12 Αυγ 2013

Απορίες

Απορίες


Το συγκρότημα ΔΟΛ και ο ΣΥΡΙΖΑ  με αφορμή την πώληση του 902 έχουν αρχίσει μια απίστευτη  λασπολογία εναντίον του ΚΚΕ. Τα δε στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ όπου σταθούν κι όπου βρεθούν, διαρρηγνύουν τα ιμάτια τους και βάζουν ζήτηματα επί ζητημάτων. Θεωρώ ότι το ΚΚΕ και οι εργαζόμενοι του 902 απάντησαν και απαντούν σε όλα.

Για τα οικονομικά του προβλήματα το ΚΚΕ έχει ενημερώσει τα μέλη του, τους οπαδούς του και τους εργαζόμενους γενικότερα. 


Έγκαιρα έκανε γνωστές τις προθέσεις του. Πονάνε και πολύ μάλιστα τους ΚΚΕδες αυτές οιαναγκαστικές επιλογές. 

Η οργανωτική δομή του ΚΚΕ είναι δεδομένη. Η αυταπάρνηση με την οποία πολλές φορές γίνεται η διακίνηση του Ριζοσπάστη σε Συνέδρια ή σεεκλογικές αναμετρήσεις ή σε σοβαρά γεγονότα. είναι γνωστή επίσης. Στις μεγάλες πόλεις η εικόνα ΚΚΕδων και ΚΝιτών με το Ριζοσπάστη στο χέρι δεν ξενίζει εδώ και 10ετίες κανέναν. 

Παρόλα αυτά τα προβλήματα που έχουν ανακύψει είναι μεγάλα. Το ότι θα ξεπεραστούν το θεωρώ δεδομένο. Ξέρει το ΚΚΕ από δυσκολίες, θυσίες ,κλπ. Παροδική είναι η δυσκολία. Αυτό όμως δε σημαίνει ότι διακαιούνται οι οπορτουνιστές να μας κάνουν μαθήματα τιμιότητας. Ε, όχι δα! Η πολιτική τους είναι γνωστή. Το ότι κοροϊδεύουν ασύστολα το λαό, είναι οφθαλμοφανέστατο.

Ομως δε νομίζουν ότι οφείλουν κάποιες απαντήσεις ....
Κοιτάξτε τον πίνακα...

Φαντάζομαι, όπως κι  εγώ αναρρωτιέστε...

Πώς μπορεί κι εκδίδεται η ΑΥΓΗ απρόσκποπτα με τέτοια κυκλοφορία;  

Νομίζω πως και μόνο κοιτάζοντας τον πίνακα, τα ερωτήματα πληθαίνουν.

Μήπως, λέω μήπως, ισχύει η παροιμία "στο σπίτι του κρεμασμένου δε μιλάνε για σκοινί";

Απεργιακή μάχη σε δύσκολες συνθήκες έδωσαν οι ταξικές δυνάμεις στα ξενοδοχεία της Κέρκυρας

Απεργιακή μάχη σε δύσκολες συνθήκες έδωσαν οι ταξικές δυνάμεις στα ξενοδοχεία της Κέρκυρας

Μέσα σε ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες, οιξενοδοχοϋπάλληλοι και οιιδιωτικοί υπάλληλοι στηνΚέρκυρα πραγματοποιούν σήμερα 24ωρη απεργία.

Ειδικά οι ξενοδοχοϋπάλληλοι είχαν να αντιμετωπίσουν σειρά μέτρων εκφοβισμού από την εργοδοσία, καθώς η πληρότητα των ξενοδοχείων αυτήν την εποχή στην Κέρκυρα είναι στα ύψη και τα κέρδη των ξενοδόχων που διακυβεύονται είναι μεγάλα.

Από το πρωί, οι ξενοδόχοι προσπάθησαν με κάθε τρόπο να αποτρέψουν τους εργαζομένους τους από το να συμμετάσχουν στην απεργιακή συγκέντρωση, ενώ πολλά ήταν τα τηλέφωνα προϊσταμένων και εργοδοτών σε εργαζόμενους που πήραν μέρος σε αυτήν, με τα οποία τους καλούσαν να γυρίσουν πίσω στα ξενοδοχεία, διαφορετικά μπορεί να χάσουν τη δουλειά τους.

Παρά τις αντίξοες συνθήκες, οι ξενοδοχοϋπάλληλοι και οι ιδιωτικοί υπάλληλοι πραγματοποίησαν κανονικά την απεργιακή τους συγκέντρωση στο εργοστάσιο «Δεσύλλα» (κόμβος Γαρίτσας). Από κει κατευθύνθηκαν με πορεία στο αεροδρόμιο του νησιού, όπου και παρέμειναν μοιράζοντας φυλλάδιο στα αγγλικά, με το οποίο καλούσαν τους τουρίστες να συμπαρασταθούν στον αγώνα των εργαζομένων ενάντια στο κεφάλαιο που παντού με τον ίδιο τρόπο εκμεταλλεύεται τους εργάτες.

