2 Μαΐ 2012

ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ Κ.Κ.Ε.


Τετάρτη, Μάϊος 02, 2012

ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ Κ.Κ.Ε.

ΤΕΡΜΑ ΠΙΑ ΣΤΟ ΦΟΒΟ
ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΠΟΤΑΓΗ
ΜΕ ΤΟ Κ.Κ.Ε.
ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ



Βουλευτικές Εκλογές 2012 / Μέρος 10ο - Βόρειο Αιγαίο


Βουλευτικές Εκλογές 2012 / Μέρος 10ο - Βόρειο Αιγαίο

Νησιά Βορείου Αιγαίου


Και να που φτάσαμε στο 10ο μέρος ... το καλό. Το Βόρειο Αιγαίο εισάγει ένα νέο χρωματάκι στον χάρτη μας, ένα χρώμα το οποίο ευελπιστούμε να δούμε για πρώτη φορά σε αυτές τις εκλογές, και σε άλλους δήμους της χώρας.

Μετά τα νησιά του Ιονίου, και η δεύτερη εξεταζομένη νησιωτική περιοχή -  τα νησιά του Βορείου Αιγαίου - παρουσιάζουν ελαφρύτερα συμπτώματα της δικομματικής παράνοιας που έχει κυριεύσει την υπόλοιπη χώρα. Εκτός βεβαίως απο την Χίο, η οποία μας χαλάει λίγο την ωραία εικόνα, καθώς ο δικομματισμός σκαρφάλωσε εδώ στο 83,75% για το 2009. Αντίθετα στον νομό Λέσβου έμεινε στο 73,25%, ενώ στον νομό Σάμου πέτυχε το 3ο χαμηλότερο ποσοστό πανελλαδικά (μετά απο τις δυο περιφέρειες των Αθηνών), φτάνοντας στο 68,06%. Φυσικά για αυτό ευθύνεται σε μεγάλο βαθμό το ποσοστό που καταγράφει το ΚΚΕ.

 

Μπροστά λοιπόν απο τις εξελίξεις στην υπόλοιπη χώρα, βρίσκονται η Ικαρία, οι Φούρνοι Κορσεών, η Λέσβος και η Σάμος, με τα δυο κυρίαρχα αστικά κόμματα να παίρνουν αρκετά δύσκολα, ποσοστά άνω του 40%. Μόνο στην Χίο το ΠΑΣΟΚ έχει μονιμοποιηθεί πάνω από το 40%, πετυχαίνοντας μάλιστα high score το 2009 με 49,81% , ενώ και η Νέα Δημοκρατία έχει βρεθεί 3 στις 5 φορές τα τελευταία 16 χρόνια, πάνω από το 40% στο νησί της μαστίχας. High score της ΝΔ για την περιοχή, το 43,82% του 2007, φυσικά στην Χίο. Τα χαμηλότερα ποσοστά και των δυο επιτευχθηκαν όπως καταλαβαίνετε στο νομό Σάμου, με το ΠΑΣΟΚ να φτάνει στο 32,54% το 2007 και την Νέα Δημοκρατία στο 29,72% το 2009 !

Γεμάτο μαργαριτάρια η εξεταζόμενη περιοχή μας, απο τα οποία θα σας παρουσιάσουμε μερικά για να πάρετε μια ιδέα.
Χαμηλότερο ποσοστό για την Νέα Δημοκρατία σε επίπεδο δήμων, το 2009 στον Εύδηλο της Ικαρίας με 13,35%, δηλαδή με λίγα λόγια, 1 νεοδημοκράτης για κάθε 3 (και κάτι) κουκουέδες ! Χαμηλότερο ποσοστό για το ΠΑΣΟΚ σε επίπεδο δήμων, το 2007 στις Ράχες Ικαρίας με 21,79%, δηλαδή με λίγα λόγια, 1 πασόκος για κάθε 2 (παρα κάτι) κουκουέδες ! Χαμηλότερο ποσοστό για το ΣΥΡΙΖΑ στα Ψαρά, το 2009 με 0 ψήφους και 0%.

Αντίθετα, υψηλότερο ποσοστό για την Νέα Δημοκρατία σε επίπεδο δήμων πάντα, το 2007 στον δήμο Αμανής στην Χίο με 52,46%. Ομοίως υψηλότερο ποσοστό για το ΠΑΣΟΚ ξανά στην Χίο, το 2004 στον Άγιο Μηνά με 62,72%. Τέλος ο ΣΥΡΙΖΑ πέτυχε το υψηλό του το 2000, στον Εύδηλο της Ικαρίας με 14,31% .

Ακολουθούν οι χάρτες κατανομής των δήμων για τις εκλογικές αναμετρήσεις από το 2000 έως το 2007 (Κλικ για μεγένθυνση)
 
 

Η παρουσία του ΚΚΕ

Ποσοστά αυτοδυναμίας στην Ικαρία, ποσοστά άνω του 23% στους Φούρνους Κορσεών, ενώ στην Λέσβο και την Σάμο ξεπερνά με άνεση το 14% και το 12% αντίστοιχα. Όπως τονίσαμε και παραπάνω, μόνο η Χίος και τα Ψαρά, μας χαλάνε την εικόνα απο το μέλλον, παίζοντας τον ρόλο των φορέων της αντεπανάστασης. Εκτός όμως απο τους δήμους της Ικαρίας στους οποίους το ΚΚΕ είναι πρώτο κόμμα, και στην Μανταμάδο της Λέσβου κοκκίνησε ο δήμος το 2009 (μετά απο χρόνια).

