10 Αυγ 2013

Κύριε, διαφύλασσε τον Φύρερ!

Κύριε, διαφύλασσε τον Φύρερ!

1943: Οπλίτης των Ταγμάτων Ασφαλείας φυλά απαγχονισμένο Έλληνα
Πηγή: Αρχείο Bundesarchiv, Φωτογράφος:  Drehsen. Διατίθεται και από τη Βικιπαίδεια.

Στις 20 Ιουλίου 1944 έγινε ανεπιτυχής απόπειρα δολοφονίας του Χίτλερ στο κρησφύγετό του στην Πολωνία από ομάδα αξιωματικών του ναζιστικού στρατού  οι οποίοι εφάρμοσαν το σχέδιο Βαλκυρία.[1]

Άμεσα ο Διονύσιος Παπαδόγκωνας έστειλε στον Χίτλερ το ακόλουθο συγχαρητήριο τηλεγράφημα εκφράζοντας την ικανοποίηση του ιδίου και 5.000 Ταγματασφαλιτών του Μοριά, για τη «διαφύλαξη του Χίτλερ από τον Θεό». Στις13 Αυγούστου 1944 έφθασε και η απάντηση του Χίτλερ.[2,3]
***

Οι 5.000 αξιωματικοί και άνδρες των ελληνικών εθελοντικών τμημάτων της Πελοποννήσου με το μεγαλύτερον μέρος του πληθυσμού της Πελοποννήσου όπισθεν αυτών, εκφράζουν την βαθυτάτην αγανάκτησίν των δια την εναντίον σας απόπειραν σχεδιασθείσαν και επιχειρηθείσαν υπό υποκειμένων, τα οποία δεν ήθελαν να αναγνωρίσουν την αναγκαιότητα του αγώνος κατά του κομμουνισμού και των πλουτοκρατών συνεργατών του.

Εκφράζουν την χαράν των δια την θαυμαστήν διάσωσίν σας και κλίνουν με ευγνωμοσύνην το γόνυ ενώπιον του Παντοδυνάμου Θεού, όστις ήπλωσε προστατευτικήν χείρα επάνω από την ζωήν σας δια να σας διαφύλαξη εις το γερμανικόν έθνος και εις την εν τω αγώνι κατά της κομμουνιστικής πανώλους ηνωμένην Ευρώπην.

Δια τους έλληνας εθελοντάς της Πελοποννήσου η ένδειξις αυτή είναι μία παρόρμησις, όπως συνεχίσουν δι' όλων των δυνάμεων μέχρις εσχάτων τον αγώνα κατά των ξένων προς την χωράν μπολσεβικικών ορδών εν Ελλάδι.

Από της ιεράς γης της αρχαίας Σπάρτης, εκ της οποίας προήλθεν η δράξ των ηρώων του Λεωνίδου, η οποία έσωσε τον ευρωπαϊκόν πολιτισμόν, υψούται η προσευχή μας:

«Κύριε, διαφύλασσε τον Φύρερ»
***

Ο φύρερ έδωκε διαταγήν όπως ανακοινώσουν εις τον διοικητήν εθελοντικών τμημάτων Πελοποννήσου συνταγματάρχην Παπαδόγκωναν, ότι εχάρη εγκαρδίως δια τα επί τη ευκαιρία της διασώσεώς του αποσταλέντα συγχαρητήρια τηλεγραφήματα των εν Πελοποννήσω κατά του μπολσεβικισμού μαχόμενων εθελοντών.

Ο Φύρερ διαβιβάζει τας θερμάς του ευχαριστίας και τους χαιρετισμούς του εις όλους τους εθελοντάς. Εξ άλλου ο αρχηγός των Ες - Ες, υπουργός των Εσωτερικών του Ράιχ Χίμλερ, έδωσεν εντολήν όπως διαβιβασθούν προς τον συνταγματάρχην Παπαδόγκωναν και αι ιδικαί του ευχαριστίαι.

Πηγή
Βουρνάς Τ. (1997) Ιστορία της Νεώτερης και Σύγχρονης Ελλάδας, τ. Γ΄,  Πατάκης, Αθήνα, σ. 404-405.

Παραπομπές
[1] Επιχείρηση Βαλκυρία, Βικιπαίδεια  και Μπράιαν Σίνγκερ: Επιχείρηση Βαλκυρία, Ριζοσπάστης, 19-2-2009 
[2] Διονύσιος Παπαδόγκωνας, Βικιπαίδεια 
[3] Τάγματα ασφαλείας, Βικιπαίδεια  και Οι κυβερνήσεις της Κατοχής και τα «Τάγματα Ασφαλείας», Ριζοσπάστης, 9-6-2013. 

Ξενοδ/λοι: Η επιχείρηση εξόντωσής μας συνεχίζεται...

Ξενοδ/λοι: Η επιχείρηση εξόντωσής μας συνεχίζεται...
Μπαράζ ατυχημάτων σε ξενοδοχεία του νησιού καταγγέλλει ο Σύνδεσμος Ξενοδοχοϋπαλλήλων Κέρκυρας. Μάλιστα, μεταξύ άλλων, κάνει λόγο και για περιστατικά...ηλεκτροπληξίας.





Αναλυτικά, η ανακοίνωση:



Η επιχείρηση εξόντωσης των ξενοδοχοϋπαλλήλων από τους ξενοδόχους συνεχίζεται .

Σήμερα οδηγήθηκε άλλος ένας εργαζόμενος ξενοδοχείου γνωστής ξενοδοχειακής αλυσίδας στο Νοσοκομείο μετά από πτώση λόγω ολισθηρότητας στο χώρο της κουζίνας .Πριν 3 ημέρες άλλη μία εργαζόμενη στην ίδια κουζίνα είχε γλιστρήσει και είχε οδηγηθεί στο Νοσοκομείο, ενώ πριν από 5 ημέρες στην λάντζα του ίδιου ξενοδοχείου είχε χτυπήσει το ρεύμα την λαντζιέρα ενώ καθάριζε ένα ηλεκτρικό πολυκόφτη. Στις αρχές της σαιζόν στον ίδιο ξενοδοχείο , εργαζόμενος χτύπησε σοβαρά και ακόμη αναρρώνει. Σε άλλο ξενοδοχείο πριν 10 ημέρες εργαζόμενη χτυπήθηκε από ρεύμα λόγω διαρροής ρεύματος σε θάλαμο θέρμανσης ρεσώ και οδηγήθηκε στο Νοσοκομείο. Παράλληλα στο ΚΕΠΕΚ της Πάτρας έχει δηλωθεί εργατικό ατύχημα στο χέρι λαντζιέρας από χαλασμένη πόρτα πλυντηρίου πιάτων σε ξενοδοχείο άλλης ξενοδοχειακής αλυσίδας. Δεκάδες είναι τα ατυχήματα που καταγγέλλονται στο Σύνδεσμο Ξενοδοχοϋπαλλήλων ή τα πληροφορούμαστε εκ των υστέρων , ενώ πολλαπλάσια είναι τα κρούσματα λιποθυμικών επεισοδίων και διακομιδής εργαζομένων σε ιδιωτικούς γιατρούς, Νοσοκομείο και κέντρα Υγείας με συμπτώματα υπερκόπωσης. Όλα τα ατυχήματα έχουν ως αίτια , αφενός τα πλημμελή μέτρα προστασίας των εργαζομένων στα ξενοδοχεία της Κέρκυρας, αφετέρου τους εξαντλητικούς υπεράνθρωπους ρυθμούς εργασίας που υποχρεώνουν οι ξενοδόχοι τους εργαζόμενους να εργάζονται , με στόχο την διεύρυνση της κερδοφορίας τους.