Οι συγκεντρωμένοι επιβεβαίωσαν τη διάθεσή τους για συνέχιση του αγώνα και την ετοιμότητά τους για συμμετοχή στους αγώνες της εργατικής τάξης και των ταξικών δυνάμεων του ΠΑΜΕ.

Απόφαση για την απεργία, εκτός από το Σύνδεσμο Ξενοδοχοϋπαλλήλων και το Σύνδεσμο Ιδιωτικών Υπαλλήλων, είχε πάρει και το Εργατικό Κέντρο του νησιού.

Η Γραμματεία Κέρκυρας του ΠΑΜΕ κάλεσε τους εργαζόμενους να πάρουν μέρος στην απεργία και στη συγκέντρωση. Να αξιοποιήσουν το όπλο της απεργίας για να υπερασπιστούν κατακτήσεις που έχουν κερδίσει με σκληρούς αγώνες, όπως τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας και την κυριακάτικη αργία, να αγωνιστούν ενάντια στην κατάργηση του επιδόματος ανεργίας των εποχιακών εργαζόμενων, αλλά και να διεκδικήσουν την καταβολή των δεδουλευμένων, αφού σε πολλούς εργασιακούς χώρους οι εργαζόμενοι είναι απλήρωτοι.

Πηγή: 902.gr
Δημοσίευση: Δευ, 12/08/2013 - 13:30
Τελευταία Ενημέρωση: Δευ, 12/08/2013 - 13:30

ΔΟΛιες και μικροMEGAλες επιχειρήσεις συκοφάντησης: (Άκρα) Δεξιά στα «FM» (μετά γραφημάτων)

ΔΟΛιες και μικροMEGAλες επιχειρήσεις συκοφάντησης: (Άκρα) Δεξιά στα «FM» (μετά γραφημάτων)

Καλώς σας ξαναβρίσκω, ναυαγοί μου (αλλά ποτέ ναυαγισμένοι), στις κόκκινες στεριές, στις θυμωμένες θάλασσες και στους αληγείς ανέμους. Κι αν οι 17 μέρες έγιναν 20, ελπίζω να μη με κρεμάσετε στο μεσιανό κατάρτι.

«ΠΑΜΕ, λοιπόν, κι ας μας φωνάζουν αεροβάτες».


Ξέφυγα από τους καρχαρίες
Και νίκησα τους τίγρεις
Ε, δεν θα με φάνε τώρα
Οι κοριοί. 

(Λίγο πειραγμένος Μπρεχτ)
Ό,τι πιο βρώμικο κατά του ΚΚΕ αναμασούν «Τα ΝΕΑ»

Ποτέ μέχρι σήμερα δεν χύθηκε τόσο δάκρυ, τόση φαιά (έως κατάμαυρη) ουσία, τόση χολή, και τόση λάσπη για την πώληση μιας ιδιωτικής επιχείρησης, όσο για το  κλείσιμο και την πώληση της μη επιχείρησης του 902.
Ζούγκλα. Με πρωταγωνιστές, παραμάγαζα, Φρη Πρες, νάνους της δημοσιογραφίας και γίγαντες της διανοησίας. Πάνκακους μπίστηδες και ανακυκλωτές (ψευδών) ειδήσεων. Ερπετά, χαμαιλέοντες, ασπάλακες και λοιπές προοδευτικές δυνάμεις, της κίτρινης και αριστερής δημοσιογραφίλας.
Το «μαύρο» της ΕΡΤ και το ξεπούλημα των δημοσίων επιχειρήσεων στα συμφέροντα των Μπομπολοαλαφούζων δεν ξεσήκωσε παρόμοια θύελλα.
Με όλον το φασισμό που κουβαλάνε, χρόνια τώρα, οι υμνητές των Μεταξάδων πληροφορούν του πολίτες αυτής της χώρας για  μπίζνες του ΚΚΕ, και για «σχέσεις με την τράπεζα του Βατικανού, εμπόριο όπλων και ναρκωτικών κ.ά.». Και  κόπτονται για την «αριστερά» και τα μετερίζια της.
Ποιοι δηλαδή; Οι ψυχάρηδες. Τα "μακριά χέρια" του "Συγκροτήματος Λαμπράκη", στη διαχείριση τεράστιων κονδυλίων που κατευθύνονται προς το Αγιονόρος, (νόμος 1198/1981 «περί ρυθμίσεων θεμάτων αναγομένων στην εκτός Άθω ακινήτου περιουσίας του Αγίου Όρους»). Ναι καλά διαβάσατε: από το 1981 είναι ο νόμος που προβλέπει ότι «η εκποίηση και η ανταλλαγή ακινήτων πρέπει να εγκριθούν από τη διοίκηση του Αγίου Όρους».  Και όχι μόνο για τα Βατοπέδια του, αλλά και για την ψηφιοποίηση των αρχείων του, και ακόμα για τις μεγάλες μπίζνες με τις ηλεκτρονικές βιβλιοθήκες σχολείων και πανεπιστημίων. Με τονΠάχτα (της Χαλκιδικής) στο υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και τονΛαλιώτη στο ΥΠΕΧΩΔΕ, τότε, το 2001.
Κι από κοντά ο ΣΥΡΙΖΑ με την ΑΥΓΗ και τον Κυρίτση, τον πανελίστα του Ευαγγελάτου, για το ότι το ΚΚΕ «νομιμοποιεί την πρακτική της Κυβέρνησης».
Η ΑΥΓΗ πρωτοστάτησε μαζί με Τα ΝΕΑ
στις συκοφαντίες σε βάρος του «902» και του ΚΚΕ

