1 Ιουν 2012

Για τη διακυβέρνηση της λαϊκής εξουσίας


Για τη διακυβέρνηση της λαϊκής εξουσίας


Το ΚΚΕ διεκδικεί και θα διαδραματίσει τον πρωτοπόρο ρόλο στη διακυβέρνηση της λαϊκής εξουσίας που θα την αναδείξει ο λαός και θα είναι ο ίδιος πρωταγωνιστής. Είναι ο δρόμος της κοινωνικοποίησης των μονοπωλίων, των συγκεντρωμένων μέσων παραγωγής, όλων των μέσων σε κλάδους στρατηγικής σημασίας, που αξιοποιούνται με επιστημονικό κεντρικό πανεθνικό σχεδιασμό της οικονομίας, με κριτήριο τις λαϊκές ανάγκες και εργατικό έλεγχο. Αυτός ο δρόμος θα απογειώσει τις αναξιοποίητες παραγωγικές δυνατότητες της Ελλάδας. Διαθέτει αναξιοποίητο ορυκτό πλούτο, απαραίτητη προϋπόθεση για την ανάπτυξη της βιομηχανίας. Εχει βωξίτη, νικέλιο, ψευδάργυρο, χρυσό. Εχει λευκόλιθο, μάρμαρο, λιγνίτη. Εχει τεράστιο υδάτινο δυναμικό για την παραγωγή επίσης ηλεκτρικής ενέργειας. Εχει πλούσια κοιτάσματα πετρελαίου και φυσικού αερίου στο Βόρειο Αιγαίο, στη λεκάνη της Ρόδου, νότια της Κρήτης, στο Ιόνιο και τον Πατραϊκό κόλπο. Εχει ήδη αναπτυγμένη βιομηχανία χάλυβα, σιδήρου, χαλκού, ναυπηγεία, αμυντική βιομηχανία, βιομηχανία πλαστικών, παραγωγή τσιμέντου και άλλων οικοδομικών υλικών. Εχει, επίσης, δάση για ξυλεία και προϊόντα ξύλου. Η Ελλάδα διαθέτει έμπειρο μορφωμένο και πολυάριθμο εργατικό και επιστημονικό δυναμικό. Διαθέτει δυνατότητες για παραγωγή σύγχρονων προϊόντων, μηχανών, εργαλείων και συσκευών. Επίσης, η Ελλάδα είχε, άρα μπορεί να αναπτύξει αγροτοκτηνοτροφική παραγωγή που να καλύπτει όλες τις διατροφικές της ανάγκες και να κάνει εξαγωγές, αντί να εισάγει. Η Ελλάδα έχει σημαντική παραγωγή σιταριού, καλαμποκιού, άλλων δημητριακών, πατάτας, φασολιών, διαθέτει υψηλής ποιότητας λάδι, οπωροκηπευτικά, κρασί, ροδάκινα, εσπεριδοειδή, σταφίδα. Μπορεί να παράγει τεύτλα άρα και ζάχαρη, βαμβάκι άρα και κλωστοϋφαντουργικά προϊόντα. Η κτηνοτροφία της Ελλάδας παρουσιάζει υψηλό βαθμό συγκέντρωσης και μπορεί να καλύψει το μεγαλύτερο μέρος των εγχώριων αναγκών κατανάλωσης σε πρόβειο γάλα, κρέας κ.λπ. αλλά και αναπτυγμένη βιομηχανία τροφίμων και ποτών. Επίσης, η αγροτική παραγωγή μπορεί να στηρίξει τη βιομηχανία τροφίμων.
***
Τι μπορεί να κάνει ο κεντρικός σχεδιασμός; Να σχεδιάζει την αξιοποίηση για ανάπτυξη όλων των πλουτοπαραγωγικών πηγών της χώρας, ώστε να αναπτύσσονται όλοι οι κλάδοι της βιομηχανίας και της αγροτικής οικονομίας που μπορεί να αναπτύξει η Ελλάδα. Να παράγει και να κατανέμει τα αναγκαία μέσα παραγωγής σ' αυτούς τους κλάδους. Να εκπαιδεύει και να μορφώνει το αναγκαίο εργατικό και επιστημονικό δυναμικό για την ανάπτυξη της παραγωγής. Να φροντίζει την κατανομή των παραγόμενων προϊόντων για την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών. Να κατανέμει πόρους από την ανάπτυξη για τη δωρεάν ικανοποίηση όλων των λαϊκών αναγκών σε Παιδεία, Υγεία, Πρόνοια, Πολιτισμό, Αθλητισμό, σε έργα υποδομής - όπως αντισεισμική, αντιπλημμυρική προστασία και λαϊκή κατοικία. Να αναπτύσσει την έρευνα και την επιστήμη, με βάση τις λαϊκές ανάγκες.
Βεβαίως, αυτή η ανάπτυξη δε χωρά στα πλαίσια της ΕΕ και του ΝΑΤΟ.
***
Η λαϊκή εξουσία θα στηριχτεί σε λαϊκούς θεσμούς, που θα γεννήσει η πάλη και η πρωτοβουλία του εργατικού - λαϊκού κινήματος, θα αναδειχτούν, κατά συνέπεια, νέοι θεσμοί.
Βάση της λαϊκής εξουσίας θα είναι οι παραγωγικές μονάδες, οι τόποι εργασίας, στους οποίους θα ασκείται και ο εργατικός και κοινωνικός έλεγχος της διεύθυνσης. Mέσα από τις παραγωγικές κοινότητες θα εκλέγονται και θα ανακαλούνται όταν πρέπει οι εκπρόσωποι των εργαζομένων στα όργανα εξουσίας, όπως λένε σήμερα, οι βουλευτές.
Οι συνεταιρισμένοι μικροί εμπορευματοπαραγωγοί και αγρότες κατοχυρώνονται ως σύμμαχοι της εργατικής τάξης, εκλέγουν τους αντιπροσώπους τους από τα κάτω προς τα πάνω με αντίστοιχα σώματα.
Οι νέοι και οι νέες που δε βρίσκονται στην εργασία, δηλαδή σπουδαστές, φοιτητές, θα εκλέγουν τους αντιπροσώπους μέσα από τις εκπαιδευτικές μονάδες, ενώ θα αξιοποιούνται με ειδικό τρόπο οι μαζικές οργανώσεις και ειδικές υπηρεσίες, ώστε να αντιπροσωπεύονται οι μη εργαζόμενοι για ειδικούς λόγους και οι συνταξιούχοι.
Η λαϊκή εξουσία θεσμοθετεί και παίρνει πρακτικά μέτρα, ώστε να εξασφαλίζεται η άσκηση του εργατικού και γενικότερα κοινωνικού ελέγχου, η ανεμπόδιστη άσκηση κριτικής σε αποφάσεις και χειρισμούς που εμποδίζουν την ανάπτυξη και ενίσχυση της λαϊκής οικονομίας. Είναι ζωτική ανάγκη να καταγγέλλονται πάσης φύσεως και προέλευσης αυθαιρεσίες, γραφειοκρατία ή άλλα αρνητικά φαινόμενα.
Εκλέγεται από τα κάτω προς τα πάνω το ανώτατο όργανο εξουσίας με μη μόνιμους και ανακλητούς εκπροσώπους, που δεν πρέπει να ξεκόβονται από την παραγωγή. Οπου χρειάζεται γίνεται απόσπαση κατά τη διάρκεια της θητείας τους ανάλογα με τις συγκεκριμένες ανάγκες. Οι αντιπρόσωποι, όπως λένε σήμερα «βουλευτές», δεν έχουν κανένα ιδιαίτερο οικονομικό προνόμιο από τη συμμετοχή τους στα όργανα εξουσίας. Από το ανώτατο όργανο ορίζονται η κυβέρνηση, οι επικεφαλής των διαφόρων εκτελεστικής αρμοδιότητας τομέων (υπουργεία, διευθύνσεις, επιτροπές, κ.λπ.).
Η Ελλάδα της λαϊκής εξουσίας, οικονομίας, θα επιδιώξει να αξιοποιήσει κάθε ρωγμή αντίθεσης και ανταγωνισμού ανάμεσα στις ιμπεριαλιστικές δυνάμεις για τη διαφύλαξη και ενίσχυση της λαϊκής εξουσίας, οικονομίας, της εδαφικής ακεραιότητας και των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδας.

