30 Αυγ 2013

Κόμμα Ευρωπαϊκής Αριστεράς: Η κολυμπήθρα της ΕΕ…

Κόμμα Ευρωπαϊκής Αριστεράς: Η κολυμπήθρα της ΕΕ…

Το ΚΕΑ βγάζει λάδι ΗΠΑ, ΕΕ και ΝΑΤΟ ενώ αυτοί προετοιμάζονται για πολεμική επέμβαση στη Συρία (φώτο: AP)


Είναι αλήθεια στριμωγμένοι οι ΗΠΑ, η ΕΕ και το ΝΑΤΟ. Προετοιμάζουν νέα επιδρομή αυτή τη φορά στη Συρία και πηγαίνουν με πολυκαιρισμένα προσχήματα περί χημικών όπλων που όχι μόνο δεν πείθουν αλλά είναι και προκλητικά. Γι' αυτό είναι όμως οι φίλοι κι απολογητές τους.Δουλεύουν πριν από αυτούς για αυτούς.
Ποιος άλλος άραγε εκτός από τα καλοπληρωμένα παπαγαλάκια του συστήματος, αυτήν την ώρα λίγο πριν ξεκινήσουν οι βομβαρδισμοί των ιμπεριαλιστών θα έγραφε αυτά που γράφει το λεγόμενο «Κόμμα της Ευρωπαϊκής Αριστεράς» (ΚΕΑ) στην ανακοίνωσή του για να τους αθωώσει;

Λέει λοιπόν το ΚΕΑ στην ανακοίνωσή του: «Καταδικάζουμε όλα τα εγκλήματα που διαπράττονται εδώ και 2 χρόνια εις βάρος του άμαχου πληθυσμού: Και τα εγκλήματα του καθεστώτος 'Ασαντ που ανέλαβε την ευθύνη για τη στρατιωτική δράση ενάντια στο λαϊκό κίνημα, αλλά και τα εγκλήματα των άλλων».
Ο ‘Ασαντ λοιπόν είναι η πηγή του κακού κατά το ΚΕΑ και ως δια μαγείας βγαίνουν «λάδι» οι ΗΠΑ, η ΕΕ και το ΝΑΤΟ. Όσο για την ΕΕ και τους Ευρωπαίους ιμπεριαλιστές από κατηγορούμενοι στην ανακοίνωση του ΚΕΑ μεταμορφώνονται σε …αμερόληπτα περιστέρια της ειρήνης που θα απονείμουν και δικαιοσύνη: «Η ΕΕ και οι χώρες μας μπορούν να ξεκινήσουν τη διοργάνωση στρογγυλής τραπέζης με όλα τα αντιμαχόμενα μέρη».
Εκτός όλων των άλλων το ΚΕΑ …πέφτει επίσης από τα σύννεφα που η ΕΕ και ευρωπαϊκές ιμπεριαλιστικές δυνάμεις για μια ακόμα φορά ματώνουν τα χέρια τους με το αίμα των λαών, «(…)δε μπορούμε να δεχτούμε ότι ευρωπαϊκές χώρες όπως η Αγγλία, η Γαλλία ή η ίδια η ΕΕ ή ότι κάποιες ευρωπαϊκές πολιτικές δυνάμεις στηρίζουν μια τέτοια επίθεση στη Συρία».
Ανήκουστο!!! Πού ξανάγινε;;; Η ΕΕ και οι ευρωπαϊκές δυνάμεις να στηρίζουν μια τέτοια επίθεση στη Συρία;; Φαίνεται δεν έφτανε η Γιουγκοσλαβία, το Ιράκ, το Αφγανιστάν, η Λιβύη για να …πειστούν και «να δεχτούν » το ΚΕΑ και ο ΣΥΡΙΖΑ που πρωταγωνιστεί σε αυτό, ότι η ΕΕ δεν μπορεί από λύκος να γίνει πρόβατο.

Ο οπορτουνισμός όμως κι η ευρωλαγνεία είναι βαριές ασθένειες. Τυφλώνουν και συν τοις άλλοις προκαλούν και απώλεια μνήμης…Τι να πούμε… Περαστικά.

πηγη: 902

Ποια χημικά και Συρίες; Φρέσκα κουλούρια απ' τη Βόρεια Κορέα!

Ποια χημικά και Συρίες; Φρέσκα κουλούρια απ' τη Βόρεια Κορέα!

Την παρακάτω, ομολογώ βαθιά ρεαλιστική είδηση την εντόπισα στο ιστολόγιο news247. Εννοείται ότι κάνει την ενασχόληση με το τι θα γίνει στη Συρία να ακούγεται τρε μπανάλ, ενώ θέτει πολύ ισχυρή υποψηφιότητα, για λογαριασμό της Βόρειας Κορέας, να βομβαρδιστεί μέχρι να μην μείνει κολυμπηθρόξυλο πριν την Συρία. Σε πρόχειρη δε έρευνα στο google, και χρησιμοποιώντας τις λέξεις "Kim Jong Un porn executed", βγήκαν 20 εκατομμύρια 200 χιλιάδες αποτελέσματα--ανάμεσά τους σχεδόν όλα τα σημαντικά αμερικανικά και βρετανικά μέσα. Φυσικά, κανένα από τα ρεπορτάζ δεν έχει καμία συγκεκριμένη πηγή εκτός από μια ασήμαντη εφημερίδα της Νότιας Κορέας ονόματι Cho Sun Illbo, αλλά τα μεγάλα νέα έτσι κυκλοφορούν. Κάποιος δαιμόνιος δημοσιογράφος διαβάζει μια παγκοσμίως άγνωστη φυλλάδα και βρίσκει το ρεπορτάζ που κάνει πάταγο. Γουότεργκεϊτ και αηδίες. Στο κάτω-κάτω, εννοείται πως ποτέ δεν υπάρχουν στοιχεία για όσα καταγγέλονται κάθε δυο μήνες για τη Βόρεια Κορέα. Ένα τόσο μυστικοπαθές καθεστώς δεν προσφέρεται για συλλογή στοιχείων. Και γι αυτό πρέπει να βομβαρδιστεί, παρουσία δυτικών τηλεοπτικών συνεργείων, ώστε να είμαστε σίγουροι ότι βομβαρδίζεται η Βόρειος Κορέα και όχι ένα εκπληκτικών λεπτομερειών και μικρής κλίμακας μοντέλο της που έφτιαξε το καθεστώς για να μας παραπλανήσει.

