «ουνάμι» (umami).

Στην Ευρωπαϊκή Ένωση, το όξινο γλουταμινικό νάτριο είναι ταξινομημένο ως πρόσθετο τροφίμων (E621). Υπάρχουν κανονισμοί που καθορίζουν το πώς και πότε μπορεί να προστεθεί στα τρόφιμα, αλλά ποιος τους τηρεί και ποιος τους ελέγχει... και τρέχα και γύρευε. Το όξινο γλουταμινικό νάτριο προστίθεται σε έτοιμα και επεξεργασμένα πικάντικα τρόφιμα -τα κατεψυγμένα, μείγματα καρυκευμάτων, κονσέρβες, παύσης μορφής σούπες, σάλτσες κλπ ακόμα σε μερικές χώρες χρησιμοποιείται και ως επιτραπέζιο καρύκευμα Το συναντούμε σχεδόν σε όλα τα επεξεργασμένα και συσκευασμένα τρόφιμα του εμπορίου.


 Πιο αναλυτικά:
Στα τρόφιμα με γεύση τυριού (chips, γαριδάκια, crackers κτλ.)
Σε κύβους νοστιμιάς και ζωμούς
Σε αλλαντικά
Σε λουκάνικα hot dog
Σε noodles στιγμής
Σε έτοιμες/αφυδατωμένες σούπες
Σε dressing σαλατών
Σε έτοιμα dip
Σε έτοιμες σάλτσες
Σε κονσερβαρισμένα τρόφιμα
Σε έτοιμα κατεψυγμένα γεύματα
Σε αλάτι με γεύσεις
Σε fast food (ιδίως σε προϊόντα κοτόπουλου)
Στη σάλτσα σόγιας και σε άλλες πρώτες ύλες της κινέζικης κουζίνας


Τι παρενέργειες μπορεί να έχει κανείς από υπερκατανάλωση γλουταμινικού οξέως και όξινου γλουταμινικού νατρίου;
Ναυτία
Ζάλη
Κεφαλαλγία
Έκτακτες συστολές ή ταχυκαρδία
Εφίδρωση
Έντονη δίψα
Εμβοές
Υπνηλία και λήθαργο
Μούδιασμα στα άκρα
Εξανθήματα
Διάρροια/Γαστρεντερολογικές διαταραχές


Και η βιομηχανία τροφίμων, απλά.... το λατρεύει!!! Γιατί με αυτό μπορεί να πουλάει τα σκουπίδια της και να είναι νόστιμα!!! Μια -κυριολεκτικά- ΒΌΜΒΑ για το νευρικό σύστημα, εγκεκριμένη από τον ΠΟΥ και την Ε.Ε. που απλά συνιστά στα ψιλά γράμματα... προσοχή στις δόσεις!

Αλλά το καλύτερο σας το άφησα για το τέλος!

proxy?url=http%3A%2F%2F1.bp.blogspot.com%2F-E05OFvC-0Q4%2FVALA80U3AMI%2FAAAAAAAAcEU%2Fv217gJJ7oiY%2Fs1600%2Fthanatos%252Bsakoyla

«Εγκεφαλική ουσία ενοχοποιείται για τις τάσεις αυτοκτονίας», λένε οι ειδικοί.

Τα στοιχεία είναι επίσημα: τα τελευταία 4 χρόνια οι απόπειρες αυτοκτονίας παγκοσμίως αυξήθηκαν κατά 36%. Οι λόγοι, κυρίως ψυχολογικοί και κοινωνικοοικονομικοί. Οι ερευνητές ίσως έχουν, όμως, τώρα, στα χέρια τους, την πρώτη απόδειξη ότι μία χημική ουσία του εγκεφάλου η οποία ονομάζεται γλουταμινικό οξύ συνδέεται με την αυτοκτονική συμπεριφορά.

Όπως αναφέρεται στο περιοδικό «Neuropsychopharmacology», η ερευνήτρια Lena Brundin από το πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν καθώς και μία διεθνής ομάδα ερευνητών παρουσίασαν τα πρώτα αποδεικτικά στοιχεία ότι το γλουταμινικό οξύ είναι πιο ενεργό στους εγκεφάλους των ανθρώπων οι οποίοι επιχειρούν να αυτοκτονήσουν. Το γλουταμινικό οξύ είναι ένα αμινοξύ το οποίο στέλνει σήματα μεταξύ των νευρικών κυττάρων και θεωρείται εδώ και καιρό ως ένα από τα ύποπτα χημικά αίτια τα οποία προκαλούν κατάθλιψη.

Οπότε αν δεν το βρούμε από το HAARP, θα το βρούμε από τις τροφές, σωσμός δεν υπάρχει. Ή θα μας πιάσει να κλαίμε και να γελάμε ασταμάτητα, ή κανένα ALS ή τάση αυτοκτονίας.