Η ... κυρία Σαρακίνη!


Η ... κυρία Σαρακίνη!
Το βιολί βιολάκι τους στη ΝΕΤ. Οι στημένες ερωτήσεις και η παραποίηση των θέσεων του ΚΚΕ καλά κρατούν. Εχουν αναλάβει το ρόλο του εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ.
Χτες, η δημοσιογράφος Σαρακίνη στην απογευματινή εκπομπή της κρατικής τηλεόρασης, απευθυνόμενη στην εκπρόσωπο του ΚΚΕ, έλεγε διαρκώς ότι το ΚΚΕ «δε θέλει να κυβερνήσει», παραποιώντας τις τοποθετήσεις του Κόμματος και υποστηρίζοντας ότι έτσι είπε η Αλέκα Παπαρήγα!! Παρόλο που η εκπρόσωπος του ΚΚΕ προσπαθούσε να διατυπώσει τη θέση του Κόμματος, η δημοσιογράφος επέμενε ότι αυτό που λέει η ίδια είναι η θέση του ΚΚΕ, εμποδίζοντας την εκπρόσωπο του Κόμματος να σταυρώσει λέξη. Μάλιστα, παρόλο που πήρε συγκεκριμένη απάντηση για την πρόταση εξουσίας και διακυβέρνησης του ΚΚΕ, η Σαρακίνη αγνοώντας την απάντηση κατέληξε ότι... δεν πήρε απάντηση! Πήρε, αλλά δεν της άρεσε...
Επιβεβαιώνεται η καταγγελία που έχει κάνει εδώ και μέρες το ΚΚΕ, ότι η κρατική τηλεόραση έχει μετατραπεί στο μεγαλύτερο μέρος της σε ένθερμη κερκίδα του ΣΥΡΙΖΑ και ότι οι δημοσιογράφοι αυτοί με τη στάση τους εξυπηρετούν το σχέδιο αποδυνάμωσης του Κόμματος. Αξιος ο μισθός τους (της)...

