19 Αυγ 2013

Αυτοκτονίες και εμεις τον χαβά μας..

Αυτοκτονίες και εμεις τον χαβά μας..

Αυτo το βίντεο, όποιος έχει όρεξη ας το δεί, κόστισε 75.000 ευρώ..




Mόνο και μόνο για να ικανοποιηθεί το καπρίτσιο της κάθε μανταμίτσας..
Θα την δείτε με το iphone της να τραβά βίντεο...


Ένα βιντεάκι απο το Λονδίνο με σαχλά χορευτικά και μπόλικο συρτάκι (φτάνει με αυτό το συρτάκι και τον Ζορμπά υπάρχουν και άλλα πράγματα για να προβάλλουμε), χαζογκόμενες να ζητωκραυγάζουν και πολλά χειροκροτήματα.. 75.000 παρακαλώ!! Όχι παίζουμε..


Κατά τα άλλα, στα του οίκου μας, ετοιμάζονται οι πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας με κοινωνική ευαισθησία!!
Κι άλλες μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις, ο Σαμαράς κάνει αποκαλυπτήρια σε ανδριάντες και αγάλματα καράσυγκινημένος και ούτε λέξη για το παλικάρι που σκοτώθηκε για 1,40 ευρώ, για τις αυτοκτονίες πολλών συμπολιτών μας, τους χιλιάδες άνεργους,  τις χιλιάδες των μεταναστών κ.ο.κ.

Έτσι είναι!! Το περιτύλιγμα!! Και μόνο αυτό!!
Ουσία ΚΑΜΙΑ!!
This is the REAL Greece(!!!!!!!!)
ή
Είναι ο Καπιταλισμός Ηλίθιε..

Εμποροϋπάλληλος για όλες τις δουλειές στον Μαρινόπουλο

Εμποροϋπάλληλος για όλες τις δουλειές στον Μαρινόπουλο

Την προσπάθεια της εργοδοσίας να αναγκάσει με εκβιασμούς τους εργαζόμενους στις επιχειρήσεις «Καρφούρ-Μαρινόπουλος-Dia», να μοιράζουν πόρτα-πόρτα τα διαφημιστικά φυλλάδια προσφορών, καταγγέλλει με ανακοίνωσή του το παράρτημα Θεσσαλονίκης του Σωματείου Εργαζομένων στα σουπερμάρκετ του ομίλου. Παράλληλα διοργανώνει παράσταση διαμαρτυρίας σήμερα Δευτέρα, στις 18.00, έξω από το Καρφούρ Μακεδονίας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Το ΔΣ του Σωματείου του παραρτήματος Θεσσαλονίκης καταγγέλλει την επιχείρηση για την προσπάθεια να επιβάλει εκβιαστικά την παρανομία της, να μοιράζουμε εμείς, πόρτα-πόρτα, τα διαφημιστικά φυλλάδια προσφορών.

Παρά το γεγονός ότι απαγορεύεται να παρέχουμε οποιαδήποτε εργασία πέραν του καταστήματος, η επιχείρηση γράφει στα παλιά της τα παπούτσια το νόμο, δεν είναι άλλωστε και πρώτη φορά. Οποιοδήποτε ατύχημα έξω από το χώρο που έχει οριστεί να παρέχουμε τις υπηρεσίες μας δεν αναγνωρίζεται.


Συνάδελφοι, για να γίνει πράξη η παρανομία της επιχείρησης, χρειάζεται και τη δική μας συμβολή. Δεν μπορεί να είμαστε συνένοχοι και να μας φταίνε άλλοι. Κάτω από την απειλή και το φόβο της απόλυσης εκχωρούμε συνεχώς δικαιώματα, παρόλα αυτά δε σταματούν να θέλουν κι άλλα, μέχρι την απόλυτη εξαθλίωσή μας. Το ενάμιση εκατομμύριο ανέργων και τις εκατοντάδες απολύσεις στην επιχείρηση, δεν τις σταμάτησε ο φόβος, ο συμβιβασμός και η αποδοχή του μικρότερου κακού.

Ενώ στην Αλβανία η επιχείρηση εξαγόρασε τη μεγαλύτερη αλυσίδα super market, επεκτεινόμενη παράλληλα και σε όλα τα Βαλκάνια, τελευταία αγόρασε και το εμπορικό κέντρο City Gate, ωστόσο, για τη διανομή φυλλαδίων ισχυρίζεται ότι δεν έχει χρήματα.

Συνάδελφοι, είναι άραγε ζήτημα καλού και κακού εργοδότη ή είναι στρατηγική επιλογή του κεφαλαίου και των πολιτικών τους εκπροσώπων να μας στερήσουν, τελικά, κάθε δικαίωμα;

Όσο, πάντως, τους ανέχεσαι και τους φοβάσαι τόσο θα σε τσαλαπατούν.

Το ΔΣ του Σωματείου του παραρτήματος Θεσσαλονίκης απαιτεί από την επιχείρηση να μην προχωρήσει στο παράνομο μοίρασμα φυλλαδίων. Καλεί σε αγωνιστικό συναγερμό τον κάθε έναν από εμάς και την ενεργή συμμετοχή στις κινητοποιήσεις που έχουν αποφασιστεί, αν η επιχείρηση επιμείνει. Προχωρήσαμε ήδη σε καταγγελία στην Επιθεώρηση Εργασίας και η απάντησή της είναι, ότι πρόκειται για παράνομη πράξη και βλαπτική μεταβολή των όρων της σύμβασης. Περιθώρια για εφησυχασμούς και αυταπάτες έχουν περάσει ανεπιστρεπτί.

Αν η αλληλεγγύη και η ενεργή συμμετοχή στο Σωματείο δε γίνει μέλημά μας τα αποτελέσματα τα γνωρίζουμε ήδη.

Μόνο ενωμένοι όλοι μαζί και με γνώμονα τις δικές μας ανάγκες μπορούμε να ελπίζουμε».

Σκλαβιά...

Σκλαβιά...