Και καπάκι σε όλα αυτά, έρχεται το «χάπενιγκ» που λέγεται μπουγέλωμα! Αυτών που τρώνε ακριβή οργανική τροφή, που έχουν 24/7 υψηλού επιπέδου ιατρική φροντίδα, που κοντεύουν να φτάσουν στην αθανασία με άνομες γηριατρικές πρακτικές (αιμοδοσία νέων), που ελέγχουν τις τύχες του 99% των λαών τους οποίους θεωρούν παιδιά κατώτερου θεού αφού δεν ανήκουν στο δικό τους κύκλο. Και τα παπαγαλάκια το προβάλουν και οι ανεγκέφαλοι επαναλαμβάνουν.

Ευτυχώς όμως, είμαστε σε περίοδο "αφύπνισης" και είναι μη αναστρέψιμη, όσο κι αν το προσπαθήσουν. Και σύντομα, ίσως μετά από κάποιο πόνο ακόμα και απώλειες, αυτή η ελίτ θα βρεθεί στους κουβάδες μέσα που τώρα χρησιμοποιούν για το μπουγέλωμα και μετά... ωπ!! στα σκουπίδια της Ανθρώπινης Ιστορίας....


Βίντεο: Η καταστρορυ των νεοναζιστών του ουκρανικού τάγματος Aydar




Βίντεο με την εξόντωση του Τάγματος Εθνοφυλακής "Aydar" που στελεχωνόταν από νεοναζιστές του Δεξιού Τομέα ανέβασαν οι δυνάμεις της Νέας Ρωσίας.
 
Τo περιβόητο για διάπραξη εγκλημάτων πολέμου τάγμα της ουκρανικής Εθνοφρουράς "Aydar" το οποίο αποτελούνταν από νεοναζί του Δεξιού Τομέα καταστράφηκε ολοσχερώς.
 
To Τάγμα αποτελούνταν από 300 νεοναζί του Δεξιού Τομέα.
 
Οι άντρες του κατηγορούνταν για σωρεία εγκλημάτων πολεμου, και ο αρχηγός τους είχε επικυρηχθεί, καθώς υπό τις διαταγές του είχαν πεθάνει βασανιζόμενοι άντρες, γυναίκες και παιδιά, όπως και γέροντες.
 
Το τάγμα "Aydar" δρούσε στην περιοχή του Ντόνμπας, και περικυκλώθηκε μαζί με άλλα τάγματα κατά την διάρκεια της απόλυτα επιτυχημένης και συντονισμένης αντεπίθεσης των ρωσόφωνων.
 
Στο μεταξύ σκληρές μάχες διεξάγονται το αεροδρόμιο του Λουγκάνσγκ όπου μονάδα ουκρανών αλεξιπτωτιστών συγκρούεται με τα άρματα μάχης των ρωσόφωνων όπως ανακοίνωσε ουκρανός στρατιωτικός εκπρόσωπος.
 
«Σήμερα συνεχίζονται οι μάχες ανάμεσα σε ουκρανούς αλεξιπτωτιστές και μονάδα "ρωσικών αρμάτων μάχης" για την υπεράσπιση του αεροδρομίου του Λουχάνσκ», ανακοίνωσε ο Λεονίντ Ματιούχιν στη σελίδα του στο Facebook.
 
Η αλήθεια είναι ότι αυτή η μονάδα είναι εντελώς αποκομμένη, δεν μπορεί να εφοδιαστεί, και δεν αναμένεται να αντέξει για πολύ.
 
To video που ακολουθεί έχει πολύ σκληρές εικόνες.
 
 

Oι τελευταίοι αντάρτες του ΔΣΕ Ικαρίας

 Oι τελευταίοι αντάρτες του ΔΣΕ Ικαρίας



Πέντε Ικαριώτες και τέσσερις (στην αρχή τρεις) εξόριστοι έμειναν στα βουνά της Ικαρίας. Οι πέντε Ικαριώτες ήταν: ο Γιάννης Δημ. Τσερμέγκας απ΄το Μαυράτο, ο Στράτος Ξεν. Τσαμπής απ΄το Χρυσόστομο, ο Αντώνης Ζαχ. Καλαμπόγιας απ΄το Μονοκάμπι, ο Στέφανος Νικ. Παπαγεωργάκης απ΄το Μαυράτο και ο Φίλιππος Ιωάννη Μαυρίκης απ΄ το Μαυρικάτο. Οι εξόριστοι ήταν ο Κώστας Λίτσας απ΄το Μαρούσι Αττικής, ο Μήτσος Μπάφας απ΄το Βαθύπεδο Ιωαννίνων, ο Βασίλης Φρουζές απ΄το Βόλο και ο Χαράλαμπος Γκότζος απ΄την Ήπειρο. Αυτοί ήταν που κράτησαν ψηλά τη σημαία της νήσου Ικαρίας μέχρι που φύγανε το 1955. Έξι χρόνια έμειναν στα βουνά της Ικαρίας και με τέλος καλό. Αντιμετώπιζαν σοβαρούς κινδύνους, από που να γλυτώσουν; Από τα αποσπάσματα που είχαν εξαπολύσει ένα άγριο κυνηγητό; από τις ενέδρες; από την πείνα; απ΄τις κακοκαιρίες; βοριάδες, καταιγίδες και χιόνια; απ΄τους αρουραίους και τα φίδια που τρύπωναν στα καταφύγια; Οι αντάρτες χωρίστηκαν σε τρεις περιοχές για να είναι κοντά στις οργανώσεις. Και ήταν: Περιοχή Αγ. Κηρύκου, οι Τσερμέγκας - Παπαγεωργάκης. Περιοχή Ευδήλου, Μεσαριάς, Καραβοστάμου, Αράθουσας, Χρυσοστόμου, Μαγγανίτη, με βάση το Δρούτσουλα, οι Τσαμπής - Λίτσας. Περιοχή Ραχών, πέρα Μεριάς, Πάπα, οι Καλαμπόγιας, Μπάφας, Μαυρίκης. Δημιούργησαν ένα πολύ καλό δίκτυο οργανώσεων και πληροφοριών, που μπορούσαν να παρακολουθούν κάθε κίνηση των αποσπασμάτων.

