1 Μαρ 2013

Για τους χαφιέδες του Νευροσπάστη!


Για τους χαφιέδες του Νευροσπάστη! 
The Slanderer, M.Massaro Sculpture


Έκανα πολλή υπομονή, αλλά πλέον κουράστηκα να σιωπώ. Επιτέλους, δεν μπορεί να στήνονται χαφιέδικα blog και να μη λέμε κουβέντα. Και σε όσους φαίνεται βαρύς ο χαρακτηρισμός απευθύνω την ερώτηση: Τι άλλο είναι ένα blog που έχει φτιαχτεί με αποκλειστικό σκοπό να χτυπήσει το ΚΚΕ και τον Ριζοσπάστη, τον 902 και την Τυποεκδοτική; 

Τι άλλο είναι ένα blog που δημοσιεύει πρόθυμα, οτιδήποτε γράφεται ενάντια στο ΚΚΕ και τον Ριζοσπάστη και μοιράζεται κοινά επιχειρήματα με όλο το συρφετό που έχει συμφέρον από το χτύπημα του ΚΚΕ, από τον ΣΥΡΙΖΑ μέχρι τους μεγαλοκαναλάρχες και τους φασίστες της Χρυσής Αυγής. 

Τι άλλο είναι ένα blog που έχει φτιαχτεί για να συκοφαντεί το ΚΚΕ και τον Ριζοσπάστη; 

Όπως είναι γνωστό, δημιουργός του neyrospastis.wordpress.com, είναι ο σκιτσογράφος Κώστας Κουφογιώργος, ο οποίος μετά τα πονήματά του σε αυτό το blog έπιασε δουλειά (πού αλλού;) στην Ελευθεροτυπία. Αλήθεια, του προέκυψε από τύχη ή αυτός ήταν ο στόχος του από την αρχή; Όπως, επίσης, είναι γνωστό, την κοινότητα του blog στο facebook διαχειρίζεται η Αγγελική Κώττη. Αυτή βρήκε δουλίτσα ή έχει αρκετά έσοδα από τα βιβλία για τον Στάλιν, οπότε το κάνει από απλό χόμπι; 

Ντροπή σας. Ντροπή σας γιατί περάσατε κάποτε από τον Ριζοσπάστη και φύγατε. Και τώρα, αφού ξεπουλήσατε μόνοι σας αυτή σας την ιδιότητα, επιχειρείτε να την πουλήσετε ξανά. Άξιος ο μισθός σας.  

Πηγη  
 Αναρτήθηκε από Elva

Άντε... και καλό μήνα


Άντε... και καλό μήνα 



 Άγγιξαν τα 19 εκατομμύρια οι άνεργοι στην Ευρωζώνη
Πρώτη στην ανεργία και την αύξησή της η Ελλάδα (902.gr)

Νέα αύξηση κατέγραψε το ποσοστό της ανεργίας στην Ευρωζώνη το Γενάρη, σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat.

Το ποσοστό της ανεργίας ανήλθε στο 11,9% από 11,8% που ήταν το Δεκέμβρη, καθώς αυξήθηκε κατά περίπου 201.000 άτομα ο αριθμός των ανέργων.

Οι άνεργοι στην Ευρωζώνη έφτασαν συνολικά τα 18,998 εκατομμύρια. Σε σχέση με το Γενάρη του 2012, ο αριθμός τους αυξήθηκε κατά 1,9 εκατ. άτομα.

Ο μέσος όρος ανεργίας στην Ευρωζώνη στους άνδρες ήταν το Γενάρη 11,8%, στις γυναίκες 12,1% και στους νέους κάτω των 25 ετών 24,2%.

Στην Ευρωπαϊκή Ένωση το ποσοστό ανεργίας ανήλθε στο 10,8% από 10,7% που ήταν τον προηγούμενο μήνα. Το Γενάρη η ΕΕ είχε 26,2 εκατ. ανέργους.

Στο 27% του ενεργού πληθυσμού αυξήθηκε η ανεργία στην Eλλάδα το Νοέμβρη του 2012, από 26,6% τον Οκτώβρη (αυτά είναι τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία). Το ποσοστό ανεργίας στους άνδρες ήταν 24%, στις γυναίκες 31,1% και στους νέους κάτω των 25 ετών 59,4%. Στο γενικό ποσοστό ανεργίας καθώς και στις τρεις κατηγορίες ανέργων η Ελλάδα έχει τις χειρότερες επιδόσεις στην ΕΕ.

Οι χώρες στις οποίες καταγράφηκε η μεγαλύτερη αύξηση της ανεργίας σε ένα έτος ήταν η Ελλάδα (από 20,8% σε 27%), η Κύπρος (από 9,9% σε 14,7%) και η Πορτογαλία (από 14,7% σε 17,6%).

Το Γενάρη, ο αριθμός των άνεργων νέων κάτω των 25 ετών έφτασε στην ΕΕ τα 5,732 εκατ., εκ των οποίων 3,642 εκατ. άτομα σε χώρες της Ευρωζώνης. Μέσα σε ένα έτος οι άνεργοι νέοι έως 25 ετών αυξήθηκαν στην Ευρωζώνη κατά 295.000.

Υπενθυμίζεται ότι ο τρόπος καταγραφής της «επίσημης» ανεργίας δεν αποτυπώνει το πλήρες μέγεθός της σε καμία χώρα της Ευρωζώνης και της ΕΕ, επιβεβαιώνει ωστόσο την ανάγκη για ουσιαστικά μέτρα προστασίας των ανέργων.
 You might also like: 
 Αυτά τα μέτρα καμιά πατρίδα δε σώζουν, παρά μόνο τα κέρδη ... 
 "«εθνική ενότητα» ή αλλιώς, η πολυθρύλητη κοινότητα ... 
 "Να αναδείχνεται κάθε στιγμή, γιατί ο αγώνας για τους ... 
 "Η Γαλλία και ο «σοσιαλιστής» πρόεδρός της, από το...Μάλι ... 
LinkWithin 
 Αναρτήθηκε από Crousma

ΣΠ. ΣΑΜΟΪΛΗΣ - ΥΠΟΘΗΚΗ Ν. ΜΠΕΛΟΓΙΑΝΝΗ


Ένα μόνο από τα εγκλήματα των θαυμαστών των ναζί


Ένα μόνο από τα εγκλήματα των θαυμαστών των ναζί 


Αφιερωμένο στους απόγονους των χιτών,των δοσίλογων,   των μιασμάτων του ανθρώπινου γένους που πιστεύουν ότι μπορούν να ξαναγράψουν την ιστορία,να κρύψουν τα εγκλήματά τους και να καμουφλάρουν τον πραγματικό τους ρόλο...το ρόλο του μαντρόσκυλου του συστήματος που τους ταίζει...