Παρεμπιπτόντως, η έρευνα για τη λέξη "ιμπεριαλισμός" στο google βγάζει 8 εκατομμύρια 930 χιλιάδες αποτελέσματα, δηλαδή κοντά στα 11 εκατομμύρια λιγότερα από την λιγότερο από 24 ωρών είδηση για τηνεκτέλεση της πρώην γκόμενας του Κιμ Γιονγκ σε μαζική εκτέλεση βορειοκορεατριών που απάρτιζαν δωδεκαμελές ηλεκτρονικό συγκρότημα agitprop, γύριζαν ταινίες πορνό για εξαγωγή στην Κίνα, και διάβαζαν την Βίβλο--πράγμα που έγινε μπροστά στους γονείς τους, οι οποίοι στάληκαν μετά σε στρατόπεδα συγκέντρωσης (αφού τους σοδόμισε όλους πρώτα ο Κιμ Γιονγκ Ουν, που ταυτόχρονα γύριζε το όλο σκηνικό σε ταινία snuff για εξαγωγή στην Ολλανδία, αλλά την έφαγε [την ταινία] πριν την στείλει επειδή είναι πολύ ανεξέλεγκτος δικτάτορας και στην ζαλάδα του επάνω νόμιζε ότι τρώει νοτιοκορεατικά βρέφη).

Ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας φέρεται να εκτέλεσε την ερωμένη του γιατί συμμετείχε σε ταινία πορνό
Για ποιο λόγο ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας φέρεται να έστειλε στο εκτελεστικό απόσπασμα την πρώην σύντροφο του  
news247 Αύγουστος 29 2013 21:27
Ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν έστειλε στο εκτελεστικό απόσπασμα την πρώην σύντροφο του και τραγουδίστρια, Χιόνγκ Σονγκ Γουόλ, καθώς και άλλα 11 μέλη του συγκροτήματος "Unhasu Orchestra", γιατί εμφανίστηκαν σε "ροζ" ταινία. 
Σύμφωνα με την νοτιοκορεάτικη εφημερίδα "Chonsun Ilbo", ο 30χρονος Κιμ Γιόνγκ Ουν και η Σονγκ Γουόλ διατηρούσαν ερωτικές σχέσεις τα τελευταία 10 χρόνια, παρά τις αντιδράσεις του πατέρα του, και του γεγονότος ότι και οι δυο ήταν παντρεμένοι, με άλλους. 
Φημολογείται επίσης ότι ο βορειοκορεάτης δικτάτορας παρευρέθηκε λίγες ημέρες πριν από την τραγική εκτέλεση σε συναυλία που έδωσε το συγκρότημα της αγαπημένης του, στην Πιονγιάνγκ. 
Όσοι εκτελέστηκαν, κατηγορήθηκαν από το καθεστώς ότι είχαν κινηματογραφήσει τους εαυτούς τους την ώρα που έκαναν σεξ, και έστειλαν τα βίντεο στις αγορές του εξωτερικού. 
Επιπλέον, λέγεται ότι καταδικάστηκαν για κατοχή αντιγράφων της Βίβλου, ένα σοβαρότατο αδίκημα για μια αθεϊστική χώρα, όπως η Βόρεια Κορέα. Σύμφωνα με ανώνυμη πηγή, οι οικογένειες των δολοφονημένων στάλθηκαν σε στρατόπεδα συγκέντρωσης, κατηγορούμενοι για "συνέργεια" στο έγκλημα. 
Μεταξύ άλλων, λέγεται ότι οι εκτελέσεις αυτές δείχνουν για μια ακόμη φορά τις έμμονες προσπάθειες εδραίωσης της εξουσίας του Κιμ Γιονγκ Ουν στην χώρα. 
Ειδικός στα θέματα της Βόρειας Κορέας δήλωσε στην βρετανική "Daily Telegraph" ότι "σίγουρα υπάρχει πολιτικό κίνητρο πίσω από τις εκτελέσεις. 
Αν αυτά τα άτομα συμμετείχαν απλώς σε ταινία πορνό, τότε θα είχαν σταλεί στις φυλακές της χώρας και δεν θα τους εκτελούσαν κατ' αυτόν τον τρόπο". 
Το δημοσίευμα κάνει λόγο για 12 συνολικά εκτελέσεις μετά τη σύλληψη που πραγματοποιήθηκε στις 17 Αυγούστου. 
Εμπλεκόμενη στις δολοφονίες φέρεται να είναι η Ρι Σο Γιου, νυν σύζυγος του ηγέτη, και επίσης πρώην μέλος του συγκροτήματος. Ωστόσο, δεν υπάρχουν στοιχεία που να επιβεβαιώνουν ότι η Σο Γιου ευθύνεται για την τραγωδία.

Παιδική εργασία ανά τον κόσμο - Φωτογραφίες που κόβουν την ανάσα, που ο καθένας πρέπει να δει

Επί του παρόντος, περίπου 215 εκατομμύρια παιδιά εργάζονται στον κόσμο, πολλά από αυτά με πλήρη απασχόληση. Αυτά τα παιδιά δεν πηγαίνουν σχολείο και δεν έχουν χρόνο για να παίζουν. Πολλά δεν λαμβάνουν τρόφιμα ή κατάλληλη φροντίδα. Έχουν στερηθεί την ευκαιρία να είναι παιδιά.

