26 Σεπ 2012

«ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ» Ψάχνει φτηνούς εργάτες και για ... βενζινάδικα


«ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ»
Ψάχνει φτηνούς εργάτες και για ... βενζινάδικα



Φτηνούς εργάτες, δίχως δικαιώματα και ωράριο, συνεχίζει να ψάχνει για το κεφάλαιο η «Χρυσή Αυγή». Χαρακτηριστική περίπτωση η ΤΟ Εύβοιας - Βοιωτίας. Το προηγούμενο διάστημα εγκαινίασε «επαφές» με επιχειρηματίες για να διαπιστώσει τις ανάγκες τους, εκφράζοντας παράλληλα «κατανόηση στα προβλήματά τους» και «εκτιμώντας τη συνεισφορά τους» για διάφορα. Ακολούθως, μάζεψε κάποιους ανέργους και τους παρέπεμψε να πάνε σε εποχιακές δουλειές (ελιές) σαν ...διέξοδο στα προβλήματά τους.
Τώρα, «Στα πλαίσια των τακτικών επισκέψεών μας σε επιχειρήσεις της περιοχής μας, αφιερώσαμε μία ημέρα στα βενζινάδικα της κεντρικής Εύβοιας. Κατά την ενημέρωσή μας, οι βενζινοπώλες που απασχολούν (ως επί το πλείστον ανασφάλιστους) αλλοδαπούς φάνηκαν πρόθυμοι να τους αντικαταστήσουν με νόμιμα προσλαμβανόμενους Ελληνες και ήδη έχουν αποσταλεί οι πρώτοι υποψήφιοι για τις θέσεις από το Γραφείο Ευρέσεως Εργασίας Ελλήνων της ΤΟ Εύβοιας - Βοιωτίας».
Και σε αυτό το κείμενο της «Χρυσής Αυγής» απουσιάζει κάθε αναφορά σε ωράριο, συνθήκες εργασίας, μεροκάματο, μηνιάτικο. Οπως απουσιάζει γενικά στα κείμενα της «Χρυσής Αυγής» οποιαδήποτε αναφορά στη σημερινή πανεργατική απεργία, δείγμα απέχθειας που έχουν για κάθε οργανωμένη διεκδίκηση από πλευράς των εργαζομένων της ζωής που τους ανήκει, του πλούτου που παράγουν. Μόνο καταγγέλλουν τη «νοσηρή παρερμηνεία του συνδικαλισμού από τους εργατοπατέρες της αριστεράς» (σ.σ. οι εργατικοί αγώνες για αξιοπρεπές μεροκάματο, ασφάλιση). Αλλη μια απόδειξη του συστημικού τους ρόλου στο πλευρό του μεγάλου κεφαλαίου ως δύναμης κρούσης του για καταστολή της ταξικής πάλης του εργατικού κινήματος.
Κι αν η «Χρυσή Αυγή» παρουσιάζει ως πατριωτικό κατόρθωμα και φιλεργατική προσφοράότι θα βρει σε μερικούς δουλειά, αποσιωπά το γεγονός ότι με την πολιτική τσακίσματος των εργαζομένων υπέρ του κεφαλαίου που υπηρετούν «Χρυσή Αυγή»/ Συγκυβέρνηση/ Ευρωπαϊκή Ενωση, υπάρχουν πλέον αφεντικά που κανένα πρόβλημα δεν έχουν να προσλάβουν Ελληνες για εξοντωτική εργασία και βία 400 ευρώ μηνιάτικο.
Στην παρούσα φάση, βέβαια, αναζητά φυλετικό εχθρό τάχα να ευθύνεται για προβλήματα των λαϊκών στρωμάτων. Ετσι, βγάζουν λάδι τον καπιταλισμό, τα μονοπώλια ντόπια και ξένα που πιστά υπηρετούν προσφέροντάς τους πάλι πολύτιμη υπηρεσία. Σε αυτό το πλαίσιο, κλιμάκιό τους «επισκέφτηκε» πάλι λαϊκή αγορά, αυτήν τη φορά στη Νέα Ζίχνη Σερρώνκαι με επικεφαλής τον διορισμένο στο γραφείο του Μιχαλολιάκου στη Βουλή, Νικήτα Σιώη. Κατά ανακοίνωσή τους: «Σκοπός της επίσκεψης ήταν να εξετάσουμε κάποιες καταγγελίες που είχαμε δεχθεί σχετικά με την παρουσία παράνομων μικροπωλητών στην περιοχή (...) Μόλις έμαθαν ότι στη περιοχή βρίσκονται Χρυσαυγίτες, τα μάζεψαν αμέσως κι εξαφανίστηκαν».
Ανάλογη εμφάνιση (φουσκωτών φασιστοειδών με στειλιάρια τάχα ως κοντάρι σημαίας) είχαμε και στη λαϊκή Ελευθερούπολης Καβάλας όπου «Με ιδιαίτερη ικανοποίηση διαπιστώσαμε ότι στον εκεί χώρο απουσίαζε εξ ολοκλήρου η εικόνα παρεμπορίου από τις γνωστές φυσιογνωμίες».
Αλλοι Χρυσαυγίτες από την ΤΟ Πειραιά επισκέφτηκαν την Ιχθυόσκαλα Κερατσινίου, όπου διακήρυξαν ότι «η Χρυσή Αυγή θα σταθεί με πράξεις δίπλα στον Ελληνα εργαζόμενο», κάνοντας γαργάρα τους κοινούς αγώνες ντόπιων εργατών και αλλοδαπών αλιεργατών (π.χ. στη Θεσσαλονίκη) κόντρα στα συμφέροντα και την τρομοκρατία της μεγαλοεργοδοσίας που τσακίζει και τους δύο το ίδιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TOP READ