26 Μαρ 2013

ΔANIA: Ο υποκριτικός & επικίνδυνος ρόλος των οπορτουνιστών!


ΔANIA: Ο υποκριτικός & επικίνδυνος ρόλος των οπορτουνιστών!

Φωτογραφία από τις κινητοποιήσεις των δασκάλων στις 20 Μάρτη (Πηγη demotix.com)
Την εβδομάδα που διανύουμε τα σχολεία στη Δανία είναι κλειστά λόγω των εορτών του Πάσχα. Από την Τρίτη 2 Απριλίου που ήταν προγραμματισμένο να ξαναλειτουργήσουν έχει κηρυχθεί λοκ άουτ από την «κόκκινη κυβέρνηση» και τους δήμους. 

Παρά τις όποιες υποχωρήσεις από τη μεριά του εργοδοτικού συνδικαλισμού που έκανε πολλές προσπάθειες για να βρεθεί κάποια συμβιβαστική λύση μέσα από τις μακροχρόνιες διαπραγματεύσεις του «κοινωνικού διάλογου», οι εκπρόσωποι κυβέρνησης και δήμων είναι αποφασισμένοι. Τα προαποφασισμένα σκληρά μέτρα θα περάσουν. 
Οι δάσκαλοι όπως και όλοι οι άλλοι εργαζόμενοι θα αναγκαστούν να εργάζονται περισσότερες ώρες με μειωμένους μισθούς και δικαιώματα. Αυτό εξυπηρετεί σήμερα σε συνθήκες κρίσης τα συμφέροντα του μεγάλου κεφαλαίου. Και η κυβέρνηση παρά τις όποιες υποκριτικές προεκλογικές υποσχέσεις ένα δρόμο μπορεί να ακολουθήσει, αυτόν της σκληρής αντιλαϊκής πολιτικής.

Μια «αριστερή» κυβέρνηση με κορμό τη σοσιαλδημοκρατία, η οποία αποδεικνύεται πιο ικανή στην πράξη να επιβάλλει τα πιο άγρια αντιλαϊκά μέτρα και να διαλύσει το καλοδιαφημισμένο σκανδιναβικό μοντέλο που η ίδια σε άλλες εποχές έχτισε, γιατί τότε αυτό εξυπηρετούσε καλύτερα την κερδοφορία του κεφαλαίου, την πολιτική της συναίνεσης και την παθητικοποίηση του εργατικού κινήματος.


Και σήμερα το έργο της κυβέρνησης γίνεται πιο εύκολο αφού δεν έχει να αντιμετωπίσει ένα οργανωμένο σε ταξική βάση εργατικό κίνημα.

Το λοκ άουτ αφορά 75.000 δάσκαλους και 875.000 μαθητές. Την περασμένη βδομάδα είχαμε σε μια σειρά πόλεις μαζικότατες διαδηλώσεις υπέρ του αγώνα των δασκάλων, αλλά η «δανέζικη» ΓΣΕΕ ήταν απούσα ενώ και τα συνθήματα ήταν κατώτερα των περιστάσεων.

Στις διαδηλώσεις παραβρέθηκαν στελέχη και βουλευτές της «Πρασινοκόκκινης Συμμαχίας» που στηρίζει την κυβέρνηση για να δηλώσουν τη συμπαράστασή τους στον αγώνα των δασκάλων. Είπαν ότι έκαναν ό,τι μπορούσαν για να πείσουν την κυβέρνηση όμως δεν το πέτυχαν. Φυσικά δεν έχουν καμία πρόθεση να αποσύρουν τη στήριξή τους σε αυτήν την αντιλαϊκή κυβέρνηση γιατί... «τότε θα έρθει πίσω η δεξιά, η οποία θα εφαρμόσει νεοφιλελεύθερη πολιτική και όλα θα γίνουν ακόμα χειρότερα».


Η κυβέρνηση αυτές τις μέρες εκτός από την πραξικοπηματική ανάμειξή της στις διαπραγματεύσεις για τη συλλογική σύμβαση των δασκάλων, προωθεί και δύο μεγάλες μεταρρυθμίσεις. Με την πρώτη θα περικόψουν 3 δισ. κορώνες από τα φοιτητικά επιδόματαγια να τα δώσουν στις επιχειρήσεις με μορφή φοροαπαλλαγών και πιστώσεων με το σκεπτικό ότι έτσι θα δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας και με τη δεύτερη θα πετσοκόψουν τα κοινωνικά επιδόματα σε άπορους, ασθενείς, πρόσφυγες και ανάπηρους.

