23 Μαρ 2012

Ανάπηροι, γονείς και κηδεμόνες, άμεσα χρειάζεται μαζικός ξεσηκωμός- ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ!


ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΑΝΑΠΗΡΩΝ (Σ.Ε.Α.ΑΝ.)
Χαλκοκονδύλη 37, 2ος όροφος πλ. Βάθη, τηλ.: 2105221411, www.eskamea.gr, seaan@hotmail.gr


Ανάπηροι, γονείς και κηδεμόνες, άμεσα χρειάζεται  μαζικός ξεσηκωμός- ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ!
Η κυβέρνηση του μαύρου μετώπου και η ΤΡΟΙΚΑ έχουν βάλει στο στόχαστρο τα ΑΜΕΑ και τις οικογένειές τους. Η απογραφή, τα ΚΕΠΑ με το νέο ΚΕΒΑ, το νέο μνημόνιο και ο εφαρμοστικός νόμος για την υγεία και την πρόνοια είναι τα εργαλεία για τις βάρβαρες ανατροπές. 
Καμία ανοχή, καμιά εμπιστοσύνη στη κυβέρνηση, τα αστικά κόμματα και τα παπαγαλάκια τους, τις συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες ΕΣΑΜΕΑ-ΠΟΣΓΚΑΜΕΑ και τα μέσα μαζικής ενημέρωσης του κεφαλαίου.
    Οι ανάπηροι βρίσκονται κυριολεκτικά στο κρεβάτι του Προκρούστη. Ότι έχει καταγγείλει η ΣΕΑΑΝ όλο αυτό το καιρό επιβεβαιώθηκε με τον πιο δραματικό τρόπο. Η κυβέρνηση και η Ευρωπαϊκή Ένωση με τη στήριξη της ηγεσίας των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ και ΕΣΑΜΕΑ προχωρούν το σχέδιο για το χτύπημα συντάξεων και επιδομάτων ΑΜΕΑ. 
     Στα ΚΕΠΑ κυριολεκτικά γίνεται σφαγή. Μια σειρά αποφάσεις αναδεικνύουν ότι η βασική κατεύθυνσή τους είναι να μειώνουν τα ποσοστά αναπηρίας. Χρησιμοποιούν την έννοια της λειτουργικότητας, που περιλαμβάνει και το μορφωτικό επίπεδο, λες και παίζει ρόλο για το βαθμό αναπηρίας. Έχουμε ακούσει για πόδια που ξαναφύτρωσαν, μεταστατικούς καρκίνους που εξαφανίστηκαν και πάσχοντες από σκλήρυνση κατά πλάκας που αντέχουν σε σκληρά τεστ!
 Η απογραφή θα είναι το μέσο και για το πετσόκομμα των επιδομάτων μέσα και από την επιβολή εισοδηματικών κριτήριων. Προφασίζονται πως το κράτος δεν μπορεί να σου δίνει 300 € επίδομα και να παίρνεις άλλα 100 € από το ασφαλιστικό σου ταμείο, την ίδια στιγμή που οι ανάγκες ενός παιδιού, για παράδειγμα με αυτισμό ξεπερνούν τα 1.500 € το μήνα. Ο γονιός αναγκάζεται να πληρώνει από την τσέπη του από 700 έως 1.000€ για φυσιοθεραπείες, λογοθεραπείες κλπ. Αποδείχθηκε ότι οι ανάπηροι-μαϊμού και οι διπλοεγγεγραμμένοι ήταν το πρόσχημα για να γίνουν μαζικές περικοπές και να περάσουν τα μέτρα. Όλοι πια ξέρουμε ότι αυτά τα φαινόμενα διαφθοράς τα δημιούργησαν αυτά τα κόμματα και οι συνδικαλιστές τους που τώρα δήθεν τα καταπολεμούν. Τα χρησιμοποιούν για να χειραγωγούν και να εξαγοράζουν εργαζόμενους και αναπήρους. 
 Οι ουρές, η πολύμηνη αναμονή, η μαύρη προπαγάνδα των τελευταίων ημερών για τους ανάπηρους μαϊμού είναι δείγμα της βαρβαρότητας της πολιτικής τους.  Ένας είναι ο στόχος τους: δραματικές περικοπές. Θέλουν να ξεφορτωθεί το κράτος την όποια ευθύνη και χρηματοδότηση για την πρόνοια, τα επιδόματα και τις αναπηρικές συντάξεις, την εκπαίδευση, την αποκατάσταση και στήριξη της οικογένειας του αναπήρου. Με αυτό τον τρόπο στηρίζουν την «ανταγωνιστικότητα» των επιχειρήσεων, δηλαδή τα κέρδη των επιχειρηματιών που πλήττονται από την κρίση. Θέλουν οι ανάπηροι και οι οικογένειες τους να γίνουν έρμαια στους επιχειρηματίες του χώρου, τις ΜΚΟ και της φιλανθρωπίας. Με το ένα χέρι δηλαδή οι επιχειρηματίες θα καταληστεύουν και θα σακατεύουν τους εργαζόμενους στους χώρους εργασίας, δημιουργώντας νέους αναπήρους και με το άλλο χέρι θα πωλούν φιλανθρωπία και υπηρεσίες πρόνοιας. 
Στην ίδια κατεύθυνση είναι και ο νέος νόμος για την υγεία και την πρόνοια που ξεθεμελιώνει ότι είχε μείνει από τους προηγούμενους. Πιο συγκεκριμένα:


Η όποια προνοιακή παροχή του κράτους καταργείται και επίσημα αφού ότι έχει απομείνει από τον τομέα της πρόνοιας φεύγει από το υπουργείο Υγείας (υπηρεσίες, ιδρύματα, ΑΜΕΑ, ηλικιωμένοι) και περνάει στο υπουργείο Εργασίας. Με αυτή την μεταφορά επιδιώκουν να φορτωθεί το κόστος των παροχών πρόνοιας στα ήδη καταληστεμένα, από τους επιχειρηματίες, ασφαλιστικά ταμεία και σε οργανισμούς που χρηματοδοτούνται 100% από τις εισφορές των εργαζομένων όπως ο ΟΕΚ, ο ΟΑΕΔ και η Εργατική Εστία που καταργούνται και συγχωνεύονται. Ουσιαστικά το κράτος αποποιείται κάθε ευθύνης.
Προχωρούν στη κατάργηση τμημάτων, κλινικών,  δημόσιων νοσοκομείων και ιδρυμάτων πρόνοιας βαφτίζοντας τες συγχωνεύσεις εξορθολογισμού(Βλέπε Παιδοκαρδιοχειρουργικό Τμήμα Αγίας Σοφίας, Τμήμα Κυστικής Ίνωσης, 6ο Ογκολογικό και 7ο ΙΚΑ, νοσοκομείου Καρύστου και όχι μόνο).Ταυτόχρονα λαμβάνουν όλο και πιο πολλά μέτρα για να δουλεύουν τα δημόσια νοσοκομεία ως επιχειρήσεις.
Αυξάνουν ραγδαία την περικοπή της χρηματοδότησης για φάρμακα. Κριτήριο για το τι φάρμακο χρειάζεται ο καθένας είναι το φθηνό κόστος και όχι η ανάγκη και το επιστημονικό κριτήριο. Σε αυτή τη βάση προωθούν μαζικά τα φτηνά φάρμακα, αντίγραφα (γενόσημα), για να μειώσουν ότι πληρώνει το κράτος και τα ασφαλιστικά ταμεία. Το υπόλοιπο κόστος πρέπει να το επωμιστεί ο καθένας από τη τσέπη του. 
Το κράτος παραιτείτε από τη χρηματοδότηση και του προγράμματος «Βοήθεια στο σπίτι» αφού το έχουν ήδη σμπαραλιάσει. Το πρόγραμμα θα το φορτωθούν τα ασφαλιστικά ταμεία και με ειδικό φόρο που θεσπίσανε θα πληρώνουν όλοι οι εργαζόμενοι. Επιπλέον ετοιμαστείτε! Θα μας καλέσουν να δεχτούμε το σφαγιασμό των παιδιών μας, των γονιών μας με έναν νέο ειδικό φόρο δήθεν αλληλεγγύης για τα ΑΜΕΑ. Δεν πρέπει να γίνει αποδεκτό. Αυτό είναι παλαιότερο σχέδιο της κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ και της ΕΣΑΜΕΑ, αλλά τους το χαλάσαμε με τους αγώνες μας.
Συναδέλφισσες-συνάδελφοι,
Η κυβέρνηση και τα κόμματα που στηρίζουν την ίδια πολιτική θέλουν να μας πείσουν ότι οι εργαζόμενοι και οι ανάπηροι φταίνε για την οικονομική κρίση και το κρατικό χρέος και όχι οι μεγαλοεπιχειρηματίες με τα 600 δις στην Ελβετία και όλα τα άλλα προνόμια που τους παραχωρούν χρόνια τώρα. Όλοι αυτοί δουλεύουν με σχέδιο και όλοι οι μηχανισμοί τους βρίσκονται σε πλήρη δράση. Εκβιάζουν, τρομοκρατούν, προκαλούν σύγχυση για να περάσει η αντιλαϊκή πολιτική. Εμείς πρέπει να απαντήσουμε σε αυτή την επίθεση με σχεδιασμένη, οργανωμένη και αποφασιστική δράση.
    Το λέμε καθαρά. Δεν θα μπορέσουμε να υπερασπίσουμε τους εαυτούς μας, τα παιδιά μας, τις οικογένειές μας, αν δεν απομονώσουμε τον κυβερνητικό και εργοδοτικό συνδικαλισμό που κυριαρχεί στην ΕΣΑΜΕΑ, στη ΠΟΣΓΚΑΜΕΑ και στις άλλες μεγάλες οργανώσεις των αναπήρων. Γιατί ήταν και είναι η 5η φάλαγγα στο κίνημα των αναπήρων και των γονέων. Αυτοί στηρίζουν ανοιχτά την πολιτική της ΕΕ και των κυβερνήσεων που μας έφεραν ως εδώ. Καλλιεργούσαν αυταπάτες καλώντας την κυβέρνηση να εφαρμόσει τις οδηγίες της ΕΕ που δήθεν διασφάλιζαν τα συμφέροντα των ΑΜΕΑ. Αυτές τις οδηγίες που μας σπρώχνουν στους σύγχρονους καιάδες, εφαρμόζουν οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ τόσα χρόνια. Τον ίδιο υποκριτικό και επικίνδυνο ρόλο παίζουν και σήμερα. Από τη μια εύχονται επιτυχία στο δύσκολο έργο «διάσωσης τις χώρας» που έχουν αναλάβει οι κυβερνήσεις Παπανδρέου και Παπαδήμου από την άλλη οργανώνουν κινητοποιήσεις για να πετύχουν κάποιες εξαιρέσεις των Αμέα από τα μέτρα.
    Ακόμα και η εξαίρεση μας από τη μείωση ενός επιδόματος ή μιας σύνταξης τι αντίκρισμα μπορεί να έχει όταν η υγεία και η πρόνοια εμπορευματοποιείται πέρα ως πέρα, αυξάνεται η ακρίβεια και τα χαράτσια, όταν συνολικά θέλουν να μειωθεί το λεγόμενο «μη μισθολογικό κόστος», για να στηρίξουν επί της ουσίας την κερδοφορία του κεφαλαίου. Πώς να προστατευθούμε με τις περιβόητες εξαιρέσεις, όταν απολύεται ή μένει άνεργος ο γονιός, ο σύζυγος, κλπ (μιας και ο ανάπηρος ούτως ή άλλως καταδικασμένος στην ανεργία είναι); Μήπως οι κινητικά ανάπηροι ωφελήθηκαν από τις εξαιρέσεις, όταν με τον νέο κανονισμό του ΕΟΠΥΥ καλούνται να πληρώνουν από την τσέπη τους έως και το 80% του κόστους για τα αναγκαία τεχνικά βοηθήματα, 15% συμμετοχή στις εξετάσεις στον ιδιωτικό τομέα και για το υγειονομικό υλικό;
    Η κυβέρνηση διατυμπανίζει πως τα βάρβαρα μέτρα είναι αναγκαία, ενώ ταυτόχρονα πουλάει κοινωνική ευαισθησία εξαιρώντας τα ΑΜΕΑ από μερικά απ αυτά. Σφαγιάζουν το λαό και θέλουν να μας χρησιμοποιήσουν για να ξεπλύνουν τα χέρια τους. Όταν οι συμβιβασμένες συνδικαλιστικές οργανώσεις της ΕΣΑΜΕΑ μιλούν για εξαιρέσεις  επιδιώκουν να στηρίξουν την πολιτική της κυβέρνησης υπονομεύοντας τους αγώνες, την μαζικότητα τους, καλλιεργώντας αυταπάτες και θέλοντας να διαχωρίσουν τους αναπήρους από το εργατικό λαϊκό κίνημα και σε πολλές περιπτώσεις να τους αντιπαραθέσουν με αυτό. Χρειαζόμαστε αγώνες και κίνημα που να αμφισβητούν και να συγκρούονται με την ουσία της επίθεσης της κυβέρνησης που δεν είναι άλλη από τη στήριξη της κερδοφορίας του κεφαλαίου που προκύπτει από την ατομική ιδιοκτησία στα μέσα παραγωγής. Γιατί δικαιώματα των εργαζόμενων, των αναπήρων, των λαϊκών οικογενειών και κερδοφορία του κεφαλαίου δεν συμβιβάζονται. Γιατί προστασία της υγείας του ελληνικού λαού, των χρονίως πασχόντων και επιχειρηματική δράση είναι σε ευθεία σύγκρουση. Χρειαζόμαστε κίνημα και αγώνες που να μην διεκδικούν τα ψίχουλα που πέφτουν από το φαγοπότι των μονοπωλίων αλλά με πλαίσιο και διεκδίκηση την κάλυψη των σύγχρονων αναγκών των εργαζόμενων, των αναπήρων, των λαϊκών οικογενειών. Κάθε ανάπηρος, γονιός και κηδεμόνας που σέβεται τον εαυτό του πρέπει τώρα να εγκαταλείψει τις συμβιβασμένες και διεφθαρμένες ηγεσίες της ΕΣΑΜΕΑ και της ΠΟΣΓΚΑΜΕΑ. Να γιατί τώρα αποφασιστικά πρέπει να υπάρξει μαζική συστράτευση με τη Σ.Ε.Α.ΑΝ. και τον Ενιαίο Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων Αττικής και νήσων .
   Αλλαγή ΤΩΡΑ των συσχετισμών δύναμης στους Συλλόγους και τις Ομοσπονδίες των ΑΜΕΑ, με αγωνιστική συμπαράταξη με το ΠΑΜΕ και την κοινωνική συμμαχία των εργαζόμενων, των αυτοαπασχολούμενων, των μικροαγροτών, της νεολαίας και των γυναικών των λαϊκών οικογενειών, όλων αυτών που πλήττονται από την δικτατορία των μονοπωλίων κάτω από το κοινό πλαίσιο ΠΑΜΕ, ΠΑΣΕΒΕ, ΠΑΣΥ, ΜΑΣ, ΟΓΕ. Σε αυτή την κοινωνική συμμαχία έχουν την δική τους θέση οι ανάπηροι και οι χρόνιοι πάσχοντες των λαϊκών οικογενειών.
Υπάρχει Διέξοδος!
   Ο δρόμος για την άλλη ανάπτυξη προς όφελος του λαού και των εργαζόμενων  θα ανοίξει με μονομερή διαγραφή του χρέους, αποδέσμευση από την ΕΕ, κοινωνικοποίηση των μέσων παραγωγής, εργατικό κοινωνικό έλεγχο,  κεντρικό σχεδιασμό, λαϊκή εξουσία και οικονομία. Σε μια τέτοια κοινωνία και εξουσία μπορούν να αντιμετωπισθούν όλα τα μεγάλα προβλήματα που βασανίζουν τον λαό και τις οικογένειές μας. Γιατί η χώρα μας διαθέτει τεράστιο ορυκτό πλούτο, δυνατότητα πλήρους διατροφικής επάρκειας και ειδικευμένο εργατικό και επιστημονικό προσωπικό που μπορούν να στηρίξουν αποφασιστικά μια τέτοια ανάπτυξη. Εκεί θα βρουν το δικό τους σχολειό τα 185.000 παιδιά που είναι σήμερα εκτός ειδικής αγωγής,  γιατί και ιστορικά αποδείχθηκε πως σε μια τέτοια κοινωνία μπορεί να εξασφαλισθεί δουλειά για όλους τους ικανούς προς εργασία ανάπηρους και να μην μαραζώνουν ούτε ένας από την ανεργία.
ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΜΟΝΗ ΔΙΕΞΟΔΟΣ, Ο ΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ!


Αγωνιστικά παλεύουμε ενάντια στο σφαγείο που έχει στηθεί με τα ΚΕΠΑ, τον νέο κανονισμό υπολογισμού αναπηρίας και την λεγόμενη απογραφή.
Κάτω τα χέρια από τα επιδόματα των ΑΜΕΑ και τις αναπηρικές συντάξεις.
Όχι στο κανονισμό του ΕΟΠΥΥ που αφήνει καρκινοπαθείς και χρόνιους πάσχοντες χωρίς φάρμακα, κόβει θεραπείες από τα ΑΜΕΑ και μας στέλνει ως πελάτες στον ιδιωτικό τομέα.
Προειδοποιούμε. Μην τολμήσουν να μας χρησιμοποιήσουν για να βάλουν νέο χαράτσι στο λαό. Θα αντιμετωπίσουν την οργή των αναπήρων.


ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:


Έκτακτη οικονομική ενίσχυση για όλα τα ΑΜΕΑ λόγω κρίσης ύψους 1.000 € μπροστά στο Πάσχα και 500 € για το καλοκαίρι.
Πολιτική πρόληψης της αναπηρίας, με προστασία των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς, των παιδιών στα σχολεία και στους χώρους άθλησης και ψυχαγωγίας, με ολοκληρωμένη ενημέρωση των νέων ζευγαριών με δημόσιο και δωρεάν προγεννητικό έλεγχο.
Αποκλειστικά δημόσια, δωρεάν και υψηλής ποιότητας υγεία-πρόνοια-παιδεία-ειδική αγωγή.
Ίδρυση δημόσιου τεχνολογικού ινστιτούτου για την έρευνα, την παραγωγή, την εισαγωγή και την δωρεάν διάθεση όλων των απαραίτητων ειδικών τεχνικών και τεχνολογικών βοηθημάτων με βάση τις ανάγκες των αναπήρων της χώρας μας. 
Απαγόρευση κάθε επιχειρηματικής δραστηριότητας σε όλους τους παραπάνω ευαίσθητους κοινωνικούς τομείς.
Όχι στη διάλυση των δημόσιων υπηρεσιών, πρόνοιας και ιδρυμάτων, των δημόσιων κέντρων αποκατάστασης και ειδικής αγωγής. Καμία πληρωμή για φάρμακα, θεραπείες και τεχνικά βοηθήματα. Να σταματήσουν οι γονείς να πληρώνουν για τις ανάγκες εκπαίδευσης και αποκατάστασης του ανάπηρου παιδιού τους. Να βρουν το δικό τους σχολείο τα 185.000 παιδιά με αναπηρίες και μαθησιακές δυσκολίες που είναι σήμερα εκτός ειδικής αγωγής.
Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους τους ικανούς προς εργασία ανάπηρους. Απαγόρευση των απολύσεων ΑΜΕΑ, γονιών και κηδεμόνων.
Να ολοκληρωθούν όλοι οι διαγωνισμοί του νόμου 2643 που εκκρεμούν εδώ και 4 χρόνια και του ιδιωτικού τομέα που έχουν παγώσει. Μαζικές προσλήψεις αναπήρων τώρα.
Να καταβληθούν τα δεδουλευμένα σε όλους τους εργαζόμενους στην πρόνοια και στην ειδική αγωγή. Καμία απόλυση – μονιμοποίηση όλων. Να μην κλείσει κανένα κέντρο, χρηματοδότηση των λειτουργικών τους αναγκών 100% από το κράτος με την προοπτική ένταξής τους στο δημόσιο. 
Κάτω τα χέρια από τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας. Όχι στο σφαγιασμό μισθών και συντάξεων. Όχι στα χαράτσια και την φοροληστεία. Κανένα σπίτι χωρίς ρεύμα. Κανένα σχολείο χωρίς πετρέλαιο. Σίτιση για όλα τα παιδιά στα σχολεία.
Δημόσιες δωρεάν κοινωνικές υπηρεσίες ολόπλευρης στήριξης  της οικογένειας του βαριά αναπήρου, της ανάπηρης γυναίκας, της μητέρας με ανάπηρο παιδί.


Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας σε όποιον αγωνίζεται και σε όποιον υποφέρει.
 Είμαστε με τους μαθητές, τους γονείς και τους εργαζόμενους του ΚΕΑΤ που για μια ακόμα φορά δίνουν μαθήματα αξιοπρέπειας και αγώνα ενάντια στο κλείσιμο του κέντρου.
 Είμαστε με τους εργαζόμενους του ΕΡΜΗ που όντας απλήρωτοι για μήνες αντιμετωπίζουν την εργοδοτική τρομοκρατία και τα σχέδια της κυβέρνησης για το κλείσιμο του κέντρου και των υπολοίπων της γύρω περιοχής.
 Είμαστε με τους 400 Χαλυβουργούς που πάνω από 4 μήνες στέκονται ακλόνητοι στις θέσεις τους ενάντια στο Μάνεση και την τάξη του. 
Παίρνουμε δύναμη από τη δύναμη τους, είμαστε όλοι Χαλυβουργοί, όλη η Ελλάδα μια Χαλυβουργία!


Όλοι στον αγώνα!
Αν πιστέψουμε στη δύναμη μας μπορούμε να νικήσουμε!


Μάρτης 2012

Η ΕΠΕΛΑΣΗ ΤΩΝ ΨΕΥΔΟΚΙΝΗΜΑΤΩΝ ,ΤΑ ΝΕΑ ΕΡΓΑΛΕΙΑ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ


Η ΕΠΕΛΑΣΗ ΤΩΝ ΨΕΥΔΟΚΙΝΗΜΑΤΩΝ ,ΤΑ ΝΕΑ ΕΡΓΑΛΕΙΑ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ

Εικόνασχολιο 1

η πολιτικη ελεγχου των κοινωνιων μεσω δημιουργιας και συντηρησης καταλληλων κοινωνικων "δακτυλιδιων" φορεων ,,,


..........ΤΑ ΨΕΥΔΟΚΙΝΗΜΑΤΑ ΕΧΟΥΝ ΑΡΧΙΣΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ ΚΑΘΕ ΠΕΔΙΟ ΚΑΙ ΠΤΥΧΗ ΤΩΝ ΧΡΟΝΙΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΩΝ - ΑΙΤΗΜΑΤΩΝ .....

ΕΠΕΛΑΥΝΟΥΝ ΣΑΡΩΝΟΝΤΑΣ ΚΑΤΑΛΥΤΙΚΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΓΚΩΝΙΖΟΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΕΜΠΕΔΩΜΕΝΟΥΣ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΑ ΚΑΙ ΜΕ ΜΟΧΘΟ ΔΟΥΛΕΙΑΣ ΧΩΡΟΥΣ ,,, ΑΥΤΟΥΣ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ,ΤΗΣ ΟΙΚΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΚΙΝΗΜΑΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΟΔΟΥ...
... ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΜΑΖΙΚΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΕΝ ΡΙΠΗ ΟΦΘΑΛΜΟΥ ΟΠΩΣ ΒΕΒΑΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΞΕΦΟΥΣΚΩΣΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΟΥΝ ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΝΑ ΠΑΣΑ ΣΤΙΓΜΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΡΙΖΟΝΤΑ ΤΗΣ ΚΙΝΗΜΑΤΙΚΗΣ ΔΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ ,,ΜΕ ΜΙΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΕΝΤΟΛΗ ΤΩΝ ΚΕΝΤΡΙΚΩΝ ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΩΝ ...

.......αλλα ας δουμε τι ακριβως ειναι ενα Ψευδοκινημα ???

..ειναι μια ολοσδιολου στημενη και σκηνοθετημενη απο το Συστημα κινηματικη κατασταση που απλωνεται οργανωτικα με τρελους ρυθμους ασυλληπτους κι αφυσικους για τα δεδομενα της υφισταμενης κοινωνικης συνειδητοποιησης και συλλογικης δραστηριοποιησης ..χρησιμοποιωντας τους επιτηδειους και καταλυτικους μηχανισμους διαπλοκης του Συστηματος ,,, κυριως δε αυτους των ΜΜΕ εντυπων και ηλεκτρονικων ....

ΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΜΕ ΤΑ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ ΕΠΙΤΕΛΕΙΑ ΤΩΝ ΨΕΥΔΟΚΙΝΗΜΑΤΩΝ ΕΧΟΥΝ ΣΥΝΗΘΩΣ ΔΙΑΦΟΡΟΙ ΕΠΟΝΟΜΑΖΟΜΕΝΟΙ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΟΙ ΦΟΡΕΙΣ - ΟΜΑΔΕΣ ΚΑΙ ΕΠΙΔΟΤΟΥΜΕΝΕΣ ΜΚΟ ΑΠΟ ΑΥΤΕΣ ΠΟΥ ΣΥΝΤΗΡΟΥΝΤΑΙ ΓΙΑΥΤΟ ΑΚΤΡΙΒΩΣ ΤΟ ΛΟΓΟ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΠΟΡΡΟΦΩΝΤΑΣ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΚΟΝΔΥΛΙΑ ΜΕΣΩ ΔΙΑΦΟΡΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ...

...ΚΟΝΔΥΛΙΑ ΠΟΥ ΘΕΩΡΟΥΝΤΑΙ ΩΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΠΕΝΔΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ ΣΕ ΜΙΑ ΧΩΡΑ....

ΟΙ ΚΕΝΤΡΙΚΟΙ ΟΡΓΑΝΩΤΕΣ ΕΧΟΥΝ ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΚΑΤΑΡΤΗΣΗ ΣΕ ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΔΙΚΤΥΩΝ ΚΑΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΚΡΙΣΕΩΝ .. .
ΕΙΝΑΙ ΕΝ ΟΛΙΓΟΙΣ ΕΙΔΙΚΟΙ ΕΜΜΙΣΘΟΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΠΟΥ ΔΡΟΥΝ ΩΣ ΔΙΕΚΠΕΡΑΙΩΤΕΣ- ΑΝΑΛΗΠΤΕΣ ΕΡΓΟΛΑΒΙΑΣ ΣΧΕΔΙΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΠΑΝΩ ΣΕ Ο,ΤΙ ΖΗΤΗΜΑ ΤΟΥ ΔΟΘΕΙ Η ΕΝΤΟΛΗ -ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑ...

ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΕΙΝΑΙ ΒΑΣΙΚΑ ΚΑΘΕ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΓΧΟΥ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΔΗΘΕΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΔΙΑΦΟΡΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ ΤΟΥΣ...
ΤΑ ΔΙΚΤΥΑ ΑΥΤΑ ΣΥΝΤΗΡΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΙΔΙΟ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΑΝΑ ΠΑΣΑ ΣΤΙΓΜΗ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΑ ΝΑ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΚΕΝΤΡΙΚΩΝ ΚΑΙ ΥΨΗΛΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΑΥΤΩΝ...

ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΜΑΣ ΠΙΑΣΑΝ ΣΤΟΝ ΥΠΝΟ(οχι ολους σημ:yiokyiok) .......αινιεντε να δουμε τωρα πως θα καθαρισει το τοπιο απο τους ψευδοκινηματιες και τους εμμισθους εμπειρογνωμονες διαχειρισης κοινωνικων κρισεων !!!

Εικόνασχολιο 2



.......χαρακτηριστικο ακραδαντο των ψευδοκινηματων ,,που τα διακρινει απο τα αυθεντικα κνηματα ειναι:

- η κατακλυσμιαια εξαπλωση οργανωση και δικτυωση τους ,
- η προβολη, υποστηριξη κι ο εναγκαλισμος που τους επιφυλασσουν τα εντυπα και ηλεκτρονικα ΜΜΕ
γεγονος που προδιδει την βαθυτερη υπουλη τεχνοκρατικη και διαχειριστικη υπερ του συστηματος φυση των κινηματων αυτων ..

ΨΕΥΔΟΚΙΝΗΜΑΤΑ που εκδηλωθηκαν τα τελευταια χρονια 

-τα Κινηματα της Αραβικης Ανοιξης ( κυριως για την επιταχυνση της μεταλλαγης των σκληροπυρηνικο μουσουλμανικων καθεστωτων και το ανοιγμα των αγορων σε αυτα τα κρατη αλλα και την επισκιαση των αυθεντικων κινηματων της αραβικης αφυπνισης κι ενοτητας )

-τα Αμεσοδημοκρατικα Κινηματα ( προωθουν την ιδεα τη καθιερωσης των ηλεκτρονικων ψηφοφοριων και δημοψηφισματων κια την μεταλλαγη των αστικων δημοκρατιων σε απροσωπες ηλεκτρονικες δημοκρατιες )

-τα Κινηματα των Αγανακτισμενων ( για την εκτονωση των καταπιεσμενων οικονομικα μαζων και την προωθηση πολιτικων ανακαταταξεων στην Ευρωπη )

-τα Κινηματα δεν ΠΛΗΡΩΝΩ με πρωτο και καλυτερο αυτο των Διοδιων ( την χωρα μας προωθηθηκαν για να πιεστει η κυβερνηση προς την επαναδιαπραγματευη των ορων κατασκευης των μεγαλων αυτοκινητοδρομων και τον εκτοπισμο καποιων κατακευστικων εταιρειων απο τις συμβασεις εργοληψιας )

-τα ΕΝΤΟΠΙΑ κινηματα της πατατας ,και των φθηνων αγροτικων ειδων ( προωθουνται για τον εκτοπισμο και την μαραζωση την οικονομικη των μικρων και μεσαιων επιχειρησεων εμποριας αγροτικων ειδων ,,την "εκκαθαριση" της αγορας και την δημιουργια ΜΕΓΙΣΤΩΝ Ολιγοπωλειων Εμποριας και Παραγωγης μαζι )



Απο καθεκαστην


Εργάτη μπορείς !
Μην υποκύψεις στους εκβιασμούς, την τρομοκρατία και τον αντικομμουνισμό.
Ψηλά το κεφάλι !
Αντεπίθεση !
Εμπιστοσύνη στο  ΚΚΕ.
Μην ανέχεσαι να σε κοροϊδεύουν συνέχεια τα κόμματα της πλουτοκρατίας και της ΕΕ.
 Έρχεται η σειρά σου !
 Τώρα !
 Καταψήφισέ τους !
Όσο πιο αδύναμοι αυτοί, τόσο πιο δυνατός ΕΣΥ !
 Με ισχυρό ΚΚΕ θα γίνει ένα σημαντικό βήμα υπέρ του εργαζόμενου λαού.
 Διαφορετικά θα έρθει νέα τραγωδία σε βάρος όλων μας.
ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΕ ΜΕ ΛΑΪΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ
ΜΟΝΟΜΕΡΗ ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ
ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΜΕΣΩΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ
ΤΩΡΑ ΙΣΧΥΡΟ ΚΚΕ !
“ΧΩΡΙΣ ΕΣΕΝΑ ΓΡΑΝΑΖΙ ΔΕΝ ΓΥΡΝΑ
ΕΡΓΑΤΗ ΜΠΟΡΕΙΣ ΧΩΡΙΣ ΑΦΕΝΤΙΚΑ

Ήλιος–Δάσος και …Ιερές Business! Μαζί με το Ελληνικό και η Πεντέλη. Mαζί με τη θάλασσα και το βουνό!


