13 Ιουν 2012

Bloomberg: Οι Έλληνες πλοιοκτήτες έβγαλαν 175 δισ. αφορολόγητα σε 10 χρόνια


Bloomberg: Οι Έλληνες πλοιοκτήτες έβγαλαν 175 δισ. αφορολόγητα σε 10 χρόνια

thumb
Nέο δημοσίευμα του αμερικανικού πρακτορείου Bloomberg αναφέρεται στην κρίση στην Ελλάδα και το φορολογικό καθεστώς που ισχύει εδώ και χρόνια για τους εφοπλιστές.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα του πρακτορείου οι Έλληνες πλοιοκτήτες, όχι μόνο έβγαλαν περισσότερα από 175 δισ. δολάρια αφορολόγητα μέσα σε 10 χρόνια, αλλά λένε ότι θα μεταφέρουν τις επιχειρήσεις τους, εάν η νέα κυβέρνηση καταργήσει τη φορολογική απαλλαγή τους, «διακινδυνεύοντας και 60.000 θέσεις εργασίας».
«Όλα αυτά, σε μία χώρα που βάλλεται ήδη από την ανεργία η οποία καλπάζει», όπως τονίζει ο συντάκτης.
Παράλληλα, οι εκτιμήσεις του Bloomberg κάνουν λόγο για 762 Έλληνες εφοπλιστές, οι οποίοι δεν έχουν καταβάλει ούτε 1 ευρώ ως φόρο για τα κέρδη τους, εκμεταλλευόμενοι νόμο που ενσωματώθηκε στο Σύνταγμα  από το 1967.
Ο λόγος στους εφοπλιστές
Το δημοσίευμα του αμερικανικού πρακτορείου φιλοξενεί και δηλώσεις των εφοπλιστών στις οποίες δε φαίνεται να υπάρχει ανησυχία για το βαθμό της οικονομικής κρίσης της Ελλάδας.
«Η ναυτιλία είναι μία υπεράκτια βιομηχανία, και κάθε πράξη εναντίον της είναι σαν να πυροβολείς το πόδι σου», αναφέρει στο Bloomberg ο Ted Πετρόπουλος, ιδρυτής της Petrofin Research, ενώ από τη μεριά του ο πρόεδρος της DryShips, Γιώργος Οικονόμου, τονίζει πως είναι «εντελώς αδιάφορος» για τις ενδεχόμενες αλλαγές στη φορολογική απαλλαγή.
«Εγώ δεν ανησυχώ καθόλου», δηλώνει και συμπληρώνει: «Το εταιρικό μου γραφείο μπορεί να είναι οπουδήποτε στον κόσμο, κι έτσι θα χάσουν ένα ποσοστό του ΑΕΠ».
Βίκτωρ Ρέστης: «Βρες με πρώτα»
«Δεν μπορείς να λες στους πλοιοκτήτες που έχουν ένα βαθμό φορολογικής ασυλίας σε όλο τον κόσμο "θα σε φορολογήσω". Ναι, σίγουρα. Βρες με πρώτα», σημειώνει ο Βίκτωρ Ρέστης.
Την ίδια ώρα, το ειδησεογραφικό πρακτορείο αναφέρει πως ο πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών (ΕΕΕ) Θεόδωρος Βενιάμης εκτιμά πως «η φορολογική αντιμετώπιση των εφοπλιστών στην Ελλάδα δεν είναι ούτε καλύτερη ούτε χειρότερη από τις αντίστοιχες άλλων χωρών όπως η Ολλανδία, η Μάλτα ή η Κύπρος».
Στο ίδιο μήκος κύματος και ο πρόεδρος της Paragon Shipping με έδρα τη Βούλα Μιχαήλ Μποδούρογλου, ο οποίος θεωρεί ότι «αν αρχίσουν να επισκέπτονται τις ναυτιλιακές εταιρείες εφοριακοί, τότε αυτές οι επιχειρήσεις θα πάψουν να είναι τόσο παραγωγικές όσο σήμερα" αφού θα χάσουν το προνόμιο "της μη αλληλεπίδρασής τους με το ελληνικό κράτος».

Tags:

Απεικονίζει την άγρια λεηλασία


Απεικονίζει την άγρια λεηλασία



Για να πληρώσουν πρόσθετους τόκους 2,7 δισ. ευρώ στους τραπεζίτες, εκτόξευσαν τους φόρους που πληρώνουν τα λαϊκά στρώματα στα ύψη και προκάλεσαν καθεστώς διάλυσης σε Υγεία και Παιδεία αφού πετσόκοψαν τις σχετικές δαπάνες
Η μείωση των εσόδων του τακτικού προϋπολογισμού κατά 1,2 δισ. ευρώ, ο δραστικός περιορισμός της επιστροφής φόρων, ως συνέπεια των βάρβαρων φοροεισπρακτικών μέτρων που επέβαλε η συγκυβέρνηση, η νέα μεγάλη μείωση των πρωτογενών δαπανών, η οποία εξηγεί και την εικόνα διάλυσης που εμφανίζει η δημόσια διοίκηση, και η εκτίναξη των τόκων αποπληρωμής του κρατικού χρέους - παρά το περιβόητο «κούρεμα» - αποτελούν τα βασικά στοιχεία της πορείας εκτέλεσης του κρατικού προϋπολογισμού το πεντάμηνο Γενάρη - Μάη 2012.
Σύμφωνα με τα στοιχεία του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, τα έσοδα προ επιστροφής φόρων, τα οποία αποτελούν και το πιο δυναμικό κομμάτι του προϋπολογισμού, το α' πεντάμηνο, ανήλθαν στα 19,4 δισ. ευρώ, εμφανίζοντας μείωση 1,2 δισ. ευρώ, σε σχέση με το αντίστοιχο πεντάμηνο του 2011 (είχαν διαμορφωθεί στα 20,6 δισ.). Παρά την άγρια φοροεισπρακτική, αντιλαϊκή επίθεση που εξαπέλυσαν διαδοχικά η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και στη συνέχεια η συγκυβέρνηση, τα φορολογικά έσοδα όχι μόνο δεν ανακάμπτουν, αλλά, αντίθετα, εμφανίζουν τάσεις σαφούς υποχώρησης, αφού τα στοιχεία που συνθέτουν το σκηνικό της οικονομικής κρίσης λειτουργούν όλο και πιο έντονα. Σε ό,τι αφορά στο... κυνήγι της μεγάλης φοροδιαφυγής, παραμένει σταθερά το άλλοθι της άγριας φοροεπιδρομής κατά των λαϊκών στρωμάτων.
Τη μεγάλη υστέρηση των εσόδων του τακτικού προϋπολογισμού επιχείρησαν να την εξισορροπήσουν με τη δραστική μείωση των επιστροφών φόρου, που πέρσι ήταν 2,2 δισ. ευρώ, ενώ φέτος διαμορφώθηκαν σε 1,2 δισ. ευρώ, ως συνέπεια της δραστικής μείωσης του αφορολόγητου ορίου και της κατάργησης των φορολογικών απαλλαγών, που είχαν μέχρι τώρα ομάδες φορολογουμένων.
Νέα μεγάλη μείωση 1,2 δισ. ευρώ εμφανίζουν οι πρωτογενείς δαπάνες, οι οποίες διαμορφώθηκαν στα 20,1 δισ. έναντι 21,3 δισ. το 2011. Ετσι εξηγείται και η εικόνα διάλυσης που εμφανίζουν τα δημόσια νοσοκομεία και άλλοι τομείς της δημόσιας διοίκησης.
Τέλος, οι δαπάνες για τους τόκους εξυπηρέτησης του κρατικού χρέους εκτινάχθηκαν στα 8,5 δισ. ευρώ έναντι 5,8 δισ. ευρώ το 2011.
Το πρωτογενές έλλειμμα υποχώρησε στα 2,356 δισ. ευρώ έναντι 4,573 δισ. πέρσι, ενώ το συνολικό έλλειμμα του κρατικού προϋπολογισμού διαμορφώθηκε στα 10,882 δισ. έναντι 10,417 δισ. το 2011.
Πάρτι με τα βραχυπρόθεσμα δάνεια
Πάρτι με το βραχυπρόθεσμο δανεισμό του Δημοσίου έχουν στήσει οι μεγάλοι τραπεζικοί όμιλοι της Ελλάδας και του εξωτερικού, καθώς αγοράζουν έντοκα γραμμάτια με τοκογλυφικά επιτόκια που αγγίζουν το 5%. Την ίδια στιγμή το γερμανικό δημόσιο δανείζεται για μεσομακροπρόθεσμη περίοδο με μηδενικά επιτόκια, στοιχείο το οποίο καταδεικνύει ότι σε συνθήκες οικονομικής κρίσης η ανισομετρία μεταξύ των χωρών της Ευρωζώνης μεγαλώνει ταχύτερα, σε σχέση με την περίοδο της καπιταλιστικής ανάπτυξης.
Σύμφωνα με τα στοιχεία του Οργανισμού Διαχείρισης Δημόσιου Χρέους, σε δημοπρασία έντοκων γραμματίων εξάμηνης διάρκειας που πραγματοποιήθηκε χτες, ο όμιλος των ελληνικών και ξένων τραπεζών που συμμετέχει στην αγορά ελληνικού κρατικού χρέους αγόρασε γραμμάτια ύψους 1,625 δισ. ευρώ, με επιτόκιο 4,73%. Τέτοιου είδους επιτόκια, για τόσο βραχείες περιόδους, δεν υπάρχουν σήμερα σε καμία άλλη χώρα της Ευρωπαϊκής Ενωσης των 27. Στην αντίστοιχη δημοπρασία που είχε διενεργηθεί στις 8 Μάη του 2012, είχαν αντληθεί 1,3 δισ. ευρώ, ενώ το επιτόκιο είχε διαμορφωθεί στο 4,69%.