Προσφέρθηκαν από μόνα τους και παιδιά που παρακολουθούσαν αποσπάσματα, ανέβαιναν σε δέντρα κι έβλεπαν, έμπαιναν και στα καφενεία δήθεν να παίξουν και άκουγαν τις κουβέντες χωροφυλάκων και τις μετέφεραν στους γονείς τους, με αποτέλεσμα οι αντάρτες να είναι πολύ προσεκτικοί στις κινήσεις τους και να αποφεύγουν τις ενέδρες. Υπήρχαν φορές που η ζωή τους κρεμόταν από μία κλωστή. Μια φορά ήταν χωροφύλακες πάνω σ΄ένα βράχο που κάτω από αυτόν ήταν κρυμμένοι αντάρτες. (γνωστό σήμερα ως Ανταρτοσπηλιά). Και στις εκλογές που έγιναν, βοήθησαν όσο μπορούσαν. Στις 5 Μάρτη 1950 έγιναν βουλευτικές εκλογές. Οι ΕΑΜ δυνάμεις έλαβαν μέρος με τον τίτλο {Δημοκρατική Παρά-ταξη (Δ.Π)}, που ιδρύθηκε στις 4 Φλεβάρη 1950. Πήρε 163.824 ψήφους και 18 έδρες. Στις 15 Απρίλη 1951 έγιναν οι πρώτες Δημοτικές και Κοινοτικές εκλογές, οι αριστερές δυνάμεις είχαν μεγάλες επιτυχίες στην Ικαρία. Οι αντάρτες όμως δεν μπορούσαν να μείνουν άλλο στο βουνό. κινδύνευαν συνέχεια και άρχισαν οι σκέψεις να φύγουν.

Σ΄ένα πρωτοχρονιάτικο τραπέζι - γλέντι στα Μαντριά (Πρωτοχρονιά του 1950 με το παλιό ημερολόγιο) κάποιος απ΄τους νόμιμους συντρόφους τους ρώτησε αν σκέπτονται να φύγουν από την Ικαρία. Δεν απέρριψαν την ιδέα. Ήταν εκεί κι ένας που είχε καΐκι και προσφέρθηκε να βοηθήσει. Πήγαν στο Μοναστήρι, βρήκαν τον Χαράλαμπο Γκότζο και τους έδωσε το {καλώς έχειν}, ζητώντας τους όμως να τον πάρουν μαζί τους. Έτσι άνοιξε ο δρόμος για το φευγιό. Ο Τσαμπής ανέλαβε και βρήκε τον άνθρωπο που είχε το καΐκι, του έδωσαν χρήματα για να φτιάξει τη μηχανή, βρήκαν και τον πλοίαρχο και μετά από πολύ καιρό ορίστηκε η συνάντηση για την αναχώρηση στην Αρμενόπλακα (μετά την Πλαγιά και πριν το Μαγγανίτη η οποία δεν έγινε ποτέ. Έπειτα μάθανε από τον ιδιοκτήτη του καϊκιού ότι ο πλοίαρχος του την έσκασε και ότι θα τους επέστρεφε τα χρήματα πράγμα το οποίο δεν έγινε ποτέ. Ο πλοίαρχος αργότερα βρέθηκε στην Αμερική και το κόμμα τον διέγραψε από μέλος. Και άδοξα τελείωσε η πρώτη απόπειρα. Και πέρασαν οι χρονιές 51-52-53 με πιέσεις στον κόσμο της Ικαρίας, ξύλο, φυλακίσεις, εξορίες, χωρίς κανένα αποτέλεσμα για τον εντοπισμό των ανταρτών. Στην Ικαρία δεν έπαψαν αυτά τα χρόνια οι προσπάθειες για απόδραση των ανταρτών για να γλιτώσουν και αυτοί μα και οι Ικαριώτες από το κυνηγητό και την τρομοκρατία. Την 25η Μαρτίου 1954 έγινε το ταξίδι αυτό από τον Πάπα (Καρκινάγρι). Τους πήγε βενζίνα στην Τήνο και από ΄κει  τράβηξε ο καθένας το δρόμο του όπως είχαν συμφωνήσει.