Ήλιος–Δάσος και …Ιερές Business! Μαζί με το Ελληνικό και η Πεντέλη. Mαζί με τη θάλασσα και το βουνό!


Κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για το Ελληνικό και το πρόγραμμα «Ήλιος», κατατέθηκε τροπολογία βουλευτών του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, με την οποίαπαραχωρούνται 3.500 στρέμματα της Πεντέλης στην εταιρεία «Πρόνοια Α.Ε.» της Αρχιεπισκοπής Αθηνών για να στήσει φωτοβολταϊκό πάρκο.

Η συγκυβέρνηση του μαύρου μετώπου δείχνει κάθε μέρα πόσο επικίνδυνη είναι για τη ζωή μας. Μαζί με την ισοπέδωση μισθών και συντάξεων και τη διάλυση κάθε έννοιας συλλογικής οργάνωσης της εργασίας, που διαμορφώνουν έναν σύγχρονο εργασιακό μεσαίωνα, όχι σαν σχήμα λόγου αλλά σαν πραγματικότητα, χαρίζουν δημόσια περιουσία στο όνομα της καινούργιας καραμέλας των ημερών, της ανάπτυξης.

Τα μνημόνια της σύγχρονης Ιερής συμμαχίας συγκυβέρνησης και Τρόικας, δεν έχουν στην ατζέντα τους την εξόντωση των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων μόνο μέσα από τη φτώχεια. Ευθυγραμμισμένα πλήρως με τις κατευθύνσεις της ΕΕ για το χώρο και το περιβάλλον, απειλούν την ίδια την αναπνοή μας, επιχειρηματικοποιώντας και ιδιωτικοποιώντας δημόσια περιουσία απαραίτητη για την επιβίωση σε μια πόλη 4 εκατομμυρίων.

Αφού κατέστρεψαν το θαλάσσιο μέτωπο της Αττικής με το «όραμα» της Ολυμπιάδας, αφού κατέστρεψαν τους ορεινούς όγκους γύρω από την Αττική με τις καταστροφικές πυρκαγιές των τελευταίων χρόνων, στρώνοντας χαλί στην ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας της γης, έρχονται τώρα με τα σχέδια για Ελληνικό και Πεντέλη να μας αποτελειώσουν.

Δεν διστάζουν να προτείνουν το φωτοβολταϊκό πάρκο στην Πεντέλη να φτιαχτεί πάνω σε καμένη γη που δεν έχει αναδασωθεί!

Η πρόκλησή τους όμως ξεπερνάει κάθε όριο με την παραχώρηση αυτής της επιχειρηματικής δραστηριότητας στην Εκκλησία!

Η Εκκλησία, σε μια περίοδο που σαρώνεται το λαϊκό εισόδημα, αφού εξασφάλισε -με την πλάτη των κομμάτων του μαύρου μετώπου- να μη θιγεί κανένα περιουσιακό της στοιχείο, αφού εξασφάλισε να μη θιγεί η αμύθητη περιουσία της και να μην υπάρξει καμία φορολογία της, να είναι οι παπάδες το μόνο τμήμα που πληρώνεται με λεφτά των εργαζομένων χωρίς να ανήκει στο δημόσιο, αλλά να μην θιγεί καθόλου το εισόδημά τους και να μην γίνει καμία συζήτηση για «εργασιακή εφεδρεία», ήρθε η ώρα να κάνει business.

Το Βατοπέδι άλλωστε δείχνει το δρόμο…

Με την επιχειρηματική πρόταση θα της παραχωρηθεί γη που δεν της ανήκει αλλά τη διεκδικεί. Στη συνέχεια θα χρηματοδοτηθεί για το έργο, αφού θα το εντάξει στο πρόγραμμα ΑΠΕ (Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας). Θα πουλάει σε εμάς τους εργαζόμενους το ρεύμα που θα παράγει, για να μπορεί με τα έσοδα της επιχείρησης να εκπληρώνει ‘φιλανθρωπικό έργο’. Σε ανταπόδοση θα αναλάβει την αναδάσωση μέρους γειτονικής έκτασης.

Με άλλα λόγια:

Εκκλησιαστική φιλανθρωπία με βάση την κερδοφορία - Προστασία του δάσους και του περιβάλλοντος με βάση την ανταποδοτικότητα.

-ΤΟ ΒΟΥΝΟ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟ ΛΑΟ
-ΚΑΜΙΑ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΠΕΝΤΕΛΙΚΟΥ ΟΡΟΥΣ
-ΑΝΑΔΑΣΩΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΑΜΕΝΩΝ ΕΚΤΑΣΕΩΝ

ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ

Η έκθεση του αστυνομικού διευθυντή Αθ. Ρακιντζή, για τα γεγονότα της απεργίας των οικοδόμων της 1ης Δεκέμβρη 1960 Ο Αθ. Ρακιντζής, δεξιά, επιβλέπει το έργο του


Η έκθεση του αστυνομικού διευθυντή Αθ. Ρακιντζή, για τα γεγονότα της απεργίας των οικοδόμων της 1ης Δεκέμβρη 1960 
Ο Αθ. Ρακιντζής, δεξιά, επιβλέπει το έργο του

Σε προηγούμενη ανάρτηση  το ιστολόγιο παρουσίασε το ιστορικό της μεγάλης απεργίας των οικοδόμων την 1η Δεκέμβρη 1960. Έγινε περιγραφή των συνθηκών αλλά και του πολιτικού σκηνικού που προηγήθηκε της «έκρηξης» του αγώνα των οικοδόμων και του χρονικού των γεγονότων. Την ημέρα αυτή ο «αστυνομικός διευθυντής Αθηνών» Αθανάσιος Ρακιντζής, ήταν ο επικεφαλής της, πρωτόγνωρης για τα δεδομένα της εποχής, επιχείρησης καταστολής της απεργιακής συγκέντρωσης. Να σημειωθεί πως στην απεργία των οικοδόμων ήταν η πρώτη φορά που χρησιμοποιήθηκαν χημικά δακρυγόνα αέρια από την Αστυνομία. Σήμερα παρουσιάζουμε την έκθεση του Ρακιντζή για τα γεγονότα, προς τους πολιτικούς προϊσταμένους του, στο υπουργείο Εσωτερικών, όπως δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα «Καθημερινή» την επόμενη μέρα της απεργίας. Σε κάποια σημεία του κειμένου προσθέσαμε απαραίτητες παραπομπές που βοηθούν στην καλύτερη κατανόηση των γεγονότων:


«Λαμβάνομεν την τιμήν να αναφέρωμεν ότι η Ομοσπονδία Οικοδόμων1, εις την δύναμιν της οποίας υπάγονται, εκτός των επαρχιακών, 29 σωματεία Αθηνών – Πειραιώς – Προαστείων, εκήρυξεν2 24ωρον απεργίαν από της πρωίας της σήμερον και προσεκάλεσε τους απεργούς εις συγκέντρωσιν εις το επί της οδού Αγησιλάου αριθ. 18 Εργατικόν Κέντρον Αθηνών δια την 9ην ώραν. Θέματα της απεργίας ήσαν οικονομικαί διεκδικήσεις και, ειδικώτερον, ζητήματα αναγόμενα εις την ασφάλισίν των. Από της 9ης ήρξαντο συγκεντρούμενοι οι απεργοί εις το Εργατικόν Κέντρον. Συνεκεντρώθησαν περί τα 6.500 άτομα3. 


Ωμίλησαν προς τους συγκεντρωμένους ο Λυκιαρδόπουλος Κων., πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Γεροχριστοδούλου Νικ., πρόεδρος λατόμων, κομμουνιστής, όστις μεταξύ των άλλων, είπε «όπως ξέρουμε να κτίζουμε, ξέρουμε και να χαλάμε», Πατρέλης Δ., πρόεδρος κτιστών, αδειούχος εκτοπισμένος, τελών ενταύθα επ’ αδεία, όστις μεταξύ των άλλων, είπε «δεν έχουμε εμπιστοσύνην εις τους κοιλαράδες και γνωρίζομεν την ταξικήν μας δύναμιν και ξέρουμε να κάνουμε όλοι μας το ταξικό μας καθήκον», Σπυρίδης Ιωάν., πρόεδρος μηχανοξυλουργών Πειραιώς, κομμουνιστής και Δράμαλης Στυλ., πρόεδρος Ενώσεως «μπετόν αρμέ» Αθηνών, κομμουνιστής, όστις και ανέγνωσε το ψήφισμα.


Κατά την διάρκειαν των ομιλιών, σημαντικόν ποσοστόν των συγκεντρωμένων εκραύγαζε συνεχώς «όλοι στο υπουργείο Εργασίας». Ιδιαιτέρως έντονοι ήσαν αι κραυγαί αύται, όταν ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Λυκιαρδόπουλος περαίνων τον λόγον του, είπεν: «Ο υπουργός της Εργασίας4 εις ραδιοφωνικήν ανακοίνωσίν του εδήλωσεν ότι έλυσε το αίτημά μας, το σχετικόν με τα ημερομίσθια υπέρ αγνώστων. Επιτροπή θα πάμε στον υπουργό να επαναλάβη και προφορικώς την δήλωσίν του και σεις όλοι να περιμένετε την επιτροπήν εδώ».


Προς το υπουργείον Εργασίας


Την 10:20 η επιτροπή δια της οδού Αγησιλάου – Κολωνού – Πειραιώς έφθασεν εις το υπουργείον Εργασίας. Ο όγκος των συγκεντρωθέντων εκινήθη προς την οδόν Κολωνού με κραυγάς «στο υπουργείο Εργασίας». Την 10:30 δύναμις αστυνομική ανεχαίτισε προς στιγμήν τους εν διαδηλώσει και με αγρίας φωνάς κατευθυνομένους προς το υπουργείον Εργασίας. Την στιγμήν εκείνην οι διαδηλωταί ήρχισαν ρίπτοντες καταιγιστικώς λίθους, μεγάλα τεμάχια μαρμάρων, σίδηρα και παντός τύπου σκληρά αντικείμενα εναντίον των αστυνομικών, με αποτέλεσμα τον τραυματισμόν εις διάφορα μέρη του σώματος και ιδία εις την κεφαλήν δέκα και πλέον αστυνομικών κατά την διάρκειαν ημίσεος λεπτού της ώρας.


