7 Αυγ 2014

ΗΠΑ-ΙΣΡΑΗΛ-ΕΕ εσφαξαν 419 παιδια στη Γάζα και.....

Η ανθρωπιστική τραγωδία στη Γάζα σε αριθμούς


Την έκταση της ανθρωπιστικής τραγωδίας στη Γάζα αποκαλύπτει ειδική έκθεση της διπλωματικής αντιπροσωπείας της Παλαιστίνης στην Αθήνα για τις συνέπειες από τις επιθέσεις του Ισραήλ.
Τα στοιχεία (για τα διάστημα 8 Ιουλίου – 5 Αυγούστου) είναι αποκαλυπτικά:
-         Νεκροί Παλαιστίνιοι: 1.875
-         Τραυματίες Παλαιστίνιοι: 9.567
-         Κατεστραμμένα κτίρια: 5.930
-         Μερικώς κατεστραμμένα κτίρια: 4.820
-         Σπίτια που υπέστησαν ζημιές: 32.150
-         Σχολεία που υπέστησαν ζημιές: 141
-         Νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας που υπέστησαν ζημιές: 17 νοσοκομεία και 7 κλινικές έχουν υποστεί ζημιές, 10 νοσοκομεία και 44 κλινικές έκλεισαν, 22 ασθενοφόρα υπέστησαν ζημιές, 83 υπάλληλοι στον κλάδο της υγείας τραυματίστηκαν, 19 σκοτώθηκαν μετά τους ισραηλινούς βομβαρδισμούς
-         Επιθέσεις σε θρησκευτικούς χώρους: 46 τζαμιά δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν και 140 έχουν υποστεί ζημιές. Δέκα μουσουλμανικά κοιμητήρια υπέστησαν επιθέσεις. Δύο εκκλησίες και ένα χριστιανικό κοιμητήριο υπέστησαν ζημιές
-         Περισσότεροι από 485.000 άνθρωποι απομακρύνθηκαν από τις εστίες τους (σχεδόν το 1/3 του συνολικού πληθυσμού της Γάζας) – 1.700.000 άνθρωποι (ο συνολικός πληθυσμός της Λωρίδας της Γάζας) έχουν επηρεαστεί από την καταστροφή των υποδομών ηλεκτρισμού και νερού
«Η ισραηλινή αδιαφορία για τις ζωές των Παλαιστινίων είχαν σαν αποτέλεσμα εκατοντάδες θανάτους. Αντί να μάθουν από τις παρελθούσες εμπειρίες, κάποιες χώρες έδωσαν το πράσινο φως στις ισραηλινές δυνάμεις να βομβαρδίσουν και να εισβάλουν στη Λωρίδα της Γάζας. Η διεθνής κοινότητα έχει την νομική και ηθική ευθύνη να προστατεύσει τον παλαιστινιακό πληθυσμό που ζει κάτω από την ισραηλινή κατοχή και να αποδώσει ευθύνες στο Ισραήλ για τις σοβαρές παραβιάσεις της διεθνούς νομοθεσίας για τα ανθρώπινα δικαιώματα. Η μη απόδοση ευθυνών θα συνεχίσει να τροφοδοτεί τις αθλιότητες και τα εγκλήματα του Ισραήλ. Η απουσία διεθνούς δράσης θα ενθαρρύνει ένα νέο μακελειό», αναφέρει εξάλλου η σχετική ανακοίνωση.

Πέρασε η τροπολογία που υπαγόρευσαν οι μεγαλοεπιχειρηματίες στα ΜΜΕ

Πέρασε η τροπολογία που υπαγόρευσαν οι μεγαλοεπιχειρηματίες στα ΜΜΕ
Αποχώρησε από τη διαδικασία το ΚΚΕ