Αξεπέραστα τα αδιέξοδα στη διαχείριση της κρίσης


ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ
Αξεπέραστα τα αδιέξοδα στη διαχείριση της κρίσης
Υποθήκευση χρυσού και εθνικών περιουσιακών στοιχείων για νέα δάνεια προβλέπει γερμανικό σχέδιο
Νέες θυσίες από τους λαούς στο όνομα της«διάσωσης του ευρώ», δηλαδή της ευρωενωσιακής πλουτοκρατίας, ζητούν οι εκπρόσωποι της λυκοσυμμαχίας της ΕΕ. Την ίδια στιγμή, συνεχίζονται, με αμείωτη ένταση, οι κραδασμοί και οι ισχυρές αναταράξεις στο ευρωοικοδόμημα, εξαιτίας της όξυνσης των αντιθέσεων για τον επιμερισμό των βαρών της κρίσης.
Η Γερμανίδα καγκελάριος Α. Μέρκελεπανέλαβε χτες τη δέσμευση της ΕΕ στη στρατηγική της «λιτότητας με ανάπτυξη», ζητώντας ταυτόχρονα να αξιοποιηθεί η κρίση για να προχωρήσει η οικονομική και πολιτική ολοκλήρωση της ΕΕ. Το δημοσιονομικό σύμφωνο αποτελεί «το πρώτο βήμα στο δρόμο της ολοκλήρωσης, το οποίο πρέπει να ακολουθηθεί από άλλα», τόνισε σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στο Στράλσουντ, στη βόρεια Γερμανία, έπειτα από τη Σύνοδο Κορυφής των χωρών της Βαλτικής.«Υπάρχουν κι άλλα στάδια προς μια μεγαλύτερη ολοκλήρωση, τα οποία θα απαιτήσουν αλλαγές στη Συνθήκη (της ΕΕ). Δεν έχουμε φτάσει εκεί, αλλά δεν θα πρέπει να υπάρχουν ταμπού», συμπλήρωσε.
Παράλληλα, ξεκαθάρισε ότι «λιτότητα και δημοσιονομική πειθαρχία, διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις και ανάπτυξη, όλα αυτά πρέπει να αποτελούν μέρος του ίδιου συνόλου», δηλαδή της στρατηγικής της ΕΕ για έξοδο από την κρίση μέσω του τσακίσματος των μισθών και της εξαθλίωσης των λαών. «Πάντα έλεγα ότι χρειαζόμαστε περισσότερη Ευρώπη και ότι αυτό σημαίνει κατά συνέπεια ότι πρέπει να δοθούν περισσότερες αρμοδιότητες στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή», κατέληξε η ίδια.
Υποθήκευση του φυσικού πλούτου
Το ενιαίο νόμισμα της Ευρώπης πρέπει να υποστηριχθεί με υπεύθυνες δημοσιονομικές πολιτικές και στενότερη συνεργασία μεταξύ των χωρών της Ευρωζώνης, για να επιβιώσει και να ευημερήσει, δήλωσε χτες ο επίτροπος Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων Ο. Ρεν, κινούμενος στο ίδιο μήκος κύματος με την Γερμανίδα καγκελάριο. Ο Ρεν προειδοποίησε ότι αν άρχιζε αμέσως μια συζήτηση για την έκδοση ευρωομολόγων, θα ήταν μια «ψευδής συζήτηση», καλώντας τις χώρες - μέλη να ευθυγραμμίσουν πρώτα περισσότερο τις δημοσιονομικές πολιτικές τους και να κινηθούν προς μια χρηματοπιστωτική ένωση.
Η ΕΕ χρειάζεται να επιλύσει την κρίση της Ευρωζώνης εάν θέλει να διατηρήσει το στάτους της ως παγκόσμια δύναμη, δήλωσε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Χ. Βαν Ρομπάι, δείχνοντας ότι το κεφάλαιο «καίγεται» για πιο αποτελεσματική διαχείριση. «Η αποκατάσταση της σταθερότητας στην Ευρωζώνη είναι αναγκαία, προκειμένου να διατηρήσουμε το βάρος μας στην παγκόσμια σκηνή», είπε ο Ρομπάι στο πλαίσιο ομιλίας στο Βασιλικό Ινστιτούτο Διεθνών Υποθέσεων.