Κατασκευάζουν οδοφράγματα


Ενισχύθη δι’ εφεδρειών η εκεί αστυνομική δύναμις, επέτυχε προσωρινήν υποχώρησιν των διαδηλωτών, πλην η αστυνομική δύναμις ηναγκάσθη να υποχωρήση και αύθις λόγω της ρίψεως βροχηδόν λίθων και άλλων αντικειμένων, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν την στιγμήν εκείνην 15 εισέτι αστυνομικοί. Εν τω μεταξύ, οι διαδηλωταί εσχημάτισαν αιφνιδίως οδοφράγματα επί της οδού Κολωνού δια της ανατροπής και μετακινήσεως εκεί σταθμευόντων αυτοκινήτων, δύο των οποίων επυρπόλησαν. Οι διαδηλωταί, κεκαλυμμένοι όπισθεν των οδοφραγμάτων και καιομένων αυτοκινήτων, έρριπτον καταιγιστικώς λίθους εναντίον των αστυνομικών, τραυματισθέντων εισέτι 15 αστυνομικών. Ούτοι επροχώρουν πλέον προς την οδόν Πειραιώς μαινόμενοι. Επεχειρήθη αντεπίθεσις εκ μέρους των αστυνομικών, ότε εδέχθησαν σωρείαν λίθων. Την στιγμήν εκείνην εγένετο χρήσις περιστρόφων, ριφθέντων πέντε πυροβολισμών εις το κατάστρωμα της οδού προς εκφοβισμόν5. 


Την ώραν ταύτην, ήτοι την 10:40, έφθασα επί τόπου και δι’ αντεπιθέσεως με χρήσιν δακρυγόνων6 επετύχαμεν, μετά σκληρούς αγώνας, την εκκαθάρισιν της καταστάσεως, αφού, εν τω μεταξύ, άλλαι αστυνομικαί δυνάμεις δια της οδού Δεληγιώργη απέκοψαν τους συγκεντρωθέντας εις τρία τμήματα. Οι απωθηθέντες εσχημάτισαν ομάδας εις τας γύρωθεν του Εργατικού Κέντρου οδούς, αίτινες διελύθησαν δια να σχηματισθώσιν βραδύτερον μικρότεραι ομάδες εις πλατείαν Αγ. Κωνσταντίνου, προς θέατρον «Περοκέ» - Ακομινάτου – Φαβιέρου. Οδοφράγματα εκ της οδού Κολωνού – Αγησιλάου επεχείρησαν να δημιουργήσουν οι ανατραπείς εις οδόν Ακομινάτου – Φαβιέρου – θέατρον «Περοκέ» και εις άλλα σημεία της περιοχής. Δυνάμεις αστυνομικαί επεμβάσαι ταχύτατα, αποσυνέθεσαν τούτους.


Διαβεβαιώσεις του προέδρου


Την 9:30 είχον τηλεφωνικήν επικοινωνίαν με τον πρόεδρον της Ομοσπονδίας Λυκιαρδόπουλον, όστις μοι παρέσχε την πληροφορίαν ότι η απεργία θα λυθή, καθ’ όσον ο κ. υπουργός έλυσε το κύριον θέμα της απεργίας και ότι μια επιτροπή θα παρουσιασθή εις τον κ. υπουργόν και μετά τούτο θα επιστρέψη εις το Εργατικόν Κέντρον, ίνα ανακοινώση την λύσιν της απεργίας, οι δε συγκεντρωθέντες θα διαλυθούν ησύχως.


Ο επικεφαλής των αστυνομικών δυνάμεων τάξεως, αστυνομικός διευθυντής Α΄ κ. Μουρούσιας, μοι ανέφερεν ότι η κυρία μάζα των συγκεντρωθέντων είναι κομμουνισταί7  και ότι δεν θα πειθαρχήσουν εις τον Λυκιαρδόπουλον, καθ’ όσον οι συγκεντρωθέντες κραυγάζουν «όλοι στο υπουργείο Εργασίας». Κατόπιν τούτου, επεκοινώνησα εκ νέου με τον ευρισκόμενον εις το Εργατικόν Κέντρον Λυκιαρδόπουλον8, τω ανεκοίνωσα όσα ο κ. Μουρούσιας μοι ανέφερε και τω συνέστησα να προσέξη διότι φοβούμαι σύγκρουσιν. Με βεβαίωσε και ούτος ότι τα πράγματα θα εξελιχθούν ομαλώς.


Τα μέτρα της Αστυνομίας


Η Αστυνομική Διεύθυνσις λίαν εγκαίρως είχε λάβει τα ενδεικνυόμενα μέτρα αποτελεσματικής αντιμετωπίσεως οιασδήποτε εξελίξεως της συγκεντρώσεως. Ευθύς μετά τα γεγονότα ανηργήσαμεν αυτοψίαν εις την περιοχήν ένθα έλαβον χώρα ταύτα, ήτοι εις τας οδούς Αγησιλάου, Κολωνού, Δεληγιώργη. Διεπιστώθη ότι εις το κατάστρωμα οδών τούτων υπήρχε μέγας αριθμός λίθων, τεμαχίων μαρμάρου και άλλων σκληρών αντικειμένων. Τμήματα των πεζοδρομίων των οδών Αγησιλάου και Κολωνού είχον καταστραφή δια της αφαιρέσεως των πλακών τούτων, τας οποίας, αφού ετεμάχισαν, αχρησιμοποίησαν εναντίον των αστυνομικών. 


Εις την οδόν Κολωνού ήσαν τα δύο καέντα αυτοκίνητα. Ανευρέθη σημαντικός αριθμός λίθων, η προέλευσις των οποίων, ως διεπιστώθη, δεν προήρχετο εκ των πλακών των πεζοδρομίων, ούτε εκ των εκεί οικοδομών. Ασφαλώς τούτους είχον μεταφέρει άλλοθεν οι ταραξίαι, έχοντες προσχεδιάσει την επίθεσιν κατά της αστυνομίας. Επίσης, αυτοψίαν ενήργησε και ο Εισαγγελεύς Πλημμελειοδικών κ. Φαφούτης, εντολή του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών».


Παραπομπές:
«Πανελλήνιος Ομοσπονδία Οικοδόμων Ελλάδος», η οποία βρίσκεται κάτω από τον  έλεγχο κυβέρνησης και εργατοπατέρα Κων. Λυκιαρδόπουλου, κρατώντας εκτός δύναμής της τα πιο μαζικά σωματεία, καθώς και αυτά που έχουν ταξικό προσανατολισμό στην δράση τους.
Η απεργία κηρύχτηκε από κοινού και με προτροπή της «Συντονιστικής Επιτροπής» των οικοδόμων (είχε ιδρυθεί το 1958 με σκοπό την οργανωμένη δράση των διαγραμμένων και άλλων σωματείων που δεν δεχόταν η Ομοσπονδία στη δύναμή της, μην μπορώντας να τα ελέγξει) με την Ομοσπονδία που πολλές φορές, όπως θα δούμε και στο μέλλον, «εγκλωβίστηκε» στην πίεση της Συντονιστικής που επεδίωκε κοινή δράση, για να μπορεί καλύτερα να ξεσκεπάζει το ρόλο των εργατοπατέρων στους οικοδόμους.
Η Συντονιστική Επιτροπή κάνει λόγο για 15.000 συγκεντρωμένους απεργούς οικοδόμους.
Αριστείδης Δημητράτος στην κυβέρνηση Κων/νου Καραμανλή.
Οι πυροβολισμοί «για εκφοβισμόν» τραυμάτισαν τρεις απεργούς οικοδόμους. Η έκθεση δεν κάνει λόγο ούτε για τους 150 τραυματίες από την αστυνομική βία, μεταξύ των οποίων 3 δημοσιογράφοι (δυο της «Αυγής» και ένας της «Αθηναϊκής»).
Όπως γράφτηκε και στον πρόλογο, στην απεργία της 1ης Δεκέμβρη εγκαινιάστηκε από την αστυνομία  η χρήση χημικών δακρυγόνων αερίων.
Παντού οι "κομμουνισταί" ...
Αρμονική η συνεργασία μεταξύ αστυνομίας και εργατοπατέρα. Στην περίπτωση αυτή δεν έφερε αποτέλεσμα.
 Αναρτήθηκε από  oikodomos  

Οι Ιταλοί τρώνε ότι και το 1981


Οι Ιταλοί τρώνε ότι και το 1981


Ραγδαία πτώση παρουσίασαν οι δαπάνες των ιταλικών οικογενειών σε ό,τι αφορά την κατανάλωση τροφίμων, σύμφωνα με έρευνα οικονομολόγων του ιδρύματος της τράπεζας Intesa San Paolo.

«Το ποσό που ξοδεύει κατά μέσον όρο κάθε Ιταλός για αγορές σε τρόφιμα περιορίστηκε σημαντικά, επιστρέφοντας στα επίπεδα του 1981», τονίζεται στην έρευνα.

Οι οικονομολόγοι που διεξήγαγαν την έρευνα αναφέρουν χαρακτηριστικά πως «θα πρέπει να επιστρέψουμε στην αρχή της δεκαετίας του 1980 για να βρούμε μια ανάλογη κατάσταση...
, με κατά κεφαλήν ετήσια έξοδα για αγορές τροφίμων που δεν ξεπερνούν τα 2.400 ευρώ. Πρόκειται για μια τάση που συνδέεται με την περιορισμένη κατανάλωση ορισμένων ειδών, όπως τα καπνά».

Συγχρόνως, κατά την έρευνα της Ιntesa San Paolo, τα στοιχεία αυτά καταδεικνύουν «τις σαφείς δυσκολίες του Ιταλού καταναλωτή, ο οποίος λόγω των εντάσεων στην αγορά της εργασίας και δοθεισών των απολαβών του, μειώνει ακόμη περισσότερο τις σπατάλες και περιορίζει τις αγορές ακόμη και σε έναν τομέα που δύσκολα μπορείς να περικόψεις, όπως αυτόν τον τροφίμων».

Στο μεταξύ η κατανάλωση βενζίνης τον περασμένο Φεβρουάριο μειώθηκε κατά ποσοστό 20% σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2011. Υπενθυμίζεται ότι η τιμή της βενζίνης σε πολλές περιοχές της κεντρικής Ιταλίας έχει ξεπεράσει, πλέον, τα δυο ευρώ το λίτρο και αρκετοί ιταλοί στρέφονται προς τα μέσα μαζικής μεταφοράς ή τα ηλεκτροκίνητα αυτοκίνητα.