Συνολικά για τα νησιά του Βόρειου Αιγαίου, το ΚΚΕ κατάφερε να καταγράψει ποσοστό 12,62% (17.398 ψήφοι) σημειώνοντας πολύ μικρή πτώση σε σχέση με το 2007 (12,75%, 18.491 ψήφοι) ενώ από το 2000 έχει καταφέρει μια αύξηση ποσοστών του 17% (10,82%, 15.755).

Βασικά ο παραπάνω χάρτης χρειάζεται και άλλες 10 σκάλες χρωμάτων, αλλά δυστυχώς αυτό δεν ήταν δυνατόν να γίνει ! Για αυτό θα αναφέρουμε όλες τις περιοχές που βρέθηκαν για το 2009, πάνω από το 18%.

Πρώτος και καλύτερος, ο Εύδηλος της Ικαρίας (ο μεσαίος δήμος) με 41,47% , ενώ πολύ κοντά και στην δεύτερη θεση ακολουθούν οι Ράχες Ικαρίας (δεξιά) με 38,94%. Στην τρίτη θέση βρέθηκε ο δήμος Μανταμάδου της Λέσβου (βόρεια) με 33,38% ενώ τέταρτος με 31,38% βρέθηκε ο τρίτος και τελευταίος δήμος της Ικαρίας, Άγιος Κύρηκος. Σε αυτούς τους δήμους το ΚΚΕ ήταν και πρώτο κόμμα.

Πάνω από το 18% βρέθηκε το ΚΚΕ και στην Αγιάσσο της Λέσβου (26,40%), στους Φούρνους Κορσεών (23,44%) και στον Δήμο Ερεσσού-Αντίσσης (18,65%) ενώ πολύ κοντά στο 18% βρέθηκαν η Αγία Παρασκευή της Λέσβου (17,99%) και ο Μαραθόκαμπος της Σάμου (17,47%).

Και αφού τελειώσαμε με το προσκύνημα στους "Αγίους Τόπους", έρχεται η Χίος να μας θυμίσει σε ποιά χώρα και σε ποιά χρονιά βρισκόμαστε. Διότι και τα 3 χαμηλότερα αποτελέσματα του ΚΚΕ για τις εκλογές του 2009, βρίσκονται σε αυτήν. Πρώτος από το τέλος λοιπόν ο δήμος Μαστιχοχωρίων με 2,16%, δεύτερος ο δήμος Αμανής με 2,65% και τρίτος ο δήμος Καμποχώρων με 2,77%. Το αρνητικό ρεκόρ της 12ετίας, εμφανίζεται στα Ψαρά το 2000, με 1 ψήφο και ποσοστό 0,27% !

Ακολουθούν οι χάρτες των ποσοστών του ΚΚΕ για τις εκλογικές αναμετρήσεις από το 2000 έως το 2007 (Κλικ για μεγένθυνση)
 
 

Προβλέψεις - Εκτιμήσεις

Και ναι, σύμφωνα με την εκτίμηση και πρόβλεψή μας, η μονοεδρική της Σάμου θα βαφτεί κόκκινη σε αυτές τις εκλογές, ασχέτως εαν διαφωνούν μαζί μας οι Books όλου του κόσμου, που δίνουν τουλάχιστον 7 μονοεδρικές στην Νέα Δημοκρατία (εκτός φυσικά εαν εννοούν πως το ΠΑΣΟΚ θα χάσει ακόμα και την Ζάκυνθο). Αύξηση σε όλα τα νησιά του βορείου Αιγαίου, με μεγαλύτερη όμως πρόοδο σε Χίο και Λήμνο (καθώς έχουν αρκετά μικρότερα ποσοστά), ενώ απο τα υπόλοιπα μεγάλα νησιά φαίνεται πως την μεγαλύτερη αύξηση θα την έχει η Σάμος. Η Ικαρία αν και πρωτοπόρος στην περιοχή, δεν φαίνεται πως μπορεί να αυξηθεί σε αυτές τις εκλογές πάνω από το 45%.

Άντε, και με την νίκη !
 

 Σχετικά  

Βουλευτικές Εκλογές 2012 / Μέρος 1ο - Πελοπόννησος
Βουλευτικές Εκλογές 2012 / Μέρος 2ο - Αττική
Βουλευτικές Εκλογές 2012 / Μέρος 3ο - Στερεά Ελλάδα
Βουλευτικές Εκλογές 2012 / Μέρος 4ο -Ιόνια Νησιά
Βουλευτικές Εκλογές 2012 / Μέρος 5ο - Ήπειρος
Βουλευτικές Εκλογές 2012 / Μέρος 6ο - Θεσσαλία
Βουλευτικές Εκλογές 2012 / Μέρος 7ο - Δυτική Μακεδονία
Βουλευτικές Εκλογές 2012/ Μέρος 8ο - Κεντρική & Ανατολική Μακεδονία
Βουλευτικές Εκλογές 2012/ Μέρος 9ο - Θράκη

Αριστερή κυβέρνηση-Πετάει ο γάιδαρος;


Αριστερή κυβέρνηση-Πετάει ο γάιδαρος;