Ο ΣΥΡΙΖΑ, λοιπόν, με την ΑΥΓΗ και τα άναρθρά τους που μιλάνε για ηθική και θέλουν τον 902 «κανάλι όλης της Αριστεράς» (πώς έλεγε ο Μπενίτο για «το όλον ΠΑΣΟΚ»;), το οποίο θα εγκαινιάσει ο ΣΕΒαστός Δασκαλόπουλος, ο και θαυμαστής του Αλέξη.
Έγραψε, στις 5/8/2013, ο Καρτερό… για την εξουσία: «Αν για παράδειγμα ο φίλος του Σαμαρά εφοπλιστής Μαρινάκης αποφάσιζε, εκτός από τον Σαβιόλα, να αγοράσει και τον 902 (για παράδειγμα, είπαμε, όχι ότι ξέρουμε τίποτε…) αυτό θα σήμαινε ότι τα μέσα ενημέρωσης του ΚΚΕ θα βρίσκονταν στην επιρροή Σαμαρά. Είναι αυτό δημοκρατικό;»
Εδώ η καλή αριστεροσύνη(!!)
Με κάτι τέτοια σοφίσματα η ΑΥΓΗ παριστάνει το θωρηκτό AURORA (αυγή), πιστεύοντας ότι θα σημάνει την νέα Οχτωβριανή και θα συλλάβει τον Σαμαρά-Κερένσκι, για να παραδώσει τα κλειδιά στον Τσίπρα.
'Ετσι στήνει τα αναχώματά της η αστική τάξη. Και επιστρατεύει όλα τα Μέσα.
Μόνο τον όρο "δεκανίκι της δεξιάς" δεν χρησιμοποίησε (enikos.gr, 23/7/2013) ο γελοίο-γράφος Στάθης, που θέλει το ΚΚΕ συνοδοιπόρο του Σαμαρά, αφού ο πρωθυπουργός δεν λέει ποτέ κακή κουβέντα για το Κόμμα(!!)
Και έσπευσε να το αναδημοσιεύσει στον Ίσκρα (τρομάρα του) ο κατακόκκινος Πάνος (Λαφαζάνης).
Κι ένας άλλος Σταυρόπουλος, Λαμπρός κι αυτός δημοσιογράφος του Συγκροτήματος (είχε πρωτοστατήσει, στις 18/6/2013, στη συκοφάντηση της Αλέκας, η οποία, κατά την διαστρεβλωτικά έγκυρη άποψή του, έδωσε άφεση αμαρτιών στην ΕΡΕ για τη δολοφονία του Λαμπράκη), εγκαλούσε (29/4/2013) τον Κουτσούμπα για τρεις ακόμα απολύσεις στον Ρίζο, με τις οποίες οι απολυμένοι ανέρχονται στους 17. Και για τους 800 απολυμένους του ΔΟΛ, τι εποίησεν ο έγκριτος;
Να ξεκαθαρίσουμε: Οι απολύσεις είναι απολύσεις. Αλλά και η δημοσιογραφία λειτούργημα, ντε.
«Νομιμοποιεί πολιτικά τον κάθε εργοδότη να απολύει στο όνομα της κρίσης επικαλούμενος το παράδειγμα του ΚΚΕ. Τώρα όλοι οι εργοδότες θα μπορούν να λένε «αφού το ΚΚΕ κάνει απολύσεις τι ζητάτε από εμάς;»,έγραφε (24/12/2012) ο Αναγνώστης (Κούλογλου;) στο παραμάγαζο του τρόμου του.
Και το ίδιο επιχείρημα, «Δίνει το κακό παράδειγμα το ΚΚΕ κι έτσι χύνεται εύκολα το νερό στο μύλο των απολύσεων», αναμασάει οχτώ μήνες αργότερα (28/7/2013) ένας άλλος γελοίο-γράφος, του Ρίζου αυτός, που παραιτήθηκε επειδή δεν άντεχε να απολύονται οι συνάδελφοί του.
Καλύτερο γελοιο-γράφημα της κρίσης δεν έχω ματαδιαβάσει!

