ΗΠΑ: Συνέλαβαν 18χρονο γιατί σχεδίαζε επίθεση σε σχολείο της Οκλαχόμα
Οι αστυνομικές αρχές της Οκλαχόμα συνέλαβαν ένα μαθητή Λυκείου με την κατηγορία ότι σχεδίαζε να εξαπολύσει επίθεση και να τοποθετήσει εκρηκτικούς μηχανισμούς στο σχολείο του, ανέφερε σε σημερινό δημοσίευμά της η εφημερίδα Tulsa World.
Ο 18χρονος Σάμι Ίγκλμπιαρ Τσάβες συνελήφθη την Παρασκευή στο σπίτι του στο Μπάρτλεσβιλ της Οκλαχόμα, την ίδια ημέρα που ο 20χρονος ένοπλος σκότωσε 20 παιδιά και έξι ενήλικες σε δημοτικό σχολείο στο Νιουτάουν του Κονέκτικατ.
Στο κατηγορητήριο σε βάρος του. αναφέρεται ότι προσπάθησε να στρατολογήσει συμμαθητές του οι οποίοι θα οδηγούσαν τα άλλα παιδιά στην αίθουσα συνελεύσεων του σχολείου. Εκεί σκόπευε να κλείσει τις πόρτες τοποθετώντας αλυσίδες και να αρχίσει να τους πυροβολεί.
Ο νεαρός προφυλακίστηκε και το δικαστήριο όρισε εγγύηση ενός εκατομμυρίου δολαρίων για την αποφυλάκισή του.
Το ένταλμα σύλληψης εκδόθηκε την Πέμπτη, μία ημέρα αφότου ο Τσάβες προσέγγισε συμμαθητές του στην καφετέρια του σχολείου και ζήτησε να τον βοηθήσουν. Ένας από αυτούς ενημέρωσε τον διευθυντή του λυκείου, ο οποίος κάλεσε την αστυνομία.
Σύμφωνα πάντα με το κατηγορητήριο, ο Τσάβες είχε χρησιμοποιήσει τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές του σχολείου για να αναζητήσει πληροφορίες για όπλα, βόμβες και τη σφαγή στο Λύκειο Κολουμπάιν, το 1999. Φέρεται μάλιστα να δήλωσε την περασμένη εβδομάδα σε έναν καθηγητή ότι αγόρασε ένα όπλο.