Ε αφου το είπε κι ο Λάκης  ...
Ακουσα πως είπε ο Λάκης Λαζόπουλος οτι η Αριστερά για πρώτη φορά φευγει από τη θεση των κομμάτων διαμαρτυρίας και διεκδικεί την εξουσία! (Το μεταφερω έτσι γενικά γιατί δεν το άκουσα ο ίδιος). Κατόπιν έκανε μια κριτική στο ΚΚΕ που ακούμε συνεχεια τελευταία.
Δεν υποτιμάω καθόλου το πολιτικό κριτήριο κανενός, ούτε φυσικά του Λάκη του οποίου το ταλέντο σέβομαι απεριόριστα. Η οικονομική θέση του καθενός όμως παίζει πάντα το ρόλο της. Οχι στην ποιότητα της πολιτικής του σκέψης, αλλά στο πόσο επίμονα αναγκάζεται από τις συνθήκες να σκύψει πάνω  από την πραγματικότητα, να προσπαθήσει, να διακρίνει και να αποφασίσει  με όσο μεγαλύτερη ακρίβεια γίνεται  κάθε πολιτική θέση που θα πάρει. Κάποιοι δεν έχουν την πολυτέλεια του λάθους όσο άλλοι.

Λέει ο Λάκης οτι η Αριστερά-και μαζί της υπονοείται και ο λαός- διεκδικεί εξουσία. Μακάρι να την διεκδικούσε, ποιος δεν θα τόθελε; Τη διάκριση πραγματικης εξουσίας από το σύστημα διαχείρισης της το συζητήσαμε στο προηγούμενο  ποστ. Όποιο κόμμα και να κερδίζει τις εκλογές, όπως και να λέγεται το σύστημα διακυβέρνησης, κοινοβουλευτισμός, βασιλευόμενη δημοκρατία ή χούντα η εξουσία θα εξακολουθήσει να βρίσκεται στα χέρια της μεγάλης αστικής ταξης, η οποία κανενός είδους μεγαλοψυχία δεν έχει να παραδώσει αυτό που κέρδισε κυριολεκτικά με  αίμα (δικό μας φυσικά). Αυτό είναι που πρεπει να αλλάξει αν δεν θέλουμε διαρκώς να ξαναγυρνάμε στα ίδια. Ο λαός πρεπει να κατανοήσει τη διαφορά και να παλέψει γι αυτό που δικαιούται, δηλαδή τη δική του εξουσία. Αυτή είναι η προσφορά της πολιτικής θεσης του ΚΚΕ που ανοίγει τόσο καθαρά αυτό το ζήτημα σε αυτές τις εκλογές γνωρίζοντας το ρισκο που παίρνει. Αν ο λαός συνειδητοποιήσει αυτη την κρίσιμη διαφορά και πιστέψει στη δύναμή του, τότε, όπως έλεγε και κάποιος φίλος αυτά που χρειάζονται δεκαετίες για να αλλάξουν μπορεί να χρειάζονται μέρες μόνο.
Πέρα από αυτό όμως είναι τεράστιο ψέμμα το ότι "η Αριστερά διεκδικεί την κυβέρνηση". Τίποτα δεν δείχνει κάτι τέτοιο. Η ΝΔ θα είναι πρώτο κόμμα και άρα θα πάρει το +50 και περίπου 110-120 βουλευτές και θα λείπουν περίπου 30 για να κανει κυβέρνηση. Αρα από  που βγαίνει το συμπέρασμα το ότι κάποιος  "Αριστερός σχηματισμός" μπορεί να προκύψει ως κυβερνηση; Με τινος την ψηφο; Των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ ή και των Ανεξάρτητων Ελλήνων;

Αυτό που θα έχουμε λοιπόν θα είναι μια αδύναμη δεξιά κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ κλπ. και ο καλύτερος τρόπος να πιεστεί και να εκτεθεί αυτή η κυβέρνηση είναι ένα ισχυρό ΚΚΕ που βρίσκεται ακριβως στον αντίποδα των θεσεων αυτής της κυβέρνησης και με την αντι-ΕΕ και αντι-ευρώ θεση του αλλά και με τις ισχυρές οργανώσεις του και τους δεσμούς του με το λαό. 
Η άποψη λοιπόν που λεει οτι απέναντι στην "αδύναμη" θεση "ψηφίζουμε για ενα ισχυρό ΚΚΕ" βρίσκεται η ¨"ισχυρή" θεση "ψηφιζουμε για να πάρει η Αριστερά την εξουσία(!)" είναι απολύτως κάλπικη. Το σωστό και το ειλικρινές είναι ότι απέναντι στο "ψηφίζουμε για ενα ισχυρό ΚΚΕ" βρίσκεται το "ψηφίζουμε για έναν ισχυρό ΣΥΡΙΖΑ". Πόσο γοητευτική και ισχυρή είναι όμως αυτή η θέση; Ελάχιστα ή και καθόλου.
Ολο αυτό είναι μια πονηρή πίεση, ένα χτύπημα κάτω από τη μέση, που δε βασίζεται πουθενά εκτός από τα λόγια αυτών που το ισχυρίζονται,  προς τους ψηφοφόρους του ΚΚΕ, για να εκβιαστούν και να πετάξουν τα "όπλα", τις πολιτικές τους θέσεις δηλαδή, και να τρέξουν να ριξουν την ψήφο τους όχι εκεί που πιστεύουν συνειδητά πολιτικά, αλλά κάπου αλλού, σε κάποιο απροσδιόριστο ακόμα Αριστερό σχήμα, για να "νικήσει το αντιμνημονιακό μέτωπο" και να "ανασάνει ο λαός".  Το άρωμα του '81 που τότε λεγόταν "να φύγει η Δεξιά" σπάει πραγματικά τη μύτη, αν και η διαφορά με το τότε έιναι ότι το '81 πραγματικά το ΠΑΣΟΚ ειχε τη δυνατότητα να κερδίσει τις εκλογές ενω τώρα...