Με αφορμή Ανακοίνωση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ


Με αφορμή Ανακοίνωση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ 





Παραθέτω παρακάτω, σημεία από Ανακοίνωση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, που έβγαλε μετά την επίθεση νεοναζιστών ενάντια στο στέλεχος του ΚΚΕ και δημοτικό σύμβουλο Αγ. Παρασκευής Γ. Τσιμπουκάκη.


«Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ ΑΓ. Παρασκευής καταγγέλλει την πρωτοφανή, αιματηρή φασιστική επίθεση μελών της Χρυσής Αυγής που είχε σαν αποτέλεσμα τον σοβαρό τραυματισμό του στελέχους της ΚΝΕ και δημοτικού συμβούλου Αγίας Παρασκευής Γιώργο Τσιμπουκάκη, σήμερα το βράδυ στην κεντρική πλατεία της πόλης !
Η επίθεση αυτή είναι συνέχεια της προβοκάτσιας που επιχειρήθηκε να στηθεί από τη Χρυσή Αυγή την προηγούμενη Κυριακή στην προεκλογική συγκέντρωση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ.
Καλούμε όλους τους συμπολίτες μας, όλους τους δημοκρατικούς πολίτες της περιοχής, τις δυνάμεις της αριστεράς και του κινήματος να δώσουμε μαζί αυτή τη σημαντική μάχη. Η μάχη ενάντια στο φασισμό και τις νεοναζιστικές συμμορίες είναι μάχη ενάντια στο πιο μαύρο πρόσωπο του καπιταλισμού, ενάντια στα πιο πιστά σκυλιά του σάπιου συστήματος».Εντελώς καλοπροαίρετα, εντελώς φιλικά και συντροφικά, αφού πρώτα δηλώσω ότι χαίρομαι για την συμπαράσταση που εκδηλώθηκε έστω και κάτω από τέτοιες συνθήκες, θέλω να πω δυο πράγματα.
Αγαπητοί Φίλοι και Συναγωνιστές της ΑΝΤΑΡΣΥΑ:
1. Κάντε τον κόπο και ψάξτε να βρείτε και να διαβάσετε το βιβλίο του Γ. Κάτρη “Η γέννηση του νεοφασισμού στην Ελλάδα”.
2. Καταλάβατε έστω και τώρα, γιατί το ΚΚΕ δεν υιοθέτησε τις “πλατείες” και τους “αγανακτισμένους” ;
Πόσο λάθος είχατε ΚΑΙ εσείς που μας κατηγορούσατε ότι … σνομπάρουμε τις πλατείες ;
Όταν στο Σύνταγμα ακούγονταν τα γνωστά συνθήματα για το “… μπουρδέλο η Βουλή”, “οι 300 στο Γουδή” κλπ., όλα αυτά δεν ήταν τίποτα άλλο από μια πρόβα τζενεράλε για να χτυπηθεί το λαϊκό κίνημα, το αριστερό κίνημα, κυρίως οι Κομμουνιστές !
3. Καταλάβατε ότι τα διάφορα … “κινήματα”, τύπου … πατάτας, χρησιμοποιήθηκαν από τους μηχανισμούς της αστικής τάξης για να “ανθίσουν ξανά τέτοια μπουμπούκια” ;
4. Μήπως πρέπει να ξαναδείτε από την αρχή τους λόγους που δεν είστε μαζί μας στις κινητοποιήσεις, στις πορείες, στο ΠΑΜΕ, στα συνδικάτα, στα δημοτικά και γιατί όχι και στο Κόμμα ;
Αγαπητοί Φίλοι και Συναγωνιστές της ΑΝΤΑΡΣΥΑ,
Τουλάχιστον όσοι από σας νιώθετε έτσι, όπως φαίνεται και στην παραπάνω Ανακοίνωσή σας, όσοι βρίσκεστε κοντά στον Μαρξισμό – Λενινισμό, ξανασκεφτείτε το και … πάρτε το αλλιώς !
Έτοιμάζονται από την αστική τάξη, νέες επιθέσεις ενάντια στην Εργατική Τάξη και ο καθένας μας θα κριθεί από την στάση του και μόνον !
ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ Faros
 Αναρτήθηκε απο  tasos