Ο Σύνδεσμος Ξενοδοχοϋπαλλήλων απευθύνθηκε και πέρσι και φέτος στο ΚΕΠΕΚ , χωρίς όμως να έχει καταστεί δυνατή η διενέργεια ελέγχων λόγω οικονομικής δυσπραγίας του συγκεκριμένου οργανισμού , που εδρεύει στην Πάτρα.

Ο Σύνδεσμος Ξενοδοχοϋπαλλήλων Κέρκυρας καλεί του Υπουργείο Εργασίας , τον ΕΟΤ , του Υπουργείο Τουρισμού και κάθε αρμόδια αρχή , να αναλάβουν τις ευθύνες τους , όπως επίσης και την Ένωση Ξενοδόχων Κέρκυρας που με την στάση της υποθάλπει παράνομες συμπεριφορές των μελών της .Καταγγέλλουμε την κυβέρνηση γιατί με την πολιτική της έχει δημιουργήσει συνθήκες εργασιακής ζούγκλας στα ξενοδοχεία και όχι μόνο. Ηδη μετράμε τον τελευταίο μήνα 3 θανατηφόρα εργατικά ατυχήματα σε άλλο κλάδο στην Κέρκυρα και αν δεν αλλάξει αυτή η κατάσταση θα θρηνήσουμε και άλλα θύματα. Καλούμε τους εργαζόμενους να σηκώσουν ανάστημα, να αποβάλλουν κάθε φόβο , να καταλάβουν ότι με τον φόβο και την υπομονή όχι μόνο δεν θα κρατήσουν τις δουλειές τους, αλλά θα χάσουν σίγουρα την υγείας τους , ενώ κινδυνεύει σοβαρά και η ίδια τους η ζωή. Ξεσηκωμός τώρα. Είναι η μοναδική λύση , με αφετηρία την απεργία της 12ης Αυγούστου και την απεργιακή συγκέντρωση στις 11 το πρωί στο πρώην εργοστάσιο Δεσύλλα( παραλιακός κόμβος Γαρίτσας.

ΓΙΑ ΤΟ Δ/Σ ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΠΕΛΑΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΝΔΡΙΩΤΗΣ

Ό,τι πιο βρόμικο κατά του ΚΚΕ αναμασούν «Τα ΝΕΑ»

Ό,τι πιο βρόμικο κατά του ΚΚΕ αναμασούν «Τα ΝΕΑ»


«Τα ΝΕΑ» του Σαββατοκύριακου δίνουν συνέχεια στην αντιΚΚΕ επίθεση που πρωτοστατούν μαζί με την «Αυγή» του ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή την πώληση του «902».
Το δημοσίευμα αναμασά ό,τι πιο βρώμικο κατασκεύασε η προπαγάνδα των αστών σε βάρος του ΚΚΕ στις αρχές της δεκαετίας του 1990, όταν μαζί με τους οπορτουνιστές προσπαθούσαν να διαλύσουν το ΚΚΕ, να απαλλαγούν από το Κόμμα.
Μέχρι και τις αθλιότητες για συμμετοχή του ΚΚΕ σε εμπόριο όπλων και ναρκωτικών υπονοούν «τα ΝΕΑ», γράφοντας μεταξύ άλλων: «Ειπώθηκαν ή γράφηκαν πράγματα τα οποία υπερβαίνουν κατά πολύ τις δυνατότητες ή τη θέληση του ΚΚΕ να τα πράξει (π.χ. σχέσεις με την τράπεζα του Βατικανού, εμπόριο όπλων και ναρκωτικών κ.ά.)»!
Επειδή ξέρουν ότι οι ψευτιές τους για τον «902» στέκονται στον αέρα, επέστρεψαν με τις ψευτιές προηγούμενων εποχών, ρίχνοντας με το φτυάρι τη λάσπη στον ανεμιστήρα. Στόχος τους είναι να πλήξουν το ηθικό κύρος των κομμουνιστών και του Κόμματος, να συκοφαντήσουν ό,τι πιο τίμιο και ανιδιοτελές υπάρχει και αντιπαλεύει τη σαπίλα του καπιταλισμού.
Χτυπώντας το ΚΚΕ, στοχοποιούν συνολικά το λαό, για να μπορούν ευκολότερα να απαξιώνουν και να καταστέλλουν τους αγώνες του. Κάθε τίμιος αριστερός και ριζοσπάστης πρέπει να βγάλει συμπεράσματα για το ρόλο τους, για το πόσο αδίσταχτοι είναι.
Να σκεφτεί σοβαρά ότι πρωταγωνιστικό ρόλο σ' αυτή τη βρώμικη επίθεση είχαν και έχουν στελέχη της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ, που κάποτε ήταν στο ΚΚΕ και λάκισαν για να κάτσουν στα σαλόνια της αστικής τάξης, αλλά και «δια βίου» αντικομουνιστές της «ανανεωτικής αριστεράς», που σε κάθε εποχή καταθέτουν διαπιστευτήρια στο σύστημα, πάντα ενάντια στο ΚΚΕ. Να είναι σίγουροι πως για όλους αυτούς, το ΚΚΕ και ο λαός έχουν πολλά ράμματα για τη γούνα τους.

ΕΙΝΑΙ Ο ΙΔΙΟΣ Ο ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ

ΕΙΝΑΙ Ο ΙΔΙΟΣ Ο ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ



Ένα ενδιαφέρον και κυρίως πολλαπλά αποκαλυπτικό βίντεο. 
Προεπισκόπηση

Προχωρά με αρκετά διαλείμματα, που σε ξεγελούν δίνοντάς σου κάθε φορά την εντύπωση ότι το βίντεο τέλειωσε.

Το αλιεύσαμε από ΕΔΩ ΚΙ ΑΠΟ ΕΔΩ ΚΙΟΛΑΣ ΘΑ ΤΟ ΔΕΙΤΕ. ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΟΥΣ ΚΑΙ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΣΤΙΣ ΟΘΟΝΕΣ ΣΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΓΡΑΠΤΟ ΜΗΝΥΜΑ. 
ΚΙ ΕΙΝΑΙ ΑΡΚΕΤΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΡΕΤΕ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ, ΜΕΤΑ ΚΑΙ ΤΑ ΟΣΑ ΠΛΕΙΣΤΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΓΑΛΛΟ παλιοΝΑΖΙ…

ΡΙΞΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΚΑΙ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ ΕΔΩ,, ΓΙΑΤΙ ΟΥΤΕ ΣΤΙΓΜΗ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΜΕΝΟΥΝΕ ΑΝΕΝΗΜΕΡΩΤΟΙ.

Συριζό-Χρυσαυγίτισσα

Συριζό-Χρυσαυγίτισσα

Προχτές, στην «Αυγή των Συντακτών», δημοσιεύτηκε ένας οχετός, μιας κάποιας Πέγκυς Μαυρίδη ενάντια στο ΚΚΕ. Η επιστολή αυτής της κυρίας, μπορεί να καταγραφεί και ως η πρώτη επίσημη εμφάνιση των Συριζό-Χρυσαυγιτών.