ΝΑΤΟΪΚΗ ΔΥΝΑΜΗ ΥΨΗΛΗΣ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑΣ Δημιουργούν «αιχμή του δόρατος» ενάντια στους λαούς

ΝΑΤΟΪΚΗ ΔΥΝΑΜΗ ΥΨΗΛΗΣ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑΣ
Δημιουργούν «αιχμή του δόρατος» ενάντια στους λαούς
Τους άξονες του «Σχεδίου Ετοιμότητας Δράσης» για επεμβάσεις όπου Γης περιέγραψε ο γγ του ΝΑΤΟ ενόψει της Συνόδου Κορυφής της λυκοσυμμαχίας



«Η παρουσία του ΝΑΤΟ στην Ανατολική Ευρώπη θα πρέπει να γίνει πιο ορατή, για όσο διάστημα χρειαστεί», δήλωσε ο Α. Φ. Ράσμουσεν, επιβεβαιώνοντας την όξυνση των ενδοϊμπεριαλιστικών ανταγωνισμών στο έδαφος της Ευρώπης
Τη δημιουργία ΝΑΤΟικής δύναμης κρούσης, «πολύ υψηλής ετοιμότητας», με ικανότητα ανάπτυξης και στρατιωτικής επέμβασης μέσα σε ελάχιστες μέρες σε οποιοδήποτε σημείο του πλανήτη την «καλούν» τα συμφέροντα των ευρωατλαντικών μονοπωλίων, προανήγγειλε ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ, Αντερς Φογκ Ράσμουσεν, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε χτες, ενόψει της Συνόδου Κορυφής της ιμπεριαλιστικής λυκοσυμμαχίας που πραγματοποιείται στις 4 και 5 Σεπτέμβρη στην Ουαλία. Επιβεβαιώνοντας μάλιστα την επικίνδυνη για τους λαούς όξυνση των ενδοϊμπεριαλιστικών αντιθέσεων για τα μερίδια των αγορών και των πλουτοπαραγωγικών πηγών, μέσα στο έδαφος της ίδιας της Ευρώπης, ο Α. Φ. Ράσμουσεν ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «η παρουσία του ΝΑΤΟ στην Ανατολική Ευρώπη θα πρέπει να γίνει πιο ορατή, για όσο διάστημα χρειαστεί».
«Η Σύνοδος Κορυφής στην Ουαλία θα λάβει χώρα σε έναν κόσμο που έχει αλλάξει (...) Αρα αναμένω να είναι μια κρίσιμη σύνοδος στην ιστορία του ΝΑΤΟ», ισχυρίστηκε ο Α. Φ. Ράσμουσεν, προσθέτοντας ότι «είναι μια εποχή πολλαπλών κρίσεων σε μια σειρά από μέτωπα. Στα ανατολικά η Ρωσία επεμβαίνει απροκάλυπτα στην Ουκρανία. Στο νότο, βλέπουμε την αυξανόμενη αστάθεια, με εύθραυστα κράτη, άνοδο του εξτρεμισμού και θρησκευτικές διαμάχες».
Σχέδια ενίσχυσης της ΝΑΤΟικής «Δύναμης Αντίδρασης»
Επιβεβαιώνοντας εξάλλου τα σχέδια ενίσχυσης της ιμπεριαλιστικής επιθετικότητας του ΝΑΤΟ σε κάθε σημείο του πλανήτη, ο γγ της λυκοσυμμαχίας ανέφερε ότι «οι κρίσεις που αντιμετωπίζουμε φτάνουν πολύ μακριά από τα σύνορά μας. Γι' αυτό και η προσέγγισή μας για τα θέματα ασφάλειας φτάνει πέρα από τα σύνορά μας επίσης». Σε αυτό το πλαίσιο, πρόσθεσε, στη Σύνοδο Κορυφής στην Ουαλία «θα συμφωνήσουμε σε ένα Σχέδιο Ετοιμότητας Δράσης (Readiness Action Plan), έτσι ώστε να κάνουμε το ΝΑΤΟ πιο ευκίνητο από ποτέ». Το σχέδιο αυτό, ανέφερε χαρακτηριστικά, «θα απαντά στην επιθετική συμπεριφορά της Ρωσίας, αλλά και θα εξοπλίζει τη Συμμαχία ώστε να απαντά σε όλες τις προκλήσεις ασφάλειας, οπουδήποτε και αν αυτές προκύπτουν».
Σε αυτό το πλαίσιο, ο Α. Φ. Ράσμουσεν ανακοίνωσε την ενίσχυση της ήδη υπάρχουσας «Δύναμης Αντίδρασης» της λυκοσυμμαχίας, μέσα από τη δημιουργία «αυτού που θα αποκαλούσα μια αιχμή του δόρατος μέσα στη Δύναμη Αντίδρασης του ΝΑΤΟ, μια δύναμη πολύ υψηλής ετοιμότητας, ικανή να αναπτύσσεται σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα».
«Αυτή η αιχμή του δόρατος», πρόσθεσε, «θα παρέχεται κυκλικά από τους Συμμάχους και θα αποτελείται από αρκετές χιλιάδες στρατιώτες, έτοιμους να ανταποκριθούν όπου απαιτείται, με στήριξη αεροπορικών, ναυτικών και ειδικών δυνάμεων». Ο γγ του ΝΑΤΟ δεν έδωσε περισσότερες πληροφορίες για το ακριβές μέγεθος της δύναμης, ωστόσο σύμφωνα με ΝΑΤΟική πηγή που επικαλούνται οι «Financial Times» σχεδιάζεται να αποτελείται από 4.000 στρατιώτες με δυνατότητα ανάπτυξης εντός 48 ωρών.
Σε κάθε περίπτωση, στόχος της λυκοσυμμαχίας είναι, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο Α. Φ. Ράσμουσεν, η δύναμη αυτή «να ταξιδεύει ελαφρά, αλλά να χτυπά δυνατά» (travel light, strike hard). Για να γίνει δυνατό κάτι τέτοιο, πρόσθεσε, «θα απαιτηθούν υποδομές υποδοχής σε ΝΑΤΟικά εδάφη και προτοποθετημένος εξοπλισμός και προμήθειες», καθώς και «πιθανές αναβαθμίσεις σε εθνικές υποδομές, οι οποίες μπορεί να περιλαμβάνουν αεροδρόμια και λιμάνια που θα μπορούν να υποστηρίξουν περαιτέρω ενισχύσεις, αν αυτό απαιτηθεί».