Ο Ρίζος και ο 902 έφεραν την κρίση, κατά την κρίση τους.
Το αν οι μισθοί και οι συντάξεις μας έχουν εξαφανιστεί και άρα τα κουπόνια οικονομικής ενίσχυσης δεν καλύπτουν πλέον, όχι τη μισθοδοσία του Ρίζου και του 902, ούτε σχεδόν την έκδοση ανακοινώσεων, πού να το καταλάβει η υψηλή διανόηση.
Χρόνια τώρα με τα ίδια υλικά στήνουν οι γελοίοι της ενημέρωσης τα αριστερά αναχώματά τους.
Ας θυμηθούμε Κουτσόγιωργα και Βαγγέλη. Αλλά και τα αντρεϊκά παραληρήματα που μας θύμισε πρόσφατα στη Βουλή (17/7/2013) ο Παφίλης.
Ο σημερινός αυριανισμός είναι προχτεσινός (τουλάχιστον). Η κατάσταση όμως έχει ξεφύγει εντελώς από το 1992 (Μάαστριχτ).
Να μην ξεχνάμε αυτό το ορόσημο: Αύγουστο του 1991 "πέφτουν" τα τείχη. Το αντίπαλο δέος του κοινωνικού κράτους για τον "καλό" καπιταλισμό παύει να υπάρχει. Φεβρουάριο του 1992 ιδρύεται η Ε.Ε.
Έκτοτε ο γκαιμπελισμός χτίζει την νέα ιδεολογία. Και βρίσκει ευήκοα και εκπαιδευμένα, βεβαίως, ώτα. Δεν είναι απλώς έτοιμος ο κόσμος να δεχτεί τον φασισμό, αλλά τον αναπαράγει σε κόμμα, αφού η αντικομμουνιστική αντίληψη που επικρατεί είναι το άλλο του άκρο.
Με την ηλεκτρονική, από τη μια, «ενημέρωση» των «όλοι μαζί DIGEA», και από την άλλη την «Free Press» μάστιγα (αλλά πιο «in δημοσιογραφία») των αόρατων, πλην ευδιάκριτων, χρηματοδοτών. Με την κινεζοποίηση, κυρίως, των εργασιακών σχέσεων σε όλο το φάσμα του Τύπου.
Τα φραουλοχώραφα της σκέψης και της ελεύθερης δημοσιογραφίας είναι κρεμασμένα στα περίπτερα, στους ορθοστάτες του ΜΕΤΡΟ και στα σαλόνια των σπιτιών μας.
Με τους απόφοιτους από τις (σ)χολές που παράγουν Ευαγγελάτους και έχουν μια συγκεκριμένη κατεύθυνση: Αυτήν που βρίσκεται στην υπηρεσία του κεφαλαίου.
Η άρχουσα τάξη θα κάνει τα πάντα για τον πλούτο της, τον οποίον συγκεντρώνει από την εργασία (μας) και μόνο, και τον οποίον ονομάζει«υγιή επιχειρηματικότητα».
Για του λόγου το αληθές, ας δούμε μερικές εύγλωττες εικόνες της από τον χώρο των ΜΜΕ. 
 ____________


Τρία λόγια για τα γραφικά που ακολουθούν...
  • Ο 902 και ο Ρίζος δεν είναι μαγαζί.
  • Οι πίνακες δείχνουν ότι ακόμη και να ήθελαν να είναι σκληρές καπιταλιστικές επιχειρήσεις, αυτό θα ήταν αδύνατον.
  • Η κρίση του συστήματος εξαφανίζει τους πιο αδύναμους, όπως φαίνεται από τα μαγαζιά που έκλεισαν.
Η διαφήμιση πάει κατά διαόλου. Τα ΜΜΕμειναν από καύσιμο.
Αν δεν υπήρχε μάλιστα ο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ και ο 902 να διώχνουν πελάτες, λόγω υπερβολικού φόρτου, οι υπόλοιποι δεν θα έβλεπαν διαφήμιση ούτε για αναγγελίες γάμων και θανάτων.
*
Παρά τα CD, τα ταξίδια, τα βιβλία της ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΕΠΟΧΗΣ, τους τσελεμεντέδες και το ΙΝΤΕΡΝΕΤ που προσφέρει ο ΡΙΖΟΣ, αλλά και τους ψυγειοκαταψύκτες που μοιράζει ο 902 στα πρωινά μαγκαζίνα του, η πτώση μας θεωρείται βεβαία.
Δεν ισχύει πλέον ούτε ο περίφημος αφορισμός του Άγγλου θεατρικού συγγραφέα των «Οργισμένων Νιάτων», Τζων Όσμπορν που είχε πει το περίφημο: Οι εφημερίδες; Είναι καλύτερες από την τηλεόραση. Σ' αυτές τουλάχιστον μπορείς να τυλίξεις ψάρια.
*
Χωρίς λόγια.
Αλλά δεν μπορώ.
Γιατί κύριε Κουτσούμπα διώχνεις τον κόσμο; Πού ζεις;
Δεν βλέπεις ότι οι άλλοι πληρώνουν με μπλοκάκι κινέζικο τον κόσμο που ξαναπήραν;
  *