Ο ΔΣΕ ΔΕΝ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ*


Ο ΔΣΕ ΔΕΝ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ*



Σήμερα σε αυτή την αίθουσα βρίσκονται μαχητές και μαχήτριες του ηρωικού ΔΣΕ, οι απόγονοί τους. Εμείς που δε ζήσαμε από πρώτο χέρι τον ηρωικό αγώνα του ΔΣΕ, δικαιολογημένα αισθανόμαστε δέος και περηφάνια για τα τρία χρόνια 1946 - 1949, για όσα έχουμε μάθει αλλά και γι' αυτά που μπορούμε να γνωρίσουμε ακόμα περισσότερο.
Τιμάμε τους αξιωματικούς και υπαξιωματικούς άνδρες και γυναίκες, τους απλούς μαχητές και τις μαχήτριες του ΔΣΕ, όλους αυτούς που πολέμησαν ηρωικά στο Γράμμο και στο Βίτσι, στα Αγραφα και στο Πήλιο, στη Ρούμελη και την Πελοπόννησο, στα νησιά. Τιμάμε αυτούς που έχασαν τη ζωή τους, έμειναν ανάπηροι. Τιμάμε τις οικογένειές τους που τους συμπαραστάθηκαν. Ολους αυτούς που συνέχισαν την παράνομη δράση τους για την ενίσχυση του ΔΣΕ. Αυτούς που πήγαν στη Μακρόνησο και τα άλλα ξερονήσια. Τους πολιτικούς πρόσφυγες που με τον δικό τους τρόπο στήριζαν το Κόμμα, έδωσαν τη δική τους συμβολή στην οικοδόμηση του σοσιαλισμού στις χώρες που τους φιλοξένησαν. Ολους εκείνους, γυναίκες και άνδρες, που κρατούν ως σήμερα ψηλά την τιμή, τη σημαία του Κόμματος.
ΚΝίτες και ΚΝίτισσες έχετε πολλά να κερδίσετε μελετώντας την ιστορία και τα συμπεράσματα της δράσης του ΔΣΕ. Ο ΔΣΕ δεν ανήκει στο μουσείο της Ιστορίας, εμπνέει και διαπαιδαγωγεί σήμερα. Παρέχει σημαντικά πολιτικά συμπεράσματα που έχουν γενικότερη αξία πέρα και από τις συγκεκριμένες συνθήκες που αυτός ιδρύθηκε, έδρασε.
Δε θα ήθελα να κλέψω τον πολύτιμο χρόνο από αυτό που πρόκειται να ζήσετε βλέποντας την ταινία, το ντοκιμαντέρ που ακολουθεί. Ο,τι θέλουμε να πούμε και να εκφράσουμε, σ' αυτό το ντοκιμαντέρ θα το βρείτε, μια ομιλία δεν μπορεί να το πετύχει με τον ίδιο τρόπο.
Επιτρέψατέ μου όμως να σταθώ αποσπασματικά σε ορισμένες πλευρές της δράσης και της προσφοράς του ΔΣΕ. Αφορούν απολύτως επίκαιρα ζητήματα.
1. Αναμφισβήτητα και δίκαια η ελληνική Εθνική Αντίσταση με το ΕΑΜ, τον ΕΛΑΣ, την ΕΠΟΝ, με την καθοδήγηση και την αιμοδοσία του ΚΚΕ αναγορεύτηκε σε πανευρωπαϊκής σημασίας αγώνα, δίπλα στον ηρωικό και αναντικατάστατο αγώνα του σοβιετικού λαού, των άλλων λαών της Ευρώπης. Είχε συμβολή και θετικές επιπτώσεις στα μέτωπα του πολέμου εκτός Ελλάδας.
Ο αγώνας του ΔΣΕ όμως είχε ένα νέο στοιχείο, ανεξάρτητα από την έκβασή του λόγω του συσχετισμού των δυνάμεων. Αποτέλεσε και αποτελεί ως σήμερα την κορυφαία στιγμή της ταξικής πάλης στην Ελλάδα κατά τον 20ό αιώνα. Το αστικό κράτος, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η Διακήρυξη της ΚΕ της 3ης Ιουνίου του 2006, γνώρισε τον πιο μεγάλο μέχρι σήμερα κίνδυνο για την ίδια την ύπαρξή του.
2. Οι ποικιλώνυμοι αντίπαλοί μας, αλλά και οι κάθε λογής παλαιότεροι και κυρίως σύγχρονοι οπορτουνιστές, προσπαθούν να μειώσουν τη σημασία του αγώνα αυτού, κρίνοντάς τον από το αποτέλεσμα και τις θυσίες που καταβλήθηκαν. Δε διστάζουν μάλιστα ανενδοίαστα να θεωρούν ότι ο αγώνας του ΔΣΕ οδήγησε στο χάος και στην οικονομική καταστροφή, αντιστρέφοντας όπως πάντα τη σχέση αιτίας και αποτελέσματος.
Κι όμως, ο αγώνας αυτός, παρά την αρνητική του έκβαση, είχε τη δική του γενικότερη συνεισφορά. Οπως αναφέρει η Διακήρυξη της ΚΕ, είχε το δικό του βάρος υπέρ του αγώνα των λαών, σε μια περίοδο που ο ιμπεριαλισμός είχε ξεκινήσει τον λεγόμενο «ψυχρό πόλεμο». Ο ΔΣΕ απέπνευσε μόνο δίκαιο και ακατάβλητη ηθική, όπως και κάθε σύγχρονος ταξικός αγώνας, ανεξάρτητα της μορφής πάλης, είτε φέρνει νίκες είτε ήττες.
Βεβαίως χρειάζεται, παίρνοντας υπόψη και τις συγκεκριμένες συνθήκες, να τον μελετήσουμε βαθύτερα, ψύχραιμα και αντικειμενικά, με την απόσταση χρόνου που μας χωρίζει. Να διδαχτούμε από τη θετική πείρα, να μελετήσουμε, για να γίνουμε πιο μαχητικοί και δημιουργικοί σήμερα, από την όποια αρνητική πείρα προκύπτει, ιδιαίτερα σε θέματα στρατηγικής.
3. Ο αγώνας του ΔΣΕ αναδεικνύει περίτρανα, αποδεικτικά και πειστικά, για όποιον θέλει χωρίς προκαταλήψεις να τον μελετήσει, τον ταξικό χαρακτήρα του πατριωτισμού, τα ταξικά χαρακτηριστικά της έννοιας πατρίδα.
Η πάλη του ΔΣΕ, ως ταξικός αγώνας με αντιιμπεριαλιστικό και διεθνιστικό χαρακτήρα, απέδειξε ότι ο πατριωτισμός της εργατικής τάξης, των εργαζομένων γενικότερα, έχει μεγάλη διαφορά, αντιδιαμετρική, με τον όποιο λεγόμενο πατριωτισμό της αστικής τάξης και των συμμάχων της, κατά συνέπεια και των πολιτικών της εκπροσώπων.
Η έννοια πατρίδα, για την εργατική τάξη και τον ελληνικό λαό, δεν ταυτίζεται μόνο με τα γεωγραφικά και τα εθνικά σύνορα, τα κυριαρχικά δικαιώματα. Βεβαίως, αυτά είναι στοιχεία που αξίζουν τον αγώνα και με το παραπάνω. Η πραγματική υπεράσπισή τους αναπόφευκτα συνδέεται με την πάλη κατά της αστικής εξουσίας και ιδιοκτησίας, της ταξικής εκμετάλλευσης και κοινωνικής καταπίεσης, κατά της ιμπεριαλιστικής εξάρτησης και συμμαχίας, κατά του ιμπεριαλιστικού πολέμου. Η εργατική τάξη δεν έχει κοινά συμφέροντα στον αγώνα κατά του ξένου κατακτητή, με την αστική τάξη της χώρας της. Ακόμα και αν αυτή στο σύνολό της ή σε ένα μέρος της θέλει να απαλλαγεί από την ξενική κατοχή. Οι μεν έχουν συμφέρουν να κερδίσουν μια πατρίδα χωρίς εκμετάλλευση και καταπίεση, που συμβάλλει στη διεθνιστική πάλη των λαών κατά του ιμπεριαλισμού. Οι άλλοι ενδιαφέρονται να κρατήσουν και να ενισχύσουν την καπιταλιστική ιδιοκτησία και εξουσία στο εθνικό επίπεδο, να διεκδικήσουν μια καλύτερη θέση στο διεθνές ιμπεριαλιστικό σύστημα. Η αστική τάξη, όταν βρεθεί ανάμεσα στο εργατικό κίνημα και στις κοινωνικοπολιτικές του συμμαχίες, στο επαναστατικό κίνημα και στον ξένο παράγοντα που διεκδικεί μερίδιό της, τότε δεν ταλαντεύεται. Εκχωρεί κυριαρχικά δικαιώματα, παραιτείται και από μερίδιά της στα πλαίσια του διεθνούς ιμπεριαλιστικού συστήματος. Συμμορφώνεται με τις διεθνείς εντολές ακόμα και με τον βασικό ανταγωνιστή της μπροστά στον κίνδυνο ο απελευθερωτικός, ο αντιιμπεριαλιστικός, ο κοινωνικός αγώνας να οδηγήσει στην αμφισβήτηση της αστικής εξουσίας. Και αν χάνει ένα μερίδιο από τα κέρδη της, αν ακόμα έχει απώλειες το γόητρό της, αντισταθμίζει τη ζημιά, καθώς επωφελείται από την πολιτική και στρατιωτική στήριξη του ξένου ιμπεριαλιστικού παράγοντα, άρα μπορεί να ελπίζει και σε αύξηση των κερδών της στην πορεία.
4. Ο αγώνας του ΔΣΕ παρέχει κορυφαίες αποδείξεις για το περιεχόμενο του προλεταριακού διεθνισμού και το περιεχόμενο του ιμπεριαλιστικού διεθνισμού. Η ουσία δεν αλλάζει παρά τις εξελίξεις και τα νέα στοιχεία που υπάρχουν σήμερα. Πάνω απ' όλα, μας διδάσκει ότι θεμελιακό γνώρισμα και κριτήριο της ικανότητας του Κομμουνιστικού Κόμματος είναι να εντάσσει, να υποτάσσει την καθημερινή του πάλη στην πάλη για το σοσιαλισμό. Αυτό το γνώρισμα κάνει πιο ικανό το Κόμμα να ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις του αγώνα για τα καθημερινά οξυμένα προβλήματα, ανεβάζει την αποτελεσματικότητα. Ο αγώνας, επίσης, του ΔΣΕ δίνει διδάγματα για τη στρατηγική σημασία που έχει η πολιτική συμμαχιών, για τη νικηφόρα έκβαση της πάλης.
5. Δικαιολογημένα ασκεί μεγάλη γοητεία η στάση αρχών, το πνεύμα και η ετοιμότητα της θυσίας ως το θάνατο των μαχητών και των μαχητριών του ΔΣΕ. Η ηθική ατμόσφαιρα που καλλιεργείται στον αντιιμπεριαλιστικό, στον επαναστατικό αγώνα είναι το υπόβαθρο που καλλιεργεί τέτοιες συμπεριφορές. Αναδείχτηκε η ανεξάντλητη σωματική, ηθική και πνευματική δύναμη του μαχητή. Η οργανωτική και πολεμική πείρα που διέθεταν οι μαχητές, η οποία βεβαίως διαμορφώθηκε και κάτω από την αντίστοιχη πείρα του ΕΛΑΣίτικου αγώνα του '42 - '45.
6. Ο ΔΣΕ ανέδειξε, επίσης, τη μεγάλη σημασία που έχει στην αύξηση της επαναστατικής ικανότητας η συμμετοχή των γυναικών. Την περίοδο αυτή αδυνάτισαν, περιθωριοποιήθηκαν καθυστερημένες αντιλήψεις και προκαταλήψεις ότι η μάχη, ο ένοπλος αγώνας είναι υπόθεση κυρίως ανδρική. Το ένα τρίτο της δύναμης του ΔΣΕ ήταν γυναίκες που δε διακρίθηκαν μόνο σε κλασικούς τομείς, όπως είναι η περίθαλψη των τραυματιών, άλλες υπηρεσίες επιμελητείας. Διακρίθηκαν ως μαχήτριες με το όπλο στο χέρι, ανέδειξαν πολιτικές και οργανωτικές ικανότητες.
Η αστική προπαγάνδα οργιάζει μέχρι σήμερα κατά του ΔΣΕ. Ενοχλεί ο ταξικός αντιιμπεριαλιστικός και διεθνιστικός χαρακτήρας του αγώνα, σε μια στιγμή που το αστικό πολιτικό σύστημα δεν είχε αποκτήσει την απαιτούμενη σταθερότητα. Εκείνο που ως σήμερα επίσης ενοχλεί, είναι ότι ο αγώνας του ΔΣΕ επιβεβαιώνει ότι η βία των όπλων και κάθε μέσου καταστολής είναι βασικό και αναντικατάστατο όπλο της αστικής τάξης, όταν νιώθει ότι απειλείται η εξουσία και η ιδιοκτησία της, στο άμεσο μέλλον ή και πιο μακροπρόθεσμα. Το λαϊκό κίνημα πρέπει να έχει πλήρη ετοιμότητα, ανάλογα με τις συνθήκες, να χρησιμοποιεί όλες τις μορφές πάλης, προκειμένου να αντιμετωπίσει τη βία της αστικής τάξης. Η εργατική τάξη δεν αρκεί να διεκδικεί και να κερδίζει το δίκιο της, αλλά πάνω απ' όλα να ξέρει να υπερασπίζεται τις κατακτήσεις της, την εξουσία της.
Σήμερα έχουμε ακόμα περισσότερες δυνατότητες να σκύψουμε πάνω στην πολύτιμη πείρα του Κόμματός μας. Αποτελεί μια από τις βασικές μας διαφορές με τους κάθε λογής συμβιβαστές και οπορτουνιστές. Ακόμα και όταν ένας αγώνας οδηγεί σε μια πικρή ήττα, εμείς προσπαθούμε τα συμπεράσματά του να τα μετατρέψουμε σε όπλο αντεπίθεσης.
Αγαπητοί σύντροφοι και συντρόφισσες,
Η δικαίωση του αγώνα και της θυσίας του ΔΣΕ είναι το σύγχρονο δικό μας καθήκον, όχι ως μια τυπική μεταφορά του παρελθόντος στο σήμερα, άλλωστε η ιστορία δεν επαναλαμβάνεται με τον ίδιο ακριβώς τρόπο. Επί της ουσίας όμως το βασικό καθήκον είναι, σε τελευταία ανάλυση, ένα: Στο έδαφος της πάλης για τα οξυμένα λαϊκά προβλήματα, να συμβάλουμε στην ανάπτυξη της πολιτικής συνείδησης της εργατικής τάξης, των συμμάχων της, δηλαδή να δυναμώσει η συνείδηση και η ετοιμότητα για θυσία, για την αλλαγή στο επίπεδο της εξουσίας, για το σοσιαλισμό.
Ενας άλλος κόσμος είναι εφικτός, αυτός ο κόσμος είναι μόνο ο σοσιαλιστικός. Με την ενότητα θεωρίας και πράξης να αποδείξουμε ότι είμαστε άξιοι συνεχιστές του ηρωικού ΚΚΕ, των ηρωικών αγώνων της εργατικής τάξης και των άλλων λαϊκών στρωμάτων.
Τιμή και δόξα στον ΔΣΕ. Εμείς συνεχίζουμε. Με έμπνευση και σεβασμό στο παρελθόν του Κόμματος, του κινήματος, του λαού μας, αντιμετωπίζουμε με μεγαλύτερη απαιτητικότητα από τον εαυτό μας το σήμερα και αισιοδοξία το αύριο.