Περισσότερα από τα μισά από αυτά τα παιδιά είναι εκτεθειμένα στις χειρότερες μορφές παιδικής εργασίας, όπως η εργασία σε επικίνδυνα περιβάλλοντα, η δουλεία, και άλλες μορφές καταναγκαστικής εργασίας, παράνομες δραστηριότητες, όπως διακίνηση ναρκωτικών και πορνεία και ακούσια συμμετοχή σε ένοπλες συγκρούσεις .

Παρά τις διάφορες διεθνής διασκέψεις και συνέδρια που λαμβάνουν μέρος κατά καιρούς για την καταπολέμηση των χειρότερων μορφών παιδικής εργασίας, υπάρχει ακόμα η επείγουσα ανάγκη για συντονισμένη δράση σε παγκόσμιο επίπεδο για τον τερματισμό της παιδικής εργασίας.

Οι φωτογραφίες είναι του διάσημου φωτογράφου Steve McCurry, από το άλμπουμ του "Stolen Childhood. (http://stevemccurry.com/)

















Οι Αμερικανοί μπορούν να κάνουν χρήση χημικών όπλων στην Συρία

Οι Αμερικανοί μπορούν να κάνουν χρήση χημικών όπλων στην Συρία

Ένα πολύ ενδιαφέρον κείμενο που γράφτηκε μόλις τον Δεκέμβρη του '12, και θα μπορούσε να είχε γραφτεί, κάλιστα, ακόμη και χθες...
Αποδεικνύει και πως οι ιμπεριαλιστές είναι τόσο απελπιστικά προβλέψιμοι, γιατί μάλλον δεν ενδιαφέρονται πλέον να πείσουν και κανέναν...
Ο Μαχμουντρεζά Σαντζαντί
Οι Αμερικανοί ετοιμάζουν στην Συρία προβοκάτσια με την χρήση χημικών όπλων. Σχετικά με το θέμα αυτό έγραψε την Πέμπτη στο web-blog του ο Πρέσβης του Ιράν στην Ρωσία Μαχμουντρεζά Σαντζαντί.

Ο ανταποκριτής της «Φωνής της Ρωσίας» Ιβάν Ζαχάροφ ζήτησε από τον κ. Σαντζαντί να κάνει σχετικές διευκρινίσεις.
Ανταποκριτής: κύριε πρέσβη, σε τι οφείλονται οι σκέψεις σας σχετικά με την πιθανή χρήση χημικών όπλων στην Συρία;
Σαντζαντί: όπως ανέφερα στο blog μου, στα 33 χρόνια που έχουν περάσει από την στιγμή της νίκης της ισλαμικής επανάστασης, έχουμε μελετήσει και καταλάβει στο Ιράν πολύ καλά την λογική και την νοοτροπία των Αμερικανών πολιτικών. Γι’ αυτό με πολύ μεγάλη πιθανότητα μπορούμε να προβλέψουμε πως θα δράσουν οι Αμερικανοί σε κάθε συγκεκριμένη περίπτωση.
Από τον πόλεμο Ιράν-Ιράκ
Θυμάμαι πολύ καλά, πως πριν ακόμη την εισβολή του Ιράκ στο ιρανικό έδαφος, τα δυτικά ΜΜΕ παρουσίαζαν ενεργά την δήθεν επιθετική στάση του Ιράν σε σχέση με το Ιράκ και έκαναν προβλέψεις, πως το Ιράν θα εξαπολύσει πόλεμο.Όλοι θυμούνται πολύ καλά σε τι οδήγησε αυτή η ενημερωτική εκστρατεία: τα στρατεύματα του Ιράκ με την υποστήριξη των ΗΠΑ, αποσταθεροποίησαν την κατάσταση στα σύνορα μεταξύ του Ιράν και του Ιράκ, γεγονός το οποίο οδήγησε σε έναν τρομερό αιματηρό πόλεμο, ο οποίος στην ουσία είχε προκληθεί από την Αμερική. Εκείνη την στιγμή το Ιράν βίωνε τα δύσκολα χρόνια μετά την επανάσταση και δεν διέθετε αρκετές δυνατότητες για να αντισταθεί.

Παρόμοια σενάρια της αμερικανικής πολιτικής παρουσιάζονται ξεκάθαρα και σε άλλα παραδείγματα. Ας θυμηθούμε το ιρανικό επιβατικό αεροσκάφος το οποίο κατερρίφθη προς το τέλος του πολέμου Ιράν-Ιράκ Πριν βυθίσουν στα νερά του Περσικού κόλπου τους αθώους ανθρώπους, οι Αμερικανοί κατηγόρησαν δημοσίως το Ιράν για απάνθρωπες ενέργειες του στρατού του κατά του άμαχου πληθυσμού του Ιράκ.
Οι ειδήσεις που περνάνε στα ψιλά
Έτσι και τώρα βλέπουμε, πως οι Αμερικανοί διοχετεύουν πληροφορίες στα ΜΜΕ, σχετικά με το ότι ο στρατός της Συρίας μπορεί να κάνει χρήση χημικών όπλωνκατά της ένοπλης αντιπολίτευσης, η οποία διαπράττει μαζικές δολοφονίες και έχει προκαλέσει μακελειό στην χώρα. Αυτές οι πληροφορίες αποτελούν για μας ένα μήνυμα. Καταλαβαίνουμε, πως οι ΗΠΑ με αυτόν τον τρόπο λύνουν τα χέρια στους εξεγερμένους ώστε αυτοί να μπορούν να κάνουν χρήση χημικών όπλων.* Μετά από αυτό, η ευθύνη για την χρήση των χημικών όπλων θα αποδοθεί στην νόμιμη εξουσία στο πρόσωπο του προέδρου της Συρίας Μπασάρ Άσαντ.

