20 Ιουν 2014

Τα χρυσα κουταλια της ΕΕ-Πάτρα: Δεκάχρονα εκδίδονται για 10 ευρώ.

Πάτρα: Δεκάχρονα εκδίδονται για 10 ευρώ...


«Παράδεισος» της παιδοφιλίας και του αγοραίου έρωτα με αντικείμενα του πόθου κορίτσια ηλικίας 9, 10 και 12 ετών αναδεικνύεται το τελευταίο διάστημα η Πάτρα. Πρωταγωνίστριες μικρές από τη γειτονική Ρουμανία οι οποίες με καθοδήγηση έχουν μετατρέψει σε στέκι τους το άνω μέρος της πλατείας Γεωργίου και τμήμα της οδού Πατρέως. Σύμφωνα με ρεπορτάζ του patrastimes, στόχος είναι η προσέγγιση ηλικιωμένων και κατά κύριο λόγο συνταξιούχων, τους οποίους πλησιάζουν προκειμένου να τους αποσπάσουν χρηματικά ποσά με αντάλλαγμα την ερωτική συνεύρεση.
Το «τιμολόγιο» ξεκινά από πέντε ευρώ για την περίπτωση που ο «πελάτης» θα δει μόνο το στήθος της ανήλικης και ανάλογα αυξάνεται με το ποσό να φτάνει στα 15 και 20 ευρώ σε περίπτωση που ο ηλικιωμένος ζητήσει όχι μόνο να δει αλλά και να πράξει. Σύμφωνα με επίσημες καταγγελίες, καθημερινά στο επάνω μέρος της πλατείας Γεωργίου και της οδού Πατρέως βρίσκονται από νωρίς το πρωί μόνιμοι θαμώνες και οι μικρές τους οδηγούν μέσα σε συγκεκριμένες πολυκατοικίες, οι οποίες διαθέτουν κλιμακοστάσιο το οποίο οδηγεί σε υπόγειους χώρους.

ΕΘΝΙΚΟΙ ΝΤΑΒΑΤΖΗΔΕΣ- Κέντρο Πολιτισμού Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος»: Όταν τα έργα προχωράνε και οι εργάτες συνεχίζουν να πεινάνε. Οσα δεν δείχνουν οι κάμερες

 Κέντρο Πολιτισμού Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος»: Όταν τα έργα προχωράνε και οι εργάτες συνεχίζουν να πεινάνε. Οσα δεν δείχνουν οι κάμερες


Η τεχνολογία προχωράει και νέες εφαρμογές μπαίνουν στην ζωή μας. Το είδαμε με τη νέα εφαρμογή που «προσφέρει» το ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος για την κατασκευή του Κέντρου Πολιτισμού όπου με κάμερα μπορεί ο καθένας να δει πως προχωράνε οι εργασίες.

Αυτό που δεν δείχνουν οι κάμερες όμως, είναι ο ιδρώτας που χύνουν οι εργάτες και τον κλέβουν μια χούφτα παράσιτα, που μας τους παρουσιάζουν και σαν ευεργέτες μετά. Δεν μας δείχνουν τα μεροκάματα πείνας, δεν μας δείχνουν τους απλήρωτους εργάτες, που τους χρωστάνε ως αυτήν την στιγμή αρκετά μηνιάτικα, δεν μας δείχνουν την εντατικοποίηση όπου το 12ωρο και το 16ωρος είναι κανόνας, δεν μας δείχνουν τα ανεπαρκή μέτρα ασφάλειας που από τύχη δεν είχαμε νεκρούς πριν από λίγες εβδομάδες.

Να πληρώσουν τώρα τους εργάτες, να δώσουν μεροκάματα που να ανταποκρίνονται στις ανάγκες τους, να προσλάβουν προσωπικό βάζοντας και 2η βάρδια αν χρειάζεται  έτσι ώστε να σταματήσει η εντατικοποίηση και η δουλειά ήλιο με ήλιο, να πάρουν όλα τα απαραίτητα μέτρα έτσι ώστε οι συνάδελφοι να δουλεύουν με ασφάλεια.


