28 Σεπ 2012

Διείσδυση της Χ.Α και στα σχολεία; Συμπλοκές και «έλεγχοι εθνικότητας» στο Ρέθυμνο


Διείσδυση της Χ.Α και στα σχολεία; Συμπλοκές και «έλεγχοι εθνικότητας» στο Ρέθυμνο 






Επίθεση χθες σε μαθητή που συμμετείχε σε αντιφασιστικό συλλαλητήριο και γενικευμένες συμπλοκές μεταξύ μαθητών, «έλεγχος εθνικότητας» σε μαθητές από συμμαθητές τους που είτε έχουν στρατολογηθεί από τη Χρυσή Αυγή είτε αντιγράφουν τις μεθόδους της, γενικευμένες συμπλοκές έξω από σχολείο. 

Τα μηνύματα από το Ρέθυμνο είναι ανησυχητικά, με 2 σχολεία να τελούν σήμερα υπό κατάληψη για τα γεγονότα.

Σύμφωνα με δυο διαφορετικά ρεπορτάζ σε τοπικά μέσα, στα Ρεθυμνιώτικα Νέα και το Goodnet.gr, χθες σημειώθηκε συμπλοκή μέσα και έξω από σχολείο της πόλης μεταξύ μαθητών, με τη συμμετοχή και ατόμων εκτός σχολείου. 

Οπως αναφέρει το goodnet.gr:...

Αρχικα, «ομάδα νεαρών απείλησε μαθητή που πήγαινε στο σχολείο του και του έδωσαν «ραντεβού» για το σχόλασμα. Ο μαθητής ενημέρωσε φίλους του από άλλα σχολεία αλλά και εξωσχολικούς για το συμβάν, λέγοντας πως του επιτέθηκαν μέλη της Χρυσής Αυγής, και σε λίγη ώρα άρχισαν να μαζεύονται έξω από το σχολείο αρκετοί νεαροί.

Σύμφωνα επίσης από τα όσα είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε οι νεαροί που επιτέθηκαν στο μαθητή έκαναν και ένα ιδιότυπο face control στην είσοδο του σχολείου, ρωτώντας όποιον έβγαινε αν είναι έλληνας ή αλλοδαπός, κάτι που προκαλεί εντύπωση για το ρόλο ελέγχου του σχολείου σε τέτοια περιστατικά στο χώρο του.
  
Ο καβγάς ξεκίνησε εντός του σχολείου μεταξύ των δυο πλευρών, όπου απειλήθηκαν επεισόδια και τότε οι καθηγητές που βρίσκονταν εκεί έβγαλαν έξω τους εξωσχολικούς για να εκτονωθεί η κατάσταση. Ωστόσο ο καβγάς συνεχίστηκε στο πεζοδρόμιο, σύμφωνα με μαρτυρίες ήρθαν και «ενισχύσεις» των νεαρών που είχαν επιτεθεί νωρίτερα στον μαθητή, και εξελίχθηκε σε συμπλοκή στην οποία συμμετείχαν μαθητές που βγήκαν από το σχολικό χώρο και άτομα μεγαλύτερης ηλικίας και μάλιστα κάποιοι χτυπήθηκαν άσχημα, χωρίς όμως ευτυχώς να τραυματιστεί κανείς σοβαρά.Η αστυνομία κλήθηκε στο σημείο, ωστόσο όταν έφτασε η συμπλοκή είχε τελειώσει».

Για το ίδιο περιστατικό, τα Ρεθεμνιώτικα Νέα δίνουν ακόμα πιο ανησυχητική διάσταση:

«Στη 1:15 χθες το μεσημέρι σημειώθηκε στην αυλόπορτα του Πολυκλαδικού, συμπλοκή μεταξύ ομάδων νεαρών που οι μαρτυρίες τους θέλουν μέλη της Χρυσής Αυγής από την μία και μέλη της πρωτοεμφανιζόμενης στο Ρέθυμνο ομάδας ΑΔΡΕ (Αντιφασιστική Δράση Ρεθύμνου) ενώ στο περιστατικό ενεπλάκησαν και μαθητές του σχολείου.

Επί δέκα λεπτά περίπου, ο χώρος είχε μετατραπεί κυριολεκτικά σε αρένα αφού τα μέλη της πρώτης ομάδας ξυλοκοπούσαν άγρια τους «αντιπάλους τους», κρατώντας στα χέρια καδρόνια και σίδερα σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες. Δεκάδες μαθητές και μαθήτριες, πολλοί εκ των οποίων είχαν βάλει τα κλάματα, εκπαιδευτικοί αλλά και πολίτες που τυχαία περνούσαν από την οδό Μοάτσου, έντρομοι παρακολουθούσαν να εκτυλίσσονται μπροστά στα μάτια τους πρωτοφανείς σκηνές αγριότητας μεταξύ των νεαρών.