Το λέω όχι σαν Πρέσβης του Ιράν στην Ρωσία, αλλά σαν πολίτης του Ιράν – μιας χώρας, η οποία έχει βιώσει την πικρή προσωπική εμπειρία της προκλητικής αμερικανικής πολιτικής.
Ανταποκριτής: πράγματι υποθέτεται την πιθανότητα της επανάληψης των λυπηρών θλιβερών γεγονότων του πολέμου Ιράν-Ιράκ με την χρήση των χημικών και βακτηριολογικών όπλων στην ένοπλη διαμάχη στην Συρία;
Αμερικάνικος "ανθρωπισμός"
Σαντζαντί: όπως επισήμανα στο blog μου, οι ΗΠΑ για να επιτεύξουν τους δικούς τους ύπουλους στόχους δεν θα σταματήσουν μπροστά σε τίποτα:γι’ αυτούς δεν υπάρχουν ούτε νόμοι, ούτε αρχές, ούτε ανθρώπινες αξίες. Σίγουρα θα έχετε δει φωτογραφίες παιδιών από το Βιετνάμ που τρέχουν μέσα στην ζούγκλα μισοκαμένα από το ναπάλμ. Δεν έχουν σβηστεί από την ιστορική μνήμη του λαού μας και οι πληγέντες κάτοικοι των ιρανικών πόλεων από τα χημικά όπλα κατά την διάρκεια του πολέμου με το Ιράκ. Αιώνια μνήμη και στους Κούρδους του Ιράκ, οι οποίοι υπέστησαν μεγάλες ζημιές από την δηλητηρίαση των χημικών ουσιών. Τότε, στην απόκτηση των χημικών όπλων, τον Σαντάμ τον είχαν βοηθήσει οι Ηνωμένες Πολιτείες.
Ο Συριακός στρατός προελαύνει
Τα σημερινά γεγονότα στην Συρία δεν αποτελούν επανάσταση,αλλά μία ένοπλη εξέγερση, η οποία υποστηρίζεται από τους παρεμβατιστές.
Εδώ και δύο χρόνια οι Αμερικανοί υποστηρίζουν:
"ο Άσαντ δεν έχει την δύναμη για να κρατήσει την εξουσία και σύντομα θα ανατραπεί."
Αλλά όπως βλέπουμε, η θέση της νόμιμης κυβέρνησης της Συρίας έχει παραμείνει ισχυρή και είναι σε θέση να αντιστέκεται. Και όσο περισσότερο εξασθενεί η πίεση της λεγόμενης «αντιπολίτευσης» στην Συρία, τόσο περισσότερο, όπως μου φαίνεται, εμφανίζεται ο πειρασμός να προετοιμαστεί μια φοβερή και αιματηρή προβοκάτσια. 
 Πηγή: Η φωνή της Ρωσίας (οι ηλεκτρονικές παραπομπές και η εικονογράφηση είναι δικές μας προσθήκες)

*Βλέπε και εδώ

Μια Μνήμη για τη Λήθη

Μια Μνήμη για τη Λήθη

Πρόκειται για ένα δραματικά επίκαιρο θεατρικό έργο. 
Αποσπάσματα από την εκπληκτική θεατρική παράσταση του François Abou Salem, βασισμένη στο ομώνυμο ποίημα του Mahmoud Darwish για την πολιορκία της Βηρυτού το 1982 από τους Ισραηλινούς.
Η παράσταση δόθηκε το 2007.

Ο François Abou Salem, γαλλο-παλαιστίνιος ηθοποιός και σκηνοθέτης, πέθανε την 1η Οκτωβρίου 2011, στη Ραμάλα.

To βίντεο το βρήκα εδώ

Οι πλασιέδες της Χρυσής Αυγής και ...το τιμολόγιό τους

Οι πλασιέδες της Χρυσής Αυγής και ...το τιμολόγιό τους

«Κυνικός είναι αυτός που ξέρει την τιμή όλων των πραγμάτων, αλλά την αξία κανενός» αναφέρει ένα γνωστό απόφθεγμα που θυμηθήκαμε χθες ακούγοντας τη συνέντευξη του χρυσαυγίτη βουλευτή Κασιδιάρη στο ΣΚΑΪ.

Είπε λοιπόν ο Κασιδιάρης: «Το ελληνικό κράτος σε καμιά περίπτωση δεν πρέπει να παρέχει διευκολύνσεις για οποιοδήποτε στρατιωτικό χτύπημα του ΝΑΤΟ των Αμερικανών»…

Δεν χρειάστηκαν μέρες, ούτε καν ώρες... μόνο λίγα δευτερόλεπτα στην ίδια συνέντευξη για να ομολογήσει ότι το «σε καμιά περίπτωση» της Χρυσής Αυγής πάει κυριολεκτικά περίπατο αν υπάρξουν συγκεκριμένα ανταλλάγματα στο παζάρι ανάμεσα στους ιμπεριαλιστές όπου οι φασίστες της Χρυσής Αυγής καλούν την ελληνική κυβέρνηση να συμμετάσχει.

Χαρακτηριστικός ο διάλογος:

Δημοσιογράφος: Να πούμε στο ΝΑΤΟ δώστε μας τι;

Κασιδιάρης: Για ποιο λόγο η Ελλάδα να δίνει διευκολύνσεις σε χώρες που δε μας παρέχουν απολύτως τίποτα;

Δημοσιογράφος: Να το απλοποιήσουμε, λέτε: Κόψε μου χρέος για να μπορεί να σηκωθεί το αεροπλάνο;

Κασιδιάρης: Κι αυτό μπορεί να γίνει.