ΞΥΠΝΑ ΡΕΕΕ.... προσλήψεις αλλά χωρίς μισθό

"Ανάπτυξη" με προσλήψεις αλλά χωρίς μισθό από το "Ελ. Βενιζέλος"

20 Ιουνίου
15:422014
Success story και… ανάπτυξης συνέχεια για την κυβέρνηση Σαμαρά, αυτή τη φορά μέσω των προσλήψεων που ανακοίνωσε ο διεθνής αερολιμένας της Αθήνας «Ελ. Βενιζέλος», χωρίς όμως να διευκρινίσει, ότι οι προσληφθέντες δεν θα πληρώνονται, παρά θα τους καταβάλλονται τα έξοδα των μετακινήσεών τους. Προκειμένου μάλιστα η διοίκηση του αεροδρομίου να μειώσει κατά το δυνατόν τα όποια έξοδά της, απευθύνεται, μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της σε ανέργους κατοίκους των γύρω περιοχών.
Συγκεκριμένα, όπως προκύπτει από σχετική ερώτηση του Βασίλη Καπερνάρου που κατατέθηκε στη Βουλή, το αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» προκήρυξε πρόσφατα 70 θέσεις εργασίας, διάρκειας μόλις έξι μηνών, για ανέργους, ηλικίας 19-29 ετών, προκειμένου να συμβάλλει ουσιαστικά, όπως διαφημίζει, στην αντιμετώπιση της ανεργίας. Με τη διαφορά όμως, ότι ενώ διατυμπανίζεται ότι η απόκτηση επαγγελματικής πείρας των εργαζομένων θα είναι αμειβόμενη, το πρόγραμμα «Airport Praxis» στο οποίο έχουν ενταχθεί οι συγκεκριμένες θέσεις εργασίας, προβλέπει ως μόνη αμοιβή το εισιτήριο προς και από το αεροδρόμιο. Μόνο δηλαδή την κάλυψη των εξόδων μετακίνησης. Στην προκήρυξη αναφέρεται επίσης όσοι επιλεγούν θα απασχολούνται καθημερινά σε υπηρεσίες του αεροδρομίου και επιπλέον ότι θα προτιμηθούν κάτοικοι των περιοχών.
«Συνεχίζεται η τακτική της εκμετάλλευσης των ανέργων από τις επιχειρήσεις που έφεραν την "ανάπτυξη" στη χώρα μας», αναφέρει στην ερώτησή του ο ανεξάρτητος βουλευτής και επισημαίνει ότι «ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών, θα πληρώνει στους ανέργους μόνο τα έξοδα μετακίνησής τους από και προς το αεροδρόμιο».
«Φυσικά, η εταιρεία, για να μειώσει ακόμα περισσότερο το κόστος, απευθύνεται σε άνεργους κατοίκους των γύρω περιοχών» συνεχίζει ο κ. Καπερνάρος και διερωτάται αν γνωρίζει η επιθεώρηση εργασίας και το υπουργείο Εργασίας τις πρακτικές που ακολουθεί ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών. Κάνει παράλληλα λόγο για εργασιακό μεσαίωνα στην Ελλάδα και εκμετάλλευση νέων ανθρώπων». 

Ο ΕΦΙΑΛΤΗΣ τού ΦΑΣΙΣΤΑ.

 Ο ΕΦΙΑΛΤΗΣ τού ΦΑΣΙΣΤΑ.

