39ο Φεστιβάλ: Μαζική και δυναμική η πολιτική συγκέντρωση του ΚΚΕ - Δείτε όλα τα στιγμιότυπα της τρίτης μέρας του Φεστιβάλ (ΦΩΤΟ - VIDEO)


Με μια πραγματικά μαζική συγκέντρωση στο χώρο της Κεντρικής Σκηνής στο πάρκο «Τρίτση» και την ομιλία του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα κορυφώθηκαν οι εκδηλώσεις του 39ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή».
Χαιρετισμό απηύθυνε ο Θοδωρής Χιώνης, Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ.
Το Φεστιβάλ ολοκληρώθηκε με πλήθος κόσμου να γεμίζει όλες τις μουσικές σκηνές, παρακολουθώντας το ιδιαίτερα πλούσιο πρόγραμμα της τρίτης μέρας.
Δείτε στο slideshow (στο τέλος του θέματος) φωτορεπορτάζ από την τρίτη μέρα του Φεστιβάλ, ενώ αναλυτικά ρεπορτάζ, φωτογραφίες και βίντεο για όλους τους χώρους μπορείτε να δείτε πατώντας τους συνδέσμους.
Στην Κεντρική Σκηνή, το πρόγραμμα ολοκληρώθηκε με ένα μελωδικό ταξίδι από τουςΕλένη Βιτάλη - Νίκο Ξύδη - Βαλέρια Κουρουπή.
Νωρίτερα, οι Θ. Μικρούτσικος, Μ. Μητσιάς, Ρ. Αντωνοπούλου, Μ. Πασχαλίδης και Χρ. Θηβαίος τραγούδησαν στο αφιέρωμα στον Άλκη Αλκαίο με τίτλο ««Για το αδύνατο ικανοί», σε ενορχήστρωση του Θύμιου Παπαδόπουλου.
Πριν την έναρξη των συναυλιών στα μάτριξ της Κεντρικής Σκηνής προβλήθηκε μήνυμα αλληλεγγύης των FARC - EP της Κολομβίας.
Στη Λαϊκή Σκηνή, η μουσική κομπανία του Δημήτρη Κώτσικα και οι «Μιουζίκαροι» του Νίκου Φάκαρου από την Ικαρία έπαιξαν στο αφιέρωμα «Τραγούδια και σκοποί της στεριάς και του πελάγους». Ακολούθησε λαϊκό γλέντι με τους Δ. Μυστακίδη - Μ. Κώττη - Ν. Τατασόπουλο.
Στο Μαθητικό Στέκι, το απόγευμα έγινε παρουσίαση συλλογικών εργασιών από μαθητές, ενώ το βράδυ ξεχωριστή στιγμή ήταν όταν στη σκηνή ανέβηκαν δύο νέα παιδιά, μουσικοί χιπ - χοπ, οι Afaza και Dason, φίλοι του Παύλου Φύσσα, οι οποίοι έστειλαν με τα τραγούδια και τα λόγια τους μήνυμα αγώνα ενάντια στο φασισμό.
Νωρίτερα τα μικρόφωνα είχαν πάρει τα μαθητικά συγκροτήματα «Ravious» (Παγκράτι) και «Eterno» (Καισαριανή). Το πρόγραμμα στο Μαθητικό Στέκι ολοκληρώθηκε με συναυλίες από τους «Absinth brothers», τους «Εκμέκ» και τους «Burger Project».
Στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι νέοι άνεργοι, τις δυσκολίες που συναντά η οργάνωση της πάλης τους, αλλά και τις προσπάθειες που κάνουν τα Συνδικάτα και οι Λαϊκές Επιτροπές ήταν αφιερωμένη η συζήτηση που πραγματοποιήθηκε στο Στέκι Νέων Εργαζομένων – Νέων Ανέργων το απόγευμα με θέμα «Με τον οργανωμένο αγώνα μας να στείλουμε τα μονοπώλια και την εξουσία τους στην ανεργία»
Δεκάδες μικρά παιδάκια με τους γονείς τους γέμισαν τον Παιδότοπο. Οι μικροί θεατές επέδειξαν ιδιαίτερο ενθουσιασμό στη μουσικοθεατρική παράσταση «Τα τρία γουρουνάκια»σε σκηνοθεσία Ι. Μπόικο, ενώ ακολούθησε η παράσταση κουκλοθεάτρου «Ο Ψαροτρομάρας»,  με την τεχνική του Μαύρου Θεάτρου από τον κουκλοθίασο ΚΟΥ-ΚΛΟ.
Στο χώρο του κινηματογράφου προβλήθηκε η ταινία «Και οι δήμιοι πεθαίνουν» του Φριτζ Λανγκ.
Το πρωί, με επιτυχία πραγματοποιήθηκε ο Λαϊκός Αγώνας δρόμου.
Παράλληλα, οι αντιπροσωπείες των Οργανώσεων Νεολαίας, που συμμετέχουν στο Φεστιβάλ, επισκέφθηκαν το πρωί το χώρο του Μπλόκου της Κοκκινιάς. Δείτε επίσης εδώ τις δηλώσεις εκπροσώπων των Οργανώσεων Νεολαίας στο «902.gr».
1 / 12