Το επεισόδιο αυτό, φέρεται να είναι συνέχεια μιας σειράς περιστατικών που ξεκίνησαν πριν ένα μήνα περίπου, με σημείο αναφοράς την διαφορετική ιδεολογική ταυτότητα των δυο ομάδων, γεγονός που εξελίχθηκε σε βεντέτα. Σύμφωνα με πληροφορίες, η συμμετοχή ενός μαθητή του Λυκείου, σε αντιφασιστικό συλλαλητήριο προ ημερών, αποτέλεσε την «αφορμή για εκδίκηση», από την άλλη πλευρά και στο πλαίσιο αυτό σημειώθηκε η χθεσινή συμπλοκή.

Όμως, εξαιτίας του χθεσινού γεγονότος, από την έρευνα της εφημερίδας μας, προέκυψαν καταγγελίες σύμφωνα με τις οποίες έχουν δημιουργηθεί ομάδες της Χρυσής Αυγής σε συγκεκριμένα σχολεία, κάτι που έγινε μεθοδευμένα με μετεγγραφές μαθητών που έγιναν τη φετινή χρονιά. Τα άτομα αυτά, συνεπικουρούμενα από εξωσχολικούς, φέρονται να τρομοκρατούν άλλους μαθητές. Προκειμένου να αντιμετωπιστεί το φαινόμενο, και να προστατευθούν οι μαθητές -«θύματα», δημιουργήθηκε η ομάδα ΑΔΡΕ στην οποία φέρονται να συμμετέχουν τόσο φοιτητές όσο και μαθητές. Οι διαπληκτισμοί μεταξύ των δύο μερών φαίνεται πως είναι τακτικοί».

Πηγη
  Αναρτήθηκε από  Elva

Ιστορίες καθημερινής σχιζοφρένειας.


Ιστορίες καθημερινής σχιζοφρένειας. 
Βρε πώς τα φέρνει η ζωή και το μπλα μπλα





Πήρα τηλέφωνο τον  εξάδελφο μου να του ευχηθώ για την γιορτή της κόρης του.
Ο ξάδερφος!
Ο πρώτος μου έρωτας!
Εκείνος ψηλός και όμορφος, αθλητής στο τριπλούν, τουλάχιστον 10-12 χρόνια μεγαλύτερός μου   και εγώ...7-8 χρονών. 
Έπαιζε κρυφτό μαζί μου, με έβαζε να τα φυλάω,να μετράω μέχρι το 100 δύο φορές παρακαλώ και εκείνος, έπιανε την κουβέντα με το κορίτσι απέναντι, εκεί στην μάντρα με τα τριαντάφυλλα.

Ο ξάδερφος  αρραβωνιάστηκε το κορίτσι της μάντρας απέναντι από το σπίτι τους.
Όμως έφυγε, πήγε στα καράβια, μπαρκάρισε να μαζέψουν λεφτά να χτίσουν το οικόπεδο, το προικώον, για να μπορέσουν να παντρευτούν και να στεγάσουν την ευτυχία τους.

"Δεν θα μείνω πολύ στα καράβια" είπε, "το πολύ ένα χρόνο και θα έρθω με γεμάτες τις τσέπες".

Το κορίτσι απέναντι έπιασε να φτιάχνει τα προικιά της, κεντίδια, πλεχτές κουβέρτες και τραπεζομάντιλα, σεμεδάκια και πετσετάκια.....

Μου έδωσε και μένα να της κεντήσω ένα σετάκι σεμεδάκια, που όταν ο ξάδερφος γύρισε 3χρόνια μετά, εγώ ακόμη  δεν τα είχα τελειώσει και δεν τα τελείωσα ποτέ, έτσι μισά της τα έδωσα. 

Ο ξάδερφος γύρισε με λεφτά!
Βάλανε μπρος να χτίσουν το οικόπεδο, μα τα χρήματα δεν έφτασαν και για τους δύο ορόφους που είχαν προγραμματίσει.
Παντρεύτηκαν όμως και μέσα στον χρόνο, γεννήθηκε και η Μαρία.

Τα έξοδα ήταν αυξημένα και ο δεύτερος όροφος με μόνο τις κολώνες,..... χαλνούσε  και την πρόσοψη.

Έτσι ο ξάδερφος μη βρίσκοντας άλλη δουλειά με καλά λεφτά, αποφάσισε να ξαναμπαρκάρει.
Από λιμάνι σε λιμάνι, να μαζεύει δραχμή τη δραχμή, να γυρίσει όσο γίνεται πιο γρήγορα, να χαρεί το παιδί και την γυναίκα του, αλλά και να τελειώσουν και τον επάνω όροφο!