Καθαρότατη εικονική αποτύπωση του τι είναι , τι σημαίνει, τι επιδιώκει και πώς, ο καπιταλισμός.

H καταράκωση πρώτα απ' όλα της ανθρώπινης αξιοπρέπειας σε πρώτο πλάνο.Εκμηδενίζεις, ισοπεδώνεις, εξαθλιώνεις τον εργάτη, στη Μανωλάδα αναγκάζοντας τον να μένει σε καλύβες νάυλον, στην Ονδούρα του φοράς πάνα  για να τα κάνει πάνω του την ώρα που δουλεύει αυξάνοντας το χρόνο εργασίας, στη Ν.Α Ασία βάζεις παιδάκια 4χρονα να φτιάχνουν αθλητικά είδη , ... Ο καπιταλισμός σε όλο του το μεγαλείο. Απάνθρωπος, σάπιος, αλλά πολύ επικίνδυνος όταν νιώθει πως μειώνονται τα κέρδη του,  με ακόρεστη πείνα για κέρδη,κέρδη,κέρδη, μια πείνα που μπορεί να την ικανοποιήσει σφάζοντας λαούς όπως στη Συρία, ληστεύοντας τον πλούτο τους εξαθλιώνοντας τους όπως στη Νιγηρία ή βάζοντας λαούς να σφαγούν όπως στην Αίγυπτο. Όπως και να το δει κανείς είναι οι πολλές όψεις του ίδιου τέρατος. Του καπιταλισμού.

 
Άραγε χρειάζεται να υπενθυμίσω τι ακριβώς περιμένει την εργατική τάξη στην χώρα μας και όχι μόνο, αν συνεχίσει να έχει αυταπάτες, να κάθεται λουφαγμένη , γεμάτη φόβο, περιμένοντας το "σωτήρα" της; Ίσως κάτι από όσα περιγράφηκαν παραπάνω ή και κάποιος συνδυασμός. Αν πρέπει τα μονοπώλια να υπερασπίσουν ή να διευρύνουν τα κέρδη τους δεν σταματάνε μπροστά σε τίποτα. Μήπως όμως πρέπει και η εργατική τάξη να  ξεκινήσει να βαδίζει προς τα εκεί που θα πάρουν τα όνειρα εκδίκηση ;Οδηγός για να ξεκινήσει το τρένο της μεγάλης ανατροπής υπάρχει. ΚΚΕ το λένε Αρκεί ένα νεύμα για να πάρει το τιμόνι στα χέρια του και τότε...
 
Aς δούμε την είδηση αναλυτικότερα . Όποιος μπορεί ας την διαβάσει  από την πηγή της, εδώ
 Ένα εργοστάσιο στην Ονδούρα ,που κατασκευάζει λουριά για την εξαγωγή προς τις Ηνωμένες Πολιτείες, υποχρεώνει τους εργαζομένους της να φορούν πάνες  έτσι ώστε να μην χάνετε χρόνος εργασίας για να πηγαίνουν  στην τουαλέτα. Οι εργάτες ήταν μετανάστες από την Κορέα.
Το link που δίνεται για να διαβάσετε το άρθρο στα Αγγλικά έχει περισσότερες λεπτομέρειες, αλλά πιστέψτε με δεν έχει σημασία. Υποτίθεται πως έγινε έλεγχος στο εργοστάσιο μετα την καταγγελία, διαπιστώθηκαν παραβάσεις από τους ελεγκτές , ίσως επιβληθπύν και κάποια πρόστιμα, αλλά ο καπιταλιστής θα συνεχίσει να κερδίζει ασύδοτος εφαρμόζοντας τον ένα ή τον άλλο βάρβαρο τρόπο εκμετάλλευσης της εργατικής τάξης.
Είναι ολοφάνερο πως ο καπιταλισμός σάπισε σε σημείο που η μποχα η οποία βγαίνει από το πτώμα του είναι ανυπόφορη ,αν δε μολύνει κιόλας  περιβάλλον και συνειδήσεις.  
Ο τίτλος της ανάρτησης είναι του Red Attack

Συμβόλαια (πολιτικού) θανάτου

Συμβόλαια (πολιτικού) θανάτου


   Στο χώρο του υποκόσμου υπάρχει μια μερίδα ανθρώπων που λειτουργεί αυτόνομα και ως κύριο αντικείμενο έχει; ενεργώντας ως εκτελεστικός βραχίονας του εκάστοτε εργοδότη-συμμορίας, να βγάζει απο τη μέση ανθρώπους κλειδιά  για την αντίπαλη συμμορία. Ο χώρος της πολιτικής δε θα μπορούσε να ξεφύγει απο την πεπατημένη,  κάνοντας βέβαια τις απαραίτητες προσαρμογές.



    Ενας απο τους μετρ του είδους είναι ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης. Με αφορμή τα επεισόδια που έλαβαν χώρα έξω απο τη βουλή στην απεργία που έγινε στις 5 Μάη 2010 , ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ πρωταγωνίστησε στη λάσπη εναντίον του ΠΑΜΕ και του ΚΚΕ ισχυριζόμενος οτι κάλεσαν τους διαδηλωτές να εισβάλουν στο κοινοβούλιο. Τους ισχυρισμούς του αυτούς υιοθέτησαν και τα κεντρικά δελτία ειδήσεων των καναλιών ( με πρώτα βιολιά τους Τρέμη-Πρετεντέρη), τα οποία δε δίστασαν να αμφισβητήσουν ακόμα και τα λεγόμενα συναδέλφων τους που βρίσκονταν στο κέντρο των επεισοδίων προκειμένου να υποστηρίξουν τα λεγόμενα του Καρατζαφέρη.  


 Καθήκοντα εργολάβου στην Αντι-ΚΚΕ προπαγάνδα δε θα μπορούσε να μην εκτελέσει και ο Θόδωρος Πάγκαλος. Καταφεύγοντας στη γνωστή, εναντίον του ΚΚΕ, λασπολογία αναφορικά  με την υπόθεση της εταιρίας Γερμανός και συνεπικουρούμενος  απο τα προσκείμενα στο ΠΑΣΟΚ μέσα μαζικής ενημέρωσης ( τα ΝΕΑ,τo Mega κ.λ.π)) προσπάθησε να πλήξει το ΚΚΕ κατα τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου του 2007.