Στο πλαίσιο του «Σχεδίου Ετοιμότητας Δράσης», ο Α. Φ. Ράσμουσεν πρόσθεσε ότι θα περιλαμβάνεται και «η αναβάθμιση της συλλογής και διαμοιρασμού πληροφοριών», καθώς και «η ενίσχυση του προγράμματος εκπαίδευσης με περισσότερες ασκήσεις, περισσότερων τύπων, σε περισσότερα μέρη, πιο συχνά».
Επανερχόμενος εξάλλου στο ζήτημα της αύξησης των στρατιωτικών δαπανών από τα κράτη - μέλη του ΝΑΤΟ, ο γγ της λυκοσυμμαχίας ανέφερε ότι «η ετοιμότητα δράσης απαιτεί πόρους, άρα στην Ουαλία περιμένω μια δέσμευση στην αύξηση των αμυντικών επενδύσεων καθώς οι οικονομίες μας ανακάμπτουν».
Να σημειωθεί ότι, παράλληλα με όσα ανακοίνωσε χτες ο Α. Φ. Ράσμουσεν για την «αιχμή του δόρατος» της ιμπεριαλιστικής λυκοσυμμαχίας, σε δημοσίευμά τους την περασμένη Παρασκευή οι «Financial Times» έκαναν λόγο για σχέδιο της Βρετανίας και άλλων 6 χωρών της βόρειας Ευρώπης και της Βαλτικής (Δανία, Νορβηγία, Ολλανδία, Λετονία, Εσθονία, Λιθουανία) για δημιουργία ΝΑΤΟικής δύναμης ταχείας αντίδρασης, μεγέθους τουλάχιστον 10.000 στρατιωτών, με δυνατότητα ταχείας ανάπτυξης και πραγματοποίησης συχνών και τακτικών ασκήσεων. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η εν λόγω δύναμη θα διαθέτει στρατό ξηράς, αεροπορία και ναυτικό και θα τελεί υπό βρετανική διοίκηση, ενώ αναφέρεται ότι οι σχετικές ανακοινώσεις αναμένεται να γίνουν από τον Βρετανό πρωθυπουργό, Ντ. Κάμερον, στην προσεχή Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ στην Ουαλία.
Παραπέρα διείσδυση σε Βαλκάνια και Ανατολική Ευρώπη
Την ίδια ώρα, την πρόθεση του ΝΑΤΟ για πιο ενεργή και άμεση εμπλοκή στην κρίση της Ουκρανίας, καθώς και συνολικότερα για παραπέρα διείσδυση στα Βαλκάνια και την Ανατολική Ευρώπη, σε σύγκρουση με τις αντίστοιχες επιδιώξεις των ρωσικών μονοπωλίων, επιβεβαιώνουν οι χτεσινές δηλώσεις του Α. Φ. Ράσμουσεν σε σχέση με το ενδεχόμενο ένταξης της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ: «Κατανοώ ότι η τρέχουσα πολιτική ηγεσία στο Κίεβο σκοπεύει, μετά τις βουλευτικές εκλογές στην Ουκρανία, το νέο Κοινοβούλιο να αλλάξει τη νομοθεσία σχετικά με το καθεστώς του αδέσμευτου κράτους», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Στο πρόγραμμα της Συνόδου Κορυφής της Ουαλίας εξάλλου, εκτός από τη συνεδρίαση της Επιτροπής ΝΑΤΟ - Ουκρανίας το απόγευμα της Πέμπτης, με τη συμμετοχή του Ουκρανού Προέδρου, Π. Ποροσένκο, το μεσημέρι της ίδιας μέρας θα πραγματοποιηθεί συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών των κρατών - μελών της λυκοσυμμαχίας με τους ομολόγους τους από τις 4 υποψήφιες προς ένταξη στο ΝΑΤΟ χώρες (Γεωργία, Μαυροβούνιο, Βοσνία - Ερζεγοβίνη, ΠΓΔΜ).
Με τα μπούνια στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς
Στο πλαίσιο της προσπάθειας της ελληνικής αστικής τάξης να αναβαθμίσει τη θέση της στην περιοχή, αναλαμβάνοντας ενεργό ρόλο στους επικίνδυνους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, η ελληνική κυβέρνηση συνεχίζει τις αλλεπάλληλες επαφές της, ενόψει και της ΝΑΤΟικής Συνόδου Κορυφής. Σε αυτό το πλαίσιο, ο υπουργός Εθνικής Αμυνας, Δ. Αβραμόπουλος, συναντήθηκε χτες στο υπουργείο Αμυνας με τον Βρετανό πρέσβη στην Ελλάδα, Τζον Κίτμερ. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΥΠΕΘΑ, «κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν αμυντικά θέματα ενόψει της επερχόμενης Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ στην Ουαλία».
Πριν από λίγες μέρες, άλλωστε, ο Δ. Αβραμόπουλος συναντήθηκε στις ΗΠΑ με τον Αμερικανό ομόλογό του, Τσακ Χέιγκελ και σύμφωνα με πληροφορίες συζητήθηκαν τα αιτήματα των ΗΠΑ για στάθμευση μη επανδρωμένων αεροσκαφών σε ελληνικά αεροδρόμια, καθώς και η επέκταση αρμοδιοτήτων δομών όπως η βάση της Σούδας. Οι σχεδιασμοί αυτοί προφανώς δεν είναι καθόλου άσχετοι με τα όσα ανέφερε, όπως σημειώσαμε παραπάνω, ο Α. Φ. Ράσμουσεν για «αναβαθμίσεις σε εθνικές υποδομές» και «προτοποθετημένο εξοπλισμό» σε «υποδομές υποδοχής σε ΝΑΤΟικά εδάφη», ενώ η δήλωση του Δ. Αβραμόπουλου από τις ΗΠΑ ότι συζητήθηκε «ο γεωστρατηγικός ρόλος της Ελλάδας ως νησίδας σταθερότητας και ασφάλειας στην ευρύτερη περιοχή, αλλά και ο ρόλος που η Ελλάδα μπορεί να αναλάβει στο όνομα της διεθνούς νομιμότητας» επιβεβαιώνει τη βούληση της ελληνικής αστικής τάξης να μπει ακόμα πιο βαθιά σε αυτούς τους σχεδιασμούς.