Λέω «επίσημη» γιατί όσοι ασχολούνται με το διαδίκτυο, έχουν συμμετάσχει σε συζητήσεις και σχολιασμούς όπου γράφουν ΣΥΡΙΖΑιοι, έχει συναντήσει σίγουρα αυτό το «είδος». Πρόκειται για υπερασπιστές του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίοι επιτίθενται στο ΚΚΕ με επιχειρήματα των φασιστοειδών της Χρυσής Αυγής.

Η αλήθεια είναι ότι πάντοτε οι οπορτουνιστές ήταν από τα πρώτα βιολιά του αντικομμουνισμού και γι’ αυτό πολλές φορές δυσκολεύεσαι να διακρίνεις τελικά με ποιον μιλάς ή ποιος γράφει αυτά που διαβάζεις.
Παραθέτω, ορισμένα χαρακτηριστικά αποσπάσματα από όσα έγραψε αυτή η κυρία, που κατά τα άλλα θέλει την ενότητα της αριστεράς!!!
«Δε θέλετε συμμαχίες, όχι μόνο με τον Τσίπρα αλλά και με κανέναν που δεν έχει κυβερνήσει. Τότε τι θέλετε; Να βοηθάτε ανθρώπους επαίτες; Αυτό το κάνουν πολύ καλά η Χ.Α. και η Εκκλησία.»
-Τα ρατσιστικά σόου της ΧΑ για τις κάμερες, της ψεύτικης φιλανθρωπίας βαφτίζονται βοήθεια στους ανθρώπους και μάλιστα γίνεται και πολύ καλά!! 

«Μήπως αδιαφορείτε για το βουλευτιλίκι και τις επιδοτήσεις; Ταυτόχρονα με τους παχυλούς μισθούς, εκπρόσωποι, υποτίθεται της ανύπαρκτης εργατιάς και του λαού.»
-Εδώ και αν αντιγράφει από την Χρυσή Αυγή: παχυλοί μισθοί. Δεν ξέρει η κυρία, που λέει ότι πέρασε και από την ΚΝΕ, ότι οι βουλευτές του ΚΚΕ παίρνουν 800 Ευρώ και τα υπόλοιπα χρήματα πηγαίνουν στο Κόμμα; Το «ανύπαρκτη εργατιά» απλά μαρτυρά την αμπαλοσύνη της.

«Αφήστε τον επαναστάτη και αγωνιστή Λένιν του τότε (1914) να ησυχάσει στο μαυσωλείο του»
-Τέτοιο ΚΚΕ, θέλουν αυτοί του ΣΥΡΙΖΑ και άλλοι, να είναι Κομμουνιστικό μόνο στο όνομα, και να εγκαταλείψει το μαρξισμό - λενινισμό. Φαντάζομαι η εν λόγω ενωτική θα ήθελε να αφήσει το ΚΚΕ το Λένιν και να πιάσει το ΣΕΒ, τον Ομπάμα, τον Καμμένο και τους λοιπούς που σφιχταγκαλιάζεται ο Τσίπρας.

Τι να πει κανείς; Και αυτοί εμφανίζονται να τους πιάνουν τα δάκρυα για το ΚΚΕ και τον 902. Μάλιστα…

ΝΕΑ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑ - ΧΑΛΚΗΔΟΝΑ: Κόβουν το ρεύμα σε δεκάδες λαϊκά νοικυριά

ΝΕΑ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑ - ΧΑΛΚΗΔΟΝΑ: Κόβουν το ρεύμα σε δεκάδες λαϊκά νοικυριά


Τις μαζικές διακοπές της ηλεκτροδότησης σε τουλάχιστον 30 σπίτια εργαζομένων και ανέργων που αδυνατούν να πληρώσουν το λογαριασμό, ακόμα και ενός μήνα, καταγγέλλει η Ομάδα Γυναικών Φιλαδέλφειας - Χαλκηδόνας της ΟΓΕ. Η Ομάδα Γυναικών και η Επιτροπή Ανέργων της περιοχής βρέθηκαν τις προηγούμενες μέρες στις γειτονιές όπου συνεργεία εργολάβων της ΔΕΗ έκοψαν το ρεύμα, για να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους και συζήτησαν με τους κατοίκους για τις πρωτοβουλίες που θα οργανώσουν, για να διεκδικήσουν την επανασύνδεση του ρεύματος.

Στην ανακοίνωσή της, η Ομάδα Γυναικών Φιλαδέλφειας - Χαλκηδόνας ανάμεσα σε άλλα αναφέρει: «Οπως καταγγέλλουν κάτοικοι της περιοχής, τις τελευταίες μέρες στις εργατικές κατοικίες της Φιλαδέλφειας συνεργεία εργολάβων της ΔΕΗ κόβουν το ρεύμα σε δεκάδες οικογένειες, έστω και αν χρωστούν ένα μήνα. Πρόκειται για τουλάχιστον 30 οικογένειες ανέργων και χαμηλοσυνταξιούχων που έμειναν χωρίς ρεύμα τις τελευταίες μέρες στην περιοχή της πλατείας Κερκύρας, αλλά και σε άλλες εργατογειτονιές της Φιλαδέλφειας. Αυτοί που τόσα χρόνια φορτώθηκαν τα βάρη της κρίσης για λογαριασμό του κεφαλαίου, τώρα έρχονται αντιμέτωποι με την απόλυτη εξαθλίωση. Είναι αδιανόητο, το 2013, με την εκτίναξη της επιστήμης και της τεχνολογίας, όλο αυτό τον τεράστιο πλούτο που εμείς παράγουμε, να φτάσουμε στο σημείο, για την κερδοφορία των μονοπωλίων, ολόκληρες οικογένειες να μένουν σε σπίτια χωρίς ρεύμα, ηλικιωμένοι άνθρωποι με προβλήματα υγείας να μένουν στο σκοτάδι. Να γυρίζουμε, δηλαδή, στην εποχή των σπηλαίων!». Η Ομάδα Γυναικών υπογραμμίζει πως η επίθεση δεν έχει τέλος και καλεί εργαζόμενους, ανέργους, χαμηλοσυνταξιούχους, νεολαία και γυναίκες να ορθώσουν με την οργάνωσή τους τείχος για να υπερασπιστούν κάθε λαϊκή οικογένεια που υποφέρει.