Σύμφωνα με τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, στις κύριες αιτίες που συνδέονται με τον έντονο περιορισμό της κατανάλωσης, συμπεριλαμβάνεται η αύξηση των αντικειμενικών αξιών και της φορολόγησης των κατοικιών οι οποίες χρησιμοποιούνται για ιδιοκατοίκηση, οι αλλαγές που προωθούνται στην αγορά εργασίας –που καθιστούν πιο εύκολες τις απολύσεις– και η οικονομική ύφεση (το ΑΕΠ συρρικνώθηκε κατά – 0,5% κατά το πρώτο τρίμηνο του 2012) στην οποία βρίσκεται στη χώρα.

ΠΗΓΗ

κηρύγματα μίσους



 κηρύγματα μίσους
Γρηγοριάδης Κώστας
Αν δαγκώσει τη γλώσσα του την ώρα που αναφέρεται στους μετανάστες ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. θα δηλητηριαστεί στα σίγουρα. Εκμεταλλευόμενος ένα υπαρκτό πρόβλημα, που όμως το σύστημα, που αταλάντευτα υπηρετεί ο ίδιος, δημιούργησε και διόγκωσε, προβαίνει σε κηρύγματα που προκαλούν κυριολεκτικά ανατριχίλα, κατηγορώντας συλλήβδην τους μετανάστες σαν εγκληματίες, δολοφόνους και βιαστές, φορείς μολυσματικών ασθενειών κλπ. Λες και δεν υπάρχουν ντόπιοι εγκληματίες και μάλιστα στο οργανωμένο έγκλημα, σύμφυτο του καπιταλιστικού συστήματος που ο ίδιος μάχεται για τη μακροημέρευσή του.
Χτες σε δήλωσή του για την εγκληματικότητα ανέφερε: «Το πολιτικό κατεστημένο εκφράζεται τώρα διά του κ. Χρυσοχοΐδη. Αλλη μια φορά, προεκλογικά, θυμήθηκαν την απομόνωση και την απομάκρυνση των λαθρομεταναστών. Το θέμα δεν είναι να φύγουν προεκλογικά. Το θέμα είναι να αποφασίσουμε να τους διώξουμε από την Ελλάδα. Φτάνει πλέον η εγκληματικότητα. Φτάνουν οι βιασμοί. Φτάνουν οι φόνοι. Φτάνουν οι ληστείες. Ας το πάρουν απόφαση. Τα προεκλογικά πυροτεχνήματα δεν πιάνουν πλέον στη συνείδηση του ελληνικού λαού. Πρέπει να τους διώξουμε. Εξω από το Δουβλίνο ΙΙ, για να καθαρίσουμε την Ελλάδα»...
Δηλαδή, το έγκλημα «γεννήθηκε» στην Ελλάδα από τη στιγμή που πέρασαν τα σύνορά της οι μετανάστες! Δεν υπήρχε πριν και δεν θα υπάρχει αν με κάποιο τρόπο διωχτούν! Αυτό ισχυρίζεται ο Γ. Καρατζαφέρης. Αλίμονο αν στις λαϊκές συνειδήσεις πιάσουν τόπο τα κηρύγματα μίσους και ρατσισμού του ΛΑ.Ο.Σ. και άλλων δυνάμεων της ίδιας συνομοταξίας.
Τους μετανάστες κάποιοι τους έδιωξαν από την πατρίδα τους και τους εξανάγκασαν να αναζητήσουν αλλού καταφύγιο. Κάποιοι επίσης σπρώχνουν ορισμένους απ' αυτούς στην εγκληματικότητα. Αυτοί τους οποίους υπηρετεί ο ΛΑ.Ο.Σ., οι άρπαγες του πλούτου των λαών, που δεν διστάζουν, για να τον βάλουν στο χέρι, να τους αιματοκυλίσουν. Το έγκλημα είναι φαινόμενο που ευδοκιμεί στο σύστημα που υπηρετεί ο ΛΑ.Ο.Σ. και που δεν πρόκειται στα πλαίσιά του να σταματήσει να υπάρχει, και φυσικά δεν έχει «χρώμα», ούτε «εθνικότητα».
Οι εργάτες, όποιας καταγωγής, όποιας θρησκείας και όποιου χρώματος, έχουν κοινά συμφέροντα και κοινό αντίπαλο που μόνο ενωμένοι μπορούν να αντιπαλέψουν και να νικήσουν. Είναι η εξουσία των μονοπωλίων, είναι τα παράσιτα που κλέβουν το προϊόν του μόχθου τους, είναι οι πολιτικοί τους εκπρόσωποι. Οι εργαζόμενοι οφείλουν να συνειδητοποιήσουν ότι το πογκρόμ που οραματίζεται ο Γ. Καρατζαφέρης δεν αφορά μόνο στους μετανάστες εργάτες. Το φίδι της πιο μαύρης αντίδρασης αργά ή γρήγορα θα χτυπήσει την πόρτα όλων. Εκτός αν του λιώσουν το κεφάλι όσο είναι νωρίς.

Έρχονται τα minijobs ΓΕΡΜΑΝΙΑ


Έρχονται τα minijobs 

 Από το Cogito Ergo Sum


 Τον τελευταίο καιρό αναφερθήκαμε αρκετές φορές στην Γερμανία. Δεν πρόκειται περί εμμονής. Απλώς, επειδή η Γερμανία δίνει -έστω, άτυπα- τον ρυθμό στον οποίο χορεύει ολόκληρη η Ευρωπαϊκή Ένωση, εκτιμώ ότι το να γνωρίζουμε τι συμβαίνει εκεί, μας βοηθάει να συνειδητοποιήσουμε ευκολώτερα και ακριβέστερα τα σχέδια που βυσσοδομούνται για το δικό μας μέλλον. Έτσι, λέω σήμερα να ρίξουμε μια ματιά στο πώς περνάνε οι εργαζόμενοι στην "ατμομηχανή τής Ευρώπης".


 Σήμερα, λοιπόν, στην χώρα τής φράου Άγκελας, ένας στους τέσσερις εργαζόμενους υποαπασχολείται. Σε ελεύθερη μετάφραση, αυτό σημαίνει ότι ένας στους τέσσερις γερμανούς εργαζόμενους βρίσκεται υπό καθεστώς εργασιακής επισφάλειας. Αυτό το ποσοστό προκαλεί μεγαλύτερες ανατριχίλες αν συνυπολογίσουμε ότι το 1995 η υποαπασχόληση αφορούσε περίπου έναν στους επτά εργαζόμενους. Αν συσχετίσουμε τώρα την οικονομική ενδυνάμωση της Γερμανίας κατά την τελευταία δεκαπενταετία, αντιλαμβανόμαστε ότι οι "καλύτερες μέρες" που ήρθαν για το κεφάλαιο οφείλονται εν πολλοίς στην υποβάθμιση του βιοτικού επιπέδου των εργαζομένων.




 Στην Ισπανία, προκειμένου να αντιμετωπιστεί η ανεργία που έχει σπάσει κάθε ρεκόρ, ο σενιόρ Ραχόυ σκέφτεται να εφαρμόσει το "γερμανικό μοντέλο". Ποιό είναι, λοιπόν, αυτό το "θαυματουργό" μοντέλο, το οποίο ζηλεύει ο Ραχόυ; Μα, το σύστημα που βασίζεται στα "minijobs" (ο όρος μπορεί να αποδοθεί στα ελληνικά ως "μικροδουλειές"). Ας πούμε, λοιπόν, δυο λόγια για αυτό το σύστημα, το οποίο η Γερμανία ετοιμάζεται να το εξάγει σε ολόκληρη την Ευρώπη.


 Μια φορά κι έναν καιρό, τότε που η δύση ήθελε να χτίσει μια Ομοσπονδιακή Γερμανία με τέτοιο τρόπο ώστε "να μπαίνει στο μάτι" όσων ζήλευαν τα επιτεύγματα του σοσιαλισμού στην Γερμανική Λαοκρατική Δημοκρατία, οι δυτικογερμανοί απολάμβαναν ένα κοινωνικό κράτος που το ζήλευαν οι εργαζόμενοι στις περισσότερες καπιταλιστικές χώρες. Πράγματι, η προσπάθεια των δυτικών να χτίσουν μια ωραία βιτρίνα μπροστά στην μύτη των ανατολικών, οδήγησε στην δημιουργία ενός κράτους πρόνοιας, το οποίο εθεωρείτο εξαιρετικά γενναιόδωρο. Παράλληλα δε, οικοδομήθηκαν οι σταθερώτερες εργασιακές σχέσεις σε ολόκληρη την δυτική Ευρώπη. Δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι η Δυτική Γερμανία είχε γίνει πρώτης επιλογής προορισμός για όλους τους οικονομικούς μετανάστες των ρημαγμένων από τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο χωρών, όπως π.χ. των ελλήνων.


 Όμως, μετά την ήττα τού κομμουνισμού και την γερμανική ενοποίηση, ο λόγος ύπαρξης μιας πολυδάπανης για το κεφάλαιο βιτρίνας εξέλιπε. Έτσι, αυτό το ζηλευτό κοινωνικό κράτος άρχισε σιγά-σιγά να ξηλώνεται και οι εργασιακές σχέσεις απέκτησαν γνωριμία με την -σχεδόν άγνωστη ως τότε- μερική απασχόληση. Τότε εμφανίστηκαν δειλά-δειλά και τα "minijobs", τα οποία αυξήθηκαν κατακόρυφα μετά τις περίφημες μεταρρυθμίσεις (Hartz) του 2003. Μιλάμε για τις μεταρρυθμίσεις που πραγματοποιήθηκαν με στόχο την μείωση της ανεργίας, η οποία έπληξε τους δυτικογερμανούς μετά την εισροή εκατομμυρίων φτηνών εργατικών χεριών από την πρώην Ανατολική Γερμανία.