Φωτογραφία εξωφύλλου

Αχόρταγη σε βροντές κι αστραπές τούτη η νύχτα. Όλα έδειχναν πως ποτέ δε θα ξανάβγει ήλιος. Τόσο μαύρα και τόσο πυκνά τα σύννεφα...
Του Αδόλφου το εγγόνι τακτοποίησε προσεκτικά την στολή του στην κρεμάστρα και την κρέμασε στο πόμολο της πόρτας. Από κάτω ακούμπησε τα παπούτσια του, έχωσε και το όπλο του στο σώβρακό του και κοιμήθηκε ύπνο βαθύ.
Άλλωστε, τον ευνοούσε κι αυτή η μαυρίλα... Μωρέ θά 'βλεπε όνειρο να γλείφει όλην την άλλη μέρα τα δάχτυλά του.
Αίμα... Κατακόκκινο άλικο αίμα! Κατά προτίμηση εργατικό και κατά διπλοπροτίμηση κομμουνιστικό αίμα. Δυο φορές κόκκινο! Το φαγοπότι τής ζωής του!

Ένα όνειρο που 'βλεπε όλο και συχνότερα τελευταία. Το όνειρο της ζωής του!!!
Κι έπειτα ξημέρωνε 'κείνη η Χρυσή Αυγή και τ' όνειρο έπαιρνε σάρκα και οστά. 
Ένας ήλιος αλλιώτικος έβγαινε μέσα απ' τα σύννεφα.
Στο κέντρο του ο Χίτλερ χαιρέταγε φασιστικά-ναζιστικά τη Γη.
Κι οι ηλιαχτίδες, εκατομμύρια αγκυλωτοί σταυροί. 
Κι αυτός έπιανε πάντα στα χέρια τρυφερά μια τέτοια ηλιαχτίδα. 
Να εκείνη με τον πιο μεγάλο αγκυλωτό σταυρό. 
Την κάρφωνε στο όπλο του κι έβγαινε σκέτος χάρος σεργιάνι στις εργατογειτονιές, να ελέγξει μην κι έχει μείνει ζωντανός μη φασίστας. Δικαίωμα σε τούτη τη ζωή έχουν μόνο οι ναζίδες!
Αυτοί βάλαν τα στήθια τους μπροστά την κρισιμότερη στιγμή για να σωθούν τα μεγαλοαφεντικά απ' την κρίση τους. 

Σκάστε δούλοι και δουλεύετε! 
Γονατίστε! 
Ζητήστε έλεος, να μην σας εκτελέσω εδώ και τώρα. 
...Σύριζα θα σας πάρω τα κεφάλια άμα τολμήσετε να βγάλετε ανάσα.
Μεγάλο πράμα να γεύεσαι κι εσύ την εξουσία μαζί με τ' αφεντικά!

Πω-πω ηδονή!
Να, να, τώρα βγαίνει μέσα απ' τα σύννεφα ο ήλιος με τους αγκυλωτούς σταυρούς. Όρθιος! Μισό λεπτό να βάλω την στολή μου. Έτοιμος. 

Τώρα το χέρι. 
Το χέρι έτοιμο για φασιστοναζιστικό χαιρετισμό! 
Σε δευτερόλεπτα ξημερώνει η ...Χρυσή Αυγή και στο κέντρο της ο Χίτλερ! 
Πρέπει να προλάβω να χαιρετήσω ναζιστικά πρώτος απ' όλους! 

Να έχω καλού-κακού και την εύνοια του αρχηγού. Ξέρω 'γώ τι γίνεται. Εδώ οι ναζίδες "τρώμε" τα ίδια τα σωθικά μας... Ωπ, έξω απ' το όνειρο αυτό. Μου χαλάει τη διάθεση. 
Νααααααααααααααα!!!!!!!!!!!!!! Ναααααααααααααααα!!!!!!!!!!!!! 
Ανοίγουν τα σύννεφα ένα γύρω! Τώρα! Τώρα βγαίνει ο ήλιος με τους αγκυλωτούς σταυρούς! Τώρααααααααααααα!!!
     Ωχ! Μα τι; Τι έγινε; Ένα σφυροδρέπανο... Στα όπλα! Σαμποτάζ! Βοήθειααααααα!!! Τρέξτε! Ρίξτε πυρηνικές βόμβες στον ουρανό! Ο Στάλιν ζει!!! Βοήθειαααααααα!!! Βλέπω εφιάλτη! Μαμάαααααααα!!!



