10 Οκτ 2012

Η έρευνα ως μέσο ιδεολογικής επιρροής και κυριαρχίας


ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ ΚΑΙ ΕΕ
Η έρευνα ως μέσο ιδεολογικής επιρροής και κυριαρχίας
Ο ρόλος των οικονομικών ενισχύσεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σε ερευνητικά προγράμματα κοινωνικών επιστημών, με συγκεκριμένο περιεχόμενο
Η Ευρωπαϊκή Ενωση, ως ένωση καπιταλιστικών κρατών, προσπαθεί να ενισχύσειιδεολογικά την κυριαρχία της στο πεδίο των ιδεών. Ενα από τα μέσα που αξιοποιεί, είναι η πριμοδότηση παλιών και νέων αστικών θεωριών στα πανεπιστήμια. Τις περισσότερες φορές, η επιδίωξη αυτή δε γίνεται «φυτευτά», αν και υπάρχουν και κατά παραγγελία επιστημονικές μελέτες για διάφορα ζητήματα. Βασικός στόχος είναι τα βήματα των θεωρητικών επιστημών να φαίνονται «αυθόρμητα», να παρουσιάζονται ως φυσιολογικές εξελίξεις της επιστήμης, ως νέες σύγχρονες «ματιές». Ετσι, δίνονται κίνητρα σε επιστημονικές μελέτες στην κατεύθυνση των κυρίαρχων αξιών. Ενθαρρύνεται με κάθε τρόπο ο ιδεολογικός ρόλος των πανεπιστημίων, όταν συντάσσεται και υπηρετεί την κυρίαρχη ιδεολογία.
Σε αυτό το πλαίσιο, η ΕΕ επιδιώκει τον έλεγχο της παρεχόμενης γνώσης και της έρευνας και στον τομέα των κοινωνικών επιστημών, ενισχύοντας οικονομικά συγκεκριμένους τομείς και αντικείμενα σπουδών και ερευνών. Συγκεκριμένα, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε ότι θα πραγματοποιήσει διεθνούς κλίμακας ερευνητικά προγράμματα, με τη συμμετοχή 260 πανεπιστημίων και ερευνητικών κέντρων, τα οποία χρηματοδοτεί με 70 εκατομμύρια ευρώ. Ο στόχος, όπως διατυπώνεται, είναι «να μας βοηθήσουν να καταλάβουμε πώς εξελίσσονται σημαντικά κοινωνικά ζητήματα». Η ίδια η Επιτροπή ομολογεί ότι επιζητά την παραγωγή της διεπιστημονικής γνώσης που θα βοηθήσει να βρεθούν λύσεις στις μεγάλες προκλήσεις και θα συμβάλει στη λήψη αποφάσεων στο μέλλον, αποφάσεις - φυσικά - στην κατεύθυνση της πολιτικής της ΕΕ.
Ενδεικτικά είναι τα θέματα που περιλαμβάνουν τα 31 σχετικά προγράμματα: αντίκτυπος της οικονομίας υπηρεσιών στην ανάπτυξη και την ευημερία... κοινωνικοί, πολιτισμικοί και πολιτικοί παράγοντες πίσω από την κοινωνική ανισότητα... επίδραση των υδρο-κλιματικών κινδύνων στις κοινωνικές εντάσεις και συγκρούσεις στη Μεσόγειο, τη Μ. Ανατολή και την Αφρική... Να επισημάνουμε ότι στα προγράμματα συμμετέχουν πανεπιστήμια και ερευνητικά ιδρύματα από τα 25 κράτη - μέλη της ΕΕ, αλλά και από Τουρκία, Ισραήλ, Νορβηγία, Ελβετία, Κροατία, Κίνα, της Ρωσία, Ουκρανία, Μαρόκο, Σενεγάλη και Ν. Αφρική.
Ευρωπαϊκή Ενωση και αντιλήψεις περί «κοινωνικής ανισότητας»
Οι τίτλοι των θεμάτων δεν είναι τυχαίοι. Απ' την πολιτική της ΕΕ, που την έχουμε ζήσει στη χώρα μας να συνυπογράφεται και να εφαρμόζεται τόσο από τις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ όσο και από αυτές της ΝΔ, μπορεί κανείς να συμπεράνει τι εννοεί, για παράδειγμα,«κοινωνικούς, πολιτικούς και πολιτισμικούς παράγοντες πίσω απ' την κοινωνική ανισότητα». Λες και χρειάζονται νέες «επιστημονικές» έρευνες για να εξηγήσουν τους παράγοντες της ανισότητας στο καπιταλιστικό σύστημα! Η επιστημονική ανάλυση της ταξικής εκμετάλλευσης στον καπιταλισμό έχει γίνει από τον 19ο αιώνα. Αυτό που επιζητούν σήμερα με τις έρευνές τους είναι μέσα από επιμέρους ζητήματα να κρύψουν τον πυρήνα της κοινωνικής ανισότητας. Είναι προφανές ότι ιδέες και αντιλήψεις που αποκαλύπτουν την εκμεταλλευτική φύση του καπιταλισμού, δε θα είναι ευπρόσδεκτες. Εξάλλου, εδώ και χρόνια - υπάρχουν πάρα πολλά παραδείγματα σε ελληνικά και ευρωπαϊκά πανεπιστήμια - ο ρόλος της ταξικής πάλης στην ιστορία είτε θεωρείται παρωχημένος, είτε υποβαθμίζεται, είτε συκοφαντείται. Παράλληλα, ο μαρξισμός παρουσιάζεται ως μια ακόμα κοινωνιολογική ή οικονομική θεωρία, απ' την οποία αφαιρείται το επαναστατικό της περιεχόμενο.
Δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις όπου ο μαρξισμός χρησιμοποιείται ως ένα ...εργαλείο κατανόησης του συστήματος, αλλά, την ίδια στιγμή οι μαρξιστικές αναλύσεις παρουσιάζονται ως απλοϊκές ή επιφανειακές. Δε λείπουν και οι πιο απροκάλυπτες επιθέσεις, όπως η παρουσίαση της Οχτωβριανής Επανάστασης ως πραξικόπημα! Ενα άλλο παλιότερο - αλλά χαρακτηριστικό παράδειγμα - αντικομμουνιστικών εκτιμήσεων και ...προβλέψεων: Στο ΤΕΙ Πάτρας είχε ζητηθεί απ' τους φοιτητές να προβλέψουν, ανάλογα με την επιδείνωση της υγείας του Φιντέλ Κάστρο, την πιθανότητα «δημοκρατικής μεταρρύθμισης» στην Κούβα.
ΕΕ και «κοινωνικές συγκρούσεις»
Οπως είδαμε παραπάνω, ένα άλλο θέμα είναι «η επίδραση των υδρο-κλιματικών κινδύνων στις κοινωνικές εντάσεις και συγκρούσεις στη Μεσόγειο, τη Μ. Ανατολή και την Αφρική». Ας θυμηθούμε μόνο τι έχει γίνει σε αυτές τις περιοχές: Απροκάλυπτες δολοφονικές πολεμικές επεμβάσεις του ΝΑΤΟ (π.χ. Γιουγκοσλαβία, Ιράκ), είτε υποστήριξη των ιμπεριαλιστικών συμφερόντων στην περιοχή ενάντια σε ολόκληρους λαούς (Παλαιστίνη), είτε προσπάθεια ελέγχου της οικονομικής και πολιτικής ζωής συγκεκριμένων χωρών, με γεωστρατηγικό χαρακτήρα. Μόνο και μόνο αν σταθούμε στην ...μετονομασία των επεμβάσεων της ΕΕ και του ΝΑΤΟ σε «εντάσεις» και «συγκρούσεις», παίρνουμε μια πρώτη γεύση για την ιδεολογική κατεύθυνση των ερευνών.
Οσο για το άλλο θέμα, τον «αντίκτυπο της οικονομίας υπηρεσιών στην ανάπτυξη και την ευημερία», με μια πρώτη σκέψη μπορούμε να θυμηθούμε, βιωματικά, τι σημαίνει ανάπτυξη και ευημερία για την ΕΕ, να ρίξουμε μια ματιά γύρω μας και να δούμε ποιος κυριαρχεί στην «οικονομία των υπηρεσιών» και, γενικότερα, ποιος καθορίζει το σύστημα. Χωρίς να εξετάσουμε επιμέρους δείκτες, αντιλαμβανόμαστε την τεράστια συσσώρευση κεφαλαίων σε λίγα χέρια, από τη μία, και τη διάλυση των εργασιακών σχέσεων (και στον τομέα των υπηρεσιών), απ' την άλλη.
«Τρέχουν» κι άλλα προγράμματα με επιλεγμένη θεματολογία
Φυσικά, η θεματολογία που ενισχύει η Επιτροπή δεν περιορίζεται στα παραπάνω. Παράλληλα, με το νέο πρόγραμμα, ήδη εξελίσσονται ερευνητικά προγράμματα που αφορούν θέματα του πυρήνα της πολιτικής της ΕΕ, όπως: ανάπτυξη και απασχόληση, ανταγωνιστικότητα, οικονομία της γνώσης, ισχυρή Ευρώπη, εκσυγχρονισμός της κοινωνικής ατζέντας, η Ευρώπη ως παγκόσμιος εταίρος, ζητήματα δηλαδή του πυρήνα της πολιτικής της ΕΕ.
Η φρασεολογία της ΕΕ κυριαρχεί και αποκαλύπτει ποιες θεωρίες, μελέτες, και επιστημονικές εργασίες θα πριμοδοτούνται. Ας μείνουμε μόνο στο θέμα «απασχόλησης». Αλήθεια, μπορεί να φανταστεί κάποιος τι τύχη θα είχε η επιστημονική εργασία ενός ερευνητή αν έφερε τον παρακάτω τίτλο: «Τα εργασιακά δικαιώματα στην ΕΕ απ' τη συνθήκη του Μάαστριχτ μέχρι σήμερα - Οι "ελαστικές" εργασιακές σχέσεις (μερική απασχόληση, συμβάσεις κ.ά.) ως μέσο κερδοφορίας του κεφαλαίου»... Παρόλο που κάποιος μπορεί να στηρίξει με στοιχεία της ίδιας της ΕΕ τη διάλυση των εργασιακών σχέσεων, μάλλον, δε θα απολάμβανε και ιδιαίτερη στήριξη στο θέμα του. Αντίθετα, εάν ο ερευνητής υποστήριζε, για παράδειγμα, «την ανάγκη ενίσχυσης των νέων μορφών απασχόλησης ως μέσο ανάπτυξης της οικονομίας», μπορεί και να του χάριζαν και καμιά υποτροφία παραπάνω... Και χρειάζεται να τονίσουμε ότι αυτή η ιδεολογική επιβολή είναι ήδη μια πραγματικότητα μέσα στα ιδρύματα και στη χώρα μας.