Ο Παπαδημούλης χέρι χέρι με τα ΝΕΑ

  Η πώληση του 902 έδωσε την ευκαιρία που έψαχνε εδω και καιρό ο ΣΥΡΙΖΑ για να επιτεθεί στο ΚΚΕ. Με πρωτεργάτη τον Παπαδημούλη και πιστούς συνοδοιπόρους του τη ναυαρχίδα του ΔΟΛ( τα ΝΕΑ ) , την Αυγή αλλα και διάφορα ηλεκτρονικά μέσα (π.χ tvxs, κουτί της Πανδώρας)  ξεδιπλώθηκε ένας καλά ενορχηστρωμένος πόλεμος λάσπης  εναντίον του ΚΚΕ. Είναι ξεκάθαρο οτι ο Παπαδημούλης έχει αναλάβει την Αντι-ΚΚΕ προπαγάνδα για το ΣΥΡΙΖΑ έχοντας το ρόλο που είχε ο Πάγκαλος στο ΠΑΣΟΚ. Η επίθεση του Παπαδημούλη και των συν αυτώ  εναντίον του ΚΚΕ δεν αποσκοπεί  στο να αποσπάσει  εκλογικά οφέλη αλλα είναι μια ευκαιρία να πλήξει πολιτικά το κύρος του δίνοντας παράλληλα,για πολλοστή φορά,τα διαπιστευτήρια του ΣΥΡΙΖΑ στο σύστημα. Η πρακτική του ξεκαθαρίσματος λογαριασμών που ακολούθησε ο ΣΥΡΙΖΑ στο παραπάνω θέμα είναι ενδεικτική της λύσσας του ιδίου και πολυ περισσότερο του συστήματος να ξεμπερδεύουν με το ΚΚΕ.
    
    

  Η πολιτική σκηνή της χώρας στην πραγματικότητα δεν είναι παρα μια σκακιέρα οπου το στέλεχος του καθε κόμματος ανεξάρτητα απο το κατα πόσον  είναι υψηλόβαθμο η όχι εξυπηρετεί μια πολιτική σκοπιμότητα. Το ζητούμενο όμως είναι πως σε αυτό το παιχνίδι που παίζεται , ο άμεσα ενδιαφερόμενος (δηλαδή ο λαός) έχει ρόλο θεατή που  το μόνο που του απομένει είναι να εκτελεί χρέη κλακαδόρου για το εκάστοτε κομματικό στέλεχος που έρχεται στο προσκήνιο για να υλοποιήσει το καθήκον του. Χρέος του λαού είναι, αν θέλει να αντιστρέψει την κατάσταση, να γίνει πρωταγωνιστής των εξελίξεων αχρηστεύοντας τα πιόνια του συστήματος. 



   Εμείς το μόνο που έχουμε να πούμε στους προαναφερθέντες και τους εντολείς τους είναι  : 

                             

«Κεφαλοκυνηγοί» και… εθελοντισμός στις αστικές συγκοινωνίες.

«Κεφαλοκυνηγοί» και… εθελοντισμός στις αστικές συγκοινωνίες.

«Οι έλεγχοι που έχουν ξεκινήσει από καιρό δεν έχουν φέρει αποτελέσματα στα έσοδα του ΟΣΥ.

Ο κύριος στόχος αυτής της εκστρατείας δεν είναι η βελτίωση των οικονομικών αλλά ο εκφοβισμός των πολιτών. Να τρέμουν για τα πάντα, να μην αντιδρούν και να περνάνε με λιγότερες αντιστάσεις τα σκληρά μέτρα που επιβάλλει κάθε τόσο η τρόικα.

 Είναι απαράδεκτο να τρομοκρατούν πολίτες που έχουν φτωχοποιηθεί με τα μνημόνια, ανέργους, νέους που ψάχνουν χωρίς ελπίδα για δουλειά. Γι’ αυτό ζητάμε από καιρό δωρεάν συγκοινωνίες για όλους τους φορολογούμενους σε αυτές τις δύσκολες εποχές».



«Κεφαλοκυνηγοί» και… εθελοντισμός στις αστικές συγκοινωνίες



 Της Χαράς Τζαναβάρα





«Δεν είναι συνάδελφός μου. Ντρέπομαι που πληρωνόμαστε από την ίδια εταιρεία». Είναι το ανθρώπινο, αυθόρμητο ξέσπασμα του Σταύρου Μανίκα, εν ενεργεία οδηγού λεωφορείου, για το συνταρακτικό γεγονός της απώλειας μιας ανθρώπινης ζωής για παράβαση μόλις 1,20 ευρώ! Μέλος της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Αθήνας και ώς πρόσφατα εκλεγμένο μέλος του συνδικάτου των εργαζομένων στις Οδικές Συγκοινωνίες (ΟΣΥ), είχε ανησυχήσει από καιρό για την απαράδεκτη συμπεριφορά των «κεφαλοκυνηγών», όπως αποκαλεί τους ελεγκτές.


«Είναι παλιό το… φρούτο», δήλωσε στην «Εφ.Συν.» και μας αποκάλυψε ότι το σώμα αυτό είχε δημιουργηθεί πριν από μια δεκαετία, πάλι με πρόσχημα την πάταξη της λαθρεπιβίβασης. Είχαν ανταποκριθεί περίπου 1.000 εργαζόμενοι στο κάλεσμα των φορέων διαχείρισης των αστικών συγκοινωνιών της πρωτεύουσας, στοχεύοντας και τότε στο πριμ. «Σήμερα σε σύνολο 6.500-7.000 εργαζομένων σε λεωφορεία και τρόλεϊ, οι λεγόμενοι… εθελοντές μόλις που φτάνουν τους 220. Είναι προς τιμήν των συναδέλφων μου, οι οποίοι, παρά τις περικοπές μισθών και τις μεγάλες ανάγκες των οικογενειών τους, αρνήθηκαν από φιλότιμο να συμμετέχουν σε τέτοια απάνθρωπα μέτρα κατά εργαζομένων και ανέργων που με δυσκολία αντιμετωπίζουν τις βασικές τους ανάγκες», επισημαίνει και αποκαλύπτει ότι οι «κεφαλοκυνηγοί» ανταμείβονται αρκετά καλά για τον… εθελοντισμό τους.
Ελάχιστοι είναι επίσης οι οδηγοί που ελέγχουν αν οι επιβάτες μπαίνουν στα οχήματα από την μπροστινή πόρτα, το άλλο μέτρο πάταξης της λαθρεπιβίβασης που τους μετατρέπει σε άτυπους ελεγκτές.