Άλλα τρία χρόνια έμεινε έξω ο ξάδερφος  και το κορίτσι, πήγαινε και  ερχόταν στο σπίτι μας με το μωρό αγκαλιά, να μιλήσει για τους καημούς της ξενητιάς με την μάνα.

Ο δεύτερος όροφος τελείωσε, η Μαρία ήταν πια τεσσάρων χρονών όταν γεννήθηκε και η Όλγα και πια, με δύο κορίτσια που έπρεπε να προικίσει ο ξάδερφος αποφάσισε  να ξαναμπαρκάρει για τον τρίτο όροφο.......

Τα λεφτά πια έμοιαζαν να είναι λίγα γιατί πώς  να ζήσουν 4 άτομα με υψηλές απαιτήσεις προσαρμοσμένες στο προφίλ που έχτιζαν τόσα χρόνια μαζί με την τριώροφη κατοικία τους.
Τα κορίτσια έπρεπε να αποκτήσουν εφόδια, έπρεπε να μορφωθούν, όχι όμως με τις συμβατική μόρφωση που παίρνει κάθε παιδί μιας εργατούπολης.

Αλίμονο, σε Αμερικάνικα κολέγια έπρεπε να πάνε, να ανοίξουν οι ορίζοντές τους, να ξεφύγουν από την πλέμπα, να γνωρίσουν παιδιά από "καλές" οικογένειες. 
Να βγουν έξω από τα στενά και μίζερα πλαίσια της εργατοσυνοικίας τους.

Έτσι ο ξάδερφος με τις γνωριμίες του βρέθηκε σε κάποιον Δήμο, με αλίμονο δα, δεξιό δήμαρχο, να ασχολείται με "διάφορα" πολλά "διάφορα" που ποτέ δεν έμαθα ακριβώς, αλλά και το εξοχικό τους στήσανε και τα κορίτσια τους σπούδασαν.
Τουλάχιστον τη Μαρία,γιατί για την άλλη, την μικρή, πληρώνανε και ξαναπληρώνανε, αλλά δεν μπόρεσε να προχωρήσει, δεν τα έπαιρνε. 

Δε βαριέσαι όμως, τώρα είχαν ανοίξει οι πόρτες και η μικρή, η Όλγα, βρέθηκε να δουλεύει στον Δήμο που λέγαμε, με τον πατέρα της σε θέση καλοπληρωμένη και "μόνιμη"

Καμάρωναν για τα κορίτσια τους. 
Πάντα ντυμένες με την τελευταία λέξη της μόδας, οι παρέες και οι φιλίες τους μακρυά από την μιζέρια της εργατούπολης και έτσι, η Μαρία γνώρισε κάποιον αρκετά μεγαλύτερό της, αλλά που ασχολιόταν με διάφορες μπίζνες, όπως χρηματιστήριο, αλλά όχι εδώ στην ψωροκώσταινα, στην Νέα Υόρκη.

Έτσι την πήρε μαζί του. 
Ο ξάδερφος έπεσε να πεθάνει που το κορίτσι του έφευγε μακρυά, αλλά ταυτόχρονα, περήφανος και ικανοποιημένος που το χρήμα έρεε, που η Μαρία του είχε με την "αξία" της, μια τέτοια τύχη και θα ζούσε μια ζωή αντάξιά της. 

Έμενε σε μια έπαυλη, με μπάρμπεκιου και πισίνες, με δωμάτια για φιλοξενούμενους και φίλους.
Ψώνιζε από τα πιο ντιζαϊνάτα καταστήματα της Νέας Υόρκης και  κυκλοφορούσε με Πόρσε......

Το κορίτσι της μάντρας με τα τριαντάφυλλα,η γυναίκα του ντε, δεν μιλούσε και πολύ πολύ με τους γειτόνους, τι είχε άλλωστε να πει μαζί τους, δεν καταδεχόταν.
Μόνο για  να καμαρώσει και να κομπάσει  για την ξεχωριστή τύχη της Μαρίας.
Και η Μαρία δεν μπορούσε να έρθει πίσω στην Ελλάδα, βλέπεις έκανε δύο κορίτσια και αυτή.
Αλλά ο ξάδερφος μετά της συζύγου, δυο τρεις φορές πέταξαν για Νέα Υόρκη.
Στον γάμο, στην γέννα και στην βάφτιση.

Η Μαρία ήταν ευτυχισμένη, ζούσε μέσα σ΄ένα παραμύθι.
Και αυτό, γιατί ήταν ένα ξεχωριστό παιδί, ήταν ένα κορίτσι με υψηλές απαιτήσεις και όχι συμβιβασμένο σαν τα άλλα κορίτσια της γειτονιάς,έλεγαν  και ξανάλεγαν  ο ξάδερφος και το κορίτσι της μάντρας, που πια είχε γίνει σαν περίπτερο με ρούχα, αλλά ρούχα εκ Νέας Υόρκης παρακαλώ. 