Η «Πρασινοκόκκινη Συμμαχία» δήλωσε ότι δεν θα ψηφίσει ούτε τη μία ούτε την άλλη μεταρρύθμιση... αλλά συνεχίζει να στηρίζει την κυβέρνηση με τα «ατράνταχτα» επιχειρήματα που σημειώνονται παραπάνω...

902.gr

Ντροπή στους εργάτες της OPEL στη Γερμανία που διώχνουν τις επιχειρήσεις από την πατρίδα τους!


Ντροπή στους εργάτες της OPEL στη Γερμανία που διώχνουν τις επιχειρήσεις από την πατρίδα τους! 



Οι εργαζόμενοι στο εργοστάσιο της ΟPEL στο Μπόχουμ έδωσαν μια ηχηρή απάντηση στο Γενικό Συμβούλιο Προσωπικού της εταιρείας που καλύπτει τα εργοστάσια όλης της Γερμανίας και στην ηγεσία του Συνδικάτου Μετάλλου. Απέρριψαν τον συμβιβασμό που είχε κάνει το Γενικό Συμβούλιο του συμβιβασμένου συνδικάτου με περιορισμό μισθών και επιδομάτων προκειμένου να διατηρηθεί η παραγωγή αυτοκινήτων μέχρι το 2016.


Το 76,1% των 2.280 εργαζόμενων στο εργοστάσιο ψήφισαν κατά. Η διεύθυνση της εταιρείας δήλωσε ότι δεν θα προχωρήσει σε νέες διαπραγματεύσεις και απειλεί ότι θα κλείσει το εργοστάσιο στα τέλη του 2014. Οι εργαζόμενοι στα εργοστάσια της OPEL στο Ρύσσελσχαϊμ, το Κάιζερσλαουτερν και το Ντουντενχόφεν είχαν ήδη ψηφίσει υπέρ του συμβιβασμού.


 Αναρτήθηκε από crazytrain

Να ξέρουν οι «κ» της Χρυσής Αυγής ότι......



Η Ν.Ε Κέρκυρας του ΚΚΕ καταγγέλλει στον Κερκυραϊκό λαό την θρασύδειλη επίθεση των απογόνων του Γκέμπελς, ναζιστών της Χρυσής Αυγής στα γραφεία του κόμματος στον Αι Μαθιά. Καταγγέλλει την στοχευμένη παρενόχληση αυτοκινήτων στελεχών της Ν.Ε στο παλιό λιμάνι της πόλης.
Την ώρα που συντονισμένοι οι μπράβοι της νύχτας Χρυσαυγίτες έσπαγαν τα γραφεία του ΚΚΕ αφήνοντας τα συνθήματά τους στους δρόμους του Αι Μαθιά, που βρώμιζαν τις γειτονιές της παλιάς πόλης και του 2ου Γυμνασίου Κέρκυρας με τα εμετικά τους συνθήματα-κάτω κυριολεκτικά από την μύτη της αστυνομίας-το παίζουν τάχατες ανήξεροι μιλώντας για εξωγήινους!!!
Έτσι ξέρουν να δρουν, υπό την κάλυψη της νύχτας, με κρυμμένα πρόσωπα και την στήριξη-ανοχή κάθε μηχανισμού του συστήματος που τάχα καταγγέλλουν!!!
          Όσο και αν μηρυκάζουν σε κάθε ανακοίνωσή τους το αντικομμουνιστικό τους παραλήρημα, βγαλμένο από τα κιτάπια των ΕΣ-ΕΣ και των ντόπιων συνεργατών τους, τα αρχεία της CIA και της Intelligent service αποδεικνύουν με την δράση τους ότι ο μοναδικός τους στόχος τον οποίο έμπρακτα επιτίθενται είναι ο λαός, το εργατικό κίνημα και βεβαίως το ΚΚΕ, που διαχρονικά είναι ο μπροστάρης και βασικός αιμοδότης όλων των εργατικών – λαϊκών, πατριωτικών και εθνικοαπελευθερωτικών αγώνων.
Ξέρουν ότι χτυπώντας πρώτα τους κομμουνιστές ανοίγει ο δρόμος για να χτυπήσουν τα δικαιώματα των εργατών και του λαού της Κέρκυρας!
Ανοίγει ο δρόμος για να εμφανιστούν ξεκάθαρα ως μαντρόσκυλα των ξενοδόχων ενάντια στους ξενοδοχοϋπαλλήλους, ως μπράβοι των μονοπωλιακών ομίλων που δραστηριοποιούνται στην Κέρκυρα ενάντια στους εργαζόμενους και τους φτωχούς αυτοαπασχολούμενους, ως πλασιέ του κάθε κεφαλαιοκράτη που θέλει να αγοράσει την γη (Ερημίτης) και τις υποδομές του νησιού σύμφωνα με την δήλωση του βουλευτή τους Ηλία Παναγιώταρου στη βουλή όπου δήλωνε την συμφωνία της Χ.Α με την πώληση νησιών στο μεγάλο κεφάλαιο (όταν οι «Ελληναράδες» αυτοαποκαλύπτονται !!!).
Να ξέρουν οι «κ» της Χρυσής Αυγής ότι το εργατικό-λαϊκό κίνημα στην Κέρκυρα θα τους απομονώσει, όπως σ’ όλη την χώρα. Θα τους καταδικάσει εκεί που τους αξίζει να ζουν οι αντιλήψεις τους, στο σκοτάδι της νύχτας!
Όσο για το νούμερο ένα στόχο τους, το εργατικό κίνημα, το λαό και το ΚΚΕ, να τους ενημερώσουμε ότι έχουν γνώση οι φύλακες!!!