Η φρικιαστικότερη, ίσως, σελίδα του εμφυλίου πολέμου. Τα όργανα του Αμερικανού στρατηγού Βαν Φλιτ και του «κεντρώου» Σοφούλη στρέφουν τα πυροβόλα εναντίον των άοπλων κρατουμένων της Μακρονήσου στις 29 Φλεβάρη 1948. Η εν ψυχρώ εκτέλεση έγινε, όταν ο λόχος Ασφαλείας του στρατοπέδου άνοιξε πυρ κατά των φαντάρων που διαμαρτύρονταν για τη βίαιη συμπεριφορά των Αλφαμιτών έναντι των άρρωστων συντρόφων τους. Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση του υπουργείου Στρατιωτικών στις 29/2, τα θύματα ήταν 17 νεκροί και 61 τραυματίες, όλοι «επικίνδυνοι κομμουνισταί»… Η εφημερίδα του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας «Εξόρμηση» κάνει λόγο για «έγκλημα (που) ξεπερνάει σε αγριότητα και τα χιτλερικά εγκλήματα». Ωστόσο, την επόμενη μέρα (1/3) πραγματοποιήθηκε νέο δολοφονικό πογκρόμ, ακόμα πιο φρικιαστικό, πιο εξοντωτικό και πιο ανελέητο από το προηγούμενο: Περιπολικό του Πολεμικού Ναυτικού υπό τον συνταγματάρχη Μπαϊρακτάρη και δεσμοφύλακες της Μακρονήσου βάλλει κατά των κρατουμένων. Κανείς δε γνωρίζει τον ακριβή αριθμό των νεκρών! Ο γιατρός του Α' τάγματος Λ. Γεωργιλάκος, πολλά χρόνια αργότερα, βεβαίωσε ότι ο ίδιος πιστοποίησε το θάνατο 180 σκαπανέων, τους οποίους η διοίκηση του στρατοπέδου και τα όργανά της φόρτωσαν στο αμπάρι ενός καϊκιού. Ο καπετάνιος του καϊκιού Μ. Βονταμίτης, πριν πεθάνει, σε μαρτυρία του, κάνει λόγο για 350 νεκρούς που τους μετέφερε με δρομολόγια μακριά στον Κάβο Ντόρο, στο ξερονήσι Σαν Τζιόρτζιο, όπου «παίρνανε τους σκοτωμένους φαντάρους και τους χώνανε μέσα σε συρμάτινα δίχτυα με βαρίδια και τους φουντάρανε στο βυθό της θάλασσας»...


  Αναρτήθηκε από blogsevikos

ΠΟΝΤΟΠΟΡΟΙ ΕΦΟΠΛΙΣΤΕΣ -CAPITALISM;


ΠΟΝΤΟΠΟΡΟΙ ΕΦΟΠΛΙΣΤΕΣ 


Η σημαία απαιτεί ... πάμφθηνους ναυτεργάτες

Ωμή πρόκληση των εφοπλιστών, που αξιώνουν διατήρηση της ανταγωνιστικότητας έναντι των αναδυόμενων ναυτιλιακών δυνάμεων...

Δε χορταίνει με τίποτα το εφοπλιστικό κεφάλαιο, το οποίο εντείνει συνεχώς την επιθετικότητά του απέναντι στους ναυτεργάτες, αξιώνοντας και νέα προνόμια όπως φάνηκε από τα όσα αναφέρθηκαν χτες από τον πρόεδρο της Ενωσης Ελλήνων Εφοπλιστών Θ. Βενιάμη, στη διάρκεια φιέστας που διοργανώθηκε από τον υπουργό Ναυτιλίας Κ. Μουσουρούλη για την παρουσίαση των μέτρων απλοποίησης της διαδικασίας για τη νηολόγηση πλοίων στην ελληνική σημαία.

Ο υπουργός, αφού παρουσίασε τα σχετικά μέτρα ανέφερε ότι την επόμενη βδομάδα θα κατατεθεί στη Βουλή το νομοσχέδιο του υπουργείου, για το οποίο επιστράτευσαν τους ναυτεργάτες και προβλέπει την κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, καταρχήν για τα κατώτερα πληρώματα στα ποντοπόρα πλοία. Εξαρθρώνει το ακτοπλοϊκό δίκτυο, μειώνει τις οργανικές συνθέσεις των ακτοπλοϊκών πλοίων και παραδίδεται το λιμενικό δίκτυο της χώρας στα μονοπώλια. Ο υπουργός, παρουσιάζοντας αυτά τα μέτρα, κάλεσε τους εφοπλιστές «να υψώσετε τη γαλανόλευκη σε όλα σας τα  πλοία».

Ο Θ. Βενιάμης, παίρνοντας το λόγο και απαντώντας στον υπουργό, ανέφερε ότι η νηολόγηση πλοίων στην ελληνική σημαία είναι «πολύπλοκο θέμα», γιατί «πέρα από το νομοσχέδιο του υπουργείου», «χρειάζεται διάλογος με τους ναυτεργάτες, τους αξιωματικούς (....) και όλοι όσοι είναι εδώ ξέρουν καλά τι εννοώ». Και για να γίνει πιο σαφής πρόσθεσε: «Προϋπόθεση βιωσιμότητας της ελληνικής ναυτιλίας παραμένει η διατήρηση της ανταγωνιστικότητας έναντι των συνθηκών του οξυτάτου ανταγωνισμού που αντιμετωπίζει όχι μόνο από παραδοσιακά ναυτιλιακές χώρες, αλλά κυρίως από τις αναδυόμενες ναυτιλιακές δυνάμεις», όπως για παράδειγμα η Κίνα που οι ναυτεργάτες δουλεύουν για μια κούπα ρύζι.

Τα ταξικά ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ, «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ», ΠΕΕΜΑΓΕΝ απέναντι στην ολομέτωπη επίθεση που έχουν εξαπολύσει εφοπλιστές - συγκυβέρνηση απευθύνουν το κάλεσμα: «Με την πείρα των απεργιακών αγώνων να ανοίξει η συζήτηση σε κάθε χώρο δουλειάς, σε κάθε νησί, με τους εργαζόμενους, τους φτωχούς αγρότες, να μην υποκύψουμε στα αντεργατικά μέτρα κεφαλαίου κυβέρνησης, να συνεχίσουμε με καλύτερη οργάνωση, συσπείρωση δυνάμεων για την ανάπτυξη πολύμορφων αγωνιστικών κινητοποιήσεων, να μην προωθηθούν τα αντεργατικά μέτρα της κυβέρνησης, διεκδικώντας την εφαρμογή των ΣΣΕ, να καταβληθούν τα δεδουλευμένα στους επί μήνες απλήρωτους ναυτεργάτες, υπογραφή και ανανέωση της ΕΓΣΣΕ και των κλαδικών Συμβάσεων», που να ανταποκρίνονται στις σύγχρονες πραγματικές ανάγκες των εργαζομένων, «να αποσυρθεί το νομοσχέδιο του ΥΝΑ».

 ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ

Δυο νεκρά παιδιά μας...-Κι όποιος κατάλαβε, κατάλαβε


Δυο νεκρά παιδιά μας...-Κι όποιος κατάλαβε, κατάλαβε 

 Δύο παιδιά νεκρά, φοιτητές 21 και 22 χρονών από αυτοσχέδιο μαγκάλι! Κι άλλοι 2 στην εντατική...
 Το 2013! Το 2013 από αυτοσχέδιο μαγκάλι από ένα κομμάτι παλιού θερμοσίφωνα.
 Δύο μάνες κάπου στην Ελλάδα ψάχνουν με τρόμο τα αρχικά...
 Σ.Π και Ν.Π...
 Ηταν τα δικά τους παιδιά; Θεέ μου... να μην είναι.
 Κι όμως είναι. Είναι τα δικά μας παιδιά, τα παιδιά όλων μας που τσακίζονται οι ζωές τους, που δολοφονούνται στα γρήγορα ή λίγο-λίγο κάτω από τα "συνετά" βλέμματά μας..
 Ο ένας από την Κρήτη λένε, ο άλλος από την Εύβοια, τι σημασία έχει πια;
 Δεν είχαν να βάλουν πετρέλαιο κι έτσι ρίσκαραν στη φοβερή παγωνιά του κάμπου.
 Oι δικοί τους πάλευαν με νύχια και με δόντια για το νοίκι...τι ντροπή, τι θλίψη!
 Ηταν "2 άτυχοι νέοι" είπαν στα δελτία...
 Σε λίγο θα ξεχαστούν, η "ζωή" συνεχίζεται...

 Για ποιο δικαίωμα στη ζωή μιλάνε, για ποιο δικαίωμα στη μόρφωση, για ποιο δικαίωμα σε ότιδήποτε;
 Με ποιο δικαίωμα πιάνουν στα βρώμικα στόματά τους έτσι εύκολα "τα παιδιά μας", -"για τα παιδιά μας" έτσι δε λενε;-... μόνο και μόνο για να τα σκοτώσουν, μόνο και μόνο για να πάρουν τη συγκατάθεσή μας στο έγκλημα.
 Καταργήθηκαν όλα τα δικαιώματα, δε μένει τίποτα, δεν το βλέπεις;
 Μόνο αν είσαι πλούσιος έχεις δικαιώματα. Αλλιώς στα σκουπίδια, περισσεύεις.
 Σ' αυτό τον υπέροχο κόσμο δε χωράμε όλοι. Μόνο οι εκλεκτοί... άντε και οι πιστοί  τους υπηρέτες.
 Ο καπιταλισμός είναι ρίσκο. Ρισκάρεις τα πάντα, κάθε μέρα. Την ίδια σου τη ζωή για να φας σαπίλα, για να πας σχολείο, για να κυκλοφορήσεις στο δρόμο, για να οδηγήσεις το χαλασμένο σου αυτοκίνητο, για να ζεσταθείς με ένα κομμάτι παλιού θερμοσίφωνα και να πεθάνεις.
  Τι περιμένεις λοιπόν; Να έρθει η σειρά σου;
 Η ζωή τελείωσε για 2 παιδιά στη Λάρισα, μ'ένα αυτοσχέδιο μαγκάλι μες στην παγωνιά, κάποιο απόγευμα.
 Η ζωή τελείωσε.. Δεν το άκουσες;
  Κατάλαβέ το. Είσαι εκτός σχεδίου. Σε λίγο θα σε γκρεμίσουν. ήδη σου έχουν πάρει δια νόμου την άδεια να υπάρχεις.

 Ξεκίνα από την αρχή. Χτίσε άλλο όνειρο, για άλλο κόσμο.
 Γκρέμισέ τους! Δε θα φύγουν από μόνοι τους.
 Τσάκισε τον κόσμο τους πριν γκρεμιστεί πάνω σου και σε σκοτώσει. Πριν ισοπεδώσουν τα πάντα.
 Υπάρχει ζωή μετά τον καπιταλισμό! Μόνο μετά τον καπιταλισμό υπάρχει πραγματική ζωή.
 Βρες άλλο όνειρο και πάρε ανάσα.
 Χωρίς μαγκάλια, χωρίς κλάματα μες στην παγωνιά, χωρίς μαυρίλα.
 Μόνο με χαμόγελα και χέρια ενωμένα ανθρώπων που νοιάζονται.

 Γειά σας μικρά μου αδέρφια. Γειά σας παιδιά μας.
 Καλό ταξίδι. Κι όποιος κατάλαβε, κατάλαβε.

"Καμιά φορά προσπαθώ να θυμηθώ τις ασχολίες που είχα κατά καιρούς στη ζωή μου. Αλλά μια είναι η αξιοσημείωτη: οτι τα βράδια φρόντιζα πάντα να απαλύνω με καταχθόνια σχέδια τις μαύρες μου στιγμές.
Ίσως γι αυτό, σκέφτομαι, φορούσαν τόσο παράδοξα καπέλα οι μεγάλοι εκπορθητές" Τ.Λειβαδίτης 

 Αναρτήθηκε από Γιώργος Σαρρής

Μία τεράστια επιτυχία του ΣΥΡΙΖΑ


Μία τεράστια επιτυχία του ΣΥΡΙΖΑ

Αποτελεί το δίχως άλλο μια τεράστια επιτυχία του ΣΥΡΙΖΑ ότι, χωρίς ποτέ να δοθεί η εντύπωση ότι τα μέλη του και οι ψηφοφόροι του οφείλουν την παραμικρή εξήγηση για την σχέση της προεκλογικής του κόμματος με την Γιάννα Αγγελοπούλου-Δασκαλάκη, τις σχέσεις του με πηγές χρηματοδότησης όπως αυτή του Τζορτζ Σόρος (όταν έγραψα εγώ απλώς για το γεγονός ότι είναι χρηματοδότης και των τριών ινστιτούτων που επισκέφθηκε ο Τσίπρας χαρακτηρίστηκα αβλεπί "Χρυσαυγίτης" και μάλιστα από..."αναρχικό"!), τις σχέσεις του με πηγές χρηματοδότησης στην ΕΕ, το αν και κατά πόσο πληρώνονται ή πληρώνονταν παλαιότερα στελέχη του στους ιστότοπους που διατηρεί ή στο Κόκκινο, κλπ--χωρίς λοιπόν ποτέ να απασχολήσει την "κοινή γνώμη" τίποτε από τα παραπάνω, την "κοινή γνώμη" την απασχολεί να δημοσιοποιήσει με λεπτομέρεια τα οικονομικά του το ΚΚΕ.