Με τις ψήφους των κομμάτων της συγκυβέρνησης το Β' Θερινό Τμήμα της Βουλής «πέρασε», την Τρίτη, την τροπολογία του υπουργείου Επικρατείας, της οποίας οι διατάξεις προβλέπουν νέα προνόμια για τους επιχειρηματικούς ομίλους στα ΜΜΕ, ανοίγουν το δρόμο για συνενώσεις και συγχωνεύσεις, βαθαίνοντας τις μονοπωλιακές καταστάσεις και τον έλεγχο στην ενημέρωση και προωθούν απολύσεις. Η τροπολογία είχε κατατεθεί στο νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας σχετικό με το Ογκολογικό Νοσοκομείο «Αγιοι Ανάργυροι».
Το ΚΚΕ αποχώρησε από την πρώτη στιγμή της συζήτησης, απαιτώντας την απόσυρση της τροπολογίας και ονομαστική ψηφοφορία. Αποχώρησε επίσης και ο ΣΥΡΙΖΑ. Στη διαδικασία παρέμειναν ΔΗΜΑΡ, ΑΝΕΛ και Χρυσή Αυγή. Η ΔΗΜΑΡ ψήφισε κατά, ενώ τα άλλα δύο κόμματα δε συμμετείχαν στη διάρκεια της ψηφοφορίας,
Οι όποιες νομοθετικές βελτιώσεις ανακοίνωσε προχτές ο υπουργός Επικρατείας Δημ. Σταμάτης, σε μία κίνηση ελιγμού, δεν αλλάζουν το αντιδραστικό περιεχόμενο της τροπολογίας που συντάχθηκε κατά παραγγελία των επιχειρηματικών ομίλων των ΜΜΕ.
Συγκεκριμένα πρόκειται για 3 νομοθετικές «βελτιώσεις». Η πρώτη αφορά στην τιμολόγηση των διαφημιζόμενων από τα ΜΜΕ. Οι άλλες δύο είναι η απόσυρση των παραγράφων 2 και 3 του άρθρου 2 που προέβλεπαν το κοινό ελάχιστο προσωπικό των συνενωμένων ΜΜΕ (του νέου ομίλου δηλαδή), έντυπων και ηλεκτρονικών.
Παραμένουν ως έχουν όλα τα άρθρα και οι παράγραφοι που προωθούν τη συγκέντρωση στο χώρο των ΜΜΕ και το διωγμό χιλιάδων εργαζομένων.
Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Νίκος Καραθανασόπουλος κατά τη διαδικασία της συζήτησης στη Βουλή για την τροπολογία τόνισε: «Η κυβέρνηση κατ' εξακολούθηση χρησιμοποιεί την τακτική να φέρνει άσχετες τροπολογίες σε άσχετα νομοσχέδια. Εδώ όμως πρόκειται για μια τεράστια παρέκκλιση η οποία γίνεται γιατί ακριβώς η συγκεκριμένη τροπολογία για τα ΜΜΕ συμβάλλει στην αλλαγή του τοπίου των ΜΜΕ και στην επιδείνωση της θέσης των δημοσιογράφων στα ΜΜΕ. Διευκολύνει τη συγκέντρωση στο χώρο και ενισχύει ακόμη περισσότερο τον έλεγχο της ενημέρωσης και της είδησης. Γι' αυτό ακριβώς το λόγο ως Κοινοβουλευτική Ομάδα ζητάμε την άμεση απόσυρση των συγκεκριμένων τροπολογιών από την κυβέρνηση, αλλά και από το προεδρείο - με βάση και τις τελευταίες συζητήσεις που είχαμε κάνει στη διάσκεψη των προέδρων - τροπολογίες οι οποίες είναι άσχετες με το νομοσχέδιο να μη συζητούνται.
Η κυβέρνηση αναιρεί τις διαδικασίες του αστικού κοινοβουλίου που υπερασπίζεται, γιατί βεβαίως δεν υπάρχει κανένας χαρακτήρας κατ' επειγόντως για τη συζήτηση της συγκεκριμένης τροπολογίας. Αυτό το οποίο είπε ο υπουργός στην τοποθέτησή του είναι ότι θέλει να βάλει τάξη σε μια αγορά η οποία έχει σοβαρά προβλήματα. Από αυτήν την άποψη, τι το καλύτερο από μια οργανωμένη συζήτηση, όπου θα μπορούσαν να συμμετάσχουν όλοι οι ενδιαφερόμενοι φορείς με βάση τις διαδικασίες που προβλέπεται από τον κανονισμό της Βουλής. Αρα, λοιπόν, να έρθει ως κανονικό νομοσχέδιο για να συζητηθεί, γιατί με το συγκεκριμένο νομοσχέδιο αφενός μεν αλλάζει το τοπίο στα ΜΜΕ, συμβάλλει στη συγκέντρωση του χώρου και στον έλεγχο από ελάχιστους ομίλους και ταυτόχρονα επιδεινώνει τις εργασιακές συνθήκες για τους εργαζόμενους στον κλάδο. Επιδεινώνει τα ασφαλιστικά τους δικαιώματα. Γι' αυτό ζητάμε από την κυβέρνηση, εφόσον θέλει να συζητηθούν οι παθογένειες του χώρου και να δώσει λύσεις, να φέρει το συγκεκριμένο νομοσχέδιο ως ξεχωριστό, να αποσύρει τη συγκεκριμένη τροπολογία και να συζητηθούν με βάση τις διαδικασίες που προβλέπονται από τον κανονισμό της Βουλής».
Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ δήλωσε ότι η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ δε νομιμοποιεί με την παρουσία της αυτήν τη διαδικασία γι' αυτό και αποχωρεί από τη συζήτηση, ενώ ζήτησε τη διεξαγωγή ονομαστικής ψηφοφορίας για τη συγκεκριμένη τροπολογία.

ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ Στη Γάζα υπάρχει ιμπεριαλιστική επέμβαση

ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Στη Γάζα υπάρχει ιμπεριαλιστική επέμβαση
Παρέμβαση του βουλευτή του Κόμματος Ν. Καραθανασόπουλου στην Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής


Η δραματική κατάσταση στη Λωρίδα της Γάζας συζητήθηκε την περασμένη Τρίτη στη Διαρκή Επιτροπή Εθνικής Αμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής, όπου υπήρξε και ενημέρωση από την πλευρά του υπουργού Εξωτερικών και αντιπροέδρου της συγκυβέρνησης ΝΔ - ΠΑΣΟΚ Ευάγ. Βενιζέλου, που - όπως αναμενόταν - κινήθηκε στη γνωστή γραμμή των ίσων αποστάσεων από το θύτη και το θύμα.
Την ξεκάθαρη καταδίκη του ΚΚΕ του ιμπεριαλιστικού εγκλήματος του Ισραήλ στη Γάζα, ανέπτυξε ο βουλευτής του Κόμματος, Νίκος Καραθανασόπουλος, που σημείωσε: «Τις εξελίξεις στη Λωρίδα της Γάζας πρέπει να τις δούμε ως κομμάτι ενός ευρύτερου παζλ, το οποίο το συνθέτουν οι ιμπεριαλιστικοί ανταγωνισμοί και οι αντιθέσεις για τον έλεγχο των ενεργειακών πηγών και των δρόμων μεταφοράς. Από αυτήν την άποψη, η "Αραβική Ανοιξη" στη Βόρεια Αφρική και στη Μέση Ανατολή, οι εξελίξεις στη Συρία με την ιμπεριαλιστική επέμβαση, οι εξελίξεις στην Ουκρανία και, βεβαίως, τα τελευταία γεγονότα στη Λωρίδα της Γάζας αναδεικνύουν αυτό το παζλ των εύθραυστων ισορροπιών και της όξυνσης των αντιθέσεων, σε μια περίοδο που γίνεται προσπάθεια να επαναχαραχτούν τα σύνορα και να ελεγχθούν οι αγορές και οι δρόμοι μεταφοράς.
Στη συγκεκριμένη περίπτωση, λοιπόν, εμείς ως ΚΚΕ είμαστε ξεκάθαροι ότι έχουμε να κάνουμε με ένα ιμπεριαλιστικό έγκλημα, αυτό που συμβαίνει σήμερα στο λαό της Γάζας και της Παλαιστίνης, οι αιτίες του οποίου είναι οικονομικές και γεωστρατηγικές. Είναι ο φυσικός ορυκτός πλούτος, είναι η ΑΟΖ της περιοχής, με τα οικόπεδα στη Λωρίδα της Γάζας, που δεν θέλουν οι Ισραηλινοί με τίποτα να περιέλθουν σε αυτήν και να χάσουν την ευκαιρία και είναι η Ενέργεια και οι δρόμοι μεταφοράς. Σε τελική ανάλυση, είναι το ίδιο το καπιταλιστικό σύστημα και το μονοπωλιακό κέρδος και, από αυτήν την άποψη, πρέπει να καταδικαστεί η εγκληματική επιθετικότητα του Ισραήλ χωρίς δεύτερη κουβέντα, να εκφραστεί η αμέριστη αγωνιστική αλληλεγγύη στον αγωνιζόμενο Παλαιστινιακό λαό, η οποία πρέπει να πάρει και έμπρακτα χαρακτηριστικά και βεβαίως να αποκαλυφθεί και να καταδικαστεί ο ρόλος και οι τεράστιες ευθύνες που έχουν οι ΗΠΑ και η ΕΕ. Τη στιγμή που στα λόγια καταδικάζουν οι ΗΠΑ το βομβαρδισμό των σχολείων του ΟΗΕ, την ίδια στιγμή εξοπλίζουν το Ισραήλ, αλλά και η ΕΕ, με τις ιδιαίτερες σχέσεις που έχει αναπτύξει με το Ισραήλ στο πλαίσιο της πολιτικής της γειτονίας.
Ομως, κατά τη γνώμη μας, και η ελληνική κυβέρνηση έχει ευθύνες. Δεν έχει επιδείξει αφωνία. Εχει πάρει έμπρακτα το μέρος του Ισραήλ στη συγκεκριμένη περίπτωση. Από αυτή την άποψη, εδώ πρέπει να δούμε τα ζητήματα που αφορούν τις σχέσεις συνεργασίας που έχει αναπτύξει τα τελευταία χρόνια, ιδιαίτερα έντονα, η ελληνική κυβέρνηση με το κράτος του Ισραήλ, που αφορούν το οικονομικό, το εμπορικό και το στρατιωτικό επίπεδο, με κοινές ασκήσεις προσομοίωσης, αλλά και σχέσεις που εστιάζουν στα επίπεδα της Ενέργειας. Ο ενεργειακός άξονας Ισραήλ - Κύπρου - Ελλάδος και τα "πανηγύρια" της εγχώριας αστικής τάξης γιατί απομονώνεται ο ρόλος της του Τουρκίας, το εμπόριο όπλων, οι κατασκευές και ο τουρισμός βρίσκονται στο επίπεδο αυτών των συμφωνιών.