* Ομιλία της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκας Παπαρήγα στις 10 Δεκεμβρίου 2006 στην έδρα της ΚΕ του ΚΚΕ, στον Περισσό, στην εκδήλωση τιμής στους μαχητές και τις μαχήτριες  του ΔΣΕ με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 60 χρόνων από την ίδρυσή του.

Καθετα ΟΧΙ σε κυβέρνηση "Εθνικής λεηλασίας"-Δώσαμε...


Καθετα ΟΧΙ σε κυβέρνηση "Εθνικής λεηλασίας"-Δώσαμε... 






 Είναι πιο φανερό από ολοφάνερο, βγάζει κυριολεκτικά μάτι, το γεγονός ότι τα ΜΜΕ ακολουθωντας και υλοποιώντας την φλογερή επιθυμία των εκπροσώπων της αστικής τάξης και των εντός και εκτός συνεργατών, σπρώχνουν με νύχια και με δόντια προς την κατευθυνση μιας κυβέρνησης συνεργασίας, οικουμενικης, κυβέρνησης συνευθύνης κλπ. Αυτή ηταν από την αρχή η επιλογή τους, αυτό ήταν το σχέδιο που είχαν στο μυαλό τους εδώ και καιρό πολύ πριν τις εκλογές. Απλά το καθυστέρησαν προσπαθώντας να μην ξοδέψουν εναλλακτικές λύσεις πριν την ωρα τους. Ετσι από τον Ιούνιο του'11 μετατέθηκε στο Νοέμβριο όταν έγινε η κυβέρνηση Μαύρου μετώπου, που τώρα μετά τη συντριβή των ΠΑΣΟΚ,ΝΔ,ΛΑΟΣ πρέπει να προχωρήσει σε νέα πιο ευρεία μορφή με τη συμμετοχή και κάποιας "Αριστεράς" για άλλοθι, κάτι σα χάπι διάρκειας ζωής ή κοροιδίας του λαού.
 Βεβαια κυβέρνηση συνεργασίας ή συνευθύνης όσο κι αν προσπαθούν να την πουλήσουν σε μας τους ηλίθιους σαν κίνηση σοβαρότητας και ευθύνης δε σημαίνει τίποτα παραπάνω από κυβέρνηση εφαρμογής της πολιτικής του μνημονίου με μια σχετική αβάντα ή προσωρινη "ηρωοποίηση" αυτών που θα "πετύχουν" δήθεν κάποια ανακούφιση που πίσω της θα κρύβει το ρίζωμα των καταστροφικών πολιτικών που ήδη ξέρουμε και που μας δώρισαν φτώχεια, εξαθλίωση και στρατιές ανέργων. Ετσι κι αλλιώς η περίοδος σκληρής λιτότητας είναι καιρός να αντικατασταθεί με κάτι πιο αποδοτικό για το σύστημα, πραγμα που ακόμη και γνήσιοι εκπρόσωποί του όπως ο πολύς Ρουμπινί το έχουν καταλάβει.
 Μια τέτοια κυβερνηση σημαίνει μια απρόσωπη κυβέρνηση "συνεννόησης" όπου οι μισοί και παραπάνω θα θέλουν τη συνέχιση της λεηλασίας του λαού και οι υπόλοιποι θα έχουν συρθεί εκεί-έστω και σε στυλ τραβάτε με κι ας κλαίω- και θα μασάνε τα λόγια τους. Θα ειναι επομένως μια κυβέρνηση χωρίς κανένα χαρακτηριστικό αλλάγής πολιτικής υπέρ του λαού.
 Ο λαός δε θέλει οπωσδήποτε να κυβερνηθεί από μια ό.τι νάναι κυβέρνηση. Τα παραμύθια περι ακυβερνησίας δεν τον αφορούν καθόλου. Ο λαός θέλει να κυβερνηθεί από μια άλλη πολιτική, θέλει να σταματήσει να είναι το θύμα και ο σάκος του μποξ και καταλαβαίνει σιγά-σιγά ότι ωφείλει στον εαυτό του και το μέλλον να παλέψει γι αυτό που του αξίζει και του αναλογεί..
 Το σχέδιο είναι βέβαια, μετά από 2 χρόνια σκληρών αγώνων που είχαν σαν αποτέλεσμα το προσωρινό φρενάρισμα του μαστιγώματος και κυρίως την αποδόμηση των κομμάτων εξουσίας, να γυρίσουμε ξανά στην αρχή της πίστας και στην αρχική επιλογή μιας κυβέρνησης "σωτηρίας" και μάλιστα αν είναι δυνατόν με τα ίδια πάνω κάτω πρόσωπα που θα είναι είτε στο προσκήνιο είτε στο παρασκήνιο και θα παίζουν με άλλη γλώσσα το ίδιο παιχνίδι, το ίδιο βιολί και το ίδιο μαστίγωμα.
  Ο λαός θα αντιτάξει λοιπόν ένα ξερό ΟΧΙ  χωρίς περιστροφές και περιττες συζητήσεις, κι αυτό όχι γιατί έχει ριζοσπαστικοποιηθεί αποφασιστικά και άλλα τέτοια ωραία κι αισιόδοξα, αλλά γιατί τα βασικά τα έχει καταλάβει και γιατί απλά δεν "υπάρχει σάλιο " στις τσέπες του.
 Αυτοί που θα εμπλακούν, θα βοηθήσουν, θα συμμετέχουν και θα στηρίξουν μια τέτοια κυβέρνηση(π.χ. οι πρόθυμοι της "σοβαρής" ΔΗΜΑΡ ή όποιος άλλος "με υψηλό αίσθημα ευθύνης") θα εισπράξουν την απομόνωση και την καταδίκη του λαού που μπορεί ακόμα να πέφτει θύμα αυταπατών αλλά δεν τρώει και κουτόχορτο. Οσο για τη "σοβαρότητα" και την "υπευθυνότητά" τους ας τη στρίψουν τσιγαράκι κι ας την καπνίσουνε. Αρκετά με τις ωραίες πλάνες.
 Εμείς ευχαριστούμε αλλά δεν θα πάρουμε. Δωσαμε και μάλιστα πολλά 
 Αναρτήθηκε από  Γιώργος Σαρρής

Γιατί πρέπει να έχει το ΚΚΕ ισχυρή κοινοβουλευτική παρουσία


 