Να, λοιπόν, τι μπορεί να γίνει... με βάση όσα λέει η Χρυσή Αυγή. Αποδεχόμενος ο ελληνικός λαός ότι χρωστά ο ίδιος τα χρέη της πλουτοκρατίας, να αποδεχτεί να βάλει «πλάτη», να δώσει την έγκρισή του και έτσι «σαν κύριοι» οι Αμερικανοί να σηκώνουν τα αεροπλάνα τους από τη Σούδα κι όποιον πάρει ο χάρος... Άλλωστε, τι αξία να έχει το ματοκύλισμα ολόκληρων λαών αν είναι ...καλά τα ανταλλάγματα. Τι αξία μπορούν να έχουν οι βομβαρδισμοί λαών μπροστά στο να μειωθεί το χρέος, να πέσουν τα spreads...

Πολύ αντισυστημική άποψη, δεν βρίσκετε;

Κι ο Κασιδιάρης συνεχίζει λέγοντας τι θα κάνει η Χρυσή Αυγή «αν έρθει στα πράγματα»:

«Η θέση της Χρυσής Αυγής είναι ότι η Ελλάδα πρέπει να παραμείνει στην ΕΕ».

«Θα επαναδιαπραγματευθούμε, θα δούμε αν μας συμφέρει να παραμείνουμε στο ΝΑΤΟ».

Μέσα, λοιπόν, με τα μπούνια στην ΕΕ λένε τα φασιστοειδή κι «αν είναι καλά τα ανταλλάγματα», η πανούκλα ΝΑΤΟ γίνεται μονομιάς κούκλα...

Οι «πατριώτες» της Χρυσής Αυγής όμως πριν καν να «έρθουν στα πράγματα» έχουν βγάλει στο σφυρί φιλέτα και κουνούν το μαντήλι και στους Ρώσους ιμπεριαλιστές να κοπιάσουν.

Κασιδιάρης: Υπάρχει μια Ρωσία που κάνει τα αδύνατα δυνατά για να έχει μια βάση στο Αιγαίο για να μπορεί να επεκταθεί στην Ανατολική Μεσόγειο (…)

Δημοσιογράφος: Σας ενδιαφέρουν οι σχέσεις με τους Ρώσους;

Κασιδιάρης: Μας ενδιαφέρουν οι σχέσεις με οποιονδήποτε θα προάγει το εθνικό συμφέρον.

Συνεννοηθήκαμε λοιπόν… Μπαλάκι από το ένα γεράκι στο άλλο θέλει η Χρυσή Αυγή το λαό να χειροκροτεί πότε τους Ρώσους και πότε τους Αμερικανούς, αρκεί τα ανταλλάγματα που παίρνουν οι βιομήχανοι, οι εφοπλιστές της Ελλάδας να είναι ικανοποιητικά.

Σε κάτι τέτοιες στιγμές, όπως αυτές στα πρόθυρα ξεσπάσματος ενός ιμπεριαλιστικού πολέμου, είναι που αποκαλύπτονται ξεδιάντροπα όλοι οι υπηρέτες του σάπιου εκμεταλλευτικού συστήματος, που φυλλορροεί το δήθεν «αντισυστημικό» προσωπείο που με φροντίδα η αστική τάξη με τα επιτελεία της έχει φιλοτεχνήσει για τη φασιστική Χρυσή Αυγή.

Ας μην ελπίζουν... Τις αξίες και τις αρχές της εργατικής τάξης, το αίσθημα της αλληλεγγύης και της φιλίας δεν θα τα μολύνουν τα φασιστικά αποβράσματα. Πλασιέδες των ανταλλαγμάτων της πλουτοκρατίας σαν δαύτους οι εργάτες, ο λαός δεν είναι διατεθειμένοι να γίνουν.

Κ. Π.

Γεωπολιτική Τρομοκρατία (Η Συρία είναι κοντά)

Γεωπολιτική Τρομοκρατία (Η Συρία είναι κοντά)





Χωρίς αμφιβολία. Η νέα τροπή του μακελειού, η επιδρομή των πολλαπλών υπερδυνάμεων που συγκροτούν  μια πανίσχυρη στρατιωτική μηχανή εναντίον μιας μικρής και σχετικά ανίσχυρης χώρας, συνιστά πρώτιστα ένα ψυχολογικό πόλεμο.  

Η Συρία δεν έχει τέτοιο ορυκτό πλούτο (υδρογονάνθρακες και μη) που να την καθιστά
ελκυστικό στόχο των αδηφάγων επιδρομέων. Ο ρόλος που το καθεστώς της θα μπορούσε να παίξει, τώρα ή στο μέλλον, ώστε να συμβάλει σε κάποιον περιορισμό της  κραιπάλης των ιμπεριαλιστών για ξαναμοίρασα των πηγών της περιοχής και για τον έλεγχο των αγωγών μεταφοράς των προϊόντων τους στην Ευρώπη κι αλλού,  είναι αμελητέος.

Το προβλημα με την Συρία είναι ότι εμφανίζεται σαν ένα κράτος που αρνείται, ως ένα βαθμό, να ευθυγραμμισθεί με τη «νέα τάξη» που με θαυμαστή ομοψυχία προσπαθούν να επιβάλλουν  οι δυτικοί ιμπεριαλιστές στην Μέση Ανατολή και επέκεινα, εμφανίζεται σαν ένα κράτος εχθρικό προς τον κύριο φύλακα των συμφερόντων τους στην περιοχή, το Ισραήλ, και αμυδρώς αποτελεί απειλή για τις γειτονικές της αραβικές νομαδο-μοναρχίες. Κι αυτά είναι αρκετά για να την μετατρέψουν σε στόχαστρο.

Λέω λοιπόν ότι αυτός ο πόλεμος είναι πρώτιστα ψυχολογικός, διότι ο σκοπός του είναι να δείξει στους σύριους και στους υπόλοιπους λαούς στην περιοχή και σ’ όλη την υφήλιο, ότι αυτή η ελίτ που κυβερνά τον κόσμο, με τις αστικές τάξεις διάφορων εθνοτήτων απόλυτα ευθυγραμμισμένες μαζί της – ακόμα κι όταν τα συμφέροντα μερίδων τους θίγονται εν μέρει από αυτήν την νέα τάξη πραγμάτων – δεν ανέχεται έκφραση εχθρότητας εναντίον της και εναντίον των σχεδίων της. Ο κύριος σκοπός αυτού του πόλεμου είναι η άσκηση μιας γεωπολιτικής τρομοκρατίας.