Παλιά μου τέχνη κόσκινο. Όμως, γαμώτη μου, πώς διάολο τα καταφέρνουν και δεν χρωστάνε πουθενά; Πώς γίνεται, κι εμένα κοντεύουν να μου πάρουν το σπίτι;
Λες να χρωστάνε της Μιχαλούς;
 *
Θαύμα! Θαύμα!
ΔΟΛ και ΠΗΓΑΣΟΣ εμφανίζουν αρνητικά ίδια κεφάλαια(!!)
Εκατομμύρια € από συσσωρευμένες ζημιές.
Μα όταν δεν έχεις φράγκο και χρωστάς 400%, 550%, 900%, 1.140%, ε, αυτό δεν είναι το θαύμα του καπιταλισμού;
Εσένα σε λένε υγιή επιχειρηματία και στρατηγικό επενδυτή,
κι εμένα μαλάκα (μετά συγχωρήσεως)



...Άλλα τρία (λόγια), μετά τα όσα γραφικά...

  • Φυσικά τα παραπάνω δάνεια οι τράπεζες θα τα εγγράψουν σαν ζημιές που θα καλυφθούν από τις μεθόδους ανακεφαλαιοποίησης, αλλά και από λοιπέςωραίες και εποικοδομητικές ρυθμίσεις.
  • Πάλι τα συνήθη υποζύγια.
  • Ας μας πει ο ΣΥΡΙΖΑ: Αυτές τις επιχειρήσεις δεν εννοεί όταν μιλάει για το υγιώς επιχειρείν;

...Η ΑΥΓΗ, της ΑΥΓΗΣ, ώ ΑΥΓΟΥΛΑ μου γλυκιά!...

  • Έχοντας το 2012, 3,2 εκατομμύρια αρνητικά κεφάλαια -αποτέλεσμα συσσωρευμένων ζημιών- και 1,5 εκατομμύριο δάνεια, χρωστάει δηλαδή 313,3%(!!!) κάπου ελπίζει. Τι; Μόνο ο Ψυχάρης κι ο Μπόμπολας;
  • Εμείς, στο πηγάδι κατουρήσαμε;


...ΚΙ Ο ΕΠΙΛΟΓΟΣ


Από αυτήν την καπιταλιστική κρισάρα που περνάμε γίνεται ορατή πλέον η ηρα που απομένει στην επιφάνεια.
Και όσο ο καιρός τραβάει την ανηφόρα, η κυρίαρχη ιδεολογία θα εκφράζεται με όρους Χρυσής Αυγής.


___________________
ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ:
  • Τα γραφήματα είναι επεξεργασία της Μποτίλιας, με στοιχεία που συγκεντρώθηκαν από: MEDIA SERVICES, Ένωση Ιδιοκτητών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών, ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ και Δημοσιευμένους Ισολογισμούς.
  • Ευχαριστίες στον φίλο Νίκο Σκλαβούνο για τις καίριες (όπως πάντα) επισημάνσεις του.


πηγη

Μποτίλια Στον Άνεμο

ΔΟΛιες και μικροMEGAλες επιχειρήσεις συκοφάντησης: (Άκρα) Δεξιά στα «FM» (μετά γραφημάτων)

ΔΟΛιες και μικροMEGAλες επιχειρήσεις συκοφάντησης: (Άκρα) Δεξιά στα «FM» (μετά γραφημάτων)

Καλώς σας ξαναβρίσκω, ναυαγοί μου (αλλά ποτέ ναυαγισμένοι), στις κόκκινες στεριές, στις θυμωμένες θάλασσες και στους αληγείς ανέμους. Κι αν οι 17 μέρες έγιναν 20, ελπίζω να μη με κρεμάσετε στο μεσιανό κατάρτι.

«ΠΑΜΕ, λοιπόν, κι ας μας φωνάζουν αεροβάτες».


Ξέφυγα από τους καρχαρίες
Και νίκησα τους τίγρεις
Ε, δεν θα με φάνε τώρα
Οι κοριοί. 