26/03/2013
Η Ν.Ε Κέρκυρας του ΚΚΕ

ΚΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΤΑΡΣΥΑ κατά Χρυσής Αυγής για το βανδαλισμό στον Άη Μαθιά


ΚΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΤΑΡΣΥΑ κατά Χρυσής Αυγής για το βανδαλισμό στον Άη Μαθιά
 Την ημέρα της 25ης Μαρτίου επέλεξαν μέλη της Χρυσής Αυγής στην Κέρκυρα για να βανδαλίσουν τα γραφεία του ΚΚΕ στον Άγιο Ματθαίο, όπως καταγγέλλουν η Ν.Ε του ΚΚΕ αλλά και οι οργανώσεις του ΣΥΡΙΖΑ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ. 
«Άγνωστοι» έσπασαν την πόρτα και έριξαν μπογιές κι ασβέστες στα γραφεία του ΚΚΕ στον Άη Μαθιά γράφοντας συνθήματα στον τοίχο, όπως καταγγέλλουν οι τρεις κομματικές οργανώσεις οι οποίες ομόθυμα καταδίκασαν το βανδαλισμό.
Άγνωστοι προχώρησαν τα ξημερώματα σε βανδαλισμούς και εντός της πόλης της Κέρκυρας, μεταξύ των οποίων σε βαν τηλεοπτικού συνεργείου όπου έβαψαν με μαύρη μπογιά το χαρακτηριστικό μαύρο σταυρό σε κύκλο, ενώ στο παρμπρίζ του οχήματος βρέθηκαν έντυπα της οργάνωσης.
Μέχρι στιγμής, δεν υπάρχει ανακοίνωση της Αστυνομίας για τους βανδαλισμούς που καταγγέλλει το ΚΚΕ, ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