Όταν βλέπεις τα μέσα ενημέρωσης των αστών σαδιστικά να καταρτούν με λεπτομέρεια εικονογραφημένες λίστες του οπλοστασίου που οι επιδρομείς παρατάσσουν, περιγράφοντας τον τρόπο με τον οποίο διατίθενται να το χρησιμοποιήσουν, η εντύπωση που δημιουργούν και το αδήλωτο μήνυμα τους στους λαούς είναι ότι αυτοί που σήμερα κρατούν τον κόσμο είναι ακατανίκητοι και κάθε σκέψη για αντιπαράθεση μαζί τους είναι «εξωπραγματική», «ουτοπική», κάθε ελπίδα ότι ένας λαός μπορεί να αποφασίσει για το παρόν και το μέλλον του, ακόμα και κόντρα σ’ αυτό το τρομακτικό οπλοστάσιο, αποτελεί «χίμαιρα». Αυτός είναι ο πρώτιστος στόχος τους. 

Η επίδειξη δύναμης, αλαζονείας, αμοραλισμού, συνδυάζεται με παντελή ασέβεια για την αξία της ζωής των αμέτρητων θυμάτων τους. Η σαδιστική μετάδοση και αναμετάδοση της εικονογραφίας τουγεωπολιτικού τρόμου στις οθόνες μας, το σφυροκόπημα τους με κάθε επικοινωνιακό μέσο, είναι μέρος της μάχης που δίνεται, είναι επιβεβαίωση ότι αυτός ο άμεσα επικείμενος θερμός πόλεμος είναι συνάμα και ψυχρός πόλεμος, για το σπάσιμο των νεύρων μας, είναι πόλεμος εναντίον μας, εναντίον όλων εκείνων που δεν ταυτίζονται με την νέα «τάξη» τους.  

Ένα μάλλον ρητορικό ερώτημα στο τέλος:
Που στηρίζεται αυτή η αλαζονεία τους; Είναι σίγουρα μια τραγική ειρωνεία ότι ενώ αυτή η κοινωνική τάξη έχει χάσει την αίσθηση της πραγματικότητας όπως την βιώνει σχεδόν ολόκληρος ο όγκος της ανθρωπότητας (λόγω του εξωφρενικού πλούτου και δύναμης που κατέχει) και επειδή καταφέρνει (προς το παρόν) να πλάθει και να συντηρεί αυτήν την κατάσταση χειραγωγώντας τον υπόλοιπο πληθυσμό, αντί να αναγνωρίσει ότι η ίδια και το έργο της αποτελούν αναμφισβήτητα μια διαστροφή της ανθρώπινης φύσης, θεωρούν ότι οι καθυπότακτοί τους είναι άνθρωποι χαμηλότερης νοημοσύνης και αξίας, άνθρωποι «κατώτερης» φύσης. Μας θεωρούν κάτι λιγότερο από ζώα και μας συμπεριφέρονται ωσάν να είμαστε αναλώσιμα υποζύγια.

Δεν υπάρχουν πολλές επιλογές. Όποιος δεν τους αντιστέκεται, όποιος δεν παλεύει να τους ανατρέψει, αν δεν είναι άρρωστος ή αστός, καθίσταται ένα «πρόθυμα ηλίθιο» ζώον.








VIDEO.Στρατηγός Wesley Clark. Είχε παρθεί απόφαση για επίθεση στην Συρία απο το 2001, όπως και σε άλλες 6 χώρες.

VIDEO.Στρατηγός Wesley Clark. Είχε παρθεί απόφαση για επίθεση στην Συρία απο το 2001, όπως και σε άλλες 6 χώρες.


Ο τετράστερος στρατηγός Wesley Clark δεν είναι σίγουρα αθώος του αίματος.. Ήταν διοικητης Στρατιάς και είχε την εποπτεία των Βαλκανίων, καθώς και αρχιτέκτονας στην επιχείρηση στο Κόσοβο.

Aυτή την εποχή έχει εταιρεία εκμετάλλευσης κοιτασμάτων άνθρακα για την παραγωγή συνθετικού πετρελαίου, η οποία δραστηριοποιήται στα Βαλκάνια.

Επίσης είναι σύμβουλος της Ρουμανικής Κυβέρνησης για θέματα Ασφαλείας

Ας ακούσουμε όμως τι δήλωσε σε τηλεοπτική εκπομπή αφότου συνταξιοδοτήθηκε.



                                                    Ο στρατηγός Wesley Clark




…Επειδή πήγαινα μέσω Πενταγώνου αμέσως μετά την 9/11. Περίπου δέκα ημέρες μετά την 9/11, πήγα μέσω Πενταγώνου και είδα τον Γραμματέα Ράμσφελντ και τον Αναπληρωτή Γραμματέα Γούλφοβιτς  Κατέβηκα μετά απλά για να πω ένα γεια σε μερικούς από τους ανθρώπους του Γενικού Επιτελείου που εργάζονταν παλαιότερα για μένα, και ένας από τους στρατηγούς με κάλεσε μέσα
Μου λέει, “Κύριε, πρέπει να έρθετε  και να μιλήσουμε για ένα δευτερόλεπτο"
  Του εϊίπα, "Λοιπόν, είσαι πολύ απασχολημένος".

 «Όχι, όχι." Λέει, “Αποφασίσαμε να πάμε σε πόλεμο με το Ιράκ”.Αυτό έγινε ή στις 20η Σεπτεμβρίου ή εκεί γύρω.