Το ΔΝΤ τάχτηκε χτες υπέρ της αρχής μιας μελλοντικής «τραπεζικής ένωσης» στη ζώνη του ευρώ, κυρίως υπό τη μορφή μιας κεντρικής ρύθμισης του τραπεζικού συστήματος και την εγγύηση των καταθέσεων. Στην ομιλία της, που δόθηκε στις Βρυξέλλες, στο πλαίσιο του ομώνυμου Οικονομικού Φόρουμ, η αναπληρώτρια γενική διευθύντρια του ΔΝΤ Νεμάτ Σαφίκ εξέφρασε την εκτίμηση πως θα πρέπει να γίνουν «αποφασιστικά βήματα προς την κατεύθυνση μιας πληρέστερης οικονομικής ολοκλήρωσης (...) Αυτό θα περιελάμβανε και τη χορήγηση όσον το δυνατόν ταχύτερα στις τράπεζες μιας βοήθειας που θα διέρχεται από μια αμοιβαιοποίηση των πόρων, που δε θα εκπορεύεται από τα κράτη», δήλωσε η Σαφίκ.
Στο μεταξύ, σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα Ντέιλι Τέλεγκραφ, φαίνεται να κερδίζει έδαφος σχέδιο που προβλέπει ότι οι δανειολήπτριες χώρες του ευρωπαϊκού νότου πρέπει να «ενεχειριάσουν» τα αποθέματά τους σε χρυσό και σε άλλα εθνικά περιουσιακά στοιχεία ως εγγύηση, στο πλαίσιο ενός σχεδίου δανειοδότησης ύψους 2,3 τρισ. ευρώ! Το γερμανικό σχέδιο, το οποίο είναι γνωστό και ως «European Redemption Pact», προσφέρει μια μορφή«λάιτ ευρωομολόγων», τα οποία είναι σύμφωνα με το γερμανικό Σύνταγμα.
«Φουσκώνει» το πρόβλημα της Ισπανίας
Την ίδια στιγμή, τα αδιέξοδα της αστικής διαχείριση της κρίσης στην Ισπανία συνεχίζει να προκαλεί ισχυρούς τριγμούς στο οικοδόμημα των μονοπωλίων. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή γνωστοποίησε χθες ότι έχει απευθύνει αίτημα προς την Ισπανία να της ανακοινώσει το σχέδιο που έχει καταρτίσει σχετικά με τη διάσωση της τράπεζας Βankia. Οπως επεσήμανε οΑ. Αλταφάζ, εκπρόσωπος Τύπου του Ευρωπαίου επιτρόπου Ολι Ρεν, το αίτημα υπεβλήθη, ώστε να προσδιοριστεί κατά πόσον το σχέδιο διάσωσης της τράπεζας συνάδει με τη νομοθεσία περί «κρατικών ενισχύσεων».
Αποκαλυπτική, πάντως, των αντιθέσεων είναι η δήλωση, με την οποία ο ίδιος απέκλεισε την πιθανότητα απευθείας ανακεφαλαιοποίησης των ευρωπαϊκών τραπεζών μέσω του μόνιμου μηχανισμού στήριξης (ΕSM) με τα σημερινά δεδομένα. «Με τα υφιστάμενα εργαλεία του ESM, εάν τεθεί σε ισχύ ως έχει, δεν καλύπτουμε την πιθανότητα ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών με απευθείας ενέσεις ρευστότητας από το ESM», είπε ο Αλταφάζ. Η θέση αυτή έρχεται σε αντίθεση με έγγραφο της Κομισιόν που δημοσιοποιήθηκε την Τετάρτη, στο οποίο αναφέρεται πως «θα μπορούσε να προβλεφθεί» η απευθείας ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας.
Από την πλευρά του ΔΝΤ ανακοίνωσε χτες ότι προς το παρόν δεν έχει επεξεργαστεί κανένα σχέδιο για να προσφέρει οικονομική βοήθεια στην Ισπανία, επισημαίνοντας ότι η χώρα δεν του έχει ζητήσει κάτι τέτοιο. Μία αναδιάρθρωση του δημόσιου χρέους της Ισπανίας «δεν είναι ούτε επιθυμητή, ούτε εφικτή, ούτε και αναγκαία» δήλωσε ο επικεφαλής του Διεθνούς Χρηματοπιστωτικού Ινστιτούτου (IIF) Τσαρλς Νταλάρα, σε συνέντευξη που έδωσε στην ολλανδική εφημερίδα Financieele Dagblad.