(Δια χειρός τής συγγραφέως Καλής Γκέλμπεση)

Μα τα σημαντικότερα, πάντα ΕΔΩ.

Το πείραμα της (Νέας) Φιλαδέλφειας: στη σέντρα ο ΣΥΡΙΖΑ για το γήπεδο της ΑΕΚ

 Το πείραμα της (Νέας) Φιλαδέλφειας: στη σέντρα ο ΣΥΡΙΖΑ για το γήπεδο της ΑΕΚ

Το πείραμα της (Νέας) Φιλαδέλφειας: στη σέντρα ο ΣΥΡΙΖΑ για το γήπεδο της ΑΕΚ
Των Δημήτρη Αγγελίδη, Στέργιου Ζιαμπάκα, Αφροδίτης Τζιαντζή

Πολιτικές διαστάσεις έχει πάρει το ζήτημα της ανέγερσης του γηπέδου της ΑΕΚ και ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται στη… σέντρα. Δύο ομάδες, με ίδιες «φανέλες», βρίσκονται στο τερέν του άρθρου 81. Μοναδικό σημείο του Ρυθμιστικού Σχεδίου Αθηνών-Αττικής (ΡΣΑ), στο οποίο ο νικητής των εκλογών δεν έχει αποσαφηνίσει τη στάση του. Οι διαφωνίες επεκτείνονται έως και τους κανόνες του παιχνιδιού.

Εκτιμάται πως η τελική θέση του ΣΥΡΙΖΑ θα διαμορφωθεί σε συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος την ερχόμενη εβδομάδα. Αντιπαραθέσεις εκδηλώθηκαν σε συνεδριάσεις τόσο της Π.Γ. όσο και της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ.


Σύμφωνα με πληροφορίες, εκφράστηκαν έντονες διαφωνίες για τον παρασκηνιακό -όπως χαρακτηρίστηκε- τρόπο με τον οποίο στελέχη και συνεργάτες του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ ήρθαν απευθείας σε επαφή με τον Δημήτρη Μελισσανίδη και τον ιδρυτή της κατασκευάστριας εταιρείας Dimand, Δημήτρη Ανδριόπουλο, προκειμένου να επιτευχθεί συμφωνία για «βελτιωτικές ρυθμίσεις», ερήμην όχι μόνο της Κ.Ο. και των οργάνων του κόμματος, αλλά και της τοπικής κοινωνίας.

Τα «όχι» στον «ρεαλισμό»

Χαρακτηριστική της αντιπαράθεσης είναι η θέση του Τμήματος Οικολογίας-Περιβάλλοντος, όπως διατυπώθηκε στον εσωκομματικό διάλογο: «Οι κυβερνητικές τακτικές (που τις γνωρίσαμε ήδη από την προ-Ολυμπιακή περίοδο) να περνάνε ειδικές (“φωτογραφικές”) πολεοδομικές ρυθμίσεις εξυπηρέτησης ιδιωτικών συμφερόντων με νόμο από τη Βουλή (ώστε να αποφεύγεται ο προληπτικός έλεγχος συνταγματικότητας των Π.Δ. στο ΣτΕ, να παρακάμπτεται η Τοπική Αυτοδιοίκηση και να εκβιάζεται η πολιτική συναίνεση των κομμάτων) εξ ορισμού δεν μπορεί να είναι αποδεκτές από τον ΣΥΡΙΖΑ. Ιδιαίτερα, καθώς οι συγκεκριμένες κυβερνητικές προτάσεις για το γήπεδο της ΑΕΚ δεν έχουν περάσει από καμία διαδικασία διαβούλευσης με την τοπική κοινωνία και τους αρμόδιους φορείς». Αυτό ακριβώς που καυτηριάζει η παραπάνω θέση είναι το «κλίμα» της συνεννόησης στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ με την κατασκευάστρια του γηπέδου εταιρεία, έτσι όπως προκύπτει από τη μεταξύ τους αλληλογραφία (βλ. σχετικό ρεπορτάζ).