Το δρόμο της οργάνωσης, της αλληλεγγύης και της υπεράσπισης κάθε λαϊκής οικογένειας που απειλείται να μείνει χωρίς ρεύμα και νερό, που κινδυνεύει από τους πλειστηριασμούς και τις κατασχέσεις δείχνει η δράση των δυνάμεων του ΠΑΜΕ, των Λαϊκών Επιτροπών, των Συλλόγων της ΟΓΕ και άλλων μαζικών φορέων. Πρόσφατο παράδειγμα η περίπτωση του άνεργου για τρία χρόνια μεταλλεργάτη από τη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη, πατέρα δύο ανήλικων παιδιών, που αντιμετώπισε τη διαδικασία κατάσχεσης που ξεκίνησε η εφορία για το σπίτι του. Η δυναμική κινητοποίηση των ταξικών σωματείων σταμάτησε τη διαδικασία κατάσχεσης, ενώ παράλληλα προχώρησαν σε επανασύνδεση του ρεύματος που ήταν κομμένο για 7 ολόκληρους μήνες. Σε άμεση παρέμβαση στη ΔΕΗ για την επανασύνδεση του ρεύματος σε ασθενή με χρόνια πάθηση, άνεργο τους τελευταίους μήνες, προχώρησαν τον περασμένο μήνα οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ στην Πάτρα μαζί με πολιτιστικό σύλλογο της περιοχής. Αντίστοιχη δράση αναπτύσσουν οι Λαϊκές Επιτροπές σε όλη τη χώρα: Από τις πιο πρόσφατες παρεμβάσεις αναφέρουμε αυτές των Λαϊκών Επιτροπών Μενεμένης και Αμπελοκήπων Θεσσαλονίκης, για μια λαϊκή οικογένεια και έναν άνεργο και παράλληλα ΑμΕΑ, αλλά και της Λαϊκής Επιτροπής Καλλιθέας που πέτυχε διακανονισμό για τρεις λαϊκές οικογένειες μακροχρόνια ανέργων, επανασύνδεση του ρεύματος σε δύο από αυτές και αναστολή της διακοπής του στην τρίτη.

Το δούλεμα του ΣΥΡΙΖΑ

Το δούλεμα του ΣΥΡΙΖΑ

Είπε ο Δ. Παπαδημούλης (ρ/σ «Βήμα»): «Δεν υποσχεθήκαμε ποτέ ότι θα επανέλθουν όλοι οι μισθοί και οι συντάξεις στα επίπεδα του 2009 (...) Επαναφορά της ισχύος των συλλογικών διαπραγματεύσεων και επαναφορά του κατώτατου μισθού εκεί που ήταν πριν τον κόψει με τον μπαλτά η κυβέρνηση. Ωστόσο, δεν υποσχεθήκαμε ποτέ ότι θα επανέλθουν όλοι οι μισθοί και όλες οι συντάξεις στα επίπεδα του 2009. Διότι πολύ απλά το 2009 το ελληνικό ΑΕΠ ήταν 240 δισ. ευρώ και σήμερα είναι 180 δισ. ευρώ περίπου, την ίδια στιγμή που έχουν υπερτριπλασιαστεί οι άνεργοι»...

Παρατήρηση πρώτη: Με το να επικαλείται η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ τη μείωση του ΑΕΠ, δεν κάνει τίποτα άλλο απ' το να νομιμοποιεί την κυβέρνηση και τα βάρβαρα μέτρα που παίρνει επειδή τάχα δεν «αντέχει» η «τσέπη» του κράτους. Αλλωστε, το ΑΕΠ μειώνεται εξαιτίας της κρίσης, την οποία επικαλείται και η κυβέρνηση για να φορτώσει τις συνέπειές της στο λαό και να προωθήσει μέτρα που συνολικά συρρικνώνουν την τιμή της εργατικής δύναμης. Μέτρα που θα παίρνονταν έτσι κι αλλιώς, όπως πάρθηκαν σε άλλα καπιταλιστικά κράτη δίχως κρίση, μνημόνια κ.λπ. Με την επιχειρηματολογία του, ο ΣΥΡΙΖΑ νομιμοποιεί ακόμα την κλεψιά του παραγόμενου απ' το λαό πλούτου, λέγοντας ότι δεν περισσεύει τίποτα για να αυξηθούν μισθοί και συντάξεις. Και τα δύο φυσικά είναι απολύτως αναμενόμενα αφού την καπιταλιστική οικονομία θέλει να διαχειριστεί ο ΣΥΡΙΖΑ. Ούτε να την ανατρέψει, ούτε να κοινωνικοποιήσει τα μέσα παραγωγής, ούτε να αποδεσμεύσει τη χώρα απ' την ΕΕ, ούτε να διαγράψει μονομερώς το χρέος, προϋποθέσεις όλα αυτά για την πραγματική ευημερία του λαού.

Παρατήρηση δεύτερη: Για να μπορέσει να πλασαριστεί σε καλύτερη θέση μεταξύ των υποψήφιων διαχειριστών της κρίσης, φλόμωσε το λαό στο ψέμα. Ισως τον προδίδει η μνήμη του τον κ. Παπαδημούλη. Ας του θυμίσουμε, λοιπόν, τι έλεγε ο Αλ. Τσίπρας στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωσή τους στην Ομόνοια, το Μάη του 2012: «Γιατί από Δευτέρα θα έχουμε ισχυρή λαϊκή εντολή σε μια κυβέρνηση της αριστεράς που θα καταγγείλει τη δανειακή σύμβαση, θα ακυρώσει το μνημόνιο (...) Αναλαμβάνουμε την ευθύνη και εγγυόμαστε μια νέα Ελλάδα (...) Αναλαμβάνουμε την ευθύνη και εγγυόμαστε ότι, από την επομένη των εκλογών, η νέα κυβέρνηση αριστερής συνεργασίας (...) Θα εφαρμόσουμε μέτρα αναδιανομής του εισοδήματος και του πλούτου άμεσης απόδοσης, που θα αυξήσουν τα δημόσια έσοδα. Γιατί εμείς θα αποκαταστήσουμε με δημόσια περιουσία τη ληστεία των ασφαλιστικών ταμείων που έγινε με το PSI, γιατί θα ακυρώσουμε τις περικοπές στις συντάξεις».

Και στη Θεσσαλονίκη στην κεντρική προεκλογική τους συγκέντρωση τον Ιούνη του 2012, εμπλούτιζε το υποσχεσιολόγιο: «Μόνον εμείς εγγυόμαστε τους μισθούς και τις συντάξεις του ελληνικού λαού. Ανακουφίζουμε τα νοικοκυριά από τα δάνειά τους. Με τη νέα σεισάχθεια. Με την ολική ή μερική διαγραφή των τραπεζικών υποχρεώσεών τους. Καταργούμε τα χαράτσια (...) Αντιστρέφουμε την υπερφορολόγηση των χαμηλών και μεσαίων εισοδημάτων». Σήμερα πια τα αποκαλυπτήρια έχουν συντελεστεί. Ο ΣΥΡΙΖΑ ελπίζει ότι θα διαχειριστεί τα ερείπια των δικαιωμάτων του λαού που η σημερινή κυβέρνηση θα έχει προκαλέσει, για την ανοικοδόμηση μιας Ελλάδας όπου τα κέρδη θα καλπάζουν και ο λαός θα τρέχει λαχανιασμένος πίσω απ' τις ανάγκες του, μακριά απ' το να τις φτάσει. Ο ρόλος που έπαιξε ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν και παραμένει βρώμικος. Κερδοσκόπησε πάνω στα βάσανα και την αγωνία του λαού, τον κορόιδεψε και σαν πολιτικός απατεώνας που σέβεται τον εαυτό του τώρα γελάει χαιρέκακα. Δεν θα γελάσει όμως τελευταίος...