Το πρόστιμο για τη μη πληρωμή εισιτηρίου σε λεωφορεία και τρόλεϊ είναι 72 ευρώ. Από το ποσό αυτό ο ελεγκτής δικαιούται να πάρει το 40%! Το υψηλό αυτό πριμ εξηγεί σε μεγάλο βαθμό και τον υπερβάλλοντα ζήλο που δείχνουν ορισμένοι ελεγκτές. Ο νόμος βέβαια, με τη «βούλα» των μνημονίων, έχει θεσπίσει πλαφόν και οι κάθε είδους εξτρά αμοιβές δεν επιτρέπεται να υπερβαίνουν το 25% του μισθού. Οι αρμόδιοι διοικητικοί παράγοντες όμως έχουν βρει «παραθυράκια» για να παρακάμπτουν τις απαγορεύσεις. Το πιο συνηθισμένο κόλπο συνίσταται στην προσφορά «εθελοντικής» εργασίας σε ημέρες ρεπό.


«Οι έλεγχοι που έχουν ξεκινήσει από καιρό δεν έχουν φέρει αποτελέσματα στα έσοδα του ΟΣΥ», αποκαλύπτει ο Στ. Μανίκας και προσθέτει: «Ο κύριος στόχος αυτής της εκστρατείας δεν είναι η βελτίωση των οικονομικών αλλά ο εκφοβισμός των πολιτών. Να τρέμουν για τα πάντα, να μην αντιδρούν και να περνάνε με λιγότερες αντιστάσεις τα σκληρά μέτρα που επιβάλλει κάθε τόσο η τρόικα. Είναι απαράδεκτο να τρομοκρατούν πολίτες που έχουν φτωχοποιηθεί με τα μνημόνια, ανέργους, νέους που ψάχνουν χωρίς ελπίδα για δουλειά. Γι’ αυτό ζητάμε από καιρό δωρεάν συγκοινωνίες για όλους τους φορολογούμενους σε αυτές τις δύσκολες εποχές».


Από στοιχεία που έχουν συγκεντρώσει οι φορείς των εργαζομένων, μόνον το 15% του κόστους λειτουργίας της ΟΣΥ, της νεοσύστατης εταιρείας που διαχειρίζεται τα λεωφορεία και τρόλεϊ της πρωτεύουσας, προέρχεται από τις πωλήσεις εισιτηρίων.


Η σημαντική αυτή… λεπτομέρεια δεν απέτρεψε όμως τους αρμοδίους να πλασάρουν στους πολίτες την «καραμέλα» ότι η πάταξη της λαθρεπιβίβασης, που οι ίδιοι την υπολογίζουν σε 35 εκατ. ευρώ τον χρόνο για το σύνολο των αστικών συγκοινωνιών, θα ματαιώσει τη νέα αύξηση τιμών που έχει επιβάλει η τρόικα, έχει ήδη θεσμοθετηθεί με το τελευταίο Μνημόνιο και απλώς έχει μετατεθεί για το φθινόπωρο.


Με αυτό το «σενάριο» ξεκίνησαν διαφημιστική καμπάνια και αύξησαν τους ελέγχους, κυρίως σε λεωφορεία και τρόλεϊ, επιστρατεύοντας «εθελοντές» που έχουν παρακολουθήσει κάποια υποτυπώδη σεμινάρια, με αποτέλεσμα να είναι συχνές οι καταγγελίες για απαράδεκτες και βίαιες συμπεριφορές με θύματα μετανάστες, νέους και γυναίκες.


Τα πρώτα στοιχεία από το τραγικό συμβάν στο Περιστέρι δημιουργούν αμείλικτα ερωτήματα, στα οποία η διοίκηση της ΟΣΥ οφείλει να πάρει θέση:


• Οδηγός και ελεγκτής υποστηρίζουν ότι ο άτυχος νεαρός είχε πατήσει το κουμπί κινδύνου. Γνώστες της λειτουργίας των τρόλεϊ μάς ενημέρωσαν ότι σε αυτή την περίπτωση το όχημα σταματά και σε κάθε περίπτωση επιβραδύνει την κίνησή του.


• Καλύπτεται ασφαλιστικά ο ελεγκτής, αφού παρείχε εργασία εκτός ωραρίου;


• Ποιο είναι το ύψος των αποδοχών, μισθός και πριμ, του ελεγκτή που εμπλέκεται στο τραγικό συμβάν;


«Η υπόθεση βρίσκεται στα χέρια της αστυνομίας και της Δικαιοσύνης», αρκέστηκε να δηλώσει ο διευθύνων σύμβουλος της ΟΣΥ Γιάννης Οικονόμου. Πρόσθεσε επίσης ότι υπάρχουν καταθέσεις επιβατών του τρόλεϊ που αποτυπώνουν τα πραγματικά γεγονότα. «Εχουμε σχηματίσει εικόνα για το θλιβερό συμβάν, αλλά σεβόμαστε τη Δικαιοσύνη και την οικογένεια του νεκρού, στην οποία εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια», κατέληξε.


Δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα των Συντακτων, στις 16 Αυγούστου 2013


ΔΙΑΒΑΣΤΕ - ΔΕΙΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ




NEW STATESMAN. Ελλάδα. Ο θάνατος ενός «τζαμπατζή»: Πότε θα αποδεχθούμε τα αποτελέσματα της λιτότητας;



Μια Καταγραφή τραμπουκισμών και ανεξέλεγκτου ακροδεξιού παροξυσμού, ελεγκτών & οδηγών ΕΘΕΛ-ΟΑΣΑ-ΟΑΣΘ




People's Daily και Washington Post. Τραγωδίες απο σόμπες λόγω του ακριβού πετρελαίου. ΑΙΣΧΡΕΣ δηλώσεις Τζήμερου-Άδωνι Γεωργιάδη




WASHINGTON POST.Σε τραγωδία που σχετίζεται με την οικονομική κρίση στην Ελλάδα, 3 νεαρά αδέρφια νεκρά απο πυρκαγιά στο σπίτι.



VIDEO.RT.Τι έφεραν 3 χρόνια μνημονίου στην Ελλάδα.Ανεργία, μείωση ΑΕΠ,αυτοκτονίες και ρεπορτάζ για τα φάρμακα.

 


REUTERS.Οι απόπειρες αυτοκτονίας αυξάνονται στην Ελλάδα της κρίσης.

Αναρτήθηκε από 
Η υποκρισία
Για όλους εκείνους που με αφορμή την τραγωδία με τον 19χρονο που έχασε τη ζωή του για ένα εισιτήριο, χύνουν κροκοδείλια δάκρυα, πρέπει να θυμίσουμε ορισμένα πραγματάκια. Πρώτον τους πηχυαίους και περήφανους τίτλους στις εφημερίδες τους πριν από μερικούς μήνες όταν ο υπουργός Μεταφορών Κ. Χατζηδάκης ανακοίνωσε:
«...μας ενδιαφέρει να περιορίσουμε τα ελλείμματα των συγκοινωνιών. Μας ενδιαφέρει όλοι να είναι ίσοι απέναντι στο νόμο. Δεν μπορούμε να ανεχθούμε το φαινόμενο των τζαμπατζήδων».
Να θυμίσουμε επίσης τους εξίσου ...μεγάλους τίτλους όπως «"Πόρτα" στους τσαμπατζήδες», με αφορμή την καθιέρωση του μέτρου από 1 Ιουλίου σε λεωφορειακές γραμμές, οι επιβάτες να μπαίνουν από την μπροστινή πόρτα και ο οδηγός να είναι ο ελεγκτής. Και τις αναλύσεις που έκαναν ότι με αυτόν τον τρόπο το κράτος δεν θα χάνει έσοδα... Από ποιους άραγε; Από τους άνεργους, τους χαμηλόμισθους και τους συνταξιούχους;
Ομως το κυριότερο είναι άλλο. Πρέπει να θυμίσουμε σε όλους αυτούς τους υποκριτές ότι το ΚΚΕ έχει καταθέσει κατ' επανάληψη πρόταση νόμου για την προστασία όλων των ανέργων, με συγκεκριμένα μέτρα ανακούφισης. Ενα από αυτά είναι το εξής: Χορήγηση δωρεάν κάρτας απεριορίστων διαδρομών στις αστικές συγκοινωνίες. Πρόταση νόμου, βέβαια, που έχει καταψηφιστεί κατ' επανάληψη από τη Βουλή...

Αυτοί είναι υποκριτές, εσύ …θυμάσε;

Αυτοί είναι υποκριτές, εσύ …θυμάσε;



Πηγή: ΕΔΩ

“Για όλους εκείνους που με αφορμή την τραγωδία με τον 19χρονο, ο οποίος έχασε τη ζωή του για ένα εισιτήριο, χύνουν κροκοδείλια δάκρυα, πρέπει να θυμίσουμε ορισμένα πραγματάκια. Πρώτον, τους πηχαίους και περήφανους τίτλους στις εφημερίδες τους πριν από μερικούς μήνες, όταν ο υπουργός Μεταφορών, Κ. Χατζηδάκης, ανακοίνωσε:

«…μας ενδιαφέρει να περιορίσουμε τα ελλείμματα των συγκοινωνιών. Μας ενδιαφέρει όλοι να είναι ίσοι απέναντι στο νόμο. Δεν μπορούμε να ανεχθούμε το φαινόμενο των τζαμπατζήδων».

Να θυμίσουμε επίσης τους εξίσου …μεγάλους τίτλους όπως «”Πόρτα” στους τσαμπατζήδες», με αφορμή την καθιέρωση του μέτρου από 1 Ιούλη σε λεωφορειακές γραμμές, οι επιβάτες να μπαίνουν από την μπροστινή πόρτα και ο οδηγός να είναι ο ελεγκτής. Και τις αναλύσεις που έκαναν ότι με αυτόν τον τρόπο το κράτος δε θα χάνει έσοδα… Από ποιους άραγε; Από τους άνεργους, τους χαμηλόμισθους και τους συνταξιούχους;

Όμως το κυριότερο είναι άλλο. Πρέπει να θυμίσουμε σε όλους αυτούς τους υποκριτές ότι το ΚΚΕ έχει καταθέσει κατ’ επανάληψη πρόταση νόμου για την προστασία όλων των ανέργων, με συγκεκριμένα μέτρα ανακούφισης.

Ένα από αυτά είναι το εξής:

Χορήγηση δωρεάν κάρτας απεριορίστων διαδρομών στις αστικές συγκοινωνίες. Πρόταση νόμου, βέβαια, που έχει καταψηφιστεί κατ’ επανάληψη από τη Βουλή…”

Συμπληρώνοντας: Δεν θα πρέπει να ξεχνάμε τις κινητοποιήσεις των Επιτροπών Ανέργων στα κατα τόπους γραφεία του ΟΑΕΕ και στα  Υπουργεία Μεταφορών όλο το προηγούμενο διάστημα.

Δείτε τι έγραφαν για τους “τζαμπατζήδες” οι εφημερίδες των αστών επικροτώντας ουσιαστικά τις αποφάσεις των κυβερνήσεων για το “κυνήγι” όσων δεν είχαν να πληρώσουν εισητήριο.