Ειναι πραγματικά ενοχλητικό και κρίμα να δοκιμάζονται για άλλη μια φορά τέτοιοι απαράδεκτοι τρόποι που χρησιμοποιούν ψέματα και ταχυδακτυλουργίες για να κλέψουν την ψήφο προς το ΚΚΕ, που βεβαια δεν ταιριάζουν με τις επιθέσεις φιλίας που κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ προς το ΚΚΕ για να κερδίσει συναισθηματικά τους ψηφοφόρους του με ωραία λόγια του τύπου "το ΚΚΕ ειναι το κόμμα των θυσιών κλπ..." και να τους φέρει κοντά στο "ενωτικό" του πνεύμα.
Ειλικρινά πίστευα οτι οι βομβαρδισμοί εκβιασμών  θα ερχόντουσαν από τα δεξιά κι όχι από τα Αριστερά προς τους ψηφοφόρους του ΚΚΕ. Εκανα λάθος.
Το λάθος που κάνουν αυτοί όμως είναι πολύ μεγαλύτερο και αργά η γρήγορα ο λαός θα το εκτιμήσει ανάλογα.

Τα ανατριχιαστικά ντοκουμέντα


Τα ανατριχιαστικά ντοκουμέντα

Η περίοδος του ελληνικού εμφυλίου έχει σκιαγραφηθεί από τον Κόκκινο Φάκελος σε διάφορες διαστάσεις της πολιτικές και στρατιωτικές. Για την αστική προπαγάνδα έχουμε πολλάκις μιλήσει και για όλες της τις προεκτάσεις. Στο σημείο αυτό, θα παραθέσουμε μια σειρά από αποδελτιωμένες εφημερίδες όλες σχετικά με την Λευκή Τρομοκρατία. Τα άρθρα αυτά αποτελούν σημαντικά ντοκουμέντα που αναδεικνύουν την διάσταση του φαινομένου και οριοθετούν την σύνδεση κράτους-παρακράτους. Επίσης, δείχνουν μια ακόμα σκοτεινή πτυχή της εποχής. Μας αποκαλύπτουν πόσο ανάλγητο, φασιστικό και βαθιά αντιδραστικό μπορεί να γίνει το αστικό δημοκρατικό σύστημα, πόσο μικρή αξία μπορεί να έχει για αυτό η ανθρώπινη ζωή και η ανθρώπινη αξιοπρέπεια. Πόσο ισοπεδωτικό μπορεί να γίνει απέναντι στην πρόοδο και την διαφοροποίηση. Θαυμάστε λοιπόν την ευκολία του αίματος και της φρίκης, δείτε την δημοκρατία να μειώνεται σε δημοκρατία των ολίγων, την απανθρωπιά και την ποταπότητα να γίνεται καθημερινή πρακτική. Θαυμάστε τους νυκτοπίθηκους και τους κατσαπλιάδες της χωροφυλακής, του τύπου και του παρακράτους σε ρόλο δημόσιου τιμωρού. Θαυμάστε και αναρωτηθείτε σήμερα για που οδεύει αυτό το σάπιο αστικό σύστημα. Πόσο απέχει μια παρακρατική δολοφονία του Κατσαρέα και του Παυλάκου από την δολοφονία του Δημήτρη Κοτζαρίδη από τους κουκουλοφόρους της ασφάλειας;

Από το ΕΜΠΡΟΣ. Περιγραφή δημόσιας διαπόμπευσης νεκρών και αιχμαλώτων της 3ης Μεραρχίας του ΔΣΕ στο  Αίγιο 

Εν ψυχρώ περιγραφή της δολοφονίας Βλαχούτσικου ενώ κοιμόταν με την γυναίκα του από τον δολοφόνο που στο φύλλο του ΕΜΠΡΟΣ κατέχει θέση ήρωα. Στο άρθρο περιγράφεται και η διαπόμπευση του νεκρού στην Λίμνη Ευβοίας

Άρθρο που περιγράφει την δολοφονία του  καπετάν Κοσμά  και την μεταφορά της σωρού του στην Λάρισα.

Περιφορά της κάρας του Τσουμερκιώτη στην Καλαμπάκα και τις γύρω περιοχές. Η εφημερίδα ΕΜΠΡΟΣ εκθειάζει τους κανιβάλους δολοφόνους του

Το κορμί του καπετάν Κεραυνού (Χρήστος  Αποστολίδης) φωτογραφίζεται και δημοσιεύεται δίκην παραδειγματισμού  στο ΕΜΠΡΟΣ. Ο δημοσιογράφος σε ρόλο βρικόλακα δεν διστάζει να τον αναφέρει ως μέλος της ΝΟΦ ενώ του επιδικάζει 200 φόνους που ουδέποτε φυσικά  έγιναν 