Με άλλα λόγια, η ιδέα είναι ότι για κανένα άλλο δεν υπάρχει ηθική υποχρέωση αντίστοιχου είδους, ενώ για το ΚΚΕ είναι sine qua non αν θέλει να λέγεται ΚΚΕ να απολογείται κάθε τριάντα δεύτερα σε κάθε λαμόγιο που την είδε ανακριτής.

Εγώ θα αντέτεινα, ως προσωπική μου απαίτηση, να ασχολούνται όλοι με τα πιο πάνω ερωτήματα για ΣΥΡΙΖΑ για το επόμενο δωδεκάμηνο, να δημοσιοποιήσει ο ΣΥΡΙΖΑ, που δεν είναι απολιθωμένο και γραφειοκρατικό κόμμα όλα τα οικονομικά στοιχεία τυ που αφοορούν πηγές χρηματοδότησης και εργασιακό καθεστώς τα τελευταία πέντε χρόνια, και μετά να επανέλθουμε στη συζήτηση για τον "Ρ" και τον 902.

Έτσι, για ποικιλία. Να μην συζητιέται επί ένα χρόνο το κόμμα που εμφανώς δεν έχει το χρήμα που διαθέτει ο ΣΥΡΙΖΑ για θερινά πανεπιστήμια, εκδόσεις, εκδηλώσεις, προσκλήσεις ξένων και τα τοιαύτα.
 
Από το Lenin reloaded
Για την πιστοποίηση των παραπάνω (και με ηλεκτρονικές παραπομπές), βλέπε: -Πόσο απασχόλησαν τα πιο πάνω την "αριστερή κοινή γνώμη";
-Πόσο περισσότερο ασχολήθηκε αυτή η ίδια "κοινή γνώμη" με τα οικονομικά του ΚΚΕ, του "Ρ" και του "902";
-Γιατί;

Αθώοι Πελάης & Πιτσιάβας – Μηνύθηκαν για διαμαρτυρία σε απόλυση εργαζόμενου!


Αθώοι Πελάης & Πιτσιάβας – Μηνύθηκαν για διαμαρτυρία σε απόλυση εργαζόμενου!  
 Για τη συνδικαλιστική τους δράση (εν ολίγοις) μηνύθηκαν τα στελέχη του ΠΑΜΕ Στ. Πελάης και Δ. Πιτσιάβας. Αθώοι, σύμφωνα με χθεσινή απόφαση του δικαστηρίου.


Η κρίση φέρνει απολύσεις ή με πρόφαση την κρίση γίνονται απολύσεις; Που ξεκινά η εξουσία του εργοδότη και που φτάνουν τα όρια της διαμαρτυρίας των εργαζομένων; Όπως και να ΄χει η υπόθεση έχει ξεφύγει με αποτέλεσμα να κατατίθενται μηνύσεις κατά συνδικαλιστών. Μια τέτοια, η υπόθεση που εκδικάστηκε στο Πλημμελειοδικείο Κέρκυρας κατά του Σταμάτη Πελάη (πρόεδρου των ξενοδοχοϋπαλλήλων) και Δημήτρη Πιτσιάβα (πρώην γραμματέα της ΝΕ του ΚΚΕ) από επιχειρηματικό όμιλο. Η διαμαρτυρία τους κατά της απόλυσης εργαζομένου έφτασε στις δικαστικές αίθουσες. Η αθωωτική απόφαση ικανοποίησε το ΠΑΜΕ, που εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:
«Η κλιμάκωση της επίθεσης του κεφαλαίου και των κυβερνήσεών του στα λαϊκά και εργατικά δικαιώματα συνοδεύεται από μέτρα καταστολής και ποινικοποίησης των αγώνων.
Προφανής στόχος αυτής της επιλογής είναι η τρομοκράτηση της εργατικής τάξης και η παρεμπόδιση της συνδικαλιστικής δράσης, ώστε ανενόχλητοι οι πλουτοκράτες να τσακίζουν τα εργατικά και λαϊκά στρώματα, εξασφαλίζοντας την αύξηση της κερδοφορίας τους.
Στο πλαίσιο αυτών των επιλογών, οι μηχανισμοί του κεφαλαίου αξιοποιούν την αστυνομική βία και ενεργοποιούν τη βιομηχανία παραγωγής ψευδών μηνύσεων και αγωγών.
Μία τέτοια ψευδή μήνυση που είχε καταθέσει μεγάλος επιχειρηματικός όμιλος κατά των στελεχών του ΠΑΜΕ Σταμάτη Πελάη και Δημήτρη Πιτσιάβα  εκδικάστηκε χθες (Τετάρτη 27 Φλεβάρη 2013) στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Κέρκυρας.
Όπως ήταν φυσικό το κατασκευασμένο κατηγορητήριο αποκαλύφθηκε πλήρως στο ακροατήριο και η δίωξη έπεσε στο κενό.
Το πραγματικό «αδίκημα» των στελεχών μας είναι ότι συμμετείχαν σε αγωνιστική κινητοποίηση του ΠΑΜΕ ενάντια σε απόλυση συναδέλφου, ο οποίος άσκησε το δικαίωμα του στην  απεργία και ενόχλησε την εργοδοσία .
Σύρθηκαν λοιπόν στα δικαστήρια γιατί δεν έσκυψαν το κεφάλι στην ασύδοτη δράση της εργοδοσίας, γιατί μαζί με το ΠΑΜΕ αντιστάθηκαν στην απόλυση συναδέλφου και στην επιχείρηση  φίμωσης και τρομοκρατίας των εργαζομένων.
Οι δύο συναγωνιστές μας έχουν στοχοποιηθεί από τους μηχανισμούς του κεφαλαίου και ακολουθούν σειρά ψευδών μηνύσεων και αγωγών εναντίον τους, οι οποίες θα πέσουν στο κενό (όπως και η χθεσινή) και θα γυρίσουν μπούμερανγκ στους εμπνευστές τις ποινικοποίησης των αγώνων.
Οι πλουτοκράτες και η κυβέρνησή τους πρέπει να καταλάβουν καλά ότι κάθε επίθεση στο ΠΑΜΕ, τα στελέχη του και το λαϊκό κίνημα, μας ατσαλώνει και θα μας βρουν μπροστά τους ακόμη πιο δυνατούς.
Η εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα δεν έχουν τίποτα να φοβηθούν από την εργοδοτική τρομοκρατία, την κρατική βία και καταστολή.
Ο οργανωμένος αγώνας με τον ταξικό πόλο και την  λαϊκή συμμαχία, μπορεί να ανατρέψει την δικτατορία των μονοπωλίων».
     