Ερευνα υποταγμένη στην ανταγωνιστικότητα



ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ
Ερευνα υποταγμένη στην ανταγωνιστικότητα
Καταψήφισαν τη σχετική έκθεση οι ευρωβουλευτές του ΚΚΕ
Με στόχο την εμβάθυνση των αντιδραστικών αναδιαρθρώσεων και στο χώρο της έρευνας, στη βάση της στρατηγικής της Λισαβόνας και της δημιουργίας του Ευρωπαϊκού Χώρου Ερευνας (ΕΧΕ), ψηφίστηκε χτες στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου έκθεση για τις νέες προοπτικές του ΕΧΕ.
Στον πυρήνα της έκθεσης βρίσκονται συστάσεις για την αύξηση της κινητικότητας των ερευνητών, στην κατεύθυνση της δημιουργίας «εσωτερικής αγοράς με εύρυθμη λειτουργία» και της προσέλκυσης ερευνητών από τρίτες χώρες. Ανάμεσα σε άλλα, το Ευρωκοινοβούλιο ξεκαθαρίζει ότι «οι στόχοι της Λισαβόνας δεν είναι δυνατό να επιτευχθούν χωρίς σοβαρή αύξηση της συμμετοχής του ιδιωτικού τομέα στις ερευνητικές δραστηριότητες» και «καλεί την Επιτροπή να προβεί σε ενέργειες για την ενίσχυση των κινήτρων προς τον ιδιωτικό τομέα προκειμένου να επενδύσει και να συμμετάσχει στην έρευνα».
Την έκθεση καταψήφισαν οι ευρωβουλευτές του ΚΚΕ, ενώ υπέρ ψήφισαν οι ευρωβουλευτές της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΝ.
Παρεμβαίνοντας στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου ο Γιώργος Τούσσας,ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, αιτιολόγησε την αρνητική ψήφο του Κόμματος, επισημαίνοντας: «Εκφράζουμε την αντίθεσή μας στις αντιδραστικές αναδιαρθρώσεις στο χώρο της έρευνας που προωθούν οι βασικές κατευθύνσεις της ΕΕ για τη διαμόρφωση του Ενιαίου Χώρου Ερευνας (ΕΧΕ) στο πλαίσιο της στρατηγικής της Λισαβόνας. Ο ΕΧΕ αποτελεί χώρο σύγκρουσης και ανταγωνισμού συμφερόντων μεταξύ χωρών και μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων, χώρος όπου θα εντείνεται η ανισόμετρη επιστημονική ανάπτυξη».
Ακόμα, ο Γ. Τούσσας υπογράμμισε ότι «ενισχύονται τα κίνητρα, οι επιδοτήσεις και οι φοροαπαλλαγές των μονοπωλιακών επιχειρήσεων για να επενδύσουν και να αξιοποιήσουν για λογαριασμό τους τα αποτελέσματα. Ο δημόσιος τομέας υποτάσσεται και εξυπηρετεί τις ανάγκες των μονοπωλιακών ομίλων. Προωθείται η κινητικότητα των ερευνητών μεταξύ επιχειρήσεων, πανεπιστημίων και ερευνητικών κέντρων και υποστηρίζεται το ευρωπαϊκό σύστημα διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας με πρόφαση το κόστος. Τα πάντα υποτάσσονται στην ανταγωνιστικότητα, στην ανάπτυξη της κερδοφορίας του κεφαλαίου. Είναι φανερό ότι μέσα από το σκληρά ανταγωνιστικό περιβάλλον, που διαμορφώνεται και στο χώρο της έρευνας, θα ξεχωρίζουν τα περίφημα "κέντρα αριστείας" των ισχυρών κρατών τα οποία θα εξασφαλίζουν τα "φιλέτα" των ερευνητικών προγραμμάτων συγκεντρώνοντας τους δημόσιους και ιδιωτικούς πόρους».
«Αγωνιζόμαστε για την ανατροπή της ερευνητικής πολιτικής της ΕΕ, στα πλαίσια της πάλης για τη συνολική ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής της ΕΕ και του κεφαλαίου, για να αποκατασταθεί ο κοινωνικός χαρακτήρας της επιστήμης, για επιστήμη και έρευνα στην υπηρεσία των σύγχρονων λαϊκών αναγκών και της κοινωνικής ευημερίας», ξεκαθαρίζει ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ.

προς Στυλιανίδη: Παραδίδετε στοιχεία μωρών σε νεοναζιστές που τα απειλούν


Πολίτες Εν Δράσει προς Στυλιανίδη: Παραδίδετε στοιχεία μωρών σε νεοναζιστές που τα απειλούν 






Οι Πολίτες εν δράσει του δήμου Ιεράπετρας - Μακρύ Γιαλού αρνούνται να απαντήσουν στο αίτημα του υπουργού Εσωτερικών, κ. Στυλιανίδη, να αποστείλουν στοιχεία για τον αριθμό αλλοδαπών βρεφών και νηπίων που εξυπηρετούνται στους παιδικούς σταθμούς, τονίζοντας ότι πρόκειται περί απαράδεκτου και αντιδημοκρατικού αιτήματος

Το έγγραφο που ζητά την αποστολή στοιχείων για τον αριθμό αλλοδαπών βρεφών και νηπίων ανά χώρα προέλευσης που εξυπηρετούνται στους Παιδικούς και Βρεφ/κους σταθμούς του Δήμου Ιεράπετρας - Μακρύ Γιαλού, προκειμένου ο κ. Στυλιανίδης να απαντήσει σε σχετική ερώτηση του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Ηλία Παναγιώταρο. 