(Λίγο πειραγμένος Μπρεχτ)
Ό,τι πιο βρώμικο κατά του ΚΚΕ αναμασούν «Τα ΝΕΑ»

Ποτέ μέχρι σήμερα δεν χύθηκε τόσο δάκρυ, τόση φαιά (έως κατάμαυρη) ουσία, τόση χολή, και τόση λάσπη για την πώληση μιας ιδιωτικής επιχείρησης, όσο για το  κλείσιμο και την πώληση της μη επιχείρησης του 902.
Ζούγκλα. Με πρωταγωνιστές, παραμάγαζα, Φρη Πρες, νάνους της δημοσιογραφίας και γίγαντες της διανοησίας. Πάνκακους μπίστηδες και ανακυκλωτές (ψευδών) ειδήσεων. Ερπετά, χαμαιλέοντες, ασπάλακες και λοιπές προοδευτικές δυνάμεις, της κίτρινης και αριστερής δημοσιογραφίλας.
Το «μαύρο» της ΕΡΤ και το ξεπούλημα των δημοσίων επιχειρήσεων στα συμφέροντα των Μπομπολοαλαφούζων δεν ξεσήκωσε παρόμοια θύελλα.
Με όλον το φασισμό που κουβαλάνε, χρόνια τώρα, οι υμνητές των Μεταξάδων πληροφορούν του πολίτες αυτής της χώρας για  μπίζνες του ΚΚΕ, και για «σχέσεις με την τράπεζα του Βατικανού, εμπόριο όπλων και ναρκωτικών κ.ά.». Και  κόπτονται για την «αριστερά» και τα μετερίζια της.
Ποιοι δηλαδή; Οι ψυχάρηδες. Τα "μακριά χέρια" του "Συγκροτήματος Λαμπράκη", στη διαχείριση τεράστιων κονδυλίων που κατευθύνονται προς το Αγιονόρος, (νόμος 1198/1981 «περί ρυθμίσεων θεμάτων αναγομένων στην εκτός Άθω ακινήτου περιουσίας του Αγίου Όρους»). Ναι καλά διαβάσατε: από το 1981 είναι ο νόμος που προβλέπει ότι «η εκποίηση και η ανταλλαγή ακινήτων πρέπει να εγκριθούν από τη διοίκηση του Αγίου Όρους».  Και όχι μόνο για τα Βατοπέδια του, αλλά και για την ψηφιοποίηση των αρχείων του, και ακόμα για τις μεγάλες μπίζνες με τις ηλεκτρονικές βιβλιοθήκες σχολείων και πανεπιστημίων. Με τονΠάχτα (της Χαλκιδικής) στο υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και τονΛαλιώτη στο ΥΠΕΧΩΔΕ, τότε, το 2001.
Κι από κοντά ο ΣΥΡΙΖΑ με την ΑΥΓΗ και τον Κυρίτση, τον πανελίστα του Ευαγγελάτου, για το ότι το ΚΚΕ «νομιμοποιεί την πρακτική της Κυβέρνησης».
Η ΑΥΓΗ πρωτοστάτησε μαζί με Τα ΝΕΑ
στις συκοφαντίες σε βάρος του «902» και του ΚΚΕ

Ο ΣΥΡΙΖΑ, λοιπόν, με την ΑΥΓΗ και τα άναρθρά τους που μιλάνε για ηθική και θέλουν τον 902 «κανάλι όλης της Αριστεράς» (πώς έλεγε ο Μπενίτο για «το όλον ΠΑΣΟΚ»;), το οποίο θα εγκαινιάσει ο ΣΕΒαστός Δασκαλόπουλος, ο και θαυμαστής του Αλέξη.
Έγραψε, στις 5/8/2013, ο Καρτερό… για την εξουσία: «Αν για παράδειγμα ο φίλος του Σαμαρά εφοπλιστής Μαρινάκης αποφάσιζε, εκτός από τον Σαβιόλα, να αγοράσει και τον 902 (για παράδειγμα, είπαμε, όχι ότι ξέρουμε τίποτε…) αυτό θα σήμαινε ότι τα μέσα ενημέρωσης του ΚΚΕ θα βρίσκονταν στην επιρροή Σαμαρά. Είναι αυτό δημοκρατικό;»
Εδώ η καλή αριστεροσύνη(!!)
Με κάτι τέτοια σοφίσματα η ΑΥΓΗ παριστάνει το θωρηκτό AURORA (αυγή), πιστεύοντας ότι θα σημάνει την νέα Οχτωβριανή και θα συλλάβει τον Σαμαρά-Κερένσκι, για να παραδώσει τα κλειδιά στον Τσίπρα.
'Ετσι στήνει τα αναχώματά της η αστική τάξη. Και επιστρατεύει όλα τα Μέσα.
Μόνο τον όρο "δεκανίκι της δεξιάς" δεν χρησιμοποίησε (enikos.gr, 23/7/2013) ο γελοίο-γράφος Στάθης, που θέλει το ΚΚΕ συνοδοιπόρο του Σαμαρά, αφού ο πρωθυπουργός δεν λέει ποτέ κακή κουβέντα για το Κόμμα(!!)
Και έσπευσε να το αναδημοσιεύσει στον Ίσκρα (τρομάρα του) ο κατακόκκινος Πάνος (Λαφαζάνης).
Κι ένας άλλος Σταυρόπουλος, Λαμπρός κι αυτός δημοσιογράφος του Συγκροτήματος (είχε πρωτοστατήσει, στις 18/6/2013, στη συκοφάντηση της Αλέκας, η οποία, κατά την διαστρεβλωτικά έγκυρη άποψή του, έδωσε άφεση αμαρτιών στην ΕΡΕ για τη δολοφονία του Λαμπράκη), εγκαλούσε (29/4/2013) τον Κουτσούμπα για τρεις ακόμα απολύσεις στον Ρίζο, με τις οποίες οι απολυμένοι ανέρχονται στους 17. Και για τους 800 απολυμένους του ΔΟΛ, τι εποίησεν ο έγκριτος;
Να ξεκαθαρίσουμε: Οι απολύσεις είναι απολύσεις. Αλλά και η δημοσιογραφία λειτούργημα, ντε.
«Νομιμοποιεί πολιτικά τον κάθε εργοδότη να απολύει στο όνομα της κρίσης επικαλούμενος το παράδειγμα του ΚΚΕ. Τώρα όλοι οι εργοδότες θα μπορούν να λένε «αφού το ΚΚΕ κάνει απολύσεις τι ζητάτε από εμάς;»,έγραφε (24/12/2012) ο Αναγνώστης (Κούλογλου;) στο παραμάγαζο του τρόμου του.
Και το ίδιο επιχείρημα, «Δίνει το κακό παράδειγμα το ΚΚΕ κι έτσι χύνεται εύκολα το νερό στο μύλο των απολύσεων», αναμασάει οχτώ μήνες αργότερα (28/7/2013) ένας άλλος γελοίο-γράφος, του Ρίζου αυτός, που παραιτήθηκε επειδή δεν άντεχε να απολύονται οι συνάδελφοί του.
Καλύτερο γελοιο-γράφημα της κρίσης δεν έχω ματαδιαβάσει!