Κοινή «επιχείρηση» Χ.Α – Αστυνομίας στην Πάρο καταγγέλλουν τοπικά ΜΜΕ


Κοινή «επιχείρηση» Χ.Α – Αστυνομίας στην Πάρο καταγγέλλουν τοπικά ΜΜΕ 



Η ιστοσελίδα naxos-news.gr, επικαλούμενη αυτόπτες μάρτυρες αναφέρει ότι μέλη της Χρυσής Αυγής συμμετείχαν σε επίθεση της αστυνομίας εναντίον διαδηλωτών στην Πάρο.


Συγκεκριμένα αναφέρεται ότι:

“Επεισόδια σημειώθηκαν στην Παροικία της Πάρου μετά την αντιφασιστική συγκέντρωση φορέων, συλλόγων και πολιτών του νησιού που διεξήχθη με αφορμή εκδήλωση της Χρυσής Αυγής στο νησί την ίδια ώρα σε ταβέρνα, παρουσία των βουλευτών κ.κ.Λαγού και Παναγιώταρου. Τρεις κλούβες με ειδικές δυνάμεις ήταν στο νησί της Πάρου. Μετά την αντιφασιστική συγκέντρωση, περίπου 300 άτομα έκαναν πορεία μέσω των στενών της Παροικιάς… Όταν οι διαδηλωτές πλησίαζαν στην ταβέρνα όπου γινόταν η εκδήλωση των Χρυσαυγιτών, ξεκίνησε επίθεση με δακρυγόνα, ενώ στην επιχείρηση της αστυνομίας, σύμφωνα με μαρτυρίες αυτοπτών μαρτύρων, συμμετείχαν και μέλη της Χρυσής Αυγής που είχαν βγει από το χώρο της εκδήλωσης”.

http://info-war.gr

«... αυτές οι ύαινες που γρυλίζουν για πολιτισμό και για θρησκεία... »


«... αυτές οι ύαινες που γρυλίζουν για πολιτισμό και για θρησκεία... »
«Χρυσή Αυγή», Ιούλης 1991: ο σαλπιστής του Χίτλερ δείχνει το δρόμο στον οποίο θέλουν να σπρώξουν οι χρυσαυγίτες τα παιδιά. Περί αυτής της (ναζιστικής) «Διάπλασης των Παίδων», πρόκειται...
«
Μαθήματα» ναζισμού και φασιστικής προπαγάνδας περί πολιτισμού, ιστορίας και θρησκείας, σε 6χρονα και 10χρονα παιδιά από την Χρυσή Αυγή.
Αλλά η σχέση του ναζισμού με τα παιδιά και τη νεολαία είναι καταγεγραμμένη στις λίστες των εκατομμυρίων νεκρών παιδιών και νεολαίων του Β' Παγκοσμίου Πολέμου.
Η σχέση του ναζισμού με τα παιδιά της Ελλάδας είναι καταγεγραμμένη στοΔίστομο. Ηταν σε εκείνο το ελληνικό ολοκαύτωμα που προκάλεσαν οι χιτλερικές ορδές για το οποίο ο ιστορικός Τάκης Λάππας, στο βιβλίο του «Η σφαγή του Διστόμου», περιγράφει:
«Σαν και τούτο το κακό άλλο δεν ξαναγίνηκε... Τα βρέφη μέσα στις κούνιες τους και στο βυζί της μάνας τους, οι γκαστρωμένες, οι γέροντες, οι γερόντισσες, οι μάνες με τα παιδιά στην αγκαλιά τους...».
Για την ίδια σφαγή ο Δημήτρης Γατόπουλος στο βιβλίο του «Ιστορία της Κατοχής»,σημειώνει:
«Ιδού τώρα και τα επισημότερα στοιχεία της μεγάλης τραγωδίας, η έκθεσις του κατοχικού νομάρχου Βοιωτίας Ιωάννου, η έκθεσις του τότε νομάρχου Ιω. Γεωργόπουλου. Στην "έκθεσή" του στο υπουργείο Εσωτερικών, σημειώνει και τα εξής. "Από δύο ημερών διανύω τας δραματικοτέρας της ζωής μου. Τα συμβαίνοντα εις την περιφέρειαν κατά τας δύο τραγικάς αυτάς ημέρας υπερβαίνουν και αυτήν τη νύχτα του Αγίου Βαρθολομαίου και αυτούς τους σικελικούς εσπερινούς... Λυσσαλέα η αγριότης δεν εφείσθη ούτε των νηπίων, τα οποία άταφα έτι σφίγγονται σπασμωδικώς στοργικά εις τους άψυχους κόλπους των μητέρων"».
Το γλυπτό με τα 82 χάλκινα αγάλματα, 40 αγόρια και 42 κορίτσια, των παιδιών του Λίντιτσε της Τσεχοσλοβακίας που θανατώθηκαν στους θαλάμους αερίων των χιτλερικών, στέκει στο μαρτυρικό χωριό για να θυμίζει τη «σχέση» του ναζισμού με τα παιδιά...
*
Η σχέση του ναζισμού με τα παιδιά της Ελλάδας είναι καταγεγραμμένη σταΚαλάβρυτα.
Στην έκτακτη έκδοσή του για τη σφαγή, στις 24 Δεκέμβρη του 1943, ο «Ριζοσπάστης» στο ρεπορτάζ υπό τον τίτλο «Η τραγωδία των Καλαβρύτων - Οι Ούννοι κολυμπάν στο αίμα», γράφει:
«Στα Καλάβρυτα ξετυλίχτηκε μια φρικαλέα πράξη από την πιο φοβερή τραγωδία που έζησε η Ελλάδα και ολόκληρη η Ευρώπη. Ορδές των Ούννων έκαναν επιδρομή και μπήκαν στα Καλάβρυτα που ο πληθυσμός είχε αδειάσει και αποσύρθηκε ολόκληρος στα βουνά. Οι άνανδροι Ούννοι, βαρβαρότεροι και απ' τις άγριες φυλές της ζούγκλας, κάλεσαν τον πληθυσμό να ξαναγυρίσει στα Καλάβρυτα με την υπόσχεση ότι δεν είχε να πειραχτεί κανένας. Ο πληθυσμός ξαναγύρισε και τότε οι Ούννοι, οι προστάτες των Ράλληδων Ντερτιλήδων, ρίχτηκαν στην εξόντωση των αθώων και ανυπεράσπιστων ανθρώπων. Εκλεισαν όλα τα γυναικόπαιδα σε ένα σχολείο και έβαλαν φωτιά. Τυλιγμένες απ' τις φλόγες οι γυναίκες πάλεβαν να σπάσουν τις πόρτες, ενώ έριχναν τα παιδιά όξω απ' τα παράθυρα για να σωθούν. Εσπασαν τις πόρτες και μισοκαμένος και ξετρελαμένος αυτός ο κόσμος ρίχτηκε στους δρόμους οπότε αντιμετώπισε άλλο φρικτό θέαμα. Οι Ούννοι είχαν συγκεντρώσει σε μια διπλανή πλαγιά τον άρρενα πληθυσμό από δεκάξι χρονών και πάνου και τον θέριζαν με πολυβόλα. Σκότωσαν πάνου από οχτακόσιους ανθρώπους και κάμποσες γυναίκες που με θρήνους και οδυρμούς έτρεξαν να περιμαζέψουν τα πτώματα που είταν βουτηγμένα σε βούρκο αίματος. Οι Ούννοι απόκλεισαν τα Καλάβρυτα και απαγόρεψαν και στον Ερυθρό Σταυρό να επικοινωνήσει και να στείλει οποιαδήποτε βοήθεια στα τραγικά θύματα. Οι Ούννοι, αυτές οι ύαινες που γρυλίζουν για πολιτισμό και για θρησκεία,έκαναν επιδρομή και στο ιστορικό μοναστήρι της Αγίας Λαύρας. Λεηλάτησαν αυτό το εθνικό μνημείο και σκότωσαν όλους τους καλόγερους γκρεμίζοντάς τους στους βράχους».
*
Η σχέση του ναζισμού με τα παιδιά της Ελλάδας είναι καταγεγραμμένη σε Κοφτερή, Κούρνοβο, Δοξάτο, Χορτιάτη, Καισαριανή, Κομμένο, Βιάνο, Κάνδανο. Είναι καταγεγραμμένη στο μπλόκο της Κοκκινιάς.
Τα όσα συνέβησαν στις 2.30 τα μεσάνυχτα της Πέμπτης 17 Αυγούστου 1944 περιγράφονται σε ένα συγκλονιστικό ρεπορτάζ του «Ριζοσπάστη» που κυκλοφορεί την επόμενη ακριβώς μέρα του μπλόκου.
Οι Ούνοι και οι συνεργάτες τους κάνουν κάθε είδους ασχήμια. Ομαδικά βασανιστήρια. Ατιμάσματα, εκτελέσεις. Ορμούν στα σπίτια και τα λεηλατούν αφού σφάζουν όσους βρίσκουν εκεί, ακόμα και μικρά παιδιά στην αγκαλιά των μανάδων τους, σαν νέοι Ηρώδηδες.
***
Αυτή είναι η σχέση του ναζισμού με τα παιδιά. Οχι μόνο στην Ελλάδα. Παντού στον κόσμο.
Από τις πρώτες «ηρωικές» πράξεις των ναζί μόλις μπήκαν στην Τσεχοσλοβακία ήταν το 1939 η εκτέλεση 120 παιδιών με την κατηγορία της...«αντιναζιστικής συνομωσίας».
Ηταν στην ίδια χώρα, στην Τσεχοσλοβακία, που τα παιδιά ενός μικρού χωριού, του Λίντιτσε (Lidice), χρησιμοποιήθηκαν ως «πρώτη ύλη» για να εξελιχθούν ως μηχανισμοί εξόντωσης οι ναζιστικοί θάλαμοι αερίων...
Στις 2 Ιουλίου του 1942 τα 105 παιδιά του χωριού συγκεντρώθηκαν στο σχολείο. Από εκεί τα πήγαν στην πόλη Kladno. Μεταξύ του ενήλικου πληθυσμού υπήρχαν και 4 έγκυες γυναίκες. Οι ναζί τις μετέφεραν στο νοσοκομείο όπου τους έγινε αφαίρεση των βρεφών από την κοιλιά τους...
Από τα παιδιά που είχαν την ατυχία να γεννηθούν και να πέσουν στα χέρια των ναζί, τα 82 παραδόθηκαν στην Γκεστάπο. Τα υπόλοιπα, όσα είχαν χαρακτηριστικά «άρειας φυλής» αρπάχτηκαν από τους ναζί για να... διαπλαθούν σύμφωνα με τα ναζιστικά ιδεώδη(σσ: σας θυμίζει κάτι;...).
Τα 82 παιδιά μεταφέρθηκαν από την Γκεστάπο στο στρατόπεδο εξόντωσης Chelmno όπουδηλητηριάστηκαν με αέρια.
Από τα 105 παιδιά του Λίντιστε, μόνο τα 17 παιδιά επέστρεψαν κάποια στιγμή στο χωριό τους.
Το γλυπτό της Marie Uchytilov που πριν λίγο καιρό στήθηκε στο Λίντιτσε, αποτελεί φόρο τιμής σε αυτά τα 82 παιδιά. Στα παιδιά που δολοφονήθηκαν από τους ναζί.
Τα 82 χάλκινα αγάλματα στο Λίντιστε, 40 αγόρια και 42 κορίτσια, στέκονται εκεί για να συμβολίζουν τη «σχέση» του ναζισμού με τα παιδιά.