Μόνο όταν τα κορίτσια της Μαρίας  έγιναν 6 και 7 χρόνων, η Μαρία πια δεν άντεξε και εμπιστεύτηκε στον πατέρα και την μητέρα της ότι ο πολύφερνος γαμπρός, ο μπίζνεσμαν, την τσάκιζε στο ξύλο,την άφηνε μέσα στο σπίτι και δεν της επέτρεπε να κυκλοφορήσει.
Και το χειρότερο δεν την άφηνε να οδηγήσει την Πόρσε. 
Ζήλευε. 

Τι να κάνουν, πώς να το διευθετήσουν το ζήτημα, τι θα πουν στους δικούς τους ανθρώπους, τι θα πουν στον κύκλο τους;
Μήπως έπρεπε να κάνει λίγη υπομονή....
Ήταν και ολόκληρη περιουσία. 
Μαζί του πια ήταν κοντά 10 χρόνια, δικαιούταν μέρος της περιουσίας δεν θα του τα άφηνε αμανάτι.....

Παρέμεινε να τις τρώει η Μαρία τουλάχιστον άλλα 2-3 χρόνια και πια, είδαν και απόειδαν και η Μαρία γύρισε πίσω με μαυρισμένα τα πλευρά και  μακρυά από την μεγάλη ζωή.
Μην παραλείψω να πω και για την μικρή την Όλγα, που και αυτή στο μεταξύ παντρεύτηκε και αφού έκανε έναν γιο και αφού γύρισε όλα τα σκυλάδικα της Συγγρού και της παραλίας, ένα πρωί ανήγγειλε στους δικούς της ότι χωρίζει.

Η Μαρία γύρισε πίσω, αλλά έπρεπε να δουλέψει, αυτή που ήξερε τρεις γλώσσες, που είχε μοσκαναθρευτεί, που είχε ζήσει την μεγάλη και πλούσια ζωή,έστω και ξυλοφορτωμένη, που συναναστρεφόταν με υψηλά πρόσωπα,άρχισε να μοιράζει βιογραφικά σε μεγάλες επιχειρήσεις, πολυεθνικές κυρίως. 
Αλλά,.. μάταια.

Ο ξάδερφος είχε πλέον να βοηθήσει και την μικρή, που ναι μεν καλός ήταν ο μισθός της,αλλά τώρα με το νοίκι πως να τα φέρει βόλτα.

Βλέπεις στις εκλογές βγήκε δήμαρχος του ΠΑΣΟΚ και αυτός, είχε τους δικούς του ανθρώπους να βολέψει, έτσι ο ξάδερφος έμεινε και χωρίς τα "διάφορα" του. 
Να λοιπόν ο τρίτος όροφος που μέχρι τώρα ήταν ενοικιασμένος και τους άφηνε το κάτι τις, τώρα  τον ξενοικιάσανε για να μένει η Όλγα.

Η Μαρία τελικά,  βρήκε δουλειά σε ένα μεγάλο κατάστημα στην Σταδίου.
Βολεύτηκε.
Η πελατεία προέρχονταν από τα υψηλά στρώματα,έτσι δεν έχασε τον μπουσουλά της,δεν άλλαξε περιβάλλον,μπορούσε να συνεχίσει με ψευδαισθήσεις.
Είχε τον δεύτερο όροφο στο προικώον, είχε και το αυτοκίνητό της, έναν κουβά βέβαια,..... πάνε τα μεγαλεία της Πόρσε έστω και παρκαρισμένης έξω από την έπαυλη. 

Την μεγάλη κόρη την άφησε στον πατέρα της να συνεχίσει τις σπουδές της, για την μικρή ο πατέρας έστελνε το κάτι τις του, για περιουσιακά στοιχεία φυσικά ούτε λόγος.
Πάντως όλα μπήκαν σε μια σειρά.

Ο ξάδερφος βρήκε και πάλι λόγους να περηφανεύεται.
"Οι έξυπνοι άνθρωποι δεν χάνονται, κοίτα η Μαρία μου, δεν  σήκωσε μύτη, με τόσες γνώσεις με τόσα προσόντα και όμως,  αποφάσισε να δουλέψει σε μια δουλειά που είναι πιο κάτω από τα προσόντα και την αξία της".
Μη μου λέτε εμένα ότι δεν υπάρχουν δουλειές, όταν θέλεις όλα τα μπορείς.

Βρε δεν πάει να του έλεγες, δεν  πάει να του εξηγούσες, στις έστω ελάχιστες φορές που βρισκόσουν μαζί του.....
Αυτός στις απόψεις του, αμετακίνητος.