Υμνοι από χρυσαυγίτες βουλευτές στους εφοπλιστές


ΝΑΥΠΗΓΟΕΠΙΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ ΖΩΝΗ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ
Υμνοι από χρυσαυγίτες βουλευτές στους εφοπλιστές
Την ώρα που η επίθεση κυβέρνησης, ΕΕ, τρόικας και μεγάλου κεφαλαίου ενάντια στους εργάτες και τα δικαιώματά τους εντείνεται, το σύστημα έβγαλε τα μαντρόσκυλά του, τους χρυσαυγίτες, στον αφρό, να απειλήσουν τους εργαζόμενους, το ΠΑΜΕ και το ΚΚΕ.
Κλιμάκιο χρυσαυγιτών βουλευτών (Γ. Λαγός, Ηλ. Παναγιώταρος, Ν. Μίχος), συνοδευόμενοι από μια δράκα κρανοφόρους τραμπούκους, εμφανίστηκε την Πέμπτη στη Ναυπηγοεπισκεαυστική Ζώνη Περάματος και χώθηκαν σε μια καντίνα, για να συνομιλήσουν με μια ομαδούλα φασιστοειδών της περιοχής.
Ολοι μαζί αντάμα έκαναν γαργάρα την εκμετάλλευση που υφίστανται ναυτεργάτες και τεχνίτες της Ζώνης από το μεγάλο κεφάλαιο, το εφοπλιστικό. Διακήρυσσαν ότι πάνε «μαζί με τους εφοπλιστές μας, γιατί από κει πέρα εξαρτιόμαστε». Επίσης ότι «φύγαν βαπόρια γιατί γίναν απεργίες», επιχειρηματολογία ίδια ακριβώς με αυτή της Ενωσης Εφοπλιστών. Κατόπιν, ξεκίνησαν την επίθεση ενάντια σε αυτό που τους φοβίζει, που φοβίζει τα αφεντικά τους, γι' αυτό και τους έστειλαν στη Ζώνη να γαυγίζουν.
Μέσα από ένα οχετό ψεύδους και ασυναρτησίας, μίλησαν επί λέξει για «κατεστημένο», «σταλινισμό» και «κόκκινη χούντα» που επικρατεί στη Ζώνη και καθορίζει ποιος θα δουλέψει και ποιος όχι!
Ακολούθως, ίδιοι μπράβοι των αφεντικών τους, νεκραναστημένοι από την εποχή του Κοτζαμάνη, ξεκίνησαν και τις ευθείες απειλές. Π.χ. ο Γ. Λαγός: «(...) Θα ήμασταν εδώ αν αντιμετωπίζατε πρόβλημα με το ΠΑΜΕ, να έρθουμε εδώ μαζί σας και να είμαστε απέναντί τους, θα είχατε τη βοήθειά μας (...) Οι λακέδες του ΠΑΜΕ και του ΚΚΕ (...) θα εξαφανιστούν από 'δω πέρα μέσα». Ο Ν. Μίχος: «Το μεγάλο πρόβλημα που λέγεται ΠΑΜΕ». Κι ο Ηλ. Παναγιώταρος: «Το απόστημα που υπάρχει εδώ (...) το ΠΑΜΕ (...) πολύ σύντομα θα τελειώσει».
Αλλα μαζεμένα εκεί φασιστοειδή έκαναν και πιο «εξειδικευμένες» προτάσεις όπως «να πάμε στο Συνδικάτο Μετάλλου Πειραιά, (...) να πάμε στη φωλιά του κούκου, να την ξεριζώσουμε (...) να καλέσουμε τον κόσμο μας εκεί». Για να πάρουν τις ανάλογες διαβεβαιώσεις από τους βουλευτές τους, π.χ. το Γ. Λαγό ότι «εμείς θα είμαστε εκεί»...
Ολα αυτά έρχονται σαν συνέχεια της συνεχούς αβάντας που κάνει η Χρυσή Αυγή στο εφοπλιστικό κεφάλαιο. Χαρακτηριστικά, ήδη από το Νοέμβρη 2012, ο βουλευτής τους Παναγιώταρος μιλώντας στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής έλεγε, μεταξύ άλλων: «(...) βλέπουμε στον προϋπολογισμό που λέτε ότι από φορολόγηση των πλοίων υπό ελληνική σημαία θα αποκομίσουμε 80 εκατ. ευρώ... ε το πιο εύκολο που θα κάνουν οι Ελληνες πλοιοκτήτες είναι να αλλάξουν τη σημαία για να γλιτώσουν τα λεφτά, αντί να βρεθεί μια χρυσή τομή κι από δυο τρεις Ελληνες που είναι μάξιμουμ σε κάθε πλήρωμα, ο καπετάνιος και ο πρώτος μηχανικός, να δοθούν κίνητρα για να είναι και οι υπόλοιποι ναύτες Ελληνες (...)». Να επιδοτηθούν, δηλαδή, οι κεφαλαιοκράτες με νέες φοροαπαλλαγές, την ώρα που ο ελληνικός λαός στενάζει.
Παραπέρα, το Μάρτη 2013 η νεοναζιστική οργάνωση κατέθεσε στη Βουλή Ερώτηση, με θέμα: «Λύση στη χρηματοδότηση των ναυτιλιακών εταιρειών», βγαλμένη θαρρείς κατ' ευθείαν από τα συρτάρια της Ενωσης Εφοπλιστών. Στο κείμενο, αφού πρώτα κλαιγόταν για τα ...βάσανα των εφοπλιστών, κατόπιν ζητούσε «λελογισμένη ενίσχυση των ναυτιλιακών εταιρειών υπό όρους από τη μεριά του κράτους». Επίσης, να «δοθούνεγγυητικές επιστολές από το κράτος για να μπορέσουν να λύσουν το πρόβλημα οι ναυτιλιακές εταιρείες». Επομένως, ζητούσε το ελληνικό δημόσιο, ο ελληνικός λαός, να επιδοτήσουν παραπέρα τους εφοπλιστές, να αποπληρώσουν το τραπεζικό δάνειο ενός μεγαλοεπιχειρηματία, αν η πλοιοκτήτρια off shore του κηρύξει για το τυπικό μια πτώχευση γλιτώνοντας ο ίδιος την αποπληρωμή. Τι περισσότερο να ζητήσει ένας εφοπλιστής;
Σημειωτέον ότι οι χρυσαυγίτες δεν έχουν αφήσει κανένα μονοπώλιο παραπονεμένο. Ενδεικτικά, με άλλη Ερώτησή τους στη Βουλή, τον Απρίλη (την υπέγραφε ο Λαγός) ζητούσαν νέες επιδοτήσεις και για τα μονοπώλια των αερογραμμών. Ανησυχούσαν ότι «δεν φαίνεται να ενισχύονται οι ελληνικές αερογραμμές με όποιες συνέπειες μπορεί αυτό να επιφέρει στην εθνική μας οικονομία και τον τουρισμό». Ακολούθως, οι χρυσαυγίτες ρωτούν την κυβέρνηση αν «Υπάρχει στρατηγική για ενίσχυση των ελληνικών αεροπορικών εταιρειών, προκειμένου να αντεπεξέλθουν στον ανταγωνισμό από την πλευρά των τουρκικών»...