Γράφει:
ο Νίκος ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ

Επιείκεια για τον χρήστη σημαίνει να βοηθηθεί να επιλέξει τη θεραπεία


Επιείκεια για τον χρήστη σημαίνει να βοηθηθεί να επιλέξει τη θεραπεία
Συνάντηση με φορείς καταπολέμησης των εξαρτήσεων έκανε χτες αντιπροσωπεία της ΚΕ του ΚΚΕ στη Βουλή, με αφορμή το νομοσχέδιο για τα ναρκωτικά που θα συζητηθεί στην Ολομέλεια την επόμενη βδομάδα
Γόνιμη συζήτηση έγινε χτες το μεσημέρι στη συνάντηση με φορείς που διοργάνωσε η ΚΕ του ΚΚΕ, με αφορμή το νομοσχέδιο για τα ναρκωτικά, που θα πάει άμεσα στην Ολομέλεια της Βουλής. Στη συνάντηση συμμετείχαν όλοι οι φορείς και σύλλογοι εργαζομένων, επιστημόνων και οικογενειών από το χώρο της θεραπείας και της πρόληψης κατά των ναρκωτικών. Παραβρέθηκε και μίλησε στο κλείσιμο η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, ενώ τις εισηγητικές ομιλίες από την πλευρά του ΚΚΕ έκαναν ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και ο Γιάννης Γκιόκας, βουλευτής του Κόμματος.
Ανοίγοντας την εκδήλωση ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, αναφέρθηκε στη σχέση που έχει αναπτύξει το ΚΚΕ με τους φορείς που ασχολούνται επιστημονικά με την καταπολέμηση των εξαρτήσεων, αξιοποιώντας τις θέσεις και την πείρα αυτών των φορέων. Και στη συνέχεια αναφέρθηκε στο χαρακτήρα της κυρίαρχης πολιτικής για τα ναρκωτικά, τονίζοντας:
«Από τη μελέτη των στοιχείων και από την πείρα της δράσης μας, πρέπει να παρατηρήσουμε το γεγονός ότι, ενώ στη χώρα μας η κατάσταση σε σχέση με τον ευρωπαϊκό μέσο όρο είναι πολύ πιο κάτω, ακολουθείται η ίδια πολιτική που ακολουθείται στις χώρες με πολύ μεγαλύτερο μέσο όρο έκτασης του προβλήματος των ναρκωτικών. Ακολουθείται, δηλαδή, η γραμμή, η λογική, η πολιτική με μια σειρά προεκτάσεις, της συντήρησης, της διαχείρισης, ουσιαστικά της υποκατάστασης απέναντι στο πρόβλημα. Και είναι ένα ερώτημα πώς σε χώρες με πενταπλάσια ποσοστά από την Ελλάδα ακολουθείται η ίδια πολιτική με υποπολλαπλάσια ποσοστά που έχουμε στην Ελλάδα. Ποσοστά μικρά, παρά την ένταση του προβλήματος, που οφείλονται και στη δική σας δράση, που οφείλονται και στις δικές σας παρεμβάσεις, οφείλεται σε ένα βαθμό, θεωρούμε, και στη συνεπή, αδιάλλακτη θέση που έχει το Κόμμα μας ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά, ενάντια σε κάθε μορφή που ουσιαστικά νομιμοποιεί τη χρήση των ουσιών και οδηγούν σε συμβιβασμό με τη διατήρηση του προβλήματος.
Υποκατάσταση και συντήρηση είναι η κυρίαρχη πολιτική
Δεν μπορεί να κρυφτεί η γραμμή της ΕΕ, που στηρίζεται στο συμβιβασμό με το πρόβλημα, στη συσκότιση των αιτιών που το προκαλούν, στις κατευθύνσεις που περιορίζουν τη βλάβη, δηλαδή στη χορήγηση των υποκατάστατων για συντήρηση και τη δημιουργία ενός πληθυσμού ανθρώπων, που ουσιαστικά παίρνουν επίσημα ναρκωτικά από το κράτος ή ιδιώτες, χωρίς καμιά ελπίδα να αλλάξουν τη ζωή τους ποτέ.
Αν αντιπαραθέσουμε βασικά στοιχεία της πολιτικής που διαχειρίζεται το πρόβλημα ανεξάρτητα κυβερνήσεων (γιατί κυβερνήσεις αλλάζουν αλλά το πρόβλημα παραμένει και η έκτασή του και η έντασή του μεγαλώνουν) μόνο αν δούμε τα στοιχεία, το πώς χρηματοδοτήθηκε ο ΟΚΑΝΑ και από την άλλη τα στεγνά προγράμματα, καταλαβαίνουμε το ποια είναι η κυρίαρχη λογική. Το γεγονός επίσης ότι συστηματικά προπαγανδιζόταν ότι η λύση στο πρόβλημα των ναρκωτικών είναι η υποκατάσταση, παρά το γεγονός ότι τα στοιχεία τούς διαψεύδουν. Και φυσικά εδώ πρέπει να σημειώσουμε την εξής πλευρά: Τα προγράμματα υποκατάστασης ξεκίνησαν ως υψηλών προδιαγραφών. Με ψυχολογική στήριξη, με έλεγχο, προκειμένου να οδηγήσουν στην απεξάρτηση. Αυτό όμως κράτησε πολύ λίγο και αμέσως - εδώ και αρκετά χρόνια - η φιλολογία που γίνεται πάλι πράξη είναι η συντήρηση. Είναι κυριολεκτικά μέσα και από την υποκατάσταση, ουσιαστικά, να διατηρείται ένας πληθυσμός στην εξάρτηση. Αυτή η πολιτική έχει αποτύχει και την αποτυχία της δεν μπορούν να την κρύψουν, δεν μπορούν να τη βάλουν κάτω απ' το χαλί. Θυμηθείτε τις παρεμβάσεις Λοβέρδου ότι βάζοντας την υποκατάσταση στα νοσοκομεία, θα λύσουμε το πρόβλημα της λίστας, θα λύσουμε την άθλια κατάσταση που επικρατεί στο κέντρο της Αθήνας με δεκάδες πιάτσες. Θυμηθείτε μια σειρά άλλες παρεμβάσεις που ουσιαστικά, όχι μόνο κλείναν το μάτι, ανοίγαν την πόρτα στη νομιμοποίηση των ουσιών με το προηγούμενο νομοσχέδιο, το οποίο, κάτω από την κατακραυγή, αναγκάστηκαν μια σειρά πλευρές να τις πάρουν πίσω».