Είπα, "Πάμε σε πόλεμο με το Ιράκ. Γιατί;" Μου λέει, "Δεν ξέρω".
Μου λέει, “Υποθέτω ότι δεν ξέρουν τι άλλο να κάνουν”. Οπότε είπα, "Λοιπόν,  βρήκαν κάποια στοιχεία που να συνδέουν τον Σαντάμ με την Αλ Κάιντα;"  “Όχι, όχι.” Μου λέει.

"Δεν υπάρχει τίποτα νεότερο απο εκεί. Απλά πήραν την απόφαση να πάμε σε πόλεμο με το Ιράκ."
 Μου είπε “Νομίζω ότι είναι σαν να μην ξέρουμε τι να κάνουμε σχετικά με τους τρομοκράτες, αλλά έχουμε ένα καλό στρατό και μπορούμε να ρίχνουμε κυβερνήσεις”.
Και είπε, “Υποθέτω ότι αν το μόνο εργαλείο που έχεις είναι ένα σφυρί, κάθε πρόβλημα πρέπει να μοιάζει με καρφί.”


Έτσι επέστρεψα για να τον δω, μερικές εβδομάδες αργότερα, και εκείνες τις μέρες βομβαρδϊζαμε το Αφγανιστάν. Είπα, "Θα πάμε ακόμα σε πόλεμο με το Ιράκ;" Και μου λέει, "Ω, κάτι χειρότερο από αυτό".

¨Απλωσε το χέρι του στο γραφείο. Πήρε ένα κομμάτι χαρτί. Και είπε, «Μόλις έλαβα  ακριβώς αυτό από πάνω» - δηλαδή από το Γραφείο του υπουργού Άμυνας - ".  "Σήμερα"

Και λέει, "Αυτό είναι ένα σημείωμα που περιγράφει πώς θα πάμε και θα διαλύσουμε επτά χώρες σε πέντε χρόνια, αρχής γενομένης με το Ιράκ, και στη συνέχεια, τη Συρία, το Λίβανο, τη Λιβύη, τη Σομαλία, το Σουδάν και, τελειώνοντας, το Ιράν."

Είπα, "Είναι διαβαθμισμένο;" Είπε, "Μάλιστα, κύριε." Του λέω, "Λοιπόν, μην μου το δείχνεις". Και τον είδα έναν χρόνο μετά πάνω-κάτω και του είπα, "Το θυμάσαι αυτό;" Μου λέει, "Κύριε, εγώ δεν σας έδειξα εκείνο το σημείωμα! Δεν σας το έδειξα!"




Μετάφραση-Απόδοση: LEFTeria-news





ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ



ΕΓΓΡΑΦΟ. Foreign Policy (USA) Αρχεία αποκαλύπτουν ότι ΗΠΑ βοηθούσαν Σαντάμ στον χημικό πόλεμο, για τον οποίο έπειτα τον κατηγόρησαν.





INDEPENDENT. Έχει καταλάβει ο Ομπάμα ότι συμμαχεί με την Αλ Κάιντα? Τι έγινε στην τελευταία επίθεση ΗΠΑ στην περιοχή.