Ενδεικτικά δύο από αυτές

Η Καθημερινή    –    Ο Αδεσμευτος

 http://geranista.wordpress.com/

ΝΔ-Δράση (Μάνος)-Φιλελεύθεροι-Τζήμερος και.. ΤΑΙΠΕΔ!

ΝΔ-Δράση (Μάνος)-Φιλελεύθεροι-Τζήμερος και.. ΤΑΙΠΕΔ!

Οι βρωμιές στο σύστημα τους που για διάφορους λόγους ανεβαίνουν προς τα πάνω, έφερε σήμερα την παραίτηση του Σταυρίδη από το ταμείο αξιοποίησης ιδιωτικής περιουσίας του δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ). Ο λόγος όπως λένε οι πληροφορίες και τα κυρίαρχα μέσα ήταν.. ηθικής τάξης! Εδώ γελάμε αλλά .. το προσπερνάμε! Ηθική.. οι ανήθικοι! Το προσπερνάμε είπαμε!

Οι δηλώσεις στο Έθνος
Έγραψαν λοιπόν πως ο Σταυρίδης βόλταρε αμέσως μετά την ολοκλήρωση της δουλειάς με τον ΟΠΑΠ, με το αεροπλάνο του Μελισσανίδη ως την Κεφαλλονιά. Ο ίδιος δεν το αρνείται και σύμφωνα με αστικά μέσα έκανε και δηλώσεις.. 

«Ο κ. Μελισσανίδης όμως, ο οποίος πήγαινε στη Γαλλία, μου πρότεινε να με πάρει μαζί του για να με διευκολύνει. Είχε την καλοσύνη να με αφήσει στην Κεφαλλονιά, όπου και έκανε ανεφοδιασμό», είπε! Και στη συνέχεια είπε ότι "κέρδισε και μία μέρα"! 


Και τώρα πάμε στα γαργαλιστικά γιατί δεν πρέπει να ξεχνάμε..

Στις εκλογές ο Σταυρίδης ήταν επικεφαλής στο ψηφοδέλτιο επικρατείας της Δράσης. Ναι αυτή του Μάνου! Της εμπροσθοφυλακής των αστών απέναντι σε κάθε διεκδίκηση, εργατικό δικαίωμα, μπροστάρης σε δικαστικές διώξεις σε σωματεία, φουλ αντικομμουνιστής. Του κόμματος που συνεργάστηκε με τον Βαλλιανάτο και τον Τζήμερο. Που μετά τα έσπασαν, τα ξαναβρήκαν μετά τα ξαναχάλασαν κοκ. Του Τζήμερου που έλεγε μακριά από πολιτικούς.. Α! Ο Σταυρίδης στις δεύτερες εκλογές στήριξε τη Νέα Δημοκρατία! Κι εδώ γελάμε..

Όταν ανέλαβε πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ η Δράση με περηφάνια δήλωνε: "Ο νέος πρόεδρος είναι πραγματικός άνθρωπος της αγοράς που δημιουργεί την ελπίδα ότι θα εμφυσήσει νέα πνοή στο πρόγραμμα". ΟΛΕ ΟΛΕ ΟΛΕ!

Ασήμαντη πληροφορία: Ο Σταυρίδης είναι επικεφαλής τηςαντιγραφειοκρατικής κίνησης, με 100ευρώ ετήσια συνδρομή μάλιστα! Ε που να στήνεται ο άνθρωπος σε ουρές και να κολλάνε οι δουλειές του, σε γραφειοκρατικές μανούρες! Λίαρ τζετ και όλα γίνονται..Κέρδισε και μία μέρα!

Επίσης στο site του θα διαβάσετε άρθρα για την υπέρτατη αρχή κατά της γραφειοκρατίας, τους Έλληνες που δε θέλουν συντεταγμένο κράτος, τις μηχανές παραγωγής αναξιοκρατίας και άλλα διάφορα ευτράπελα από τον άνθρωπο που ταξίδεψε με το αεροπλάνο..του Μελισσανίδη και κέρδισε μία μέρα!

Τώρα ποιος το σηκώνει όλο αυτό; Άγνωστο.. Υπάρχουν πολλά συμφέροντα πίσω από τον κρατικό και ιδιωτικό τζόγο, τα πετρέλαια, την ενέργεια, τη βιομηχανία θεάματος...

Εμείς απλές επισημάνσεις κάνουμε για την ηθική! Είναι πρόσφατος κι αυτός ο 902 βλέπετε που οι ίδιοι (και όλοι μαζί) λυσσάνε για να σκεπάσουν τη σήψη τους..

Στο κενό οι συκοφαντίες για το ΚΚΕ και τον «902»