Την πλήρη αντίθεσή του εκφράζει η Ομάδα Μελών ΣΥΡΙΖΑ Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας. Καλεί μάλιστα το κόμμα να καταψηφίσει το σύνολο του Ρυθμιστικού Σχεδίου και να δεσμευτεί ότι, όταν έρθει στην εξουσία, θα το καταργήσει. Την καταψήφιση των άρθρων 81 και 82 έχει προτείνει ο βουλευτής Βαγγέλης Αποστόλου: «O αποχαρακτηρισμός τμήματος του Αλσους θα σκοντάψει στη νομολογία του ΣτΕ και, εφόσον γίνουν προσφυγές, θα απορριφθεί η συγκεκριμένη ρύθμιση από το Συμβούλιο», επισημαίνει στην «Εφ.Συν.».

«Η συνάντηση εν κρυπτώ με έναν επιχειρηματία, για να κανονιστούν δουλειές (ή δουλείες), δηλαδή το ποια πρόταση θα υποστηρίξει η Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, ώστε να διευθετηθούν θέματα για τα οποία έχει ενδιαφέρον, και ο οποίος -απ’ ό,τι φαίνεται- δεν είναι κατά νόμο υπεύθυνος για τα ζητήματα αυτά, είναι το “σύστημα” που η κοινωνία ζητάει να αλλάξει», αναφέρουν σε άρθρο τους ο βουλευτής και υπεύθυνος Οικονομικού Προγράμματος, Γιάννης Μηλιός, και το μέλος της Κ.Ε., Σπύρος Λαπατσιώρας.

Ο Πάνος Κοσμάς, μέλος της Κ.Ε., απαντά σε 13 ερωτήματα σχετικά με το ζήτημα και απορρίπτει σημείο προς σημείο «την τακτική των “βελτιωτικών τροπολογιών”»: «Στον βαθμό που κάποιοι στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ και στην Κ.Ο. εκλαμ- βάνουν αυτόν τον “ρεαλισμό” της ψήφισης του άρθρου 81 με “βελτιωτικές τροπολογίες” σαν “άσκηση κυβερνησιμότητας”, εγκαθίσταται ένα νέο, ποιοτικό στοιχείο στην κομματική λογική με ισχυρή “γόμωση” πολιτικού εκφυλισμού, αφού στις “ασκήσεις κυβερνησιμότητας” περιλαμβάνεται πλέον και ο συμβιβασμός με επιχειρηματικά συμφέροντα», γράφει.

Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και η τοποθέτηση του μέλους της Κ.Ε. Γιώργου Κυρίτση, μέσω άρθρου του στην «Αυγή»: «Αύριο θα ζητήσει κάτι και ο Μπέος. [...] Ο ΣΥΡΙΖΑ έφτασε εδώ που έφτασε, επειδή έλεγε “όχι”, χωρίς να υπολογίζει το κόστος, επειδή υπερασπιζόταν το δημόσιο συμφέρον και το περιβάλλον. Είπε “όχι” στο να χαριστεί το “Καραϊσκάκη” στον Κόκκαλη, είπε “όχι” στην μπίζνα Βωβού-Βαρδινογιάννη στον Ελαιώνα. Πρέπει να πει “όχι” -ακόμη μεγαλύτερο- και στον Μελισσανίδη».

Υπέρ των «βελτιώσεων»

Από την άλλη πλευρά, βρίσκονται όσοι πιστεύουν ότι, με δεδομένους τους κοινοβουλευτικούς συσχετισμούς που θα έχουν διαμορφωθεί υπέρ της ψήφισης του ΡΣΑ ανεξαρτήτως της στάσης του ΣΥΡΙΖΑ, το κόμμα δεν πρέπει να πει «όχι σε όλα», αλλά να εξασφαλίσει βελτιώσεις των επίμαχων διατάξεων. Και αυτό ακριβώς ισχυρίζονται ότι πέτυχε η διαπραγμάτευση με την πλευρά του επιχειρηματία, καθώς κατέληξε σε τροποποιήσεις των αρχικών ρυθμίσεων του άρθρου 81.