Γιατί πρέπει να έχει το ΚΚΕ ισχυρή κοινοβουλευτική παρουσία στην επόμενη Βουλή;
Οποια κυβέρνηση βγει από τις εκλογές θα είναι με το μέρος των επιχειρηματικών ομίλων. ΝΔ - ΠΑΣΟΚ πάντα ήταν και θα είναι. Η πολιτική τους χρεοκόπησε το λαό. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι με την ΕΕ και την Ευρωζώνη, μιλά για ανάπτυξη της υγιούς επιχειρηματικότητας, δηλαδή στρατηγική υπέρ του κεφαλαίου και της ΕΕ, σκορπώντας αυταπάτες για ανακούφιση του λαού. Γι' αυτό λέμε, μην τον εμπιστεύεστε. Μόνο ένα οργανωμένο εργατικό, λαϊκό κίνημα με το ΚΚΕ μπροστά, ισχυρό, μπορεί να εγγυηθεί ότι η θέση των εργαζομένων δε θα γίνει χειρότερη, ότι θα δυναμώνει το ρεύμα ανατροπής της αντιλαϊκής πολιτικής, η προοπτική για άλλη πολιτική και δρόμο ανάπτυξης. Αυτό πρέπει να είναι ένα βασικό κριτήριο για την ψήφο στο ΚΚΕ, για να γίνει πανίσχυρο το αντίπαλο δέος, το εργατικό λαϊκό κίνημα που θα σηκώσει ασπίδα στον πόλεμο του κεφαλαίου.
Αλλά μία ακόμη από τις πλευρές που πρέπει να σκεφτούν οι εργαζόμενοι μπροστά στις εκλογές της Κυριακής είναι ότι το να βγει όσο πιο ισχυρό γίνεται το ΚΚΕ, έχει άμεση σχέση και με τη δυνατότητα παρέμβασής του στο κοινοβούλιο. Να αντιπαλεύει και μέσα στη Βουλή στην αντιλαϊκή πολιτική, να αναδεικνύει τα λαϊκά προβλήματα και τη λύση τους. Αν είναι κυβέρνηση η ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ π.χ. με δεδομένη την πολιτική του υπέρ της ΕΕ και της ανάπτυξης της υγιούς ειχειρηματικότητας δεν μπορεί να της ασκήσει φιλολαϊκή αντιπολίτευση. Αλλά και αν ο ΣΥΡΙΖΑ είναι κυβέρνηση ποια πολιτική δύναμη μπορεί να τον πιέζει πιο αποτελεσματικά; ΝΔ και ΠΑΣΟΚ δε θα το κάνουν, αφού και αυτός θα διαχειρίζεται το σύστημα. Επομένως, μόνο το ΚΚΕ μπορεί. Αλλά θα μπορεί να του ασκεί τόση μεγαλύτερη πίεση, όσο πιο δυνατό είναι και στη Βουλή.
Εχει σημασία να υπάρχει μια ισχυρή κοινοβουλευτική ομάδα του ΚΚΕ στην επόμενη Βουλή, γιατί η πολιτική ρευστότητα στα αστικά κόμματα και τα κόμματα του ευρωμονόδρομου είναι τέτοια - με δεδομένη την όξυνση των προβλημάτων από το βάθεμα της κρίσης - που η κοινοβουλευτική παρέμβαση του ΚΚΕ μπορεί να φέρει κάποια θετικά αποτελέσματα προς όφελος του λαού, στην κατεύθυνση της προσωρινής ανακούφισης. Η προηγούμενη Βουλή είχε 5 κόμματα και κατέληξε να έχει 9, όταν έκλεισε για να γίνουν οι εκλογές της 6ης Μάη, κάτω από την πίεση του λαϊκού κινήματος κόντρα στα αντιλαϊκά μέτρα και από τις αποφασιστικές παρεμβάσεις του ΚΚΕ. Ας θυμηθούμε, για ένα διάστημα υπήρχαν 60 ανεξάρτητοι βουλευτές στους 300, δηλαδή ξέκοψαν από τα κόμματά τους, ανεξάρτητα αν δεν άλλαξαν ριζικά πολιτική άποψη. Εφερε όμως ορισμένες δυσκολίες στο σύστημα. Το ΚΚΕ με τους 22 βουλευτές που είχε έκανε ορισμένες κινήσεις, μέσα σε αυτές τις συνθήκες. Κινήσεις που επέτρεπε ο συγκεκριμένος αριθμός των βουλευτών. Και που δε θα μπορούσαν να γίνουν αν οι βουλευτές ήταν 10 ή λιγότεροι.
Για παράδειγμα, το ΚΚΕ επέβαλε την ονομαστική ψηφοφορία όταν ψηφιζόταν το Μνημόνιο και οι εφαρμοστικοί νόμοι. Και θυμίζουμε ότι εκείνη την περίοδο αυτή η απόφαση στρίμωξε για τα καλά τα υπόλοιπα κόμματα, αφού ήθελαν να το αποφύγουν για ευνόητους λόγους. Η ονομαστική ψηφοφορία έδειξε κάποιες φυγόκεντρες δυνάμεις από τα αστικά κόμματα, ανεξάρτητα πόσο βάθος είχαν. Στην επόμενη Βουλή, με μια ισχυρή κοινοβουλευτική ομάδα φέρνοντας ένα επεξεργασμένο σχέδιο νόμου, μπορεί να κλονίσεις, κάτι να εμποδίσεις. Κι έχει πολύ μεγάλη σημασία, γιατί ο κανονισμός της Βουλής προβλέπει πως για να γίνει κάποια συγκεκριμένη παρέμβαση πρέπει να υπάρχει συγκεκριμένος αριθμός βουλευτών. Χωρίς ισχυρή κοινοβουλευτική ομάδα δεν υπάρχει η δυνατότητα να γίνει παρέμβαση που μπορεί να αποφέρει κάποια αποτελέσματα έστω για την ανακούφιση του λαού.
Δηλαδή, αυτή τη φορά και η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ, πέρα από τη μεγάλη σημασία που έχει μέσα στο κίνημα, μπορεί να παίξει και ένα ρόλο σημαντικό μέσα στη Βουλή, έστω, αξιοποιώντας τις αντιθέσεις ανάμεσα στα κόμματα ή βουλευτές των κομμάτων, αξιοποιώντας τη λαϊκή πίεση. Γι' αυτό έχει πολύ μεγάλη σημασία και η κοινοβουλευτική δύναμη του ΚΚΕ, ειδικά σε αυτή τη φάση, που τα πράγματα θα γίνουν χειρότερα και που είναι ταυτόχρονα και ιδιαίτερα ρευστά.


Κριτήριο: Ποια τάξη κερδίζει ποια ψήφο


Κριτήριο: Ποια τάξη κερδίζει ποια ψήφο



Τα νέα από το πραγματικό μέτωπο επαυξάνουν την εκτίμηση ότι η καπιταλιστική κρίση καλά κρατεί, ότι ο ανταγωνισμός μεταξύ ιμπεριαλιστών φουντώνει, ότι τα συσσωρευμένα κεφάλαια δύσκολα βρίσκουν τρόπο να κερδοφορήσουν ακόμα και στα μητροπολιτικά κέντρα του καπιταλισμού, όπως η Γερμανία. Οτι δέκα χρόνια παγωμένοι μισθοί στη Γερμανία έφεραν μεν τρελά κέρδη στους καπιταλιστές, αλλά δεν μπόρεσαν να αποτρέψουν το μοιραίο: Τον ερχομό της κρίσης ακριβώς σαν κρίση υπερσυσσώρευσης κεφαλαίων που πια δεν έχουν χώρο να επενδυθούν για να συνεχίσουν να είναι κερδοφόρα. Τα κέρδη έφεραν την κρίση.
Είναι αυτή η καπιταλιστική κρίση και το γεγονός ότι πλέον όλο και πιο δύσκολα ξεπερνιέται, αυτή ακριβώς που φέρνει τα αντεργατικά μέτρα είτε με τη μορφή μνημονίων, όπως στην Ελλάδα, είτε χωρίς μνημόνιο όπως στην Ισπανία. Είναι αυτή η κρίση που σε πείσμα όσων προσπαθούν να βγάλουν από το κάδρο την αλήθεια για να μπορούν να κοκορομαχούν ως προς το ποιος είναι καλύτερος διαχειριστής, αυτή είναι που καθορίζει τις εξελίξεις, αυτή είναι που επιβάλλει συναγερμό στην εργατική τάξη, τέτοιον, που αντί να ψάχνει σωτήρα ανάμεσα στους δυνάστες της, να οργανώνεται για να αποτρέψει τα χειρότερα, αλλά και να προβάλλει το δικό της δρόμο, αυτόν στον οποίο ιδιοκτήτης του πλούτου που παράγει θα είναι η ίδια.
***
Ως τότε το αστικό κράτος θα μαζεύει φόρους για να ενισχύει με ζεστό χρήμα τους καπιταλιστές, και τα κόμματα του κεφαλαίου θα «κονταροχτυπιούνται» για το ποιο απ' αυτά θα ανεβάσει ή θα κατεβάσει κατά ορισμένα λεπτά τους φόρους στα λαϊκά στρώματα. Σ' ένα τέτοιο πλαίσιο οι χτεσινές εξαγγελίες Τσίπρα ήταν πιστό αντίγραφο μιας κλασικής αμερικανιάς, όπου θεωρείται δεδομένη η καπιταλιστική πραγματικότητα και οι επίδοξοι κυβερνήτες με μοιρασμένους ρόλους προσφέρουν διαφορετικά καθρεφτάκια στους εργάτες.
***
Τα κόμματα που είτε ως καθαρόαιμοι εκπρόσωποι της αστικής τάξης, είτε ως σοσιαλδημοκρατική υπεράσπιση της ίδιας εξουσίας, για να υφαρπάξουν τη λαϊκή ψήφο οργανώνουν την εκστρατεία τους με βάση τις εντολές ενός και του αυτού «ίματζ μέικερ», φτάνουν στο σημείο -όπως χτες όπου ήταν δύσκολο να ξεχωρίσεις πού διαφέρουν ουσιαστικά η Μπακογιάννη της ΝΔ όταν μιλώντας στο «Σκάι», δήλωνε «κοιτάω τον κόσμο στα μάτια» και ο Τσίπρας που, κλείνοντας τη συνέντευξή του (ΝΕΤ), δήλωσε κι αυτός ότι κοιτά τον κόσμο στα μάτια... Σ' αυτές τις περιπτώσεις ο λαός μας λέει: μην κοιτάς τα μάτια του, πρόσεχε τα χέρια του την ώρα που ψάχνουν την τσέπη σου...
Οι εξαγγελίες τόσο της ΝΔ όσο και του ΣΥΡΙΖΑ έχουν άμεση επίπτωση στην τσέπη των εργαζομένων. Οι κουβέντες περί «καμένης γης» του Τσίπρα ή «κατεστραμμένης οικονομίας» του Σαμαρά έχουν κοινό διά ταύτα: Παράταση της λιτότητας για να ανακάμψει η οικονομία, δηλαδή τα καπιταλιστικά κέρδη.
***
Οι ισχυρισμοί του Τσίπρα χτες ότι η Ισπανία δεν εφαρμόζει μνημόνιο αλλά μια περιοριστική πολιτική (σ.σ. που όμως περιέχει ακριβώς τα μέτρα του μνημονίου) δείχνουν τι δεν θέλει να πει ο Τσίπρας: Οτι η κρίση είναι καπιταλιστική. Με μνημόνιο και χωρίς μνημόνιο στο στόχο είναι η εργατική τάξη. Με μνημόνιο και χωρίς μνημόνιο η κρίση είναι αξεπέραστη αν δεν κάνει τον πλήρη κύκλο της, αν δηλαδή δεν καταστρέψει κυρίως εργατική δύναμη και κάποια κεφάλαια για να περάσει σε ανάκαμψη, που όλα πλέον δείχνουν πως, αν έρθει, θα είναι αναιμική ως την επόμενη κρίση.
***
Η αντιπαράθεση γύρω από το πλαστό δίλημμα «μνημόνιο - αντιμνημόνιο» κρύβει τον αντίπαλο. Βάζει τον εργάτη να ψηφίζει στα κοινοβουλευτικά καλλιστεία για το ποιος δυνάστης έχει πιο εύκαμπτο μαστίγιο. Η επιμονή του ΣΥΡΙΖΑ να αποφεύγει σαν ο διάολος το λιβάνι κάθε συζήτηση για την καπιταλιστική κρίση προαναγγέλλει δεινά για το λαό. Και γιατί τον αφοπλίζει και τον βάζει σε θέση αναμονής για ανακούφιση από μια κυβέρνηση που δεν μπορεί να τον ανακουφίσει. Αλλωστε ήδη προαναγγέλλει παράταση της λιτότητας, παράταση, δηλαδή, της εξαθλίωσης.
Δεν είναι θέμα καλού ή κακού. Η καπιταλιστική κρίση είναι αντικειμενική πραγματικότητα. Η ανάκαμψη από αυτήν δεν μπορεί να γίνει με κερδισμένους και τους καπιταλιστές και τους εργάτες. Αυτή είναι η ευθύνη του ΣΥΡΙΖΑ όταν παρουσιάζει το πρόβλημα σαν ηθικό. Είναι ένα πεδίο που τον βολεύει στην αντιπαράθεση με τη ΝΔ, η οποία επίσης παρουσιάζει το πρόβλημα σαν ηθικό. Και οι δυο πατάνε στην αγανάκτηση του κόσμου για τη φαυλότητα, πατάνε στην αγανάκτηση του κόσμου για τα δεινά που υποφέρει και για τα οποία κανείς -εκτός του ΚΚΕ- δεν του λέει ότι ένοχος είναι ένα σύστημα - βαμπίρ, που υπάρχει μόνο γιατί η εργατική τάξη δεν είναι έτοιμη ακόμη να το θάψει.
***
Οι εκλογές της 17 Ιούνη δεν θα λύσουν το πρόβλημα, μπορούν όμως να καταγράψουν συσχετισμούς τέτοιους που να δίνουν τη δυνατότητα στην εργατική τάξη να κάνει ένα βήμα μπροστά. Να βρεθεί ετοιμοπόλεμη την επόμενη μέρα. Εχοντας προσθέσει στα κριτήρια ψήφου: την ίδια την καπιταλιστική κρίση, τη φοροληστεία την οποία κάνουν... γαργάρα οι επίδοξοι κυβερνήτες, την εξέλιξη της ταξικής πάλης όπως αυτή εκφράζεται στα προπύργια του αγώνα (βλέπε «Χαλυβουργία», όπου αναγκάζεται ως και ο αστός δημοσιογράφος να καταγράψει πως εκεί κάτι άλλο πιο βαθύ συμβαίνει, εκεί οι εργάτες έχουν ήδη καθαρό ποιος είναι ο αντίπαλος, αυτόν παλεύουν...).
Η ψήφος στο ΚΚΕ ενσωματώνει αυτά τα κριτήρια, είναι ψήφος για να παλέψουμε από καλύτερες θέσεις έναν αντίπαλο που για να σωθεί απειλεί με απόλυτο γονάτισμα την εργατική τάξη.