Η ανοιχτή επιστολή - απάντηση πολιτών στον Υπουργό Εσωτερικών: 

Σας απευθύνουμε αυτή την επιστολή διαμαρτυρίας ως δημοτική παράταξη που εκπροσωπείται στο Διοικητικό Συμβούλιο του Ν.Π. του Δήμου Ιεράπετρας ΚΟΙΝΩ.ΠΟΛΙΤΙ.Α (αρμόδιο για την κοινωνική δράση του Δήμου μας, των Βρεφονηπιακών Σταθμών μας συμπεριλαμβανομένων).

Λάβαμε το έγγραφο του Υπουργείου Εσωτερικών καθώς και το αντίστοιχο της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης, για την αποστολή στοιχείων για τον αριθμό αλλοδαπών βρεφών και νηπίων ανά χώρα προέλευσης που εξυπηρετούνται στους Παιδικούς και Βρεφ/κους σταθμούς του Δήμου μας, για να απαντήσετε σε σχετική ερώτηση του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Ηλία Παναγιώταρου.

Σας ενημερώνουμε, αν δεν το γνωρίζετε ήδη,  ότι ο εν λόγω βουλευτής είχε πει τα παρακάτω σε προεκλογική συγκέντρωση του κόμματός του στο Φλοίσβο, στις 11/6/2012: «Αν μπει, η Χρυσή Αυγή στην Βουλή, θα κάνει εφόδους στα νοσοκομεία αλλά και στους βρεφονηπιακούς σταθμούς και θα πετά στον δρόμο τους “λαθρομετανάστες” και τα παιδιά τους».

Σύμφωνα με τον Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων (άρθρο 214, παράγραφος 2) οι δημοτικές αρχές διασφαλίζουν το δικαίωμα πρόσβασης όλων των δημοτών και κατοίκων σε βρεφονηπιακούς σταθμούς ανεξαρτήτως εθνικότητας, θρησκείας, φύλου, γλώσσας, φυλετικής ή κοινωνικής ομάδας στην οποία ανήκουν.

Διαπιστώνουμε ότι δεν είστε πλέον σε θέση να ορθώσετε το ανάστημά σας και να υπερασπιστείτε στοιχειώδη δικαιώματα, που μάλιστα αφορούν βρέφη και νήπια! Με την προθυμία που επιδεικνύετε στην προώθηση του αιτήματος του εν λόγω βουλευτή, συμβάλετε στην μετατροπή μιας ειρηνικής και δημοκρατικής κοινωνίας σε ένα φασιστικό καθεστώς που στοχοποιεί τους αδύναμους και «ανεπιθύμητους», ώστε εύκολα να γίνονται στόχος του όχλου, ταγμάτων εφόδου ή μιας οργανωμένης ναζιστικής επιχείρησης εξόντωσης. Τον εφιάλτη αυτόν η περιοχή μας έχει ήδη ζήσει και πληρώσει με αίμα κατά τη διάρκεια της Κατοχής.

Μας εξοργίζει το ότι από τις δομές των βρεφονηπιακών, στις οποίες  απευθύνεστε σε αξιοσημείωτα σύντομο χρόνο, προκειμένου να «παραδώσουν» στοιχεία μωρών σε νεοναζιστές που ανοικτά τα απειλούν, έχετε πολύ πρόσφατα στερήσει πολύτιμους πόρους. Συγκεκριμένα στο Δήμο μας, το Υπουργείο σας έχει περικόψει πόρους ύψους 150.000 € – συνέπεια της μείωσης των Κεντρικών Αυτοτελών Πόρων. Δηλαδή, ο Δήμος μας καλείται είτε να καλύψει το ποσό αυτό είτε στερώντας άλλες παροχές ή έργα στους δημότες του, είτε  αυξάνοντας τα τροφεία σε γονείς, που ήδη δύσκολα ανταπεξέρχονται λόγω της δεινής οικονομικής τους κατάστασης είτε περιορίζοντας δραματικά τον αριθμό των νηπίων που εξυπηρετούνται. Μήπως αυτός είναι ο στόχος σας (ή της Τρόικας ή της Χρυσής Αυγής);

Η οργή για την υποβάθμιση παρεχόμενων υπηρεσιών ή για την περαιτέρω οικονομική επιβάρυνση στους πολίτες είναι άμεση συνέπεια των πολιτικών σας επιλογών. Είναι τουλάχιστον θλιβερό να διαπιστώνουμε ότι αυτή την οργή επιδιώκετε βολικά να τη στρέψετε σε αθώα βρέφη και νήπια, ενδίδοντας αδιαμαρτύρητα στα ρατσιστικά παραληρήματα ακραίων στοιχείων. Η υποχρηματοδότηση απειλεί την ομαλή λειτουργία των βρεφονηπιακών μας σταθμών και όχι η παρουσία παιδιών αλλοδαπών, που μάλιστα οι οικογένειές τους ανταποκρίνονται άψογα στις οικονομικές τους υποχρεώσεις.

Σας ενημερώνουμε ότι με ομόφωνη απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του αρμόδιου για τους Βρεφονηπιακούς Σταθμούς Νομικού Προσώπου (ΚΟΙΝΩ.ΠΟΛΙΤΙ.Α Ιεράπετρας) δεν θα ανταποκριθούμε στο αίτημά σας για παροχή στοιχείων. Καλούμε δε τους συναδέλφους μας στην Τοπική Αυτοδιοίκηση στους Δήμους όλης της χώρας να πράξουν το ίδιο.  Από εσάς απαιτούμε να ανταποκριθείτε σαν πολιτεία στις οικονομικές σας υποχρεώσεις, σεβόμενοι παράλληλα το Σύνταγμα της χώρας μας και τα δικαιώματα των πολιτών της και όλων των κατοίκων της.

Για τους Πολίτες εν δράσει
Αλίκη Ξανθάκη, δημοτική σύμβουλος Ιεράπετρας

http://xiotikisfigga.blogspot.gr
 Αναρτήθηκε από M.V.M

ΔΙΣΤΟΜΟ-ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗ-ΚΟΚΚΙΝΙΑ Τα εργα των φασιστων


Ο φασισμός δηλητηριάζει τους μαθητές - Κρούσματα βίας σε σχολεία του Ηρακλείου 


ας ριξουμε μια ματια στην ιστορια




Προβληματισμό και ανησυχία σε καθηγητές και γονείς έχουν προκαλέσει κρούσματα βίας σε σχολεία του Ηρακλείου όπου σε καθημερινή σχεδόν βάση καταγράφονται ρατσιστικές επιθέσεις.
Πριν από περίπου μια εβδομάδα άγρια συμπλοκή σημειώθηκε μεταξύ ένας Έλληνα και ένός Αλβανού, μαθητών λυκείου. Οι δυο πιάστηκαν στα χέρια καθώς ο Έλληνας ζήτησε το λόγο για κάποια συνθήματα που γράφτηκαν στον πίνακα τάξης εναντίον της Χρυσής Αυγής. Όταν ο Αλβανός μαθητής του είπε οτι καλώς γράφτηκαν τότε ξέσπασε μεταξύ τους άγριος καυγάς που κατέληξε σε συμπλοκή. 

Τα περιστατικό αυτό δεν είναι το μοναδικό καθώς σε πολλά σχολεία του Ηρακλείου έχουν καταγραφεί κρούσματα βίας αλλά και προπαγάνδας με συνθήματα υπέρ της Χρυσής Αυγής να αναγράφονται στους τοίχους. 