Στο κενό οι συκοφαντίες για το ΚΚΕ και τον «902»
Τα «Νέα» του ΔΟΛ και ο Παπαδημούλης του ΣΥΡΙΖΑ πρωτοστάτησαν στις αντιΚΚΕ συκοφαντίες
Πληρωμένη απάντηση πήραν οι συκοφάντες του ΚΚΕ, που με αφορμή την πώληση του «902» έγραψαν και είπαν ένα σωρό αθλιότητες, για να πλήξουν το ηθικό κύρος του Κόμματος στα μάτια του λαού. Ποιοι πρωτοστάτησαν σ' αυτή την επίθεση; Το συγκρότημα Λαμπράκη, με τα «Νέα», και ο ΣΥΡΙΖΑ, με τον βουλευτή Δ. Παπαδημούλη, ο οποίος αναδείχτηκε σε κολαούζο του συγκροτήματος και των άλλων αστικών Μέσων, που προσπάθησαν να χτυπήσουν το ΚΚΕ.
Σε ό,τι αφορά στο συγκρότημα, τα αντιΚΚΕ μυθεύματα έφτασε να τα διαχειρίζεται απευθείας η διεύθυνση της εφημερίδας. Στην πλειοψηφία τους, τα «ρεπορτάζ» των «Νέων» ήταν ανώνυμα και δεν περιείχαν την παραμικρή είδηση. Ανακύκλωναν τις ανακοινώσεις που έβγαζε το ίδιο το ΚΚΕ, διανθισμένες με ψέματα και προβοκατόρικα υπονοούμενα. Τα «Νέα» έφτασαν να κάνουν πρωτοσέλιδο την πώληση του «902», επιβεβαιώνοντας ότι η ανάδειξη του θέματος ήταν επιλογή της διεύθυνσης της εφημερίδας, εκδότης της οποίας είναι ο Στ. Ψυχάρης.
Ο Στ. Ψυχάρης είναι επίσης ένας από τους μεγαλομετόχους στην εταιρεία «Τηλέτυπος», στην οποία ανήκει ο τηλεοπτικός σταθμός «Μέγκα». Αυτό εξηγεί εν μέρει το μένος του συγκροτήματος για την πώληση του «902». Ο ανταγωνισμός στα αστικά ΜΜΕ μεγαλώνει και ο καθένας προσπαθεί να διατηρήσει και να διευρύνει το κομμάτι του από την «πίτα». Πρόκειται για έναν επιχειρηματικό πόλεμο, στον οποίο προσπαθούν να εμπλέξουν το ΚΚΕ, για να κρύψουν ότι η σαπίλα του συστήματος που υπηρετούν είναι όλη δικιά τους.
Υπάρχει όμως και πολιτικό κίνητρο στον αντιΚΚΕ παροξυσμό τους. Το αποκαλύπτει η συμπόρευση του ΣΥΡΙΖΑ με το συγκρότημα και η ανάδειξη του Παπαδημούλη σε αιχμή της συκοφαντικής επίθεσης ενάντια στο Κόμμα. Μια βδομάδα πριν προκύψει το ζήτημα με τον «902», το «Βήμα» φιλοξενούσε συνέντευξη του Γ. Δραγασάκη, την οποία η εφημερίδα του ΔΟΛ διαφήμιζε σαν επιβεβαίωση της στροφής του ΣΥΡΙΖΑ στο «ρεαλισμό».
Φαίνεται πως το συγκρότημα βρήκε «άλογο» να ποντάρει στη διαμόρφωση του νέου δίπολου. Και επειδή το ΚΚΕ πολεμάει πολιτικά και ξεσκεπάζει τον ΣΥΡΙΖΑ, ο ΔΟΛ οξύνει το μέτωπο απέναντι στο Κόμμα, όχι με πολιτικά επιχειρήματα, αλλά με αυτό που ξέρει να κάνει καλύτερα απ' όλα: Με αντικομμουνισμό. Με τον ίδιο τρόπο κατέθετε πάντα τα διαπιστευτήριά του στο σύστημα, κατηγορώντας το ΚΚΕ άλλοτε για εμπόριο όπλων και ναρκωτικών (1991), άλλοτε για σχέσεις με την εταιρεία «Γερμανός» (2007) και τώρα για αδιαφανείς δοσοληψίες για την πώληση του «902». Σε όλες τις περιπτώσεις έφαγαν τα μούτρα τους.
Περί «νομιμότητας»...
Ξέρουν ότι το ΚΚΕ είναι πεντακάθαρο και γράφουν συνειδητά ψέματα για να το πολεμήσουν. Τι λένε τώρα; Οτι υπάρχει ζήτημα «νομιμότητας» στις διαδικασίες πώλησης του σταθμού. Λένε ψέματα. Το ΚΚΕ, με αναρτήσεις στο portal του «902», έχει ενημερώσει ότι όλες οι διαδικασίες έγιναν σύμφωνα με το νόμο. Οτι τηρήθηκαν όλες οι υποχρεώσεις απέναντι στην εφορία, στο ΕΣΡ, στους άλλους εμπλεκόμενους φορείς. Τίποτα «αδιαφανές» δεν υπάρχει. Αλλωστε, ο φάκελος είναι κατατεθειμένος στο ΕΣΡ και τίποτα δε θα μπορούσε να μείνει κρυφό.
Οσο για το αν νομιμοποιείται το ΚΚΕ να πουλάει την εταιρεία που συνέστησε για να έχει τηλεόραση και ραδιόφωνο, εδώ η υποκρισία τους χτυπάει κόκκινο. Τα τελευταία χρόνια, πολλοί ραδιοφωνικοί και τηλεοπτικοί σταθμοί άλλαξαν χέρια (ALPHA, ΣΚΑΪ, STAR κ.ά.). Ορισμένοι, μάλιστα, απ' αυτούς μεταπωλήθηκαν μια και δυο φορές, και η είδηση πέρασε στα ψιλά των εφημερίδων. Μόνο η πώληση του «902» έγινε πρωτοσέλιδο στον αστικό Τύπο και αυτό λέει πολλά για τις σκοπιμότητες ενάντια στο Κόμμα.
Λένε οι προβοκάτορες: Το ΚΚΕ που καταγγέλλει τον καπιταλισμό, πώς γίνεται να πουλάει το σταθμό σε μια καπιταλιστική επιχείρηση; Και γιατί δεν ανακοινώνει τα στοιχεία του αγοραστή; Το ΚΚΕ πούλησε τον «902» σε μια εταιρεία με έδρα την Κύπρο, που λειτουργεί με βάση το Δίκαιο και τους νόμους της χώρας. Ο αγοραστής θα μπορούσε να είναι οποιοσδήποτε άλλος. Σε κάθε περίπτωση, όμως, θα ήταν καπιταλιστική επιχείρηση, αφού στον καπιταλισμό, ένας τηλεοπτικός σταθμός δεν μπορεί να πουληθεί στον μπακάλη της γειτονιάς, ούτε βέβαια στο Δημόσιο. Αρα, γιατί ωρύονται;