Ηλεκτρονική Καταστολή


Ηλεκτρονική Καταστολή 

Δημοσιεύτηκε στο blog prezatv στις 15/5/2012


Δυστυχώς εδώ και λιγες ώρες,ολοι οι φόβοι μας επιβεβαιώθηκαν στο 100%.


Από σήμερα, όλα τα Ελληνικά blogs της Google που φιλοξενούνται στη πλατφόρμα του Blogspot έχουν πλέον και κατάληξη .gr πράγμα το οποίο σημαίνει πως πλέον υπάγονται στην Ελληνική νομοθεσία.


Αυτό σημαίνει πως πλέον, εάν κάποιος κάνει μήνυση σε ένα blog με κατάληξη blogspot.gr για συκοφαντική δυσφήμηση, γίνεται άμεσα άρση του απορρήτου, καθώς η Ελληνική δικαιοσύνη προβλέπει άρση του απορρήτου των επικοινωνιών ακόμη και για το αδίκημα της συκοφαντικής δυσφήμησης,το οποίο ειναι πλημμεληματικού χαρακτήρα.


Με άλλα λόγια, πλέον εάν κάποιος ενοχλείται από το τρόπο γραφής ενός blogger,ή θεωρει το κείμενο που εχει στο ιστολόγιο του, προσβλητικό για το άτομο του,θα μπορεί να πηγαίνει στην αστυνομία,να καταθέτει μήνυση και έπειτα η υπόθεση θα πηγαίνει στη δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος.


Κάπως έτσι λοιπόν, τόσο εύκολα και απλά…η Google μας υποχρεώνει σε ΑΥΤΟΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ εάν δεν θέλουμε να γίνουμε θαμώνες στα κρατητήρια της ΓΑΔΑ.


ΠΛΕΟΝ,ΘΑ ΦΤΑΣΟΥΜΕ ΣΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΝΑ ΜΑΣ ΔΙΩΚΟΥΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΙΔΕΕΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΓΡΑΠΤΑ ΜΑΣ.


ΘΑ ΦΤΑΣΟΥΜΕ ΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΝΑ «ΠΡΟΣΕΧΟΥΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΜΕ» ΕΑΝ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΑΣΧΗΜΑ ΞΕΜΠΕΡΔΕΜΑΤΑΤΑ…


ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ BLOGΟΣΦΑΙΡΑ ΓΥΡΙΖΕΙ ΣΕΛΙΔΑ.


Σημείωση από γλόμπινγκ:


 Μπορείτε να κατεβάσετε από το λινκ http://dadaisback.blogspot.gr/2012/05/bloggers.html έναν χρήσιμο οδηγό επιβίωσης για bloggers

;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;


Όσο πλησιάζει η ώρα της κάλπης τα κόμματα που διεκδικούν για λογαριασμό του κεφαλαίου την ψήφο του λαού ελαχιστοποιούν και στρογγυλεύουν τις εξαγγελίες τους έτσι ώστε να χωράνε όλοι μέσα σ' αυτές. Κοινό μοτίβο: «Κοιμήσου εσύ (εργάτη) και η τύχη σου (τα κέρδη του καπιταλιστή) δουλεύει».
Αυτό είναι και το ενιαίο πρόγραμμα με το οποίο κατεβαίνουν στις εκλογές τόσο η ΝΔ όσο και ο ΣΥΡΙΖΑ. Το ΠΑΣΟΚ προσπαθεί ακόμα να διαλέξει ανάμεσα στην αυτοδιάλυση ή την ανασυγκρότηση...