Όπως ανέφερε στην εφημερίδα Πατρις ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ Λάζαρος Μάρκου Υπάρχουν κρούσματα ρατσισμού στα σχολεία του Ηρακλείου. Δυστυχώς ότι καλλιεργείται στην κοινωνία επεκτείνεται και στο σχολείο. Προσπαθούμε να το μειώσουμε ή να το εκμηδενίσουμε αλλά είναι δύσκολο. Εξάλλου μια προεκλογική εκστρατεία στήθηκε στην ξενοφοβία και τον ρατσισμό, όλα καλλιεργούνται χρόνια και ιστορικά βλέπουμε οτι σε τέτοιες περιόδους κρίσης εμφανίζονται και αυξανονται σε ποσοστά. 

http://www.live-pro.gr
 Αναρτήθηκε από M.V.M

ΚΥΡΙΕ ΔΕΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΕ ΣΕ ΠΟΛΙΤΕΣ - ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ ΝΑ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΑΛΛΟΔΑΠΟΥΣ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΠΑΤΡΑΣ


ΚΥΡΙΕ ΔΕΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΕ ΣΕ ΠΟΛΙΤΕΣ - ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ ΝΑ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΑΛΛΟΔΑΠΟΥΣ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΠΑΤΡΑΣ



Ένα ερώτημα θέλω να θέσω ως μεμονωμένος συνδιαχειριστής του ergasianews,  στον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Δένδια. Η επιχείρηση "ΞΕΝΙΟΣ ΖΕΥΣ" στο κέντρο της Πάτρας, συμπεριελάμβανε στον επιχειρησιακό σχεδιασμό και τη συμμετοχή "πολιτών" - Μελών της Χ.Α;Αν όχι, τότε μπορεί κάποιος να μας εξηγήσει τι δουλειά είχε ο δημοτικός υπάλληλος και μέλος της ακροδεξιάς οργάνωσης επάνω από τον αλλοδαπό, κρατώντας του μάλιστα τα χέρια;Του έκανε τεχνική αναπνοή ή μήπως του έκανε ....μασάζ για την τενοντίτιδα στα χέρια;Μπορεί να μας εξηγήσει μήπως ο κύριος Δήμαρχος Πατρέων, εκείνη την ώρα σε ποιο πόστο έπρεπε να βρίσκεται ο συγκεκριμένος υπάλληλος;Το τελευταίο διάστημα ο συγκεκριμένος δημοτικός υπάλληλος, όλως "τυχαίως", συμμετέχει σε συλλήψεις αλλοδαπών. Τη μια "συλλαμβάνει" έναΡουμανάκι που κλέβει στο κέντρο της πόλης, την άλλη συμμετέχει (βλέπε πιο πάνω) στην αστυνομική επιχείρηση "ΞΕΝΙΟΣ ΖΕΥΣ", την άλλη "συλλαμβάνει" μεμονωμένους αλλοδαπούς σε διάφορα σημεία . Θα μας εξηγήσει επιτέλους κάποιος υπεύθυνος τι στο διάολο συμβαίνει σ' αυτή την πόλη; Τι συμβαίνει στη χώρα μας; Μήπως ο Δήμος της Πάτρας έχει φτιάξει "Τμήμα Αλλοδαπών", στο οποίο έχει κάνει...απόσπαση το συγκεκριμένο υπάλληλο και δεν το γνωρίζουμε;Νομιμοποιείται οποιοσδήποτε πολίτης να υποκαθιστά τις αρχές ή να συμμετέχει σε επιχειρησιακούς σχεδιασμούς των αρχών;Απαντήστε κύριε Δένδια εδώ και τώρα.Παρακάτω σας παραθέτουμε έργα και ημέρες του συγκεκριμένου κυρίου:


Guardian: Καταγγελίες Ελλήνων -θυμάτων βίας στη ΓΑΔΑ Απειλούσαν να δώσουν τα στοιχεία τους στη Χ. Αυγή!


Guardian: Καταγγελίες Ελλήνων -θυμάτων βίας στη ΓΑΔΑ Απειλούσαν να δώσουν τα στοιχεία τους στη Χ. Αυγή!


Δεκαπέντε Έλληνες διαδηλωτές που συνελήφθησαν κατά τη διάρκεια της διαμαρτυρίας στις 30 Σεπτεμβρίου, καταγγέλλουν ότι έπεσαν θύματα βασανισμού στη ΓΑΔΑ. Παράλληλα σημειώνουν, ότι οι αστυνομικοί που βιαιοπράγησαν εναντίον τους, απειλούσαν ότι θα παραδώσουν τα στοιχεία τους στη Χρυσή Αυγή.

Οι δεκαπέντε έλαβαν μέρος στο αντιφασιστικό συλλαλητήριο όπου υπήρξαν συμπλοκές με μέλη της Χρυσής Αυγής.

"Τους ξυλοκόπησαν, έσβηναν τσιγάρα πάνω τους ενώ τους βιντεοσκόπησαν με τα κινητά τους και απείλησαν να δώσουν τα στοιχεία τους στην Χρυσή Αυγή", αναφέρει η βρετανική εφημερίδα.

Μια γυναίκα μάλιστα κατήγγειλε ότι δέχθηκε ύβρεις σεξουαλικού περιεχομένου ενώ ελλείψει νερού, καθώς για 19 ώρες δεν είχαν πρόσβαση σε πόσιμο νερό, αναγκάστηκε να πιει από την τουαλέτα.

Άλλοι 25 διαδηλωτές που συμμετείχαν σε πορεία αλληλεγγύης για τους συλληφθέντες, προσήχθησαν στη ΓΑΔΑ και με τη σειρά τους καταγγέλλουν ότι άνδρες της αστυνομίας τους έγδυσαν και τους ανάγκασαν να σκύψουν γυμνοί μπροστά από άλλους συλληφθέντες. Παράλληλα αναφέρουν, ότι κατά τη διάρκεια της νύχτας, αστυνομικοί τους τύφλωναν με λέιζερ. 
Σοκάρουν οι μαρτυρίες

Μερικοί από τους συλληφθέντες υποστηρίζουν ότι οι αστυνομικοί τους έκαψαν στα χέρια με αναπτήρα ενώ άλλοι αστυνομικοί βιντεοσκοπούσαν την σκηνή στο κινητό τους τηλέφωνο και τους απειλούσαν ότι θα δώσουν την διεύθυνσή τους στη Χρυσή Αυγή .

Ένας άντρας, τον οποίο η δημοσιογράφος του "Guardian" περιγράφει ως αιμόφυρτο λόγω πληγής στο κεφάλι και με σπασμένο μπράτσο, λέει ότι τραυματίστηκε στη  ΓΑΔΑ όπου οι αστυνομικοί του αρνήθηκαν την ιατρική περίθαλψη ως το επόμενο πρωί. Άλλος κατήγγειλε ότι ένας αστυνομικός του άνοιξε τα πόδια και τον κλώτσησε στους όρχεις. "Με έφτυσαν και μου είπαν ότι θα πεθάνω όπως οι παππούδες μας στον εμφύλιο", είπε.

Ένας τρίτος κατήγγειλε ότι, την ώρα της σύλληψής του, τον χτύπησαν στη σπονδυλική στήλη με ένα όπλο που προκαλεί ηλεκτροσόκ. "Τα σημάδια καψίματος ήταν ακόμη ορατά", λέει ο "Guardian".

"Τα πόδια μου παρέλυσαν για λίγα λεπτά και έπεσα κάτω. Μου έβαλαν χειροπέδες και άρχισαν να με χτυπούν και να με κλωτσούν στα πλευρά και στο κεφάλι. Ύστερα μου είπαν να σηκωθώ αλλά δεν μπορούσα γι' αυτό με τράβηξαν από την αλυσίδα. Συνέχισαν να με κλωτσούν και να με γρονθοκοπούν επί πέντε τετράγωνα, μέχρι να φθάσουμε στο περιπολικό", λέει.