ΟΥΚΡΑΝΙΑ Σφοδρές μάχες με υποχώρηση των δυνάμεων του Κιέβου

ΟΥΚΡΑΝΙΑ
Σφοδρές μάχες με υποχώρηση των δυνάμεων του Κιέβου
Συνέχεια στο διπλωματικό παζάρι στο Μινσκ και των απειλών ΝΑΤΟ και ΕΕ κατά της Ρωσίας



Κάτοικοι του Ντονέτσκ στα καταφύγια
ΝΤΟΝΕΤΣΚ.--
Οξύνεται η αντιπαράθεση και ανεβαίνουν οι τόνοι ανάμεσα στην αντιδραστική κυβέρνηση του Κιέβου, την ΕΕ, το ΝΑΤΟ και τις ΗΠΑ, από τη μια, και την καπιταλιστική Ρωσία, από την άλλη, την ίδια ώρα που συνεχίζονται οι σφοδρές μάχες στις περιοχές του Ντονέτσκ, του Λουγκάνσκ και την πόλη της Μαριούπολης. Συνεχείς βομβαρδισμοί σημειώθηκαν το Σαββατοκύριακο στην πόλη του Ντονέτσκ, ενώ χτες σημειώνονταν συγκρούσεις του ουκρανικού στρατού και των ρωσόφωνων πολιτοφυλάκων γύρω από το αεροδρόμιο του Λουγκάνσκ, ενώ οι τελευταίοι ισχυρίζονται ότι έχουν αιχμαλωτίσει 700 στρατιώτες.
Βυθίστηκε πλοίο του ουκρανικού ναυτικού στην Αζοφική Θάλασσα
Στο μέτωπο των μαχών στην ίδια την Ουκρανία, οι ουκρανικές δυνάμεις ανακοίνωσαν τη βύθιση ενός περιπολικού σκάφους τους στην Αζοφική Θάλασσα, την Κυριακή, επίθεση που αποδίδουν στους ρωσόφωνους πολιτοφύλακες. Οκτώ ναύτες είναι οι τραυματίες και αγνοούνται άλλοι 2. Το ανακοινωθέν του στρατού σημειώνει χαρακτηριστικά: «Επειτα από ανάλυση της κατάστασης, πιστεύουμε ότι η επίθεση προήλθε από το σύστημα πυροβολικού, αλλά ακόμη δεν γνωρίζουμε τον τόπο από όπου προήλθαν τα πυρά».
Η αντιδραστική κυβέρνηση του Κιέβου αναγκάστηκε να παραδεχτεί ότι τις τελευταίες μέρες υπάρχει σημαντική υποχώρηση των δυνάμεων κάτι που απέδωσε στη «συμμετοχή Ρώσων στρατιωτών στις μάχες». Είπε χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος της Ουκρανίας Πέτρο Ποροσένκο:

Ουκρανοί στρατιώτες περισυλλέγουν τη σορό συναδέλφου τους, και τον τραβάνε με καλώδια φοβούμενοι μην είναι παγιδευμένος με εκρηκτικά
«Ευθεία και ανοικτή σύγκρουση έχει εξαπολυθεί κατά της Ουκρανίας από γειτονικό κράτος. Αυτό έχει μεταβάλει την κατάσταση στη ζώνη των συγκρούσεων κατά ριζικό τρόπο». Επίσης, προανήγγειλε ότι έπειτα από τις ήττες που υπέστησαν οι κυβερνητικές δυνάμεις θα υπάρξουν αλλαγές προσώπων στα ανώτατα κλιμάκια των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων.
Αιματοκύλισμα και διαπραγματεύσεις στο Μινσκ
Την ώρα που συνεχίζεται το αιματοκύλισμα του ουκρανικού λαού στα Ανατολικά, χτες πραγματοποιήθηκε στο Μινσκ της Λευκορωσίας η λεγόμενη «ομάδα επαφής» για την Ουκρανία, με εκπροσώπους της κυβέρνησης του Κιέβου, της Ρωσίας, του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη, ενώ αναμενόταν να πάρουν μέρος για πρώτη φορά και εκπρόσωποι των ρωσόφωνων πολιτοφυλακών. Για αυτές τις συνομιλίες, ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, Σεργκέι Λαβρόφ, δήλωσε ότι οι ουκρανικές δυνάμεις πρέπει να αποσυρθούν από θέσεις από τις οποίες μπορούν να πλήξουν μη στρατιωτικούς στόχους στην ανατολική Ουκρανία και ότι οι σημερινές συνομιλίες της «ομάδας επαφής» για την Ουκρανία στο Μινσκ πρέπει να έχουν ως στόχο την επίτευξη άμεσης και άνευ όρων εκεχειρίας στην ανατολική Ουκρανία. «Υπολογίζω πολύ στο ότι οι σημερινές συνομιλίες θα αφιερωθούν πάνω από όλα στο στόχο της επίτευξης συμφωνίας για άμεση και άνευ όρων εκεχειρία», είπε ο Λαβρόφ απευθυνόμενος σε φοιτητές στη Μόσχα.
Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών δήλωσε επίσης ότι η Μόσχα δεν πρόκειται να πραγματοποιήσει στρατιωτική επέμβαση στην Ουκρανία. «Δεν θα υπάρξει στρατιωτική επέμβαση, τασσόμαστε υπέρ της ειρηνικής διευθέτησης της σοβαρής αυτής κρίσης, αυτής της τραγωδίας», είπε.
Ο πρόεδρος, δε, της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν σε τηλεοπτική συνέντευξή του την Κυριακή έκανε αναφορές σχετικά με την ανάγκη συζητήσεων μεταξύ των δύο πλευρών στην Ουκρανία, για το πώς πρέπει να είναι η «πολιτική και κρατική οντότητα ώστε να γίνονται σεβαστά τα δικαιώματα των πολιτών που μένουν στην περιοχή». Αυτές οι δηλώσεις εμφανίστηκαν από δυτικά ΜΜΕ ως παρέμβαση για «ανεξάρτητο κράτος στα ανατολικά» κάτι που όπως διευκρινίστηκε αργότερα δεν ισχύει και ο εκπρόσωπος Τύπου της ρωσικής προεδρίας Ντμίτρι Πεσκόφ, υποστήριξε ότι θέση της Ρωσίας είναι ότι «οι περιοχές της ανατολικής Ουκρανίας πρέπει να παραμείνουν τμήμα της χώρας» και χαρακτήρισε τη διένεξη «εγχώρια».
Κυρώσεις της ΕΕ και απάντηση της Ρωσίας
Ο Πρόεδρος της Ρωσίας, πάντως, επανήλθε χτες και μετά την απειλή νέων κυρώσεων που αποφάσισε η Σύνοδος Κορυφής της ΕΕ, λέγοντας ότι οι ηγέτες της ΕΕ «κλείνουν τα μάτια» στις στρατιωτικές ενέργειες των ουκρανικών δυνάμεων που βάλλουν κατά αμάχων. Οι ουκρανικές δυνάμεις «πλήττουν ευθέως κατοικημένες συνοικίες», είπε και «δυστυχώς, πολλές χώρες, ανάμεσά τους και ευρωπαϊκές, προτιμούν να το αγνοούν», και κατηγόρησε την κυβέρνηση του Κιέβου ότι αρνείται την έναρξη «πολιτικού διαλόγου» με τους ρωσόφωνους του ανατολικού τμήματος της χώρας.