Ο επενδυτής ήρθε, οι εργαζόμενοι φεύγουν

Ο επενδυτής ήρθε, οι εργαζόμενοι φεύγουν
Για «επενδύσεις που θα τονώσουν την ανάπτυξη και θα αυξήσουν την απασχόληση» φωνάζει η κυβέρνηση, αλλά τα παραδείγματα το ένα μετά το άλλο έρχονται να επιβεβαιώσουν ότι μόνο οι καπιταλιστές κερδίζουν από τις επενδύσεις τους, κάνοντας μεταξύ άλλων και απολύσεις. Καραμπινάτη περίπτωση αποτελεί η πρώην συνεταιριστική καπνοβιομηχανία ΣΕΚΑΠ, η οποία πρόσφατα πωλήθηκε σε ομογενή επιχειρηματία. Πριν καν στεγνώσει το μελάνι στη συμφωνία της εξαγοράς, η νέα ιδιοκτησία έβγαλε φιρμάνι ότι όποιος εργαζόμενος θέλει να αποχωρήσει, πρέπει να το κάνει μέχρι τις 12 Αυγούστου. Μάλιστα, σύμφωνα με τον τοπικό Τύπο, ο νέος πρόεδρος της εταιρείας αρνήθηκε να δώσει σαφή απάντηση στους απλήρωτους εργαζόμενους για το πότε θα πληρωθούν τα δεδουλευμένα, ενώ φέρεται να είπε πως θα υπάρξουν απολύσεις και μειώσεις μισθών. Στη ΣΕΚΑΠ απασχολούνται 258 άτομα και δεν έχουν πάρει τα δεδουλευμένα δύο μηνών και το επίδομα αδείας. Το μέλλον τους προδιαγράφεται αβέβαιο, παρά την προσπάθεια να τους δηλητηριάσουν το μυαλό με ιδεολογήματα του τύπου «όταν έρθει επενδυτής θα σωθείτε». Ο επενδυτής ήρθε, με στόχο όμως να βγάλει κέρδη και όχι να σώσει τους εργαζόμενους. Να βγάλουν συμπεράσματα και οργανωμένα να απαντήσουν, απορρίπτοντας μια κι έξω την ανάπτυξη που έχει για μοχλό το καπιταλιστικό κέρδος και τρέφεται από την εξαθλίωση των εργαζομένων και του λαού.

Αποστομωτική απάντηση στο χρυσαυγίτικο οχετό


ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΑΡΙΣΑΣ
Αποστομωτική απάντηση στο χρυσαυγίτικο οχετό
Ανακοίνωση για τις ψευτιές στελέχους της φασιστικής οργάνωσης σε βάρος του ταξικού κινήματος και στελεχών του ΚΚΕ
Με μια ανακοίνωση γεμάτη ασύστολα ψέματα, συκοφαντίες και αντικομμουνισμό, ο υπεύθυνος του Γραφείου της Χρυσής Αυγής στη Λάρισα, Δ. Κολτσίδας, επιχειρεί μάταια να απαντήσει στην ανακοίνωση που εξέδωσε η Τομεακή Επιτροπή Υπαίθρου Λάρισας του ΚΚΕ, σχετικά με την ανοιχτή συγκέντρωση που οργάνωσε, πριν λίγες μέρες, η φασιστική οργάνωση στο χωριό Γόννοι της Λάρισας, κατά την οποία οι ομιλητές, ανάμεσά τους και ο Κολτσίδας, επιδόθηκαν σε αντικομμουνιστική επίθεση.
Στην ανακοίνωση, ο χρυσαυγίτης αναλώνεται σε ύμνους προς τον δικτάτορα Μεταξά και το φασισμό της 4ης Αυγούστου, σε βρισιές προς τον Στάλιν και το σοσιαλισμό που οικοδομήθηκε τον 20ό αιώνα, σε αισχρές συκοφαντίες εναντίον του ΓΓ της ΚΕ και άλλων στελεχών του ΚΚΕ και καταλήγει με συκοφαντίες σε βάρος του ΚΚΕ. Προσπαθεί ακόμα να πετάξει λάσπη στον Τ. Τσιαπλέ, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και πρόεδρο του ΕΚ Λάρισας, με βρώμικα υπονοούμενα όπως «πόσα ένσημα έχει κολλήσει» και «πώς γίνεται, σε μια εποχή που η ανεργία τσακίζει κόκαλα, να μην έχει ούτε έναν άνεργο στην οικογένειά του».
Τον χρυσαυγίτη ξεσκεπάζει με αποστομωτικό τρόπο η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Λάρισας, σημειώνοντας σε ανακοίνωση: «Ο πρόεδρος του ΕΚΝΛ και οι άλλοι ταξικοί συνδικαλιστές δεν χρειάζονται εύσημα από τα φασιστοειδή της Χρυσής Αυγής. Για την ανιδιοτελή και πρωτοπόρα πολιτική και συνδικαλιστική τους δράση κρίνονται από τους εργαζόμενους, που τους αναδείχνουν ως εκπροσώπους τους.
Και προς αποκατάσταση της αλήθειας που παραποιεί, σκόπιμα, ο φασίστας Δ. Κολτσίδας, πρέπει να γνωρίζει (που το γνωρίζει) ότι ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου εργάζεται από 14 ετών σε μια σειρά επιχειρήσεις και έχει πάνω από 9.000 ένσημα και με ορισμένα διαστήματα ανεργίας.
Σε ό,τι αφορά, δε, την οικογένειά του, την οποία αν και δεν γνωρίζει αυτός ο συνειδητός ψεύτης, λέει ότι δεν είναι κανένα μέλος της άνεργο, μακάρι να ήταν έτσι. Ομως, το ένα από τα δυο παιδιά του είναι για μεγάλο διάστημα άνεργο, όπως 1,5 εκατομμύριο ακόμα συνάδελφοί μας, που το σύστημα που στηρίζει η Χρυσή Αυγή τους καταδίκασε στην ανεργία, ενώ το άλλο σπουδάζει. Από πού, λοιπόν, το έβγαλε ότι δεν είναι κανένας άνεργος στην οικογένεια;
Κι αυτή η βρώμικη και συκοφαντική επίθεση εναντίον του προέδρου του ΕΚΝΛ βοηθά να καταλάβουν περισσότεροι εργαζόμενοι, άνεργοι και νέοι, τον βρώμικο ρόλο της φασιστικής Χρυσής Αυγής, που είναι γέννημα και στήριγμα του βάρβαρου καπιταλιστικού συστήματος και ύπουλος εχθρός του εργατικού κινήματος».