Οι συλληφθέντες ζήτησαν από τον "Guardian" να μη δημοσιοποιήσει τα ονόματά τους από τον φόβο αντιποίνων από την αστυνομία ή την Χρυσή Αυγή.

Ο δικηγόρος τους, από τη μεριά του, δήλωσε ότι υποβλήθηκαν σε "ταπείνωση που θυμίζει Αμπου Γκράιμπ".

Από την πλευρά του ο εκπρόσωπος της Ελληνικής Αστυνομίας Χρήστος Μανούρας υποστήριξε πως δεν ασκήθηκε κανενός είδους βία ενώ σημείωσε πως αν υπάρχουν τέτοια επεισόδια αυτά θα διερευνηθούν.

news247

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- 

Στο μεταξυ κυκλοφορουν στο διαδικτυο φωτογραφιες απο τη χθεσινη διαδηλωση που δειχνουν, αλλη μια φορα, τη βια της αστυνομιας κατα των πολιτων!

Εδω τι ακριβως γινεται; Τα ΜΑΤ χρησιμοποιουν μια γυναικα σαν...ασπιδα;  


  






Για ποιο λογο οι γυναικες αυτες πρεπει να φανε ξυλο;



      

  

Κεφαλοκλειδωμα σε γυναικα απο ΜΑΤΑτζη που ..περηφανα φερει το ονομα..Κiller στις τιραντες!


Ξυπνα ρεεεεε


Αυταπάτες και φιλολαϊκή διέξοδος




Γρηγοριάδης Κώστας
Το παραμύθι ότι η κυβέρνηση έχει πετύχει «τα εύκολα», δηλαδή τις περικοπές σε μισθούς, συντάξεις, επιδόματα, αλλά έχει αποτύχει «στα δύσκολα», δηλαδή στην προώθηση των διαρθρωτικών αλλαγών, που αναμασάνε ολημερίς και ολονυχτίς και σε όλους τους τόνους τα αστικά ΜΜΕ, είναι ένα προπαγανδιστικό ιδεολόγημα που μοναδικό στόχο έχει να νομιμοποιήσει στη λαϊκή συνείδηση την επιτάχυνση των αντιδραστικών διαρθρωτικών αλλαγών. Στην πραγματικότητα, επιχειρούν να εξαπατήσουν το λαό ότι τάχα μπορούν να αποφευχθούν οι νέες περικοπές στις συντάξεις και τους μισθούς αν εφαρμοστούν τάχα οι περιβόητες διαρθρωτικές αλλαγές. Λένε συνειδητά ψέματα βέβαια και προσπαθούν να καλλιεργήσουν αυταπάτες. Απλά τέτοιο μείγμα δεν υπάρχει. Οι περικοπές στους μισθούς, στις συντάξεις, στα επιδόματα, δεν πρόκειται να σταματήσουν. Τρανή απόδειξη το νέο πακέτο όπου τα 9 δισ. από τα 10,5 δισ. των περικοπών προέρχονται από περικοπές μισθών, συντάξεων, επιδομάτων. Την ίδια στιγμή βέβαια, θα συνεχιστούν και αυτές που αποκαλούν «διαρθρωτικές αλλαγές» (ιδιωτικοποιήσεις, πλιάτσικο ακίνητης περιουσίας, απελευθέρωση επαγγελμάτων, κ.ο.κ.). Αποκρύβουν όμως ότι η σημαντικότερη διαρθρωτική αλλαγή είναι η δραστική μείωση της τιμής της εργατικής δύναμης, γιατί αυτή παράγει υπεραξία και άρα υπερκέρδη. Αξίζει όμως να σημειωθεί και κάτι ακόμα. Οπως αναφέρεται στην έκθεση του ΔΝΤ, στην Ελλάδα έχουν χρησιμοποιηθεί 13 από τα 15 βασικά μέτρα που προτείνει το ΔΝΤ για να επιτευχθεί η «δημοσιονομική προσαρμογή». Από το 2009, μέχρι τώρα, η Ελλάδα, έχει προχωρήσει σε μειώσεις μισθών, συντάξεων, κοινωνικών επιδομάτων, δαπανών για την Υγεία, λειτουργικών δαπανών, αύξηση της φορολογίας των φυσικών προσώπων, αύξηση έμμεσων φόρων κ.λπ. Οι μοναδικές κατηγορίες μέτρων που δεν έχουν εφαρμοστεί στην Ελλάδα είναι η αύξηση της φορολόγησης των επιχειρήσεων και η αύξηση της φορολόγησης των μερισμάτων... Το συμπέρασμα είναι ένα: φιλολαϊκή διέξοδος μπορεί να υπάρξει μόνο σε ρήξη με την εξουσία των μονοπωλίων.

Μας... «στήριξε», κανονικά!



Μας... «στήριξε», κανονικά!