Οι θέσεις των κομμάτων

Ως προς τις άλλες πολιτικές δυνάμεις, ας σημειωθεί ότι οι κυβερνητικοί εταίροι συμφωνούν με το Ρυθμιστικό, ενώ επιφυλάξεις έχουν εκφράσει ΔΗΜΑΡ και ΑΝ.ΕΛΛ. Το ΚΚΕ συμφωνεί με την κατασκευή του γηπέδου, διαφωνεί όμως στο να βρίσκεται υπό την ιδιοκτησία της ΠΑΕ ΑΕΚ. Κατηγορηματική αντίθεση έχουν εκφράσει οι Οικολόγοι-Πράσινοι, κάνοντας λόγο για «συμφωνία της κυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ» να χωροθετηθεί το γήπεδο στη Ν. Φιλαδέλφεια.

[...]


Ανοιχτή γραμμή κόμματος – εργολάβου

Τη στιγμή που δεν έχει καν ενημερωθεί η τοπική κοινωνία και δεν έχει γίνει ευρεία συζήτηση στο ίδιο το κόμμα, στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ανάγουν σε θεσμικό συνομιλητή τους μια κατασκευαστική εταιρεία και διαπραγματεύονται ένα «ντιλ» με επιχειρηματικά συμφέροντα που βαρύνονται με ποινικές διώξεις…

Ακόμα και τον πιο καλοπροαίρετο αναγνώστη ξαφνιάζει το οικείο ύφος και οι διατυπώσεις που περιλαμβάνονται στην ηλεκτρονική επικοινωνία μεταξύ στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ και του Δημήτρη Ανδριόπουλου, προέδρου της κατασκευαστικής εταιρείας Dimand που έχει αναλάβει να κατασκευάσει το γήπεδο της Νέας Φιλαδέλφειας, στο πλαίσιο της διαπραγμάτευσης για τις «βελτιωτικές ρυθμίσεις» του άρθρου 81. Η επικοινωνία των δύο πλευρών, η οποία βρίσκεται στη διάθεση της «Εφ.Συν.», έλαβε χώρα μετά την ανακοίνωση της επίτευξης συμφωνίας, την οποία εξήγγειλε στη Βουλή στις 29 Μαΐου ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Στρατούλης.

Τη στιγμή που δεν έχει καν ενημερωθεί για τα επίμαχα ζητήματα η τοπική κοινωνία και δεν έχει γίνει ευρεία συζήτηση στο ίδιο το κόμμα, στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ανάγουν σε θεσμικό συνομιλητή τους μια κατασκευαστική εταιρεία και διαπραγματεύονται ένα «ντιλ» με επιχειρηματικά συμφέροντα που βαρύνονται με ποινικές διώξεις…

- Την 1η Ιουνίου, μία μέρα πριν από τη σχετική συζήτηση στην Επιτροπή Ελέγχου Κοινοβουλευτικού Εργου ΥΠΕΚΑ του ΣΥΡΙΖΑ, τα στελέχη στέλνουν στον κ. Ανδριόπουλο το σχέδιο τροπολογίας με τις «βελτιωτικές ρυθμίσεις». Αμεση ήταν η απάντηση του προέδρου της Dimand, που επικαλείται νομικά κωλύματα που προκύπτουν από την εξειδίκευση των όρων και περιορισμών δόμησης, όσο και από τις προτεινόμενες διατάξεις για το περιβαλλοντικό ισοζύγιο και τους χώρους στάθμευσης:

«Νομίζουμε ότι καθίσταται σαφές ότι δεν συμφωνούμε με τις διατυπώσεις που προτείνετε, όχι προφανώς διότι δεν είναι στον ίδιο σκοπό για τον οποίο έχουμε συζητήσει, αλλά διότι οι διατυπώσεις αυτές, οι οποίες προσπαθούν να εξειδικεύσουν αναλυτικότερα τα ζητήματα, μεταβάλλουν τη λογική και τη νομική βάση της ρύθμισης. Η νομοθετική ρύθμιση πρέπει να παραμείνει γενική και όχι συγκεκριμένη και ειδική. Το αντίθετο ενέχει νομικούς κινδύνους, οι οποίοι αντιμετωπίστηκαν στο παρελθόν από το ίδιο το ΣτΕ και οδήγησαν σε αδιέξοδο», γράφει.