Είμαστε ήδη νικητές

Είμαστε ήδη νικητές
Ο ταξικός, αποκρουστικός, ευτελής και πληρωμένος ρόλος των πολιτικών υπαλλήλων και των επαγγελματιών κονδυλοφόρων της αστικής τάξης, του οπορτουνισμού και της σοσιαλδημοκρατίας, η μπόχα από το σάπιο καπιταλιστικό σύστημα που όλοι υπηρετούν, βγήκε για άλλη μια φορά στην επιφάνεια, με αφορμή την αναγκαία πώληση από το ΚΚΕ της «Ραδιοτηλεοπτικής ΑΕ», στην οποία ανήκει ο σταθμός «902» (ράδιο και τηλεόραση).
Το Κόμμα μας, το ΚΚΕ, με την καθαρή ανακοίνωση, είπε την αλήθεια και ενημέρωσε την εργατική τάξη, τους εργαζόμενους, όλο το λαό για την αναγκαία και ορθή απόφαση να προχωρήσει στην πώληση της εταιρείας, εξασφαλίζοντας έτσι τις υποχρεώσεις της έναντι των εργαζομένων και των ασφαλιστικών ταμείων.
Ναι. Συμφωνούμε με την απόφαση της ΚΕ, τη δική μας απόφαση, γιατί διασφαλίζει την αποτελεσματικότερη παρέμβαση του ΚΚΕ, σε πείσμα όλων των «φίλων» του λαού, που επιδιώκουν ένα ΚΚΕ ή συμβιβασμένο με το καπιταλιστικό σύστημα ή χρεοκοπημένο.
Ο «902», ο σταθμός του ΚΚΕ, πρόβαλε από το ξεκίνημά του τους αγώνες, τις αγωνίες, το δίκιο, την ιστορική αποστολή της εργατικής τάξης, την επαναστατική ανατροπή και το ιστορικό ξεπέρασμα του καπιταλιστικού συστήματος, τη Στρατηγική του ΚΚΕ.
Το ΚΚΕ και ο σταθμός του, ο «902», είναι καρφί στο μάτι του ταξικού αντίπαλου, των αστών, των επιχειρηματικών τους ομίλων, των οπορτουνιστών και της σοσιαλδημοκρατίας.
23 χρόνια ο «902 αριστερά στα FM» και 21 χρόνια η τηλεόραση του «902», με τη θυσία των εργαζομένων, των μελών του ΚΚΕ, οπαδών, φίλων ήταν η άλλη φωνή, η όαση στην έρημο των αστικών μέσων ενημέρωσης.
Ξημέρωμα στις απεργιακές φρουρές και στους καταπέλτες των πλοίων.
Στην κάθε κινητοποίηση που αποκάλυπτε το βάρβαρο πρόσωπο της αστικής τάξης, των καπιτα-ΛΗΣΤΩΝ και του συστήματός τους.
Στα εργασιακά κάτεργα, την ώρα που χιλιάδες εργάτες δολοφονούνται από το κεφάλαιο την ώρα της δουλειάς.
Στις ουρές και τα ράντζα των νοσοκομείων.
Εκεί που χτυπάει η καρδιά και φαίνεται το χαμόγελο αλλά και η αγωνία της νεολαίας για το ζοφερό παρόν και ζοφερότερο μέλλον που της επιφυλάσσει το απάνθρωπο και αιμοβόρο καπιταλιστικό σύστημα.
Στα αργά και σίγουρα βήματα των απομάχων της δουλειάς -άλλα όχι του αγώνα- συνταξιούχων.
Στα μπλόκα των φτωχομεσαίων αγροτών.
Στις συγκρούσεις με τους κατασταλτικούς μηχανισμούς της αστικής τάξης και τους κάθε λογής πράκτορές της.
Ακόμη και στην ηλεκτρονική αντιπαράθεση, όταν η αστική «δημοκρατία» τους, δρώντας, όπως κάθε φορά που θέλει, αποτελεσματικά για να εξυπηρετεί το κεφάλαιο και τη στρατηγική του, έκοψε το σήμα της κρατικής ΕΡΤ και θα μείνει ως παρακαταθήκη το «τρολάρισμα» του «902» κι η αναμετάδοση της φωνής των εργαζομένων της ΕΡΤ.
Εκεί, το συνεργείο και το μικρόφωνο του «902».
Εκεί, οι τεχνικοί και όλοι οι εργαζόμενοι του σταθμού.
Εκεί, η φωνή του ΚΚΕ.
Στη μάχη να βγει στον αέρα η άλλη Ελλάδα που αντιστέκεται, αγωνιά κι αισιοδοξεί για το φωτεινό μέλλον της εργατικής τάξης κι όλου του λαού, τη στρατηγική πρόταση του ΚΚΕ για την Εργατική Λαϊκή εξουσία, το Σοσιαλισμό - Κομμουνισμό.
Αυτό είναι -και το ξέρουμε καλά- που δε συγχώρεσαν κι ούτε πρόκειται να συγχωρέσουν η αστική τάξη, οι λακέδες της και το σάπιο καπιταλιστικό της σύστημα, στο ΚΚΕ και τον ιδεολογικό πολιτικό οργανισμό του, τον «902».
Στις σάπιες αξίες τους, αντιπαραθέσαμε τις αξίες της εργατικής τάξης και του Κόμματός της, του ΚΚΕ.
Στην καθημερινή ένταση της εκμετάλλευσης, την προβολή των απεργιακών φρουρών, των εργατικών γενικών συνελεύσεων, των Λαϊκών Επιτροπών.
Στα ΜΑΤ, προβάλαμε τους αγώνες του οργανωμένου, ταξικά προσανατολισμένου εργατικού κινήματος, τις αλυσίδες και τα στήθη τους απέναντι στα γκλοπ και τα δακρυγόνα, απέναντι στην ταξική εκμετάλλευση.
Προβάλαμε το ερασιτεχνικό θέατρο και μουσικά συγκροτήματα, τον προοδευτικό λαϊκό πολιτισμό, σε αντιπαράθεση με τις σαπουνόπερες και καθετί σάπιο και ψεύτικο που τα αστικά ΜΜΕ είχαν στα «fast foods» προγράμματά τους.
Στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους τους, αποκαλύψαμε τους στόχους και τις αιτίες.
Γι' αυτό ανησυχούν και νομίζουν ότι βρήκαν την ευκαιρία να εντείνουν την επίθεση ενάντια στο ΚΚΕ.
Δεν σας φοβόμαστε, όσα και να λένε η εφημερίδα τα ΝΕΑ και ο ΣΥΡΙΖΑ ενάντια στην απόφασή μας για τον «902». Σας ξέρει ο λαός, το ρόλο σας και το στόχο, ιδιαίτερα των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, που με παρόμοιες μεθόδους, όπως σήμερα, βάλθηκαν να διαλύσουν το ΚΚΕ πριν 23 χρόνια. Είμαστε αποφασισμένοι να σας παλέψουμε και να σας νικήσουμε. Το δίκιο είναι ταξικό, όπως και το εκμεταλλευτικό σας σύστημα.
Η επιλογή μας να σας αντιπαλέψουμε είναι συνειδητή.
Δεν μας αγγίζει το υποκριτικό σας ενδιαφέρον που σταματάει στις πύλες των εργοστασίων, των πολυεθνικών καταστημάτων, των μεγάλων ξενοδοχείων, στις μπουκαπόρτες και τους καταπέλτες των πλοίων, εκεί που η ζωή και ο ίδρωτας της εργατικής τάξης γίνονται θυσία στο βωμό της κερδοφορίας σας.
Ναι, το ΚΚΕ έχει ήδη βρει τρόπους για την αποκάλυψή σας και τη συνεχή ενημέρωση της εργατικής τάξης κι όλου του λαού. Τις πρόσκαιρες δυσκολίες τις ξεπερνάμε. Εχουμε άλλωστε μεγάλη πείρα.
Είμαστε ήδη νικητές. Τον «902» δεν σας τον χαρίζουμε.
Οσοι ακόμη δεν το συνειδητοποιούν, θα το καταλάβουν στο μέλλον.