Γράφει:
ο Νίκος ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ


Διαπίστωση πρώτη:
Η κυρία Μέρκελ ήρθε όντως για να στηρίξει την Ελλάδα. Αλλά όχι την Ελλάδα του ελληνικού λαού.
Η στήριξη της κυρίας Μέρκελ αφορά την «άλλη» Ελλάδα. Αυτήν που επιβάλλει το ένα Μνημόνιο μετά το άλλο, το ένα χαράτσι μετά το άλλο, το ένα πακέτο μέτρων μετά το άλλο.
Η στήριξη της κυρίας Μέρκελ είναι αφειδώλευτη, αλλά αφορά την Ελλάδα των ντόπιων τραπεζιτών, των βιομηχάνων, των κεφαλαιοκρατών και, φυσικά, της τρικομματικής κυβέρνησης που τους εκπροσωπεί.
*
Διαπίστωση δεύτερη:
Η πολιτική στήριξη του γερμανικού κεφαλαίου και της εκπροσώπου του, της Μέρκελ, προς την ελληνική άρχουσα τάξη, κάθε άλλο παρά... αχρήματος και «αφιλοκερδής» είναι.
Το αντίθετο.
Η αδίστακτη πολιτική που εφαρμόζεται στην Ελλάδα είναι εξαιρετικά κερδοφόρα, τόσο για τη Γερμανία, όσο και για τους εγχώριους φίλους της. Εξού και η στήριξη της κυρίας Μέρκελ για τη συνέχισή της.
*
Η Γερμανία - όχι η Γερμανία του γερμανικού λαού, αλλά η ιμπεριαλιστική Γερμανία των μονοπωλίων, η Γερμανία της «Ζήμενς», της «Χόχτιφ», της «Τίσεν», της «Ντόιτσε Μπανκ» -κερδίζει αστρονομικά ποσά από την ακολουθούμενη πολιτική στην Ελλάδα.
Τα σημερινά κέρδη της Γερμανίας, που παράγονται επί κρίσης και σε εποχές «Ελλάδας του Τιτανικού», είναι η συνέχιση των κερδών που είχε το γερμανικό κεφάλαιο επί «ανάπτυξης» και σε εποχές «ισχυρής Ελλάδας».
*
Στο πλαίσιο του αδήριτου νόμου που διέπει τις καπιταλιστικές σχέσεις, στο πλαίσιο δηλαδή του νόμου της καπιταλιστικής ανισομετρίας, ο ισχυρός - εν προκειμένω η Γερμανία - έχει πάντα το πλεονέκτημα να κερδίζει τόσο από την «ανάπτυξη» όσο και από την κρίση του καπιταλιστή συμμάχου της.
Σε ό,τι αφορά την προηγούμενη περίοδο, την περίοδο της αποκόμισης κερδών για το γερμανικό κεφάλαιο από την καπιταλιστική «ανάπτυξη» στην Ελλάδα, την περιέγραψε θαυμάσια τον Οκτώβριο του 2010 η τότε υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας και νυν επικεφαλής του ΔΝΤ.
Είχε πει τότε η κυρία Λαγκάρντ:
«Τα πλεονάσματα της Γερμανίας είναι τα ελλείμματα της Ελλάδας»...
***
Σήμερα, σε συνθήκες κρίσης - όχι μόνο ελληνικής αλλά παγκόσμιας καπιταλιστικής κρίσης - τα πράγματα διαμορφώνονται ως εξής:
*
1) Τον περασμένο Αύγουστο, η γερμανική εφημερίδα «Bild» σε μακροσκελές άρθρο με τον τίτλο «Η Γερμανία κερδίζει χρήματα χάρη στην κρίση του ευρώ», τόνιζε
ότι χάρη στα αρνητικά επιτόκια για τα δεκαετή γερμανικά ομόλογα «τους τελευταίους 30 μήνες η Γερμανία έχει εξοικονομήσει πάνω από 60 δισ. ευρώ μέσω της αναχρηματοδότησης του χρέους της».
Λίγες βδομάδες αργότερα η εφημερίδα «Handelsblatt», σύμφωνα με την ανάλυση του οικονομολόγου του ινστιτούτου του Κιέλου Jens Boysen-Hogrefe, υπολόγισε ότι λόγω της κρίσης και των χαμηλών επιτοκίων που απολαμβάνει η Γερμανία, το γερμανικό κεφάλαιο τα τελευταία 3,5 χρόνια εξοικονόμησε 68 δισ. ευρώ σε κόστος δανεισμού.
*
2) Κατατοπιστική ήταν επίσης η έκθεση του περασμένου Αυγούστου με τις εκτιμήσεις του οικονομικού ινστιτούτου του Μονάχου «Ifo» για το πόσο προσοδοφόρα είναι η κρίση για τη Γερμανία.
Οπως σημείωνε, το 2012 το εμπορικό πλεόνασμα της Γερμανίας αναμένεται να ξεπεράσει το πλεόνασμα κάθε άλλης χώρας στον κόσμο, της Κίνας συμπεριλαμβανομένης.
*
3) Τα κέρδη της Γερμανίας από την κρίση όπως εκδηλώνεται ειδικά στην Ελλάδα κάθε άλλο παρά αμελητέα είναι.
Οπως υπολόγισε η «FT Deutschland», έως το 2026 οι λήξεις που πρέπει να καλύψει η Ελλάδα σε ομόλογα που έχει στην κατοχή της η ΕΚΤ φτάνουν τα 12,7 δισ. ευρώ.
Λόγω του γεγονότος ότι η Γερμανία έχει τη μεγαλύτερη συμμετοχή στην ΕΚΤ, όταν η τελευταία επιστρέψει στα κράτη - μέλη της ΕΕ μέσω των κεντρικών τους τραπεζών τα κέρδη από τα ελληνικά ομόλογα, τότε η Γερμανία θα έχει λαμβάνειν το μεγαλύτερο κομμάτι των κερδών, μιας και τα ομόλογα αυτά αγοράστηκαν σε «κουρεμένη» τιμή, πολύ κατώτερη της ονομαστικής.
*
4) Ηδη από το Μάρτη του 2012, ο ίδιος ο Γερμανός επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF), ο Κλάους Ρέγκλινγκ, αποκάλυπτε μιλώντας στο γερμανικό περιοδικό «Focus» ότι από τα μέχρι εκείνη τη στιγμή λεγόμενα «πακέτα στήριξης» προς την Ελλάδα, τα κέρδη της Γερμανίας ξεπερνούσαν τα 15 δισ. ευρώ.
Ο λόγος; Η Γερμανία δανείζεται κεφάλαια με μικρό επιτόκιο και στη συνέχεια δανείζει τα ίδια χρήματα στην Ελλάδα με μεγαλύτερο επιτόκιο...
Ακόμα και με τους πιο συγκρατημένους υπολογισμούς του οικονομολόγου Thomas Fricke που δημοσιεύτηκαν το Μάη του 2011 στη γερμανική έκδοση «Financial Times», τα κέρδη του γερμανικού κεφαλαίου μόνο από την αξιοποίηση των λεγόμενων «πακέτων στήριξης» προς την Ελλάδα, δε θα είναι λιγότερα από 10 δισ. ευρώ...
***
Στα παραπάνω, θα πρέπει να σημειωθεί, ότι δεν προσμετρώνται
ούτε τα κέρδη που προσδοκά να αποκομίσει το γερμανικό κεφάλαιο από τις«μπίζνες» του στην Ελλάδα, από το νέο ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, από τις «επενδυτικές» του συμπράξεις με την εγχώρια πλουτοκρατία πάνω στο νεκροταφείο των λαϊκών εισοδημάτων και εργασιακών δικαιωμάτων, αλλά
ούτε και τα κέρδη - με τις αντίστοιχες ζημιές και κινδύνους για τον ελληνικό λαό - που φιλοδοξεί να αποκομίσει το γερμανικό κεφάλαιο στην αντιπαράθεσή του με άλλα ιμπεριαλιστικά κέντρα για τη γεωστρατηγική του αναβάθμιση μέσα και από την Ελλάδα.
*
Είναι, επομένως, προφανές:
Η στήριξη της Γερμανίας και της κυρίας Μέρκελ υπέρ της συνέχισης της πολιτικής που εφαρμόζεται στην Ελλάδα και εξανδραποδίζει τον ελληνικό λαό, μας στοιχίζει ακριβά.
Και πολλαπλώς...