Τυφλα να χει ο Αρτεμης Ματσας - Επιστολη Τζήμερου στην Μερκελ: Εξοχοτατη....


Τυφλα να χει ο Αρτεμης Ματσας - Επιστολη Τζήμερου στην Μερκελ: Εξοχοτατη.... 




AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA










Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ 




 Εξοχότατη,


 αν ήμουν στη θέση σας θα έλεγα «να πάει στο διάολο αυτή η απαίσια χώρα». Εμείς, οι σκεπτόμενοι και αξιοπρεπείς Έλληνες σάς είμαστε ευγνώμονες που δεν έχετε πάρει (ακόμα) αυτή τη θέση και εξακολουθείτε να μας στηρίζετε. Αλλά για να μπορέσουμε να σας το ανταποδώσουμε και να ξεπληρώσουμε το χρέος που συσσώρευσαν η ανικανότητα και οι μίζες των πολιτικών μας, σας παρακαλούμε: υποχρεώστε τους σε ένα και μόνο πράγμα: να αλλάξουν το κράτος-τέρας που δημιούργησαν. Να καταργήσουν την μονιμότητα της κομματικής τους πελατείας που έχουν διορίσει με απίστευτους μισθούς και προνόμια (θα γνωρίζετε υποθέτω για το «επίδομα έγκαιρης προσέλευσης» που έπαιρνε όποιος απλώς πήγαινε στην ώρα του στη δουλειά του!). Να υποχρεωθούν να εφαρμόσουν κανόνες οικονομικής διαφάνειας στα ίδια τα κόμματα και σε κάθε συναλλαγή του Δημοσίου. Αν δεν τους υποχρεώσετε δεν υπάρχει περίπτωση να το κάνουν μόνοι τους! Μην τους δώσετε ούτε ένα ευρώ παραπάνω, χωρίς αυτή την προϋπόθεση, θα σας το κλέψουν!


 Εξοχότατη,


 παρ’ όλα αυτά η Ελλάδα μπορεί να μεγαλουργήσει, όπως το έχουν κάνει χιλιάδες Έλληνες μετανάστες, σε χώρες όπως η δική σας, όπως το έχει καταφέρει η ελληνική ναυτιλία. Μόλις το κράτος – αγχόνη σταματήσει να πνίγει όσους έχουν και ιδέες και διάθεση και παραγωγικό σφρίγος, η Ελλάδα θα ανθίσει. Βοηθήστε μας να το πετύχουμε. Απαγορέψτε στους διεφθαρμένους και ανίκανους πολιτικούς μας εσάς να εξαπατούν, εμάς να εξευτελίζουν και να στερούν από τον κόσμο του αύριο τον πλούτο που μπορεί να προσφέρει το αληθινό Ελληνικό πνεύμα – αυτό που ποτέ δεν έσβησε σ΄αυτόν τον τόπο.




 Θάνος Τζήμερος








Πηγή: αναρχογατούλης




 Αναρτήθηκε από Praxis red

TOP READ