Το ΚΚΕ, από την πλευρά του, δημοσιοποίησε όλα τα στοιχεία που το αφορούν: Το όνομα της αγοράστριας εταιρείας, τη διαδικασία πώλησης, όρους του συμβολαίου (όπως, για παράδειγμα, ότι η «Ραδιοτηλεοπτική» δε θα δοθεί ούτε θα μεταπωληθεί σε πολιτικό κόμμα), τους λόγους της πώλησης του «902», που έχουν να κάνουν συνολικά με τις οικονομικές δυσκολίες του Κόμματος. Ο αγοραστής είναι αυτός που θα πρέπει να ενημερώσει για τις δικές του δραστηριότητες, όταν κληθεί από το ΕΣΡ, όπως προβλέπει ο νόμος. Γιατί λοιπόν τέτοιος ντόρος;
Από το βούρκο μιλάνε για «ηθική»
Οταν η προπαγάνδα για τη «νομιμότητα» της πώλησης του «902» «έπιασε πάτο», ανακάλυψαν ότι «δεν είναι ηθικό» το ΚΚΕ να πουλάει το σταθμό του και να απολύει εργαζόμενους. Συγκρίνουν το ΚΚΕ με τους καπιταλιστές εργοδότες, που κλείνουν τις επιχειρήσεις τους και απολύουν.
Κουβέντα δε λένε για το γεγονός ότι το ΚΚΕ πουλάει τον «902» για να μπορέσει να αποπληρώσει τα δεδουλευμένα και τις αποζημιώσεις των εργαζομένων, τις οφειλές του στα ασφαλιστικά ταμεία. Οι καπιταλιστές, αντίθετα, ποτέ δεν πουλάνε την ιδιοκτησία τους για να αποδώσουν τα στοιχειώδη στους απολυμένους. Πουλάνε για το κέρδος και απολύουν για τον ίδιο λόγο, κάνοντας ό,τι μπορούν για να γλιτώσουν από τις υποχρεώσεις τους απέναντι στους εργαζόμενους και τα Ταμεία, στα οποία οι επιχειρηματίες αθροιστικά χρωστάνε τα μαλλιά της κεφαλής τους.
Κουβέντα δε λένε, επίσης, ότι η συντριπτική πλειοψηφία των εργαζομένων στον «902», με άρθρα και σχόλια στο portal και στο «Ριζοσπάστη», φτύνουν αυτούς που παριστάνουν τους «φίλους» τους, για να χτυπήσουν το ΚΚΕ. Ολοι αυτοί οι εργαζόμενοι, που για χρόνια υπερασπίστηκαν την άλλη φωνή στη δημοσιογραφία, στην ψυχαγωγία, στον πολιτισμό, μέσα από τις συχνότητες του «902», είναι για τα «Νέα» «οι εναπομείναντες εργαζόμενοι στα ΜΜΕ που ελέγχει το ΚΚΕ, οι οποίοι (τι να κάνουν;), πλέκουν το εγκώμιο του εργοδότη τους». Ετσι αντιλαμβάνονται τα «Νέα» τη συνειδητή στράτευση με το Κόμμα, για ιδανικά που σιχαίνονται οι αστοί και οι δημοσιογράφοι τους.
Τι πιο τίμιο και ειλικρινές από αυτό που κάνει το ΚΚΕ; Δεν έκρυψε ποτέ από τα μέλη, τους οπαδούς και τους φίλους του, τους εργαζόμενους στις κομματικές επιχειρήσεις, τη δύσκολη οικονομική κατάσταση που περνάει το Κόμμα και τις προσπάθειες που κάνει για να ορθοποδήσει. Ανακοίνωσε, επίσης, ότι σκοπεύει να σταματήσει οριστικά τη λειτουργία του «902», για οικονομικούς λόγους. Αυτό που προέκυψε ως δυνατότητα στην πορεία, ήταν να πωληθεί η «Ραδιοτηλεοπτική». Με αυτόν τον τρόπο εξασφαλίζονταν οι αποζημιώσεις των απολυμένων εργαζομένων και η αποπληρωμή των χρεών του σταθμού στα Ταμεία και τους άλλους οργανισμούς.
Γιατί είναι «ανήθικο» το γεγονός ότι το ΚΚΕ επέλεξε την πώληση και όχι μόνο την παύση λειτουργίας του σταθμού, που θα άφηνε τους εργαζόμενους χωρίς δεδουλευμένα και αποζημιώσεις και τα Ταμεία με χρωστούμενα; Μήπως αυτό ήθελαν, για να βρίσκουν έδαφος να χτυπούν το ΚΚΕ; Απάντηση σ' αυτό δε δίνουν το συγκρότημα και οι άλλοι, ούτε βέβαια ο Παπαδημούλης και ο ΣΥΡΙΖΑ. Εχουν, άλλωστε, συνηθίσει όλοι στις επιχειρήσεις τους να δουλεύουν με «δανεικά κι αγύριστα» προς τους εργαζόμενους, τα Ταμεία, κι ας δανείζονται εκατομμύρια από τις τράπεζες. Να σημειωθεί ότι ο «902» δεν χρωστάει δεκάρα τσακιστή σε καμιά τράπεζα, όταν στη συντριπτική τους πλειοψηφία, όλες οι άλλες τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές επιχειρήσεις είναι χρεωμένες μέχρι το λαιμό.
Αλλες είναι οι προθέσεις τους
Ετσι έχουν τα πράγματα και κανείς δεν μπορεί να παρουσιάζει την αλήθεια με το κεφάλι κάτω. Οσοι πίστεψαν ότι βρήκαν μια καλή ευκαιρία να λερώσουν το ΚΚΕ, θα διαψευστούν ξανά, όπως έγινε κάθε άλλη φορά στο παρελθόν. Κάθε αριστερός και ριζοσπάστης πρέπει με καθαρή ματιά να δει τα πράγματα, να βγάλει συμπεράσματα και να πάρει θέση. Το ΚΚΕ δεν έκρυψε την αλήθεια, ούτε για τη δύσκολη οικονομική κατάσταση στην οποία βρίσκεται, ούτε για την πώληση του «902». Ο ντόρος που σηκώνουν οι αστικές εφημερίδες και ο ΣΥΡΙΖΑ, άλλες σκοπιμότητες υπηρετούν και όχι την πολιτική αντιπαράθεση με το ΚΚΕ.

TOP READ