Ο Ρίζος και ο 902 έφεραν την κρίση, κατά την κρίση τους.
Το αν οι μισθοί και οι συντάξεις μας έχουν εξαφανιστεί και άρα τα κουπόνια οικονομικής ενίσχυσης δεν καλύπτουν πλέον, όχι τη μισθοδοσία του Ρίζου και του 902, ούτε σχεδόν την έκδοση ανακοινώσεων, πού να το καταλάβει η υψηλή διανόηση.
Χρόνια τώρα με τα ίδια υλικά στήνουν οι γελοίοι της ενημέρωσης τα αριστερά αναχώματά τους.
Ας θυμηθούμε Κουτσόγιωργα και Βαγγέλη. Αλλά και τα αντρεϊκά παραληρήματα που μας θύμισε πρόσφατα στη Βουλή (17/7/2013) ο Παφίλης.
Ο σημερινός αυριανισμός είναι προχτεσινός (τουλάχιστον). Η κατάσταση όμως έχει ξεφύγει εντελώς από το 1992 (Μάαστριχτ).
Να μην ξεχνάμε αυτό το ορόσημο: Αύγουστο του 1991 "πέφτουν" τα τείχη. Το αντίπαλο δέος του κοινωνικού κράτους για τον "καλό" καπιταλισμό παύει να υπάρχει. Φεβρουάριο του 1992 ιδρύεται η Ε.Ε.
Έκτοτε ο γκαιμπελισμός χτίζει την νέα ιδεολογία. Και βρίσκει ευήκοα και εκπαιδευμένα, βεβαίως, ώτα. Δεν είναι απλώς έτοιμος ο κόσμος να δεχτεί τον φασισμό, αλλά τον αναπαράγει σε κόμμα, αφού η αντικομμουνιστική αντίληψη που επικρατεί είναι το άλλο του άκρο.
Με την ηλεκτρονική, από τη μια, «ενημέρωση» των «όλοι μαζί DIGEA», και από την άλλη την «Free Press» μάστιγα (αλλά πιο «in δημοσιογραφία») των αόρατων, πλην ευδιάκριτων, χρηματοδοτών. Με την κινεζοποίηση, κυρίως, των εργασιακών σχέσεων σε όλο το φάσμα του Τύπου.
Τα φραουλοχώραφα της σκέψης και της ελεύθερης δημοσιογραφίας είναι κρεμασμένα στα περίπτερα, στους ορθοστάτες του ΜΕΤΡΟ και στα σαλόνια των σπιτιών μας.
Με τους απόφοιτους από τις (σ)χολές που παράγουν Ευαγγελάτους και έχουν μια συγκεκριμένη κατεύθυνση: Αυτήν που βρίσκεται στην υπηρεσία του κεφαλαίου.
Η άρχουσα τάξη θα κάνει τα πάντα για τον πλούτο της, τον οποίον συγκεντρώνει από την εργασία (μας) και μόνο, και τον οποίον ονομάζει«υγιή επιχειρηματικότητα».
Για του λόγου το αληθές, ας δούμε μερικές εύγλωττες εικόνες της από τον χώρο των ΜΜΕ. 
 ____________