 Η ιδέα των "minijobs" είναι απλή: δίνω σε έναν άνεργο μια τρίωρη-τετράωρη δουλίτσα για να βγάζει 250-300 ευρώ τον μήνα κι εγώ διαγράφω ένα όνομα από τις λίστες των ανέργων! Βέβαια, υπάρχει το σημαντικό μειονέκτημα ότι τα τρία κατοστάρικα δεν επιτρέπουν σε κανένα εργαζόμενο να ζήσει με στοιχειώδη αξιοπρέπεια, αλλά...ποιος χέστηκε για δαύτον; Δεν του φτάνει που από την μία έχει δουλειά κι από την άλλη μπορεί και θεωρεί το ασφαλιστικό του βιβλιάριο;


 Βέβαια, μπορεί το κράτος να δείχνει μείωση της ανεργίας με τα "minijobs" αλλά οι εργοδότες δεν κερδίζουν τίποτε με το να αντικαταστήσουν έναν οκτάωρο εργάτη με δυο τετράωρους. Γι' αυτό, η "καλόκαρδη" εξουσία φρόντισε να θεσπίσει και την "επινοικίαση" των εργαζομένων. Δηλαδή, αντί ο εργοδότης να προσλάβει απ' ευθείας τούς εργαζόμενους που χρειάζεται, τους νοικιάζει από κάποιο "γραφείο απασχόλησης". Έτσι, δεν χρειάζεται να ανησυχεί ούτε για κλαδικές συμβάσεις (αφού δεν πρόκειται για δικούς του εργαζόμενους), ούτε για κατώτερους μισθούς (αυτός δεν δίνει μισθούς, νοίκι στο "γραφείο απασχόλησης" πληρώνει), ούτε για απεργιακές κινητοποιήσεις, ούτε για κόστος απολύσεων (αφού, αν χρειαστεί, δεν απολύει κανέναν, απλώς αλλάζει...μίσθιο!).


 Η φάμπρικα των minijobs και των επινοικιάσεων κρατεί καλά στην Γερμανία. Για παράδειγμα, οι επινοικιαζόμενοι εργαζόμενοι στο Αμβούργο αποτελούν πάνω από το 55% των συνολικά εργαζόμενων! Αλλά και στην υπόλοιπη Γερμανία τα πράγματα δεν είναι ρόδινα, αφού οι επινοικιάσεις υπερκαλύπτουν το 40% στην Βρέμη, το 39% στην Θουριγγία, το 37% στην Έσση και στην Βάδη-Βυρτεμβέργη κλπ. Φυσικά, αυτή η εργασιακή ανασφάλεια πλήττει ευθέως την ποιότητα ζωής των εργαζομένων. Πλήττει, όμως, και την ίδια την ζωή τους: κατά την τελευταία δεκαετία, ο μέσος όρος ζωής των φτωχότερων λαϊκών στρωμάτων τής χώρας έπεσε από τα 77,5 χρόνια στα 75,5.


 Δεν χρειάζεται να πούμε ότι το στραπάτσο είναι μεγαλύτερο για τους κατοίκους τής πρώην Γερμανικής Λαοκρατικής Δημοκρατίας. Εκεί ο μέσος όρος ζωής έπεσε από τα 78 χρόνια στα 74. Και μιλάμε για ανθρώπους οι οποίοι, μέχρι το 1989, δεν ήξεραν τι σημαίνει η λέξη "ανεργία"... 




Σημ.: Τα παραπάνω στοιχεία προέρχονται (a) για την απασχόληση, από το Statistical Yearbook 2011 και (β) για τον μέσο όρο ζωής, από την Saarbrucker Zeitung της 13/12/2011.
 Κόκκινη προπαγάνδα εκτοξεύθηκε από  Redfly  

Το θράσος των τοκογλύφων. «Υπάρχουν μεγάλα περιθώρια ακόμα για αύξηση των εσόδων του κράτους από την είσπραξη φόρων»


Το θράσος των τοκογλύφων. «Υπάρχουν μεγάλα περιθώρια ακόμα για αύξηση των εσόδων του κράτους από την είσπραξη φόρων» 
Προλετάριοι όλων των χωρών ενωθείτε!



Νέες μειώσεις μισθών απαιτεί η Κομισιόν,  δια του εκπροσώπου της Ματίας Μορς.


«Η στρατηγική προσαρμόσθηκε και επικεντρώνεται στην ανάπτυξη και στις μεταρρυθμίσεις στην αγορά εργασίας. Η Ελλάδα πρέπει να ανακτήσει την ανταγωνιστικότητά της», τόνισε χαρακτηριστικά.


Αναφερόμενος στην ανταγωνιστικότητα αναφέρθηκε στην ανάγκη για μείωση του μισθολογικού κόστους κάτι που χαρακτήρισε ως προτεραιότητα. Αναγνώρισε πως «θα υπάρχουν μεσοπρόθεσμα επιπτώσεις στην εγχώρια κατανάλωση, αλλά ξεκαθάρισε πως δεν υπάρχει εναλλακτική».


 «Οι πολίτες ξέρουν πως οι αλλαγές πρέπει να γίνουν τώρα και ότι δεν μπορούν να μεταθέσουμε τις αποφάσεις για το μέλλον»


Σε ότι αφορά, ειδικότερα, τη μείωση του "κόστους εργασίας", τόνισε ότι «βρισκόμαστε στη μέση του δρόμου» αναφορικά με τον στόχο που έχει τεθεί για τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας. Δεν υπάρχει εναλλακτική λύση από τη μείωση του κόστους εργασίας ανά μονάδα προϊόντος”,* είπε, ο εκπροσώπος της Κομισιόν, Ματίας Μορς, στις 16 Μαρτίου 2012.


"Νέα άγρια σφαγή μισθών δίχως τέλος, για χάρη της ανταγωνιστικότητας των μονοπωλίων προαναγγέλλει, η διευθύντρια του ΔΝΤ, Κρ. Λαγκάρντ, στηρίζοντας ταυτόχρονα την κυβέρνηση του μαύρου μετώπου και συμμετέχοντας ενεργά στην τρομοκράτηση και την υποταγή του λαού.


Σε συνέντευξή της στο αυστραλιανό κανάλι ABC η Λαγκάρντ υποστήριξε ότι «για να επανέλθει η χώρα στο δρόμο της ανάπτυξης, είναι απαραίτητο να εφαρμοστούν επώδυνα μέτρα, με τη μεγαλύτερη δυνατή υποστήριξη τόσο σε κυβερνητικό και κοινοβουλευτικό επίπεδο όσο και σε κοινωνικό». Με άλλα λόγια αξίωσε θρασύτατα ο λαός να σκύψει το κεφάλι στους δήμιους των δικαιωμάτων του, για χάρη της ανταγωνιστικότητας των μονοπωλίων. Οπως χαρακτηριστικά είπε απαιτείται «πολιτική και κοινωνική αποδοχή, στήριξη των εφαρμοζόμενων μέτρων, προκειμένου να καταστεί η χώρα πιο ευέλικτη και ανταγωνιστική».


Η Λαγκάρντ είπε ακόμα ότι «υπάρχουν μεγάλα περιθώρια ακόμα για αύξηση των εσόδων του κράτους από την είσπραξη φόρων», προαναγγέλλοντας κλιμάκωση των φοροεπιδρομών, ενώ προανήγγειλε παραπέρα δραστική μείωση της τιμής της εργατικής δύναμης στα επίπεδα των γειτονικών χωρών. Συγκεκριμένα τόνισε ότι σε σύγκριση με τον κατώτατο μισθό άλλων ευρωπαϊκών χωρών στην Ελλάδα «είναι μεγαλύτερος κατά 50% απ' ό,τι στην Πορτογαλία, 17% απ' ό,τι στην Ισπανία και πολλαπλάσιος απ' ό,τι σε άλλες χώρες όπως η Κροατία».


Σε ερώτηση για το αν ανησυχεί από τις λαϊκές κινητοποιήσεις στην Ελλάδα, απάντησε κυνικά ότι «είναι απαραίτητο να καταλάβουν όλοι και να αποδεχθούν τις θυσίες που πρέπει να γίνουν, για να ορθοποδήσει η χώρα» και επαλήθευσε ότι στην Ελλάδα έχει επιλεγεί η εσωτερική υποτίμηση, δηλαδή η δραστική συμπίεση της τιμής της εργατικής δύναμης. «Οπως και στην περίπτωση της Ιρλανδίας και της Πορτογαλίας, μπορούν οι χώρες να ενισχύσουν την ανταγωνιστικότητά τους και να προχωρήσουν σε υποτίμηση, τρόπον τινά, με το να μειώσουν το εργασιακό κόστος» " **
 Δήλωσε χαρακτηριστικά η διευθύντρια του ΔΝΤ, Κρ. Λαγκάρντ, στις 20 Μάρτη 2012.


"Μιλώντας τις προάλλες στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ, ο Ευ. Βενιζέλος μίλησε για «ολοκληρωμένο εθνικό σχέδιο ανασυγκρότησης». Το πώς το οραματίζεται, το εξήγησε αμέσως μετά ο ίδιος. Είπε: «Δεν πρέπει να υπάρξει καμία χαλάρωση. Να μη μειωθεί ο ρυθμός είσπραξης των δημόσιων εσόδων, να μην αποκλίνουμε στην εκτέλεση του προϋπολογισμού, να είμαστε εξαιρετικά αυστηροί στις δημόσιες δαπάνες, να τηρήσουμε τα χρονοδιαγράμματα». Για ποια χρονοδιαγράμματα μιλάει;


Για αυτά που προβλέπουν η δανειακή σύμβαση και το μνημόνιο που συνυπέγραψαν συγκυβέρνηση και τρόικα, προγράφοντας για το λαό μέτρα λιτότητας και παραπέρα υποτίμησης της τιμής της εργατικής δύναμης τουλάχιστον για τα επόμενα 30 χρόνια. Εκεί θα στηριχτεί η «ανασυγκρότηση» της ελληνικής καπιταλιστικής οικονομίας που ευαγγελίζεται ο νέος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ: Στα αποκαΐδια των εργασιακών - λαϊκών δικαιωμάτων".***


Μείωση του "εργατικού κόστους" δηλαδή των μισθών, που σημαίνει, αύξηση των κερδών των μονοπωλείων, από τη μια, εξαθλίωση και αφανισμός, για τους εργαζόμενους από την άλλη.


Αυτή είναι η πραγματική αλήθεια. Η ολομέτωπη επίθεση ενάντια στους εργαζόμενους. "Το άγριο τσάκισμα των εργατών, ειδικά της νέας βάρδιας της εργατικής τάξης. Ολες οι άλλες κωλοτούμπες είναι για να καλύψουν αυτό το μοναδικό γεγονός.