Περιγραφή από το ΕΜΠΡΟΣ του πως ο στρατός μετά την επιχείρηση του ΔΣΕ στις Νεσάτες Λοκρίδας  μετέφερε εκεί το κεφάλι του καπετάν Αλευρά. Εύλογα αναρωτιόμαστε σε ένα χωριό που όπως λέει το άρθρο διαλύθηκε από τους αντάρτες γιατί να φέρεις ένα κεφάλι εάν όχι για παραδειγματισμό;

Θύμιος Καψής όπως τον απαθανάτισε το ΕΜΠΡΟΣ. Η εφημερίδα θεωρει πλήρως φυσιολογική την διαπόμπευση του νεκρού του σε όλη την Εύβοια 

Ανατριχιαστική περιγραφή του πτώματος του ήρωα Κώστα Ξυδέα και της περιφοράς του στην Πελ/σο

Ανατριχιαστική περιγραφή του πτώματος του ήρωα Κώστα Ξυδέα και της περιφοράς του στην Πελ/σο .  Το κορμί του περιγράφεται με φρικτές λεπτομέρειες όπως και τα πληγιασμένα του πόδια που φόραγαν πανιά αντί για άρβυλα

Τα νεκρά σώματα των ανταρτών Παπά και Μαγκλαβάνη από την Εύβοια που σκοτώθηκαν το 1946.  Με τα πηλήκια ο διοικητής χωροφυλακής Στ. Χριστοδούλου, ο  υπομοίραρχος Κανελλόπουλος, παρακρατικός Γκαβέλος που συμμετείχε στην δολοφονία των ανταρτών και ποζάρει ως ήρωας και ο δημοσιογράφος Ιωάννης Παπαγρηγορίου. Αναρωτιόμαστε,  ο ιδιώτης κατά τα άλλα Γκαβέλος πως και φορά μπερέ και κρατά όπλο ; 

Βουλευτικές Εκλογές 2012 / Μέρος 9ο - Θράκη


Βουλευτικές Εκλογές 2012 / Μέρος 9ο - Θράκη

Θράκη


Η Θράκη αποτελεί το πιο φτωχό γεωγραφικό διαμέρισμα της χώρας βάση της συνεισφοράς στο ελληνικό ΑΕΠ και ίσως το πιο αδικημένο απο την κεντρική δίοικηση. Για αυτό και αποτελεί αρνητική έκπληξη όσον αναφορά τα ποσοστά που αποσπούν ακόμη, τα δυο κυρίαρχα αστικά κόμματα που κυβερνούν την χώρα από το 1974 μέχρι σήμερα.

Στο σύνολο της Θράκης, ο δικομματισμός κυριαρχεί, ίσως περισσότερο απο κάθε άλλη περιοχή στην χώρα, φτάνοντας το 85,80% το 2009 (από 89,24% το 2007). Μάλιστα στην κοινότητα Κέχρου, ο τυφώνας "Δικομματισμός" χτύπησε την περιοχή με 98,29% το 2007, για να πέσει στο ιστορικό χαμηλό του 95,04% το 2009 ! Στο Κέχρο, ο ΣΥΡΙΖΑ με 0,48% το 2007, ήταν 3ο κόμμα ...

 

Εαν κάποιος παρακολουθήσει λίγο πιο προσεκτικά τα εκλογικά αποτελέσματα της περιοχής, θα παρατηρήσει πως το εκλογικό σώμα της Θράκης, δεν έχει κάποιες σταθερές τάσεις όσον αναφορά τα πολιτικά κόμματα. Αντιθέτως παρατηρούμε μαζικές μετακινήσεις, περίεργες σε αρκετές περιπτώσεις (αντίστροφες δηλαδή προς τα τεκταινόμενα στην υπόλοιπη χώρα), ομαδική υπερψήφιση ή καταψήφιση συνδυασμών ή υποψηφίων, εκπληκτικές αυξομειώσεις στα ποσοστά όλων των κομμάτων.

Ένα μικρό παράδειγμα στα όσα αναφέρω, είναι τα αποτελέσματα των νομών Ξάνθης και Ροδόπης. Παρά τις αυξομειώσεις των δυο κυρίαρχων αστικών κομμάτων και την υπερψήφιση ή καταψήφιση πολιτικών που εφαρμόστηκαν κατα τις κυβενητικές θητείες τους σε όλη την χώρα, στον νομό Ξάνθης από το 1996 μέχρι σήμερα, το ΠΑΣΟΚ σταθερά αυξάνει το ποσοστό του, ενώ αντίθετα το ποσοστό της Νέας Δημοκρατίας βαίνει συνεχώς μειούμενο. Ανεξάρτητα απο το τι συμβαίνει δηλαδή σε όλη την υπόλοιπη χώρα ! Παράλληλα το ΚΚΕ στον ίδιο νομό, πέτυχε το υψηλότερο ποσοστό του το 2004 με 3,85% (πανελλαδικά 5,90%) ενώ στις αμέσως επόμενες εκλογές του 2007 και ενώ αύξησε τα ποσοστά σε όλη την χώρα κατά 38%, στον νομό Ξάνθης το ποσοστό μειώθηκε στο 3,53% για να καταλήξει το 2009 στο 2,75%, χαμηλότερο ακόμα και απο το ποσοστό του 1996 !!