Τέλος, κατά τη γνώμη του ΚΚΕ, είναι εγκληματική η λογική των ίσων αποστάσεων, ότι φταίει και η "Χαμάς" και το Ισραήλ. Αυτή η λογική της εξίσωσης του θύτη με το θύμα αποθρασύνει το θύτη, δηλαδή το Ισραήλ, απενοχοποιεί τους ιμπεριαλιστικούς κύκλους και, δυστυχώς, δεν την έχει μόνο η επίσημη πολιτική της ΕΕ, αλλά και διάφορες άλλες δυνάμεις στο χώρο της ευρύτερης Αριστεράς, όπως το κατάπτυστο ψήφισμα μιας σειράς νομπελιστών, ακαδημαϊκών και πρώην και νυν ευρωβουλευτών, όπου φιγουράρουν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, της Die Linke και του KEA, που ακριβώς αναπαράγουν αυτήν την επικίνδυνη λογική της ίσης απόστασης ανάμεσα στο θύτη και στο θύμα. Από αυτήν την άποψη, για μας είναι παράλογη η λογική της ανθρωπιστικής κρίσης. Δεν υπάρχει καμία ανθρωπιστική κρίση. Υπάρχει μια ιμπεριαλιστική επέμβαση που γεννά δεκάδες, εκατοντάδες και χιλιάδες θύματα».
Ο Ευάγ. Βενιζέλος είπε χαρακτηριστικά ότι η συγκυβέρνηση κάνει ό,τι και η διεθνής κοινότητα στο ζήτημα της Μέσης Ανατολής. Σημείωσε ότι «σταθερή ελληνική θέση, αλλά και η ευρωπαϊκή είναι μια λύση δύο κρατών που σέβεται το δικαίωμα των Παλαιστινίων στην ύπαρξη ενός παλαιστινιακού κράτους που σέβεται την ύπαρξη του κράτους του Ισραήλ και του δικαιώματός του στην ασφάλεια, που σέβεται τα σύνορα του 1967 και που βεβαίως πρέπει να υποστηριχθεί από όλη τη διεθνή κοινότητα και ιδίως από τον Οργανισμό των Ηνωμένων Εθνών». Δηλαδή η ασφάλεια του Ισραήλ ή το δικαίωμα στην αυτοάμυνα είναι το βασικό. Το γεγονός ότι αποκρύβεται η εγκληματική κατοχή, ο αποκλεισμός και η προσπάθεια στραγγαλισμού του Παλαιστινιακού λαού δείχνει και τις επιλογές που κάνει η ελληνική κυβέρνηση για λογαριασμό της αστικής τάξης στις αναβαθμισμένες σχέσεις της με το Ισραήλ.
Ο υπουργός Εξωτερικών εκθείασε την αμερικανική πρωτοβουλία του υπουργού Τζ. Κέρι, γιατί «συνοδευόταν από ένα ενδελεχές στρατιωτικό σχέδιο ασφαλείας, που είχαν επεξεργαστεί οι αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις με όποια τεχνογνωσία έχουν» και συνέχισε «βέβαια τώρα έφτασε χθες (σ.σ. τη Δευτέρα) ο κ. Λίμπερμαν να προτείνει ο ίδιος να τεθεί η Γάζα υπό τον έλεγχο του ΟΗΕ, που σημαίνει ότι υπάρχει ακόμη ένα περιθώριο πρωτοβουλιών του ΟΗΕ, αλλά πάντως η μόνη πρωτοβουλία εκεχειρίας είναι η αιγυπτιακή, υπό την αμερικανική στήριξη και η μόνη πρωτοβουλία για συνομιλίες, εάν ξεπεράσουμε την κρίση και επανέλθουμε κάποια στιγμή εκεί που είχαμε μείνει πριν από μερικούς μήνες, είναι αυτή που είχε επεξεργασθεί ο κ. Κέρι, για να είμαστε πρακτικοί και σοβαροί για την περιοχή και για τα προβλήματά της».
Από την πλευρά της αντιπολίτευσης, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Β. Χατζηλάμπρου, ενώ επέμεινε να καταγγελθεί η εγκληματική δράση του Ισραήλ, αν και ζήτησε μόνο πάγωμα των συνεργασιών με τη χώρα αυτή, «όσο έχει μία τέτοια εγκληματική στάση απέναντι σε άμαχους», μίλησε για αφωνία του υπουργείου Εξωτερικών και για έλλειψη πρωτοβουλιών. Είπε επίσης ότι χρειάζεται μια μεγάλη ανθρωπιστική πρωτοβουλία για τη Γάζα.
Για τα «συμφέροντα της χώρας» σε ένα συσχετισμό που αλλάζει, αλλά και για τον κίνδυνο της «ισλαμικής τρομοκρατίας» μίλησαν εκπρόσωποι άλλων κομμάτων μη αμφισβητώντας τη συνεργασία με το Ισραήλ.

