ÌÁÑÉÍÁÊÇÓ  ÏËÕÌÐÉÁÊÏÓ - ÌÐÅÓÁ (ÃÉÏÕÑÏÐÁ ËÉÃÊ 2010-2011)  MARINAKIS  OLYMPIAKOS - BESA (EUROPA LEAGUE 2010-2011)Αυτές οι γραμμές γράφονται λίγο πριν τον ημιτελικό κυπέλλου ΠΑΟΚ-Ολυμπιακος. Παράλληλα εξελίσσεται ένα άλλο ντέρμπι μεταξύ των δύο ομάδων, σε πολιτικό επίπεδο. Ο Ολυμπιακός κατεβαίνει και στην πολιτική, αισθανόμενο σαν το σπίτι του. Εκεί όπου υπάρχουν συμφέροντα μεγαλοκαπιταλιστών, εξαπάτηση, διαφθορά, ίντριγκες, παράγκες και τα λοιπά, προφανώς οι άνθρωποι του που κατεβαίνουν υποψήφιοι νιώθουν όπως το ψάρι στο νερό.
Το κρυφοχρυσαυγίτικο NOPOLITICAτων οργανωμένων οπαδών του Ολυμπιακού είναι η μαγιά της οπαδικής ψηφοθηρίας, την οποία οι άνθρωποι που μπορούν να μας πείσουν ότι ένα πέναλτι είναι πέναλτι όταν δεν είναι πέναλτι, έχουν ασύγκριτη ικανότητα να μετατρέψουν σε λαϊκή νομιμοποίηση της κρυφοφασιστικής νεοφιλελεύθερης εφοπλιστικής πολιτικής τους.
Έλα μην ταράζεσαι! Πλάκα κάνω! Ο Μαρινάκης και ο Κόκκαλης έχουν αυθεντικό ενδιαφέρον για τον Πειραιά και τους πολίτες του. Μπροστά σε αυτό θυσιάζουν κάθε δικό τους μικροσυμφέρον, όπως μερικά δισεκατομμυριάκια που παίζονται στο Λιμάνι. Όπως απο ανιδιοτελές ενδιαφέρον ασχολούνται με τις ομάδες τους όλοι οι μεγαλοεπιχειρηματίες.
Μιλάνε για Μπερλουσκονισμό, αλλά δεν είναι ακριβώς έτσι τα πράγματα. Μάλλον η ελληνική αστική τάξη έχει κατανοήσει ότι το πολιτικό της προσωπικό είναι επιπέδου Γ’ Εθνικής και αναλαμβάνει να δοκιμάσει νέα πράγματα. Να πάρει την κατάσταση στα χέρια της. Να κάνει πολιτική χωρίς μεσάζοντες. Άλλωστε βλέπει πως τα πράγματα εξελίσσονται περίεργα για αυτήν και αντιλαμβάνεται ότι τα δικά της συμφέροντα δεν μπορεί να τα αναθέτει σε πρωθυπουργούς που μιλάνε με την παναγία, υπουργούς που πουλάνε βιβλία και δημάρχους τύπου Σπηλιωτόπουλου. Βέβαια ο Μαρινάκης δεν κατεβαίνει επικεφαλής για τον απλούστατο λόγο ότι αυτό είναι μόλις το πρώτο πείραμα και η επιτυχία του δεν είναι εγγυημένη. Μια πιθανή ήττα στις εκλογές εκτός από φαινομενική ήττα της τάξης του θα τον καταντήσει ανέκδοτο στις ξενέρωτες μαζώξεις των εφοπλιστών σε όλα τα γκαλά από την Ελλάδα ως τα Νησιά Κέημαν. Βάζει μπροστά έναν έμπιστο και φιλόδοξο συνεργάτη του. Δίπλα και ο μικρός Κόκκαλης. Τρίζουν τα κόκκαλα του παππού του.
Φήμες λένε ότι το ψηφοδέλτιο του Μώραλη θα στελεχωθεί σχεδόν αποκλειστικά από ανθρώπους που έχουν κάποια σχέση με τον Ολυμπιακό. Τζόρτζεβιτς και Γεωργάτος θα κατέβουν πακέτο. Αυτοί μάλλον θα αποτελέσουν και την Αριστερή Πλατφόρμα του σχήματος.