Το μεγαλύτερο ποσοστό που έχει καταγράψει το ΠΑΣΟΚ στους δήμους της Θράκης τα τελευταία 12 χρόνια, είναι στην κοινότητα Θερμών της Ξάνθης το 2009 με ποσοστό 80,59%. Αντίθετα το χειρότερο ποσοστό καταγράφηκε το 2004 στον Ίασμο της Ροδόπης με 32,15%. Όμως το εκπληκτικό είναι πως το τρίτο χειρότερο ποσοστό του ΠΑΣΟΚ στην Θράκη, καταγράφεται το 2004 με 37,25% ... (που ?) ... ξανά στην κοινότητα Θερμών, όπου 5 χρόνια αργότερα θα σάρωνε με 80% !! Η Νέα Δημοκρατία από την άλλη, πέτυχε το υψηλότερο ποσοστό της στην κοινότητα Αμαξάδων της Ροδόπης το 2004 με 59,35% ενώ το χαμηλότερο το 2009 ... που αλλού ? ... στην κοινότητα Θερμών με 6,96%. Τέλος ο ΣΥΡΙΖΑ πέτυχε υψηλό στον Δήμο Αρριανών της Ροδόπης το 2000 με 17,10% (όπου παρεπιπτόντως το 1996 είχε σε επίπεδο νομού 11,83% !!!), ενώ μηδένισε το κοντέρ το 2004 στις κοινότητες Κοτύλης και ... Θερμών (όπου 5 χρόνια αργότερα κατατάχθηκε 2ο κόμμα με 10,33% !).

Ακολουθούν οι χάρτες κατανομής των δήμων για τις εκλογικές αναμετρήσεις από το 2000 έως το 2007 (Κλικ για μεγένθυνση)
 
 

Η παρουσία του ΚΚΕ

Εαν εξαιρέσει κάποιος το νότιο τμήμα του νομού Έβρου, και τις πόλεις της Κομοτηνής και της Ξάνθης, δεν θα ήταν καθόλου υπερβολή εαν λέγαμε πως το ΚΚΕ, απλά δεν υπάρχει στην Θράκη. Ο χάρτης που ακολουθεί τα λέει όλα απο μόνος του. Χιονισμένο τοπίο ...

Συνολικά για την περιοχή της Θράκης, το ΚΚΕ ψηφίστηκε το 2009 από το 3,09% του εκλογικού σώματος (8.209 ψήφοι), καταγράφοντας πτώση από το 2007 (3,67%, 9.944 ψήφοι)) και πολύ μικρή άνοδο από το 2000 (2,37%, 6.049 ψήφοι).

Όπως βλέπετε, εδώ χαραμίστηκαν οι κατηγορίες χρωμάτων άνω του 6% ! Το υψηλότερο ποσοστό για το 2009, καταγράφηκε στο δήμο Σουφλίου με 5,62%, ενώ ακολούθησαν με 4,86% και 4,31%, οι δήμοι Φερρών και Αλεξανδρούπολης. Όλοι φυσικά στον νομό Έβρου.

Μεγαλύτερο ενδιαφέρον ωστόσο παρουσιάζουν τα ιστορικά χαμηλά των νομών Ροδόπης και Ξάνθης, με τον δήμο Αρριανών της Ροδόπης να αναδεικνύεται πρωταθλητής σε αυτήν κατηγορία, καθώς το ΚΚΕ κατάφερε το 2009 να αποσπάσει μονάχα 9 από τις 4331 ψήφους της περιοχής, δηλαδή 0,21%. Την αρνητική τριάδα συμπληρώνουν ο δήμος Φιλλύρων της Ροδόπης (0,55%) και η κοινότητα Θερμών της Ξάνθης (0,88%), στην οποία παρεπιπτόντως το ΚΚΕ είχε καταγράψει 10,83% το 2004 !

Ακολουθούν οι χάρτες των ποσοστών του ΚΚΕ για τις εκλογικές αναμετρήσεις από το 2000 έως το 2007 (Κλικ για μεγένθυνση)
 

Προβλέψεις - Εκτιμήσεις

Βασικά με τα δεδομένα της περιοχής, μεγαλύτερες πιθανότητες θα είχα, εάν έπαιζα ένα τζόκερ. Όχι, κοιτάξετε τα αποτελέσματα ... για παράδειγμα της κοινότητας Θέρμων παρακάτω, και πείτε μου τι συμπέρασμα μπορείτε εσείς να βγάλετε.

Όχι δεν κάνω λάθος στα αποτελέσματα, και όχι δεν πρόκειται για χωριό με 50 κατοίκους και ούτε πρόκειται για μια παραφωνία της περιοχής.

Άρα, εγώ θα κάνω την πρόβλεψη, περισσότερο για το αρχείο και την εξαγωγή του τελικού αποτελέσματος για όλη την χώρα, αλλά εσείς να μην την λάβετε σοβαρά υπόψιν. Διότι στην Θράκη μπορεί να τρίβουμε και τα μάτια μας με το αποτέλεσμα της 6ης Μαΐου.
 