ΟΥΚΡΑΝΙΑ Οξύνονται οι εντάσεις και οι κατηγορίες

ΟΥΚΡΑΝΙΑ
Οξύνονται οι εντάσεις και οι κατηγορίες
Εκπρόσωπος του ΝΑΤΟ δήλωσε ότι η Μόσχα ίσως χρησιμοποιήσει ως πρόσχημα μια «ανθρωπιστική αποστολή» για να στείλει στρατό στην Ουκρανία



Εκατοντάδες συγκροτήματα σπιτιών έχουν ισοπεδωθεί στην Ανατολική Ουκρανία
ΚΙΕΒΟ.-- Στο Κίεβο αναμένεται να φτάσει σήμερα ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Αντερς Φον Ράσμουσεν, μετά από πρόσκληση του Ουκρανού Προέδρου Πέτρο Ποροσένκο και με στόχο - σύμφωνα με τα τηλεγραφήματα - την προετοιμασία συνόδου μεταξύ της Ουκρανίας και μιας Επιτροπής του ΝΑΤΟ. Η επίσκεψη πραγματοποιείται ενώ πρόσφατα αποκαλύφτηκε ότι υπάρχουν σκέψεις (που στηρίζει ειδικά η Ουάσιγκτον) για περαιτέρω προσέγγιση του Κιέβου με τη λυκοσυμμαχία, της οποίας δεν είναι επίσημο μέλος ακόμα. Χτες, εκπρόσωπος του ΝΑΤΟ επανέλαβε την «ανησυχία» που προκαλεί στο «Βορειοατλαντικό Σύμφωνο» η αύξηση των ρωσικών στρατευμάτων στα ρωσο-ουκρανικά σύνορα, την οποία, άλλωστε, ο Ράσμουσεν, αλλά και ο Αμερικανός Πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα επικαλέστηκαν πρόσφατα για να ζητήσουν αύξηση των πολεμικών δαπανών των κρατών - μελών της Συμμαχίας, ειδικά στην περιοχή της Ανατολικής Ευρώπης. Στο μεταξύ, η εκπρόσωπος του ΝΑΤΟ, Οάνα Λουνγκέσκου, ανέφερε ότι «προκαλεί έντονη ανησυχία» το ότι «η Ρωσία έχει συγκεντρώσει περίπου 20.000 ετοιμοπόλεμους στρατιωτικούς στα ανατολικά σύνορα της Ουκρανίας» και πρόσθεσε πως «η νέα αύξηση των στρατευμάτων της Ρωσίας κλιμακώνει περαιτέρω την ένταση και υπονομεύει τις προσπάθειες να εξευρεθεί μια διπλωματική λύση στην κρίση. Αυτή είναι μια επικίνδυνη κατάσταση». Στη σχετική ανακοίνωση, το NATO επισήμανε πως η Μόσχα ενδέχεται να χρησιμοποιήσει «το πρόσχημα μιας ανθρωπιστικής ή ειρηνευτικής αποστολής ως μια δικαιολογία για να στείλει τις ένοπλες δυνάμεις (της) στην Ανατολική Ουκρανία».