Αντώνης ΡΑΛΛΑΤΟΣ
Γραμματέας της ΚΟΒ «902» του ΚΚΕ

Ανακατατάξεις στη σκιά της παγκόσμιας κρίσης

Ανακατατάξεις στη σκιά της παγκόσμιας κρίσης
Επιβράδυνση στις λεγόμενες «αναπτυσσόμενες οικονομίες», βλέπει τώρα ο ΟΟΣΑ
Παρά την προσπάθεια να φτιαχτεί κλίμα ευφορίας για ξεπέρασμα της κρίσης, υπάρχουν αναλύσεις που επιμένουν στο ενδεχόμενο να διαλυθεί η Ευρωζώνη
Το σενάριο της διάλυσης της Ευρωζώνης «αργά ή γρήγορα» αναπαράγουν οιFinancial Times,θεωρώντας αναπόφευκτη μια τέτοια εξέλιξη. Σημειώνουν ακόμα ότι από την ίδρυση της Ευρωζώνης το 1999, το λεγόμενο «κόστος εργασίας» στη Γερμανία αυξήθηκε αθροιστικά λιγότερο από 13%, ενώ το μοναδιαίο κόστος εργασίας σε Ελλάδα, Ισπανία και Πορτογαλία ενισχύθηκε κατά 20% με 30%. Στην Ιταλία, η αύξηση ήταν ακόμα μεγαλύτερη.
Νέο "κούρεμα" του ελληνικού χρέους προβλέπει από την πλευρά της η γερμανική εφημερίδα Die Zeit και κατηγορεί την κυβέρνηση Μέρκελ ότι κρύβει σκόπιμα τις προθέσεις της. Οπως αναφέρει η εφημερίδα, «το αργότερο το Νοέμβρη η γερμανική κυβέρνηση θα πρέπει να παραδεχθεί ενώπιον των Γερμανών ότι η Ελλάδα δε θα μπορέσει ποτέ να αποπληρώσει ένα μέρος των χρεών της. Εκείνη την περίοδο θα επιστρέψουν στην Ελλάδα οι ελεγκτές της ΕΕ και του ΔΝΤ. Το ΔΝΤ ήδη αφήνει να διαφανεί τι πρόκειται να ανακοινώσουν: Η χώρα πρέπει να ελαφρυνθεί κατά τουλάχιστον 7,5 δισεκατομμύρια ευρώ, ώστε να μπορέσει να ορθοποδήσει».
Σε μια παράλληλη εξέλιξη, η Βραζιλία ζητά την αναθεώρηση των «προγραμμάτων διάσωσης» των χωρών του ευρωπαϊκού Νότου, και ειδικά της Ελλάδας, ώστε να γίνουν βιώσιμα, ασκώντας πιέσεις για να φορτωθεί η ζημιά της κρίσης στις ανταγωνίστριες οικονομίες - μέλη της Ευρωζώνης. Ο υπουργός Οικονομικών της χώρας, Γκ. Μαντέγκασε συνέντευξή του στους Financial Times, ζητά «να γίνει πιο ρεαλιστικό» το ελληνικό πρόγραμμα, επειδή «τα προγράμματα δημοσιονομικής προσαρμογής που δημιουργήθηκαν από την Ευρώπη σε γενικές γραμμές είναι υπερβολικά, είναι πολύ αυστηρά».
Η τοποθέτηση του Βραζιλιάνου υπουργού δείχνει ότι κάθε άλλο παρά αβάσιμη ήταν η στάση του εκπροσώπου της χώρας Ν. Μπατίστα στην τελευταία συνεδρίαση του ΔΝΤ για το δάνειο στην Ελλάδα, όταν απείχε από την ψηφοφορία, διαμαρτυρόμενος ότι το πρόγραμμα δεν εξασφαλίζει την εξυπηρέτηση του χρέους. Να σημειωθεί, επίσης, πως ο Μπατίστα θα παραμείνει στη θέση του ως εκπρόσωπος της Βραζιλίας στο ΔΝΤ, που σημαίνει ότι συνεχίζει να εκφράζει τις θέσεις της στο Ταμείο.
Ανησυχία για Κίνα
Στο μεταξύ, επιτάχυνση της οικονομικής ανάκαμψης σε Ευρώπη, ΗΠΑ και Ιαπωνία τους προσεχείς μήνες καταγράφουν οι δείκτες leading indicators που καταρτίζει ο Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ), ενώ αντίθετα εμφανίζουν επιβράδυνση της ανάπτυξης στην Κίνα και άλλες μεγάλες αναπτυσσόμενες οικονομίες. Οι leading indicators εμφανίζουν αλλαγή στις «κινητήριες δυνάμεις» της παγκόσμιας ανάπτυξης, που μέχρι πρόσφατα ήταν οι λεγόμενες «αναπτυσσόμενες οικονομίες».
Στην Κίνα, η κυβέρνηση προλειαίνει το έδαφος για πιθανή χρήση κρατικών κεφαλαίων για διασώσεις τραπεζών, δημιουργώντας ένα νέο νομικό πλαίσιο που θα κάνει φτηνότερη για το δημόσιο την όλη διαδικασία. Το νέο πλαίσιο θα επιτρέπει στις τράπεζες της Κίνας να πωλούν κομμάτια του δανειακού τους χαρτοφυλακίου σε μία ευρεία γκάμα επενδυτών (μη-τραπεζικούς χρηματοπιστωτικούς οργανισμούς και μεγάλες εταιρείες), σύμφωνα με τοReuters.
Με το μέχρι στιγμής ισχύον πλαίσιο, οι τράπεζες έχουν μόνο δύο επιλογές: Είτε να πωλήσουν μη εξυπηρετούμενα δάνεια σε μεγάλες υπό κρατικό έλεγχο εταιρείες διαχείρισης κεφαλαίων, είτε να συνεχίζουν να τα ανακυκλώνουν επ' αόριστον, για να αποφύγουν να εγγράψουν ζημιές. Οι περισσότεροι αναλυτές, σημειώνει μεταξύ άλλων το δημοσίευμα, πιστεύουν ότι τελικά το Πεκίνο θα υποχρεωθεί να χρησιμοποιήσει κρατικά κεφάλαια για διάσωση τραπεζών, και η νέα αυτή πλατφόρμα θα επιτρέψει να περιοριστεί η επιβάρυνση στα οικονομικά του δημοσίου, καθώς προηγουμένως οι τράπεζες θα έχουν απαλλαγεί από προβληματικά στοιχεία του χαρτοφυλακίου τους.
Παράγοντες της αγοράς υποψιάζονται ότι το μέγεθος του προβλήματος των επισφαλών δανείων για τις κινεζικές τράπεζες είναι πολύ μεγαλύτερο από το 1% που δείχνουν τα επίσημα στοιχεία, σχολιάζει μεταξύ άλλων το Reuters. Ειδικά ο δανεισμός των τοπικών κυβερνήσεων έχει αρχίσει όλο και πιο έντονα να αναδεικνύεται σε παράγοντα σοβαρού κινδύνου για την καπιταλιστική οικονομία της Κίνας.
Ρεκόρ χρέους στην Ιαπωνία
Στην Ιαπωνία, τέλος, το χρέος εκτοξεύεται σε δυσθεώρητα ύψη, ξεπερνώντας για πρώτη φορά τα 1.000 τρισ. γεν. Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών, το χρέος της Ιαπωνίας αναρριχήθηκε στα 1.008,6 τρισ. γεν (δηλ. 10,46 τρισ. δολάρια) στις 30 Ιούνη, αυξημένο κατά 1,7% συγκριτικά με το προηγούμενο τρίμηνο. Εντυπωσιακό είναι το γεγονός ότι τα συνολικά ομόλογα του ιαπωνικού κράτους ανέρχονται σε 830,5 τρισ. γεν, ποσό που ξεπερνά το αθροιστικό μέγεθος των οικονομιών των Γερμανίας, Γαλλίας και Μ. Βρετανίας.

TOP READ