Πια κρίση και ποιες δυσκολίες; 
"Τεμπελαράδες είναι που την αράζουν στις καφετέριες".........
"Και δες και αυτούς που μέσα σε αυτήν την κρίση ζητάνε περισσότερα, έχουν απαιτήσεις να βάλουν την θηλιά στο λαιμό του εργοδότη, αντί να πουν ότι μέσα σε αυτήν την δύσκολη κατάσταση της Πατρίδας ας βάλουμε λίγο νερό στο κρασί μας μέχρι να περάσει.
Η Μαρία μου πως δέχθηκε την μείωση του μισθού της";...................

Στο τηλέφωνο ήταν το..... περίπτερο ,το κορίτσι της μάντρας ήθελα να πω.
Χρόνια πολλά για την Μαρία σου, της είπα. 
Τι κάνει; 
Μια χαρά είμαστε μου είπε, για έναν έναν που την ρώτησα. 
Μια χαρά είμαστε, μια χαρά, πάρε και τον ξάδερφό σου.( Είναι και ηλίθια)
Σκασμένος ο ξάδερφος και για χαρές ούτε λόγος. 
"Την Μαρία την απολύσανε, μετά από 6 χρόνια την απολύσανε χωρίς αποζημίωση.
Και το παιδί έχει υποχρεώσεις έχει  πάρει και  δάνειο, τώρα πως θα τα φέρει βόλτα;
Εμένα μου έκοψαν τρεις φορές την σύνταξη και άσε την φορολογία και τα χαράτσια, που τα σπίτια μας κοντεύουν να τα κάνουν δικά τους.
Για να πάρω τα δικά μου φάρμακα και της κυράς θέλω σχεδόν την μισή σύνταξη.
Τι θα κάνουμε άμα μας τύχει κάτι, μου λες; 
Πώς θα τα φέρουμε βόλτα μου λες"; 

Εμ ξάδερφε, πώς θα τα φέρεις βόλτα; 
Ξέρεις, την απάντηση αυτή θα σου την δώσουν οι 1.500.000 άνεργοι.

Εκείνοι οι τεμπελαράδες που μου έλεγες, εκείνοι που μη έχοντας κατανόηση διεκδικούσαν καλύτερους μισθούς, εκείνοι ντε, που απεργούσαν και έβαζαν την θηλιά στο λαιμό του εργοδότη όταν εσύ και η Μαρία σου βολευόσασταν με τις αυταπάτες και τα "διάφορά" σας. 
Μα θα μου πεις, η δικιά σου η Μαρία δεν είναι σαν αυτούς, δεν ανήκει στην πλέμπα, δεν ανήκει στους τεμπελαράδες που την αράζουν στις καφετέριες, δεν ανήκει σε κείνους που δεν κατανοούν τις ανάγκες του εργοδότη και δεν βάζουν νερό στο κρασί τους, με αποτέλεσμα να  κλείνουν τα εργοστάσια.
Η Μαρία έχει προσόντα!
Ε,μην στεναχωριέσαι ξάδερφε, η Μαρία πάντα θα είναι ξεχωριστή, θα είναι μια άνεργη της High Society.

Το παραπάνω κείμενο είναι γραμμένο εκεί, κατά τον δεκαπενταύγουστο, έτσι να έχω να θυμάμαι τα καμώματα των ξιπασμένων και δεν θα το ποστάριζα αν δεν είχε και την εξέλιξή του γιατί .........

Και όμως, η Μαρία και ο ξάδερφος, την Τετάρτη 26 του μήνα ήταν μαζί μας στην απεργία! 

Βρε πώς τα φέρνει η ζωή και το "μπλα... μπλά" 












 Αναρτήθηκε από  blackbedlam

Ολοι χρωστανε στο.....ΘΕΟ


ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΔΟΥΛΕΜΑ: 49 τρις που χρωστάνε οι χώρες σε άλλες .. 

 ΔΕΙΤΕ ΠΟΙΕΣ ΧΩΡΕΣ ΧΡΩΣΤΑΝΕ ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΚΑΙ ΠΟΣΑ .

 ΕΛΛΑΔΑ: ΧΡΩΣΤΑΕΙ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΜΑΣ ΧΡΩΣΤΑΕΙ!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 Οι φωτό είναι προϊόν επεξεργασίας από έρευνα του BBC
 ΟΠηγη Ήπειρος- Ελλάς