Στη Νέα Υόρκη, ο πρεσβευτής της Ρωσίας στον ΟΗΕ Βιτάλι Τσούρκιν κάλεσε το Συμβούλιο Ασφαλείας να λάβει «μέτρα επείγοντος χαρακτήρα», επικαλούμενος τη ραγδαία επιδείνωση της κατάστασης στην Ανατολική Ουκρανία.
Ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ κατήγγειλε χτες πως τα γεγονότα στην Ανατολική Ουκρανία αποσιωπούνται εσκεμμένα, αλλά και ότι δημοσιογράφοι από δυτικά κράτη αρνήθηκαν να συναντηθούν με Ουκρανούς στρατιώτες που ζήτησαν καταφύγιο στη Ρωσία και να μάθουν «τι αντιμετώπισαν στην περιοχή της "αντι-τρομοκρατικής επιχείρησης" που στην πραγματικότητα είναι εμφύλιος πόλεμος».
Ισοπεδώνονται σημαντικές υποδομές
Κι ενώ οι τόνοι μεταξύ των ιμπεριαλιστικών στρατοπέδων υψώνονται συνεχώς, στην Ανατολική Ουκρανία ο λαός βιώνει τις τραγικές συνέπειες των ανταγωνισμών των μονοπωλίων και της «αντι-τρομοκρατικής επιχείρησης» του Κιέβου.
Η δημοτική αρχή στο Ντόνετσκ κατήγγειλε ότι προχτές το βράδυ, τουλάχιστον δύο άμαχοι σκοτώθηκαν, ενώ οι κάτοικοι άκουγαν «ισχυρές εκρήξεις» και «ανταλλαγές πυρών». Επίσης, πρακτορεία μετέδωσαν ότι η πόλη δέχτηκε την πρώτη αεροπορική επίθεση. «Η περιοχή του Καλίνινσκι δέχθηκε τη νύκτα αεροπορικό πλήγμα, που άνοιξε τρύπα διαμέτρου 4 και βάθους 1,5 μέτρου στο δρόμο... δεν υπάρχουν θύματα μεταξύ των πολιτών», ανακοίνωσε η δημοτική αρχή.
Συνολικά, στην περιοχή του Ντονμπάς, σύμφωνα με ενημέρωση εκπροσώπων της αυτοανακηρυχθείσας «Ενωσης των Λαϊκών Δημοκρατιών του Ντόνετσκ και του Λουγκάνσκ», έχουν καταστραφεί ολοσχερώς 156 σταθμοί παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος, 7 αγωγοί φυσικού αερίου, 5 αγωγοί ύδρευσης, 258 συγκροτήματα κατοικιών και 41 γέφυρες.
Επιπλέον, εκατοντάδες χιλιάδες είναι οι πρόσφυγες από την Ανατολική Ουκρανία που εγκαταλείπουν τα σπίτια τους ελπίζοντας ότι θα σώσουν τις ζωές τους και καταφεύγοντας στη γειτονική Ρωσία. Ρωσικά ΜΜΕ έχουν κάνει λόγο μέχρι και για 750.000 πρόσφυγες.

TOP READ