- Η απάντηση έρχεται την ίδια ημέρα. Η πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ επιμένει στις προτάσεις για το ανώτατο επιτρεπόμενο ύψος δόμησης, τον συντελεστή δόμησης και το ποσοστό κάλυψης και ξεπερνά τον νομικό σκόπελο ως εξής: «Μπορούμε να παραμείνουμε στη φιλοσοφία διατύπωσης κανονιστικών όρων για την περιοχή, που όμως να ανταποκρίνονται με ακρίβεια στο τεχνικό έργο χωρίς πλεονάζοντες όρους».

Εμφανίζεται ωστόσο να συζητά το ζήτημα του περιβαλλοντικού ισοζυγίου («το κατά πόσο είναι νομικά αποδεκτό να προσδιορίζεται στον νόμο πού, πώς και με δαπάνες τίνος θα πραγματοποιηθούν αυτά, και κατά πόσο αυτό προεξοφλεί την έγκριση περιβαλλοντικών όρων, μένει να το συζητήσουμε») όσο και την τροπολογία για τις θέσεις στάθμευσης. Καταλήγει: «Ενδεχομένως το σκεπτικό των προηγούμενων αποφάσεων του ΣτΕ, που έκρινε προβληματικές ομόλογες ρυθμίσεις, μπορεί να μας φανεί χρήσιμο για την καταλληλότερη διατύπωση των τροπολογιών, παραμένοντας στο πνεύμα των διασφαλίσεων που έχουμε συμφωνήσει, χωρίς να δημιουργούν πρόβλημα στη συνολική νομική βάση της ρύθμισης του άρθρου 81».

- Την επομένη, στις 2 Ιουνίου, οι δύο πλευρές επανέρχονται, εμμένοντας στις θέσεις τους αναφορικά με τους όρους δόμησης: «Θα τα δούμε πάντως όλα ξανά και προσεκτικά (και τη σχετική επιχειρηματολογία), για να βρεθεί η πιο σωστή λύση», καταλήγει η πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ.

«Αντισυγκέντρωση»

«Αντισυγκέντρωση που επιδιώκει να θεσπίσει το νέο παρακράτος» χαρακτηρίζει το Συντονιστικό Κατοίκων Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας και γύρω περιοχών την «ειρηνική συγκέντρωση» οπαδών της ΑΕΚ (Original 21) σήμερα στις 18.00, μία ώρα πριν την από καιρό προγραμματισμένη ανοιχτή συζήτηση του Συντονιστικού στην πλατεία Πατριάρχου.

«Καλέσαμε εξαρχής την εκδήλωση, για να μπορέσει να ανοίξει μια αναγκαία συζήτηση», επισημαίνει το Συντονιστικό και καλεί «τους φίλους της ΑΕΚ» να προσέλθουν για να συζητήσουν τα προβλήματα της πόλης, καλωσορίζοντας την αντίθεσή τους στο άρθρο 82. «Τους καλούμε να δηλώσουν την αντίθεσή τους και στις ρυθμίσεις των άρθρων 18 και 19, που κλέβουν το Αλσος από τον δήμο μας», συμπληρώνει, τονίζοντας ότι «οι απειλές και οι αντισυγκεντρώσεις δεν βοηθούν στην κατεύθυνση της ομαλής δημοκρατικής συζήτησης».