Ε, Δε θα περάσουν! Οχι μόνο γιατί δεν πρέπει να περάσουν. Αλλά κύρια γιατί η ιστορία, μας λέει, πως κόντρα στη μελετημένη προπαγάνδα της αστικής τάξης, η εργατική τάξη εντέλει δεν αυτοκτονεί, δε λέει «σφάξε με αγά μ' ν' αγιάσω», ψάχνει βρίσκει τρόπο να οργανωθεί, να αντισταθεί, να αντεπιτεθεί, πόσο μάλλον, που τώρα πια κουβαλά πίσω της και μια τεράστια εμπειρία από τις μάχες που έχει δώσει - κι ακόμα περισσότερο έχει το δικό της κόμμα, το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας, ορκισμένο στο αίμα χιλιάδων και χιλιάδων πρωτοπόρων εργατών, να υπερασπίζει μέχρι τελευταίας ρανίδας τον εργάτη, να οδηγήσει την εργατική τάξη στην απελευθέρωσή της" ****
Το ζητούμενο για το λαό, βρίσκεται στην αντίθετη κατεύθυνση, από αυτή που δείχνουν οι εκπρόσωποι, οι μέσα κι έξω, των ιμπεριαλιστών. Είναι η πάλη για την διαρκή βελτίωση των συνθηκών διαβίωσής του, για την κάλυψη των σύγχρονων αναγκών του, την εξασφάλιση δουλειάς, τροφής, στέγης, περίθαλψης, μόρφωσης για όλους, πράγμα που σημαίνει αγώνας ενάντια στους καπιταλιστές, μέχρι την ανατροπή της εξουσίας τους, την αποδέσμευση από την ΕΕ, με εργατική, λαϊκή εξουσία. Με δυο λόγια να πάρουν οι εργαζόμενοι την εξουσία και τα κλειδιά της οικονομίας στα χέρια τους.


Η εξουσία και η οικονομία είναι εργαλεία που μπορούν να λειτουργήσουν σε όφελός τους, όταν και μόνο, θα βρίσκονται στα χέρια των εργαζομένων. Εγγύηση, γι' αυτήν την προοπτική είναι η πρόταση διεξόδου του ΚΚΕ, που καλεί το λαό να την κάνει δική του υπόθεση. Η ενδυνάμωση του ΚΚΕ στις ερχόμενες εκλογές και η αποδυνάμωση των κομματικών σχηματισμών που στηρίζουν τα συμφέροντα της άρχουσας τάξης είναι η προϋπόθεση.


"Νέες μειώσεις στους μισθούς ζητά η Τρόικα" *  ΕΔΩ


"Μικρότεροι μισθοί και νέοι φόροι στην Ελλάδα" ** ΕΔΩ


"Πίσω από τις λέξεις" ***  ΕΔΩ
"Μπορούμε να τους τσακίσουμε" ****  ΕΔΩ 
 Αναρτήθηκε από  Crousma

Ποιος διώχνει τις επιχειρήσεις;



Με αφορμή διάφορους απεργιακούς αγώνες, αλλά ακόμα και χωρίς αφορμή, η αστική προπαγάνδα αναμασά τη λασπολογία ότι «το ΚΚΕ διώχνει τις επιχειρήσεις από τη χώρα». Το συνδέουν αυτό είτε με τις κινητοποιήσεις, τις κατακτήσεις ή τις διεκδικήσεις των εργατών στις επιχειρήσεις, που αυξάνουν τάχα το εργατικό κόστος, λες και ο εργάτης που παράγει τον πλούτο, που παράγει τα κέρδη των μεγαλοεπιχειρηματιών είναι κόστος, είτε με τη λεγόμενη «εικόνα» που παρουσιάζει η χώρα λόγω της ανάπτυξης της ταξικής πάλης, των διαδηλώσεων, των απεργιακών κινητοποιήσεων τα τελευταία χρόνια, κόντρα στη βάρβαρη αντεργατική πολιτική που χρεοκοπεί το λαό εξαφανίζοντας εργασιακά δικαιώματα, τις κινητοποιήσεις στα λιμάνια κ.ά.
Ξέρουν πολύ καλά ότι νόμος του συστήματος που υπηρετούν και του κεφαλαίου είναι το κυνήγι του μέγιστου δυνατού κέρδους. Από 'κει απορρέει κιόλας ότι το κεφάλαιο δεν έχει πατρίδα. Οι Ελληνες επιχειρηματίες δεν επενδύουν με γνώμονα τα πατριωτικά τους αισθήματα, αλλά με βάση τα ταξικά τους συμφέροντα και την άνοδο ή τη συγκράτηση των κερδών τους. Να γιατί μιλούν για «ψηλό κόστος εργασίας», για μεγάλους μισθούς, που μειώνουν την ανταγωνιστικότητα. Και με αυτά τα κριτήρια έχουν ήδη κλείσει ένα σωρό επιχειρήσεις και τις έχουν μεταφέρει στα Βαλκάνια και σε άλλες χώρες με μισθούς - φιλοδωρήματα. Ασε που για τέτοιες μετακινήσεις έχουν επιδοτηθεί κιόλας, τους έχουν δοθεί κίνητρα δηλαδή να φύγουν, από νόμους που έχουν ψηφίσει ΠΑΣΟΚ και ΝΔ. Η λογική ότι κλείνουν οι επιχειρήσεις γιατί εδώ είναι πιο «ακριβοί» οι εργάτες θέλει να οδηγήσει τους εργάτες να ανταγωνίζονται για το ποιοι θα εξαθλιωθούν περισσότερο... Εξάλλου, είναι πάρα πολλά τα παραδείγματα επιχειρήσεων που έκλεισαν ή μεταφέρθηκαν αλλού, παρόλο που οι εργαζόμενοί τους (με πρωτεργάτες συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ) είχαν δεχτεί προηγουμένως μειώσεις μισθών και αφαίρεση μιας σειράς κατακτήσεων. Το κεφάλαιο επίσης μεταφέρεται και συγκεντρώνεται από τον ένα στον άλλο κλάδο, εντός κι εκτός συνόρων, ανάλογα με το σε ποια σφαίρα της παραγωγής είναι μεγαλύτερο το ποσοστό κέρδους. Γι' αυτό δεν αναπτύσσονται όλοι οι πλουτοπαραγωγικοί τομείς της Ελλάδας. Δεν επενδύουν για τις λαϊκές ανάγκες.
Η «λάσπη» που πετούν ότι τάχα το ΚΚΕ διώχνει τις επιχειρήσεις έχει ακόμα μια πλευρά: Θέλουν να κάνει ο κόσμος συνειρμούς στη σκέψη του ότι τάχα το ΚΚΕ δεν θέλει εργοστάσια και παραγωγικές μονάδες στη χώρα, δεν ενδιαφέρεται αν θα παράγουμε, αν θα πεινάσει ο λαός... Πρόκειται για «λάσπη» γιατί ξέρουν πολύ καλά ότι το ΚΚΕ θέλει τα εργοστάσια ανοιχτά (κι όχι μόνο αυτά που υπάρχουν, αλλά πολύ περισσότερα), θέλει να 'χει δουλειά όλος ο λαός, θέλει να αξιοποιηθεί όλος ο πλούτος και οι παραγωγικές δυνατότητες της χώρας - και έχει αναπτύξει ολοκληρωμένες προτάσεις γι' αυτό, γιατί υπάρχουν μεγάλες τέτοιες δυνατότητες - ΑΛΛΑ όλα αυτά να είναι στα χέρια της εργατικής τάξης, των φτωχών λαϊκών στρωμάτων κι όχι των καπιταλιστών.
Προσπαθούν να χρησιμοποιήσουν τρομοκρατικά στη συνείδηση του λαού αυτό που λένε ότι «το ΚΚΕ πολεμάει την επιχειρηματικότητα», γιατί θέλουν να ταυτίσει ο λαός στη συνείδησή του την «επιχειρηματικότητα» με την ανάπτυξη και φροντίζουν γι' αυτό ακόμα και με μαθήματα σε παιδιά του Δημοτικού. Ομως η ανάπτυξη σε όφελος του λαού, η ανάπτυξη που θα ικανοποιεί τις ανάγκες του, όχι μόνο δεν έχει ανάγκη τους επιχειρηματίες που καρπώνονται τον πλούτο που παράγει ο λαός, αλλά προϋποθέτει την κατάργησή τους.

Γ. Σ.


Φορολογούν και την απόλυτη φτώχεια



«ΤΕΚΜΗΡΙΑ ΔΙΑΒΙΩΣΗΣ»
Φορολογούν και την απόλυτη φτώχεια
Ταρίφα 40 ευρώ το τετραγωνικό για τους χώρους που «τακτοποιήθηκαν»
Πρόκληση για εκατοντάδες χιλιάδες μικροϊδιοκτήτες που «τακτοποίησαν» τους ημιυπαίθριους και άλλους χώρους επιφύλασσε η συγκυβέρνηση. Με τις φορολογικές δηλώσεις που θα υποβληθούν φέτος, το υπουργείο Οικονομικών θα υπολογίζει πρόσθετα κριτήρια διαβίωσης, τεκμήριο που έλεγαν παλαιότερα, με σταθερή ταρίφα στα 40 ευρώ για κάθε τετραγωνικό μέτρο που «τακτοποιήθηκε».
Αυτό προβλέπεται στο πολυνομοσχέδιο με το οποίο κυρώνονται προηγούμενες υπουργικές αποφάσεις. Τα επιπλέον τετραγωνικά θεωρούνται στο εξής κύριοι χώροι, θα προστίθενται σε όλα τα υπόλοιπα αντικειμενικά κριτήρια, με αποτέλεσμα να υποχρεώσουν ακόμα και άνεργους που δεν έχουν εισόδημα να πληρώσουν φέτος φόρο εισοδήματος, μόνο και μόνο επειδή αναπνέουν ή επειδή δε ζουν σε τρώγλες των 5 και 10 τετραγωνικών μέτρων.
Η συγκεκριμένη διάταξη, όπως και συνολικά τα επιβαλλόμενα τεκμήρια στην κατοικία, έχουν οριζόντια εφαρμογή, ανεξάρτητα από την αντικειμενική τιμή, ανεξάρτητα και από την τοποθεσία, αν πρόκειται δηλαδή για λαϊκή γειτονιά ή για περιοχή «φιλέτο».
Από φέτος οι μισθωτοί και συνταξιούχοι θα υποχρεωθούν να πληρώσουν φόρους ακόμα και για εισοδήματα που δεν έχουν.
Το βέβαιο είναι ότι με το κόλπο των «τεκμηρίων», ο καθένας, αν δεν πεθάνει μέσα στο χρόνο, υπολογίζεται ότι έχει εισόδημα 3.000.
Αν ζει σε σπίτι 80 τετραγωνικών για κάθε τετραγωνικό υπολογίζεται άλλο τεκμήριο 40 ευρώ, άρα για ολόκληρο το σπίτι 3.200.
Ε, λοιπόν, αυτός ο φορολογούμενος, ακόμα και αν δεν είχε δεκάρα εισόδημα πέρσι θα κληθεί να πληρώσει φόρο με βάση τα δύο τεκμήρια, δηλαδή τις 3.000 και τα 3.200 ευρώ, άρα για 6.200, που με συντελεστή 10% σημαίνει φόρο 620 ευρώ.

TOP READ