ΑΘΗΝΑ Οργιο αστυνομοκρατίας και αυταρχισμού


ΑΘΗΝΑ
Οργιο αστυνομοκρατίας και αυταρχισμού
Οργανωμένο σχέδιο καταστολής από τη συγκυβέρνηση επαναλήφθηκε και χτες, με αφορμή την επίσκεψη της Α. Μέρκελ και στο πλαίσιο επιβολής με αυταρχισμό των αντιλαϊκών μέτρων. Απαγόρευση συγκεντρώσεων στις περισσότερες περιοχές της Αθήνας, προληπτικές προσαγωγές και συλλήψεις στο σωρό, μαζική δράση των ειδικών δυνάμεων της Αστυνομίας, επιχείριση εκκένωσης της πλατείας Συντάγματος και ο γνωστός κλεφτοπόλεμος.
Από νωρίς το πρωί ξεκίνησαν δεκάδες προληπτικές συλλήψεις. Σύμφωνα με ενημέρωση της αστυνομίας χθες το απόγευμα, έγιναν συνολικά 220 προσαγωγές, αρκετές από τις οποίες ήταν προληπτικές. Οι συλλήψεις έφτασαν τις 25. Χαρακτηριστικό είναι ότι από την περιοχή του μετρό στου Φιξ προσήχθησαν στη ΓΑΔΑ τέσσερις οικοδόμοι, οι δύο από τους οποίους είναι μέλη της διοίκησης του συνδικάτου οικοδόμων. Τα μέλη του συνδικάτου είχαν πάει σε κοντινό εργοτάξιο για να δουν αν τηρείται η στάση εργασίας. Το εργοτάξιο ήταν κλειστό. Κάποια στιγμή αντιλήφθηκαν να τούς παρακολουθούν δύο αστυνομικοί με πολιτικά. Οταν προχώρησαν στις σκάλες του μετρό κυκλώθηκαν από ένστολους αστυνομικούς και άνδρες της Ασφάλειας και παρά το ότι δήλωσαν την ιδιότητά τους, προσήχθησαν στη ΓΑΔΑ.
Επίσης, άλλοι δύο οικοδόμοι, μέλη παραρτημάτων του συνδικάτου προσήχθησαν από άλλα σημεία της Αθήνας. Για τις προσαγωγές αυτές πραγματοποιήθηκε παρέμβαση στη ΓΑΔΑ του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΚΚΕ, Θανάση Παφίλη και οι οικοδόμοι αφέθηκαν ελεύθεροι.
Ακόμα, ενώ ήταν σε εξέλιξη οι προσυγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ, πέντε μέλη της ΚΝΕ από τη Νίκαια βρέθηκαν στη ΓΑΔΑ. Οι πέντε νέοι μόλις είχαν κατέβει από τον «ηλεκτρικό» στο σταθμό Μοναστηράκι. Μία ομάδα αστυνομικών που ήταν εκεί τους περικύκλωσαν και ζήτησαν ταυτότητες. Παρά το γεγονός ότι οι νεολαίοι έδειξαν τις ταυτότητές τους, οι αστυνομικοί τελικά τους έβαλαν στα περιπολικά και τους μετέφεραν στη ΓΑΔΑ. Αφέθηκαν ελεύθεροι περίπου στις 3 το μεσημέρι.
Ανάμεσα στους προσαχθέντες ήταν και γιατρός του «Αγίου Σάββα».
Επιχείρηση εκκένωσης της πλατείας Συντάγματος
Η κατασταλτική δράση των ειδικών δυνάμεων της Αστυνομίας γενικεύτηκε μετά τις 4 το απόγευμα στην πλατεία Συντάγματος. Νωρίτερα, κάποιοι διαδηλωτές περίπου στις 3 το μεσημέρι και για αρκετή ώρα, προσπαθούσαν να ανατρέψουν τον αστυνομικό φράχτη στη Β. Σοφίας. Μετά από δέκα λεπτά περίπου διμοιρίες των ΜΑΤ έριξαν χημικά και χειροβομβίδες κρότου-λάμψης απομακρύνοντας τους διαδηλωτές προς την Πανεπιστημίου. Στη συμβολή Β. Σοφίας και Πανεπιστημίου άρχισαν τη δράση τους ομάδες κουκουλοφόρων που έριχναν μάρμαρα και άλλα αντικείμενα στις αστυνομικές δυνάμεις. Στις 3.20 σημειώνονταν συμπλοκές κουκουλοφόρων και ΜΑΤ έξω από την «Μ. Βρετάνια» και στις 3.30 γίνονταν χρήση χημικών από τα ΜΑΤ κοντά στο μνημείο του Αγνωστου Στρατιώτη. Γύρω στις 4 ξεκίνησε η επιχείρηση εκκένωσης της πλατείας Συντάγματος από διμοιρίες ΜΑΤ και ΥΜΕΤ. Στη συνέχεια ακολούθησε ο γνωστός «κλεφτοπόλεμος» αστυνομικών δυνάμεων - κουκουλοφόρων για αρκετή ώρα. Στις 5, τα ΜΑΤ απωθούσαν τους συγκεντρωμένους προς τον Εθνικό κήπο χρησιμοποιώντας δακρυγόνα και χειροβομβίδες κρότου-λάμψης. Τρεις διαδηλωτές τραυματίστηκαν.
Αντιμέτωποι με την καταστολή βρέθηκαν χτες οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου «Ερρίκος Ντυνάν», οι οποίοι γύρω στις 12.30 το μεσημέρι διαδήλωναν ειρηνικά έξω από το νοσοκομείο στη λεωφόρο Μεσογείων, που ανήκε στην απαγορευμένη για τις διαδηλώσεις ζώνη, συμμετέχοντας στην 3ωρη στάση εργασίας και διεκδικώντας τα δεδουλευμένα οκτώ μηνών. Αμέσως παρενέβησαν δυνάμεις των ΜΑΤ και με σπρωξίματα, χτυπήματα και χρήση χημικών προσπάθησαν να απωθήσουν τους εργαζόμενους. Λίγο αργότερα πέρασε από τη λεωφόρο Μεσογείων η αυτοκινητοπομπή που μετέφερε την Γερμανίδα καγκελάριο. Παρόλα αυτά, οι εργαζόμενοι παρέμειναν έξω από το νοσοκομείο μέχρι τις 3 το μεσημέρι.

Οργανωμένο σχέδιο καταστολής


Οργανωμένο σχέδιο καταστολής
Ενα οργανωμένο σχέδιο καταστολής τέθηκε σε πλήρη εφαρμογή τις τελευταίες δύο μέρες. Ανακοίνωση για απαγόρευση συγκεντρώσεων και κυκλοφορίας στη μισή Αθήνα. Δεκάδες προληπτικές προσαγωγές και συλλήψεις. Εκτεταμένη επιχείριση εκκένωσης του Συντάγματος, τη στιγμή που χιλιάδες λαού είχαν κατακλύσει την πλατεία και τους γύρω δρόμους. Ο γνωστός «κλεφτοπόλεμος». Είναι σαφές ότι επιδίωξη της κυβέρνησης και των μηχανισμών της είναι να τρομοκρατήσουν το λαό. Είναι επίσης σαφές ότι ο αυταρχισμός εντείνεται στο πλαίσιο επιβολής των αντιλαϊκών μέτρων. Στοχεύουν να δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις ώστε ο λαός να φοβηθεί. Να μην κατεβαίνει στους δρόμους και να παλεύει ενάντια στα βάρβαρα αντιλαϊκά μέτρα. Θέλουν να περάσουν τα μέτρα με το λαό τσακισμένο ώστε να δεχτεί την εξαθλίωσή του. Ολα όσα έγιναν τις τελευταίες μέρες, όλα όσα έγιναν στην απεργία της 26ης Σεπτέμβρη, αποδεικνύουν ότι υπάρχει έτοιμο σχέδιο καταστολής του λαϊκού κινήματος, έστω κι αν αυτό δεν τέθηκε σε ολοκληρωτική εφαρμογή ούτε στην απεργία, ούτε χτες.
Η μετατροπή της πόλης σε αστυνομοκρατούμενη ζώνη, έγινε ακριβώς γιατί σκοπός της επίσκεψης Μέρκελ είναι να στηριχθεί και να επιταχυνθεί το αντιλαϊκό έργο της κυβέρνησης. Σηματοδοτεί την ένταση των εκβιασμών, την απόπειρα τρομοκράτησης του λαού. Γι' αυτό έκαναν επίδειξη πυγμής. Για να προστατεύσουν τα μονοπώλια, τους εκπροσώπους των μεγάλων επιχειρηματικών συμφερόντων, την κερδοφορία τους. Για να περάσουν τα αντιλαϊκά τους μέτρα χρησιμοποιούν κάθε μέσο τρομοκράτησης και καταστολής, κάθε πρακτική εκφοβισμού και προβοκάτσιας. Ανανεώνουν διαρκώς το οπλοστάσιό τους με νέους νόμους που παραβιάζουν δημοκρατικά δικαιώματα και ελευθερίες, με σύγχρονα τεχνολογικά μέσα ελέγχου και καταστολής του «εχθρού λαού». Κάθε εργατική κινητοποίηση και λαϊκή διαδήλωση συνοδεύεται με ωμή κρατική βία και στημένες προβοκάτσιες. Αυτή είναι η απάντησή τους απέναντι στο λαό που στενάζει από τη βάρβαρη πολιτική τους και διεκδικεί με τις μαχητικές απεργίες των εργατών, τις λαϊκές κινητοποιήσεις κόντρα στα αντιλαϊκά μέτρα και τα μνημόνιά τους, να ζει και να καλύπτει τις σύγχρονες ανάγκες της η εργατική, η λαϊκή οικογένεια.
Αυτός είναι - αυτός ήταν πάντα - ο σχεδιασμός της άρχουσας τάξης, της κυβέρνησης που υπηρετεί το κεφάλαιο. Χτύπημα των εργατικών δικαιωμάτων με τους νόμους τους, εργοδοτική τρομοκρατία στους χώρους δουλειάς, και, κρατική καταστολή με τους μηχανισμούς του κράτους τους. Πολύ περισσότερο σε συνθήκες καπιταλιστικής κρίσης, σε συνθήκες όξυνσης της ταξικής πάλης, σε συνθήκες που τσακίζουν το λαό, αυτοί οι σχεδιασμοί αποκτούν πιο άγρια χαρακτηριστικά. Και απέναντι σ' αυτό το σχεδιασμό οι εργαζόμενοι τα λαϊκά στρώματα έδωσαν τη δική τους απάντηση και στις 26 του μήνα και χτες. Τα μέτρα αστυνομοκρατίας πήραν απάντηση. Χιλιάδες λαού βρέθηκαν στους δρόμους του αγώνα. Και αυτός ο αγώνας πρέπει να κλιμακωθεί. Γιατί η απάντηση της εργατικής τάξης, των μικρών επαγγελματιών, των φτωχών αγροτών, συνολικά των λαϊκών στρωμάτων δεν μπορεί να είναι άλλη από τους αποφασιστικούς ταξικούς αγώνες. Αγώνες ενάντια στα μέτρα που οδηγούν σε σφαγή τις εργατικές οικογένειες, αγώνες ενάντια στην πολιτική και οικονομική εξουσία που με το ένα ή το άλλο πρόσωπο οδηγεί στην εξαθλίωση, αγώνες ενάντια στην καταστολή.