Αυτή είναι μια λίστα των χωρών που έχουν εξωτερικό εθνικό χρέος.Country External debt
 US dollars Date Per capita
 US dollars % of GDP
 World 56,900,000,000,000 31 December 2009 est. 8,422 98%
 United States 13,450,000,000,000 30 June 2009 43,758 94%
 United Kingdom 9,088,000,000,000 30 June 2009 147,060 416%
 Germany 5,208,000,000,000 30 June 2009 63,493 155%
 France 5,021,000,000,000 30 June 2009 80,209 188%
 Netherlands 3,733,000,000,000 31 December 2009 226,503 470%
 Spain 2,410,000,000,000 30 June 2009 52,588 165%
 Italy 2,328,000,000,000 31 December 2008 39,234 101%
 Ireland 2,287,000,000,000 30 September 2009 515,671 1004%
 Japan 2,132,000,000,000 30 June 2009 702,714 205%
 Luxembourg 1,994,000,000,000 30 June 2009 4,028,283 3854%
 Belgium 1,354,000,000,000 31 December 2008 126,188 267%
 Switzerland 1,339,000,000,000 30 June 2009 182,899 271%
 Australia 920,000,000,000 31 December 2009 est. 42,057 92%
 Canada 833,800,000,000 30 June 2009 24,749 62%
 Austria 808,900,000,000 30 September 2009 97,411 212%
 Sweden 669,100,000,000 30 June 2009 72,594 165%
 Hong Kong 655,100,000,000 30 September 2009 92,725 311%
 Denmark 607,400,000,000 30 June 2009 110,216 196%
 Greece 552,800,000,000 30 June 2009 49,525 167%
 Norway 548,100,000,000 30 June 2009 113,174 143%
 Portugal 507,000,000,000 30 June 2009 47,632 223%
 Russia 369,200,000,000 31 December 2009 est. 2,611 30%
 Finland 364,900,000,000 30 June 2009 68,180 153%
 China 347,100,000,000 31 December 2009 est. 260 7%
 Korea, South 333,600,000,000 31 December 2009 est. 6,842 40%
 Turkey 274,000,000,000 31 December 2009 est. 3,884 45%
 India 223,900,000,000 31 December 2009 est. 187 18%
 Brazil 216,100,000,000 31 December 2009 est. 1,129 14%
 Poland 201,200,000,000 31 December 2009 est. 5,279 47%
 Mexico 177,000,000,000 31 December 2009 est. 1,646 20%
 Indonesia 150,700,000,000 31 December 2009 est. 651 28%
 United Arab Emirates 128,600,000,000 31 December 2009 est. 26,202 56%
 Hungary 116,800,000,000 31 December 2009 11,667 90%
 Argentina 108,600,000,000 31 December 2009 est. 2,706 35%
 Ukraine 104,000,000,000 31 December 2009 est. 2,275 90%
 Romania 95,480,000,000 31 December 2009 est. 4,459 59%
 Kazakhstan 93,210,000,000 31 December 2009 est. 5,987 85%
 Israel 84,690,000,000 31 December 2009 est. 11,649 43%
 Taiwan 79,800,000,000 31 December 2009 est. 3,452 21%
 Czech Republic 76,830,000,000 31 December 2009 est. 7,318 39%
 South Africa 73,840,000,000 30 June 2009 1,497 26%
 Saudi Arabia 72,450,000,000 31 December 2009 est. 2,839 20%
 Thailand 66,300,000,000 31 December 2009 est. 990 25%
 Qatar 63,160,000,000 31 December 2009 est. 51,856 75%
 Chile 60,900,000,000 31 December 2009 est. 3,586 38%
 Croatia 59,400,000,000 30 September 2009 est. 13,390 94%
 New Zealand 58,920,000,000 31 December 2009 est. 13,636 50%
 Slovenia 55,000,000,000 31 August 2009 27,282 112%
 Philippines 53,140,000,000 30 September 2009 est. 576 33%
 Slovakia 52,530,000,000 31 December 2008 9,706 55%
 Pakistan 52,120,000,000 31 December 2009 est. 318 31%
 Iraq 50,290,000,000 31 December 2009 est. 1,610 76%
 Bulgaria 49,280,000,000 31 December 2009 est. 6,511 105%
 Malaysia 48,260,000,000 31 December 2009 est. 1,738 25%
 Colombia 47,330,000,000 31 December 2009 est. 1,052 21%
 Venezuela 43,410,000,000 31 December 2009 est. 1,517 13%
 Latvia 38,010,000,000 31 December 2009 est. 16,811 145%
 Lithuania 36,430,000,000 31 December 2009 est. 10,924 98%
 Sudan 36,270,000,000 31 December 2009 est. 927 66%