***
Κοινό είναι το πρόγραμμά τους και στα επιμέρους: «Οχι άλλη μείωση μισθών και συντάξεων», διακηρύσσουν τόσο η ΝΔ όσο και ο ΣΥΡΙΖΑ.
Πόσο πιο κάτω να τις πάνε; Κι όμως, ακόμη και σ' αυτό το σημείο λαθροχειρούν. Μιλάνε για κατώτερους μισθούς και συντάξεις, με ποσά που αντικειμενικά δεν μπορούν να πάνε πιο κάτω και υπόσχονται να τα διατηρήσουν εκεί, στα όρια της εξαθλίωσης. Παράλληλα, το πλάνο του ΣΕΒ που έχουν αναλάβει να προωθήσουν προβλέπει τώρα μείωση του μέσου μισθού. Αυτό σημαίνει ότι θα κλαδευτούν κι άλλο οι μισθοί των 1.200 - 1.400 ευρώ, με αντίστοιχη κλιμάκωση προς τα κάτω για τις συντάξεις. Αυτό το ονομάζουν μισθολογική δικαιοσύνη αντιγράφοντας με άλλες λέξεις τον Α. Παπανδρέου, που όταν επέβαλε τη μείωση μισθών μιλούσε για χτύπημα των «ρετιρέ».
***
Εκεί που τα πράγματα ξεφεύγουν είναι στο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ όταν το εξειδικεύουν διάφορα στελέχη. Ο Δραγασάκης, της μίας συνιστώσας, επιμένει πως είναι ταξικό - υπέρ των εργατών - πρόγραμμα που «οδηγεί σε αναδιανομή μέσω της ανάπτυξης», που σε απλή μετάφραση σημαίνει πως αν υπάρχουν κέρδη (ανάπτυξη) ίσως υπάρχουν και αυξήσεις μισθών (αναδιανομή). Το καπιταλιστικό κέρδος, δηλαδή, παραμένει προϋπόθεση για να δουν αύξηση στο μισθό οι εργάτες. Αλλά ακόμη και τότε, η ανταγωνιστικότητα δεν το επιτρέπει. Τώρα, τι σόι αριστερά είναι αυτή που θεωρεί προϋπόθεση τα κέρδη των καπιταλιστών για να ζήσουν ανθρώπινα οι εργάτες, αυτό μόνο οι συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ το ξέρουν. Και το ίδρυμα «Φρίντιχ Εμπερτ» από το οποίο έχουν ξεσκολίσει πολλοί απ' όσους επεξεργάζονται το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ.
Από μια άλλη συνιστώσα, ο Ρινάλντι, επιμένει πως το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ «λατινοαμερικανοποιεί» την κοινωνική ζωή! Δηλαδή, και μ' αυτή την ερμηνεία καπιταλισμός προκύπτει, αλλά ακούγεται πιο εξωτικός. Εχει λίγο από το άρωμα της κυρίας Μιτεράν, που είχε αναλάβει υπό την προστασία της κάτι «κινήματα» εκεί κάτω.
Ο ίδιος ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, πάντως, κάνει καθαρό πως το μνημόνιο που θα καταργούσε, θα αντικατασταθεί με άλλο που θα έχει άλλο όνομα.
***
Η αστική τάξη, από την πλευρά της, έχει κάνει καθαρό πως στηρίζει κάθε προσπάθεια «αναδιαπραγμάτευσης» από όποια συνιστώσα των κομμάτων της κι αν προέρχεται. Σημειώνοντας με νόημα «αρκεί να γίνουν οι μεταρρυθμίσεις», δηλαδή όλα όσα έχει περιγράψει κατά καιρούς ο ΣΕΒ και για τα οποία τα κόμματα του «ευρωμονόδρομου» συμφωνούν ήδη πως έπρεπε να έχουν γίνει μερικά χρόνια πριν. Το γεγονός ότι ο ΣΥΡΙΖΑ παρουσιάζει τα αντεργατικά μέτρα ως τωρινό - ξαφνικό αποτέλεσμα του μνημονίου ενώ τα στελέχη του στο συνδικαλιστικό κίνημα πρωτοστατούν χρόνια τώρα για να περάσουν τέτοια μέτρα, δηλώνει μόνο ως πού μπορεί να φτάσει η πολιτική απατεωνιά του οπορτουνιστή - σοσιαλδημοκράτη, στην προσπάθειά του να ξελασπώσει το κεφάλαιο.
Ενα τμήμα της αστικής τάξης, πάντως, δείχνει ήδη να διασκεδάζει την κατάσταση. Σου λέει «μια ψυχή που είναι να βγει ας βγει». Και ήδη ανακοίνωσε πως περιμένει την ...επιστροφή του επόμενου πρωθυπουργού από τις Βρυξέλλες, δηλαδή, την προσγείωσή του στην πραγματικότητα της πολιτικής διαχείρισης του καπιταλισμού που βρίσκεται σε κρίση, συμβολικά και κυριολεκτικά.
***
Σε κάθε περίπτωση το δεδομένο είναι ένα: Στις 28 - 29 Ιούνη στις Βρυξέλλες αποφασίζουν μεγαλύτερη απώλεια κυριαρχικών δικαιωμάτων των κρατών - μελών, κατάσταση που προβλεπόταν από τη Συνθήκη του Μάαστριχτ. Και για το κεφάλαιο δεν υπάρχει πρόβλημα, υπάρχει όμως για τους λαούς. Γεγονός για το οποίο οι διεκδικητές της κυβέρνησης για λογαριασμό του κεφαλαίου κάνουν γαργάρα. Αυτό για το οποίο δε λένε κουβέντα είναι ένα από τα κεντρικά σημεία της πολιτικοϊδεολογικής συμφωνίας τους με οδυνηρές επιπτώσεις για το λαό.
Κι αυτό είναι ένα ακόμα κριτήριο ψήφου.
Είναι, επίσης, ένας ακόμα λόγος για τον οποίο το ΚΚΕ τονίζει πως στις 18 Ιούνη το επίκεντρο θα είναι στο λαϊκό κίνημα καθώς στη Βουλή η προδιαγραμμένη κοινοβουλευτική πλειοψηφία (καμιά σχέση με την πλειοψηφία που συγκροτούν τα λαϊκά συμφέροντα) από σήμερα κάνει καθαρό πως θα επιχειρεί να εφαρμόσει με όποια κυβέρνηση πολιτικές κομμένες και ραμμένες στα μέτρα της ανάγκης του κεφαλαίου να ανακάμψουν τα κέρδη του. Να γιατί τα λαϊκά στρώματα πρέπει να ενισχύσουν τη μόνη συμπαγή δύναμη που αποδεδειγμένα δεν κάνει κομπρεμί με την αστική τάξη, αξιοποιεί και το Κοινοβούλιο για να προωθήσει τα λαϊκά συμφέροντα, το ΚΚΕ, κάνοντάς το πιο ισχυρό και στη Βουλή και στο λαό.
***
Ασχετο: Χάρμα οφθαλμών χτες στη ΝΕΤ: Η Κωνσταντοπούλου του ΣΥΡΙΖΑ να καταγγέλλει ότι στελέχη του ΠΑΣΟΚ ενέχονται σε σκάνδαλα και η Αποστολάκη που ξέμεινε στο ΠΑΣΟΚ να κάνει μούφα αντίκαρφο με τη φράση «οι συνεργάτες τους σας στηρίζουν, κυρία Κωνσταντοπούλου, αλλά μην ανοίξουμε αυτή τη συζήτηση». Κρίμα, θα ήταν μια ωραία συζήτηση με όλα τα ονόματα των τάσεων του ΠΑΣΟΚ που συγκροτούν τις συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ στην πίστα.

ΤΟ ΒΡΩΜΙΚΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ ΤΩΝ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΤΟΥ ΣΥΡΙΣΟΚ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ


ΤΟ ΒΡΩΜΙΚΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ ΤΩΝ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΤΟΥ ΣΥΡΙΣΟΚ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ 



Πληθαίνουν τα κρούσματα με στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην στελέχη του ΠΑΣΟΚ που πρωτοστατούν σε τοπικό επίπεδο στην προσπάθεια του αστικού συστήματος να αποδυναμώσει το ΚΚΕ, με ανυπόστατες διαδόσεις, ψέματα και αθλιότητες.
Με ανακοίνωσή της, η ΝΕ Χίου του ΚΚΕ καταγγέλλει τους «άθλιους συκοφάντες και ψιθυρολόγους που προέρχονται από το χώρο του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην στελεχών του ΠΑΣΟΚ, συστεγάζονται στην "ενότητα της κυβερνώσας αριστεράς" και διαδίδουν ότι επειδή το ΚΚΕ δε βγάζει βουλευτή στο νησί, να ψηφίσουν τον υποψήφιο του ΣΥΡΙΖΑ στη Χίο, αφού δεν βγάζει βουλευτή!». 
Στην ανακοίνωσή σημειώνεται ακόμα:«Προφανώς, οι πολιτικοί καθοδηγητές τους υπό τον πρώην υπουργό της κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ κ. Κοτσακά και οι παρατρεχάμενοι, που φιγουράρουν στην επιτροπή στήριξης εκλογικού αγώνα του ΣΥΡΙΖΑ, γνωστοί και μη εξαιρετέοι, απεργοσπάστες και πρόσφατα αντιμνημονιακοί, γνωστά πολιτικά εκκρεμή με αλλεργία στο να κρατούν το πολιτικό τους λόγο, εφαρμόζουν τις δοκιμασμένες και άθλιες πρακτικές του δικομματισμού των ψευτοδιλημμάτων, της "χαμένης ψήφου", του "μικρότερου κακού" και των υπόγειων διαδόσεων για "το καλό» της κυβερνώσας αριστεράς. Δεν είναι τυχαίο ότι νυν νεοπασόκοι του ΣΥΡΙΖΑ τα ίδια διαδίδουν και στα γειτονικά νησιά της Σάμου και της Λέσβου, όπου βέβαια το ΚΚΕ έχει ήδη εκλέξει βουλευτή από τις εκλογές στις 6 Μάη».
Στη Φλώρινα, όπως καταγγέλλει η ΝΕ του ΚΚΕ, γνωστός ψηφοφόρος του ΠΑΣΟΚ, έλεγε, σε καφενείο ανοιχτά, σε άλλους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ, ότι ο εκλεγείς (στις 6/5/2012) βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής στη λίστα για τις εκλογές της 17ης Ιούνη του είπε ότι είναι απογοητευμένος, γιατί «το ΚΚΕ έδωσε γραμμή να ψηφιστεί ο ΣΥΡΙΖΑ και κινδυνεύει να μην εκλεγεί, γιατί θα εκλέξει βουλευτή ο ΣΥΡΙΖΑ»! 
Η ΝΕ Φλώρινας του ΚΚΕ σημειώνει σε ανακοίνωσή της: «Το κόλπο είναι τόσο παλιό και βρώμικο, όσο και το ΠΑΣΟΚ όταν το χρησιμοποιούσε, για να κλέψει την ψήφο κομμουνιστών. Το αντέγραψε ο ΣΥΡΙΖΑ (άλλωστε, στα επιτελεία του ΣΥΡΙΖΑ βρίσκονται σήμερα πρώην στελέχη από το λεγόμενο "βαθύ ΠΑΣΟΚ", με μεγάλη εμπειρία στην βρώμικη προπαγάνδα και στην προβοκάτσια). Απαντήστε στους ξαφνικούς "φίλους" του ΚΚΕ όπως τους αξίζει. Είναι ίδιοι με αυτούς που τα παλιότερα χρόνια ζητούσαν από τους αγωνιστές να εγκαταλείψουν το κόμμα τους για "το καλό τους". Είναι ίδιοι με αυτούς που ζητάνε σήμερα από τα νέα παιδιά που είναι κομμουνιστές ή στηρίζουν το ΠΑΜΕ να κάτσουν στ' αυγά τους για να μην απολυθούν!».
Σε περιοχή στα νότια της Αττικής, άτομο που δήλωνε πρώην στέλεχος του ΠΑΣΟΚ και ψηφίζει ΣΥΡΙΖΑ, διέδιδε σε οπαδούς, φίλους και ψηφοφόρους του ΚΚΕ ότι κάποιος που γράφει τους λόγους της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκας Παπαρήγα (!) έχει πει σε αυτόν και την παρέα του ότι θα ψηφίσει ΣΥΡΙΖΑ.
Στο Βόλο, τις τελευταίες μέρες πυκνώνουν οι προσπάθειες μέσω συγκεκριμένων ΜΜΕ και του διαδικτύου με πλαστές ειδήσεις, συκοφαντίες και ψέματα να χτυπηθεί το ΚΚΕ. Οπως καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η ΝΕ Μαγνησίας του Κόμματος, «έχουμε δεχτεί δεκάδες καταγγελίες από ανθρώπους που ανεξάρτητα από το αν έχουν ή όχι σχέση με το ΚΚΕ, πραγματικά τους προκαλούν αγανάκτηση οι επαναλαμβανόμενες επιθέσεις με χυδαιότητες, ύβρεις και το κυριότερο ψέματα, λάσπη και κατασκευασμένες ειδήσεις που βγάζουν μάτι. Δήθεν αποκαλύψεις με μόνο στόχο την καλλιέργεια εντυπώσεων, δήθεν ψηφοφόροι του ΚΚΕ με αντικομμουνιστική φρασεολογία στους οποίους δίνεται συστηματικά ο λόγος, δήθεν εξελίξεις σε οργανώσεις του ΚΚΕ, βρωμιές για στελέχη και βουλευτές του ΚΚΕ».