ΗΠΑ Επιδημία μηνιγγίτιδας από μολυσμένες ενέσεις


ΗΠΑ
Επιδημία μηνιγγίτιδας από μολυσμένες ενέσεις
ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.--
Τουλάχιστον 13.000 κρούσματα σπάνιας μορφής μυκητιακής μηνιγγίτιδας έχουν καταγραφεί σε 23 πολιτείες των ΗΠΑ τους τελευταίους μήνες, προκαλώντας συναγερμό στις υγειονομικές αρχές. Η επιδημία μηνιγγίτιδας συνδέεται με τη χορήγηση μολυσμένων ενέσεων στεροειδών (ως θεραπεία για πόνους στην πλάτη), ενώ τη νόσο προκαλεί μύκητας που αναπτύσσεται στο οργανισμό και έχει στοιχίσει μέχρι σήμερα τη ζωή σε οκτώ ανθρώπους, σύμφωνα με την ανακοίνωση του Κέντρου Ελέγχου Ασθενειών - CDC. Κρούσματα μυκητιακής μηνιγγίτιδας έχουν αναφερθεί στη Φλόριντα, την Ιντιάνα, το Μέριλαντ, το Μίσιγκαν, την Μινεσότα, την Βόρεια Καρολίνα, το Οχάιο, το Τενεσί και τη Βιρτζίνια.
Η διάδοση της επιδημίας έχει σχέση με τους πλημμελείς ελέγχους των φαρμακοβιομηχανιών για τα παρασκευάσματά τους, όπως η New England Compounding Center Inc με έδρα τη Μασαχουσέτη, η οποία μετά την αποκάλυψη της μόλυνσης διέκοψε τη λειτουργία της και απέσυρε όλα της τα προϊόντα. Οι μολυσμένες ενέσεις παρασκευάστηκαν το Μάιο και εστάλησαν σε 76 νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας σε 23 πολιτείες τον Σεπτέμβρη, διευκρίνισαν οι αρμόδιες υπηρεσίες της Μασαχουσέτης.

Μια «μύγα» στην σούπα της απραξίας σας….


Μια «μύγα» στην σούπα της απραξίας σας….

Αναρτήθηκε από τον/την redship 













(Ηλία Σιδηρόπουλου)

Γιέμισε το διαδίκτυο με αναρτήσεις που θυμίζουν το 1941…
 Πήξαμε στα «πολεμικά ανακοινωθέν» ,στις εκκλήσεις «να βάλουμε σημαίες στα μπαλκόνια» ,άλλοι λένε μαύρες ,άλλοι γαλανόλευκες…
 Ο Τσολάκογλου και ο Τσιριμώκος γίνανε πρώτη μούρη στο φατσοβιβλίο….
 Η χούντα του Μεταξά και των συνταγματαρχών έγινε το κύριο σημείο αναφοράς των ημερών που ζούμε…
 Φωτογραφίες και βίντεο του Βασίλη Λογοθετίδη απ την ταινία
 » Οι Γερμανοί ξανάρχονται» έχουν την τιμητική τους…
Ε το λοιπόν Πατριώτες μου…
 Ούτε χούντα ήρθε ξαφνικά ,ούτε ξένη κατοχή ήρθε ξαφνικά ,
 ούτε αναστήθηκε ο Τσολάκογλου και ο Τσιριμώκος…..
 Απλά η «αστική δημοκρατία» ,που τόσο καιρό κλείνετε τα μάτια για να μην την δείτε και τα αυτιά σας για να μην ακούτε τα χαμπέρια της, όταν χρειαστεί πετάει και το τελευταίο φύλλο συκής και αποκαλύπτει πια πραγματικά είναι : η δικτατορία των μονοπωλίων ,και του κεφαλαίου….
 Το αστικό Κράτος θυμάται την αρχαιο-Ελληνική ,μυθολογική καταγωγή του και την δικαιώνει περίτρανα…
 Ξαναγίνεται φανερά το μοχθηρό αδελφάκι της Βίας ,όπως το αναφέρει στην «θεογονία» ο Ησίοδος.
 Ξαναγίνεται ο Τιτάνας που δένει τον Προμηθέα στο βράχο ,η προσωποποίηση της ωμής εξουσίας κάθε μορφής , το στυγνό τέκνο της Στυγός που είχε το παλάτι της στα Τάρταρα και τη φυλούσαν μέρα νύχτα δράκοι ακοίμητοι….
  Η Αλέκα ,ναι εκείνη η παρωχημένη και όχι εμφανίσιμη κομμουνίστρια που είχε το θράσος να σου πει νεο-Ελληνα μου πως για να σωθείς χρειάζονται αγώνες και θυσίες και πως δεν υπάρχουν εύκολες λύσεις και από μηχανής θεοί για να σε σώσουν ,είπε εχτές :
 «Aυτή τη στιγμή η κυβέρνηση είναι νομιμοποιημένη, αν θέλετε, με την ψήφο του λαού. Και η επόμενη επίσης θα είναι νομιμοποιημένη. Δεν έγινε νοθεία. Νοθεύεται η συνείδηση, δεν χρειάζεται να ψηφίζουν και τα δέντρα, όπως έγινε το ’61″
 Είδες θράσος που το έχει, όμως ρε πατρίδα, αυτή η κομμουνίστρια να σου θυμίζει όλη την ώρα τις ευθύνες που και εσύ έχεις και να σου χαλάει την επαναστατική και πατριωτική σου γυμναστική στο διαδίκτυο…
 Μα καλά δεν την νοιάζει που την «τιμώρησες» στις εκλογές…. Ε το λοιπόν αδελφέ μην μασάς τίποτα …Στα παπάκια σου ρε μόρτη άμα λέει την αλήθεια η Αλέκα….Αφού εσύ την αλήθεια δεν την γουστάρεις δηλαδή ,πως να το κάνουμε τώρα ;
 Mόλις βρεις την ευκαιρία ξανατιμώρησε την ρε αλάνι…Ξαναψήφισε αυτούς που μετά θα τους λες Τσιριμώκους , Τσολάκογλου ,Χουντικούς ,Προδότες και θα βγάζεις το άχτι σου…
 Βέβαια μπορεί να πεθάνει κανένας δικός σου επειδή δεν θα βρίσκει φάρμακα ,μπορεί να πεινάσει η φαμίλια σου από τις συνεχείς μειώσεις μισθών ,μπορεί να μείνεις και άνεργος χωρίς ρεύμα και νερό αλλά μην μασάς ρε ντερβισόμαγκα…
 Θα βγάλεις την μαύρη παντιέρα ή την γαλανόλευκη σημαία στο μπαλκόνι σου ,θα γράψεις και κανένα μπινελίκι για την «αδικη την πουτάνα την κοινωνία στο fb και όλα ΟΚ θα είναι….Αυτά τα λίγα πατριώτες από του λόγου μου, από ένα «παρωχημένο ,»απολίθωμα» που σας χαλάει την σούπα της απραξίας σας και θεωρεί την ταξική συναίνεση σας εσχάτη προδοσία ….
 Καλή αντάμωση στα συσσίτια που έρχονται και στις ουρές του ΟΑΕΔ επαναστάτες μου !!!


TOP READ