 Cyprus 32,860,000,000 31 December 2008 est. 41,648 129%
 Kuwait 32,500,000,000 31 December 2009 est. 9,191 29%
 Serbia 31,720,000,000 30 November 2009 est. 4,297 74%
 Vietnam 31,000,000,000 31 December 2009 est. 355 34%
 Peru 30,040,000,000 31 December 2009 est. 1,032 24%
 Egypt 28,450,000,000 31 December 2009 est. 371 15%
 Bangladesh 23,220,000,000 31 December 2009 est. 141 25%
 Estonia 22,540,000,000 31 December 2009 est. 16,821 118%
 Lebanon 21,110,000,000 30 November 2009 est. 5,473 63%
 Morocco 20,060,000,000 31 December 2009 est. 633 22%
 Sri Lanka 19,450,000,000 31 December 2009 est. 961 47%
 Cuba 19,440,000,000 31 December 2009 est. 1,698 34%
 Singapore 19,200,000,000 31 December 2009 est. 4,042 11%
 Iran 18,730,000,000 31 December 2009 est. 253 6%
 Monaco 18,000,000,000 2000 est. 565,043 N/A
 Tunisia 15,640,000,000 31 December 2009 est. 1,500 39%
 Ecuador 13,280,000,000 31 December 2009 est. 941 23%
 Angola 12,830,000,000 31 December 2009 est. 741 19%
 Uruguay 12,610,000,000 31 December 2009 est. 3,770 40%
 Korea, North 12,500,000,000 2001 est. 582 N/A
 Cote d'Ivoire 12,080,000,000 31 December 2009 est. 565 54%
 Panama 12,040,000,000 31 December 2009 est. 3,475 49%
 Dominican Republic 11,850,000,000 31 December 2009 est. 1,312 25%
 Jamaica 11,550,000,000 31 December 2009 est. 4,260 97%
 El Salvador 11,510,000,000 31 December 2009 est. 1,976 55%
 Bahrain 10,870,000,000 31 December 2009 est. 10,462 54%
 Congo, Democratic Republic of the 10,000,000,000 2007 est. 164 100%
 Nigeria 9,689,000,000 31 December 2009 est. 64 6%
 Bosnia and Herzegovina 8,415,000,000 31 December 2009 est. 2,102 49%
 Costa Rica 8,057,000,000 31 December 2009 est. 1,744 27%
 Belarus 7,900,000,000 31 December 2009 est. 833 16%
 Kenya 7,729,000,000 31 December 2009 est. 215 24%
 Syria 7,621,000,000 31 December 2009 est. 374 15%
 Guatemala 7,489,000,000 31 December 2009 est. 534 20%
 Oman 7,474,000,000 31 December 2009 est. 2,522 14%
 Burma 7,373,000,000 31 December 2009 est. 123 27%
 Tanzania 7,070,000,000 31 December 2009 est. 174 32%
 Jordan 6,715,000,000 31 December 2009 est. 1,121 29%
 Libya 6,491,000,000 31 December 2009 est. 1,025 11%
 Yemen 6,245,000,000 31 December 2009 est. 264 25%
 Ghana 5,840,000,000 31 December 2009 est. 253 38%
 Zimbabwe 5,821,000,000 31 December 2009 est. 496 132%
 Macedonia 5,458,000,000 31 September 2009 est. 2,648 59%
 Bolivia 5,349,000,000 31 December 2009 est. 523 30%
 Congo, Republic of the 5,000,000,000 2000 est. 1,722 155%
 Turkmenistan 5,000,000,000 2009 est. 934 31%
 Nicaragua 4,700,000,000 31 December 2009 est. 743 76%
 Mauritius 4,567,000,000 31 December 2009 est. 3,565 52%
 Nepal 4,500,000,000 2009 161 36%
 Armenia 4,470,000,000 30 June 2009 1,368 51%
 Ethiopia 4,229,000,000 31 December 2009 est. 51 13%
 Mozambique 4,159,000,000 31 December 2009 est. 197 42%
 Cambodia 4,157,000,000 31 December 2009 est. 298 38%
 Moldova 3,970,000,000 31 December 2009 est. 1,113 73%
 Malta 3,750,000,000 2008 9,080 45%
 Uzbekistan 3,630,000,000 31 December 2009 est. 130 11%
 Kyrgyzstan 3,467,000,000 31 December 2008 653 68%
 Algeria 3,389,000,000 31 December 2009 est. 97 2%
 Georgia 3,381,000,000 31 December 2009 771 31%
 Honduras 3,315,000,000 31 December 2009 est. 423 23%
 Zambia 3,313,000,000 31 December 2009 est. 277 25%
 Paraguay 3,220,000,000 31 December 2009 513 22%
 Liberia 3,200,000,000 2005 est. 930 606%
 Laos 3,085,000,000 2009 est. 484 55%
 Iceland 3,073,000,000 2002 10,670 35%