Το μπέρδεμα που θα φάνε οι Χρυσαυγίτες του Πειραιά θα είναι μοναδικό. Άντε να καταλάβουν τώρα ποιον πρέπει να ψηφίσουν στον πρώτο και ποιον στον δεύτερο γύρο. Μπέρδεμα και για τον υποψήφιο δημοτικό σύμβουλο Βαγγέλη Μαρινάκη. Την ώρα του αγώνα με τον ΠΑΟΚ έχει να πάει για διανομή φυλλαδίων στα Καμίνια.
Το παιχνίδι όμως δεν θα το παρακολουθήσει κι άλλος ένας υποψήφιος, ο Θοδωρής Ζαγοράκης. Ο πρώην αρχηγός και πρόεδρος του ΠΑΟΚ, ο αρχηγός της Εθνικής που δήλωσε «παρών» στο εθνικό καθήκον και κατέβηκε υποψήφιος για τις Ευρωεκλογές με την ΝΔ. Άντε και εις ανώτερα!
Η διαφορά νοοτροπίας που υπάρχει ανάμεσα στους οπαδούς των δύο ομάδων έγινε άμεσα εμφανής, παρότι κάποιοι συνηθίζουν να λένε  ότι οι οπαδοί αυτών των δύο ομάδων μοιάζουν. Στην περίπτωση των NOPOLITICAολυμπιακών δεν είχαμε καμία αντίδραση, αντίθετα είχαμε αμέριστη συμπαράσταση στην προσπάθεια διεκδίκησης της δημαρχίας. Από οπαδούς που έχουν γαλουχηθεί με την μακιαβελική αντίληψη του γαμάω και δέρνω, όσο πιο πέτσινο το πέναλτι τόσο πιο καλός ο πρόεδρος δεν περιμέναμε και τίποτα διαφορετικό. Αντίθετα οι οπαδοί του ΠΑΟΚ λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση της υποψηφιότητας Ζαγοράκη καλούσαν τον κόσμο να τον «μαυρίσει» όχι μόνο γιατί θέλει να εκμεταλλευτεί τον ΠΑΟΚ για προσωπικό όφελος, αλλά και γιατί συντάχθηκε με ένα κόμμα και μια πολιτική που έχει διαλύσει τις ζωές των Ελλήνων.
Όχι ότι οι δικοί μας είναι άμεμπτοι. Κάποτε έκαναν δημοτικό σύμβουλο τον Φασούλα, τον Φραντζέσκο και τον Τουρσουνίδη. Κάποτε έκαναν τον Βενιζέλο από νεαρό δικηγόρο της πόλης πρώτο βουλευτή κι αυτό γιατί ως εκπρόσωπος της ΚΑΕ ΠΑΟΚ κέρδισε ένα δικαστήριο και βρήκε την ευκαιρία να προβληθεί . Όμως τουλάχιστον τώρα δεν φαίνεται ότι γίνονται τα ίδια λάθη με τότε.
Το πρόβλημα δεν είναι αν θα βγει δήμαρχος ο Μώραλης ή ο Μιχαλολιάκος. Έτσι κι αλλιώς την ίδια πολιτική υπηρετούν και οι δύο μαζί με τους περισσότερους εκ των υποψηφίων. Επίσης καμία ιδιαίτερη σημασία δεν έχει ποιος θα απαρτίζει το δημοτικό συμβούλιο. Λες και αποφασίζει για τίποτα σημαντικό. Το πραγματικό πρόβλημα είναι ότι ακόμα και σήμερα που αυτή η κρίση έχει ανατρέψει τα πάντα στη ζωή μας υπάρχουν βλαμένοι που ψηφίζουν με οπαδικά κριτήρια. Αυτοί που θα δουν την πιθανή νίκη Μαρινάκη ως νίκη της ομάδας τους και όχι ως νίκη του κεφαλαίου άρα δική τους ήττα. Οι ίδιοι που, για να κάνουμε τον παραλληλισμό, πανηγυρίζουν τα στημένα πρωταθλήματα και κρυφοχαίρονται που απολύθηκε ο συνάδελφός τους και όχι αυτοί. Αυτοί που τους προέδρους των ομάδων και τους εφοπλιστές τους βλέπουν σαν φιλάνθρωπους ευεργέτες και όχι σαν μισάνθρωπους εκμεταλλευτές.