 Αναρτήθηκε απο  tasos  στις 18:15  
 Αντιδρ

Κάλεσμα από συνδικαλιστές της Κέρκυρας


Κάλεσμα από συνδικαλιστές της Κέρκυρας
Κάλεσμα στήριξης του ΚΚΕ στις εκλογές της 17ης Ιούνη απευθύνουν συνδικαλιστές από την Κέρκυρα. Στο κείμενο που υπογράφουν αναφέρεται μεταξύ άλλων:
«Στις 6 Μαΐου μεγάλο μέρος του ελληνικού λαού καταδίκασε με την ψήφο του τους φορείς υλοποίησης της αντιλαϊκής πολιτικής (ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ).
Η αλλαγή της ψήφου παρότι έγινε με ομολογουμένως εντυπωσιακό τρόπο, περιορίστηκε στην καταδίκη των κομμάτων της συγκυβέρνησης και της πολιτικής τους χωρίς να συνοδεύεται με θετική ψήφο στη διαφορετική πολιτική πρόταση (έξοδος από την Ευρωπαϊκή Ενωση - μονομερής διαγραφή του χρέους) για έναν άλλο δρόμο ανάπτυξης που εκφράζεται σήμερα από το ΚΚΕ.
Το βήμα προόδου που έκανε ο λαός με την εκλογική καταδίκη της κυρίαρχης πολιτικής και των κομμάτων της πρέπει στις εκλογές του Ιούνη να ολοκληρωθεί με την ισχυροποίηση του ΚΚΕ και της πολιτικής διεξόδου της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων από την κρίση. Η διέξοδος από την κρίση για τα λαϊκά στρώματα περνά απαραίτητα μέσα από την έξοδο από την Ευρωπαϊκή Ενωση και την απελευθέρωση της πατρίδας μας από τα δεσμά των ευρωενωσιακών συνθηκών (Μαάστριχ, Λισσαβόνα, Μπολόνια, Λευκή Βίβλος, Κ.Α.Π. κ.ά.), με ταυτόχρονη άρνηση πληρωμής του χρέους της χώρας, που διαμορφώθηκε πίσω από την πλάτη του ελληνικού λαού για την εξυπηρέτηση της εγχώριας και ξένης πλουτοκρατίας και διαπλοκής.
Η έξοδος από την Ευρωπαϊκή Ενωση και η άρνηση πληρωμής του χρέους αποτελεί τη βάση για την οικονομική και κοινωνική ανασυγκρότηση της πατρίδας μας, ώστε με λαϊκό έλεγχο των μέσων παραγωγής και των πλουτοπαραγωγικών πόρων να έχει την πραγματική εξουσία ο λαός.
Κάθε άλλη πολιτική πρόταση που στον παρονομαστή της θα έχει την Ευρωπαϊκή Ενωση θα κουβαλάει μαζί της και τις υποχρεώσεις που απορρέουν από τη συμμετοχή της χώρας στη ληστοσυμμορία των πλουσίων της Ευρώπης.
Ο λαός έχει τη δύναμη να περάσει στην αντίπερα όχθη, να βάλει τις βάσεις για να πάρει την πραγματική εξουσία, αρκεί να θέλει και να τολμήσει.
Σε κάθε περίπτωση όμως, πρέπει να δυναμώσει την πάλη του, να ενισχύσει τα όπλα του σε μια μάχη που βρίσκεται σε εξέλιξη και θα έχει διάρκεια και ένταση.
Χρειαζόμαστε λοιπόν πάση θυσία ισχυρό ΚΚΕ, στήριγμα στους αγώνες που έρχονται. Το ΚΚΕ στην Κέρκυρα και όχι μόνο έχει αποδείξει στην πράξη με τη δράση του πόσο αναγκαίο είναι για τους αγώνες του λαού».
Την ανακοίνωση υπογράφουν:
Πελάης Σταμάτης (πρόεδρος Ξενοδοχοϋπαλλήλων), Ζερβός Νικηφόρος (Αντιπρόεδρος Ξενοδοχοϋπαλλήλων), Καββαδίας Κώστας (Ντέμης) (Μέλος ΔΣ Ξενοδοχοϋπαλλήλων),Γιάγκας Αγγελος (Αντιπρόεδρος Ιδιωτικών Υπαλλήλων), Γαστεράτος Σπύρος(Αντιπρόσωπος στο ΕΚΚ), Mπίζης Θύμιος (Αντιπρόσωπος στο ΕΚΚ), Κουλούρης Κώστας(Αντιπρόσωπος στην ΠΟΕΕΥΤΕ), Νίνος Γιώργος ( Ξενοδοχοϋπαλληλος Συνδικαλιστής),Ραρής Περικλής (Αντιπρόσωπος στο ΕΚΚ), Βάρελης Σπύρος (Πρόεδρος Τοπ. Κοινότητας Βιταλάδων), Καββαδία Σπυριδούλα (Τοπική Σύμβουλος Κουσπάδων), Μίαρης Χρήστος(Πρώην Μέλος Κ.Π.Ε. ΔΗΚΚΙ), Πελάης Γιάννης (Τραπεζοϋπάλληλος Συνδικαλιστής),Μεταλληνός Μιχάλης (πρώην υποψήφιος Βουλευτής ΔΗΚΚΙ), Γκούμας Δημήτρης(Γραμματέας Ενωσης Βορειοηπειρωτών Κέρκυρας).

Επίθεση αποθρασυμένων φασιστοειδών


ΑΓ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
Επίθεση αποθρασυμένων φασιστοειδών
Η ΝΕ Βόρειου Τομέα του ΚΚΕ καταγγέλλει με ανακοίνωσή της την απρόκλητη επίθεση αποθρασυμένων φασιστοειδών χτες βράδυ στην πλατεία της Αγίας Παρασκευής, με στόχο το γραμματέα της ΚΟ Αγ. Παρασκευής και δημοτικό σύμβουλο του ΚΚΕ, Γ. Τσιμπουκάκη. Η επίθεση ήταν προσχεδιασμένη, αφού τα φασιστοειδή προκάλεσαν επανειλημμένα τα μέλη του ΚΚΕ που βρίσκονταν στο εκλογικό περίπτερο του Κόμματος στην πλατεία, με βρισιές και χαρακτηρισμούς όπως «κουμμούνια» και άλλα. Στην ανακοίνωση σημειώνεται: «Τέτοιου είδους πρακτικές, που κατευθύνονται και σιγοντάρονται από δυνάμεις του συστήματος και επιδιώκουν να τρομοκρατήσουν το ΚΚΕ και το λαϊκό κίνημα, δε θα περάσουν. Θα αντιμετωπιστούν από τους κομμουνιστές και τον ίδιο το λαό με την ισχυροποίηση και ριζοσπαστικοποίηση του εργατικού λαϊκού κινήματος. Με ένα κίνημα ρήξης και ανατροπής, θα βρουν απάντηση όλοι όσοι νομίζουν ότι μπορούν να πλήξουν με τέτοιες μεθόδους το ΚΚΕ. Οι εργαζόμενοι, τα λαϊκά στρώματα, στις 17 Ιούνη να επιλέξουν τη μόνη δύναμη που μπορεί να σταθεί εμπόδιο σε όλα αυτά τα σχέδια, που θα κόψει τη φόρα του κεφαλαίου και των μηχανισμών του».

TOP READ