Θέλουν την Ελλάδα στον πόλεμο

Θέλουν την Ελλάδα στον πόλεμο
«...η Ελλάδα πρέπει να ταχθεί ενεργά και αποφασιστικά στο πλευρό των δυτικών Συμμάχων της. ΗΠΑ, Γαλλία και Μεγάλη Βρετανία και, στο βάθος, με έναν ιδιαίτερο τρόπο, το Ισραήλ, συγκροτούν σήμερα ένα κοινό μέτωπο από το οποίο η Ελλάδα κάθε άλλο παρά μπορεί ή πρέπει να απουσιάζει... η Ελλάδα, η Κύπρος και το Ισραήλ συγκροτούν από κοινού έναν αναντικατάστατο "διάδρομο" σταθερότητας, ασφάλειας και παρουσίας της Δύσης στο επίκεντρο της πιο πολύπλοκης και επικίνδυνης περιοχής του κόσμου, η οποία ήδη κοχλάζει. Την ίδια ώρα, η Ενέργεια είναι ένας νέος, πρόσθετος καθοριστικής σημασίας παράγοντας που τις συνδέει... Η Ελλάδα οφείλει να διαδραματίσει το ρόλο της στο δυτικό κόσμο: κάθε φορά που το έπραξε, σε τόσο έντονα μεταβατικές εποχές, βγήκε πιο ισχυρή, ενώ, κάθε φορά που το αρνήθηκε, έβλαψε, ενίοτε δραματικά, τα συμφέροντά της... Εκατό χρόνια πριν, το 1913, ο Ελευθέριος Βενιζέλος μεγάλωνε την Ελλάδα όχι απλώς συντασσόμενος με τη Δύση, αλλά αποκτώντας το ρόλο της αιχμής του δόρατός της» («Ηλεκτρονικό Βήμα», 28/8/2013).
«Η γεωπολιτική σου σημασία δεν είναι μπιμπελό που έχεις να το δείχνεις στους ξένους. Οχι. Η γεωπολιτική αξία είναι ένα γερό χαρτί που το παίζεις ανάλογα με τα συμφέροντα και τους υπολογισμούς σου... Ο Βενιζέλος έπαιξε τα χαρτιά του, με κέρδη και ζημιές που πόνεσαν, αλλά τα έπαιξε και μεγάλωσε την Ελλάδα» («Καθημερινή», 28/8/2013).
***
Τα παραπάνω αποσπάσματα και των δύο άρθρων αναδεικνύουν το «γερό χαρτί» που προβάλλει η αστική τάξη της Ελλάδας, τη γεωστρατηγική σημασία της χώρας για το κεφάλαιο, στο πλαίσιο των ενδοϊμπεριαλιστικών ανταγωνισμών. Και σ' αυτό το πλαίσιο κάνει επιλογή συμμαχιών με ισχυρά καπιταλιστικά κράτη. «Η Ελλάδα οφείλει να διαδραματίσει το ρόλο της», λέει το ένα, «η γεωπολιτική αξία είναι ένα γερό χαρτί που το παίζεις ανάλογα με τα συμφέροντα και τους υπολογισμούς σου», το άλλο. Η γεωστρατηγική αναβάθμιση της Ελλάδας αποτελεί στρατηγική της αστικής τάξης. Και επιμένει να αξιοποιεί τη γεωστρατηγική θέση της, προκειμένου να αναβαθμιστεί στο ιμπεριαλιστικό σύστημα σε σχέση με τους άλλους ανταγωνιστές της στην περιοχή μας. Επομένως, να συνδράμει και ως θύτης των λαών σε ιμπεριαλιστικό πόλεμο και δεν το έχει κάνει για πρώτη φορά.
Αλλωστε, η αναφορά και των δύο άρθρων στον Ελ. Βενιζέλο και τη συμμετοχή του στους βαλκανικούς πολέμους το 1913, σαν ιστορικό παράδειγμα, κρύβει την ουσία της σημερινής πραγματικότητας. Τότε έγινε ξεσηκωμός των βαλκανικών κρατών ενάντια στην καταρρέουσα οθωμανική αυτοκρατορία και ολοκληρώθηκαν τα αστικά εθνικά κράτη, απελευθερώνοντας από την οθωμανική αυτοκρατορία εδάφη που κατοικούνταν από τους πληθυσμούς τους. Βεβαίως και αυτοί οι πόλεμοι είχαν σχέση με τις αντιθέσεις ανάμεσα στη συμμαχία της ΑΝΤΑΝΤ, δηλαδή Αγγλία, Γαλλία, Ιταλία, Ρωσία που συνέβαλαν στο αποτέλεσμά του, (στο Λονδίνο έγινε η συνθήκη τερματισμού τους), και τη συμμαχία Αυστροουγγαρίας, Γερμανίας. Οι βαλκανικοί πόλεμοι όξυναν τις ενδοϊμπεριαλιστικές αντιθέσεις και επιτάχυναν τον πρώτο παγκόσμιο πόλεμο. Ο Βενιζέλος, έστω και με ζημιές, γράφει το ένα άρθρο, μεγάλωσε την Ελλάδα. Το ίδιο γράφει και το άλλο. Τι κρύβουν; Οτι στη συνέχεια, η Ελλάδα με κυβέρνηση Βενιζέλου πήρε μέρος στον πρώτο παγκόσμιο ιμπεριαλιστικό πόλεμο (1914), με την ιμπεριαλιστική συμμαχία της Αντάντ. Επίσης, η κυβέρνηση Βενιζέλου που μεγάλωσε την Ελλάδα, ξεκίνησε τη Μικρασιατική Εκστρατεία, ακριβώς για να επιβάλει τη Συνθήκη διαμελισμού της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας σε όφελος των νικητών κρατών της ΑΝΤΑΝΤ στον πόλεμο. Αυτός ήταν και ο ρόλος της αιχμής του δόρατος της Δύσης τότε. Βεβαίως, το κεφάλαιο στην Ελλάδα ωφελήθηκε, ο λαός φορτώθηκε τα δεινά και των πολέμων και της προσφυγιάς των Μικρασιατών και πλήρωσε ακριβά τα οφέλη των αστών.
***
Και τα δύο άρθρα πασχίζουν να πείσουν για την αναγκαιότητα συμμετοχής στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ με συμμετοχή και κρατών της ΕΕ στη Συρία. Προβάλλοντας τη δυνατότητα ισχυροποίησης της θέσης της αστικής τάξης της Ελλάδας και μέσω της ισχυροποίησης του άξονα Ισραήλ - Κύπρου - Ελλάδας, όπως γράφεται στο ένα άρθρο, άξονας που ενισχύεται και από τις στρατηγικές συμφωνίες τόσο σε επίπεδο εκμετάλλευσης της Ενέργειας και της μεταφοράς της όσο και σε στρατιωτικό επίπεδο. Να λοιπόν και η αποκάλυψη από τους αστούς της αιτίας του πολέμου. Τα χημικά προβάλλουν, αλλά άφησαν τα προσχήματα, μπροστά στο ζήτημα της μοιρασιάς των ενεργειακών πόρων σε συνδυασμό με τη γεωστρατηγική αναβάθμιση, δηλαδή τη βελτίωση της θέσης τους στην ιμπεριαλιστική πυραμίδα. Να και η πραγματική αιτία του πολέμου και όχι το αντιδημοκρατικό καθεστώς Ασαντ.
Καλά λοιπόν τα ιστορικά παραδείγματα για το πώς μεγάλωσε η Ελλάδα, που προβάλλονται ως δόλωμα στο λαό για να ανεχτεί ή και να συμφωνήσει με τη συμμετοχή της Ελλάδας σε έναν ακόμη ιμπεριαλιστικό πόλεμο, αλλά διδακτικά και τα μαθήματα από τη συμμετοχή της σ' αυτούς τους πολέμους. Από τότε μέχρι σήμερα. Συμμετοχή που πασχίζουν να την εμφανίσουν και ως «εθνικό ζήτημα». Αλλά τα ταξικά συμφέροντα της εργατικής τάξης και των συμμάχων της είναι εχθρικά με τα συμφέροντα των αστών και δεν έχουν κανένα λόγο να υποτάσσονται στο «εθνικό συμφέρον των αστών. Αυτοί πληρώνουν και με αίμα τα κέρδη των αστών και από τη συμμετοχή στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους. Καμιά συμμετοχή της Ελλάδας, με καμιά μορφή, στην επέμβαση. «Ούτε γη ούτε νερό στους φονιάδες των λαών». Η εργατική τάξη και οι σύμμαχοί της, να χαράξουν τη δική τους αυτοτελή πορεία, σε ρήξη με το κεφάλαιο και την εξουσία του.

TOP READ