Τρία λόγια για τα γραφικά που ακολουθούν...
  • Ο 902 και ο Ρίζος δεν είναι μαγαζί.
  • Οι πίνακες δείχνουν ότι ακόμη και να ήθελαν να είναι σκληρές καπιταλιστικές επιχειρήσεις, αυτό θα ήταν αδύνατον.
  • Η κρίση του συστήματος εξαφανίζει τους πιο αδύναμους, όπως φαίνεται από τα μαγαζιά που έκλεισαν.
Η διαφήμιση πάει κατά διαόλου. Τα ΜΜΕμειναν από καύσιμο.
Αν δεν υπήρχε μάλιστα ο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ και ο 902 να διώχνουν πελάτες, λόγω υπερβολικού φόρτου, οι υπόλοιποι δεν θα έβλεπαν διαφήμιση ούτε για αναγγελίες γάμων και θανάτων.
*
Παρά τα CD, τα ταξίδια, τα βιβλία της ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΕΠΟΧΗΣ, τους τσελεμεντέδες και το ΙΝΤΕΡΝΕΤ που προσφέρει ο ΡΙΖΟΣ, αλλά και τους ψυγειοκαταψύκτες που μοιράζει ο 902 στα πρωινά μαγκαζίνα του, η πτώση μας θεωρείται βεβαία.
Δεν ισχύει πλέον ούτε ο περίφημος αφορισμός του Άγγλου θεατρικού συγγραφέα των «Οργισμένων Νιάτων», Τζων Όσμπορν που είχε πει το περίφημο: Οι εφημερίδες; Είναι καλύτερες από την τηλεόραση. Σ' αυτές τουλάχιστον μπορείς να τυλίξεις ψάρια.
*
Χωρίς λόγια.
Αλλά δεν μπορώ.
Γιατί κύριε Κουτσούμπα διώχνεις τον κόσμο; Πού ζεις;
Δεν βλέπεις ότι οι άλλοι πληρώνουν με μπλοκάκι κινέζικο τον κόσμο που ξαναπήραν;
  *

Παλιά μου τέχνη κόσκινο. Όμως, γαμώτη μου, πώς διάολο τα καταφέρνουν και δεν χρωστάνε πουθενά; Πώς γίνεται, κι εμένα κοντεύουν να μου πάρουν το σπίτι;
Λες να χρωστάνε της Μιχαλούς;
 *
Θαύμα! Θαύμα!
ΔΟΛ και ΠΗΓΑΣΟΣ εμφανίζουν αρνητικά ίδια κεφάλαια(!!)
Εκατομμύρια € από συσσωρευμένες ζημιές.
Μα όταν δεν έχεις φράγκο και χρωστάς 400%, 550%, 900%, 1.140%, ε, αυτό δεν είναι το θαύμα του καπιταλισμού;
Εσένα σε λένε υγιή επιχειρηματία και στρατηγικό επενδυτή,
κι εμένα μαλάκα (μετά συγχωρήσεως)



...Άλλα τρία (λόγια), μετά τα όσα γραφικά...

  • Φυσικά τα παραπάνω δάνεια οι τράπεζες θα τα εγγράψουν σαν ζημιές που θα καλυφθούν από τις μεθόδους ανακεφαλαιοποίησης, αλλά και από λοιπέςωραίες και εποικοδομητικές ρυθμίσεις.
  • Πάλι τα συνήθη υποζύγια.
  • Ας μας πει ο ΣΥΡΙΖΑ: Αυτές τις επιχειρήσεις δεν εννοεί όταν μιλάει για το υγιώς επιχειρείν;

...Η ΑΥΓΗ, της ΑΥΓΗΣ, ώ ΑΥΓΟΥΛΑ μου γλυκιά!...

  • Έχοντας το 2012, 3,2 εκατομμύρια αρνητικά κεφάλαια -αποτέλεσμα συσσωρευμένων ζημιών- και 1,5 εκατομμύριο δάνεια, χρωστάει δηλαδή 313,3%(!!!) κάπου ελπίζει. Τι; Μόνο ο Ψυχάρης κι ο Μπόμπολας;
  • Εμείς, στο πηγάδι κατουρήσαμε;


...ΚΙ Ο ΕΠΙΛΟΓΟΣ


Από αυτήν την καπιταλιστική κρισάρα που περνάμε γίνεται ορατή πλέον η ηρα που απομένει στην επιφάνεια.
Και όσο ο καιρός τραβάει την ανηφόρα, η κυρίαρχη ιδεολογία θα εκφράζεται με όρους Χρυσής Αυγής.


___________________
ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ:
  • Τα γραφήματα είναι επεξεργασία της Μποτίλιας, με στοιχεία που συγκεντρώθηκαν από: MEDIA SERVICES, Ένωση Ιδιοκτητών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών, ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ και Δημοσιευμένους Ισολογισμούς.
  • Ευχαριστίες στον φίλο Νίκο Σκλαβούνο για τις καίριες (όπως πάντα) επισημάνσεις του.


πηγη

Μποτίλια Στον Άνεμο

TOP READ