Επίσης, ο Ν. Σοφιανός τόνισε: «Θεωρούμε λοιπόν ότι σήμερα ουσιαστικά - και το έχουν αναδείξει και οι εργαζόμενοι στον ΟΚΑΝΑ - αυτά τα προγράμματα που έτσι ξεκίνησαν, ουσιαστικά είναι προγράμματα συντήρησης, δεν υπάρχουν υλικά, οι εργαζόμενοι είναι απλήρωτοι. Ουσιαστικά, τα προγράμματα αυτά τα κάναν στεγνά προγράμματα ελλείψει χρημάτων. Τέτοια είναι η κατάσταση και στα κέντρα πρόληψης. Και είναι να προβληματιστούμε. Δείχνει πρώτα και κύρια τις κοινωνικές αιτίες με τις οποίες πρέπει να συγκρουστούμε και δείχνει το απάνθρωπο πρόσωπο και χαρακτήρα αυτού του εκμεταλλευτικού συστήματος, αλλά και στοιχειώδη ζητήματα τα οποία μπορούν να δώσουν μια δυνατότητα να δημιουργήσεις αντισώματα στη νεολαία. Κέντρα πρόληψης: Εγκαταλειμμένα. Ουσιαστικά οδηγούνται στο κλείσιμο, στην απαξίωση και καταλαβαίνουμε όλοι ότι ακόμα και αυτές οι δυνατότητες που δίνουν είναι μηδαμινές μπροστά στις ανάγκες που υπάρχουν.
Αρα, λοιπόν, η προσπάθεια διάλυσης είναι φανερή και φαίνεται ότι και με το νομοσχέδιο πάμε στο επόμενο βήμα, στη χορήγηση της συντήρησης από ιδιώτες γιατρούς, από φαρμακεία, με άλλα λόγια στο μόνιμο πέταμα στο περιθώριο νέων ανθρώπων σε μόνιμη καταδίκη νάρκωσης μέσα από την ελεγχόμενη, όπως λένε, διαχείριση του προβλήματος».
Οι όποιες ευνοϊκές διατάξεις δεν μπορούν να κρύψουν τις αντιδραστικές πλευρές
Πιο ειδικά, για το νομοσχέδιο που την ερχόμενη βδομάδα αναμένεται να συζητηθεί στην ολομέλεια της Βουλής μίλησε ο Γιάννης Γκιόκας, βουλευτής του ΚΚΕ, που μεταξύ άλλων επισήμανε:
«Ξέρουμε καλά ότι η κατάθεση του νομοσχεδίου δημιούργησε προσδοκίες σε αρκετούς από σας για ευνοϊκότερη μεταχείριση και επιεικέστερη μεταχείριση κάποιων χρηστών που διέπραξαν κάποια αδικήματα, έτσι ώστε να μην πάνε φυλακή, να οδηγούνται στη θεραπεία, να ξαναξεκινήσουν τη ζωή τους, να μη στιγματιστούν. Ως ΚΚΕ θεωρούμε απόλυτα δίκαια αυτά τα αιτήματα και αυτές τις προσδοκίες. Χρόνια φωνάζαμε δίπλα σε εσάς ότι η καταστολή θα έπρεπε να είναι στους εμπόρους και όχι στους χρήστες που είναι θύματα και, κατά τη γνώμη μας, καταστράφηκαν γενιές και γενιές νέων από την πολιτική της καταστολής, δηλαδή από την πολιτική που έστελνε τα παιδιά αυτά στις φυλακές και όχι στα θεραπευτικά προγράμματα. Η στάση μας απέναντι στο νομοσχέδιο ήταν στάση καταψήφισης με την επισήμανση ότι θα στηρίξουμε τις όποιες ευνοϊκές ρυθμίσεις που υπήρχαν και υπάρχουν για τους χρήστες. Και το κάναμε αυτό, γιατί θεωρούμε ότι όποιες ευνοϊκές διατάξεις υπάρχουν στο νομοσχέδιο δεν μπορούν να κρύψουν τις αντιδραστικές πλευρές που έχει το συγκεκριμένο νομοσχέδιο, ιδιαίτερα στο κομμάτι της ιδιωτικοποίησης και της υποκατάστασης, δεν μπορεί να κρύψει τη μη επίλυση σημαντικών ζητημάτων όπως είναι η θεσμική κατοχύρωση των κέντρων πρόληψης, η κοινωνική επανένταξη και κυρίως δεν μπορεί να κρύψει τη συνολικότερη κυβερνητική πολιτική απέναντι στο πρόβλημα των ναρκωτικών που κινείται στην κατεύθυνση της συντήρησης, της διαχείρισης του προβλήματος, της πολιτικής της ΕΕ με τα γνωστά αποτελέσματα σε όσες χώρες έχει εφαρμοστεί.
Η όποια αναφορά υπάρχει στο νομοσχέδιο στην επιείκεια, στην ευνοϊκή μεταχείριση των εξαρτημένων δραστών, θα αποδειχτεί κατά τη γνώμη μας κενή, προσχηματική και υποκριτική γιατί επιείκεια και ευνοϊκή μεταχείριση για μας σημαίνει ένα βασικό πράγμα: Σημαίνει να βοηθηθεί, να διευκολυνθεί αυτός ο κόσμος να επιλέξει θεραπεία, να βοηθηθεί στην επανένταξή του που, όμως, για να γίνει αυτό, δεν αρκεί μόνο η θέλησή του ούτε ένα ευνοϊκό νομοθετικό πλαίσιο χωρίς να υπάρχουν οι κατάλληλες δομές και η αντίστοιχη πολιτική.
Υπάρχουν τα επίμαχα άρθρα του νομοσχεδίου που προβλέπουν μια σειρά ευνοϊκά μέτρα, όπως αυτά που αφορούν την αναστολή, την παύση στην άσκηση της ποινικής δίωξης, να μην αναγράφονται στο ποινικό μητρώο μια σειρά αδικήματα, να διαγράφονται οι παρεπόμενες χρηματικές ποινές που επιβάλλονται σε αρκετούς εξαρτημένους χρήστες. Η πρόθεση του Κόμματός μας ήταν να στηρίξουμε τις συγκεκριμένες διατάξεις, με την προϋπόθεση όμως ότι αυτές οι νομοθετικές ρυθμίσεις θα συνδέονται με το στόχο της σωματικής και ψυχολογικής απεξάρτησης. Οχι με την υποκατάσταση, όχι με τη συντήρηση που, επί της ουσίας, είναι σήμερα η υποκατάσταση. Και θεωρούμε ότι είναι σωστό αυτό το αίτημα, γιατί κάθε άλλη λύση δεν εξασφαλίζει τη θεραπεία, διαιωνίζει και ανακυκλώνει ένα φαύλο κύκλο παραβατικότητας και εξάρτησης και, κατά τη γνώμη μας, υπονομεύει και την ίδια την ύπαρξη των θεραπευτικών προγραμμάτων που υπάρχουν αυτή τη στιγμή και εντός και εκτός φυλακών. Θέσαμε, λοιπόν, το συγκεκριμένο ζήτημα στην κυβέρνηση. Να υπάρχει δέσμευση από πλευράς της κυβέρνησης ότι αυτές οι ευνοϊκές ρυθμίσεις θα συνδέονταν με το στόχο της σωματικής και ψυχολογικής απεξάρτησης. Και το ζητήσαμε αυτό και γιατί δεν έχουμε καμία εμπιστοσύνη στην κυβερνητική πολιτική, η οποία είναι αυτή ακριβώς, είναι η συντήρηση, είναι η υποκατάσταση».