 Σχετικά 

Βουλευτικές Εκλογές 2012 / Μέρος 1ο - Πελοπόννησος
Βουλευτικές Εκλογές 2012 / Μέρος 2ο - Αττική
Βουλευτικές Εκλογές 2012 / Μέρος 3ο - Στερεά Ελλάδα
Βουλευτικές Εκλογές 2012 / Μέρος 4ο -Ιόνια Νησιά
Βουλευτικές Εκλογές 2012 / Μέρος 5ο - Ήπειρος
Βουλευτικές Εκλογές 2012 / Μέρος 6ο - Θεσσαλία
Βουλευτικές Εκλογές 2012 / Μέρος 7ο - Δυτική Μακεδονία
Βουλευτικές Εκλογές 2012/ Μέρος 8ο - Κεντρική & Ανατολική Μακεδονία

ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙΑΛΛΙΩΣ. Ι 5 VIDEO


ΟΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙΑΛΛΙΩΣ. Ι ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ ΤΗΣ ΑΥΤΑΠΑΤΗΣ (5 vid)



 



Είναι φανερό ότι ένα μεγάλο μέρος του λαού που παλιότερα ακολουθούσε ή απλώς ψήφιζε ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, σήμερα έχει αποφασίσει να τους γράψει στα @@ του. Είναι πραγματικά θετικό στοιχείο που επιτέλους κάποιοι φαίνετε να ξεκολλάνε από το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ και έχει σημασία η τάση αυτή που φαίνεται σήμερα να ενισχυθεί και να φτάσει μέχρι τις κάλπες, χωρίς να ανακοπεί από τα διάφορα εκβιαστικά διλήμματα που θα ρίχνουν στο λαό μέχρι την τελευταία στιγμή τα δύο κόμματα.


Ακόμα μεγαλύτερη σημασία έχει όμως, αυτός ο απεγκλωβισμός να μην καταλήξει σε δεξαμενές, οι οποίες μετεκλογικά θα συνδεθούν και πάλι είτε με το ΠΑΣΟΚ είτε με τη ΝΔ και θα καταθέσουν την οργή του κόσμου που θα εκφραστεί στις κάλπες, σε κυβερνήσεις που θα υπηρετήσουν με τον καλύτερο τρόπο την ίδια πολιτική των μνημονίων και της σφαγής του λαού.
Γιατί όλα αυτά τα κόμματα, παλιά και καινούργια, που έχουν ντυθεί τώρα τον «αντιμνημονιακό μανδύα», κοροϊδεύουν το λαό. Από τον ΣΥΡΙΖΑ έως το κόμμα του Καμμένου και από το κόμμα της Κατσέλη έως τη Χρυσή Αυγή, αν και εμφανίζονται «αντιμνημονιακοί» δεν αμφισβητούν την ΕΕ και την παραμονή της χώρας μας σε αυτήν. Σε κοροϊδεύουν, λοιπόν αδελφέ μου αναγνώστη, όταν σου λένε ότι θα καταργήσουν τις συμφωνίες σφαγιασμού του λαού που έχει υπογράψει η κυβέρνηση με την ΕΕ, παραμένοντας ταυτόχρονα μέσα στην ΕΕ και την Ευρωζώνη. Πως θα καταργήσετε τα μνημόνια αριστεροδεξιοί χαλβάδες αν πρώτα δεν συγκρουστείτε με την ΕΕ. Ούτε καν επαναδιαπραγμάτευση υπέρ του λαού δεν μπορείτε να κάνετε, ακριβώς γιατί η συμφωνία με την ΕΕ δεν το επιτρέπει, και το ξέρετε πολύ καλά αυτό αλλά είστε τόσο ξεφτιλισμένοι που δεν σταματάτε να σπέρνετε αυταπάτες μέχρι την τελευταία μέρα... Επιπλέον καλέ μου φίλε που διαβάζεις τώρα αυτές τις γραμμές, όλα τα παραπάνω τάχα «αντιμνημονιακά» κόμματα αναγνωρίζουν το χρέος και την ανάγκη να πληρωθεί είτε ένα μέρος του είτε ως σύνολο, είτε άμεσα είτε μετά από τέσσερα - πέντε χρόνια. 

ΜΟΝΟ το ΚΚΕ μιλάει για αποδέσμευση από την ΕΕ και μονομερή διαγραφή του χρέους!!! 

ΜΟΝΟ το ΚΚΕ δεν αναγνωρίζει το χρέος γιατί δεν είναι χρέος του λαού, δεν το δημιούργησε ο λαός και δεν πρέπει να το πληρώσει.

Αυτό προϋποθέτει όμως, σύγκρουση, προϋποθέτει λαό οργανωμένο που θα οικοδομήσει τη δική του εξουσία. 

ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙΑΛΛΙΩΣ. 

 


Δεν μπορεί να γίνει με μια υποτιθέμενη φιλολαϊκή κυβέρνηση συνασπισμού «αντιμνημονιακών» κομμάτων. Όχι μόνο γιατί δεν αμφισβητούν την ΕΕ, αλλά και γιατί δεν αμφισβητούν την εξουσία των μεγάλων αφεντικών. Όλοι τους, ακόμα και ο ΣΥΡΙΖΑ, λένε ότι θέλουν ανάπτυξη και επενδύσεις, εννοώντας φυσικά καπιταλιστική ανάπτυξη. Όμως, οι καπιταλιστές θέλουν μισθούς πείνας και τσακισμένα συνολικά τα εργασιακά δικαιώματα, για να προχωρήσει η ανάπτυξη. Πώς θα ανακουφίσουν, λοιπόν, το λαό από τα βάρη του, πώς θα κάνουν π.χ. αναδιανομή πλούτου, χωρίς σύγκρουση με τους καπιταλιστές;
Ξέρουν πως αυτό δε γίνεται, όμως νομίζουν ότι απευθύνονται σε μαλάκες, γι' αυτό κοροϊδεύουν συνειδητά το λαό με δήθεν εύκολες λύσεις που όμως δεν υπάρχουν.