Απευθυνόμενος στις ΗΠΑ και την ΕΕ σχετικά με τις νέες κυρώσεις, είπε χαρακτηριστικά: «Ελπίζω ότι η κοινή λογική θα επικρατήσει και ότι θα ενεργήσουμε κατά κανονικό και σύγχρονο τρόπο, και ότι, ούτε εμείς ούτε οι εταίροι μας, θα υποστούν το κόστος αυτών των αμοιβαίων χτυπημάτων».
Για το ίδιο θέμα, η Γερμανίδα καγκελάριος, Αγκελα Μέρκελ, παραδέχτηκε ότι η επιβολή περαιτέρω κυρώσεων στη Ρωσία ενδεχομένως να πλήξει τη γερμανική οικονομία, αλλά είπε ότι «δεν αποτελεί επιλογή» η αδράνεια απέναντι στην επιθετικότητα της Μόσχας εναντίον της Ουκρανίας. «Εχω δηλώσει, σημείωσε, ότι οι κυρώσεις πιθανόν θα έχουν συνέπειες και για τις γερμανικές εταιρείες. Αλλά πρέπει να πω ότι υπάρχουν συνέπειες και όταν επιτρέπεται σε κάποιον να μετακινεί τα σύνορα στην Ευρώπη και να επιτίθεται σε άλλες χώρες με τα στρατεύματά του».
Στο ίδιο κλίμα, ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάγερ είπε χαρακτηριστικά: «Δεν μπορούμε να αποκλείσουμε το ενδεχόμενο η Ρωσία να αναγκαστεί να δημιουργήσει χερσαίες συνδέσεις, οι οποίες θα επιτρέψουν τον ανεφοδιασμό του πληθυσμού της Κριμαίας από τη Ρωσία», και συνέχισε «πιθανοί ρωσικοί ισθμοί ή χερσαίοι διάδρομοι θα ήταν εντελώς αντίθετοι με το διεθνές δίκαιο και καταδικαστέοι όπως η προσάρτηση της Κριμαίας από τη Ρωσία».
Αναφερόμενος στις τελευταίες εξελίξεις είπε επίσης «δεν έχουμε φτάσει ακόμη στο τελευταίο στάδιο της κλιμάκωσης», δηλαδή «στην άμεση αντιπαράθεση μεταξύ της Ουκρανίας και της Ρωσίας», κάτι που «πρέπει να αποφύγουμε με κάθε τρόπο».
Το ΝΑΤΟ προετοιμάζεται
Ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Αντερς Φογκ Ράσμουσεν δήλωσε χθες ότι αναμένει οι ηγέτες της Ουκρανίας, δηλαδή η αντιδραστική κυβέρνηση που στηρίζει η λυκοσυμμαχία και τη στηρίζουν εθνικιστικές και φασιστικές δυνάμεις, μετά τις εκλογές στις 26 Οκτώβρη να κάνουν το βήμα να καταργήσουν το καθεστώς του αδέσμευτου κράτους, βήμα που μπορεί να οδηγήσει στην ένταξη της χώρας στο ΝΑΤΟ.
Παράλληλα ο Ράσμουσεν επεσήμανε ότι το ΝΑΤΟ θα φροντίσει ώστε χιλιάδες στρατιώτες να μπορούν να αναπτυχθούν πολύ γρήγορα στην ανατολική Ευρώπη, ώστε να είναι «πιο ορατοί» και να «χτυπούν σκληρά», αν είναι απαραίτητο με βάση το σχέδιο άμεσης αντίδρασης (RAP).
Ο Πολωνός πρωθυπουργός, Ντόναλντ Τουσκ, που θα διαδεχθεί τον Βαν Ρομπάι στην προεδρία του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, προειδοποίησε χτες για τον κίνδυνο ενός πολέμου «όχι μόνο στην ανατολική Ουκρανία», και μάλιστα το έκανε σε ομιλία του με την ευκαιρία της 75ης επετείου από την επίθεση της Γερμανίας εναντίον της Πολωνίας. Ετσι, κάλεσε ανοιχτά το ΝΑΤΟ να αποφασίσει συγκεκριμένα μέτρα και μάλιστα στην επικείμενη αυτή τη βδομάδα Σύνοδο στην Ουαλία.
Η Κίνα, από την πλευρά της, αντιτάχθηκε στην επιβολή περαιτέρω κυρώσεων σε βάρος της Ρωσίας, κρίνοντας ότι η πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Ενωσης να προετοιμάσει νέα μέτρα απλώς και μόνο θα περιπλέξει την κρίση. «Μια πολιτική λύση είναι ο μόνος δρόμος για την έξοδο από την κρίση, οι κυρώσεις δε θα βοηθήσουν να επιλυθούν τα θεμελιώδη προβλήματα στην Ουκρανία», είπε ο εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών Τσιν Γκανγκ και πρόσθεσε: «Μπορεί να δημιουργήσει νέους, πιο περίπλοκους παράγοντες».

TOP READ