. Η άθλια εικόνα της Κέρκυρας



Προς
Το Προεδρείο του Δημοτικού Συμβουλίου
Κύριε Πρόεδρε,
Παίρνοντας την Η.Δ της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου της Δευτέρας
23/6/2014 διαπιστώσαμε με μεγάλη μας έκπληξη και λύπη ότι από αυτή αφαιρέσατε τα
σπουδαιότερα θέματα ( Άσκηση δημοτικού ελέγχου και Συζήτηση για την αντιμετώπιση των
προβλημάτων της καθημερινότητας κατά την διάρκεια της θερινής τουριστικής περιόδου κ.λ.π.)
που υπήρχαν στην Η.Δ. της –με δική σας ευθύνης-- αναβληθείσας συνεδρίασης της Τετάρτης 11/
6/2014. Για τις αλλαγές αυτές, εμμέσως πλην σαφώς, επικαλείσθε το άρθρο 65 παρ.5 του Ν.3852/
2010, νόμος οποίος όμως υπήρχε και την Τετάρτη 11/6/2014.
Σε κάθε περίπτωση εμείς θεωρούμε ότι όλα αυτά αποτελούν φτηνές δικαιολογίες
και υπεκφυγές για να αποφευχθεί ο δυσάρεστος για την Δημοτική Αρχή δημοτικός έλεγχος
και η ενοχλητική, για σας , συζήτηση θεμάτων που άπτονται της σκληρής πραγματικότητας
που βιώνουμε καθημερινά Κερκυραίοι πολίτες και ξένοι επισκέπτες και που κυριολεκτικά μας
κάνουν τον βίο... αβίωτο. Τέτοια θέματα ,που ,κατά την άποψη μας, πρέπει να συζητηθούν στη
Συνεδρίαση της 23/6/2014 είναι:
1. Η άθλια εικόνα της Κέρκυρας αλλά και οι βλαβερές συνέπειες από την πλημμελή
αποκομιδή των απορριμμάτων.
2. Η άσχημη εικόνα που παρουσιάζουν οι παραλίες μας.
3. Η κατάσταση της ΔΕΥΑΚ και τα όσα πρωτοφανέρωτα συμβαίνουν σ’αυτή.
4. Τι γίνεται με τις κοινωνικές δομές του Δήμου μετά την δραματική μείωση της
χρηματοδότησης από το ΕΣΠΑ.
5. Τι γίνεται με τα χρήματα των πολιτών που παράνομα παρακρατήθηκαν σαν χαράτσια.
6. Οι ιδιωτικοποιήσεις της λαϊκής περιουσίας
7. Η «αξιολόγηση» (Ν.4250/14) των δημοσίων υπαλλήλων που οδηγεί με μαθηματική
ακρίβεια σε απολύσεις εργαζομένων και περαιτέρω ιδιωτικοποιήσεις υπηρεσιών.
8. Η καταστροφή των χημικών όπλων της Συρίας στο Ιόνιο κ.ά.
Κύριε Πρόεδρε,
Η «Λαϊκή Συσπείρωση» θεωρεί ότι τα θέματα αυτά όχι μόνο δεν αποκλείονται από το άρθρο
65 του Ν.3852/2010 αλλά αντίθετα ο νόμος αυτός επιβάλλει την συζήτηση τους αφού
όλα... «αναφέρονται σε έκτακτες περιπτώσεις εξαιρετικά επείγουσας και απρόβλεπτης ανάγκης».
Γι αυτό σας παρακαλούμε όπως τα συμπεριλάβετε στην Η.Δ. της προσεχούς συνεδρίασης του
Δημοτικού Συμβουλίου.
Σε αντίθετη περίπτωση η «Λαϊκή Συσπείρωση» επιφυλάσσεται για την στάση που θα κρατήσει
στη συνεδρίαση .
Τέλος καλούμε τους Κερκυραίους με τη μαζική τους παρουσία στη συνεδρίαση της 23ης
του
Ιούνη να συνδράμουν στην συζήτηση των θεμάτων αυτών.
Με εκτίμηση
Μπάμπης Χαραλάμπους

Επικεφαλής Λαϊκής Συσπείρωσης 

TOP READ