ΝΟΤΙΑ ΑΦΡΙΚΗ Αστυνομική βαρβαρότητα


ΝΟΤΙΑ ΑΦΡΙΚΗ
Αστυνομική βαρβαρότητα
ΓΙΟΧΑΝΕΣΜΠΟΥΡΓΚ.--
Νέο κρούσμα αστυνομικής βαρβαρότητας στη Νότια Αφρική, με θύμα τον 27χρονο Μίντο Μασία, μετανάστη ταξιτζή από τη Μοζαμβίκη, κάνει από χτες το γύρο του κόσμου καθώς ερασιτεχνικό βίντεο που κυκλοφόρησε καταγράφει την κακοποίησή του από τους αστυνομικούς που τον συνέλαβαν για έλεγχο. Οι αστυνομικοί τον σέρνουν στο οδόστρωμα, του βάζουν πισθάγκωνα χειροπέδες, τον χτυπούν, τον δένουν πίσω από ένα φορτηγάκι με τα διακριτικά της Αστυνομίας και αρχίζουν να τρέχουν σέρνοντάς τον στο δρόμο ενώ το θύμα έντρομο παλεύει να γλιτώσει.
«Οι εικόνες του συμβάντος είναι τρομακτικές, ενοχλητικές, απαράδεκτες. Κανένας άνθρωπος δε θα πρέπει να αντιμετωπίζεται με τέτοιο τρόπο», δήλωσε χτες και ο Νοτιοαφρικανός Πρόεδρος, Τζέικομπ Ζούμα, μετά τη δημοσιοποίηση του βίντεο από όλα τα νοτιοαφρικανικά και διεθνή ΜΜΕ.

TOP READ