Η ανακοίνωση του ΚΚΕ

Οι θρασύδειλοι φασίστες και τραμπούκοι της Χρυσής Αυγής διάλεξαν νύχτα για να γράψουν συνθήματα και να σπάσουν τα γραφεία του ΚΚΕ στον Αη Μαθιά.
Οι ιδεολογικοί απόγονοι των Μεταξά-Χίτλερ και Παπαδόπουλου, διάλεξαν τη μέρα της Εθνικής επετείου για να επιτεθούν στο ΚΚΕ που πρωτοστάτησε στους αγώνες της Εθνικής Αντίστασης και να θυμίσουν το ρόλο των προγόνων τους, ρόλο καταδότη και συνεργάτη των φασιστών κατακτητών.
Επιβεβαιώνεται ακόμα μια φορά, ότι τα διάφορα ναζιστικά μορφώματα αποτελούν το μαστίγιο του συστήματος για την τρομοκράτηση των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων.
Στο στόχαστρο τέτοιων ενεργειών βρίσκεται μόνιμα το ΚΚΕ, οι κομμουνιστές, και οι εργαζόμενοι που αγωνίζονται ενάντια στην εξουσία του μεγάλου κεφαλαίου. Αντίθετα με αυτούς που στηρίζουν την πλουτοκρατία με την ίδρυση δουλεμπορι-κών γραφείων, που ποτέ τους δεν πήγαν στα ξενοδοχεία να υπερασπιστούν τους εργαζόμενους που δουλεύουν απλήρωτοι και ανασφάλιστοι και που όταν κινητοποιούνται για την πρόσληψη τους  πχ στη Μεσογγή δημιουργούν αντισυγκεντρώσεις.
Τα φασιστοειδή και η τρομοκρατική τους δράση μπορούν να αντιμετωπιστούν μόνο με την απομόνωση και την καταδίκη τους από τον ίδιο το λαό, με την ισχυροποίηση του εργατικού λαϊκού κινήματος.
Μόνο ένα λαϊκό κίνημα της ρήξης και της ανατροπής μπορεί να εξουδετερώσει το φασισμό και το ναζισμό που είναι γέννημα θρέμμα του βάρβαρου καπιταλιστικού συστήματος.
Η Νομαρχιακή Επιτροπή Κέρκυρας του ΚΚΕ καλεί τους εργαζόμενους του Αη Μαθιά της ευρύτερης περιοχής να τους απομονώσει κυρίως όμως να αποκαλύψει το ρόλο τους στη νεολαία που προσπαθούν να τη δηλητηριάσουν με την προβολή της φασιστικής ιδεολογίας και δράσης ως διέξοδο για τα λαϊκά συμφέροντα. 
Καλεί επίσης τον κερκυραϊκό λαό να βγάλει τα συμπεράσματά του από τη δράση και τις θέσεις των φασιστών και υμνητών του Χίτλερ. Η δράση τους μέσα στα σκοτάδια είναι η ίδια με αυτή των πολιτικών τους προγόνων στην κατοχή, των κουκουλοφόρων, των ταγματασφαλιτών, των γερμανοτσολιάδων. Απέναντι στον λαό ήταν και τότε, απέναντι στον λαό είναι και τώρα.

ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ Μελιτειέων

Ανήμερα της εθνικής μας επετείου, τα χωριά μας αμαυρώθηκαν από την ασκήμια και το μίσος της φασιστικής συμμορίας της «Χρυσής Αυγής», με συνθήματα σε τοίχους και κτίρια.
Παράλληλα, «άγνωστοι» έσπασαν την πόρτα και έριξαν μπογιές κι ασβέστες στα γραφεία του ΚΚΕ στον Άη Μαθιά.
Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Μελιτειέων καταγγέλλει και καταδικάζει τους βανδαλισμούς.
Η ημέρα που επιλέχθηκε δείχνει μια προκλητική προσπάθεια εθνοκαπηλείας. Η εθνοκαπηλεία δεν έχει καμιά θέση στα χωριά μας, χωριά με ισχυρή δημοκρατική και προοδευτική παράδοση.
Η προσπάθεια των χρυσαυγιτών να παραχαράξουν και να ξαναγράψουν την ιστορία, να επαναφέρουν την ‘‘εθνικοφροσύνη’’, να κάνουν μαθήματα ιστορικής διαστρέβλωσης σε μικρά παιδιά, θα πέσει στο κενό.
Η ιστορική αλήθεια δεν παραποιείται. Οι ιστορικές παρακαταθήκες του αγώνα του ’21 για την ελευθερία, ενάντια στην τυραννία, που τιμάμε σήμερα, δεν αφήνουν κανένα περιθώριο καπηλείας. Αντίθετα, τονίζουν ότι ο αγώνας για ελευθερία, δημοκρατία, αξιοπρέπεια, είναι πάντα επίκαιρος.
Ιδιαίτερα σήμερα, που αποδομούνται οι κατακτήσεις ενός αιώνα, που τα εργασιακά δικαιώματα, η κοινωνική ασφάλιση, η δημόσια παιδεία, η δημόσια περιουσία, η υγεία, το περιβάλλον, αλλά ακόμα και η ίδια η δημοκρατία, θυσιάζονται για χάρη της κερδοφορίας του κεφαλαίου, είναι αναγκαία η πλήρης απομόνωση των εκπροσώπων του φασισμού και του εθνικισμού. Η πολιτική λύση δεν μπορεί να προκύψει από κηρύγματα μίσους, εθνοκαπηλείας, ρατσισμού, αλλά μόνο από τον μεγάλο, συλλογικό και ενωτικό αγώνα των εργαζόμενων, των ανέργων, της νεολαίας, της κοινωνίας στο σύνολό της.
Ο πατριωτισμός δεν έχει και δεν μπορεί να έχει καμία σχέση με τον εθνικισμό. Αν οι χρυσαυγίτες θέλουν να καπηλεύονται το κοινωνικό και δημοκρατικό περιεχόμενο του εθνικοαπελευθερωτικού αγώνα του ’21, εμείς θα τους αφιερώσουμε το τρίστιχο απ’ τον «Θούριο» του Ρήγα Φεραίου:
Βούλγαροι κι Αρβανίτες, Αρμένοι και Ρωμιοί,
Αράπηδες και Άσπροι με μιαν κοινήν ορμή
για την ελευθερίαν να ζώσωμεν σπαθί.
ΟΥΤΕ ΣΤΑ ΧΩΡΙΑ ΜΑΣ, ΟΥΤΕ ΠΟΥΘΕΝΑ
ΕΞΩ ΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΓΕΙΤΟΝΙΑ

ΑΝΤΑΡΣΥΑ

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Ν. Κέρκυρας καταδικάζουμε με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο την εγκληματική επίθεση ενάντια στα γραφεία του ΚΚΕ στον Αϊ Μαθιά.
Οι τραμπούκοι του παρακράτους βρήκαν την ευκαιρία να επιτεθούν για άλλη μια φορά σε κόμμα της Αριστεράς σπάζοντας τα γραφεία του ΚΚΕ και γράφοντας συνθήματα της Χρυσής Αυγής.
Την παραμονή της επετείου της 25ης Μαρτίου .
Την ώρα που ο λαός μας δοκιμάζεται από την ανεργία και τις επιθέσεις του κεφαλαίου ενάντια στις κατακτήσεις του και στα δημοκρατικά του δικαιώματα.
Την στιγμή που η  κυβέρνηση των Τροικανών, η ΕΕ και το ΔΝΤ κατασπαράσσει τον Κυπριακό λαό.
Την στιγμή που ο Λαός μας αγωνίζεται και αγωνιά.
Ακριβώς εκείνη τη στιγμή τα φασιστοειδή δείχνουν το πραγματικό τους πρόσωπο.
Τώρα καταλαβαίνει και ο πλέον αφελής ότι στόχος του Νεοφασισμού δεν είναι οι διεφθαρμένοι πολιτικοί  και τα αφεντικά τους αλλά οι μετανάστες και οι αριστερές οργανώσεις.
Ακριβώς τώρα χρειάζεται ένα ευρύτατο αντιφασιστικό μέτωπο όλης της κοινωνίας με πρωτοπόρους τους εργαζόμενους τους άνεργους την νεολαία και τις οργανώσεις τους.
Ακριβώς τώρα χρειάζεται η μεγαλύτερη μετωπική συνεργασία όλης της Αριστεράς για να αντιμετωπίσουμε την βίαιη επίθεση του κεφαλαίου.
Ακριβώς τώρα στεκόμαστε αλληλέγγυοι στο ΚΚΕ και σε κάθε αγωνιζόμενο  κομμάτι του Ελληνικού λαού και δηλώνουμε ότι θα μας βρουν όλους μαζί απέναντί τους.
Κάτω τα χέρια από τα εργατικά δικαιώματα και τις δημοκρατικές ελευθερίες.
Να μην περάσει ο Φασισμός της Κυβέρνησης των Τροικανών της ΕΕ και του ΔΝΤ.
     


Ο Μ. Παπαδόπουλος στο 902 για Κύπρο


Ο Μ. Παπαδόπουλος στο 902 για Κύπρο

TOP READ