Read more: http://aliatas.blogspot.com/2012/05/5-vid.html#ixzz1thGhFHHiΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ ΤΗΣ ΑΥΤΑΠΑΤΗΣ (5 vid)



 



Είναι φανερό ότι ένα μεγάλο μέρος του λαού που παλιότερα ακολουθούσε ή απλώς ψήφιζε ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, σήμερα έχει αποφασίσει να τους γράψει στα @@ του. Είναι πραγματικά θετικό στοιχείο που επιτέλους κάποιοι φαίνετε να ξεκολλάνε από το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ και έχει σημασία η τάση αυτή που φαίνεται σήμερα να ενισχυθεί και να φτάσει μέχρι τις κάλπες, χωρίς να ανακοπεί από τα διάφορα εκβιαστικά διλήμματα που θα ρίχνουν στο λαό μέχρι την τελευταία στιγμή τα δύο κόμματα.


Ακόμα μεγαλύτερη σημασία έχει όμως, αυτός ο απεγκλωβισμός να μην καταλήξει σε δεξαμενές, οι οποίες μετεκλογικά θα συνδεθούν και πάλι είτε με το ΠΑΣΟΚ είτε με τη ΝΔ και θα καταθέσουν την οργή του κόσμου που θα εκφραστεί στις κάλπες, σε κυβερνήσεις που θα υπηρετήσουν με τον καλύτερο τρόπο την ίδια πολιτική των μνημονίων και της σφαγής του λαού.
Γιατί όλα αυτά τα κόμματα, παλιά και καινούργια, που έχουν ντυθεί τώρα τον «αντιμνημονιακό μανδύα», κοροϊδεύουν το λαό. Από τον ΣΥΡΙΖΑ έως το κόμμα του Καμμένου και από το κόμμα της Κατσέλη έως τη Χρυσή Αυγή, αν και εμφανίζονται «αντιμνημονιακοί» δεν αμφισβητούν την ΕΕ και την παραμονή της χώρας μας σε αυτήν. Σε κοροϊδεύουν, λοιπόν αδελφέ μου αναγνώστη, όταν σου λένε ότι θα καταργήσουν τις συμφωνίες σφαγιασμού του λαού που έχει υπογράψει η κυβέρνηση με την ΕΕ, παραμένοντας ταυτόχρονα μέσα στην ΕΕ και την Ευρωζώνη. Πως θα καταργήσετε τα μνημόνια αριστεροδεξιοί χαλβάδες αν πρώτα δεν συγκρουστείτε με την ΕΕ. Ούτε καν επαναδιαπραγμάτευση υπέρ του λαού δεν μπορείτε να κάνετε, ακριβώς γιατί η συμφωνία με την ΕΕ δεν το επιτρέπει, και το ξέρετε πολύ καλά αυτό αλλά είστε τόσο ξεφτιλισμένοι που δεν σταματάτε να σπέρνετε αυταπάτες μέχρι την τελευταία μέρα... Επιπλέον καλέ μου φίλε που διαβάζεις τώρα αυτές τις γραμμές, όλα τα παραπάνω τάχα «αντιμνημονιακά» κόμματα αναγνωρίζουν το χρέος και την ανάγκη να πληρωθεί είτε ένα μέρος του είτε ως σύνολο, είτε άμεσα είτε μετά από τέσσερα - πέντε χρόνια. 

ΜΟΝΟ το ΚΚΕ μιλάει για αποδέσμευση από την ΕΕ και μονομερή διαγραφή του χρέους!!! 

ΜΟΝΟ το ΚΚΕ δεν αναγνωρίζει το χρέος γιατί δεν είναι χρέος του λαού, δεν το δημιούργησε ο λαός και δεν πρέπει να το πληρώσει.

Αυτό προϋποθέτει όμως, σύγκρουση, προϋποθέτει λαό οργανωμένο που θα οικοδομήσει τη δική του εξουσία. 

ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙΑΛΛΙΩΣ. 

 


Δεν μπορεί να γίνει με μια υποτιθέμενη φιλολαϊκή κυβέρνηση συνασπισμού «αντιμνημονιακών» κομμάτων. Όχι μόνο γιατί δεν αμφισβητούν την ΕΕ, αλλά και γιατί δεν αμφισβητούν την εξουσία των μεγάλων αφεντικών. Όλοι τους, ακόμα και ο ΣΥΡΙΖΑ, λένε ότι θέλουν ανάπτυξη και επενδύσεις, εννοώντας φυσικά καπιταλιστική ανάπτυξη. Όμως, οι καπιταλιστές θέλουν μισθούς πείνας και τσακισμένα συνολικά τα εργασιακά δικαιώματα, για να προχωρήσει η ανάπτυξη. Πώς θα ανακουφίσουν, λοιπόν, το λαό από τα βάρη του, πώς θα κάνουν π.χ. αναδιανομή πλούτου, χωρίς σύγκρουση με τους καπιταλιστές;
Ξέρουν πως αυτό δε γίνεται, όμως νομίζουν ότι απευθύνονται σε μαλάκες, γι' αυτό κοροϊδεύουν συνειδητά το λαό με δήθεν εύκολες λύσεις που όμως δεν υπάρχουν.





Read more: http://aliatas.blogspot.com/2012/05/5-vid.html#ixzz1thGhFHHi

TOP READ