 Guinea 3,072,000,000 31 December 2009 est. 290 70%
 Gabon 3,065,000,000 31 December 2009 est. 2,078 28%
 Somalia 3,000,000,000 2001 est. 393 N/A
 Cameroon 2,929,000,000 31 December 2009 est. 147 13%
 Mali 2,800,000,000 2002 240 84%
 Senegal 2,763,000,000 31 December 2009 est. 216 22%
 Afghanistan 2,700,000,000 2008 96 23%
 Netherlands Antilles 2,680,000,000 2004 12,280 N/A
 Azerbaijan 2,411,000,000 31 December 2009 est. 269 6%
 Papua New Guinea 2,320,000,000 31 December 2009 est. 366 29%
 Niger 2,100,000,000 2003 est. 178 79%
 Trinidad and Tobago 2,079,000,000 31 December 2009 est. 1,589 10%
 Madagascar 2,054,000,000 31 December 2009 est. 99 24%
 Uganda 2,050,000,000 31 December 2009 est. 62 13%
 Mongolia 1,860,000,000 2009 690 44%
 Burkina Faso 1,840,000,000 31 December 2009 est. 128 23%
 Tajikistan 1,691,000,000 31 December 2009 est. 260 34%
 Botswana 1,651,000,000 31 December 2009 est. 910 14%
 Sierra Leone 1,610,000,000 2003 est. 311 163%
 Chad 1,600,000,000 2005 est. 177 27%
 Albania 1,550,000,000 2004 497 21%
 West Bank 1,300,000,000 2007 est. 552 N/A
 Seychelles 1,250,000,000 31 December 2009 est. 14,706 163%
 Benin 1,200,000,000 2007 135 22%
 Burundi 1,200,000,000 2003 167 202%
 Namibia 1,184,000,000 31 December 2009 est. 569 13%
 Central African Republic 1,153,000,000 2007 est. 270 68%
 Malawi 1,091,000,000 31 December 2009 est. 78 24%
 Belize 954,100,000 2008 est. 2,982 70%
 Guinea-Bissau 941,500,000 2000 est. 722 203%
 Bhutan 836,000,000 2009 1,239 66%
 Guyana 804,300,000 30 September 2008 1,049 42%
 Barbados 668,000,000 2003 2,456 25%
 Montenegro 650,000,000 2006 939 24%
 Gambia, The 628,800,000 2003 est. 438 170%
 Maldives 589,000,000 2009 est. 1,707 43%
 Lesotho 581,000,000 31 December 2009 est. 233 36%
 Swaziland 534,000,000 31 December 2009 est. 520 18%
 Suriname 504,300,000 2005 est. 1,011 28%
 Aruba 478,600,000 2005 est. 4,935 21%
 Djibouti 428,000,000 2006 573 56%
 Haiti 428,000,000 31 December 2009 est. 48 7%
 Antigua and Barbuda 359,800,000 June 2006 4,388 36%
 Grenada 347,000,000 2004 3,402 74%
 Bahamas, The 342,600,000 2004 est. 1,067 6%
 Cape Verde 325,000,000 2002 722 53%
 Sao Tome and Principe 318,000,000 2002 2,193 349%
 Saint Kitts and Nevis 314,000,000 2004 6,408 79%
 Eritrea 311,000,000 2000 est. 87 44%
 Saint Lucia 257,000,000 2004 1,586 32%
 Comoros 232,000,000 2000 est. 420 115%
 Saint Vincent and the Grenadines 223,000,000 2004 2,084 54%
 Dominica 213,000,000 2004 3,000 75%
 Samoa 177,000,000 2004 994 47%
 Equatorial Guinea 174,000,000 31 December 2009 est. 136 1%
 Solomon Islands 166,000,000 2004 355 44%
 Bermuda 160,000,000 FY99/00 2,560 N/A
 Cook Islands 141,000,000 1996 est. 7,756 N/A
 Fiji 127,000,000 2004 est. 150 5%
 Marshall Islands 87,000,000 2008 est. 1,377 54%
 Vanuatu 81,200,000 2004 383 22%
 Tonga 80,700,000 2004 791 33%
 New Caledonia 79,000,000 1998 est. 404 N/A
 Cayman Islands 70,000,000 1996 2,078 N/A
 Faroe Islands 68,100,000 2006 1,409 N/A
 Micronesia, Federated States of 60,800,000 FY05 est. 563 N/A
 Greenland 58,000,000 2009 1,007 N/A
 British Virgin Islands 36,100,000 1997 1,897 N/A
 Nauru 33,300,000 2004 est. 2,599 N/A
 Kiribati 10,000,000 1999 est. 120 14%
 Montserrat 8,900,000 1997 14,958 N/A
 Anguilla 8,800,000 1998 818 N/A
 Wallis and Futuna 3,670,000 2004 244 N/A
 Niue 418,000 2002 est. 196 N/A
 Brunei 0 2005 0 0%
 Liechtenstein 0 2001 0 N/A
 Macau 0 2009 0 0%
 Palau 0 FY99/00 0 N/A

Πηγή: Wikipedia.org
 Αναρτήθηκε από  xristos bellos  

TOP READ